gi aldri opp

Jeg er så utrolig lei meg. Jeg sover ikke og spiser ikke, jeg har ikke lyst til å gjøre noe som helst, jeg har mistet lysten på alt og det eneste som holder meg gående er familien min, vennene mine og dere der ute som jeg er så glad i. Som blogger får du et helt merkelig forhold til leserne dine, for jeg vet ikke hvem dere er, men jeg er likevel så glad i dere, og derfor er det ekstra vondt akkurat nå, fordi jeg forstår at dere er skuffet. Men jeg er sint også, for det er dette de ville, og de skal ikke vinne. 

I tre dager har jeg mottat ekstreme meldinger fra anonyme brukere, både her på bloggen og i andre sosiale medier. Det har haglet med skjellsord og nå føler jeg virkelig at ting har tatt helt av. Nei, det er ikke greit det som har blitt gjort herfra, men det å bli angrepet på denne måten er heller ikke greit. Vi er mennesker alle sammen, og en sak har alltid to sider. 

Jeg ønsker å dele noen erfaringer med dere, kanskje kan det gjøre ting litt enklere å forstå. 

Helt fra jeg startet å blogge i 2009, har Lars-Kristian og jeg i økende grad blitt utsatt for anonym netthets. Etter at jeg ble Norges mest leste blogg i 2010 eskalerte det. Antall sider om oss og vår familie på Kvinneguiden og andre anonyme forum er sikkert oppe i et femsifret antall, og vi har hatt advokater på saken for å beskytte vår nyfødte datter og oss selv, uten å lykkes med å stoppe hetsen. Folk spør hvorfor jeg ikke er alene hjemme lenger, vel, det tør jeg ikke. Enkelte av disse menneskene har ved flere anledninger kommet hjem til oss også, og hadde det ikke vært for gode naboer og politiet, så tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd. 

Jeg vet ikke hvem disse menneskene er eller hvor de befinner seg. Men de har over tid utviklet et så sterkt hatforhold til meg, det føles som om deres eneste oppdrag i livet har blitt å ødelegge for meg. På nevnte kvinneguiden og andre forum hvor folk er anonyme, sitter det flere titalls kvinner i flere timer hver eneste dag og graver i bloggen min. Forsøker å lese mellom linjene for å se om innlegget har et annet budskap enn det faktisk har, blir enige om hva slags kommentarer de skal legge igjen, slik at de kan diskutere og plukke fra hverandre svaret mitt seg i mellom på forumet. De avtaler hvem som skal ringe VG eller andre medier for å tipse dem om diverse. Jeg tror ikke det er en ting disse menneskene ikke har vært innom når det gjelder meg, og de setter ut rykter uten å blunke. 

Disse ryktene handler ikke bare om meg, men også om familien min. Det har blitt fortalt at jeg og min søster egentlig ikke er søstre, at Nelia er syk, og at det var derfor vi ikke ønsket å vise bilder av henne i starten. De ringte til og med til Sykehuset i Telemark da jeg lå på føden fordi jeg ikke hadde oppdatert bloggen. Hvem gjør slike ting? De skriver side opp og side ned om hvor stygge jeg og Lars-Kristian er, de diskuterer størrelser på diverse kroppsdeler, eventuell vektøkning- og nedgang, kanskje var jeg egentlig ikke gravid, men faket alt sammen. I følge dem har jeg vært utro med andre tippeligaspillere, jeg har utførte en rekke plastiske operasjoner, de latterliggjør journalistikkutdanningen jeg har, og utdanningen Lars-Kristian er i ferd med å ta. De skriver at Lars-Kristian måler og veier meg hver eneste dag, og at det var han som tvang meg til å endre kosthold. Dette har blitt diskutert i flere år, og det har medført så mange spekulasjoner og ville teorier at mange tråder heldigvis har blitt moderert og stengt. 

Ryktene tas ofte videre til bloggen min, ettersom de ønsker å se om jeg svarer eller godkjenner det de skriver i det hele tatt. Dersom jeg ikke godkjenner, tar de det ofte som et tegn på at det er en sannhet. Det sier seg selv at jeg ikke ønsker at slike syke rykter skal spres i kommentarfeltet, eller noe som helst sted. Siden 2010 har jeg fått over 400 000 kommentarer, 99 prosent fra snille og gode lesere. Lars-Kristian sitter daglig og siler ut de kommentarene han ikke ønsker at jeg skal lese. Dette er kommentarer av ulik alvorlighetsgrad, men varierer fra generell hets og mobbing, til godt skjulte trusler og ønsker om at noe virkelig vondt skal skje oss. Dette har han gjort for å beskytte meg mot disse anonyme menneskene, og det setter jeg utrolig stor pris på. 

Jeg ønsker ikke å forsvare det han har gjort, men jeg håper at dette innlegget gjør at dere kan forstå hvordan det kunne skje. Noen ganger har han følt at det har vært deilig å blåse fra seg på samme måte som så mange andre gjør, uten å være seg selv. Det er helt feil å gjøre dette anonymt på nett, for det er å synke ned på deres nivå, og det er derfor han er lei seg. Av og til er det vanskelig å tenke klart, det er lett å feile. Han lærer og vi lærer. 

Jeg er heldig som har Lars-Kristian. Alt han vil er å beskytte meg. Det var han som fikk meg på bedre tanker den gangen jeg hadde et anstrengt forhold til mat. Han er min beste venn og støttespiller, han er mitt alt. 

Ja, jeg har selv søkt offentligheten, men i likhet med så mange andre så driver jeg egentlig bare en blogg som jeg ønsker skal være så bra som mulig. Og jeg elsker det jeg driver med. 

Det gjør vondt å bli utsatt for nettmobbing hver eneste dag. Det gjør vondt å tenke på hva som blir sagt og skrevet av folk som tror de kjenner oss, men som ikke engang er i nærheten. Det gjør vondt at andre mennesker ønsker å begrave meg, for det har de skrevet igjen og igjen, og jeg kan fortsatt ikke skjønne hvorfor. Jeg har aldri i mitt liv hatt til hensikt å gjøre noen noe vondt. Jeg snakker aldri andre mennesker ned, jeg har ingen onde planer eller hensikter. Jeg skriver en blogg.  Og ja, jeg gjør feil. Det gjør vi alle. Jeg er ikke perfekt på noen måte, men jeg pleier å ha det veldig bra. Bortsett fra akkurat nå. 

– saken hos VG kan du lese her – 

2594 kommentarer

 1. Til dere som hater på henne:
  HVORFOR bry seg så mye om det? Har dere ikke bedre ting å gjøre? En hobby? For jeg ser mange her som har så mye hat i seg, og det tror jeg ikke kommer av at Caroline har gjort en filleting. Da har dere et problem med dere selv. Seriøst. Bruk tiden på å smile og le i stedet. På å løfte hverandre opp i stedet for å overanalysere alt slik at dere har noe å plukke på (fordi dere tror det er oppskriften til en bedre selvtilitt, noe som ikke stemmer).

  Og til dere mødre som sier hun er et dårlig forbilde for sitt barn: For å skrive/henge ut en person du ikke engang kjenner på nett er jo å være et bra forbilde for dine barn? Voks opp!

  Dere må være noen ulykkelige mennesker. Jeg synes synd på dere.

 2. Okei.. Dette er første gang jeg kommenterer bloggen din, jeg leser den ofte men har aldri tatt meg bryet siden jeg tenker at du får så mange kommentarer uansett så du bryr deg kanskje ikke om hver enkelt kommentar, men nå følte jeg at jeg måtte.
  Jeg blir sjokkert over hvordan du blir behandlet.. ja du har dreti deg ut, og ja du redigerer bildene dine, men hvem hadde ikke gjort det når hele Norge sitter og dømmer deg. Sikker på at over halvparten av de som har slengt stygge kommentarer om det , redigerer bildene sine på instagram før de blir lagt ut. Jeg har en forståelse for at mannen din støtter deg og har faket, selvom det kanskje er helt feil og falskt ovenfor leserne. Du er jo tross alt et forbilde for svært mange jenter. Jeg er ikke enig i at du burde slutte å blogge og ta deg en pause, synes ikke du skal la folk bestemme hva som er rett for deg. Så klart bryr du deg mer om barnet ditt, alle oppegående mennesker forstår det. Det er jo kanskje nettopp du gjør, og ønsker og sikre fremtiden hennes, og alle vet du mister mye penger hvis du gir deg. Jeg hadde heller ikke vilt flytte fra det fantastiske hjemmet du har skapt deg. Hvor mange kjendiser er det ikke som blir overvåket men fortsetter i jobben sin? Det er sånn det er og være kjent. Dette vil roe seg ned, det er jeg sikker på. Du er bare i en dritt periode nå, dette kommer til å bli glemt. Stå på jente, du er SÅ flott og en SÅ dyktig blogger. Ikke la misunnelsen overvinne 😉

 3. Kjære Caroline!
  Jeg er innom bloggen din så og si hver eneste dag. Du er en inspirasjon. Vi alle gjør feil. Ja du tjener millioner på bloggen, men tenker noen på at man skal ha mye styrke for å sitte å skrive hver eneste dag? Folk kan hetse med deg, snakke stygt til deg, men du vet selv at det ALLTID vil skje. Når folk nevner «sult» eller «fattigdom» i kommentaren så blir jeg litt satt ut. DETTE ER EN JOBB! IKKE SAMMENLIGN AFRIKA MED BLOGGEN! Herregud, så trangsynte dere er folkens. Tviler på at dette er lett for henne, ja, hun kan faktisk sove dårlig og spise dårlig pga det som har skjedd. Om du ikke har noe positivt å kommentere så blås i å kommenter da vel! Er søren ikke verre enn det. Blir så oppgitt. Selvfølgelig har hun vakter,

 4. STÅ PÅ CAROLINE! DU ER STERK. Ikke la deg knekke av sånne folk. Vis dem at du er sterkere enn dem tror.

  IKKE LA DEM OVERVINNE DEG! Hold bloggen oppe og kjemp videre <3

 5. Måten du og familien din blir behandlet av nettroll er helt jævlig. Jeg forstår ikke hva som motiverer mennesker som publiserer så hatske meldinger anonymt. Håper dere får bedre dager veldig snart.

 6. Tårene fosset nedover kinnene når jeg leste dette. Du er en så utrolig nydelig dame fra topp til tå! Du gjør en fantastisk jobb med bloggen din, og inspirerer og lyset opp til og med de mørkeste dager. Alle gjør feil, og verken du eller jeg er feilfri. Jeg beundrer virkelig selvsikkerheten din, Caroline. Jeg er 15 og har slitt med selvskading og selvmordstanker. DU er min motivasjon, og denne bloggen ga meg pågangsmot. Du er mitt største forbilde, og jeg vil alltid stå ved din side uansett hvilke feil du måtte begå. Vi er alle mennesker, og alle gjør feil.
  Klem

 7. Kristina E.

  Hei Caroline 🙂 Jeg beundrer deg mye for den du er og synes det er helt ufattelig trist det du nå går gjennom. Jeg er sjokkert, flau og lei med på andres vegne for hvordan de behandler deg, du fortjener det ikke! Du lykkes, gjør feil, innrømmer og beklager – du er et menneske, akkurat slik som oss andre! Stå på, du er sterk 🙂 Klem

 8. Kjære Caroline!
  Jeg har lest bloggen din nesten hver eneste dag siden 2010. Jeg har aldri kommentert før idag, og blir så oppgitt over andre voksne mennesker.

  Alle jenter nå i denne tiden vi lever i tenker på sitt utseende. Noen er kanskje mer fornøyd en andre, men det vil alltid være noe som vi vill heller ville hatt.

  Syns folk burde sette seg mer inn i andres situasjon og heller bygge opp folk, enn å rakke ned av misunnelse.

  Vi lever en gang, hvorfor bruke tid å energi på små ting som å redigere bilder.

  Alle gjør feil, og det er greit. Ingen er perfekte, så folk bør heller ha fokus på sine egne feil og ikkje andre.

  Du er toppen Caroline!
  Stå på videre, en dag vil du se tilbake på dette og le. Le fordi noen folk er så teite at du må bare le.

  Sett i sammen alle dei fantastiske kommentarene av folk som bryr seg om deg, les disse før du går ut av døren hver dag. Gå ut med håve høgt, for det har du all grunn til!
  – Tina

 9. Kjære Caroline!
  Jeg har lest bloggen din nesten hver eneste dag siden 2010. Jeg har aldri kommentert før idag, og blir så oppgitt over andre voksne mennesker.

  Alle jenter nå i denne tiden vi lever i tenker på sitt utseende. Noen er kanskje mer fornøyd en andre, men det vil alltid være noe som vi vill heller ville hatt.

  Syns folk burde sette seg mer inn i andres situasjon og heller bygge opp folk, enn å rakke ned av misunnelse.

  Vi lever en gang, hvorfor bruke tid å energi på små ting som å redigere bilder.

  Alle gjør feil, og det er greit. Ingen er perfekte, så folk bør heller ha fokus på sine egne feil og ikkje andre.

  Du er toppen Caroline!
  Stå på videre, en dag vil du se tilbake på dette og le. Le fordi noen folk er så teite at du må bare le.

  Sett i sammen alle dei fantastiske kommentarene av folk som bryr seg om deg, les disse før du går ut av døren hver dag. Gå ut med håve høgt, for det har du all grunn til!
  – Tina

 10. CathrineA

  Stå på Caroline!! Jeg synes du er en flott dame!!:-) Ikke la dårlige mennesker bryte deg ned, selv om jeg forstår at det kan være veldig vanskelig. Jeg synes du er fantastisk!!:-D

 11. Du skriver «Og ja, jeg gjør feil. Det gjør vi alle. Jeg er ikke perfekt på noen måte….»

  Det kan jeg absolutt holde med deg i. På ingen måte perfekt. Patetisk er vel det som faller meg mest naturlig inn.

 12. Alle dere som går inn på denne bloggen, er interessert i bloggen til Caroline Berg Eriksen. Haha busted. Å være interessert betyr at det er noe som fanger oppmerksomheten deres, som videre gjør at dere klikker dere inn. Det hele er så enkelt: ALLE personer som kommenterer negativt, er enten misunnelig, onde eller desverre sykisk syke.
  Jeg er ganske sikker på at det hele går ut på misunnelse. De unner deg ikke noe godt, og hva er vel det? – ONDSKAP.
  Caroline Berg Eriksen er foreksempel den eneste som blogger om mat som man blir tynn av. Den er ikke mager, men blodsukker stabiliserende.
  Å spise slik mat kan gjøre deg frisk og smal.
  Så mitt råd til du som er onskapsfull, syk, eller missunnelig… Spis slik som Caroline gjør, så kanskje du blir klar i toppen, tynn og vakker.
  Om Caroline ønsket å fikse litt på bildene så det så litt bedre ut.. Så greit! Det er fint å se på… Og det er jo derfor vi er her inne på bloggen hennes! Vi liker å se den fristende maten, den søte familen, det flotte huset, og alt det andre. Desverre alle dere som skriver negative kommentarer, det kommer tilbake på dere selv senere i livet. Bøy hode nedover og se på valken din, så spør du deg selv.. «Er jeg bare misunnelig?» «Kanskje jeg skal begynne å spise litt majones selv?»

 13. martealette

  helt sinnsykt at folk skal gå inn på bloggen din bare for å legge igjen stygge kommentarer! det må være noe som ligger bak.. sjalusi eller et syndrom..?! ikke vet jeg, men det et så absolutt ikke rett!

  du er en stor inspirasjon for andre mødre, treningsglade personer, ikke-treningsglade personer, de som jobber med kosthold, interiør, kjæreste.. ja, absolutt alt! så du tok feile valg, hvem har ikke gjort det før?

  nei, vet du… STÅ PÅ! jeg forguder deg! du virker som en helt fantastisk jente, skulle heller ønske at alle var sånn 🙂 ikke en dag uten å besøke bloggen din, det gir meg min daglige ro. trist alt du blir utsatt for. ingen fortjener det!

  sender deg og dine en stor klem og ønsker dere ALT godt videre <3 gleder meg til å lese mere fra deg :-))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *