grønn smoothie

smoothie5

Nå vet jeg ikke helt hva definisjonen på en grønn smoothie er, men denne er i hvert fall grønn og serveres hos Bare Grønt i Fredrikstad. Oppskriften har jeg fått av storesøster 🙂 Den er frisk og god, går veldig kjapt å lage fordi den har såpass få ingredienser og metter akkurat passe før en treningsøkt, som et mellommåltid eller kanskje også som en enkel lunsj. Limen er nøkkelen i hele smoothien synes jeg, den gir det lille ekstra og gjør at den ikke blir kjedelig eller for tung. Her er oppskriften til et stort glass, nam 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

grønn smoothie til 1 

♥ 1 hel avocado ♥ saften av 1 lime ♥ 2.3 dl. kokosmelk 

smoothie2

Smoothie1

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Del avocadoen i to, fjern steinen og del innmaten opp i passe biter. Skvis saften av hele limen over og bland inn kokosmelk. Kjør alt i en blender til du får en glatt masse, du kan gjerne starte med mindre koksmelk og smake deg til etter hvert, men smoothien blir ganske tykk dersom du ikke bruker alt. Du kan fint bruke mer av både limesaft og kokosmelk også. Vi hadde ingen blender tilgjengelig her i Ålesund, så jeg brukte en stavmikser, og det ble like bra 🙂 

smoothie3

53 kommentarer

 1. Hvilken mandelmelk bruker du og hvor kjøper du den? Elsker bloggen den btw <3

 2. Takk for at du deler – gleder meg til å prøve 🙂

 3. Den må jeg prøve ut 😀 elsker avokado, forresten vet du hvor mye kalori den har?

  1. Caroline

   Ca. 270 kcal 🙂

 4. Ååå den så fantastisk god ut. Skal lages etter dagens treningsøkt. Bruker du alltid pulsbelte og/eller klokke når du trener?

 5. Åh, mmåste prova den!

 6. Jeg elsker å eksperimentere med forskjellige smoothieingredienser, og denne både så og hørtes herlig ut!
  I det siste har jeg laget mengder av an annen type grønn smoothie; spinat, mango, ingefær, ananasjuice og naturell yoghurt – anbefales! Nå må jeg ut og kjøpe kokosmelk, for denne skal lages i dag!
  Ha en super tirsdag, Caroline 🙂

 7. Du er så pen å jeg skulle ønske du svarte meg for det har du aldri gjort! Elsker bloggen din over alt i verden! Å skulle gjort så mye for å bli som deg!!☺️

  1. Caroline

   Tusen takk, Vilde 🙂 Bli den beste du kan bli du, ikke tenk på å bli som andre 😉

 8. Hvor mange kcal er det ca i denne?

  1. Caroline

   ca. 270 kcal 🙂

 9. Takk for oppskrift 🙂

 10. Åh, det så ut som en god smoothie! elsker både avocado og kokosmelk <3

 11. Nam, den ser kjempe god ut! Denne oppskriften skal prøves 🙂

  Vil bare si at du er en stor inspirasjon for meg <3 God nyttår til deg og dine <3

  1. Caroline

   Godt nytt år til deg også 🙂

 12. Mmmm, den så deilig ut! Den må jeg prøve å lage en gang 😀

  Ha en super dag videre!!

 13. Karoline

  Den smoothie’n så kjempe god ut! Må prøves! 😀

  Jeg lurte forresten på hvor du har kjøpt den rosa Caroline drikkeflaske din? 🙂

   1. Karoline

    Tusen takk!

 14. Tror jeg skal prøve denne men i tillegg ta oppi litt mørk sjokolade. Da blir den ekstra god ☺

 15. Ser kjempegodt ut 🙂 Skal teste den en dag. Har prøvd mange andre grønne smoothies i det siste men ikke funnet noen favoritt ennå. Takk for at du delte oppskriften 🙂

 16. Bruker du kokosmelk light eller vanlig til denne smoothien?

  1. Caroline

   Light 🙂 Var det eneste de hadde i butikken også.

 17. Kan man bruke vanlig melk istedenfor kokosmelk, tror du? 🙂

  1. Caroline

   Det går helt fint, men da ville jeg brukt helmelk 🙂

 18. Åh denne ser jo meget god ut, og skal jammen lage meg etter en treningsøkt 🙂 Ønsker mer lavkarbotips fra deg, vakra! Nytt liv og nytt år vettu 🙂

 19. å det så friskt og godt ut! Denne skal jeg prøve 🙂

 20. Hei! Jeg skjønner ikke helt denne kokosmelk trenden. Kokos inneholder mye av mettede fettsyrene som er ikke er helsemessig gunstig for oss. C:12.0 og C:14:0 . Det er mange forskningsartikler som viser at dersom man bytter ut mettede fettsyrer med umettede fettsyrer reduserer man risiko for diabetes type 2, kardiovaskkulæresykdommer og enkelte typer kreft. mitt spørsmål er om du var klar over dette og hvilke helsegevinster du mener du får av kokosmelk?

  1. Caroline

   Det her handler ikke om noen trend, men kun smak 🙂 Jeg er klar over at det svirrer mange påstander om kokosmelk, uten at det er noe jeg står for. Kosthold er uansett sammensatt, og du kan ikke ta en ingrediens å ut i fra den vurdere om det er sunt eller ikke. Smoothien inneholder jo også avocado som hovedsaklig består av umettede fettsyrer.

   «Det er mange forskningsartikler som viser at dersom man bytter ut mettede fettsyrer med umettede fettsyrer reduserer man risiko for diabetes type 2, kardiovaskkulæresykdommer og enkelte typer kreft»

   Ja, det er det, men det betyr ikke at det er reduksjonen i mettet fett som er årsaken til redusert risiko. Det kan like gjerne være økningen av umettet fett. Resultatene fra disse studiene du sikter til er heller ikke så overbevisende som enkelte skal ha det til.

   Lars-Kristian har skrevet litt om disse studiene her: https://suntvett.no/2014/02/useriose-aktorer-mat-er-min-medisin/

 21. Den smoothien er nydelig. Smakte en slik på Baregrønt før jul 🙂 Gleder meg til neste gang.

 22. den vil jeg prøve ut! vet du om det går an å bruke vanlig tine-melk isteden for kokosmelk? 🙂

  1. Caroline

   Det går sikkert an, men da ville jeg brukt helmelk 🙂

 23. Kan denne brukes dersom man er tilhenger av LCHF kosthold?

  1. Caroline

   Ja, det går fint 🙂

 24. Takk for oppskrift. Skal prøves! Elsker avocado og kokos 🙂

  Jeg pleier å lage denne grønne smoothien:

  Ferske spinatblader (pleier å ha dem i fryseren)
  Ananasbiter + juice
  Evt. kokosvann
  Litt stangselleri
  Sitronsaft
  Banan for tykkere konsistens

  Jeg pleier å tilsette proplisdråper (hvis antydning til forkjølelse for eksempel) og gelatinpulver. Man kan også ha chiafrø oppi, men da må de bløtlegges i ca 20 minutter i litt av væsken først 🙂

 25. Yummy! Den så god ut. Den skal jeg virkelig prøve å lage!

 26. Henriette

  Har laget denne nå. Var kjempegod 🙂

  1. Caroline

   Så bra 🙂

 27. LisbethS.

  Den må prøves! Godt nytt år 🙂

 28. Endelig en ny oppskrift som frister mer enn cravingen jeg har hatt de siste ukene. 😉
  Kan forøvrig tipse om: spinat, fryste bringebær, halv avocado, 1 ss gresk yoghurt og vann/juice. 😉

 29. En gjennomgang og sammenfatning av forskingen på kokosolje og dets (manglende?) beviste helseeffekt: https://bramat.no/kosthold/matvarer/697-er-kokosfett-slankende

 30. Karoline

  Hei! Kanskje ett litt dumt spørsmål! Men lurer på hva slags typekokosmelk du bruker? Kjøper man sånn vanlig hermetikk boks på matbutikken og blander å bruker hele innholdet i boksen, eller bare det vannet som er oppi? Eller finnes det en egen kartong type som man har for mandelmelk, soyamelk, osv?:)

  1. Caroline

   Vanlig lett kokosmelk på hermetikk fra dagligvare 🙂 Det ser ut som vanlig melk, ikke noe vann.

 31. Hei Caroline 🙂 Denne så digg ut – må jeg prøve 🙂 men jeg lurte på om du vet hvor de glassene er kjøpt? Var veldig fine og enkle! 🙂

  1. Min grønne juice om du vil prøve den består av grønnkål, grønt eple, agurk, og lime pluss litt vann el evt. litt eplejuice. Denne har jeg perfeksjonert med tanke på mengder av ingrediensene så den smaker nøyaktig som favoritten min fra Jamba Juice i USA 🙂

   1. – jeg adder i tillegg en god spiseskje med chia frø i juicen min (glemte å skrive det) ;-)))

  2. Caroline

   Det vet jeg ikke 🙁

 32. Denne skal jeg helt klart prøve allerede i morgen tenker jeg! 😀

 33. Hadde gledet meg til å prøve denne.. den falt desverre ikke i smak.. smakte rett og slett forferdeligt! klarer du virkelig å sitte å nyte dette? min mann er kokk og liker egentlig alt. han synst også denne var forferdelig 😛 smakte surmelk!

  1. Caroline

   Smak og behag 🙂 Jeg likte den.

 34. Laget denne i dag, men tilsatte en skje honning for enda bedre smak 🙂
  Spennende opplevelse for smaksløkene – og veldig veldig mektig!
  Ha en fin dag, kjære deg! <3 Måtte det snart slutte å storme sånn rundt deg og dine!

 35. Love your Blog! love the camera tips! the healthy food recipe. the post about the weddings!
  definitely great blog!!! Noa from Israel

 36. Åh, jag som verkligen behövde ett recept till en god grön smoothie. Tack så mycket, ska pröva denna!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *