frokostfredag: chili shot

hoved

God morgen og hei til fredag  Jeg håper dere liker frokostfredagene mine, selv om de ikke dukker opp så ofte. Planen er å ha det annen hver uke fremover, så jeg håper dere vil følge med 🙂 Det er ikke bare hovedfrokost-oppskrifter som dukker opp her, men også juice, smoothies og andre ting du kan spise eller drikke ved siden av frokosten vil havne i denne kategorien. I dag tenkte jeg å gi dere oppskriften på en helt fantastisk, sterk liten sak som jeg fikk servert hos Bare Grønt forrige gang jeg var der. Det er deres egen oppskrift, men jeg har fått lov til å dele den. Alt du trenger er 2 chili, en hel ananas og en juicemaskin. 

IMG_2516

___________________________________________________________________________________________________________

what you need 

IMG_2483

IMG_2488

Fjern skallet på ananasen og stilken på chilien. Kjør alt i en juicemaskin, og voila! Du har en hel flaske sterk chilishot. Denne er utrolig god, akkurat litt for sterk og jeg føler i hvert fall at den virkelig renser opp i systemet og i hodet en morgen jeg er litt groggy og litt for trøtt. Og dersom du ikke har en juicemaskin, får du den selvsagt hos Bare Grønt i Fredrikstad 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

2

79 kommentarer

 1. Oooooh, nam! Skal proves!!!

 2. Marianne

  Denne må absolutt prøves!! Men jeg lurer på hvor lenge den evt kan stå i kjøleskapet ??

  Ha en fin fredag! Og masse lykke til i barnehagen

  1. Caroline

   Tipper den fint kan stå noen dager i kjøleskapet 🙂

 3. SÅ kult sted søsteren din har Caroline. Var innom der og fikk MASSE god mat.Virkelig et bra sted m de rette verdier, spør du meg. Og de har tatt Facebookkurset mitt, det er litt kjekt. Stolt grunder. Alt godt til deg…denne skal jeg lage. Takk for tipset <3

  1. Caroline

   Ja, er det ikke?? 😀 De har masse deilig, frister nesten å bli vegeterianer 😉 Kos deg med shoten, Trine <3

 4. Hei! Ingen av de siste kommentarene mine går gjennom? Ser frem til flere hverdagsantrekk fra deg! 🙂 Kan du ikke tipse til ting du har kjøpt deg på januarsalget, eller du kunne tenke deg i skapet fremover? 🙂

 5. Åh, så glade, fine farger! Deilig med et så oppløftende innlegg når jeg er trøtt og groggy 🙂
  Takk for det!

 6. hvor lenge er flasken holdbar?:-)

 7. Hørtes digg ut! Fikk juicer til jul, så dette må testes, takk for tips!:)
  Kan jeg spør hvor de søte notatblokkene er fra?

  1. Caroline

   De er fra Etsy 🙂

 8. Det hørtes ut som en veldig deilig start på dagen! Sterk, men forfriskende kan jeg se for meg 🙂 Takk for oppskrift!

 9. 2 chilli?! Det må bli sterkt 😀

  1. Caroline

   Ja :O

 10. What a great photography!

  Ann | https://annrobiefashion.com/

 11. Åh, for et fint innlegg Caroline! Gir meg mye mer enn feks blogging når spesielle ting skjer. Ja takk til hverdagsblogging som jeg kan kjenne meg igjen i 🙂

 12. Miriam Christine

  Yey! Digger oppskrift-onsdagene din fra før av, og synes det er kjempegøy at du har mer oppskrifter på bloggen! Jeg fikk helt juice-dilla for ca 2 år siden og føler også at det er digg å starte dagen med ferskpresset juice. Jeg har faktisk prøvd akkurat den samme oppskriften før, og den er jo fantastisk god 🙂
  Hvor har du kjøpt shot-glasse btw? 🙂 Tommel opp for frokostfredag!!

  1. Caroline

   Koselig at du liker de 🙂 Jeg husker faktisk ikke hvor jeg kjøpte det :/

 13. Hanne Fagerli

  Hei.

  Hvor kjøpte du den juicemaskinen og hva kostet den?

  Hilsen Hanne.

  1. Caroline

   Jeg husker ikke, men om du googler princess juice extractor så finner du sikkert noen steder 🙂

 14. Madelene

  Håpløst at man ikke kan høyreklikke for å åpne linker i ny fane. Håpløst.

  1. Caroline

   Command + høyreklikk på Mac, eller ctrl + høyreklikk på PC 🙂

   1. Jeg har PC, og til meg er det CTRL + venstreklikk 🙂

 15. Jannicke

  Hei!

  Kunne du tenke deg å lage ett innlegg om veskene dine? Du har så utrolig mange fine! 🙂 Har gått gjennom mange av antrekks-innleggene dine i kveld, og det blir så spredt å lete 🙂 Kanskje ett innlegg med favorittene eller ett innlegg hva du bruker de ulike veskene til?

  Ha en fin fredagskveld!

  1. Caroline

   Kanskje det, Jannicke 🙂 Setter det opp på listen over aktuelle innlegg 🙂

   1. Det stemmer jeg også for!!! Er på utkikk etter en hverdagsveske i disse tider og kunne trenge litt inspirasjon;)

 16. Maten så utrolig god ut, hva er det? <3

 17. Reklamerer godt for søstern din du 😉

  1. Klart hun gjør det. Og hun viser veldig tydelig at omtalen gjelder søstern hennes, så det er ingenting kritikkverdig med det. Det er et menneskes fulle rett å gratis omtale andre hvi de ønsker det. Hadde Caroline fått betalt for det, derimot, da måtte hun meret det som reklame.

   1. Marie: du skriver; «Og hun viser veldig tydelig at omtalen gjelder søsteren hennes…(…)». Det står vel ingenting i dette innlegget om at et er søsteren sin kafé hun reklamerer for? Enkelte av oss har jo lest om denne kafeen før, og vet at den drives av blant andre Carolines søster, men det står det ingenting om i dette innlegget!

   2. Caroline

    Men uansett så er det ikke reklame, jeg mottar ingen motytelser av noe slag 🙂

 18. Hørtes ut som en digg og fresh juice-shot! Takk for tips! Vet du hvor lenge den holder i kjøleskapet? Siden man bruker den som en shot

 19. Spennende, det skal jeg prøve! Vet du hvor lenge den holder seg i kjøleskapet?

  1. Caroline

   Nei, det vet jeg ikke :/ Men det går sikkert fint noen dager 🙂

 20. hvor har du kjøpt den smoothie maskien eller juicemaskinen? og hva koster den?

  1. Caroline

   Jeg husker ikke, men om du googler Princess Juice Extractor så finner du nok noen plasser som selger det 🙂

 21. Så godt det ser ut. Flott å kunne kose seg med god frokost på fredager <3 Ha en fin helg.

 22. Benedicte

  Denne må jeg prøve! Skal til Fredrikstad i februar, og en av mine mål for turen er å stikke innom bare grønt 😉

  1. Caroline

   Jaa 😀 Det må du gjøre 🙂

 23. Kjedelig 🙁 Synes det er mer interessant å høre om ditt daglige liv slik det faller seg, enn at innlegg blir faste rutiner. Dette selv med viten om at bloggen din er ren business.

 24. Morratryne

  Hei 🙂 Takk for gode tips og inspirasjon! Beundrer energien og driven din.

  Men et spm litt off topic. Har du tips til en god drenerende øyekrem? Gjerne med solfaktor? Har kronisk morratryne omtrent. Har en på 1,5 år som enda ikke sover bra på natta.

  1. Caroline

   Koselig at du finner gode tips og inspirasjon her, Morratryne 😉

   Jeg bruker fra Zo skin, Zo Skin Medical Therapeutic Eye Brightning Repair Cream Hydrofirm, men jeg vet ikke om den er drenerende :/

 25. Er ikke dette reklame?

  1. Caroline

   Nei 🙂

 26. Hvor mye karber blir det i denne da?

 27. Håper alt er bra med deg 😀

 28. Kjære Caroline.

  Jeg har nå vært leser i flere år. Jeg har sett ekstremt mye opp til deg. Fordi du er sunn, frisk, oppegående og inspirerende. Du gjør mye for mange lesere.

  Jeg har jobbet hardt for å gå ned i vekt. Ikke er jeg overvektig eller den slags, men jeg har ekstra valker her og der.

  Jeg har prøvd å bli like «oppegående» som deg. Uten å lykkes 100%

  (Stå opp om morgenen i helgene, tenne lys, kose meg, trene, være tilstede osv.)

  Det har selvfølgelig gjort meg lei, mange ganger. Jeg har likevel ikke gitt opp. Jeg prøver igjen og igjen.

  Plutselig kommer det for dagen at du retusjerer enkelte bilder. Ikke at det i seg selv er så galt. Det er mange som gjør det. MEN du har benektet dette.

  Det er OK at du ber om tilgivelse. Det som er vanskelig for meg nå, er at jeg har mistet tillit til deg.

  Det har jeg mistet fordi jeg har en følelse av at du innrømmet det fordi du ble «tatt» på det.

  Jeg vet ikke hva som er sant eller ikke. Det jeg vet er at, når jeg prøver å tilgi deg, så klarer jeg kanskje det. Men tilliten til deg som blogger og merke som du er, er svekket så totalt.

  Hvorfor måler jeg meg med ditt oppegående liv når det muligens ikke er ekte?

  Det har vertfall ført til en bra ting : jeg er mer fornøyd med meg selv. Du har liksom «jukset» med bilder. Jeg er litt skavankete som jeg er. Og det er kanskje du også? Ikke vet jeg. For hvilke bilder er ekte – og hvilke er retusjerte?

  Håper på en tilbakemelding fra deg.

  Hilsen Anne

 29. Det kunne ikke passet bedre med en slik oppskrift idag! Det skal testes asap! Tusen takk 😀

 30. Dette skal testes! En skikkelig start på dagen! Jeg håper dere får sovet ut og kost dere i helgen. Jeg synes det er unødvendig at du får så mye kritikk for å si at dere har hatt dager med dårlig søvn. Folk sier du bare deler det som er bra og holder en fasade, når du sier dere er slitne er det heller ikke bra nok. Feil blir det uansett. Det er veldig fint og til tider slitsomt å ha små barn. Det gjelder de fleste og det er vel ikke noen konkurranse om hvem som har det «verst». Ja, man er uendelig heldig som har barn, men det må være lov til å bli sliten i blant.

  Ønsker deg og dine en god helg! 🙂

  1. Caroline

   Håper den faller i smak 🙂 Jeg deler for det meste positive ting, men de gangene jeg deler noe negativt så er det også feil :/

   Håper helgen din er fin <3

   1. Synes det er bra at du deler mindre positive ting også jeg, det gir bloggen din et mere troverdig uttrykk enn om alt bare skal være perfekt og superpositivt! Hverdagen er jo ikke bare regnbuer og enhjørninger 🙂

    Og selvfølgelig er det lov å være sliten og trøtt når man har sykt barn og man nesten ikke har sovet på flere dager, selv om man er velsignet med sovebaby til vanlig! Og det er helt lov å si at man er trøtt og sliten også, selv om man ikke har et barn som har kollikk og ikke sover i det hele tatt. Det blir som å ikke skulle få lov til å klage over å være syk for man på tenke på at det uansett alltid er noen som er enda sykere…

    Ønsker dere en superfin lørdag, både tobeinte og firbeinte 🙂

   2. Caroline

    En fin lørdag til deg også <3

 31. Karoline

  Denne skal testes ut nå til frokost 🙂 Flere sunne oppskrifter som dette!

 32. Hvordan får du de rundingene i bildene som du skriver i?

  1. Caroline

   Jeg bruker picmonkey.com 🙂

 33. Kristine

  Hei, dette skal testes! Men kva gjere du med restene? 🙂

  1. Caroline

   Om det er fruktkjøttet du tenker på så brukte jeg det ikke i dette tilfellet, men noe av det kan blandes inn i shoten 🙂 Har du andre forslag?

   1. Camilla M

    Smoothie

   2. Caroline

    Ja, man kan selvsagt lage en smoothie, men her var jo meningen å lage juice 🙂 Smoothier er jo litt tykkere i konsistensen.

   3. Har hørt at det er godt og kjempe bra å bruke i brød osv! Masse næring i restene 🙂

   4. Caroline

    Takk for tips 🙂

   5. Camilla M

    Du fikser jo å lage to ting på en dag for å bruke istedenfor å kaste. God helg til dere – her venter vi stadig på Nina

   6. Kristine

    Det vart lurt!! 🙂 Eg har ein dårlig uvane ved å kaste alt kjøttet fra juicemaskina, men da skal eg begynne bruke det også, takk!! 🙂 Men tenkte litt på resten av juicen, siden kun ein shot er nok for dagen? 🙂

 34. Jeg har så lyst til å gi deg en ordentlig god klem!
  Du må være verdens sterkeste, uavhengig av hva andre sier. Om du gjor feil i å redigere bildene dine litt en eller annen gang, hva med alle bladene, alle på tv, alle andre bloggere, sminke, plastisk kirurgi, instagramfilter, hvor setter man grensen? Har folk plutselig lov til å redigere seg brunere og ta silikon og sminke seg renere i huden men du får ikke redigere deg selv? Hva er forskjellen?

  Uansett, kjære Caroline, så synes jeg at du har de rette verdiene, og som sagt, at du må bli veldig sterk og klok av alt dette. Tenk så mye du kan fortelle datteren din om, og om hvordan man skal takle det <3
  Jeg håper dere har en nydelig lørdag, og jeg kommer til å fortsette å lese bloggen din som jeg har gjort i flere år, nesten uavhengig av hva du redigerer. Du er fortsatt du. Vi har fortsatt sett deg på tv. Du åpner deg fortsatt og skriver utrolig fint og tar nydelige bilder og er en fantastisk person.
  God helgeklem <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Maria 🙂 Setter utrolig stor pris på en så hyggelig og inspirerende kommentar på en lørdagsmorgen <3

  2. Jeanett

   Hei
   Helt enig med deg Maria

 35. Dette innlegget bør vel merkes som reklame?

  1. Tror du virkelig hun tar betalt for å skryte av søsteren sin? Ganske sikker på at det kun skal merkes som reklame, hvis hun mottar penger eller andre ting for omtalen.

  2. Hvorfor det? Er det reklame hvis hun finner en oppskrift i en kokebok? Kan vel ikke være sånn at man må finne opp oppskrifter og sy klær selv for at det ikke skal være reklame? *oppgitt*

  3. Så absolutt ikke! Tviler på at Caroline tar betalt for å poste dette innlegget. Fremsnakk kalles det. Du ville sikkert gjort det du kunne for å hjelpe dine søsken i deres bedrift, på lik linje med Caroline.

 36. Kristine

  Med tanke på frokost og sånn. Hva kommer du til å sende med Nelia i matboksen i barnehagen? 🙂 har selv akkurat gått over til lchf kosthold, har en datter på 2 år som går i barnehagen. Det er jo «vanlig» å ha med brødskiver i matboksen..
  Ser på deg som en stor inspirasjon og et fantastisk forbilde er du 🙂

  1. Caroline

   Hei!

   I barnehagen hun går i serverer de to måltider om dagen, i tillegg til frukt, så vi kommer ikke til å sende med henne noe 🙂 Du kan jo bake lavkarbovennlig brød, det er jo en smal sak 🙂

   Tusen takk, Kristine 🙂

 37. Christine

  Så herlig innlegg! Denne må prøves 🙂
  Kan jeg få spørre hva du har i skålen ved siden av? Så så godt ut 😉

  Ønsker også å takke for alt arbeidet du legger i bloggen! Alltid gjennomførte innlegg med nydelige bilder. DU inspirerer til tusen 🙂
  Til tross for unødvendig kritikk og usakelige kommentarer, klarer du å heve deg over det; og det står det stor respekt av! Stå på viderer Caroline, jeg heier på deg! Kleem

  1. Caroline

   Det er cottage Cheese, kornblanding fra Bare Grønt og litt gresk yoghurt 🙂

   Tusen takk, Christine, hyggelig å høre at du synes det 🙂

 38. Heisann! Liker bloggen din godt, og du virker som en svært jordnær person! Men har lest om kritikken/ryktene som flommer i det siste, og kan du si noe om det? Er det sant? Håper virkelig det ikke er sant, for det ser ikke bra ut.
  Og virker som kjerringer i KG er ute etter å ta deg. De diskuterer alt om å virkelig ta deg. Og så håper de at folk blir så sure at ingen vil lese bloggen din.
  På en måte er det dumt hvis det er sant. Men samtidig forstår jeg ikke heksejakten på deg? At folk gidder å bruke tid på å finne alle feil ved deg og prøver å ta deg på senga.
  Håper du har en fin kveld! Og du vet jo hva som er sannheten, og ikke disse feite kjerringene som skriver alt mulig på kvinnguiden diskusjonsforum.

  1. Caroline

   Tusen takk, Elis 🙂 Vi er et knippe mennesker som vet sannheten, og den kommer for en dag 🙂

 39. Her var det masse jeg i alle fall IKKE skal ha. Juice og masse frukt + chilishot 😮 Da hadde nok levra mi gått berserk. Ingen med autoimmune sykdommer bør jo ha noe særlig av noe av dette. Og de er det mange av!

 40. Yes! Finally something about free tarotistas.

 41. Saved ass a favorite, I like your blog!

 42. Denne skal prøves, elsker sånne shoter 🙂 Kanskje med litt mango i også. Skulle ønske søsteren din hadde et sted i Trondheim og! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *