De siste dagene har det kommet noen kommentarer som dreier seg om bilderedigering, og jeg tenkte at jeg like gjerne kunne si noe om det selv, før det blåser seg opp og ut av dimensjoner. Ingen er perfekt, heller ikke jeg. Jeg har dårlige dager som alle andre, og dersom er vond kommentar treffer akkurat på en dårlig dag, kan det kjennes som et stikk i magen. Det gjør vondt og jeg blir såret. Det gjelder kommentarer som går på både meg som person og på hvordan jeg ser ut, men spesielt det sistnevnte. Det er et enormt press på hvordan du skal se ut, og i hvert fall når jeg er i den posisjonen jeg er, folk pirker på den minste lille ting. Den ene dagen er jeg for tynn, den andre dagen er jeg plutselig akkurat passe, men så kan det se ut som jeg har lagt på meg og har blitt god og rund i kantene. Føttene mine er for lange, håret for kort, fingrene for tynne, brynene er feil, puppene for store eller for små. Jeg ser gammel ut. Eller er jeg kanskje gravid igjen? Dette har jeg levd med nå i snart 6 år, og i løpet av denne tiden har jeg heldigvis vokst med jobben min og i dag kjenner jeg at jeg har funnet min plass. Både angående hvordan jeg ønsker at bloggen skal være og hva som er viktig og riktig for meg. 

1

Men slik har det ikke alltid vært, jeg har hatt perioder hvor jeg har følt meg elendig etter slike kommentarer, jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting. I løpet av min tid som blogger har ikke dette inntruffet veldig ofte, det er unntaket og ikke regelen, men dette gjør det på ingen måte ok, og hver gang jeg har gjort det, vet jeg at det er feil. Jeg ønsker ikke å bidra til dette presset som jeg selv får kjenne på hver dag, det er tøft, det er tungt og til tider kjennes det som at du kunne gjort hva som helst for å bare skru tiden tilbake og velge noe helt annet å gjøre. Jeg har hele tiden sagt at du skal være fornøyd med deg selv akkurat som du er, og det står jeg ved. Derfor er jeg utrolig lei meg for at jeg har gjort noen endringer i det hele tatt, og at det hører fortiden til spiller selvfølgelig ingen rolle, men gjort er gjort og nå vet dere grunnen. 

2

Det å bli mamma har gjort noe med meg, jeg kjenner at jeg er mer selvsikker enn noen gang og det er så deilig. Kommentarene er der fortsatt, og selv om de noen ganger stikker litt, er det bare så vidt det pirkes på overflaten, for jeg vet hvem jeg er. Kommentarene kan bare komme, det spiller ingen rolle. Jeg ser ut som jeg gjør, og jeg har ikke tenkt til å gjøre noe med verken det ene eller det andre. Jeg ønsker ikke at Nelia skal vokse opp med forbilder som lar seg påvirke negativt av andre, eller i et samfunn med mennesker som synes det er helt greit å snakke hverandre ned. Sistnevnte kan jeg dessverre ikke gjøre noe med, men jeg kan i hvert fall vise at du ikke skal være noen andre enn deg selv. Jeg er veldig lei meg for at jeg noensinne har gjort slike feil og tabber, men jeg håper dere kan se det fra min side og tilgi meg. 

235 kommentarer

 1. Hei Caroline
  Jeg er over 40, lege med doktorgrad og småbarnsmor. Jeg kobler av og koser meg med bloggene til både deg, Camilla P og mange flere i full forståelse av at dette er inspirasjonskilder med ‘filter’ på lik linje (som erstatning for) mote/interiør/mat-blader og magasiner. Dette er jo jobben din og jeg syns det er en selvfølge at du ikke deler alle nyanser av livet ditt med alle og at du føler at justeringer iblant må til av ulike grunner. Hvis man som leser blir skuffet over noe, kan man kanskje forsøke seg på konstruktiv tilbakemelding (dersom man føler seg berettiget til det) eller logge av. Som doktor har jeg heller ikke lov til å gjøre ‘feil’, men man er jo bare mennesker. Du er skikkelig flink til din greie. Lykke til videre!

 2. Som en annen person i et forum skrev:
  «Når du har 100 000 følgere på bloggen, deriblant sikkert en del unge. Er det ganske «uheldig» at du må fikse på bildene for å se bedre ut. At hun sier hun er lei seg, er bare fordet hun ble tatt på fersken. Syltynn unnskyldning!»

  Kunne ikke sagt det bedre selv. Her jobbes det mot et kroppspress så enormt i dagens samfunn, at vi nesten ikke kjenner omfanget av det, og så kommer slike saker frem. Caroline er sikkert ikke den eneste i det offentlige Norge som redigerer seg selv tynnere, men tatt i betraktning hennes fokus de siste årene, blir dette for meg veldig hyklerisk. Som far til to jenter selv, synes jeg utviklingen er skremmende. Hun er et forbilde for både unge og gamle, og jeg kjenner jeg blir forbanna. Har sikkert sine grunner, ja, men hva med å ikke poste bilder av seg selv, de dagene som er litt grå?

 3. Kjersti S

  Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt skuffa.. Skuffa fordi du tidligere har sagt at du ikke endrer på annet enn lys, noe som nå viser seg å være ei løgn. Skuffa fordi du prøver å fremme helse og et sunt kroppsbilde samtidig som du retursjerer deg tynnere. Skuffa at du føler behov for å retusjere når du er blendende vakker uten den type hjelp. Skuffa fordi dagens press er som det er. Hvis DU føler du må redigere deg tynnere, er det da noe håp for oss vanlige dødlige?
  Men kanskje også litt letta, fordi hvis du har benytta deg av retusjering for å gjøre deg tynnere, så er vi egentlig ikke så ulike i størrelse jeg og du.
  Og stolt. Stolt for at du endelig er ærlig om dette. Du trenger ikke vise et superpolert bilde av deg selv hele tiden. Du som alle andre er god nok som du er. Det er ikke bilder som definerer deg som person. Derfor så håper jeg du fortsetter å skrive gode, planlagte innlegg med inspirerende bilder der du lar være å retusjere mennesker. Da blir jeg enda stoltere 🙂

 4. Camilla

  Jeg har lest bloggen din i snart tre år! Du inspirerer i hvert innlegg og jeg er så takknemlig for at du tar deg tid til å skrive ett innlegg! For meg som leser viser dette innlegget bare at du er menneskelig og opplever noe som alle kvinner sliter med, nemlig kroppspress. Du har min respekt og jeg ønsker deg en herlig jul og godt nyttår. Måtte 2015 være fantastisk for deg og din familie :):)

 5. Tenker på alle de ungjentene som ser opp til deg og drømmer om å være like vakker, sunn og frisk som deg. I intervjuet du hadde for litt siden mener jeg du sa at selv om du har det rotete i huset ditt iblant, så deler du det ikke, fordi du ønsker ikke å fremme den delen fordi bloggen handler om noe annet. Og det er greit. Det handler om den glatte fasaden. Det perfekte livet. Det er også greit. Men for ungjentenes skyld føler jeg at dette blir for mye. Hvis ikke dette hadde blitt påpekt, tror jeg ikke du hadde innrømmet og beklaget, og det er skuffende. Skulle du fortsette å fortrylle ungjentene med usanne bilder, fått dem til å bli usikre på sin egen kropp fordi du med 0 % kroppsfett (som forøvrig også er greit) føler deg feit? Dette syntes jeg var dårlig gjort, du som er et så stort forbilde. Du mister meg som leser, men jeg ønsker deg alt godt videre.

 6. Kjære Caroline,
  Jeg er en fulltidsarbeidende småbarnssmor som har brukt bloggen din til litt glamorøst påfyll i hverdagen. Nå er jeg er utrolig skuffet over at du samtidig som du oppfordrer oss andre til å elske oss selv akkurat slik vi er, fikser så mye på bildene av deg selv. Kanskje er det for krevende for deg og psyken din å bli eksponert på en blogg som dette? Med den enorme arbeidskapasiteten og innsatsviljen du viser, har du mange flere muligheter! Kanskje ville du blitt lykkeligere av å være lege, sjukepleier eller lærer..? Det ville i så fall vært atskillig mer samfunnsnyttig enn å føre sine lesere, spesielt de som er mye yngre og mer sårbar enn deg, bak lyset.

 7. Hei. Kommenterer aldri selv om jeg er fast leser, men ble litt engasjert her. Jeg tenker at når en har en så stor blogg der et stort fokus er å være fornøyd med seg selv og kroppen sin, så er jo det ganske ille å retusjere bildene sine på den måten. En blir jo faktisk på den måten med på å forsterke det kroppspresset som en kjemper imot. Når det er sagt så må jo folk også forstå at du også bare er et menneske. Du føler på det presset som vi andre gjør, du kan også gjøre feil. Og det er greit, hvertfall når en klarer å være så ydmyk at en beklager og en klarer å forstå å reflektere over det en har gjort og hvordan det påvirker andre. Og det synes jeg du gjør.

  Ikke minst vil jeg si at jeg synes at du aldri burde ha grunn til å redigere deg selv, for du er så nært «perfekt» at det er skummelt, hehe. Og jeg skal inrømme at når jeg ser på bildene dine, så kan jeg finne på å lete etter «feil», men det er helt ærlig kun fordi jeg er misunnelig og får et behov for å kunne se at også ikke du er 100% perfekt. Latterlig, men sant. Selv om jeg aldri ville kommentert noe sånt i kommetarfeltet, så er det tydeligvis andre som har behov for å gjøre det, men det er jo bare misunnelse, eller et behov for å se på deg som litt mer lik dem selv, noe som kanskje kan være litt lettere å overse. Jeg vet ikke.

  Selv om jeg ikke liker det du har gjort, liker jeg hvertfall at du beklager og forklarer. Og jeg klarer å forstå at også norges største blogger kan gjøre feil 😉

 8. Hei Caroline
  Jeg ser heller ikke mye forskjell på de før/etter bildene. Tafatte diskusjoner!! Og misunnelige folk. Hadde de sett bedre ut enn deg,hadde de ikke brydd seg. Sminke og klær kan endre like mye som litt bildejustering…STÅ på videre. Du trenger ikke endre på noe <3 men ærlighet varer lengst-alltid 🙂 ta det som en liten lærepenge og fortsett den gode jobben' det gjør da ingenting om du redigerer bilder- ALLE gjør det:-):-) og alle er noens forbilde!!

 9. Som en leser i flere år vil jeg si at, ja, det er litt skuffende å høre dette.. men du er bare menneske, og det sier tross alt noe om deg at du er åpen om det nå, og så lenge du ikke fortsetter med det så ser jeg ikke hvorfor du burde dømmes for det nå.
  Det er sykt at du som for mange er en del av media selv ble presset til dette punktet av media.. du som alltid virker så selvsikker og fult klar over hvem du er og vil være. Det er skremmende

 10. Kristine P.

  Slik jeg tolker det er Caroline nå ærlig først og fremst fordi hun er blitt fersket – og innser at det ikke lenger nytter å nekte uten å fremstå som fullstendig patetisk. Hvor fantastisk imponerende og flott denne ærligheten er mener jeg derfor at godt kan diskuteres… Når det et sagt er synd at vi lever i et samfunn som får folk til å føle at de må redigere sin egen fasade for å fremstå som gode nok. Men det er vi som enkeltmennesker som til sammen utgjør dette samfunnet, og våre handlinger påvirker derfor i større eller mindre grad den videre utviklingen – blant annet avhengig av hvor mange mennesker vi har muligheten til å nå ut til. Og det er nettopp derfor bloggere med mange lesere (som Caroline) bør føle på et ekstra ansvar for hvilke idealer de formidler enten det handler om kropp, helse, forbruk eller ærlighet – både gjennom hva de sier/skriver, men også gjennom hva de faktisk gjør/viser frem. Poenget mitt med å være kritisk mot Caroline for å ha lagt ut bilder der hun bevisst har brukt redigering til å forbedre eget utseende – samtidig som hun tidligere hardnakket har benektet at hun driver/drev med slikt – er ikke å hakke på Carolines person, men å belyse et samfunnsproblem som Caroline dessverre er med på å opprettholde og forsterke. At hun selv er et offer for det samme presset er selvfølgelig trist, men oppfatningen om at hun hovedsakelig er et ansvarsløst offer oppi det hele kjøper jeg rett og slett ikke… Og nei, jeg hater ikke Caroline, og jeg er ikke misunnelig på henne. Rent objektivt er hun både penere og tynnere enn meg (både med og uten redigering, sminke, løsvipper osv.), men det plager meg ikke. Det må være lov å komme med kritiske innspill uten å få slengt i trynet at man er sjalu, stygg og slem.

 11. Kristin

  Jeg har vært en fast leser i et par år nå, men aldri brydd meg med å kommentere spesielt. Men her følte jeg for å si noe. Jeg synes bloggen din er utrolig inspirerende, det virker proft og gjennomført, og jeg forstår at det er mye arbeid som ligger bak. Samtidig kan jeg også forstå at det er mye press for å fremstå som «perfekt», du er et forbilde for mange og det å alltid «være på jobb» må være utrolig slitsomt. Det å falle for fristelsen med å retusjere litt her og der, bare for å føle seg bedre og for å slippe kritiske kommentarer på absolutt alt, det er både forståelig og helt menneskelig. Og det er ikke bare deg det gjelder, bare se på profilbilder på facebook f.eks. Presset for å fremstå som perfekt gjør at de fleste er oppstasa, sminka, pynta, retusjert eller rett og slett tatt bilde på lang avstand. Jeg kan knapt ane hvilket press du opplever som kjent blogger, og allerede virker det som om denne saken blåser ut av proporsjoner. Det at du er et forbilde for så mange, gjør det enklere for mange å bare angripe og ikke tenke på at det er et menneske i andre enden. Hvis en kikker igjennom et hvilket som helst dameblad ser en mye verre retusjering, og dette er blader som lever av å selge image, mote og skjønnhet til oss. Jeg synes det blir helt håpløst å kritisere en enkelt blogger for enkel retusjering, når det er en hel bransje der ute som selger reklame og produkter til oss gjennom retusjering på et helt annet nivå. Kanskje bør hver enkelt av oss heller tenke over hvorfor retusjerte bilder appellerer mer enn virkeligheten!
  Caroline, du lager en flott blogg og jeg tror du har mange lesere som synes du er inspirerende og nydelig, også uten retusjering! For min del er det uproblematisk at et innlegg er lett retusjert, jeg er oppmerksom nok til å vite at du selger et image. Men jeg tror også at ved å alltid fremstå som perfekt, blir du en målskive for alle som ikke har det bra med seg selv. Jeg tror både du og vi lesere vil ha godt av mindre perfeksjon, men hvorvid det er en vei du vil gå med bloggen er jo opptil deg. Jeg vil fortsatt lese innleggene dine og vil sikkert fortsatt finne masse inspirasjon til klær, sminke og trening!

  1. Om hun ikke tåler at folk kommenterer på utseende hennes har hun valgt en litt feil type blogg.. Takler man ikke det er det bare å finne seg noe annet å gjøre.

   Caroline skrev på sin tidligere blogg at hun tidligere hadde et anstrengt forhold til mat. Da er det svært uheldig at hun nå bidrar til at andre unge jenter utvikler et anstrengt forhold til det også.

   Hun har valgt å selge seg selv og damp man tåle å få kritikk også av den mindre hyggelige typen.

   Det er ikke greit å tråkke ned på utseende til andre, men hva er det Caroline gjør når hun må redigere seg selv tynnere når hun faktisk er slank. Hva sier det om oss som har en gjennomsnittlig kropp, tar vi oss ikke ut på bilder vi da?

 12. Ingrid Grace

  Jeg er glad i deg likevel jeg, Caroline! Mange klemmer fra meg. <3 Takk for at du byr på en så flott blogg, at du byr på deg selv. Jeg finner mye inspirasjon i bloggen din.

  IG

 13. så utrolig skuffet jeg ble nå Caroline! Jeg har tatt deg i forsvar gang på gang. så har det seg at du har redigert flere av bildene jeg har sett av deg penere? HVA I ALLE DAGER? du er jo helt fantastisk falsk! Dette var virkelig trist! Hilsen ei som alltid har heiet på deg men som aldri blir å ta deg i forsvar igjen.

 14. Juliana

  Hi Caroline,

  You are such an amazing young woman and I am always inspired by your great personality and wonderful style that shine true your pictures. There always be someone that does not like what you are doing/wearing or who you are. Be yourself. We like you by who you are and that is why we are readers or YOUR blog.
  Thank you for sharing your tips on healthy diet and lifestyle with us. It’s a great help and inspiration.

  Big hug <3
  Juliana

 15. Veronica

  Stå på Caroline, du ser kjempe bra ut, og redigere seg gjør vell alle en eller annen gang, med sminke, oprasjoner eller photoshop. Endringene dine er minimale, og du skal ikke ha dårlig samvittighet, du er et ekte forbilde! 🙂

 16. Andrea trik

  Jeg blir, overraskende nok, skuffet! Dette fremkommer som en som har blitt fersket i ugang. Dropp unnskyldningene, og stå for løynene du har servert. Det står det respekt av- ikke offerrollen du nå spiller. Dog tviler jeg ikke på presset du opplever, men ærlighet varer lengst. Dropp dem, og fortell om viktigheten for deg om et pletfritt ytre – eller evt. hva som i virkeligheten driver deg ifht kosthold og trening… Men trykk på virkeligheten 🙂

 17. Dette er utrolig flaut! Hvis man først skal fortelle sannheten, så må man fortelle hele sannheten. Bilder har vel blitt redigert frem til nå? Og hvorfor slette alle bevis?
  En ting er å redigere/manipulere bilder av seg selv, men så å nekte for det, og svare folk hånlig, fordi de antyder dette.. Uff. Hele greia er utrolig pinlig. Slutt med det tullet om at man skal være glad i seg selv som man er, det er du jo helt åpenbart ikke. Du har gjennom bloggen din gjort en del tabber, og hvis jeg var deg, tror jeg at jeg ville forsøkt å bytte karriere.

 18. I have to admit; I assumed most pictures were edited like crazy. But it never bothered me one bit, and I don’t get how anyone could possibly feel fussed about it. It’s not that serious, people. The pictures are beautiful to look at. I especially love the outfit posts and the ones that feature your beautiful home. I look at them more as inspiration and things I would pin on my idea board. Just like I would with things from a magazine. So I hope this blog still has many active years ahead!

 19. Synes du er kjempe tøff som står imot alt det negative folk kan skrive på bloggen din. Forstår at du føler presset. Hvem ville ikke det i din posisjon..? Synes det er kjempe fint at du belyser temaet:) Sikkert mange som gjør dette med egne bilder som de legger ut på facebook etc. Stå på! Jeg heier på deg;)

 20. Synes det flott at du kan være så ærlig og fortelle om dette, men at du har løyet om at du ikke har gjort det – det skuffer. Skal en kunne stole på alt du svarer på i fremtiden? Det tror og håper jeg, men hadde ikke trodd dette opp deg, menmen.. Stå på videre:-)

 21. Kamilla

  Når jeg først leste dette på VG ble jeg egentlig veldig lei meg. Jeg er lei av alt dette fokuset på kropp, og tenker som så at dersom noen som ser SÅ BRA UT som deg trenger redigering, ja hva trenger vanlige meg da? Men etter å ha lest ditt eget innlegg får jeg mye større forståelse for valgene dine. Du er tøff som står frem og innrømmer det, og jeg er så glad på dine vegne for at du har fått selvtilliten til å ikke gjøre det igjen! 🙂

  Jeg syns du er et flott forbilde, både for lesere og for Nelia. Stå på!! Du både ser og virker helt fantastisk. Bloggen din er min favoritt <3 Klem!

 22. Du ditt fantastiske kvinnemenneske! Stå på Caroline

 23. I dette innlegget fremstår du som et offer. Det er ikke ok å kommentere på andres utseende, men når du velger å drive en slik type blogg som du gjør, er det en deal av gamet. Syntes du også må tenke deg om nå som du er mamma, da spesielt siden du har en datter.

 24. Kjære Karoline

  Denne kommentaren, blant mange, blir vel neppe lest. Jeg er imponert over deg. Over treninga di, maten din, systemet ditt, den lille jenta di, tålmodigheten og stayerevnen din – ja, det meste.

  MEN jeg ville blitt enda mer imponert om du torde å snakke om noe som var ubehagelig i ny og ne. Det er nemlig bare sånn livet er… Å vise deg som menneskelig i stedet for en glansbildeversjon av mammalivet.

  Når man hele tiden kun viser perfeksjon, vil «folk» lete etter feil. Innrømmer man at man er menneskelig, vil de samme menneskene heie på deg.

 25. Hei!
  Jeg forstår du er menneske, som alle oss andre. Og jeg forstår det er menneskelig å gjøre feil. MEN det er likevel enkelte feil som ikke skal forekomme innenfor enkelte yrker. Og hadde du vært åpen om retusjeringen fra dag 1 og ikke nektet for den, så hadde det handlet mer om dine personlige valg enn hva du viser leserne og vi hadde alle hatt dette i bakhodet.
  Men problemet er at du fronter en sunn livstil kombinert med enkelte produkter som «nøkkelen» til utseendet ditt. Og selv om vi vet at vi aldri kan bli din eksakte klone, så levde vi (meg selv inkludert) i den tro at vi kunne bli den beste utseendemessige versjonen av oss selv gjennom trening og sunt kosthold. Og selv om du ikke nødvendigvis ønsker deg det ansvaret, så er det en naturlig konsekvens av å være så mye i fokus som det du har blitt, som du heller ikke kommer utenom.

  Som en som prøver å komme seg ut av en spiseforstyrrelse har du lenge vært forbildet mitt som jeg har søkt til de dagene ting er vanskelig, og fått meg tilbake på tankegangen om at trening og sunn mat er den riktige veien, men det er også lov å slappe av innimellom. Jeg innser nå at jeg ikke lenger kan ha deg som min støtte i denne kampen, og velger derfor å fortsette den alene uten påvirkning fra bloggen din.

  – Maria.

 26. Greit skuffet! Jeg har syntes du har virket en smule falsk hele veien, da bilder på bloggen stemmer ikke med virkeligheten, tv og bilder tatt av andre medier. Alltid mye penere på bloggen, for all del du er ei fin jente, men det har vært for store forskjeller til ikke å lure! Skuffet over at du har benektet, det hører aldri hjemme.

 27. Dette tar jo helt av. Får utrolig vondt av deg, Caroline. Er nok ingen god følelse å komme på forsiden av VG for noe jeg er helt sikker på at alle bloggere på topplisten gjør.. Hadde det vært sånn at du redigerte deg til det ugjennkjennelig hadde det jo vært en ting, men jeg har jo sett deg på TV og ser da ingen forskjell. Stå på, flott at du holder ut i jantelov-Norge.

 28. Kristine

  Jeg synes det essensielle i denne saken er grunnlaget for at du føler du må redigere bildene. Kommentarer på andres utseende er IKKE greit!! Jeg er så lei av å lese sånne kommentarer og de handler ikke om meg en gang! Såklart har det vært en og annen gang jeg har tenkt over hvordan du ser ut eller hva du har på deg, men jeg ville ALDRI poengtert det i kommentarfeltet. Livet er for kort til å spre negativitet.. Heia ærlighet, heia menneskelige feil og heia Caroline!

 29. Dette viser bare igjen at vi har veldig lite aa gjore!!at dette skal vaere en av hovednyhetene baade i vg og dagbladet er bare pinlig… what ever tenker jeg! klikker meg naa inn paa bloggen titt og ofte uansett om en arm eller rygg er redigert!

 30. Herregud, blir helt kvalm av alle disse stygge kommentarene du får. Hva du har valgt å gjøre har da ingen andre noe med? Merkes virkelig at mange har lite å gjøre på, når det er såpass krise at du har redigert noen bilder. Stå på, jeg ser opp til deg 🙂

 31. Husk bestandig at du er god nok, akkurat som du er! <3

 32. Åååå Kjære Caroline! Jeg tror jeg aldri har kommenter et eneste blogginnlegg før, eller noen sinne hvert aktiv på slike kommentarfelt når det kommer til media. Men altså jeg må bare si at jeg blir satt ut av hvordan folk kommenterer dette innlegget ditt. So what om du har redigert bildene dine og retusjert de, det er ditt valg. Skjønner godt at du får det presset du får når du er en så offentlig person, og jeg har ikke noe å si enn at du virkelig stråler, og jeg syns du er en av de få norske bloggerne som utmerker seg som det beste forbildet! Jeg leser skjelden innleggene til bloggere, men dette måtte jeg bare lese når jeg fikk høre hvor mye spetakkel det ble rundt det, særlig når andre bloggere skriver ned om deg på sine egne blogger! Kan ikke folk bare begynne å bry seg om sitt, istedenfor å legge seg opp i hva alle andre rundt seg gjør? (akkurat nå gjør jo jeg det samme). Men jeg syns du skal være stolt over deg selv, og ikke være redd for noe som helst. Selv jeg er bare 20 år, og det morsomste er nok at det er ikke de unge på min alder og yngre som hakker ned på deg, det er nok de eldre, og det må jeg si bare er rett og slett forferdelig flaut! Hvor mange ganger har man ikke redigert seg selv for å se 10 ganger «tænere» ut enn det man egentlig er? det er jo forsovet det samme som å retusjere seg litt slankere, det er de vi jenter gjør, vi fikser, trikser og mikser på bildene våres for å føle oss selv bedre. Nå er det bare på tide at folk slutter å hakker ned på andre, og heller gjør noe med sin egen selvtillit. Må si at man blir ikke et særlig bedre menneske av å sitte å hakke ned på alle andre, da kan du heller, Caroline tenke på hvor god du er som ikke driver med sånt. All respekt til deg, heia Caroline! 🙂

 33. Hei! Du er sikkert lei alle kommentarene omkring denne retusjeringen din, men jeg er så nysgjerrig at jeg allikevel må stille noen spørsmål. Hvordan kunne det bli oppdaget at du retusjerte bildene dine? Jeg regner jo med at det ikke var meningen fra din side at det skulle komme frem. Kan man ikke slette alle «spor»? Mitt neste spørsmål er, og jeg spør om dette uten å mene være frekk eller ubehagelig, men syns du det er litt flaut at det ble kjent? Og mens jeg skriver så dukker det opp enda et spørsmål. Det virker som at Lars-Kristian har ansvaret for redigeringen av bildene – er det han som har retusjert bildene av deg eller gjorde du det selv? Hvis du gjorde det selv – hva syns Lars-Kristian isåfall om det? Spør du meg så syns jeg at retusjeringen (på de bildene jeg så i media) var så små og dermed ubetydelige. Du trenger det jo så absolutt ikke! Det jeg syns var ekkelt å lese, var at noen skrev at du hadde retusjert lille søte Nelia. Det er ikke sant? Jeg regner med at det bare er noen som skriver sånt for å gjøre situasjonen enda verre enn den er. Jeg håper du ikke tar deg tid til å svare på denne kommentaren i dag. I dag skal vi bare feire begynnelsen på et nytt år! Kos dere masse i kveld, og godt nytt år!

 34. Jeg har aldri kommentert på noen av dine tideligere innlegg, men dette traff med veldig. Jeg vil først si at jeg er super fan, og ser opp til deg veldig mye. Men vis jeg kanskje hadde vært litt yngre, så hadde jeg blitt mer påvirket av din livsstil, og det du deler på bloggen. Min kusine for eksempel. Hun er 15 år og ser veldig mye opp til deg. Og hun vil bli like slank som deg, pen som deg, perfekt som deg.

  Det jeg prøver å komme frem til er at du kanskje burde være litt mer forsiktig på hvordan du kommer frem på bloggen, (vis du forstår hva jeg mener). Mange unge jenter ser opp til deg og beundrer deg. Og de vil ikke annet enn å være som deg, så kanskje du burde bli med varsom på det.

  Du vil jo ikke at dattera di skal lese en blogg, der hun får dårlig selvbilde av seg selv, og føler seg dårlig, og ikke bra nok

  🙁

 35. Solveig

  Hahah, jeg synes hele denne saken er litt morsom, fordi alle gjør den mye større den egentlig er. Hvis du har lyst å redigere bildene dine er det helt greit, og ikke noe vi andre har noe med. Du er kjempenydelig både redigert og uredigert, og jeg synes media blåser dette opp til noe mye større enn det egentlig er. Stå på videre, du vil alltid være et kjempebra forbilde! 😉 Ønsker deg alt godt i 2015!

 36. Jente, 19

  Alle gjør feil i livet:) du ser fantastisk ut! Syns det er domt media skriver mye om dette her, det kan ikke være lett. Snart er alt glemt:)
  Du stråler!

  Klem

 37. […] lese at hovedfruen, Caroline Berg Eriksen, i et tåredryppende og angrende innlegg på sin blogg innrømte at hun har redigert på bildene sine på bloggen. Tenner har blitt hvitere, kroppsdeler tynnere. Det skal heldigvis aldri skje igjen. Før jul skrev […]

 38. I read your blog since 1 year and you give me so much inspiration. Everything you do, you do it nice and easy… It looks easy, but I’m sure it is not! I can imagine the hours of preparing and writing and arranging… You invest so much time, love and so much of you in our blog! Thank you! I want you to know that it is appreciated! Don’t stop it because of all the others who tells you what to do or don’t.
  You are just wonderful and it is your right to make your blog like you want to have it. Keep going!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *