brokkoli- og grønnkålsuppe

IMG_2332

Denne oppskrift-onsdagen får du oppskriften på en utrolig deilig, passe mektig og fyldig suppe med både brokkoli og grønnkål som servers med fetakrem. Mmmm! Den tar faktisk bare 30 minutter å lage, og dersom du dropper saltet, er den kjempefin for de små å spise også. Nelia var veldig glad i denne. Til denne oppskriften hentet jeg inspirasjon fra godt.no. Når jeg finner oppskrifter på nett, blir jeg alltid like overrasket over hvor utrolig små porsjonene er, så jeg laget til 4 personer i dag, men vi kunne fint hatt mer, så lag gjerne litt ekstra dersom dere har like god apetitt som oss i denne heimen. 

___________________________________________________________________________________________________________

fetakrem

♥ 100 gram fetaost ♥ 1.5 dl. rømme ♥ frisk basilikum

IMG_2247

Start med fetakremen, den skal stå kaldt mens du lager suppen. Bruk en stavmikser og bland ingrediensene, du kan helt fint ha basilikumen hel i stavmikseren også, men bruker du for mye, risikerer du at kremen blir grønn. Smak gjerne til med basilikum underveis, det holder med 3-4 blader på denne mengden. 

IMG_2259

___________________________________________________________________________________________________________

suppe

♥ 1 bunt brokkoli ♥ 200 g. grønnkål ♥ 1 gul løk ♥ 1 terning grønnsaksbuljong ♥ 4 dl. kremfløte ♥ 2. dl. vann ♥ 2 fedd hvitløk ♥ smør til steking ♥ salt og pepper 

IMG_2272

Hakk opp løken, finhakk hvitløken, og surr dette lett i passe mengde smør i en stor kjele. Tilsett etter hvert brokkolien i biter og grønnkålen i strimler. La alt surre litt, men det skal ikke bli brunt. Bland grønnsaksbuljongen sammen med fløte og vann, og hell dette over grønnsakene i kjelen. La det småkoke til brokkolien er mør, dette tar gjerne 15 minutter. 

IMG_2277IMG_2291

Når brokkolien er mør, kan du sile av suppen. Ta vare på kraften og kjør grønnsakene i en blender eller bruk en stavmikser dersom den er solid nok. Grønnsakene skal bli til en glatt masse, og deretter skal den tilbake i kjelen igjen. 

IMG_2301

Tilsett litt og litt væske til du synes suppen får en passe konsistens. Dette er så individuelt, noen vil ha tynn suppe, mens andre vil ha mer fylde, så bare smak deg frem. Krydre med salt og pepper, og server med fetakrem. 

IMG_2325

___________________________________________________________________________________________________________

– vel bekomme – 

62 kommentarer

 1. NAM! Det så utrolig godt ut 🙂 Og den grønnkålsnacksen som du anbefalte var en innertier! Det skal bli vår faste hverdags-snack som vi kan unne oss med 🙂 Tusen, tusen takk for den inspirasjonen du gir meg <3

  STOR klem <3

 2. Naam! Det så godt ut:)
  Ps. tror du har glemt å skrive opp brokkoli på ingrediens-listen?

  1. Caroline

   Takk 🙂 Nå er det lagt til.

 3. er så enig når det gjelder størrelsene på porsjonene i mange oppskrifter. har ofte lurt på om det er meg (og min samboer) det er noe galt med, for jeg er ikke spesielt storspist og synes allikevel at det er veldig små porsjoner noen ganger. godt å høre at jeg ikke er alene om «problemet» 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Nei, du er absolutt ikke alene 😉

 4. Oi oi oi, det der så vanvittig godt ut! Bare fargen i seg selv gjør det fristende 🙂 Takk for god oppskrift. Den skal jeg prøve!

 5. Mmm, det både så og hørtes deilig ut! En god suppe må være noe av det beste jeg vet, så lettvint og godt 😀

 6. Hei, så fint med matinnlegg!:) Bruker de ofte som inspirasjon:) Kunne du gitt noen tips om næringsrik og sunn frokost og lunch i en travel hverdag og «mat i farten»?:)

 7. Så godt! Tusen takk for to gode oppskrifter med grønnkål, den inspirasjonen trengte jeg virkelig! 🙂 Også vegetar i tillegg da, blir jo ikke bedre da 😀 Har ikke prøvd grønnsakssmoothien enda, men må gjøre det snart! Minner meg litt om Thailand, egentlig! 🙂 Kokosnøtt-shaken der er forresten himmelsk! Har du smakt det før? 🙂 Ønsker deg en fin kveld 🙂

 8. Denne så veldig delikat ut!:) Liker godt at du deler oppskrifter i ny og ned. Vet du når du kommer med et nytt sminkeinnlegg? Savner dette da det er lenge siden du har hatt det på bloggen:/ Bare et lite tips;) Ha en strålende kveld videre, fine deg! Hilsen fast leser.

 9. Mmm.. denne hørtes god ut. Må testes!
  Jeg lurte bare på en ting. Vet du om det finnes noe alternativ (sunnere) for kremfløte?
  Kan man f.eks bruke kokosmelk? Eller vil det gi for mye smak på suppen ?

  1. Caroline

   For meg er kremfløte sunt :/ Melkefett har vært omstridt siste årene, men det kan se ut som det har positive effekter på helsen. Hvis det er kalorimengden du er redd for, så metter suppen ekstra godt med kremfløte. Du kan forsøke med kokosmelk, men det vil jo sette en kokossmak på den, usikker på hvor godt det blir. Evt. kan du bruke melk eller matfløte, til og med vann, men det kan jeg ikke se for meg skulle bli bra.

   1. Kommentar angående kokosmelk;
    Jeg bruker ofte mager kokosmelk eller ekstra lett matfløte. Syntes ikke kokosmelka setter noe preg på suppene/grytene jeg lager. Så vil anbefale deg å prøve deg frem dersom du ikke vilbruke kremfløte

   2. Hvis man vil unngå det ekstra fettet i fløten, kan man bruke vikingmelk/usukret kondensmelk. Vikingmelka inneholder bare ca. 8% fett, I tillegg har den blitt brukt som såvel melke- som fløteerstatning på mange seil- og fjellturer uten problemer.

  2. Jeg bruker aldri kremføte (for mye kalorier og fett i mine øyne), lager den med ekstra lett matfløte og det blir kjempegodt! 🙂

  3. Hei Ida!
   Jeg tåler ikke melkeprotein og bytter ut med havrefløte som du får kjøpt på matbutikken 🙂 Med tanke på fettet så er kanskje det et bedre alternativ og det blir ihvertfall (nesten) ALLTID bedre enn med fløte.
   Hilsen en matelsker som nettopp fikk melkeallergi

  4. Gabriele

   Hei!
   Bruker Havrefløte, da jeg ikke tåler melk. En absolutt fullgod erstatning for fløte. Merke Oatley:)

 10. Hei Caroline! Du har tidligere nevnt at dere lager all maten til Nelia fra bunn. Kunne du delt noen oppskrifter? 🙂

 11. soppa som är så gott på vintern, ser jättegott ut.

  http://www.vonlila.se

 12. Helene G

  Caroline!! Jeg trenger hjelp.. Har tenkt å lage den utradisjonelle fiskegratengen din (fra boka di) i morgen, og har kjøpt lettsaltet torskefilét fra ferskvaren! MEN; skal jeg legge fisken ubehandlet i formen og så rett i ovenen? Eller skal fisken først trekke i en kasserolle? Håper på svar 🙂

  1. Caroline

   Skjær den opp i biter og legg den ubehandlet i formen 🙂

 13. Kristin

  Hvor får du tak i grønnkål?

  1. Caroline

   Vi fant det både på Meny og Spar, men ikke Kiwi 🙂

 14. Den suppen så veldig god ut 🙂 Håper oppskrift-fredag kommer denne uken også 😛

 15. Hei! Såg kjempegodt ut!! Vet du hvor mye grønnkål koster, er i sparemodus:P

  1. Caroline

   Nei, det husker jeg ikke :/

  2. Nadia; Grønnkål er veldig rimelig, hos Meny koster den ca kr 20,- for en pakke 🙂 Og om butikken der du handler ikka har den i sortimentet- så spør om de kan ta den inn.

 16. Jeg blir utrolig inspirert av bloggen din. Kan sitte lenge å bare titte på bilder av freshe farger, lekre treningsklær, god mat og drikke 😉 hender jeg stikker innom hvis jeg trenger litt ekstra motivasjon en dag for å kle på meg treningsklærne eller når jeg er trett og sliten etter en lang dag på universitetet og trenger litt «Good feeling» 😉 digger det. Dagens gladmelding 😉 Synes det hadde vært kult om du kunne vise litt inspirasjon til klær for litt større jenter enn Nelia også, kanskje hva du kunne ha tenkt deg å ta på henne om hun var 3 eller 6 år f.eks 🙂 jeg har selv en datter på 3,5 år og handler for det meste klær fra zara og pomp de lux, de har så utrolig mye fint. Hadde vært moro å se hvordan du ville ha stylet de ulike antrekkene for å få litt inspirasjon. Lurer forresten på hva du tenker om den dagen Nelia kommer i prinsesse-rosa alderen, og klærne helst skal ha trykk av prinsesser, frost figurer, Hello kitty og lignende. Er dette helt greit for deg, eller vil du prøve å begrense det? Foreløpig har vi det slik at Disney klær brukes i barnehagen, mens i helger og når vi skal ut å gjøre ting bruker vi «finere» klær. Takk for i dag. Mvh Linn

 17. Caroline Andreassen

  Alltid like herlig når du legger ut vegetaroppskrifter! Dette både hørtes og så kjempegodt ut 😀

 18. Looks yummy! I pinned it to try later.

 19. Prøv å krydre supper med gastromat, blir virkelig mye bedre!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   1. Gastromat inneholder MSG (nstriumglutamat). Mange reagerer på det stoffet, og ferdigmatprodusenter som Toro har faser det ut. Ikke sunt og heller ikke noe godt etter min mening- hva mener LK?

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Mange tror at de reagerer på det, men i kontrollerte studier så gjør de ikke det :/ Det er vurdert som trygt, hvis ikke hadde det ikke vært i bruk.

    Her har de testet 130 personer som alle hevder at de reagerer på MSG. Studien viser at noen få av de som mener de reagerer på det, gjør det under kontrollerte omstendigheter (5 gram dose MSG). Når disse (2 stykk) til slutt ble testet med MSG i mat, reagerte ingen av de.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10736382

  2. Gastromat inneholder MSG, og det er en smaksforsterker som er litt omstridt så vidt jeg har forstått. Men det vet sikker Lars Kristian mer om. 🙂

   1. Lars-Kristian

    Spørs hva du mener med omstridt. Det finnes anekdoter og personer som mener at de opplevere negative helseeffekter av det som kvalme og hodepine, men det har aldri blitt påvist i studier.

 20. Utrolig kjekt med oppskrifter og spesielt sånt som smaker for oss alle tre! Gjerne flere av frokostforslagene dine også, det er veldig inspirerende nå etter jul 😀 Hvor får man kjøpt grønnkål, forresten? Er det kun meny som fører det?

  1. Caroline

   Det var litt vanskelig å finne, men de hadde det både på Meny og Spar 🙂

 21. Denne har jeg også laget. Og laget den ca som deg, hehe. Lettrømme og matfløte liksom, pføy. Her er det bare fullfete produkter som kommer inn i heimen. 🙂 Synes også den var kjempegod. 🙂 Men så er jeg glad i grønnkål. Det må man nesten være for å like denne oppskriften.

 22. Hei Caroline!
  Lurer på om du har en nydelig oppskrift på kremet blomkålsuppe? Da tenker jeg en supersunn som ikke får meg til å gå opp i vekt. Og da spør jeg samtidig, hvor sunne er de posene man bare trenger fløte i (tror jeg) åsså koke opp som man får kjøpt i butikken?
  Hilsen 18 år gammel jente 🙂

  1. Caroline

   https://carolinebergeriksen.no/2013/05/01/oppskrift-onsdag-blomkalsuppe/ 🙂

   Om du skal lage den sunnere ville jeg droppet buljongterning og kanskje kokt kraften selv. Vanskelig å svare på om en matvarer er sunn eller ikke, kommer helt an på hvordan kostholdet ditt ser ut ellers. Men det er nok ingen vitaminbombe 😉

  2. Alt handler om mengde og måtehold, energi inn og energi ut. Spiser du MASSE sunn mat uten å bevege deg eller har kontroll over mengdene legger man også på seg på lik linje som når man spiser masse junkfood og sukker.

 23. Alexandra

  Supert med en vegetaroppskrift:) Ser veldig godt ut, skal definitivt testes snart:)

 24. Så fint at du legger ut oppskrifter uten kjøtt også, viktig for alle å kutte ned på kjøtt – både for helsen og miljøet! Tommel opp☺️

 25. Anbefaler å prøve gresk yoghurt i stedet for rømme i fetakremen. Synes personlig det blir bedre 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 26. Marianne B

  Hei. så oppskriften hær i går kveld, og dette skal vi prøve oss på iløpet av denne uka:-) ser også mange sliter med og finne grønnkål, og at du nevner Meny og Spar. ville bare tipse om at coop har også, ivertfall coop Obs:-)

 27. Tommel opp for oppskrift-onsdag! Dem har vært savnet 😀 Ha en super dag

 28. Hei Caroline.
  Jeg har fulgt deg en stund nå og må bare i at du gjør utrolig mye bra, liker bloggen din kjempe godt. Først vil jeg takke deg for masse god matinspirasjon og en fantastisk flott blogg og ikke minst flotte bilder og kule tips. Jeg har selv en blogg og har prøv ut en del av dine mat oppskrifter. jeg har ikke turt å publisere oppskriftene da jeg ikke har spurt deg om lov, men jeg har lagt ved link til din side og skrevet at det er fra deg i overskriften min. Spørsmålet mitt er da om jeg kan få lov å dele dine oppskrifter om jeg refererer til din side og helt klart viser at det er du som er inspirasjonen 😉 Eller om du helst ikke vil hverken nevnes, linkes til eller være publisert på min blogg. Om du ikke liker det tar jeg bare å redigerer mine innlegg siden jeg ikke har spurt om det er greit.

  Mvh Veronika

  1. Caroline

   Hei Veronika 🙂 Jeg bruker ofte inspirasjon fra andre nettsteder/blogger, både store og små 🙂 Selvsagt kan du republisere mine oppskrifter, og det holder med en link til bloggen min 🙂 Om du gjør endringer på oppskriften så får du nesten avgjøre selv om du vil linke eller ikke.

 29. Det såg gott ut!

 30. Katrine

  Hei,

  har lest at man ikke skal få i seg så mye fete meieriprodukter når man er gravid. Tok du hensyn til dette da du gikk gravid?

  1. Caroline

   Nei, det gjorde jeg ikke 🙂

 31. Hvor er den fine vannkaraffelen fra??

  🙂

  1. Caroline

   Riviera Maison 🙂

 32. Mmh, denne suppen var jo bare superdelicious! Tusen takk for oppskriften, Caroline! Jeg bor i Sveits og fant ikke grønnkål i hverken den ene eller andre butikken, så da ble det bare doppel opp med brokkoli hos oss i går kveld *nam* 🙂 Håper alt går bra med Nelia og barnehagen, men det er jeg helt sikker på! Hun kommer til å storkose seg 🙂 Stor klem fra meg <3

 33. Hei Caroline! Du er sikker veldig travel og har ikke tid til å svare på alt, men har et lite spørsmål til deg om du skulle få tid 🙂 Det trenger ikke postes offentlig.

  Jeg har vært på lavkarbo i litt over en uke nå og vekten går ikke ned, MEN jeg har gått ned 6cm over magen og 4 cm over hoftene.. Hva kan jeg gjøre annerledes? er ikke snakk om mange kilo jeg ønsker å gå ned, rundt 6-8kg. Min mann har spist streng lavkarbo i over 1 år og jeg slengte meg på *bølga*. 🙂 Føler meg mye bedre og savner ikke karbohydratene en plass, det er jo så mye godt å spise! Du legger ut masse gode tips 🙂 tusen takk 🙂

  1. Caroline

   Hvorfor skal du gjøre noe annerledes når midje- og hoftemål har gått ned? 🙂 Vekt er bare et tall, det viktigste er kroppssammensetningen din og hvordan du selv føler deg.

   Jeg synes bare du skal fortsette akkurat som du gjør, så kommer nok vekta av seg selv 🙂

 34. Caroline M.

  Hvorfor blir dere ikke veganere? Har dere sett dokumentaren på netflix, forks over knives? Alt dette mettede fettet dere heller i dere gir folk kreft og hjertesykdommer, bl.a. Din søster er vegetarianer, bra. Men jeg har hørt rykter om at hun ennå spiser fisk? Hva med meieriprodukter?
  Har dere hørt om kasein? Animalsk protein som gir kreft. Hvis dere virkelig tenker på helsen dere må dere bli veganere. Man holder seg slank uten å spise dyr! Lars Kristian som har bachelor i ernæring burde vite dette. Kumelk er til kalven. Er dere kalver? Ville dere drukket grisemelk? Hestemelk? Kvinnemelk? Jeg vil bare hjelpe. Kasein er skadelig.
  Hvorfor har ikke din søster blogg? Hennes oppskrifter vil jeg gjerne lese.
  Støtter dere dyremishandling? Kanskje, kanskje ikke. Uansett, for egen helse eller for dyrenes skyld, plantebasert næring er det eneste sunne. For å leve et liv uten diabetes, kreft og hjertesykdommer. Deres valg. Jeg vil bare hjelpe.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Det er ingenting galt med å være vegeterianer, og de fleste vegeterianere lever veldig sunt, det har du helt rett i. Men det er ingen automatikk i at kasein gir kreft, mettet fett gir kreft og hjerte- og karsykdommer, kumelk bare er for kalver. Vi fordøyer og tar til oss næring helt fint fra melk. Ting er litt mer komplisert og sammensatt enn det du legger frem her.

   Du må gjerne henvise til noen kilder for påstandene, tar gjerne en titt på de 🙂

 35. Denne ble såå god!

  1. Caroline

   Så bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *