københavn

5651

9090

IMG_5764

Da er vi fremme i København! Eller, faktisk har vi vært fremme siden flyet landet klokken tre, men tiden har gått så fort. Vi kom frem til hotellet ca. en time senere, og etter å ha kommet oss på plass, tok vi litt gløgg og brunkager i kjelleren her før vi gikk ut i regnværet for å finne oss et spisested. Ååå, brunkager! Dansk er så nydelig, jeg blir i stemning av å bare være her. 

___________________________________________________________________________________________________________ 

5772

IMG_5787

5879

8gt45

IMG_5885

Vi fant et lunt og utrolig hyggelig sted nede på Nyhavn hvor alle var velkomne. Jeg har vært så spent på hvordan det ville bli med vogn og barn her, vi har jo alltid bare vært oss to når vi har vært i Køben, men det er jo ganske trangt om plassen, og vi har hørt fra bekjente at det kan være litt vanskelig med tanke på barn og spisesteder. Men det var ikke noe problem, så vi har hatt en kjempfin kveld 🙂 

Nå krysser vi fingrene for bedre vær i morgen, for da står shopping på planen! Jeg gleder meg så 🙂 Håper dere har hatt en fin torsdag ♥ 

59 kommentarer

 1. Er det virkelig Tommy Berg du har med deg?.

  1. Caroline

   Selvsagt 😉

 2. Have fun:-) How jacket?

  1. Caroline

   H&M 🙂

 3. Å det spisestedet ser jo helt fantastisk ut! Hva heter det? 🙂

  1. Caroline

   Det husker jeg ikke, men om du legger inn en ny kommentar senere idag så skal jeg sjekke det 🙂

 4. Elisabeth L

  Ooh, får så koselig stemning av disse bildene! Må bare spørre deg om hva du synes om Camilla Phil skoene? hvordan er de om man går mye? har så utrolig lyst på dem selv, men prøvde str jeg pleier å bruke i dag, og tuppen føltes litt trangt.. men om jeg går opp en str syns jeg ikke de ser like fine ut. har dine viet seg noe ut?:)

  1. Caroline

   De er kjempegode å gå med, men det kommer jo litt an på fasongen på føttene dine :/ Hvilken modell prøvde du? Jeg har ikke brukt noen av lenge nok til at jeg har merket om de har viet seg ut.

 5. åh, ser helt herlig ut! kos dere !

 6. Kirsten nielsen

  De lover bedre vejr i morgen! Håber du har en fantastisk tur. Skal du så også I tivoli?

  1. Caroline

   Ja, drar dit på lørdag 🙂

 7. Igjen: Utrolig lekre bilder! Jeg får nesten følelsen av å være der sammen med dere, -deilig å drømme seg bort.

  Etter å ha sett «Bloody Mary x-mas»- kosedrakten din (eller var det pysj?- uansett:) og ullundertøy og andre plagg som ser så behagelige ut å ha på seg her på bloggen, så lurte jeg rett og slett på om du kunne ha laget et inspirasjonsinnlegg om det? Altså, forskjellige «koseplagg», pysjer, deilige, tjukke sokker- den typen ting. Jeg føler at særlig nå i førjulen og romjulen ( og generelt om vinteren) er det ekstra viktig å kunne koble skikkelig av og da er det så deilig å krype inn i noen behagelige klær og lage seg noe godt og varmt å drikke. Kanskje det hadde gått an å samle de forskjellige plaggene du allerede har vist i et innlegg?

  Kos dere i Køben! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   Kan notere meg ned det som et ønsket innlegg! 🙂

 8. Så koselig, kjekt at du fikk turen siden du ble syk i fjor. Ser ut for at dere koser dere.

 9. Jeanette

  Hei.
  Unner dere så absolutt å kose dere, både hjemme, innenlands og utenlands, men jeg er så overrasket over hvor hyppig det konsumeres alkohol… Med eller uten små barn, er det virkelig blitt så vanlig og akseptert å konsumere alkohol opptil flere måltider pr dag, uansett ukedag eller ferie? Jeg er ikke vant til dette, og ser på det som litt «skummelt» og uheldig. Alle får selvfølgelig gjøre som man vil, men jeg tror aldri mine barn har opplevd at foreldre og besteforeldre drikker flere ganger pr dag på ferie :/ Lurer mest på om det er jeg som er «unormal» eller om det virkelig er helt okei? Hva synes du og dere lesere om dette? Ha en strålende desember-helg uansett, høres herlig ut å være i København 🙂 PS.: Jeg ønsker ikke å være et troll, bare lurer på om jeg må begynne å drikke mer for å være kul… 😉

  1. Caroline

   Det er ingenting som er vanlig, hver sin smak 🙂 Du må på ingen måte innta alkohol for å være kul. For meg er det ikke dette alkohol handler om, det handler om å nyte mat og drikke. Det er ikke snakk om mengder, men ett glass. Andre må gjerne drikke mer, men hver og en har ansvar for seg selv og sitt konsum.

  2. Du er ikke uvanlig. Jeg reagerer også på alkohol konsumet, særlig mtp det ofte er små barn tilstede. Det er så uheldig spør du meg. Hver sin lyst, men synes synd på barna der det drikkes alkohol nesten hver dag på en 14 dagers chartertur, bl.a.

   1. Jeg er vokst opp med at foreldrene mine drakk vin til maten i helgene og tok seg en øl på e varm sommerdag. Jeg har aldri lidd noen nød av det, jeg tror heller det gjorde meg i stand til å se hvordan man bruker alkohol «riktig». Jeg skjønner ikke hvordan det er mer uheldig enn grandiosa, røyk, cola og inaktivitet. Alt med måte, jeg har nå aldri merket at mamma og pappa er blitt «annerledes» når de drikker. Jeg fikk smake på ølskummet og gurglet cognac når jeg hadde halsbetennelse helt fra jeg gikk på barneskolen.

    Jeg er ganske sikker på at besteforeldrene til Nelia hadde sagt fra hvis Caroline og LK var drita fulle på chartertur.

   2. Margrethe

    Jeg er ikke mor, men likevel føler jeg for å komme hvartfall med min mening nå. Jeg synes det blir TOTALT FEIL å si at det er «synd på barna der det drikkes alkohol nesten hver dag på en 14 dagers chartertur». Et eksempel på dette kan være: mor, far og barn på tur, 14 dager på Mallorca. Lunsj blir som regel spist ute og middag ute på kvelden. Mor og far tar 1 glass hver til maten til lunsj, så 1 øl hver til maten på kvelden. Dette blir et gjennomsnitlig menneske med et gjennomsnitlig matinntak IKKE full på, heller ikke i varmen hvis man er flink til å holde seg hydrert.

    Jeg reagerer ikke på dette alkoholinntaket, de er på ferie, koser seg og sender gode signaler(måtehold).

    PS til Jeanette: denne kommentaren «Jeg ønsker ikke å være et troll, bare lurer på om jeg må begynne å drikke mer for å være kul… ;-)» er nettopp det som gjør deg til et nettroll – den er usakelig og ikke konstruktiv!

    Caroline: Kos dere videre i herlig Køben og GOD JUL.

  3. Jeg er helt enig med deg, Jeanette 🙂 Synes ikke små barn og alkohol passer særlig godt sammen. Selvsagt må man få lov til å bestemme dette selv, men min personlige mening er at det passer seg bedre uten 🙂 Noen vil selvsagt argumentere for at 1-2 glass er greit uansett. Men det må da være best uten i de fleste tilfeller!

   1. Her må jeg ytre min mening. Jeg er oppvokst i det jeg i dag, som voksen, tenker tilbake på, som verdens tryggeste hjem. Mine foreldre drakk alltid alkohol i helger, på ferie osv. Jeg har ingen vonde minner eller traumer forbundet med dette. Tvert i mot! Jeg forbinner det med ferie, fri og skikkelig god stemning! Jeg gjør akkurat det samme med mine barn. Helt ærlig mener jeg at barn tar mest skade av å ikke lære at voksne kan drikke alkohol fordi det smaker godt, og at det faktisk kan nytes i moderate mengder. Nyt helgen og familien din, Caroline!

   2. Herregud, så mange pripne mennesker det er i dette kommentarfeltet! Det er da helt vanlig å ta et glass vin til maten både i helger og på ferie. Tror dere at samtlige franske barn er traumatiserte av foreldrenes hyppige vininntak, for eksempel? Neppe. For barnas del spiller det vel ingen rolle om det er saft eller vin i glasset, så lenge ingen blir synlig og ubehagelig beruset! Med et så unaturlig forhold som enkelte her har til alkohol, kan man jo bare spå hvem som vil få ungdommer drita hjem fra fest om noen år. Det som er så forbudt blir ofte veldig fristende for barn i ungdomsopprøret….nei, ta en chill pill, da, folkens. Makan til hylekor.

   3. Dette må da være opp til hvert enkelt forelder.. Men om man absolutt skal ytre sin egen mening her: JEG mener at barna har godt av å se at foreldrene kan ha et sunt forhold til alkohol, altså nyte et glass til maten uten å bli påvirket osv. Det er ingenting som tilsier at barn har vondt av dette på noen som helst måte. Og uansett, Nelia er nå 1 år, tror hun gir katten i hva foreldrene har i glasset om det så er cola, vann eller rødvin.

   4. Nå har jeg voksne barn på 27 og 25, og temaet om alkoholkonsum da de var barn har vi vært innom flere ganger. Vi har alltid nytt vin eller øl til måltider når vi er på ferie eller i selskapeligheter der de var til stede. Dette har alltid vært praktisert i vennekretsen vår, og den er ganske stor. Barna våre har fått et helt normalt forhold til det å nyte alkohol – det forbindes med kos og hygge. Enhver får gjøre som man vil, synes nå jeg. Er sikker på at både foreldre og besteforeldre er ansvarlige på tur. Kos dere masse – vi var der for et par uker siden. Hviids vinstue anbefales ikke med vogn…..

  4. Jeg syns det er mye bedre å drikke 1-2 glas når man vil, enn å bøtte ned på på fredag å lørdagar til man er dritings, som mange i norge gjør. Det viser at man ahr et sunt forhold til vin.

  5. Jeg kan ikke si at jeg ser problemet. Det er jo ikke sånn at man blir full eller får en forandret personlighet om man tar seg et glass vin til middag og lunsj? Jeg er vokst opp i en familie der det er helt vanlig å ta et glass vin til maten, også til hverdags. Det har aldri vært noe problem, verken for meg, mine søsken eller søskenbarn.

   1. Interessant lesning med tanke på det tema som diskuteres her: https://tjomlid.com/2014/12/19/fem-grunner-til-a-ikke-drikke-alkohol-foran-barna-dine/

  6. Johanna

   Siden du spør om lesernes meninger: Jeg har vokst opp med foreldre som er veldig glad i å nyte et glass vin til maten, eller en liten drink etterpå, også innimellom på hverdager. Fra jeg var liten av har jeg også av og til fått smake en slurk vin eller øl, for å se hvordan det smaker. Jeg skjønner at du tenker dette høres «skummelt» ut, men jeg har faktisk i voksen alder utviklet et veldig sunt forhold til alkohol 🙂 Første gang jeg drakk meg full var jeg 18, sikkert mye fordi alkohol ikke bar preg av å være noe skummelt, syndig eller forbudt jeg ville teste ut. Så lenge foreldre ikke drikker seg berusede foran barna, men heller utviser kontroll og i hovedsak drikker i forbindelse med mat, reise og sosiale sammenkomster (slik som Caroline gjør) tror jeg ikke det er noen grunn til bekymring 🙂

 10. Så flotte bilder det er på bloggen nå. Det var det absolutt tidligere også altså, men nå blir jeg jo sittende å måpe for hvert bilde liksom. Hehe! 😀 Denne bloggen er i en klasse for seg selv Caroline! 🙂

  Kos dere i Køben! 😀

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre at du synes det 🙂 Det er jo et viktig område for meg, og da er det bra at dere liker det.

   1. Ja, disse bildene er bare helt magiske. Utrolig flott lys og komposisjon! Bruker du hovedsaklig Lightroom for å redigere bildene? Og hvilken linse bruker du mest eller skifter du stadig mellom linser for de ulike bildene du tar?

   2. Caroline

    Lightroom 🙂 Bruker mest Sigma 35mm f1,4, men skifter jo ut i fra hva jeg skal ta bilde av.

 11. Birgitte

  Velkommen til København søde Caroline… Håber du får et godt ophold 🙂
  Bor selv i Kbh og det er en fin by i julen <3
  Får lyst til at invitere dig på kaffe, du siger bare til hi hi…. 😛 Rigtigt go dag og nyd til..
  Knus Birgitte <3

  1. Caroline

   Tusen takk Birgitte 🙂

 12. Hei! Elsker København! Såg utsom dere har det kjempefint:)

  Et lite spm bare. Debatten rundt å drikke alkohol sammen med barn nå i juletider er veldig aktuelt. Hva tenker du/dere om det? Hva gjør dere?

  1. Jeg slenger meg på Ida sitt sp angående alkohol, jul og barn som det snakkes mye om for tiden. Hva tenker du og dine om dette Caroline? Ser det er en del bilder som inkluderer alkohol på bloggen din. Jeg er ikke i tvil om at dere har kontroll på forbruket altså, så ingen anklager fra min side. Dette er et tema verdt å sette fokus på i disse førjulstider, så kanskje du kunne si noen ord om det?

 13. Kaja Skinnes

  København er helt magisk å være i!
  Jeg hadde bare lyst til å anbefale to steder om du har tid. Den ene er Hviids vinstue, ved Kongens Nytorv. De er kjent for å lage en fantastisk god gløgg! De starter hvert år 11.11 kl. 11 med å selge den. Sist vi var der fikk vi kjøpt med oss hjem på flasker.
  Siste tips er et utrolig hyggelig smørrebrød sted i enden av Nyhavn som heter Told og Snaps. Min mormor og morfar elsker det stedet, og nå er det blitt vår også. Du bør helst bestille bord, men vi har likevel alltid fått det til. En utrolig hyggelig betjening med mye hjertevarme. De har fått utmerkelser for sine smørrebrød flere ganger, og lager egne snaps som passer til.
  Ha en fantastisk tur!!!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, det skal vi sjekke ut 🙂 I hvert fall gløggen 😀

   Told og Snaps har vi vært på før, kjempekoselig og ikke minst gode smørbrød 🙂

 14. Bor dere på 71 nyhavn! Beste hotellet! Bor der alltid når vi er I København. Nå strømmer det på gode minner. Så koselig!

  1. Caroline

   Ja 🙂

 15. Vad mysigt det ser ut! 🙂

 16. Kos dere masse i København. 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 17. Åh, den restauranten ser fantastisk ut, hva heter den? (Ser det har blitt spurt om tidligere, og må minne deg på å sjekke ;))

  1. Caroline

   Skipperkroen 🙂

 18. Haha, såg foreldrene dine på Gardermoen i går, å kunne ikke fatte hvor jeg hadde de fra, og trodde først det var venner av mamma og pappa, eller kanskje familie! Var like før jeg gikk bort å sa hei, men kom heldigvis på at jeg hadde sett de på bloggen din før jeg gikk bort.. Haha 😀

  1. Caroline

   Haha 😀

 19. Det så deilig ut 🙂

  København er en utrolig fin by og jeg drar ganske ofte dit for å besøke en venninne og få litt påfyll av inspirasjon og nye impulser 🙂 De er så utrolig flinke på små fine spisesteder og nisjebutikker der, noe vi burde lære litt mer av her i Norge.

  Ha en fin dag <3
  Trine – Klisjéhjemmet

 20. Enten dere har tid må eller en annen gang, anbefaler en restaurant kalt Les trois cochons som ligger sentralt i byen. Nydelig fransk mat og hyggelige omgivelser.

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 21. Silje Andreassen

  Har alltid trodd det het peppernøtter på dansk! Kos dere masse 🙂

  1. Det har du også rett i, hvis du tenker på de små runde der:) Pebbernødder/peppernøtter er de små runde, mens brunkage er pepperkaker. Har en danske i hus her og til hans begeistring var det peppernøtter å finne på butikken i Norge, tror han har gumlet i seg 5 pakker!

 22. Christine

  Heisann 🙂 Er den grønne jakken en parkas fra HM? Kos dere i København 😀

  1. Caroline

   Ja 🙂

 23. kjære deg. jeg er så uendelig glad for innlegget ditt mot pels. hjertet mitt dør for pelsdyrene og jeg vet at du når så mange. samtidig blir jeg fryktelig provosert av noen av kommentarere du fikk. men du har gjort det rette, som du skriver har dyrene ingen stemme – men nå har de din. Tusen takk Caroline. stå på!

 24. Beatiful Caroline <3 🙂

 25. Kristin

  Hei Caroline! Har du noen gang laget en københavnguide? Og har du tips til et bra hotell i københavn? Vi skal dit i sommer nemlig! 🙂

 26. Hei,hei
  Ser innlegget er frå 2014, men klarer De og ta igjen navnet på restauranten?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skipperkroen tror jeg den heter 🙂 Ligger på Nyhavn!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *