De siste dagene har det kommet noen kommentarer som dreier seg om bilderedigering, og jeg tenkte at jeg like gjerne kunne si noe om det selv, før det blåser seg opp og ut av dimensjoner. Ingen er perfekt, heller ikke jeg. Jeg har dårlige dager som alle andre, og dersom er vond kommentar treffer akkurat på en dårlig dag, kan det kjennes som et stikk i magen. Det gjør vondt og jeg blir såret. Det gjelder kommentarer som går på både meg som person og på hvordan jeg ser ut, men spesielt det sistnevnte. Det er et enormt press på hvordan du skal se ut, og i hvert fall når jeg er i den posisjonen jeg er, folk pirker på den minste lille ting. Den ene dagen er jeg for tynn, den andre dagen er jeg plutselig akkurat passe, men så kan det se ut som jeg har lagt på meg og har blitt god og rund i kantene. Føttene mine er for lange, håret for kort, fingrene for tynne, brynene er feil, puppene for store eller for små. Jeg ser gammel ut. Eller er jeg kanskje gravid igjen? Dette har jeg levd med nå i snart 6 år, og i løpet av denne tiden har jeg heldigvis vokst med jobben min og i dag kjenner jeg at jeg har funnet min plass. Både angående hvordan jeg ønsker at bloggen skal være og hva som er viktig og riktig for meg. 

1

Men slik har det ikke alltid vært, jeg har hatt perioder hvor jeg har følt meg elendig etter slike kommentarer, jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting. I løpet av min tid som blogger har ikke dette inntruffet veldig ofte, det er unntaket og ikke regelen, men dette gjør det på ingen måte ok, og hver gang jeg har gjort det, vet jeg at det er feil. Jeg ønsker ikke å bidra til dette presset som jeg selv får kjenne på hver dag, det er tøft, det er tungt og til tider kjennes det som at du kunne gjort hva som helst for å bare skru tiden tilbake og velge noe helt annet å gjøre. Jeg har hele tiden sagt at du skal være fornøyd med deg selv akkurat som du er, og det står jeg ved. Derfor er jeg utrolig lei meg for at jeg har gjort noen endringer i det hele tatt, og at det hører fortiden til spiller selvfølgelig ingen rolle, men gjort er gjort og nå vet dere grunnen. 

2

Det å bli mamma har gjort noe med meg, jeg kjenner at jeg er mer selvsikker enn noen gang og det er så deilig. Kommentarene er der fortsatt, og selv om de noen ganger stikker litt, er det bare så vidt det pirkes på overflaten, for jeg vet hvem jeg er. Kommentarene kan bare komme, det spiller ingen rolle. Jeg ser ut som jeg gjør, og jeg har ikke tenkt til å gjøre noe med verken det ene eller det andre. Jeg ønsker ikke at Nelia skal vokse opp med forbilder som lar seg påvirke negativt av andre, eller i et samfunn med mennesker som synes det er helt greit å snakke hverandre ned. Sistnevnte kan jeg dessverre ikke gjøre noe med, men jeg kan i hvert fall vise at du ikke skal være noen andre enn deg selv. Jeg er veldig lei meg for at jeg noensinne har gjort slike feil og tabber, men jeg håper dere kan se det fra min side og tilgi meg. 

235 kommentarer

 1. Hei :). Jeg, 52, syns du er fantastisk :). Du har valgt deg litt av et yrke, et yrke med mye negativ omtale. Syns du er fantastisk som står i det, og fortsetter. Og jenter er jenter verst, uansett alder. At vi aldri lærer. Stå på, jeg digger deg 🙂

 2. Det vil alltid finnes personer som må pirke på et eller annet. Å enkelte kommentarer vil alltid gå innpå en person uansett hvor vant man er med det. Synes dere bloggere er sterke som takler dette daglig. Du er kjempefin Caroline. Du å resten av familien din 🙂 Ønsker dere en kjempefin jul videre 🙂

 3. Kjære Caroline. Jeg fulgt deg i alle disse 6 årene. Og du er ikke noe annet enn en flott personlighet og en god person som er glad i livet. Stå på! For Nelia har den beste mammaen hun kunne få 🙂 Du har endret livet mitt på mange mulige måter. Jeg har vært i gjennom mye vondt i livet der jeg har mistet mine to søsken i kreft. Hver gang jeg leste bloggen din gav det meg ny energi til å fortsette å leve. At bedre dager vil komme. Og det har det 🙂 så tusen takk for alt!

  Hilsen en trofast følger!

  Ps! Jeg har aldri kommentert før men følte idag trengte jeg å gjøre det 🙂

 4. Susanne

  Hvordan forsvarer du måten du har svart lesere som kommer med spørsmål om redigering? Til tider har både du og mannen din svart på en nedlatende måte, og benektet all annen redigering enn lysredigering. De siste dagene har det dukket opp bilder der du redigerer huden din kraftig, selv om du tidligere har benektet for at du har gjort dette. Hvordan forsvarer du all denne benektingen?

  1. Du så tydeligvis ikke nærbilde av ansiktet hennes..

 5. I love this post. It’s really helpful. I must admit I’m constantly angry with myself. Can’t accept who I am. Even though I get many compliments about my intelligence, my figure/outfits/hair/face I still feel I’m not enough, like I can get better figure, more beautiful face, have bigger knowledge about everything. It’s killing me. I’m sure I would be too scared to change my looks due to doctor’s intervention but sometimes I feel like it’s the only way to release my low self-confidence.
  The point is – the more compliments I get, the worse I feel with myself ’cause I don’t want to disappoint anyone who thinks I’m enough. Because I’m not. There’s always something I want to change in myself.

 6. Jeg syntes det her blir for teit, du har redigert deg ihjel. Det verste er at du fronter en sunn livsstil også redigerer du thigh gap, større pupper og mindre mage. Det er jo ikke fortiden til, det er jo funnet bilder fra forrige måned som er redigert ihjel. Du har dessverre mistet troverdighet og du har også en finger med i spillet når jenter tenker at de aldri er gode nok. Dette blir for dumt. Det virker som det er en besettelse om å redigere. Det verste er også er at du er tynn, pen og suksessrik. Stakkars tenåringer som vokser opp og ser opp til at det er helt normalt å redigere seg.

  1. Danielle

   Hva med å slutte å bry seg om hva andre gjør? Du er nok heller ikke et prakteksemplar av et menneske..

   1. Nei, men jeg lyver i hvert fall ikke om hvordan jeg ser ut 😉
    Det som er problemet er at Caroline har nektet for å redigere lenge, når fet enråpenbart at hun har gjort det.

    Ta deg sammen.

   2. Tina A

    Men nå innrømmer hun jo at hun har gjort det? Går det ikke heller an å fokusere på at det er bra at hun har innrømmet det nå, enn å dra frem det som er i fortiden? Det er lov å gjøre feil. Caroline er bare et menneske.

   3. Enig med deg tina. her kommer det frem, og hun er ærlig. for min del spiller det ingen rolle om hun redigerer eller ikke, bare det er flotte bilder å se på så klikker jeg meg innom 🙂 Det er ikke kriminelt å gjøre noe slikt, så skjønner ikke hvorfor så mange overreagerer :p

  2. Man ser virkelig ikke knapt forskjell. Hun har redigert seg ekstremt mye tynnere, og Caroline er slank nok fra før av. Redigert huden sin, redigert møbler osv.
   Selvfølgelig er det lov å gjøre feil, men her igjen så skylder hun på oss som lesere som faktisk gir henne levebrødet hennes. Det er helt vanlig å redigere bilder og være åpen om det, men Caroline og LK har bevist nektet for dette og sagt at det er bare lys som blir redigert. Er det rart man blir litt irritert? Spesielt når hun sier selv og hånliggjør deg når du faktisk kommenterer det.

   1. Forstår ikke hvorfor du gidder å lese bloggen hvis du blir så irritert? Er det noe positivt med bloggen som gjør at du ønsker å lese den? Da hadde sikkert Caroline satt pris på å lese om det også. Hilsen lærer som ønsker å oppdra til vanlig høflighet

 7. Føler virkelig med deg, Caroline. Synes det er utrolig mye dårlig oppførsel blandt leserne dine…får helt vondt inni meg på dine vegne enkelte dager. Håper aldri jeg noen gang opplever at mine barn gjør slikt mot andre. Empati er noe alle burde lært som barn, og akseptere andre uansett er også noe jeg setter stor fokus på. Ting du ikke ønsker å si direkte til et annet menneske bør heller ikke skrives under div anonymitet. Slik er blitt mer og mer vanlig dessverre…
  Er deg evig takknemlig for alt du deler her på bloggen din❤️det gir meg inspirasjon og glede, men jeg er dessverre ikke flink nok til å kommentere og takke deg for det, men du er min største inspirasjon og jeg gleder meg over hver gang du poster et nytt innlegg!
  Ha en fortsatt gledelig jul, og hev deg over alle de som alltid må finne feil og mangler! Du er like unik som alle oss andre❤️Klem

 8. Wow Caroline.
  Følger bloggen daglig og hente inspirasjon .
  Takk for at du deler di «mørke» sidene ved den perfekte hverdagen din , godt og høre at andre og kan føle det så innimellom
  Ønsker deg og dine fortsatt fin juletid

 9. Det verste med denne saken er at du hele tiden har blånektet ovenfor leserne at du endrer på noe annet enn lyset. Og ofte har noen av kommentarene vært ganske nedlatende, og fått leseren til å føle seg «dum», fordi hun i det hele tatt kommer med en slik uttalelse

  Ferdig snakka!

 10. Benedicte

  Syns det er flott at du skrev dette innlegget. Ikke fordi jeg noen gang tenkt på at du har forandret på noe, men fordi det er på tide at netthetserene får høre det! Voksne mennesker som gjemmer seg bak datamaskinen og som syns det er helt greit å rakke ned på andre, få andre til å bli lei seg.
  Jeg syns ikke du har noe som helst å si unnskyld for. Virkelig. Hvem bryr seg om du redigerer litt her og der? Jeg endrer også lys og fargetoner, for at bildet skal se bedre ut. Hvem gjør ikke det?!
  PRØV og fortsett og hev deg over det. Tenk at dette er mennesker som neppe ser noe bra ut selv, og som ikke gjør annet enn å lete grundig etter noe å ta deg på. Du er en vakker jente, utvendig og innvendig. Nelia kommer til å vokse opp med sunne verdier, det er jeg sikker på.
  Fortsatt god jul Caroline! 🙂
  Klem

 11. Fint innlegg! Veldig trist at du til tider føle det slik, men det er helt forstålig i din posisjon. Når alt kommer til alt er det bare din familie og hva de syns om deg som er viktig! At du er en god mor for Nelia, og det tviler jeg ikke på at du er! Ønsker deg en fortsatt fin jul! Klem

 12. Så utrolig trist at folk skal påpeke vær minste detalj. Skjønner at det har vært vanskelig.
  Jeg visste faktisk ikke at du redigerte på hvordan du ser ut. Når sluttet du med det?

  Alle kan gjøre tabber Caroline. At du står frem slik skal du ha stor respekt for.

  Klem

 13. Henny88

  Sterkt innlegg Caroline! Du er en tøff person som skriver dette så hver og en kan lese det. Jeg beundrer deg som aldri før og både synes at du er smellvakker akkurat som du er, både på innsiden og utsiden. Jeg får ofte høre av familien min at jeg har lagt på meg eller kommentarer som: «Oi, du har fått skikkelige kurver, før var du jo så fin og slank.» Selv om jeg har god selvtillit sårer slike kommentarer. Jeg trener og spiser annerledes enn før og har derfor fått flere former. Og vet du hva?Jeg har aldri følt meg bedre. Blås i det andre sier og vær deg selv, akkurat som du sier, for bare du vet hva som er best for deg og dine kjære. Stor klem fra Henriette

 14. Kjære Caroline!

  Det var utrolig ærlig og ekte fint skrevet. Du har ingenting å be om unnskyldning for. Du gleder mange mange tusen med din fine blogg hver eneste dag. Glad for at du ikke lenger bryr deg om nett trollene. De kan bare dra åt skogen spør du meg. Fortsatt gledelig jul til deg og dine! Og tusen takk for din fine fine blogg! Klem fra meg

 15. Så fint skrevet. Jeg blir inspirert av deg å glad av å lese bloggen din. Vi er jevngammle og jeg har og en hektisk hverdag med små barn å jobb, jeg gleder meg til å kikke innom bloggen din hver dag, å har plukket opp mange tips å gode råd. Du er et godt forbilde for mange. Kos deg masse i Julen, å ha et kjempefint godt nyttår 🙂

 16. Tvillingjenter

  Hei Caroline!

  For et flott innlegg! Ingen har påvirkning på hvordan kroppen er skapt fra naturens side. Men alle kan hjelpe til med å forme sin egen kropp så bra som mulig for den kroppen man er utdelt.

 17. Karoline

  Dette er et viktig tema. Utrolig synd hvordan noen tror det er greit å hakke ned på andre og kommentere slemme ting. Spesielt enkelt er det å hakke ned på kjendiser og folk på nettet. Det er ikke greit! Du er flott, Caroline! Stå på og vær stolt av deg selv 🙂 Ønsker deg og familien din en nydelig jul og et godt nytt år!

 18. Kaja Skinnes

  Hei!

  Jeg vil bare sende en støttemelding i julen. Det er trist at man føler du må si du beklager ting du har gjort. Feil gjør vi alle, og trist om noen har kommet med noen kommentarer på dette. Ekstra ille synes jeg det er om de har kommet i julen. De sier jo: måtte du ha en fredfull jul. Det unner jeg også deg å ha.

  Ingen av oss er perfekte og vi må heller støtte hverandre og ha fokus på det positive.

  For meg har du vært en inspirasjon på trening, kosthold, ståpåvilje og evnen til å se det positive i det meste. For enkelte er glasset glasset halvtomt og ser fort det negative i ting. For andre er glasset er halvfullt og vi liker å ha fokus på det positive. Jeg synes derfor det er trist når andre poengterer ut feil og mangler hos andre.

  Jeg vil med dette si: ønsker deg en fredfull jul og søk gleden i familien og venner som står deg nær :).

 19. Hei Caroline!

  Jeg har aldri lagt igjen kommentar, selv om jeg har hatt lyst. Men nå følte jeg at det var riktig å gjøre det. Jeg synes bloggen din er utrolig inspirerende og bestandig med fantastiske bilder. Jeg gleder meg hver dag til å lese hva du skriver, få tips – både om trening, mat, mote og skjønnhet.

  Alle er vi forskjellige – og må respektere hverandre for det vi er. Men hva er vitsen med å skrive sårende kommentarer? Kan man heller ikke la det være og heller komme med konstruktive tilbakemeldinger. Jeg synes det er lavmål, ikke noe annet.

  Stå på – du er kjempeflink. Jeg gleder meg til å følge deg og din skjønne familie i 2015!

  Klem Anna

 20. Jeg synes du er tøff, Caroline!

  Det er trist å se hvordan enkelte av de som kommenterer graver etter feil. Og om alt ser fint ut, så er det jammen feil det også. Og like fult så klikker de seg inn på bloggen din. Noen mennesker føler seg bedre når de får rakket ned på andre, og det er utrolig merkelig at de selv ikke ser hvor patetisk de er.

  Jeg synes ikke det er rart at du fikser litt på bildene dine. Alle vet hvordan enkelte vinkler kan få noe til å se stort/ lite ut.

  Stå på, Caroline! Er ikke uten grunn du har Norges mest leste blogg!

 21. Men dette har jo skjedd for et par dager siden, du skriver på en måte som gjør at det virker som om dette er lenge side. Du har jo fått flere spm om du redigerer bildene og har etter hva jeg synes svart ganske nedlatende og frekt tilbake.

 22. camilla

  Ingen bombe at du har photoshoppet bilder, du lever av å selge illusjonen om et perfekt liv. Det er også en viss kontrast mellom bilder du poster på bloggen og bilder vist på TV eller i andre medier. Du er en pen jente uansett, men på bloggen ser man aldri en kvise eller et hårstrå på vidvanke.. Kunne du ikke av og til gi leserne innblikk i de litt mindre perfekte sidene av deg selv? Sminke som ikke vil sitte, babygulp på skjorta. Sånn er livet for alle, sikkert også for deg. Slik det er nå, er du selv med på å opprettholde skjønnhetspresset som du selv føler på kroppen.

  1. Men legger «alle andre» ut bilder av sminke som ikke sitter eller babygulp på skjorta? Nei. Selv om alle opplever det er det ikke alt som er egnet for å legges ut på nett. Syns dessuten det er noe grunnleggende smålig ved det å føle seg bedre av å se at andre ikke har det perfekt, og denne småligheten manifesterer seg ganske tydelig når man kan sitte anonym bak en skjerm og klage over andres «perfekte liv». Er det ikke bra om noen har et perfekt liv?

  2. Det er en inspirasjonsblogg. Hvem er det som vil lese om kviser og babygulp?

  3. Det er en inspirasjonsblogg. Hvem er det som vil lese om kviser og babygulp??

   1. camilla

    Jeg hadde blitt mer inspirert av å se henne takle små nedturer i hverdagen innimellom. Vi har dem alle. Det har ingenting å gjøre med at jeg ønsker henne et uperfekt liv. Hvis hun viste mer av mennesket bak bloggen, hadde iallfall jeg hatt lettere for å relatere meg til henne og livet hun lever. Det faktum at hun føler seg nødt til å redigere bilder viser at presset om å fremstå som perfekt er i ferd med å innhente henne. Man kan selvsagt skylde på samfunnet og nettrollene, men det er et press hun selv har bidratt til å skape ved alltid å vise fasadesiden. Og ja, det er mange bloggere som poster den type innlegg også.

 23. Syns det er flott at du innrømmer og forklarer. Det står det respekt av og du vet at jeg er bare èn av mange som blir inspirert av deg…Du inspirerer meg til å ta vare på meg selv og gjøre det beste ut av livet. Stoor klem til deg og en fortsatt god jul 🙂

 24. Birgitte

  Wow Caroline, syns du er tøff som deler dette! Enig i at det er feil og redigere bilder slik, men alle gjør feil, og det er bra du innrømmer det og beklager. Respekt for det 🙂

 25. så tøff du er Caroline. wow! det du skriver er så sant og er det noen som virkelig får føle på dette presset, er det deg. det er tøft av deg å være så åpen som du er og innrømme det, og det er det som gjør deg så fantastisk og god. jeg har lest bloggen din siden du startet og følgt deg hele veien, du er så åpen og ærlig med leserene dine. det er nok mange andre som redigerer seg selv daglig både mindre og penere, så det at du har gjort det i ny og ned når du har en dårlig dag, er fullt forståelig. og det at du innrømmer det, er fantastisk. jeg føler selv på presset hver dag og om jeg føler jeg har lagt på meg vil jeg egentlig bare låse meg inne til jeg har gått ned i vekt igjen, ja det er sykt. slik skal det ikke være. vi skal være glad i den kroppen vi har og ikke la dette presset ta overhånd, men det er ikke alltid like lett. du blir nok minnet på det hver dag, og du er sterk som står fram slik. det viser at du er menneskelig og sårbar og ekte, akkurat som alle oss andre. dette er en av de mange grunnene til at jeg liker deg så godt Caroline 🙂 stå på videre, og du ser bedre ut enn noen gang 😉 klem <3

 26. Vet ikke om du fikk kommentaren jeg skrev. Prøver igjen 🙂

  Du skal ha all respekt for at du skriver dette. Trist å vite at du får kommentarer på hver minste detalj. Skjønner det har vært vanskelig. Jeg visste faktisk ikke at du redigerte på hvordan du ser ut. Når sluttet du med det?

  Kan ikke se at noen har kommet med mange negative kommentarer til deg de siste dagene om hvordan du ser ut osv. Er det slik at du ikke godkjenner de kommentarene?

 27. så bra at du skriv om dette 🙂 ingen forventer perfekthet, bare du! å feile er menneskelig, og ingen av oss er perfekte! men det ene bildet som var redigert var jo fra november? er jo ikke fortid :/ uansett, bra at du nevner dette.

 28. Offerrollen igjen? Kan du ikke for en gangs skyld være ærlig og slutte å skylde på alle andre? Og at alt har skjedd i fortiden blir for dumt, da også nyere bilder er fikset på. Så å skylde på økt selvtillit etter at du ble mor er for dumt samtidig som du legger skylden over på leserne dine.

  Hvis dagene dine er så dårlige at du ikke kan vise hvem du virkelig er, er det kanskje på tide å finne noe annet å gjøre? Du forstår vel heller ikke nå at du bidrar til økt kroppspress? Selvinnsikt er en fin sak som jeg håper du får mer av fremover.

  håper du kan begynne å poste også de kritiske kommentarene og ikke bare de som går på utseende, men jeg forstår jo hvor fokuset ditt er! Men forventer at du nå er så tøff at du tar denne diskusjonen.

 29. Idadida

  Well said, Caroline! Du er et godt forbilde, jeg liker deg! 🙂

 30. Jeg må bare si at det er utrolig tøft gjort av deg å innrømme dette, Caroline. Vi føler alle på presset, og i blant så gir vi nok alle etter. Som du sier – vi gjør alle «feil» i blant, det er det som er å være menneskelig 🙂

 31. <3

 32. christine m

  Hei. Man kan lure på hvem disse menneskene er bak disse ufyselige kommentarene som du ofte får, hva det er som får noen til å klikke seg inn her på kommentarfeltet og lesse av seg bare skit? Jeg tror det handler om misunnelse, misunnelse og atter misunnelse. Når jeg leste dette siste innlegget, ble jeg redd du hadde tenkt å skrive at du nå gir deg med bloggen. Har vondt mange ganger for deg og de kommentarene du får. Jeg håper bare du klarer å legge disse ekle kommentarene fra deg, og fokusere på de andre du får. Så mange hyggelige, oppegående mennesker som følger bloggen din! Min mening er at det ikke gjør noe som helst om du har følt eller føler at du må forandre på noen bilder! Dette er din blogg, og den er nydelig. Og du er en nydelig kvinne, Caroline! Og du gjør en fantastisk god jobb med denne bloggen! Stå på videre, håper vi får følge deg lenge, lenge. God juleklem til deg fra meg <3

 33. Carolinemor❤️ Du er flott og god akkurat som du er. Synes det er synd at andre skal trykke noen ned i gjørma på den måten og være slem med kommentarer. Sender en stor og varm juleklem, ikke glem at du er fantastisk akkurat som den du er. Aldri la noen fortelle deg noe annet!❤️

 34. Du er tilgitt! Jeg har selv funnet og sett flere bilder som skal være redigert, og reagerte på dette. Mistet litt tillitt til deg som blogger, men nå som du skriver dette innlegget har jeg mer respekt for deg enn jeg noen gang har hatt. Alle kan gjøre feil, og det kan se ut til at du kanskje vinner mer respekt og troverdighet hos leserne etter denne episoden.

  Jeg har selv delt noen bilder jeg har funnet der det har vært litt kraftig redigering, og ønsker å beklage for dette. Du er tilgitt og har vunnet tilbake respekt!

  Vil avslutte med at du er veldig pen og søt, og på de redigerte bildene har du sett best ut på original-bildene. Du har absolutt ingenting å «ta til takke med» når det gjelder utseendet, og du trenger absolutt ikke å redigere (men det er lov til å redigere enkelte urenheter, støv og støy).

  Og du trenger ikke å publisere denne kommentaren, vil bare si at du er tilgitt, og at jeg beklager for å ha bidratt i diskusjonen.

  God jul <3

 35. Bra og tøft att du endelig er ærlig. Hadde du vært det fra dag en,hadde du sluppet unna mye.Det er jo merkelig når du fremstår med så ulike utseende på egne bloggbilder,og de som er tatt av «andre» og på tv osv.Du blir litt offer for eget «spill».

  Bra du innser at du faktisk er bra nok som du er,og at du i din posisjon faktisk tar innover deg att du er en rollemodell for andre. Du kan faktisk gjøre noe med presset som er på utseendet…ikke bidra til at det øker.
  Du er et bra forbilde i mange sammenhenger, og om du viser bilder hvor du er enda mer naturlig er det bra. Kast løshåret og falske negler,øyevipper og alt anna «stesj».Caroline under alt dette er jo nydelig og kroppen din er jo flotters. Vis datteren din (og min) , at man er vakker som man er uten all verdens hjelpemidler, redigering og produkter.
  Du er flott.

 36. Sterkt gjort av deg Caroline!
  Jeg syns du ser kjempebra ut og elsker måten du fremstiller familien din. Er innom bloggen din gjerne flere ganger daglig.

  Syns det er bra at du viser denne siden av deg, er ikke alle som forstår hvor fæle komentarer de preller av seg, men kanskje de nå tnker seg om en ekstra gang.

  Du er bra nok som du er!
  Ønsker deg og dine en riktig god jul <3

 37. Jeg syns det er flott at du sier i fra fordi man har faktisk lov til å føle seg fæl noen ganger, også blir det veldig enkelt å redigere det bort for å vise at man ikke nødvendigvis har en slik form på en arm eller et ben i virkeligheten. Noen ganger ligner man ikke helt seg selv på bilder og jeg forstår at det frister å fikse på det før du legger ut bilder på en så populær blogg som du har. Det er godt å høre at du kan innrømme de dårlige dagene, det viser kun at du er menneskelig akkurat som alle oss andre. Jeg tipper du får en drøss med fæle kommentarer som mener både det ene og det andre, men jeg tror det viktigste er at man alltid kan lære av det og forsøke å unngå redigering i fremtiden. Folk vil uansett alltid ha en mening om deg og jeg syns det er helt ok, men man trenger ikke snakke om det på en fæl måte til den det gjelder. Hvis folk kan mene noe for seg selv uten å rope det ut i kommentarfeltet, så hadde kanskje ikke kroppspresset vært så ille likevel. Det er de som kommenterer det som faktisk gjør det verre! Håper virkelig du får noen fine tilbakemeldinger på dette innlegget, heia deg!

 38. Kjære, vakre, nydelige, sterke og flotte Caroline:

  Jeg setter så pris på når du skriver slike innlegg. Noen glemmer nok av og til at du også er et vanlig mennske med følelser, akkurat som oss andre, og mange lar sjalusien og missunnelsen ta overhånd. Jeg synes det er veldig trist at folk sier negative ting om deg og ditt ytre, du som er et så sundt og bra forbilde.

  Jeg synes ikke du skal behøve å beklage at også du har redigert litt bilder innimellom, selvfølgelig har du også lov til å bli usikker. Håper bare du klarer å huske på at du er en super unik og vakker person, som inspirerer så mange unge jenter hver dag. Jeg har selv slitt med utrolig dårlig selvtilitt opp igjennom årene, og bloggen din har hjulpet meg i mange tunge stunder.

  Stå på videre Caroline, fokuser på de fine komentarene og prøv å ignorere de dårlige. Ha en fortsatt god jul <3

 39. Fine Caroline <3

 40. The truth is, there is always somebody thinner, with longer hair, shiner hair, bigger eyes, longer legs…whatever. But it doesn’t mean they are better! They are different! We can spend our lives comparing ourselves to other, we can edit, change our pictures. The most important thing is to be true to yourself. We are all beautiful! 🙂 Even in the morning, when we get out of bed! 😉

 41. Jeg skjønner godt at negative kommentarer og stikk kan være sårende og vonde. Men, det dumme her er jo at du hele tiden har nektet for at du redigerer kroppen tynnere og huden finere, og at du sier at det eneste dere redigerer er lys og legger filter over. Du er jo allerede veldig slank og har en nydelig (ikke noe galt med hverken pupper eller føtter, de passer helt perfekt til deg!) kropp, så jeg skjønner ikke helt behovet for å redigere seg tynnere. Du sier jo også at kroppen din kommer av sunt kosthold og trening, og jeg vet flere som har deg som forbilde og som løper til krampa tar de for å bli like tynn som du. Mange før og etter redigerings-bilder av deg har kommet frem nå, og jeg tror mange er både sjokkert og skuffet over at deres idol har redigert seg enda tynnere.

 42. Kjære vakre Caroline 🙂 Du er en nydelig sjel,det lyser godhet av deg lang vei,en fantastisk mamma,ektefelle og venn,det er jeg helt sikker på, jeg er så glad for at du fortsetter med den fantastiske kvalitetsbloggen din:-) Skjønner ikke hvorfor det er noen lesere som må slenge fra seg ekle kommentarer,noen av dem er direkte stygge,nei tenk før dere kommenterer, det sitter faktisk et ekte menneske,med følelser,akkurat som deg selv i andre enden!!! Caroline: Stå på du flinke dame,som er flott akkurat sånn du er! Fortsatt God Jul og et fantastisk Godt Nyttår ønsker jeg deg og den nydelige familien din 🙂 P.s Huset deres er gjennomført rålekkert 🙂 Gode klemmer:)

 43. ingeline

  Synest du er fantastisk fin jeg caroline! Og en god inspirasjon.. Trist at mennesker har behov for og rakke ned på andre på den måten,men det grunner vel i usikkerhet.
  Ha en riktig god jul videre til deg og den herlige familien din! Og godt nytt år!:)

 44. Hei Caroline!Jeg har bare lyst til å si at jeg har lest noen av kommentarene som florerer på nett, og blir lettere sjokkert over hva folk får seg til å skrive. Jeg håper ikke dette går for mye inn på deg, og at du klarer å heve deg over det og fortsette å være den du er, og holde fast på hva du synes er riktig for deg og din familie. Jeg støtter deg, du er en flott og tøff dame!! (Det er jeg ganske sikker på at de aller, aller fleste er enige med meg i.) Stor klem, og fortsatt god jul til deg og dine 🙂

 45. Marie Helle

  Hei!

  Jeg ville bare si at jeg har lest bloggen din i noen år nå, og synes den er like inspirerende nå som den var da jeg startet å følge deg! Du ser utrolig vakker ut, på hvert eneste bilde, og jeg har hvertfall ikke lagt merke til noen redigeringer. Jeg syns du skal få gjøre det du ønsker, vil, og føler er riktig for deg. Redigering er ikke bra, og jeg er enig at det ikke bidrar til et bra selvbilde og at det bidrar til kroppspress. Når det er sagt, så er det tydelig at du ikke gjør det ofte, så for meg gjør det ingenting, alle føler for å endres litt i vanskelige dager!

  Du er inspirerende og får meg alltid til å ville ta løpeskoene fatt og begynne å trene igjen! 🙂

  Ha en fortsatt fin jul, nydelige deg.
  -Klem

 46. Jeg syntes det er leit at alt ansvar til en hver tid skal havne på deg som blogger. Jeg sitter med et inntrykk av at du får ekstremt mye unødvendig kritikk og pirking. Og da er det heller ikke rart at det påvirker deg. Lesere kritisere bloggere for å føre til sterkere kroppspress, men jeg tror mange glemmer at de selv kanskje er med på å forårsake det med negative komentarer. Jeg tror også at mange glemmer at livet til en blogger ikke er eksakt som på bildene.

  D har uten tvil den mest gjennomførte og beste bloggen. Du legger heller ikke ut spesielt utfordrende bilder, eller reklamerer for slankende produkter sånn som mange andre gjør. Jeg syntes ikke at du er med på å lage noe særlig kroppspress med din blogg. Det er klart at det kommer frem at du har en trent og slank kropp på bilder. Men det er ikke til å unngå, og det er det heller ikke noe galt med. Folk må også huske på at bildene ikke gjenspeiler hele dagen eller livet ditt.

  Det er viktig at dersom folk merker at de blir usikre, stresset eller provoserte når de er inne på blogger eller andre nettsider, så er det deres ansvar å holde seg borte! Du kan ikke glede alle. Folk må forstå at de har et ansvar for seg selv, og ikke legge alt over på alle andre til en hver tid. Det er nok mange som glemmer at når de skriver en negativ kommentar, så er det gjerne ti til som har skrevet det samme. Og da svir det også litt mer for deg enn det som var meningen.

  Når det er sagt så er det veldig bra at du selv er klar over at du har et ansvar som blogger. Men det viser du også med måten du blogger og ordlegger deg på. Stå på, og ikke la negative kommentarer gå inn på deg. Det vil alltids finnes uoppdragne mennesker, og den største tjenesten en kan gjøre seg selv er å blokkere dem ute i den grad det lar seg gjøre. Lykke til med bloggen og godt nyttår! 🙂

 47. Christine

  Vil bare begynne med å si at jeg leser bloggen din hver dag, og synes at den er veldig inspirerende. Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal skrive noe negativt til deg, eneste jeg kan komme på er sjalusi.
  Du virker som en sterk person, fantastisk mor og kone, som har beina godt plantet på jorden.
  Stå på Caroline:)

 48. Det jeg synes er verst er at du nekter/lyver for å ha redigert. Samme med restylane som du nektet for i lange tider selv når det var så åpenbart. Du har selvfølgelig lov å gjøre som du vil med både egne bilder og kropp, men det blir for dumt å lyve. Leserne er ikke dumme. Bulkete vegger/ stolper kommer ikke av seg selv.

  Presset om perfekt har gått for langt, det er helt sant. Synd at alle vi jenter må føle på dette..

  1. Föle hva da? Vi er da vel ikke så svake at vi blir påvirket (ødelagt) av altmulig? Pust dypt Linda 😀

   1. Puster helt fint jeg 🙂 Det er vel nesten daglig satt lys hvordan jenter påvirkes negativt av det ene og det andre,»flink piker», spiseforstyrrelser, stadig flere deprimerte osv osv. Mange blir faktisk ødelagt.. Og nei, det gjelder selvfølgelig ikke alle! Men lukker du øynene for at mange jenter faktisk -føler- det slik? Mener du at mange jenter i dag ikke føler på «presset» om å være tynn, smart, pen, flink og vellykket?

    Hjelper da ikke at Caroline som er forbilde for mange av disse (og som allerde er syltynn) har sett behovet for å gjøre seg enda tynnere. Hun har kanskje -følt- på dette presset selv??

 49. Bra at du innrømmer dette en gang for alle, men hvis du først skal innrømme noe, kan du jo gjøre det på en skikkelig måte. Det er jo faktisk ikke sant at det er en sjelden gang du har redigert bilder – heller det motsatte. Fra diskusjonen de siste dagene har det jo kommet fram at du har redigert deg tynnere, med finere hud, etc. i nesten hver bildeserie (og også helt fram til minst forrige uke), så jeg vet ikke helt om jeg kjøper det at det er noe som hører fortida til. Egentlig synes jeg det bare er trist at du har følt at du har måtte gjøre dette for på de uredigerte bildene har du jo sett flott ut. Det er også svært uheldig at unge jenter som ser opp til deg skal tro at du er mye tynnere enn du egentlig er og dermed strebe etter en usunt kroppsideal som faktisk ikke eksisterer.

  Jeg er iallefall glad for at du har (delvist) innrømmet dette nå.

 50. Vet du? Jeg forstår veldig godt at en dame i din posisjon gjør sånnt av og til.. Du er jo under et enormt press ift kropp og utseende. Så klart det er synd at du føler du må gjøre sånn, og såklart det ikke er heldig ift at det er med på å skape kroppspress for andre. Men som sagt, jeg forstår deg, og tilgitt er du selvsagt! Du er en flott dame, og jeg håper du slipper å føle at du må fikse på noe ved deg selv. Håper du får en herlig romjul! Stor klem til deg 🙂

 51. Uff… Trist at du trenger å skrive et slikt innlegg. Du er nydelig! Og selv om jeg ikke kjenner deg (og er klar over at vi bare får se en liten del av deg) er jeg ganske sikker på at du er nydelig på innsiden også! Ha en super jul videre – utrolig fint julepyntet hus du viste oss i går! 😀

 52. Caroline you are wonderful!! Dont feel bad because of some bad comments – those are ppl who are not happy and they are jeallous because you seem to be very happy! I love your blog and your fotos and i think you do an amazing job – you have the great ability to motivate and inspire! Listen to the good and bad comments but then just move on with the good ones in your heart and keep on shining, love! much love from Austria

 53. Hei…
  Du er bra nok!
  Jeg håper de gode kommentarene veier mer opp enn de negative. Nelia er heldig som har en så sterk og sikker mor som deg:)
  Klem 🙂

 54. Natalie

  Du er en fantastisk blogger! Alle mennesker er forskjellige men ja skjønner at ekle kommentarer treffer i blant du er en helt vanlig menneske med følelser du også!
  Stå på du er en inspirasjon!

 55. Kære Caroline.

  Jeg er ikke en personer der normalt svarer på en blog, men dette du skriver i dag gør helt ondt i mit hjerte, hvor gør det ondt at høre… Synes ikke folk kan være bekendt med at sige trælse ting om dig,og din smukke familie, I er fantastiske mennesker.
  Synes du giver så meget af dig selv, hver dag… du har givet mig glæden til at starte med at løbe igen f. Eks, bliver bare inspireret af dig….
  I har det smukkeste hjem, elsker din stil, det er lige mig… Blomster og duse farver, det er så smukt .. Jeg drømmer om at få et sådan hjem en gang.
  Jeg læser din blog hver dag da det er så inspirerede… og synes bare I er så søde og dejlige alle sammen. Du/dere tager nogle fantastiske billeder, og du er bare så fotogen og utrolig vakker…
  Og din tøjstil er bare så smart..elsker selv tøj så det er en fornøjelse når du viser dages outfit. Synes du er utrolig sej og du virker som et rigtig godt menneske der kun vil andre det godt. Beklager hvis jeg skriver lidt dansk og norsk, er fra Skien faktisk men hra boed i Danmark i 1 6år så det bliver så som så når jeg skriver.

  Kan dere have en super dejlig 2 juledag

  Julehilsen fra Yvonne

 56. Du er en flott person Caroline <3
  Har fulgt deg siden dere flyttet til Siljan og du har bidratt til at jeg har endret kostholdet
  og begynt å gå med skjørt på hverdager og ikke bare til fest. 🙂
  Føler meg så mye mer vel ved å pynte meg litt.
  Takk for at du er du, en stor inspirasjonskilde for mange tusen.
  Stooor bamseklem <3

 57. Uff, det er så utrolig mange slemme mennesker der ute 🙁 Jeg forstår ikke at folk orker å bruke energi på å hakke ned på folk på den måten..

  Men utrolig bra skrevet, og det er tøft av deg å innrømme at du har gjorde en liten feil. Det er så dumt at du skal sitte å tenke på dette midt i juletiden.. Vil bare ønske deg og dine en goood jul <3

 58. Det går ikke an å lese kommentarer i dette innlegget her. Får bare lest et par stk. Funker ikke å trykke på older comments. Alt er oppdatert hos meg.

  1. Caroline

   Har endret det nå slik at kommentarer ikke brytes ned til 50 pr. side 🙂

 59. Min oppriktige mening, er at du i all hovedsak kan takke deg selv for dette presset du føler. Jeg kan ikke komme på noen andre i norges land som faktisk bidrar til større press enn akkurat deg. Jeg har aldri sett maken til perfeksjonisme i alt fra kosthold, trening og til utseende. Jeg har lest bloggen din i mange år nå, men jeg kjenner meg bare mindre og mindre igjen dessverre… Du er blitt en overklassefrue, og lever ett liv i luksus, noe som er så fjernt fra meg og mitt liv, ergo er det ikke like givende å komme innom bloggen din lenger.

  1. isabelle h

   La være å les bloggen hennes da, hvis du synes det er så ille! Skriker misunnelse lang vei av kommentaren din!

 60. Kristin

  Damer på internett er den aller værste rasen, da spesielt småbarnsmødre med for lite å gjøre. Det er så mye sjalusi ute å går at jeg blir kvalm. Det er likevel underholdning å lese dette kommentarfeltet, jeg lar meg stadig overraske over hvor mye latterlig enkelte klarer å spy ut.

 61. Pleier aldri å kommentere, men i dag måtte jeg bare. Jeg synes det er utrolig bra av deg å skrive dette innlegget. Modig av deg å faktisk innrømme det du har gjort, som etter min mening ikke er så veldig ille. Alle har slike dager hvor vi ikke føler oss bra, men å få høre det av andre gjør det absolutt ikke bedre.
  Stå på!! Elsker bloggen din <3
  Ønsker deg en riktig fin romjulstid 🙂

 62. Kvinner som hater kvinner, sier jeg bare. Syns folk må begynne å tenke på mennesket bak, på det stresset som blir påført deg og familien din. og indirekte rammer datteren din. Sender deg varme tanker. Og slutt å blogge hvis du har fått nok av kommentarer. Trekk deg bort, jeg er sikker på at du hadde fått det mye bedre. Ihverfall for en periode.

 63. Kjære Caroline.
  Det folk reagerer på er ikke at du redigerer, men at du hele tiden har blånektet for at du redigerer noe annet enn lys og kontraster. Innimellom har jeg også inntrykk av at du svarer de som spør om redigering på en måte som får dem til å føle seg som idioter, fordi de tror at du i det hele tatt har redigert noe som helst. Alle bildene som har kommet fram den siste tiden har redigering på kropp og ansikt, også etter at du har blitt mor. Alle småtingene som er redigert får meg til å tenke, hva er det egentlig som ikke er redigert? Er noe i det hele tatt ekte? Særlig det at du som reklamerer for kremer, tannbleking, frisører osv, redigerer deg til finere hud, hvitere tenner og høyere hår, gjør at du mister litt troverdighet. Det er kanskje vanskelig å skille mellom blogging, journalistikk og privatliv, både for deg og oss som lesere. Jeg håper du lærer noe av dette.

 64. Du er ei flott jente både på innsiden og utsiden. Det er godt at du lar de fleste negative kommentarene prelle av. Du har nok også modnes med og bli mor, og det hjelper nok på selvtilitten . Det vil alltid være noen der ute som har noe negativt å si, uansett. Det kan handle om misunnelse, mobbere som bare slenger ut kommentarer for å være ekle, eller rett å slett ondskapsfulle. Det vil også være noen som har andre meninger, som har ulik smak osv , som ikke kan la være å påpeke det. Uansett det sier mye mere om dem , enn det sier om deg. De som skrivere stygge kommentarer om andre på nett, kan umulig ha det godt med seg selv. Ha en fortsatt god jul. klem Torill

 65. Jeg skjønner ikke hvorfor alle hele tiden skal påpeke hva som er vondt eller dumt med andre… Folk er som de er og det må respekteres

 66. Vi sier at bloggere bidrar til kroppspress, men egentlig så er det de som er under det største presset. Er det ikke? De får stadig komentarer som går på kropp og utseende, de er for store, for tynne, for høge, for store bryst, for små lepper. Får Kari Nordmann et nytt profilbilde på Facebook, så får hun komentarer som «verdens fineste» «herrregud så pen du er», uansett om hun er tynn, har silikon eller har fylt på leppene sine. Vi tar oss derimot friheten til å legge igjen en anonym komentar om alt som er «feil» på bloggere, som har som jobb å legge ut bilde av seg selv dagelig. Er det feil av bloggere å ville skjerme seg litt fra dette på dårlige dager? Tar vi et nytt profilbilde, så legger vi det ut fordi vi er fornøgd med det, om vi tror vi kan gjøre bedre, venter vi med å legge ut til vi får det perfekte. Er det en kvise midt i panna, så redigerer vi den vekk. Det jeg prøver å komme fram til er at jeg tror bloggere er under større press enn oss. De har som jobb å legge ut bilde av seg selv hver dag, og vil selvsagt vise seg selv fra sin beste side, sånn som alle oss andre. På dårlige dager har de fortsatt en jobb, og om armen er plassert slik at den ser litt større ut, så er det klart det frister å redigere litt. Spare seg selv for enda mer dritt. Dritt får en jo på det mest perfekte bilde uansett. Og let´s face it, Caroline er verken feit eller gammel, men en sunn småbarnsmamma med det mange vil definere som «drømmekroppen». Det er i komentarfeltet presset blir skapt. Og når en får komentarer som «for tynn» «for feit» på et og samme innlegg, da er det ikke lett.
  Fast Leser, Caroline! Stå på!

 67. People are jealous monsters. You have such a beautiful family, house, you do what you love. Even I’m jealous but I couldn’t say a thing to insult you because you’re so kind and sweet! Don’t worry! Everything’s going to be fine:)

 68. Synes det er direkte frekt hvordan du har holdt mange av leserne dine for narr ved å faktisk direkte lyve på spørsmål som omhandler redigering. Personlig er jeg ikke overrasket, da både redigering og reklame er noe jeg opplever du ikke spiller med åpne kort om. Ofte holder du deg litt i gråsonen av hva som er «lov» og så er du så stakkars og uvitende når du blir ferska.

  JEG bryr meg ikke. Men synes det er synd å lure folk, spesielt de som ikke vet bedre og som tror på alt du sier.

  1. jo da det gjør du . Mari du må gjerne redigere tankene dine litt 😀

   1. Ellers takk, jeg foretrekker å tenke litt selv, kanskje du burde prøve det også 😉 Er lov å være kritisk, faktisk vil jeg påstå det er ganske sunt, man skal ikke sluke alt man ser og leser rått, og jeg vil oppfordre deg til å tenke litt over det. Du virker ganske naiv.

    Men takk for omtanken 🙂

   2. Syns også det er utrolig dårlig å gi seg ut for å være en annen enn det man er. Gir også dårlige signaler til unge jenter som er i faresonen for diverse sykdommer

 69. Kjempe fint og ærlig innlegg:-) Du er så flott

 70. Charlotte

  Kjære Caroline.

  Jeg har vært en trofast leser i 4 år og kommer alltid til å følge deg. Jeg liker at du er ærlig om bilderedigeringen men jeg bryr meg ikke om at du har gjort det. Det som betyr noe er deg og den herlige energien du gir.

  Stå på som du alltid gjør:)

  Fortsatt god jul til deg og din familie.

  Stor klem fra Charlotte.

  1. Katrine

   Vil føye meg på denne kommentaren her. Om du redigerer eller ikke har ingen betydning for meg, det er innholdet og de nydelige bildene jeg kiker innom nesten daglig for å lese og se. Selvsagt, hadde det vært redigert til det ugjenkjennelige hadde det vært en annen sak, men om du fjerner en kvise her og gjør en arm smalere der har da ingenting å si. Så lenge du er ærlig om det, og det er du jo nå. Caroline er fortsatt Caroline, gjør som du vil, det er jo din blogg. Og som noen har kommentert over her, vi velger jo selv de fineste bildene av oss som profilbilder på fb, samme med instagram. Alle vil vi jo vise vår beste side, sånn er det bare. Setter veldig pris på at du er ærlig om denne saken, men det forandrer da ikke mitt syn på deg og din blogg. Stor og varm klem fra fast leser i mange år til<3

 71. Først ble jeg skuffet over at du har redigert bilder utover farger og lys, så ble jeg faktisk stolt over at du innrømmet det og skrev dette innlegget om saken. Så tenkte jeg: Det er 2. juledag. Jeg kan tenke meg at det er mange kommentarer som ligger på vent til godkjenning som ikke er av den hyggelige sorten. Og jeg fikk bare lyst til å sende deg en klem. Du er bare et menneske. Alle gjør vi feil. Selvfølgelig er du tilgitt <3

 72. supermamma

  Vi har alle gjort ting vi angrer på.Man blir mer voksen etterhvert og får andre erfaringer.Det fine er jo at man lærer av sine feil.Det jeg ikke synes er så greit er mennesker som tror de bare kan skrive hva som helst til andre mennesker uten å tenke på at det sitter ett menneske i andre enden som skal lese all dritten som er skrevet om en.Det er virkelig ikke greit.

 73. Jeg må si jeg er utrolig skuffet over å se at du redigerer bildene i så stor grad. Ser at det ikke bare gjelder bilder tilbake i fortiden, men også nå den siste tiden. Du som allerede er slank redigerer deg enda tynnere, hva skjedde med å ikke bidra til større kroppspress? Utrolig skuffende, rett og slett.

  1. Vil legge til at jeg skjønner du lever under press og får mye ufine kommentarer, men å håndtere det med å redigere deg mer «perfekt» løser vel på ingen måte problemet? Da blir det vel bare enda verre med bilder/tv-innslag der du ikke har mulighet til å redigere dem? Håper du klarer å endre selvbildet ditt og heve deg over stygge kommentarer. Du har så absolutt ingen grunn til å redigere bildene på denne måten, håper du innerst inne er klar over det. 🙂

 74. Synes det er veldig synd at man alltid skal rakke ned på hverandre. Man burde heller støtte opp.
  jeg er stor fan av bloggen! Elsker å komme innom å hente inspirasjon og rømme litt vekk fra hverdagen. skjønner godt at man føler for å redigere i ny og ne. Inntil vi jenter/kvinner lærer oss å være fornøyd slik vi er og med hva vi har vil det desverre fortsette sånn.

 75. Kjære Caroline. God jul til deg og dine 🙂 Du har en blogg, og fremstår overfladisk, noe som du gjentatte ganger sier selv. Da legges det jo automatisk opp til at det er det overfladiske, utseende, klær, trening, kosthold som kommer i fokus. Det er og ditt ønske? Eller har eg oppfatta feil? En del av det å være en offentlig person er jo kritikk. Kritikk som skal være saklig. Ingen nett troll som skal slenge ondskapsfulle kommentarer, og st det er greit. Du er verdens heldigste jente. Frisk og rask, gift med en flott mann, god familie og ei nydlig datter. Ditt valg ka du vil fokusere på. Hadde ikkje villet hatt en blogg 1 dag eg… Fordi det er krevende å utlevere seg som du og Mange andre gjør. Positivt og negativt. Å ta kritikk er sunt, og bra. Bare da kan vi bli bedre. Har bare gode ord å si om deg, bortsett fra at du mange ganger svarer veldig ufint på konstruktiv kritikk. Mi meining… I et hav av andre 🙂 Håper resten av jula blir god, og at det nye året bringer glede, helse, lykke, og masse nye erfaringer .

 76. Lillian

  Kjære deg! Jeg syns det er helt fælt at andre skal fortelle deg rett og galt. Jeg syns du inspirerer og sprer glede. Vi alle har dårlige dager hvor vi syns bilder av oss selv ikke er bra.( selvom de ser like bra ut som alltid). OK, så har du endt opp med å redigere litt, men har du noengang sagt at tynn eller tykk er idealet? Nei, du har alltid sagt at man skal se ut som man gjør. For min del har det gjort at jeg syns jeg ser bra nok ut. Takk Caroline. Og fortsatt riktig god jul og godt nytt år! 🙂

 77. Jeg synes det er trist at du i det hele tatt har vurdert å redigere deg tynnere, finere hud og hva det måtte være. At du ikke kan godta deg seg slik du er synes jeg sier sitt! Her kommenterer vi hvor pen, vakker, fin du er,DU svarer Tusen Takk, også er bildene redigert… Kjenner jeg blir litt skuffet…Men mest av alt synes jeg det er trist for din del. at du ikke føler deg «fin» nok til å legge ut uredigerte bilder…Jeg og fler som jeg kjenner har blant annet kjøpt tannblekingen du har reklamert, å jo tenne ble hvitere, men ikke på langt nær som dine…Du bør se det selv at de ser unaturlig hvite ut….Håper du etterhvert kan godta deg selv slik du er, man må IKKE være perfekt hele tiden, du er jo flott som du er. Men jeg tror du har et «anstrengt» forhold til kropp og utseende, Caroline..Det virker for meg slitsomt… Du har et flott hjem, en nydelig datter, kjekk mann, familie,du er frisk,det er til syvende og sist DET som er viktig, ikke at du skal fremstå perfekt til enhver tid,,,Sånn er ikke livet…Jeg forstår at det gjør vondt å få stygge kommentater, men sånn er det dessverre i bloggverden..((Jeg hat tenkt på mange ganger hva det gir deg å legge ut så mye av ditt liv til mennesker du ikke kjenner engang..Jeg synes det er på tide å roe ned dette kropphysteriet, og godta seg selv som du er…Det indre teller MYE mer enn det ytre…Ikke slit deg helt ut med dette, Caroline::)) Ønsker deg forsatt fine juledager med din fiiiine familie….Klem

 78. Det er utrolig ironisk at det florerer med kommentarer rettet mot Caroline om at hun bidrar til et økt kroppspress blant unge jenter, men det er helt greit å daglig kommentere hennes hud, hår, kropp, oppdragelse av datteren osv. Det er så selvmotsigende at dere mener bloggere bidrar til et usunt kroppsideal når dere er med på å bidra ved å sette slike urealistiske krav til bloggerne! Med en gang Caroline gjør en feil (i deres øyne) så skal hun måtte forsvare seg selv og stå til ansvar for det? Nå er det faktisk på tide at dere tar dere en titt i speilet før dere peker fingeren på andre her! Ingen er perfekte og alle gjør feil! At kvinner tror at det er greit å sitte å si så mye slemt om en person på nettet er bare helt utrolig! Det er mobbing og trakassering på høyt nivå.. Tenk at det er mange unge jenter som leser de nedsettende kommentarene deres, og at det faktisk er dere, ikke Caroline, som er et dårlig forbilde! Skjerp dere.. Å sitte her å slenge dritt bak en pc er bare så feigt.. Dere burde virkelig skamme dere og det skremmer meg at enkelte kan sitte inne med et slikt hat mot mennesker dere ikke kjenner!

 79. Dette blir for dumt. Du har hele tiden sagt at målet ditt ikke er å være tynn men sunn, og at alle skal være stolt av kroppen sin – hvorfor har du da, i så mange år, redigert deg selv tynnere? Det blir jo bare løgn. Du har mistet all troverdighet.

  1. Jeanette

   Hvorfor skriver du som om hun har gjort dette på alle bildene? Det er kun snakk om noen få…

   1. Det er noen få bilder som er blitt trukket frem som eksempler ja.

   2. Marita

    Hvor er det dere ser hvilke bilder som er redigerte da egentlig?

  2. Jeg forstår ikke helt hvordan Caroline kan ha mistet all troverdighet når hun nå innrømmer de faktiske forhold? Og bildene av henne er ikke hele bloggen.

 80. Caroline

  Hei Caroline! Jeg syns du virker så utrolig herlig, og du er en av de vakreste kvinnene jeg vet om! Det er ikke mange som er så inspirerende og ekte som det du er! Fast leser, stå på!

 81. Jeanette

  blir vel litt for dumt å skylde på leserne og hva de forventer av deg /bildene om du ikke selv er fornøyd med dem.dessuten har du jo hele tiden nektet for å ha fikset på bildene,men nå skal du plutselig innrømme at du faktisk har gjort det? Veldig rart!

  om jeg tar bilder til min egen blogg som jeg ikke er fornøyd med,så legger jeg dem ikke ut.det er ikke snakk om å fikse på bildene.da blir det jo bare fake

  1. hvorfor det? Du må da ikke være flau over bildene dine

  2. Katrine

   Det er ikke bare «få» bilder som er redigert fyi.

 82. Gunnhild

  Caroline, det er viktig å huske på at det er du selv som har valgt å leve med en slik situasjon som å være bloggskriver av yrke. Du har valgt å tjene penger på å publisere deg selv og bortimot hele ditt liv, innfattet privatliv. Bildeserier går i all hovedsak på at du avbildes med ulike antrekk til hva jeg opplever som perfeksjonisme. Likeledes er hjemmet/huset også pinlig ryddig og perfekt hele tiden i de bildene som legges ut. Når alt er så nøyaktig og tilsynelatende perfekt så tror jeg at det kan være en trigger for mange til å påpeke et eller annet i negativ retning. Jeg tør anta at det er svært få som kjenner seg igjen i perfeksjonisme, men heller opplever en provokasjon i dette. Jeg mener at det blir feil å kritisere og hakke på deg av den grunn og tar sterk avstand fra stygge og ufine kommentarer som du måtte få.
  Hvorfor ikke skrive blogg og utelate kommentarfelt? Om du er veldig sårbar så må du skjerme deg selv, det er første bud. Samtidig må du forsøke å være ærlig med deg selv også. Hvorfor redigere bort deg selv, og forandre på ting som du åpenbart ikke er fornøyd med? På den måte tar du avstand fra virkelighetens deg, og konstruerer et image som du da hele tiden må strekke deg etter i påfølgende blogginnlegg.
  Personlig så ville jeg også gjerne se bilder der du IKKE hele tiden er så prikkfri og perfekt. Du er mamma, jo, og mammaer er ikke strøkne 24/7.
  Det vil gi et mer balansert og menneskelig tilsnitt.

  1. Halleluja… Godt skrevet. Ei flott jente, som ikkje hverken kan, bør eller skal være perfekt…perfekt er det mest uperfekte ord vi har.. Det finnes ikkje:)

  2. Jeg underskriver på det Gunnhild sier her.

   Og så tenker jeg at det må være ufattelig slitsomt å leve opp til de kravene du har satt for deg selv om at alt, absolitt alt, skal være prikkfritt – det er hele tiden nye ting å strekke seg etter, og det må være utmattende.
   Jeg vil tror at du hadde fått enda flere lesere om de ikke så en så perfekt jente og et så perfekt hjem. Jeg tror kanskje flere hadde klart å kjenne seg igjen om ting var litt mer «hverdagslige»

 83. Jennifer

  Caroline,
  Sometimes your blog is hard for me to read, because I have to use the translator, and it gets choppy and hard to understand. The words don’t make total sense sometimes, but I understand this post completely. I’m so sorry that you have to deal with people like this. I love you and your blog, I don’t see anywhere that you have done anything to deserve negative comments. I think most of it comes from jealousy. People are jealous of you and because of that they try to bring you down. I say F*ck them! (Sorry!) You are a human being and we are all allowed to have bad days and to make mistakes. You are a truly wonderful person and a spectacular role model. I’ve always thought you were so classy and regal. I love how your represent yourself and present yourself. You’re sexy, but you keep it classy, not trashy. You’re gorgeous, but you never act like you’re better than anyone else. You’re a great mother, but you never brag about it. You’re an awesome wife, but you never act like you’re better than other wives. You seem like such a genuinely nice, good person, people are just jealous. Don’t let them bring you down…they only have as much power over you as you let them. You are beautiful inside and out. Lots of love to you and a huge thank you for sharing a part of your life with us. <3

  1. Jennifer

   Ahhhh! The translator changed some of my words, now my post doesn’t make sense, lol! I hope you can still read it. 🙂

 84. Thank you for telling us that, Caroline. It is very good to know. Merry Christmas!

 85. Wow, blir helt overrasket over Norges kjerringer som ikke har noe bedre å gjøre enn å kommentere stygt. Har skrevet en kommentar på bloggen din tidligere, over hvor tøff jeg synes du er som har fått så mye dritt og likevel fortsetter. Jeg hadde ikke orket det! Du er fantastisk! Og takk for at du fortsetter! Du er en stor inspirasjon for oss alle, og du fortjener alt godt! Og en rolig jul, uten sjalu kjerringer. Du ser bra ut, Nelia ser bra ut, Lars Kristian ser bra ut, hundene ser bra ut, huset ser bra ut! Ha en riktig god jul! Kos deg masse! Drikk det dere vil til maten, og glem Norges drittkjerringer. Lev livet som du selv vil. Vi andre som ikke skal pirke på hver ting, kommer fortsatt til å lese og nyte bloggen din. Takk for at du er den du er!

 86. Jeg synest du er fantastisk. Jeg skjønner ikke hvordan du takler troll. Jeg skulle ønske jeg hadde den selvdisipinen du har i forhold til mat og trening. Det er spennende å lese den flotte bloggen din og se de fine bildene dine. Jeg skjønner ikke hvorfor folk må skrive dritt til folk. Noen ganger vil jeg skrive negative ting, men tar meg selv i å gjøre det. Jeg vill ikke være et troll. Håper du ser det meste av de posetive kommentarene som folk sender inn <3

 87. Jeg liker deg akkurat som du er jeg Caroline. Alle gjør «feil» og ting de angrer på, alle gjør ting de senere vil se annerledes på og forandrer mening. Det er å være menneske og du er et flott menneske. Glem aldri det <3

 88. Shit, jeg skjønner virkelig at det noen ganger må være tøft å stå imot det presset du kjenner til å se perfekt ut. Tenker at det er så viktig at du og andre med deg våger å stå imot og ikke bli med på det jaget, tørre å være fine forbilder. Jeg skjønner det kan være tøft at folk kommenterer men tror vel likevel at din tøffeste kritiker egentlig er deg selv, og derfor så synd at du redigerer. Det er ikke at jeg ikke skjønner presset, men at jeg håper du har mot til å ikke være en del av det presset og legge det på andre (spesielt unge) lesere. Og btw: du ser bedre ut enn noensinne, hvis noen mener du er «rund i kantene» har de drukket maling.

 89. Hei Caroline 🙂 Jeg vil bare sende en stor TAKK til deg og si at du er som medisin for meg,er syk har ms,de dagene som er pyton er det faktisk du som får med til å trene litt,pynte meg litt,rydde litt,tror jeg kan takke fra mann og barn også for det er ikke lett å være pårørende heller.Sender deg og den nydelige familien din en stor og varm juleklem <3

 90. Stemmer det at du har redigert et bilde fra 22. desember i år, eller er dette bare spekulasjoner?

 91. Hjelp! Jeg er forvirret: Hvilke bilder er det som er «funnet» og som er tydelig redigerte? Hvordan vet vi (lesere) hva som er blitt redigert (noen skriver her at ølflasker er fjernet fra bildet, møbler redigert osv. i tillegg til Carolines kropp/hud). Hvordan vet man dette? Har Caroline innrømmet dette? Finnes det «bevis»? Har selv ikke lest noen kommentarer om retusjering de siste dagene, så jeg er ganske forvirret og overrasket over dette blogginnlegget… Kan noen oppklare for meg?? Vanskelig å vite hva man skal støtte eller ikke støtte når man ikke vet hvor «ille»/omfattende redigeringen er…

 92. mette Dahl

  Kjære Caroline. Du er jo bare helt nydelig rett og slett… Synes det er fryktelig trist når jeg leser så utrolig frekke kommentarer du eller andre bloggere får. Trenger man virkelig å kommentere/pirke i alt? Har man bare negativt å komme med så trenger man vel ikke å si/skrive det tenker jeg.. Fortsett slik som du driver dette ,det er faktisk super bra med masse nyttige tips, gode bilder og inspirasjon. Jeg er selv 37 år å følger med bloggen din hver eneste dag <3 God klem fra Mette

 93. Dett syns jeg var et fint innlegg 🙂

 94. Jeg syntes det er kjempe flott at du sier dette helt ærlig, men utrolig trist at det blir så mye kvalme av det. Det er ingen feil å redigere bildene sine, så syntes ikke du skal si unnskyld Caroline. Du er ei flott jente uansett, og de som ikke klarer å se det er ikke verdt bryet. Ord kan såre, men den personen som skriver det må ha det mye vondere med seg selv som kan få seg til å skrive slikt. Jeg ønsker deg og dine en god romjul og et godt nyttår. Bloggen er fantastisk med og uten redigeringer 🙂

 95. Rein og skjær missunnelse. Du er en fantastisk ryddig og herlig blogg. Hilsen fra en voksen kvinne på 42

 96. Jeg synes du er et supert forbilde jeg, Caroline! Ikke bry deg om hva kritikerne dine sier om deg, du er deg selv og det er bra nok 🙂 I kritikerne sine øyne vil du desverre aldri være bra nok, fordi de alltid klarer å finne en «feil» så det er ikke vits å prøve en gang. Vær heller et godt forbilde til datteren din og vis at du ikke bryr deg om disse åpenbart sjalue menneskene som ikke klarer å hoste opp noe annet enn negativitet. Ha en fin romjulstid videre og et godt nytt år! 🙂

 97. Mente du er fantastisk. Og har en ryddig og fin blogg

 98. heisann! Ville bare si at jeg syntes det er utrolig sterkt gjort av deg å komme med dette innlegget. Alle kan gjøre feil, men du er modig nok til å stå fram om det du har gjort, og det står det stor respekt av! Kjenner jeg blir en smule irritert når jeg leser alle kommentarene som går på fortiden, du innrømmer jo dine «feil», så jeg ser virkelig ikke hva mer du kan gjøre. Du har en topp blogg som jeg har lest hver dag siden du starta opp, og som jeg kommer til å lese så lenge den eksisterer! Ærlighet varer lengst, og det har du bevist i dag. TAKK!

 99. Tre tomler opp! To for ærlighet om at du har brukt redigering før (ærlighet varer jo trossalt lengst!), samt en tommel ekstra for at mammarollen har gjort deg selvsikker og moden 🙂 Hilsen en leser fra gode, gamle dager.

 100. Kristina

  Har lest bloggen din siden begynnelsen, drit nå i hva alle andre sier. Jeg ser virkelig mot den dagen hvor en kvinne kan unne en annen kvinne suksess, men som alle andre vet vi at denne dagen aldri vil komme. Kvinner kan ikke unne andre kvinner suksess. Skulle ønske vi noen gang var som gutta. Gutta som forteller hverandre at de skal stå på, gå mot gull og bli den beste de kan bli. Vi jenter derimot, klarer ikke å leve med at en annen jente gjør det bedre enn oss selv for da skal hun hates på. For dere som ikke klarer å se på at Caroline redigerer bilder (hvis dette er tilfellet) så SLUTT å klikk deg inn på bloggen da, det er vel ingen som står bak deg med en pistol mot hodet og tvinger deg til å klikke deg inn er det vel?
  Ikke rart denne verden er basert på hat. Jeg liker bloggen din og har lest den så lenge jeg kan huske, ingen tvinger meg, mitt valg. På tide å vokse opp og dersom du ikke er fornøyd med deg selv og derfor hater på andre, gjør noe med det da. Gå deg en tur, begynn å trene, noe må jo tydeligvis plage deg. Håper Caroline en gang redigerer alt hun kan bare for at dere hatere skal få, hadde ikke plaget meg, men dere hadde tydeligvis ikke fått sovet om natta.

 101. «Det du tror om meg,
  Slik du er mot meg,
  Hvordan du ser på meg,
  Hva du gjør mot meg..
  .. Slik blir jeg »

  Et dikt som først og fremst er rettet mot barn og voksnes definisjonsmakt,men er ord som like mye gjelder oss voksne og hvor nådeløse enkelte kan være mot andre.
  En vond kommentar, et stygt ord, en krass bemerkning, kan påvirke et menneske for resten av dagen, uka, måneden, kanskje året. Ønsker en virkelig å ha den makten?

  Caroline, håper du har det bra! <3 sender deg mange gode,positive tanker og ord!! Klemmer

 102. Kjære søte caroline.
  For et åpent og ærlig innlegg, og jeg må si at jeg syntes du er så vakker og framstår som moden og selvsikker etter du fikk Nelia.
  Du framstår som sunnere og mer avslappet enn noen gang.
  Om du har redigert noen bilder så spiller vel detingen rolle, bloggen er jobben din, folk som klikker seg inn her vil se det du gir.
  Så da blir det slik.
  Dere er flotte menneesker via blogg og andre steder i media.
  Stå på, vær de dere er, og vær et godt forbilde for lille slik at hun vokser opp til å bli en sunn jente som elsker seg selv <3

  God jul videre til dere …

 103. Liten Ida

  Respekt!

 104. Kjære Caroline

 105. Jeg syns det er veldig morsomt at noen i det hele tatt gidder å bruke energien sin på å titte nøye på bildene hennes for å se om hun har redigert seg tynnere eller gjort noe annet. Hvorfor skal Caroline få så mye pes for utseendet kontra Livingdoll?
  Hun innrømmer jo at det er en overfladisk blogg, why hate?

  Sjalusi gjør mye med kvinner.

  1. For meg så handler det ikke om at hun redigerer seg mer «perfekt», jeg reagerer på at hun så mange ganger har benektet for at hun redigerer bilder av seg selv, annet enn lys og kontraster.

   Jeg har alltid forsvart Caroline, og ment at hun fremmer en sunn livstil med gode verdier om mat og trening, men når hun flere ganger har redigert seg selv, og endret på kroppen i redigeringsprogram, så føler jeg at livsstilen hun fremmer, blir en «løgn». Livingdoll legger hvertfall ikke skjul på at hun endrer på mer enn lyset..

   1. Det er ikke sant, Livingdoll endrer på ansiktet sitt så hun er fullstendig ugjenkjennelig, ser helt forskjellig ut for hver eneste gang hun legger ut et bilde av seg selv, og blånekter ikke bare for det etterpå, men kritiserer enhver som kommenterer det.

    Jeg er enig med E.K at hvis Caroline skal få oppslag i store aviser over dette, så er det flere andre bloggere, inkludert Livingdoll, som bør få langt mer oppmerksomhet vedrørende overdreven bilderedigering.

    Missforstå meg rett, dette er ikke en heldig situasjon, men det er langt fra det verste jeg har sett på norske blogger.

 106. Karoline

  Stå på, vakre Caroline! <3

 107. Michelle

  oi, det var et åpent og ærlig innlegg fra deg Caroline! Jeg forstår godt at du har handlet som du har gjort tanken på alt presser rundt det å være en så offentlig person. Utrolig tøft og all respekt av det å innrømme det og fortelle oss hvordan du føler det. Tror det er viktig at du åpner deg slik, spesielt ovenfor de som slenger sånn med leppen, at de faktisk kan se at det ikke er ok å slenge med leppen slik! Stå på Caroline, du er skikkelig et flott forbilde for jenter i alle aldre <3

 108. Kjære fine Caroline!

  Vi redigerer alle på bildene våre før vi legger dem ut. Vi velger hvilket filter som får øynene våre til å poppe litt ekstra eller hvilke filter som får rynkene til å se mindre ut. Jeg har selv brukt bilderedigeringen på iPhoto til å glatte ut rynkene, og/eller fjerne kviser på bilder av meg før jeg legger dem ut. Det som legges ut på sosiale medier er ofte bare fasaden av oss (ikke hele personligheten og det som hører til) og derfor vil vi selvfølgelig at den fasaden skal se så bra ut som mulig!

  Det kommer alltid bilder som noen synes er mindre fine av deg, men det er din blogg og det er du som velger selv hvilke bilder du vil vise oss. For meg har du vært en stor inspirasjon innen trening, kosthold og mote uansett hvordan bildene dine har sett ut. Fortsett som du gjør og stå på!

  Klem fra fast leser:)

  1. Nei. Vi redigerer ikke «alle» på bildene vi legger ut. Ikke alle bruker filter heller. At dere ønsker å lage en «fasade» er opp til dere så lenge dere er ærlig på at det er fake. Resten av oss er bra nok ufiltrert. Amen

  2. Nei, ALLE gjør ikke det …

 109. Oisann.. Jeg ble helt satt ut av dette innlegget her :O Personlig gjør det meg ikke noe at folk redigere seg selv, men det er litt sårende at du gjorde det. Alle de innleggene med elsk kroppen din som den er, nå føler jeg det er litt løgn… Det blir litt for hyklerisk for meg..

  1. Men så fantatisk at du er så lite hyklersk og perfekt selv da Silje! Det må være deilig å være deg å være så feilfri, og alltid gjøre som du sier, aldri lyve eller pynte på sannheten og i det hele tatt leve et perfekt liv uten å gjøre feil! Gratulerer!!

 110. Caroline… Ikke lett å si det, men du må bare drite i de sjalue kjerringene. Virker på meg som om de verste kommentarene stammer fra godt voksne i alder 40+. Og muligens småbarnsforeldre også? Syns det er helt sinnsykt at godt voksne slenger mye faenskap og dritt. Og DE skal jo liksom være våre forbilder? Ikke rart ungene mobber, fordi de har lært av deres hjernedøde foreldre altså. Jeg blir litt sur og forbanna over godt voksne mennesker.
  Viktig å huske at perfekt finnes ikke. Bare noe samfunnet og vi har skapt selv. Du har en sunn og frisk datter, du har en mann, et hjem, og alt. Du bør bli flinkere å sette tid på de små øyeblikkene som gjør det verdt å leve. 🙂 et bad, lese blader og drikke kakao, leke med datter og så videre!
  Du har så fin kropp og den trenger du ikke redigere på! Du er nydelig som du er!
  Hvis jeg har en kvise midt i panna, ville jeg uten tvil redigert den bort før jeg la det ut som profilbilde på Facebook. Gjør det meg til et dårlig menneske? Det ville alle andre gjort.
  De som kritiserer er de som tror de er feilfrie, perfekte og bedrevitere. De bør passe på seg selv i stedet.
  En ting jeg er lut lei av er at andre mennesker ikke klarer å passe på dem selv! Ikke bland seg inn i ting, men pass på dem selv!
  De må bare blande seg inn, fordi for dem er det underholdende… At de liksom får leve litt dramatisk likevel i det kjedelige livet.
  Dere som vurderer å slenge dritt, jeg vil be dere trykke på kryss ovenfor og ut av nettsiden. Eller ta en frisk luft ute og luft tankene. Dere som er godt voksne, mange av dere bør tenke på hvordan dere oppfører dere ovenfor andre mennesker og hva slags holdning dere skal ha. Dere må huske at barn og ungdommer vil kopiere deres oppførsel og holdning… Vil dere ha barn med gode verdier, må dere vise handling. Ikke bruk ord, for det hjelper ikke.
  Hilsen ei på 21 år!
  Det kan ikke falle meg inn å slenge dritt om deg eller andre mennesker, for det er ikke slik jeg er. Jeg er ikke interessert i å snakke ned andre mennesker. Er det en blogg jeg ikke liker, så logger jeg meg ut. Enkelt og greit! Det syns jeg andre burde gjøre, for da er det mye bedre for bloggerne.

  1. Utrolig dårlig gjort og ikke minst lite saklig å skylde på de over 40 og småbarns foreldre. Tror ikke din generasjon er noe bedre enn oss når det gjelder å slenge dritt..

   1. «Det kan ikke falle meg inn å slenge dritt om deg eller andre mennesker, for det er ikke slik jeg er»

    Hmmmmm, var det ikke nettopp det du gjorde?

    Tror ikke du skal legge skylden på en bestemt gruppe mennesker, men heller feie for din egen dør.

  2. Hvis du har en kvise midt i pannen og ikke tør å vise den frem kan du la være å bytte profilbilde. Latterlige greier. Meanwhile in syria sier bare jeg…

  3. Marianne

   Du snakket nettopp ned damer på 40+ og småbarnsforeldre (muligens).

 111. Jeg synds det er leit at du må gå gjennom slike vonde og onskape meldinger fra personer som leser deg her på bloggen og leger en formening og tanke om hvordan du er og hva som er feil ikke feil med deg. Den personen jeg har blitt kjent men oppgjennom årene som blogger er en jente som har opplevd mye liker og trene, lage god matt som jeg selv mange ganger har lagd selv og tenkt wow så godt. Og du har giftet deg med din sanne kjærlighet og dere virker så flotte sammen. Du har hatt en nydelig bryllup som jeg tror mange har vært mesunlig på og ikke mist kopiert eller fått mye inspirasjon av. Som Ig det er jo helt fantastisk at du delte med oss. Dere har fått er helt nydelig hjem så virker så hjemme koslig og trykt. Og ikke minst dere er blitt foreldre til deres lille Nelia som er så nydelig. Jeg er bare glad for dine vegneig jeg tenker at mye av det vonde ordbruket som blir brukt her mot deg er sørgelig og leit. Du virker nydelig både på utsiden og på insiden og de som er så heldig å ha deg i livet håper jeg tar godt vare på deg.

  Jeg er innom tett ig ofte sikert vær dag, jeg smiler over de fine bildene, tekstene og inspirasjonen og ider og tips du deler med oss. Jeg vil at det er flere av meg der ute som leser deg og følger deg fast men skriver gjerne ikke så mye. Som bare vil deg og dine alt godt.

  God varm klem fra meg, håper du vil snille lit av denne kommentaren ig bli lit glad i hjerte. ❤️

 112. Hei Caroline. Jeg har ikke fått meg meg noe oppstyr med bilderedigering jeg? Men uansett vil jeg bare fortelle hvordan jeg føler det med bloggen din. Du er et hærlig menneske og jeg ser at du er en god person. Virkelig, og jeg leser bloggen din hver dag.

  Jeg bryr meg ikke så mye om du redigerer på deg selv, det må være opp til deg. Men jeg ønsker meg et mer «realistisk» preg over bloggen, selv om jeg vet hvordan du vil fremstille det. Av og til føler jeg meg dårlig fordi jeg ikke har det så pent og ryddig som deg hele tiden. Jeg har også barn, men vårt barn vil ikke sitte pent på restaurant i flere timer slik som Nelia, og da føler jeg meg mislykket fordi dere kan gjøre alt hele tiden…full fart hit og dit, delikat mat, gjester og nydelig på hår og sminke 24/7. Jeg får ikke det til jeg….dette er ikke kritikk, men skjønner du hva jeg mener? Du fremstiller alt perfekt hele tiden, og det er vanskelig for oss å ikke bli påvirket av det. Dette er bare et ønske fra min side..ville gjerne sett litt mer av den «ekte Caroline» og ikke bare det som er perfekt hele tiden 🙂

  Håper du forsto at dette ikke var rettet mot deg som person, men bare et tips om at en leser ønsket mer «hverdag» i bloggen 🙂

  1. Jeg får det heller ikke til, men ELSKER at Caroline gjør det! Da kan jeg lese, drømme, bli inspirert og tenke «kanskje jeg får det så fint en gang? Det hadde vært noe. Men da må jeg bli mer organisert og ryddig…. tja… kanskje neste år 😉 «. Kan du ikke unne Caroline å ha det slik?

   1. Det handler ikke om at jeg ikke unner Caroline det? Hvor tar du det fra??
    Men hun sier selv at det er det overfladiske som blir fremstilt osv..jeg bare ytrer et ønske om mer ærlighet og hverdagslig jeg. Der må være lov 🙂

 113. Kjære vene, jeg støtter deg, jeg. Nå har jeg kastet bort sikkert ti minutter av livet på å lese på kvinneguiden sitt forum, og du dæven søkke hvor mye idiotisk som blir skrevet. Jeg blir oppriktig overrasket og litt paff over at noen kan ha SÅ MANGE meninger om deg og ditt liv. Det er liksom deres underholdning å sitte å studere bloggen din for så å kommentere det seg imellom. Å herregud, er det MULIG? Sjokkert er jeg! Synes forferdlig synn på deg, samtidig som jeg håper du og dere ler godt av slike påstander og i det hele tatt. Det er jo latterlig og tåpelig. Skal man liksom le eller gråte? Jeg håper dere går for førstnevnte. Er fremdeles helt i sjokk.. djises

  Jeg ønsker deg en god jul, og til de andre; god bedring- OH MY GOD!

 114. Charlotte

  Caroline.. <3 Leser ganske mange ufine ting på nett nå, det gjør du helt sikkert selv også. Men jeg velger å ikke kommentere det. Det eneste jeg vil si, er at du har meg i ryggen 🙂 Du er og blir my number one, og det kommer du nok alltid til å være! Nyt resten av julen <3

 115. Benedicte

  Tydelig at jeg har gått glipp av noe her. Ville bare si at jeg synes det er trist at så mange ferier og store øyeblikk som blir ødelagt for dere over tull! Håper du klarer å heve deg over det og nyte julen med familien.

 116. Hei:) Alt for mye press på hvordan man skal se ut i disse dager. Merker det blant jentene i klassen til datteren min også.
  Synes du har en levende og fin blogg jeg:)
  Når det er snakk om fotoredigering er det både positivt og negativt.
  Kanskje du kunne hatt et blogginnlegg om hvordan du bruker Photoshop til å forbedre lyset og kvaliteten på bilder? ( du hadde gjort det på de basseng bildene fra ferieturen før jul bl.a. Hadde vært artig og lært seg:)
  Eller vil jeg bare si at du er en kjempeflink blogger, flink til å skrive om mangt et tema som gjør at det er artig å titte innom hver dag!
  Fortsett den gode jobben:)
  God jul og godt nyttår

 117. Stå på, Caroline 🙂

 118. Godt å kunne føle og se at du også er menneske. Følte meg plutselig litt bedre selv.

 119. Godt å kunne føle og se at du også er menneske. Følte meg plutselig litt bedre selv.

 120. Sitter igjen med en ekkel følelse av å ha blitt løyet for. Jeg har stått opp for deg og bloggen når andre har sagt at du manipulerte bildene dine mer enn kun kontraster/skarphet o.l. Dette siden jeg trodde på det du skrev. Må innrømme at jeg er skuffet og har mistet en del tillitt til denne bloggen. Men det er et litt trøstende at du innrømmer å ha ført leserne dine bak lyset, men likevel – hvordan bygge opp igjen den tillitten?

  Synes også det er litt suspekt (hvis dette stemmer) at bildene som trolig skal være de uredigerte versjonene er blitt slettet først nå etter at Dagbladet gjorde deg oppmerksom på dem… Hvorfor ikke bare la bevisene ligge der? Hvorfor plutselig gjemme dem? Du står liksom for det du har gjort i dette innlegget samtidig som du gjemmer/sletter bevisene? Det skurrer litt for meg.

  Har egentlig ikke noe imot at enkelte bilder har blitt redigert, reagerer mest på at du/dere helt frem til nå har nektet for den type redigering.

  Må avslutte med at jeg uansett kommer til å fortsette å lese bloggen din, du gjør jo en ellers fantastisk god jobb! Mange klemmer fra en fast leser, kanskje en litt skuffa leser akkurat nå, men det går nok raskt over 🙂

  1. Så, da har jeg et spm til deg… hva mer kan hun egentlig gjøre enn å legge seg flat, slik hun har gjort nå?
   Caroline, dette var ekte og ærlig, og jeg er mektig imponert av hvordan du greier alle disse ulike kommatrerne og innspillene som kommer om ditt liv. Jeg ble ihvertfall ikke noe mindre imponert nå 🙂
   Ha en fortsatt fin jul! Stor klem til deg

 121. Synes du er en inspirasjon og motivasjon til å føre en sunn livsstil. Nelia er heldig som vokser opp med deres holdninger og verdier, de virker trygge og sunne.
  Og ikke minst så er du nydelig akkurat slik du er! ☺

 122. Jeg synes det er vondt å høre hvor tøft du har hatt det de siste 6 årene, Caroline. Du har full sympati for dine følelser. Selv slet jeg veldig før jeg ble mamma for et år siden, men etter mye hjelp fra psykolog og samboer og ikke minst lille jenten min, føler jeg meg som superwoman. Akkurat slik du burde føle deg!

  Men du må ikke glemme at du er en rollemodell for mange unge jenter, som sliter med AKKURAT det samme som deg. Og hvorfor da bidra til at også disse jentene får slike vanskeligheter med selvbilde. Få, få jenter tenker «hva er det som er bra nok for meg?». Vi som mødre burde hjelpe den nye generasjonen til å se seg selv og beundre det de ser i speilet, på kameraet, i butikkvinduet de farer forbi.

  Du ønsker at vi som lesere skal se det fra din side, men se det fra de jentene som ser opp til deg og beundrer deg.

 123. Å Caroline, nå har jeg vært inne på et visst forum og sett hva som skrives om deg. Jeg syns så ufattelig synd på deg, hvordan holder du ut all den drittpraten der? Folk er jo klin sprø. Disse menneskene, de skriver innlegg som deres egne døtre kan lese fritt på nettet. De prater med vennene sine om deg mens barna hører på. Og de lurer på hvorfor mobbing er et problem. Hvem barna har det fra. Herregud.
  Så usakelige sjalu bitre kjerringer som de der… De kan jo for helvette unngå å lese bloggen da? Men dette virker som disse menneskene anser det som sitt personlige ansvar å få deg til å innse for et fryktelig dårlig menneske/partner/blogger/mor du er.
  Jeg har sett disse linkene til før/etterbilder, og jeg ser virkelig nærmest ingen forskjell. Og uansett er det vel din egen sak hvordan du vil fremstille deg selv på din egen blogg. Du vet så inderlig godt at det uheldige var å nekte for det, siden enkelte vil bruke det mot deg. Heldigvis bryr hverken jeg eller mange andre oss om det. Bare fortsett og levere så bra blogg som du gjør, til oss som synes du gjør en kjempejobb 🙂
  Ellers vil jeg bare si at det tristeste med dette er at du må få så stygge kommentarer på utseendet ditt at du føler behov for å forandre noe. Vær sterk og ha troen på deg selv, vakre Caroline <3

 124. Å, Caroline! Det er modig av deg å være så ærlig. Du kunne lett valgt en annen utvei og ikke si noe om det, men det at du er åpen om det sier mye om deg som person. Det at du har gjort redigeringer på bilder overrasker ikke.. det er ikke personlig ment, men med tanke på samfunnet vi lever i overrasker det heller om en blogger sier hun aldri har redigert et bilde. Og bloggere er uansett ikke alene om det. Jeg synes det var et søtt innlegg, og du skal ikke behøve å unnskylde deg. Men du viser en veldig ydmyk side ved deg ved at du gjorde det<3

 125. Her er det noe jeg har gått glipp av skjønner jeg, for jeg har verken fått med meg at du har redigert bilder og/eller mottatt kritikk for det. Personlig så har jeg ingen kunnskaper eller peiling på foto og fotobehandling/redigering, så jeg kan ikke se om hvorvidt bilder er blitt redigert eller ei. Ikke det at jeg bryr meg så mye om det heller for øvrig. Alle ønsker vel å fremstille seg selv fra et mest fordelaktig lys vel, det er jo helt naturlig! Jeg tar ikke nytt profilbilde til facebook-siden min akkurat DEN dagen da jeg våkner opp med en megakvise på haka liksom, da venter jeg heller til den har forsvunnet! 😛 Men jeg ser jo også at du ser annerledes ut live på tv kontra de bildene du legger ut på bloggen. Men det er jo fordi det er lettere å ‘styre’ bildene man legger ut selv, på sosiale medier. Da kan man for eksempel knipse nye dersom man ikke er fornøyd med de første. Og vi kan velge å legge på ulike filtre som gir huden vår mer glød og kinnene mer rødlige. Det innrømmer jeg gjerne at jeg gjør selv i alle fall! Det handler ikke så mye om å være penest og best i alt, men å gjøre det beste ut av det potensialet som allerede foreligger, det er vel derfor de fleste kvinner legger på sminke også; for å forsterke de trekkene vi ønsker å forsterke. Dette ser jeg på som helt naturlig, og en del av det å være menneske og sosiale vesener i en verden med andre.

  Og da jeg så deg på «Skal vi Danse,» så slo deg meg at er du jo minst like flott å se på på tv, som det du er på bloggen din. Men jeg må jo innrømme at jeg merket meg at du hadde litt mer uren hud og litt flere ringer under øynene da de zoomet inn et nærbilde av deg på tv’n, men som sliten småbarnsmamma og karrierekvinne selv, så synes jeg det er fantastisk å se at andre også har slike dager som meg (hvor det har vært lite søvn, som igjen setter sitt preg på huden i en travel hverdag).

  Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke bryr meg et fnugg om hvovidt du redigerer bildene dine eller ei. Jeg elsker nemlig å lese bloggen din! Og i motsetning til mange andre bloggere, så ser vi alle at du legger ned MYE arbeid i både bildene og skrivingen din. Du er litt mer belest og velartikulert enn mange andre, og jeg sammenligner ofte bloggen din med et godt kvinnemagasin: Den er et friskt pust i hverdagen min, og jeg elsker å lese om livet ditt! 🙂 Du skriver helt fantastisk og tar mange gode bilder, både layout, tekst og bilder er alltid av ypperste kvalitet. Du gjør en innmari god jobb som du fortjener bekreftelse på! Jeg tar til meg alle inntrykk, tips og positiv energi jeg får når jeg leser skriberiene dine, og jeg setter meg ofte ned med en god og varm kopp te når jeg leser her, og det gir meg et fint avbrekk i en ellers så hektisk hverdag.

  Hvis det er noe jeg savner som en trofast leser gjennom mange år, så er det nok at du hadde skrevet mer om tidsklemma og hvordan du løser rollen som småbarnsmamma og travel karrierekvinne, og litt om de ulike utfordringene dere har hatt som småbarnsforeldre mtp søvn/leggetid, innføring av fast føde osv, når det kommer til Nelia, og hvordan dere har løst det. For det er jo ikke bare-bare å være småbarnsmamma heller, og noen ganger savner jeg at du bare hadde skrevet litt om deres ‘dårlige’ dager innimellom. Ikke fordi at det gir meg en fornøyelse at dere har ‘dårlige’ dager, men heller at det er godt for andre småbarnsmødre i en tilsvarende situasjon å vite at vi er flere i samme båt, og at vi alle opplever at barnet sover dårlig (pga tenner, utviklingsfaser etc), eller er tverr noen dager, men at det går over. Og kanskje konkrete tips ift hvordan dere har løst disse utfordringene.

  Ellers så gir jeg deg fortsatt tommel opp Caroline, og takk for innsatsen du legger ned i bloggingen din! 😀

  1. Signerer denne 🙂

   Og jeg vil også gjerne høre om hvordan dere har løst ulike ting i småbarnslivet – jeg har selv en datter som er 6 uker eldre enn Nelia, og det hadde vært morsomt å høre om deres hverdag med barn.

 126. Victoria

  Du er så vakker, Caroline! Du skal ikke måtte beklage deg over noe slikt som dette i det hele tatt! Tenk på de menneskene som bruker timevis på å studere noen av bildene dine for å se etter feil, det er de som har problemer. Jeg har fulgt bloggen din siden tidenes morgen, og jeg følger deg fremdeles – hver eneste dag etter så mange år. Det er fordi du er så inspirerende! Du er så flink til å formidle, og du er rett og slett en helt utrolig flott dame! Jeg skulle inderlig ønske at alle mennesker kunne følge dette «sitatet» – «Om du ikke har noe positivt å si – ti stille!». Det er trist at så mange går inn for å gi deg vonde tanker, alle de stygge kommentarene. Jeg vet at jeg ikke ville holdt ut! Men du viser at du er tøff gang på gang, og jeg håper du fortsetter med blogging i mange år. Er det en blogg i Norges land det er verdt å lese så er det din 🙂

  Hvem har vel ikke fikset litt på bildene sine en gang i blant? Det tror jeg de aller fleste har gjort.

  Jeg synes du er helt topp! God jul til deg og dine, og måtte det nye året bringe med seg mange gleder 🙂

 127. Caroline, vet du, om du finner kommentarer sårende når du ser ut slik som du gjør, ja samme om du har en dårlig dag så skal du tenke på hva som bor i hjerte ditt og ikke det som er på utsiden. Jeg er tjukk så det holder, men jeg er virkelig like mye verdt som menneske som enhver sylslank modell. Jeg er sikkert styggere og latere og spiser helt «feil», men jeg er like mye verdt. Du er fin som du er, ja det er jeg også, fordi det er ikke hvordan vi ser ut som gir oss glede i livet, men hva vi i handling kan utrette for andre mennesker.

  1. <3

  2. Mette, det er det fineste jeg har hørt på veldig lenge. Måtte felle noen tårerer nå. Så herlig! <3. Julie, 28 år, lærer i 7.klasse

 128. Kjære Caroline, jeg har nettopp lest utrolig mye gørr og oppgulp om deg på diverse nettforum. Jeg håper du ikke sitter og nileser dette. Her får trollene endelig det de har ventet på, nemlig å ta deg. Hev deg over det, og ikke la det ødelegge jula! Jeg synes det er synd at du har følt at du må redigere deg selv, og jeg håper du nå innser at det ikke har noen hensikt. Kanskje du lærer litt av dette oppstyret? Jeg ønsker deg alt godt videre i romjula, og igjen, ikke la dette ødelegge jula for deg!

 129. Kathleen

  Er dette seriøst et tema? Dagbladet må ha for lite å skrive om! Helt ok om du skulle føle for å endre litt på bildenen dine, jeg kunne ikke brydd meg mindre – bloggen din er like fin og spennende uansett 🙂

  God jul!

 130. Ina Dilling

  Du er vakker, akkurat slik du er <3

 131. Dette kan umulig være verdens ende at du har fiksa litt på bilder? Hvem har bestemt at toppbloggere skal være forbilder uansett? I følge dagbladet så har unge jenter som blogger et større ansvar enn de selv har. For hva slags bilder poster dagbladet selv? Nettopp, et enda mer forskrudd og sexualisert bilde av jenter og hvordan de skal se ut, redigert av proffesjonelle. At de skal klandre unge jenter for det blir bare usakelig.

  Hvorfor er det sånn at for at en jente skal være et forbilde, så har det ALT med vekt og kropp å gjøre? Som om det er alt jenter skal bry seg om, alt som betyr noe i verden. Uansett, fint at du tør å legge ut bilder som de er:) Tror på at det er et stort press å være en toppblogger, og du er dog en av de mest naturlige og sunne. Folk ser alltid etter syndebukker, drit i dem! 😉

  Og ha en fortsatt god jul! 🙂

 132. jeanette

  Du skal være stolt over deg selv, Caroline! 🙂 Jeg tror det er et fåtall av oss her ute, blogg eller ei, som med hånden på hjertet kan si at vi aldri har redigert et eneste bilde av oss selv. Og uansett hva folk måtte mene både her inne, eller i diverse kommentarfelt på sosiale medier, så skal du ha masse creds for å stå frem som dette! Så isteden for å tråkke deg mer ned, kan heller folk sette pris på ærligheten din (syns nå jeg iallfall) 🙂

  Fortsatt god jul til dere =)

 133. Line Marie

  Jeg blir veldig glad når jeg ser at så mange støtter deg, og gir deg gode ord. Jeg blir derimot veldig lei meg, og irritert for alle de stygge kommentarene du får, og all dritten du får slengt til deg. Jeg syns det er så forferdelig barnslig av folk å slenge dritt på den måten folk gjør. Og er det noen som burde beklage og be om tilgivelse, så er det disse menneskene. Disse personene snakker om å være gode forbilder, rollemodeller osv. Men hva er de selv, når de oppfører seg slik? Kjære, skjønne Caroline, vær så snill å ikke ta deg nær av slike folk, for de er ikke i samme båt som deg, ei heller er de like modne som deg. Du er et flott menneske, og alle har lov til å gjøre feil. Det oser respekt av din måte å håndtere ting på, syntes i alle fall jeg. Andre får mene hva de vil, men som sagt, så har du mange som støtter deg, og ser deg som menneske. All ære til deg og dere, som holder ut, og holder på. Det er til stor glede for mange, meg selv inkludert. God jul videre, og et riktig godt nytt år! 🙂 <3

 134. <3

 135. Det er nok umulig for oss utenfor din situasjon som toppblogger å forstå hvilket press du utsettes for fra alle kanter. Meninger om det ene og det andre, helt ned på detaljnivå. Du må jo forsvare de minste lille ting, og får kritikk for så mye. Du må vere sterk for å stå oppi dette og det er du! Du gjør en imponerdende god jobb, virkelig!! Du er en stå på jente, det skinner igjennom alt arbeidet du legger i bloggen, samtidig som du tar deg så godt av familien din!! Ver stolt av deg selv og den du er, uansett om bildene ikke er «perfekte» hele tiden. Ja takk til uredigerte bilder og en helt ærlig Caroline fremover. Redigerer du, så ok, men svar da ærlig om det du gjør:)) Kos deg videre i julen <3 Er så glad i å lese bloggen og følge med deres hverdag, nesten avhengig 😉

 136. Kariann Berntsen

  Huff da. Syns det er så sørgelig at folk syns det er helt greit å pirke og skrive stygt om andre. Jeg ble opplært til det at har du ikke noe pent å si, så ikke si noe i det hele tatt. Selvfølgelig kan det skje en glipp i en heftig diskusjon. Men det er ikke greit da, og hvertfall ikke når får går direkte på angrep.
  Det at du har redigert litt på noen bilder er jo helt lov det. Det er jo dine bilder, av deg selv. Mange som gjør det. Og du er ikke noe falsk person av den grunn. 🙂
  Du er en flott person (nå kjenner jeg deg ikke personlig, men hærlig her på bloggen), og du inspirerer meg til så mye. Alt fra matlaging, trening, kreative diy til tulla og masse annet! 🙂

  Stor klem fra ei som syns du er helt perfekt akkurat som du er! 😀

 137. Jeg håper du ikke føler behov for å redigere bilder av deg fremover Caroline. Vi har alle våre ting, jeg har for eksempel utstående ører, litt for mange kilo og en hel masse andre ting, (jeg får heldigvis ikke kjeft for dette av «anonyme» fremmede hver dag), men jeg håper og tror at jeg er fin nok som jeg er, og det vet jeg at du er og.

 138. Det går helt fint, ingen er perfekte 🙂 Alle jør feil. De som sender seg slike kommentarer har rett og slett bare ikke evnen til å sette seg inn i sine sko. De skjønner ikke hvordan det et å føle på det enorme presset du har over deg. Uansett kommentarer, du er nydelig og sterk, stå på videre 🙂

 139. Kjære alle sammen, gledelig jul!

  Dette er vel egentlig et klassisk eksempel om fjæra som ble til høns….
  Når det er sagt, Caroline har selv valgt dette som yrkesvei. Det virker så mange ganger som at mange glemmer det.
  Mange forsvarer henne med nebb og klør som dere er hennes nærmeste venninner og syns det er helt greit å slenge ut kommentarer som «nettroll»»misunnelige kjerringer» etc.til noen som skulle våge seg med en kritisk kommentar.
  Faktisk er jeg enig at både herr og fru berg Eriksen er noe hårsåre til kritikk og antageligvis hadde kommet langt med mer strategisk kommunikasjon. Dette sier jeg ikke fordi jeg er misunnelig småbRnsmamma i førtiåra, men fordi faktisk er leserne hennes arbeidsgivere, og i virkelighetens verden er det arbeidsgiverens rett å stille kritiske spørsmål. Selvfølgelig blir en lei alltid av å forsvare seg eller føle at noen pisker på en, men en har valgt yrke sitt selv.
  Når det er sagt, stygge og ufine kommentarer hører ikke hjemme noen andre plasser enn i sitt eget hode.

  Har det noen gang slått dere hvilken drivende dyktig forretningskvinne dama er?
  Hun tjener ei formue på våre klikk, alt for å lese om overfladiske nyheter.
  Allikevel klager vi!! Det er jo faktisk bare til å slutte p lese, men det klarer vi ikke, nettopp fordi Caroline er drivende dyktig og vet å beholde oss lesere. All honnør til henne.

  Min urealistiske drøm er allikevel at dama ikke skal få så mange klikk slik at bloggen må nedlegges.
  Fordi det er nå slik en gang at denne bloggen, samt vanvittig mange flere, bidrar til en overfladiskhet som ikke er bra for noen.
  Jeg beklager at jeg sier dette, og det er ikke personangrep, hets eller noe, men jeg tror at overfladiske blogger, magasiner etc er med på å gjøre gapet så ekstremt mye større mellom de som har mye/lite, med det å føle seg utenfor og tro hva som er normalen. Jeg jobber med dette og har et utall eksempler som drar frem bloggere og bruker de som eksempler på «alle» er jo så perfekte, jeg er så mislykka, klarer ikke halvparten av hva «fotballfrue» klarer.
  Caroline har aldri lagt skjul på at hun driver et overfladisk nettsted hvor vi ikke blir kjent med den egentlige henne. Derfor har jeg også lagt merke til at hun ikke tar ansvar/klarer å se at hun bidrar til presset. Noe som er litt merkelig siden hun selv merker press så godt…

  Dette er business, big business, og det er det som gjør meg trist. At vi er så mange som vil lese om denne overfladiskheten.
  Og at så mange ikke bryr seg om at hun lyver, når Dagbladet tar henne i å lyve sier hun unnskyld så da er det liksom greit. Jeg syns ikke dette er et greit signal p sende.

  Ja, en vil gjerne flykte fra sin hverdag som ofte ikke er å stå opp når en vil, legg inn treningsøkter, teste ut produkter, få sponsorer, redigere bildet for å fremstå enda bedre, etc etc
  Mange opplever ikke denne hverdagen og Caroline er både heldig og dyktig som har fått dette til.
  Hun sier selv at en må få være som en vil, men fronter vellykketheten, og for mange mennesker er det ikke å få være som en selv vil.

  Vi er i ferd med å bli et kaldt samfunn der det ikke lenger betyr så mye hvordan en har det, men hva en har.
  Vi vil ikke lenger lese om det uperfekte liv, men om et fata morgana som noen dessverre også prøver å strekke seg etter.
  På denne ferden blir flere syke, psykisk sykdom i 50%av befolkningen!!
  Kanskje vi heller kan vise hverandre at det er greit med jakke som er arva fra storebror, selv om en er jente, kanskje det er greit å bake en uperfekt sjokoladekake enn å få designkaker fra villa perlesukker, kanskje det er greit å ha litt tørt hår, uren hud og ikke bruke så mye tid på det ytre?
  En kan si hva en vil, men all forskning viser at dette tar fokuset bort fra barna. Vi kan hevde så mye vi vil at vi syns det er gøy, at barna får glede av det av å se o album når de blir større etc, men fakta er at barna er her og nå, livet er her og nå. Ingen av oss vet hvilken tid vi har på jorda og det p være til stede er så uendelig mye mer verdt enn perfeksjonisme.

  Jeg begynte innlegget med å si gledelig jul.
  Fordi det er det den er ment å være
  For mange er den dessverre ikke det. Barn i Syria fryser i hel, folk over hele verden dør, er ofrer for lidelse, det er krise i verdensøkonomien, lista er lang og vond. Så i det store perspektiv. La oss være litt rause med hverandre.
  La oss bidra til at flest mulig kan ha en gledelig jul. Smil et ekstra smil, gjør en god gjerning, rekk ut en hånd.

  Kjære Caroline og alle dine lesere, en riktig gledelig jul,

  1. Birgit Marie Liodden

   Er så enig med deg 🙂
   Vi trenger flere rollemodeller som står for åpenhet og varige verdier, og mindre narsissisme/selvdyrking i samfunnet. Det er helt klart en sammenheng mellom et økende fokus på overfladisk dyrking av perfekte skall, og stadig flere ungdommer som sliter med psykiske lidelser, stressreaksjoner m.m.
   Perfeksjonisme blant oss som er unge har tatt helt av på mange områder, og det legges helt umenneskelig press på at alt skal fremstilles så fint og flott. Så vet man at perfeksjonisme og spiseforstyrrelser går hånd i hånd, og da synes jeg litt synd på Eriksen, som har gjort karriere på å fremstille en stepford wife-perfekt fasade. Alle har dager hvor man ikke føler seg på topp eller det skurrer på hjemmebane, og da må det kjennes ganske tøft å ha sammenkoblet privatliv og jobb så tett, med egenpålagte krav og forventninger til at alt skal fremstå som et glansbilde.

   Man kan jo etterhvert håpe på et mindre overfladisk og fake bloggfundament, gjennom at bloggeren tør å være litt mer åpen og genuin. Da hadde jeg også begynt å lese bloggen litt oftere:-)

  2. Eva_elvira

   Dette er noe av det rareste jeg har lest på lenge. Først bruker du enormt stor plass på å ønske at Caroline skal miste sitt levebrød, for så å avslutte med at vi må være rausere med hverandre. Hva med å si at denne rausheten også skal gjelde Caroline NETTOPP fordi hun er like mye menneske som alle oss andre og må tåle SÅ mye mer pes for kropp og livsvalg. At det er selvvalgt er et syltynt argument. Jeg er lærer, og det betyr ikke at jeg skal finne meg i hvilken som helst behandling fra mine elever.

   Jeg har aldri forsvart Caroline hverken her eller der. Men jeg har selv jobbet i motebransjen og vet at det som selges er en «drøm,» en illusjon. Det er HELT ok, det er grunnen til at jeg følger med på moteblader etc. Jeg blåser helt ærlig i om du retusjerer, jeg liker produktet som det er og har ingen problemer med det. Som lærer gjør jeg heller elevene mine oppmerksomme på markedsføringsstrategier etc, slik at de skal være klar over at det er en illusjon og ikke en virkelighet.

   At vi som lesere er arbeidsgivere er bare tull. Vi er kunder. Annonsører er arbeidsgivere. Og ettersom det er et gratis produkt som du selv må oppsøke(fy søren så heldige vi er som kan få alt dette helt gratis!!!) så har du faktisk heller ingen klagerett og du ikke synes det holder mål. Ditt eneste virkemiddel er å ikke lese, noe du helt åpenbart ikke klarer la være å gjøre.

   Jeg er sikker på at Caroline har det vanskelig nå, og jeg blir uvel av folk som trekker inn Syria og andre saker SAMTIDIG som dere slenger kjipe kommentarer. Jeg er for medmenneskelighet for ALLE, i alle situasjoner. Ikke bare de det åpenbart er lettest å ha medfølelse med. Jobb med dere selv, vær så snill.

   Caroline, jeg har aldri kommentert før (tror jeg) men husk at dette går over. Nå har folk alt for mye tid til å sitte å mene ting på nett (meg selv inkludert åpenbart). Gleder til et nytt år med mer inspirasjon fra deg – det er det jeg søker på denne bloggen og det er det jeg får.

 140. Elisabeth Ruud

  Caroline, Du er min absolutte favoritt blogger. Jeg elsker å lese din blogg fordi du er utrolig flink til å skrive og har mange fine bilder. Jeg elsker å lese om livet ditt, alle tipsene, oppskriftene og hvordan du trener. Din blogg burde være en inspirasjon for mange.

  Pluss jeg virkelig elsker at du har kalt datteren din noe så fint som Nelia. Navnet har en utrolig fin klang.

  Klem fra en 17-år gammel jente, som blir utrolig inspirert av akuratt din blogg. (Jeg håper denne kommentaren, og de mange andre fine kommentarene, kan lyse litt opp dagen din)

 141. Det jeg syns er trist er at du selv så mange ganger har sagt at man må være fornøyd med hvordan man ser ut og være stolte over oss selv, for vi alle er unike- og da blir det dessverre litt sånn at man blir skuffet når du som har frontet dette «vær stolt av den du er» plutselig selv har redigert deg tynnere og du har svart i kommentarfeltet at du bare redigerer på lyset og skrevet «jeg retusjerer ikke mine bilder». Men vet du hva, jeg synes det er tøft av deg å innrømme dine feil! Og derfor er du tilgitt, håper du bare aldri fremmer noe du faktisk ikke gjennomfører selv. Sannheten kommer alltid frem 🙂 Hilsen fast leser 🙂

 142. Jeg støtter deg! <3 Herregud hvem toppblogger redigere ikke bilder av seg selv? Jeg synes folk skal få gjøre som de vil. Stå på! God Jul og Godt nyttår 🙂

 143. Charlie

  Åååh jeg elsker bloggen din å blir ikke å elske den noe mindre men jeg føler meg såå lurt..
  Har lest flere ganger at du ikke redigerer bilder, og at du at på til gjør deg tynnere og dermed blir en av de største bidragsyterne til det enorme kroppspresset du selv opplever og hater er så skuffende 🙁
  Kan jo bare regne med at det mye omtalte 4 dager etter fødselen bildet også er redigert og det gjør meg egentlig litt lettet, for det var akkurat bitte litt for godt til å være sant, ikke mye, men litt… gjort midjen litt slankere osv er nok blitt gjort på det bildet..
  Huff! Du mister nok mange lesere pga dette, du er nødt til å slutte å fremstille deg selv så overlegen og uoppnåelig, vær litt mer menneskelig, litt mer ekte, litt mer «oss»….
  Lykke til:) Klemmer

 144. Står veldig i respekt at du er så åpen og ærlig!! Herregud, dette er da ikke noe å beklage for heller. Men jeg er enig med deg i at man bør være fornøyd akkurat som man er. Det å drive blogg/ ha et slikt yrke krever masse.. Jeg tar bare av meg hatten for deg!!

 145. Du er et vakkert menneske, Caroline!

  Jeg har aldri kommenterer på innleggene dine, men følte for å gjøre det nå.
  Er støtt og stadig inne og leser bloggen din for du har så mye fint å bidra med.
  Syns også det er veldig koselig å følge med på Nelia da jeg har en datter som er like gammel.

  Det er synd at du har følt du må retusjere bildene dine, men jeg forstår hvorfor du har gjort det. Og det at du nå forteller om det, står det stor respekt av!

  Stå på!

 146. Denne kommentaren handler ikke om sjalusi fra en kvinne til en annen, jantelov eller noe – men her vil jeg si jeg faktisk ble skuffet! Skuffelsen handler om at en stor blogger som fremstår som sårbar og har vært ærlig tidligere om tidligere komplekser i forhold til kropp og sier hun har valgt å fremstå som et forbilde for andre unge jenter angående utseende, selvsikkerhet og kosthold! Nå skyves ansvaret over på leserne og de som har lagt igjen mindre hyggelige kommentarer.. Er det bare jeg som stiller spørsmål om hvorfor alle bildene nå er slettet? Er det bare jeg, som årelang leser, som lurer på hvor mye av «rådene» som har blitt presentert her er faktisk og sann?

 147. Hvordan havnet egentlig bildene på nettet? Har dette noe med at kameraet ditt ble stjålet å gjøre? Syns det er veldig sterkt av deg å komme med dette. Personlig er jeg innom bloggen din for å bli inspirert og ikke erge meg over at du lever et liv jeg ikke har. Til syvende og sist har vi alle hovedrollen i vår egen film. Jeg har jo selvfølgelig tenkt over hvor viktig det er for deg å fremstå som om ting er perfekt, men det er ikke noe som påvirker meg på det personlige nivå annet enn at jeg prøver å bli inspirert. Det jeg selvfølgelig reagerer på er at du åpenlyst har nektet for dette, men men. Som jeg også tidligere har nevnt, man lyver for å selge. Og her har du åpenbart løyet for å selge imaget ditt..

 148. Har sittet og lest litt på kvinneguiden nå og sett hva som blir skrevet, og kan ikke si annet enn at jeg er helt SJOKKERT! Den ene kommentaren var virkelig verre enn den andre, og snakk om å lete etter feil og kun se det negative i deg og bloggen din, Caroline. Kunne skrevet side opp og side ned om disse menneskene og hva de får seg selv til å skrive, men velger å holde meg for god for det. Er det noe jeg ikke vil, så er det å synke ned på disse nettrollenes nivå.

  Jeg ser på deg som en flott og jordnær person med sunne verdier. Alt det andre tullet som blir skrevet om deg og dine, er jeg helt uenig i. Og viktigst av alt syns jeg du og LK virker som noen fantastiske foreldre for Nelia.

  Stå på, Caroline! Er virkelig ikke ofte jeg tar meg tid til å kommentere blogger, men kjenner jeg har helt vondt inni meg etter å ha lest på kvinneguiden. Syns du fortjener at noen forteller deg at du er god nok som du er 🙂

  Stor klem.

 149. Å, du milde himmel! Her er det virkelig noe som har gått meg hus forbi!
  Jeg er ingen ekspert på bilder og redigering – jeg ser ikke om et bilde er retusjert på din blogg elle endret på – jeg nyter det jeg ser publisert . Jeg gleder meg til hvert innlegg fordi jeg vet det er noe flott og inspirerende som kommer. Jeg ser et flott hjem, jeg får gode ideer, jeg ser en familie som er glade i hverandre, jeg ser et barn som er elsket. Jeg får flotte treningstips og oppskrifter på spennende og sunn mat. Jeg får inspirasjon og tips til antrekk og shopping. Når jeg innimellom leser kommentarer som blir lagt igjen blir jeg så ufattelig provosert! Negativ kritikk kommer din veg fordi du er en offentlig person, det må du, og det har du lært deg til, å leve med…, godt å høre at dette er noe du har lært å skyve i bakgrunnen. Vi forsøker alle å være perfekte, jeg er der selv – men jeg er min egen kritiker!! Jeg er ei trebarnsmor i slutten av 30-åra, hektisk hverdag med jobb og familie, der også egen-tid er viktig. Trening og kosthold blir prioritert, barna likeså. Heldigvis skal jeg ikke tilfredsstille titusener av blogg-lesere i tillegg!!! Du er en stor inspirasjon for meg – gleder meg til å se neste, og neste, og neste blogginnlegg! Du er flott, Caroline! Bloggen er en herlighet – ta frem det beste fra leserne og følgerne dine. Trollene kan du putte i en eske og gjemme langt inni i et skap! Ha en fortsatt god og fredfull jul med familie og kjære venner, for til syvende og sist er det de som står deg nær og som egentlig gjør livet verdt å leve. Støttende klem fra meg❤️⭐️

 150. Blir mer sjokkert over at dette skal være en topp- sak som ligger øverst på VG, finnes det ikke viktigere ting å skrive om.

  Stå på, Caroline! Du er god nok som du er.

 151. Hei Caroline
  Jeg er over 40, lege med doktorgrad og småbarnsmor. Jeg kobler av og koser meg med bloggene til både deg, Camilla P og mange flere i full forståelse av at dette er inspirasjonskilder med ‘filter’ på lik linje (som erstatning for) mote/interiør/mat-blader og magasiner. Dette er jo jobben din og jeg syns det er en selvfølge at du ikke deler alle nyanser av livet ditt med alle og at du føler at justeringer iblant må til av ulike grunner. Hvis man som leser blir skuffet over noe, kan man kanskje forsøke seg på konstruktiv tilbakemelding (dersom man føler seg berettiget til det) eller logge av. Som doktor har jeg heller ikke lov til å gjøre ‘feil’, men man er jo bare mennesker. Du er skikkelig flink til din greie. Lykke til videre!

 152. Som en annen person i et forum skrev:
  «Når du har 100 000 følgere på bloggen, deriblant sikkert en del unge. Er det ganske «uheldig» at du må fikse på bildene for å se bedre ut. At hun sier hun er lei seg, er bare fordet hun ble tatt på fersken. Syltynn unnskyldning!»

  Kunne ikke sagt det bedre selv. Her jobbes det mot et kroppspress så enormt i dagens samfunn, at vi nesten ikke kjenner omfanget av det, og så kommer slike saker frem. Caroline er sikkert ikke den eneste i det offentlige Norge som redigerer seg selv tynnere, men tatt i betraktning hennes fokus de siste årene, blir dette for meg veldig hyklerisk. Som far til to jenter selv, synes jeg utviklingen er skremmende. Hun er et forbilde for både unge og gamle, og jeg kjenner jeg blir forbanna. Har sikkert sine grunner, ja, men hva med å ikke poste bilder av seg selv, de dagene som er litt grå?

 153. Kjersti S

  Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt skuffa.. Skuffa fordi du tidligere har sagt at du ikke endrer på annet enn lys, noe som nå viser seg å være ei løgn. Skuffa fordi du prøver å fremme helse og et sunt kroppsbilde samtidig som du retursjerer deg tynnere. Skuffa at du føler behov for å retusjere når du er blendende vakker uten den type hjelp. Skuffa fordi dagens press er som det er. Hvis DU føler du må redigere deg tynnere, er det da noe håp for oss vanlige dødlige?
  Men kanskje også litt letta, fordi hvis du har benytta deg av retusjering for å gjøre deg tynnere, så er vi egentlig ikke så ulike i størrelse jeg og du.
  Og stolt. Stolt for at du endelig er ærlig om dette. Du trenger ikke vise et superpolert bilde av deg selv hele tiden. Du som alle andre er god nok som du er. Det er ikke bilder som definerer deg som person. Derfor så håper jeg du fortsetter å skrive gode, planlagte innlegg med inspirerende bilder der du lar være å retusjere mennesker. Da blir jeg enda stoltere 🙂

 154. Camilla

  Jeg har lest bloggen din i snart tre år! Du inspirerer i hvert innlegg og jeg er så takknemlig for at du tar deg tid til å skrive ett innlegg! For meg som leser viser dette innlegget bare at du er menneskelig og opplever noe som alle kvinner sliter med, nemlig kroppspress. Du har min respekt og jeg ønsker deg en herlig jul og godt nyttår. Måtte 2015 være fantastisk for deg og din familie :):)

 155. Tenker på alle de ungjentene som ser opp til deg og drømmer om å være like vakker, sunn og frisk som deg. I intervjuet du hadde for litt siden mener jeg du sa at selv om du har det rotete i huset ditt iblant, så deler du det ikke, fordi du ønsker ikke å fremme den delen fordi bloggen handler om noe annet. Og det er greit. Det handler om den glatte fasaden. Det perfekte livet. Det er også greit. Men for ungjentenes skyld føler jeg at dette blir for mye. Hvis ikke dette hadde blitt påpekt, tror jeg ikke du hadde innrømmet og beklaget, og det er skuffende. Skulle du fortsette å fortrylle ungjentene med usanne bilder, fått dem til å bli usikre på sin egen kropp fordi du med 0 % kroppsfett (som forøvrig også er greit) føler deg feit? Dette syntes jeg var dårlig gjort, du som er et så stort forbilde. Du mister meg som leser, men jeg ønsker deg alt godt videre.

 156. Kjære Caroline,
  Jeg er en fulltidsarbeidende småbarnssmor som har brukt bloggen din til litt glamorøst påfyll i hverdagen. Nå er jeg er utrolig skuffet over at du samtidig som du oppfordrer oss andre til å elske oss selv akkurat slik vi er, fikser så mye på bildene av deg selv. Kanskje er det for krevende for deg og psyken din å bli eksponert på en blogg som dette? Med den enorme arbeidskapasiteten og innsatsviljen du viser, har du mange flere muligheter! Kanskje ville du blitt lykkeligere av å være lege, sjukepleier eller lærer..? Det ville i så fall vært atskillig mer samfunnsnyttig enn å føre sine lesere, spesielt de som er mye yngre og mer sårbar enn deg, bak lyset.

 157. Hei. Kommenterer aldri selv om jeg er fast leser, men ble litt engasjert her. Jeg tenker at når en har en så stor blogg der et stort fokus er å være fornøyd med seg selv og kroppen sin, så er jo det ganske ille å retusjere bildene sine på den måten. En blir jo faktisk på den måten med på å forsterke det kroppspresset som en kjemper imot. Når det er sagt så må jo folk også forstå at du også bare er et menneske. Du føler på det presset som vi andre gjør, du kan også gjøre feil. Og det er greit, hvertfall når en klarer å være så ydmyk at en beklager og en klarer å forstå å reflektere over det en har gjort og hvordan det påvirker andre. Og det synes jeg du gjør.

  Ikke minst vil jeg si at jeg synes at du aldri burde ha grunn til å redigere deg selv, for du er så nært «perfekt» at det er skummelt, hehe. Og jeg skal inrømme at når jeg ser på bildene dine, så kan jeg finne på å lete etter «feil», men det er helt ærlig kun fordi jeg er misunnelig og får et behov for å kunne se at også ikke du er 100% perfekt. Latterlig, men sant. Selv om jeg aldri ville kommentert noe sånt i kommetarfeltet, så er det tydeligvis andre som har behov for å gjøre det, men det er jo bare misunnelse, eller et behov for å se på deg som litt mer lik dem selv, noe som kanskje kan være litt lettere å overse. Jeg vet ikke.

  Selv om jeg ikke liker det du har gjort, liker jeg hvertfall at du beklager og forklarer. Og jeg klarer å forstå at også norges største blogger kan gjøre feil 😉

 158. Hei Caroline
  Jeg ser heller ikke mye forskjell på de før/etter bildene. Tafatte diskusjoner!! Og misunnelige folk. Hadde de sett bedre ut enn deg,hadde de ikke brydd seg. Sminke og klær kan endre like mye som litt bildejustering…STÅ på videre. Du trenger ikke endre på noe <3 men ærlighet varer lengst-alltid 🙂 ta det som en liten lærepenge og fortsett den gode jobben' det gjør da ingenting om du redigerer bilder- ALLE gjør det:-):-) og alle er noens forbilde!!

 159. Som en leser i flere år vil jeg si at, ja, det er litt skuffende å høre dette.. men du er bare menneske, og det sier tross alt noe om deg at du er åpen om det nå, og så lenge du ikke fortsetter med det så ser jeg ikke hvorfor du burde dømmes for det nå.
  Det er sykt at du som for mange er en del av media selv ble presset til dette punktet av media.. du som alltid virker så selvsikker og fult klar over hvem du er og vil være. Det er skremmende

 160. Kristine P.

  Slik jeg tolker det er Caroline nå ærlig først og fremst fordi hun er blitt fersket – og innser at det ikke lenger nytter å nekte uten å fremstå som fullstendig patetisk. Hvor fantastisk imponerende og flott denne ærligheten er mener jeg derfor at godt kan diskuteres… Når det et sagt er synd at vi lever i et samfunn som får folk til å føle at de må redigere sin egen fasade for å fremstå som gode nok. Men det er vi som enkeltmennesker som til sammen utgjør dette samfunnet, og våre handlinger påvirker derfor i større eller mindre grad den videre utviklingen – blant annet avhengig av hvor mange mennesker vi har muligheten til å nå ut til. Og det er nettopp derfor bloggere med mange lesere (som Caroline) bør føle på et ekstra ansvar for hvilke idealer de formidler enten det handler om kropp, helse, forbruk eller ærlighet – både gjennom hva de sier/skriver, men også gjennom hva de faktisk gjør/viser frem. Poenget mitt med å være kritisk mot Caroline for å ha lagt ut bilder der hun bevisst har brukt redigering til å forbedre eget utseende – samtidig som hun tidligere hardnakket har benektet at hun driver/drev med slikt – er ikke å hakke på Carolines person, men å belyse et samfunnsproblem som Caroline dessverre er med på å opprettholde og forsterke. At hun selv er et offer for det samme presset er selvfølgelig trist, men oppfatningen om at hun hovedsakelig er et ansvarsløst offer oppi det hele kjøper jeg rett og slett ikke… Og nei, jeg hater ikke Caroline, og jeg er ikke misunnelig på henne. Rent objektivt er hun både penere og tynnere enn meg (både med og uten redigering, sminke, løsvipper osv.), men det plager meg ikke. Det må være lov å komme med kritiske innspill uten å få slengt i trynet at man er sjalu, stygg og slem.

 161. Kristin

  Jeg har vært en fast leser i et par år nå, men aldri brydd meg med å kommentere spesielt. Men her følte jeg for å si noe. Jeg synes bloggen din er utrolig inspirerende, det virker proft og gjennomført, og jeg forstår at det er mye arbeid som ligger bak. Samtidig kan jeg også forstå at det er mye press for å fremstå som «perfekt», du er et forbilde for mange og det å alltid «være på jobb» må være utrolig slitsomt. Det å falle for fristelsen med å retusjere litt her og der, bare for å føle seg bedre og for å slippe kritiske kommentarer på absolutt alt, det er både forståelig og helt menneskelig. Og det er ikke bare deg det gjelder, bare se på profilbilder på facebook f.eks. Presset for å fremstå som perfekt gjør at de fleste er oppstasa, sminka, pynta, retusjert eller rett og slett tatt bilde på lang avstand. Jeg kan knapt ane hvilket press du opplever som kjent blogger, og allerede virker det som om denne saken blåser ut av proporsjoner. Det at du er et forbilde for så mange, gjør det enklere for mange å bare angripe og ikke tenke på at det er et menneske i andre enden. Hvis en kikker igjennom et hvilket som helst dameblad ser en mye verre retusjering, og dette er blader som lever av å selge image, mote og skjønnhet til oss. Jeg synes det blir helt håpløst å kritisere en enkelt blogger for enkel retusjering, når det er en hel bransje der ute som selger reklame og produkter til oss gjennom retusjering på et helt annet nivå. Kanskje bør hver enkelt av oss heller tenke over hvorfor retusjerte bilder appellerer mer enn virkeligheten!
  Caroline, du lager en flott blogg og jeg tror du har mange lesere som synes du er inspirerende og nydelig, også uten retusjering! For min del er det uproblematisk at et innlegg er lett retusjert, jeg er oppmerksom nok til å vite at du selger et image. Men jeg tror også at ved å alltid fremstå som perfekt, blir du en målskive for alle som ikke har det bra med seg selv. Jeg tror både du og vi lesere vil ha godt av mindre perfeksjon, men hvorvid det er en vei du vil gå med bloggen er jo opptil deg. Jeg vil fortsatt lese innleggene dine og vil sikkert fortsatt finne masse inspirasjon til klær, sminke og trening!

  1. Om hun ikke tåler at folk kommenterer på utseende hennes har hun valgt en litt feil type blogg.. Takler man ikke det er det bare å finne seg noe annet å gjøre.

   Caroline skrev på sin tidligere blogg at hun tidligere hadde et anstrengt forhold til mat. Da er det svært uheldig at hun nå bidrar til at andre unge jenter utvikler et anstrengt forhold til det også.

   Hun har valgt å selge seg selv og damp man tåle å få kritikk også av den mindre hyggelige typen.

   Det er ikke greit å tråkke ned på utseende til andre, men hva er det Caroline gjør når hun må redigere seg selv tynnere når hun faktisk er slank. Hva sier det om oss som har en gjennomsnittlig kropp, tar vi oss ikke ut på bilder vi da?

 162. Ingrid Grace

  Jeg er glad i deg likevel jeg, Caroline! Mange klemmer fra meg. <3 Takk for at du byr på en så flott blogg, at du byr på deg selv. Jeg finner mye inspirasjon i bloggen din.

  IG

 163. så utrolig skuffet jeg ble nå Caroline! Jeg har tatt deg i forsvar gang på gang. så har det seg at du har redigert flere av bildene jeg har sett av deg penere? HVA I ALLE DAGER? du er jo helt fantastisk falsk! Dette var virkelig trist! Hilsen ei som alltid har heiet på deg men som aldri blir å ta deg i forsvar igjen.

 164. Juliana

  Hi Caroline,

  You are such an amazing young woman and I am always inspired by your great personality and wonderful style that shine true your pictures. There always be someone that does not like what you are doing/wearing or who you are. Be yourself. We like you by who you are and that is why we are readers or YOUR blog.
  Thank you for sharing your tips on healthy diet and lifestyle with us. It’s a great help and inspiration.

  Big hug <3
  Juliana

 165. Veronica

  Stå på Caroline, du ser kjempe bra ut, og redigere seg gjør vell alle en eller annen gang, med sminke, oprasjoner eller photoshop. Endringene dine er minimale, og du skal ikke ha dårlig samvittighet, du er et ekte forbilde! 🙂

 166. Andrea trik

  Jeg blir, overraskende nok, skuffet! Dette fremkommer som en som har blitt fersket i ugang. Dropp unnskyldningene, og stå for løynene du har servert. Det står det respekt av- ikke offerrollen du nå spiller. Dog tviler jeg ikke på presset du opplever, men ærlighet varer lengst. Dropp dem, og fortell om viktigheten for deg om et pletfritt ytre – eller evt. hva som i virkeligheten driver deg ifht kosthold og trening… Men trykk på virkeligheten 🙂

 167. Dette er utrolig flaut! Hvis man først skal fortelle sannheten, så må man fortelle hele sannheten. Bilder har vel blitt redigert frem til nå? Og hvorfor slette alle bevis?
  En ting er å redigere/manipulere bilder av seg selv, men så å nekte for det, og svare folk hånlig, fordi de antyder dette.. Uff. Hele greia er utrolig pinlig. Slutt med det tullet om at man skal være glad i seg selv som man er, det er du jo helt åpenbart ikke. Du har gjennom bloggen din gjort en del tabber, og hvis jeg var deg, tror jeg at jeg ville forsøkt å bytte karriere.

 168. I have to admit; I assumed most pictures were edited like crazy. But it never bothered me one bit, and I don’t get how anyone could possibly feel fussed about it. It’s not that serious, people. The pictures are beautiful to look at. I especially love the outfit posts and the ones that feature your beautiful home. I look at them more as inspiration and things I would pin on my idea board. Just like I would with things from a magazine. So I hope this blog still has many active years ahead!

 169. Synes du er kjempe tøff som står imot alt det negative folk kan skrive på bloggen din. Forstår at du føler presset. Hvem ville ikke det i din posisjon..? Synes det er kjempe fint at du belyser temaet:) Sikkert mange som gjør dette med egne bilder som de legger ut på facebook etc. Stå på! Jeg heier på deg;)

 170. Synes det flott at du kan være så ærlig og fortelle om dette, men at du har løyet om at du ikke har gjort det – det skuffer. Skal en kunne stole på alt du svarer på i fremtiden? Det tror og håper jeg, men hadde ikke trodd dette opp deg, menmen.. Stå på videre:-)

 171. Kamilla

  Når jeg først leste dette på VG ble jeg egentlig veldig lei meg. Jeg er lei av alt dette fokuset på kropp, og tenker som så at dersom noen som ser SÅ BRA UT som deg trenger redigering, ja hva trenger vanlige meg da? Men etter å ha lest ditt eget innlegg får jeg mye større forståelse for valgene dine. Du er tøff som står frem og innrømmer det, og jeg er så glad på dine vegne for at du har fått selvtilliten til å ikke gjøre det igjen! 🙂

  Jeg syns du er et flott forbilde, både for lesere og for Nelia. Stå på!! Du både ser og virker helt fantastisk. Bloggen din er min favoritt <3 Klem!

 172. Du ditt fantastiske kvinnemenneske! Stå på Caroline

 173. I dette innlegget fremstår du som et offer. Det er ikke ok å kommentere på andres utseende, men når du velger å drive en slik type blogg som du gjør, er det en deal av gamet. Syntes du også må tenke deg om nå som du er mamma, da spesielt siden du har en datter.

 174. Kjære Karoline

  Denne kommentaren, blant mange, blir vel neppe lest. Jeg er imponert over deg. Over treninga di, maten din, systemet ditt, den lille jenta di, tålmodigheten og stayerevnen din – ja, det meste.

  MEN jeg ville blitt enda mer imponert om du torde å snakke om noe som var ubehagelig i ny og ne. Det er nemlig bare sånn livet er… Å vise deg som menneskelig i stedet for en glansbildeversjon av mammalivet.

  Når man hele tiden kun viser perfeksjon, vil «folk» lete etter feil. Innrømmer man at man er menneskelig, vil de samme menneskene heie på deg.

 175. Hei!
  Jeg forstår du er menneske, som alle oss andre. Og jeg forstår det er menneskelig å gjøre feil. MEN det er likevel enkelte feil som ikke skal forekomme innenfor enkelte yrker. Og hadde du vært åpen om retusjeringen fra dag 1 og ikke nektet for den, så hadde det handlet mer om dine personlige valg enn hva du viser leserne og vi hadde alle hatt dette i bakhodet.
  Men problemet er at du fronter en sunn livstil kombinert med enkelte produkter som «nøkkelen» til utseendet ditt. Og selv om vi vet at vi aldri kan bli din eksakte klone, så levde vi (meg selv inkludert) i den tro at vi kunne bli den beste utseendemessige versjonen av oss selv gjennom trening og sunt kosthold. Og selv om du ikke nødvendigvis ønsker deg det ansvaret, så er det en naturlig konsekvens av å være så mye i fokus som det du har blitt, som du heller ikke kommer utenom.

  Som en som prøver å komme seg ut av en spiseforstyrrelse har du lenge vært forbildet mitt som jeg har søkt til de dagene ting er vanskelig, og fått meg tilbake på tankegangen om at trening og sunn mat er den riktige veien, men det er også lov å slappe av innimellom. Jeg innser nå at jeg ikke lenger kan ha deg som min støtte i denne kampen, og velger derfor å fortsette den alene uten påvirkning fra bloggen din.

  – Maria.

 176. Greit skuffet! Jeg har syntes du har virket en smule falsk hele veien, da bilder på bloggen stemmer ikke med virkeligheten, tv og bilder tatt av andre medier. Alltid mye penere på bloggen, for all del du er ei fin jente, men det har vært for store forskjeller til ikke å lure! Skuffet over at du har benektet, det hører aldri hjemme.

 177. Dette tar jo helt av. Får utrolig vondt av deg, Caroline. Er nok ingen god følelse å komme på forsiden av VG for noe jeg er helt sikker på at alle bloggere på topplisten gjør.. Hadde det vært sånn at du redigerte deg til det ugjennkjennelig hadde det jo vært en ting, men jeg har jo sett deg på TV og ser da ingen forskjell. Stå på, flott at du holder ut i jantelov-Norge.

 178. Kristine

  Jeg synes det essensielle i denne saken er grunnlaget for at du føler du må redigere bildene. Kommentarer på andres utseende er IKKE greit!! Jeg er så lei av å lese sånne kommentarer og de handler ikke om meg en gang! Såklart har det vært en og annen gang jeg har tenkt over hvordan du ser ut eller hva du har på deg, men jeg ville ALDRI poengtert det i kommentarfeltet. Livet er for kort til å spre negativitet.. Heia ærlighet, heia menneskelige feil og heia Caroline!

 179. Dette viser bare igjen at vi har veldig lite aa gjore!!at dette skal vaere en av hovednyhetene baade i vg og dagbladet er bare pinlig… what ever tenker jeg! klikker meg naa inn paa bloggen titt og ofte uansett om en arm eller rygg er redigert!

 180. Herregud, blir helt kvalm av alle disse stygge kommentarene du får. Hva du har valgt å gjøre har da ingen andre noe med? Merkes virkelig at mange har lite å gjøre på, når det er såpass krise at du har redigert noen bilder. Stå på, jeg ser opp til deg 🙂

 181. Husk bestandig at du er god nok, akkurat som du er! <3

 182. Åååå Kjære Caroline! Jeg tror jeg aldri har kommenter et eneste blogginnlegg før, eller noen sinne hvert aktiv på slike kommentarfelt når det kommer til media. Men altså jeg må bare si at jeg blir satt ut av hvordan folk kommenterer dette innlegget ditt. So what om du har redigert bildene dine og retusjert de, det er ditt valg. Skjønner godt at du får det presset du får når du er en så offentlig person, og jeg har ikke noe å si enn at du virkelig stråler, og jeg syns du er en av de få norske bloggerne som utmerker seg som det beste forbildet! Jeg leser skjelden innleggene til bloggere, men dette måtte jeg bare lese når jeg fikk høre hvor mye spetakkel det ble rundt det, særlig når andre bloggere skriver ned om deg på sine egne blogger! Kan ikke folk bare begynne å bry seg om sitt, istedenfor å legge seg opp i hva alle andre rundt seg gjør? (akkurat nå gjør jo jeg det samme). Men jeg syns du skal være stolt over deg selv, og ikke være redd for noe som helst. Selv jeg er bare 20 år, og det morsomste er nok at det er ikke de unge på min alder og yngre som hakker ned på deg, det er nok de eldre, og det må jeg si bare er rett og slett forferdelig flaut! Hvor mange ganger har man ikke redigert seg selv for å se 10 ganger «tænere» ut enn det man egentlig er? det er jo forsovet det samme som å retusjere seg litt slankere, det er de vi jenter gjør, vi fikser, trikser og mikser på bildene våres for å føle oss selv bedre. Nå er det bare på tide at folk slutter å hakker ned på andre, og heller gjør noe med sin egen selvtillit. Må si at man blir ikke et særlig bedre menneske av å sitte å hakke ned på alle andre, da kan du heller, Caroline tenke på hvor god du er som ikke driver med sånt. All respekt til deg, heia Caroline! 🙂

 183. Hei! Du er sikkert lei alle kommentarene omkring denne retusjeringen din, men jeg er så nysgjerrig at jeg allikevel må stille noen spørsmål. Hvordan kunne det bli oppdaget at du retusjerte bildene dine? Jeg regner jo med at det ikke var meningen fra din side at det skulle komme frem. Kan man ikke slette alle «spor»? Mitt neste spørsmål er, og jeg spør om dette uten å mene være frekk eller ubehagelig, men syns du det er litt flaut at det ble kjent? Og mens jeg skriver så dukker det opp enda et spørsmål. Det virker som at Lars-Kristian har ansvaret for redigeringen av bildene – er det han som har retusjert bildene av deg eller gjorde du det selv? Hvis du gjorde det selv – hva syns Lars-Kristian isåfall om det? Spør du meg så syns jeg at retusjeringen (på de bildene jeg så i media) var så små og dermed ubetydelige. Du trenger det jo så absolutt ikke! Det jeg syns var ekkelt å lese, var at noen skrev at du hadde retusjert lille søte Nelia. Det er ikke sant? Jeg regner med at det bare er noen som skriver sånt for å gjøre situasjonen enda verre enn den er. Jeg håper du ikke tar deg tid til å svare på denne kommentaren i dag. I dag skal vi bare feire begynnelsen på et nytt år! Kos dere masse i kveld, og godt nytt år!

 184. Jeg har aldri kommentert på noen av dine tideligere innlegg, men dette traff med veldig. Jeg vil først si at jeg er super fan, og ser opp til deg veldig mye. Men vis jeg kanskje hadde vært litt yngre, så hadde jeg blitt mer påvirket av din livsstil, og det du deler på bloggen. Min kusine for eksempel. Hun er 15 år og ser veldig mye opp til deg. Og hun vil bli like slank som deg, pen som deg, perfekt som deg.

  Det jeg prøver å komme frem til er at du kanskje burde være litt mer forsiktig på hvordan du kommer frem på bloggen, (vis du forstår hva jeg mener). Mange unge jenter ser opp til deg og beundrer deg. Og de vil ikke annet enn å være som deg, så kanskje du burde bli med varsom på det.

  Du vil jo ikke at dattera di skal lese en blogg, der hun får dårlig selvbilde av seg selv, og føler seg dårlig, og ikke bra nok

  🙁

 185. Solveig

  Hahah, jeg synes hele denne saken er litt morsom, fordi alle gjør den mye større den egentlig er. Hvis du har lyst å redigere bildene dine er det helt greit, og ikke noe vi andre har noe med. Du er kjempenydelig både redigert og uredigert, og jeg synes media blåser dette opp til noe mye større enn det egentlig er. Stå på videre, du vil alltid være et kjempebra forbilde! 😉 Ønsker deg alt godt i 2015!

 186. Jente, 19

  Alle gjør feil i livet:) du ser fantastisk ut! Syns det er domt media skriver mye om dette her, det kan ikke være lett. Snart er alt glemt:)
  Du stråler!

  Klem

 187. […] lese at hovedfruen, Caroline Berg Eriksen, i et tåredryppende og angrende innlegg på sin blogg innrømte at hun har redigert på bildene sine på bloggen. Tenner har blitt hvitere, kroppsdeler tynnere. Det skal heldigvis aldri skje igjen. Før jul skrev […]

 188. I read your blog since 1 year and you give me so much inspiration. Everything you do, you do it nice and easy… It looks easy, but I’m sure it is not! I can imagine the hours of preparing and writing and arranging… You invest so much time, love and so much of you in our blog! Thank you! I want you to know that it is appreciated! Don’t stop it because of all the others who tells you what to do or don’t.
  You are just wonderful and it is your right to make your blog like you want to have it. Keep going!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *