sunn snack: grønnkålchips

kål1

Når jeg får lyst på noe godt om kveldene, har jeg lenge laget grønnkålchips, og jeg kan ikke forstå hvorfor jeg aldri har delt oppskriften med dere før. Det er så enkelt, så utrolig godt og sunt i tillegg! Du trenger bare grønnkål, olje, salt og pepper, og så er du der. 

___________________________________________________________________________________________________________

grønnkålchips 

♥ 2 pakker grønnkål ♥ 6 ss. extra virgin olivenolje ♥ salt og pepper 

kål4

 

kål3

Det beste er om du har grønnkålblader som er hele, dessverre fant jeg ikke dette i butikken i går, så det ble en nødløsning med grønnkål som er litt strimlet. Det gikk helt fint, selv om jeg absolutt foretrekker hele chips. Vask og skyll grønnkålen dersom det er nødvendig, og ha alt i en stor bolle. Dryss over olje, salt og pepper og bland godt. Sett ovnen på varmluft 180 grader, bruk bakepapir på et stekebrett og legg grønnkålen utover. Stek i ovnen på 5-10 minutter eller mer. Følg med underveis så det ikke blir brent. La det hvile på bakepapiret, men ha det gjerne over på en rist slik at det blir mest mulig sprøtt 🙂 Du kan helt fint bruke andre typer krydder også, som for eksempel chili eller noe annet godt. 

kål2

___________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg avgårde på en styrketreningsøkt med Alexander! Ha en nydelig tirsdag 

62 kommentarer

 1. minnie mus

  Så utrolig flott å se at du spiser økologisk!

 2. minnie mus

  Så utrolig flott å se at du spiser økologisk!

 3. minnie mus

  Forresten er parmesanost også et godt tips å ha på chipset. Nam!

 4. Hei caroline 🙂 takk for oppskrift. Denne skal jeg prøve. Vet du om det har noe å si for næringsstoffene i grønnkålen at de varmes opp?

 5. madeleine

  Hei! Nå som du begynner å bli en ganske stor blogger, kan du ikke ha noen videoblogger?

  1. Hihi, «begynner å bli».. 😉

 6. Vi lagde dette på høgskolen før jul, (mat og helst lærere) og vi konkluderte hele klassen med at dette var tang med maldonsalt på. Med andre ord ingen som synes noe særlig om dette.. Hehe men vær sin lyst:-)

  1. Caroline

   Haha :p Jeg synes det er utrolig godt 🙂

 7. Hørtes utrolig godt ut. Men kan man tørke det istedenfor å steke det. Har hørt at maten beholder mer næringsstoffer om det ikke utsettes for varme over 40 grader ellerno nemlig.

  1. Caroline

   Du kan helt sikkert prøve med en lavere temperatur over lenger tid i stedet 🙂

   1. Stabeist

    Grønnkål er en av fem grønnsaker som er bedre for oss når de er varmebehandlet.

 8. Idalillja

  Åh, så smart tips! Tusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter 🙂 denne skal jeg absolutt testet ut!

  Klem til deg!

 9. Har hørt om en lignende oppskrift tidligere, men har ikke turt å smake.
  Kanskje jeg bør prøve det i kveld?
  Klem!

  1. Caroline

   Ja, det synes jeg du skal gjøre 😀

 10. Spennende, dette skal jeg prøve.

  I jula fikk jeg for mye epler til overs, og da finstrimlet jeg de og tørket på rist i ovnen på 100 grader 2-3 timer (med ovnsdøren på gløtt, varmluft) Det bi skikkelig sprøtt og godt, smakfult. Anbefaler å prøve 😉
  Jeg har en skål stående på bordet, og jammen har til og med mannen lært seg å like det, hehe. Han er megakresen!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂 Det er ikke verst å lære seg å like akkurat det, det kan jo faktisk ha en litt spesiell smak 🙂

 11. Jeg elsker Kale Chips, men lager alltid med litt parmesan paa ogsaa, supergodt 🙂 Godt nyttaar forresten. Jeg har ikke kommentert paa kjempelenge, men kikker stadig vekk innom 🙂 Klem

  1. Caroline

   Det har jeg hørt skal være veldig godt, men har ikke fått testet selv ennå. Kanskje i kveld 😉 Jeg har merket atd´du har vært borte, er veldig glad for at du henger med ennå 🙂

   Klem tilbake 🙂

   1. Henger saavidt med I svingene 😉

 12. minnie mus

  Spiser du økologisk kjøtt også? Bedre dyrevelferd enn ved konvensjonelt dyrehold.

  Fin oppskrift. Senk gjerne temperaturen litt, da beholder du næringsstoffene bedre.

  1. Caroline

   Det varierer, men akkurat når det gjelder dyrevelferd så er det ikke gitt at økologisk produksjon er bedre for dyrene enn konvensjonelt :/

   Fra Mattilsynet: «Forskning viser at mer plass og tilgang på utearealer i økologisk dyrehold er positivt for dyrenes velferd, men økologisk drift gir samtidig større utfordringer med parasitter, sykdom og risiko for rovdyrangrep. God kontroll på utearealet er derfor viktig for god dyrevelferd og dyrehelse.»

 13. På jeg har savnet disse innleggene dine! Det skal så testes!:-) Ha en fin dag!

 14. Blir disse sprø? 🙂

  1. Caroline

   De blir crispy 🙂

 15. Nam! Dette vil jeg prøve 🙂

  Jeg lurte på om du kunne lage ett innlegg om hva dere har brukt mest av til Nelia, fra liten til nå. Hva som har vært unødvendig å ha, mtp hvor mye det er brukt, og hva som
  Ble en nødvendighet i hverdagen.

  Elsker bloggen din, inspirasjonen og motivasjonen du utstråler!

 16. Jeanette

  Hvor lenge holder de seg? Bør jeg lage en liten porsjon om gangen til å begynne med? Takk for at du deler<3

  1. Caroline

   Det er jeg litt usikker på, spiser dem alltid opp med en gang :p

 17. Hei! Skrev en kommentar til deg i går,- håper du så den 🙂

  1. Caroline

   Ja, den har jeg sett 🙂 Har lagt inn svar også.

   1. 🙂

 18. Grønnkål tåler varmebehandling svært godt og vitamin/ næringsinnholdet forringes ikke 🙂

 19. åh – så morsomt at flere liker dette! Har følt meg litt sær når jeg nyter grønnkål-chipsen min:-)
  Jeg bruker varmluft på 100 grader i 40 minutter, og setter en tresleiv i døren på oven, så den blir stående litt på gløtt og slipper ut fuktighet. Blir crispy og veeeldig godt!

  Godt nytt år!!

  -Siv

 20. Jeanette

  jeg har prøvd meg på lavkarbovaflene dine,men lurer på om oppskriften er riktig.Alt henger seg jo bare fast i vaffeljernet! Smører det VELDIG godt,men likevel blir alt bare hengende fast! Utrolig irriterende,har ødelagt vaffeljernet mitt på dette.har fulgt oppskriften til punkt og prikke.har også tynnet ut røren med vann siden den ble for tykk

  1. Caroline

   Så utrolig leit at det blir sånn! Smører du jernet godt nok? Jeg har aldri hatt det problemet :/ Kjenner ikke til noen andre som har hatt det heller. Beklager, altså :/

  2. Venter du til det blir ordentlig varmt? Og lar du de ligge i lenge nok? Hvis du tar de ut for tidlig, så revner de jo bare og fester seg i jernet…

 21. hva er det der? delt opp et salathode og lagt det i ovnen…? hehhe. blir garantert snacks her på fredagskvelden 🙂

 22. Hej Caroline! Jag är en trogen följare av både din instagram och blogg, du ger mig så mycket inspiration! 🙂 Såg på din instagram att du städar ut din prinsessas garderob.. Undrar om du hade velat sälja det du rensar ut? Har själv en liten underbar prinsessa, lite yngre än din som jag tar fina bilder på i söta outfits. Jag hade verkligen blivit så glad om jag fått köpa något fint av dig då jag sett dina underbara bilder. Hoppas på svar. Mvh Annica

  1. Caroline

   Hei 🙂

   Vi sparer på alle klærne i tillfelle neste også blir en jente :/

 23. Hei Croline. Jeg har tenkt å bestille en kjole, kunne du være så snill å skrive navn på noen gode nettsider?

  1. Caroline

   Hva slags kjole er du på jakt etter? 🙂

   1. Anette

    Jeg tenkte på cocktail kjoler til bryllup 🙂
    tusen takk, elsker deg og bloggen din <3

 24. Henny88

  Oiiiii, det så interessant og godt ut. Jeg elsker alt av kål. Takk for tipset. 🙂

 25. Du, denne er skikkelig god – prøvde den selv i sommer! Jeg brukte også litt hvitløkspulver (evt, fersk hvitløk, ettersom det er best) i tillegg til litt parmesan.
  Utrolig godt og lettvint, nesten litt irriterende at man ikke lager sunn snacks oftere 🙂

  Ha en fin dag, Caroline!
  Klem fra Ungarn.

 26. Elsker sånne tidlig-innlegg<3 Spesielt slik som det i går, da blir jeg så inspirert:D Får så lyst til å hive på meg treningsskoa, får en så god følelse inni meg av sånne type innlegg! Du gir meg masse motivasjon, så JAA til flere sånne innlegg og treningsinnlegg!

 27. Dette ble jo kjempegodt, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Nytt favorittsnack 🙂 Fant heller ikke hel kål, og det var noen stilker oppi som ikke ble så godt. Men om en får tak i hel kål er det jo bare å skjære bort all «stilk».

 28. Det er så utrolig godt 😀 anbefaler deg å prøve med honning i tillegg til salt. Gir en veldig god smak 🙂

 29. Ingvild

  Hvordan steker man disse i en vanlig ovn? Har ikke varmluft 🙁

  1. Caroline

   Det er jeg usikker på, men det er jo bare å prøve 🙂

 30. Dette var kjempegodt! Lagde det i dag rett etter du la ut oppskriften. Jeg likte det kjempegodt, men jeg skjønner at det ikke er for alle.

 31. Hei. Får man kjøpt grønnkål i vanlige butikker? Rema etc.
  Dette må prøves ut i morgen. Nam
  Har du forresten prøvd ristede kikerter?

  1. Caroline

   Ja 🙂

 32. Yumsi yum! Har du prøvd med litt næringsgjær i tillegg? Det gjør virkelig susen <3

  1. Caroline

   Nei, det har jeg ikke 🙂 Takk for tips!

 33. Laget dette i går, fantastisk godt! Kjempe greitt å ha stående på stuebordet når noe sprøtt og salt frister mest 🙂
  Klem 🙂

 34. Åh med akasiejonning på! Da blir det som godteri, jeg lover!!!

  1. Akasiehonning* så klart 🙂

 35. Denne skal prøves, så utrolig fristende ut! 🙂 Selv pleier jeg å gjøre det samme, bare med søtpotet 🙂

 36. Fy søren, så vanvittig godt!!
  Tuuuusen takk for herlig oppskrift! Denne snacksen og Greys 😀 Herlig tirsdag:D
  Ha en fabalaktig kveld 😀

  1. Caroline

   Så bra at det falt i smak! 🙂 Håper du hadde en fin kveld med Dr. Grey 😉

 37. Waltraud W. Amundsen

  Nå er strandkålen på sitt beste. Det er et godt alternativ til grønnkål og helt gratis. Vokser på nesten alle sandstrender i hele Østfold og Vestfold og sikkert ellers i landet. Blomstene kan brukes som brokoli.

 38. Har hatt denne i bakhodet helt siden du la den ut, men i går var første gang jeg testa, faktisk! Syns det var så utrolig godt! Bare så synd jeg bare hadde en pose grønnkål hjemme, og ikke har kjøpt mer i dag, for det hadde sannelig smakt merker jeg… (og den porsjonen jeg lagde i går ble jo altfor lite når jeg har fire glupske gutter i huset…) Ville egentlig bare gi deg skryt for å promotere grønnkål! En fantastisk råvare, og at det er fins så mye norsk grønnkål i butikkene! Barna mine elsket det også, så dette tror jeg blir den store sommerhiten her hjemme :):):)

 39. […] Ein ting eg synes hjelp for konsentrasjonen er eit eller anna å knaske på. No seier det seg sjølv, om det skulle vere sjokolade kvar gong så, ja. I dag tok eg rett å slett å søkte på “grønnkålchips”. Det gav mange resultat, og Fru Eriksen var sjølvsagt ein av dei som poppa opp. Dermed stjal eg inspirasjon der i frå, men gjorde det likevel på ein litt anna måte. Oppskrifta hennar finn du her. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *