lady in red

IMG_3211 kopi

Hei til lørdag! Det blåser fortsatt noe helt vanvittig her, men i dag skinner i hvert fall solen, så nå tenkte vi å prøve oss på litt soling i stedet for den planlagte shoppingen 🙂 Tusen takk for tipsene deres, de kommer garantert godt med en annen dag! Jeg ringte rommet til mamma og pappa på slaget åtte i dag tidlig og bootcampet mamma gjennom røret – så da hadde hun ikke noe valg: hun ble med på trening *muhahaha* Så det ble 50 kjappe og intensive minutter, intervaller og styrke, før vi dusjet og gikk ned til frokost sammen med resten av familien på tur 🙂 En kjempedeilig start på dagen! 

___________________________________________________________________________________________________________ 

IMG_2978 kopi

IMG_3216 kopi

IMG_3009 kopi

IMG_3075 kopi

IMG_3078 kopi

IMG_3083 kopi

IMG_3170 kopi

(annonselenker) kjole asos / sandaler karen millen

___________________________________________________________________________________________________________

I går kveld valgte vi å spise middag på hotellet ettersom det var så sterk vind, men i dag håper vi det blir litt bedre, for planen er å dra til Mogán for å se oss rundt. Nå kaller vind og sol, håper dere har en fin lørdag 

101 kommentarer

 1. You look perfect in your red dress!
  Lovely greetings from Bavaria, Rena http://www.dressedwithsoul.com

 2. Anbefaler dere å ta en tur til Arguineguin, og besøk restauranten Fusion. En fin restaurant med nydelig asiatisk mat, og fantastisk hyggelige mennesker. Område rundt er typisk kanarisk, vil også anbefale og gå rundt i gatene. Se hvordan de innfødte bor. Veldig hyggelige mennesker 🙂
  Håper været blir bedre, kos dere masse!

 3. Flott dame!:-)
  Lite tips:-D Er som regel bedre vær ved Arguineguin og Puerto Rico (Amadores-stranden og Anfi-stranden anbefales), så er det dårlig vær ved Maspolomas område kan det hjelpe på å dra dit:-D God ferie videre:-)

 4. Kjersti

  Hei Caroline:-)
  Nå bare må jeg komme med et tips til deg og fine reisefølget ditt 🙂 På tur til Mogan er det en restaurant som heter Guantanamo, den ligger i Tauro (hvis dere kjører «gammelveien») Dette er en ekte og lokal restaurant, full av personlighet og sjel, og sist men ikke minst, nydelig mat! Restauranten ligger rett ved veien, og ser kanskje ikke særlig innbydende ut, men er absolutt verdt et, og mange flere, besøk:-) Håper uværet gir seg og at Gran Canaria snart viser seg fra sin beste side 🙂 Klem!

  1. Caroline

   Takk for tips, Guantanamo har vi allerede notert ned 🙂 Mamma og pappa har vært der og de har bare positive ting å si om den 🙂

   1. åh, ja.. Guantanamo er super! Var der selv som 13-åring og det er virkelig en stemning der!

   2. guantanamo? som fangeleiren? merkelig navnevalg

 5. Hvis dere ønsker å slippe vinden må dere dra til Arguineguin området. Dra på Anfi del Mar stranden foreksempel. Blåser alltid på den siden av øya dere er på:) 20 min i bil løser problemet!

  Kos dere videre!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   1. Puerto rico/Amadores er ofte i le for vinden 🙂 vi er i puerto rico nå, vindstille her 🙂 Amadores har den fineste stranden på hele øya 🙂

 6. Christine

  I Mógan ligger det en resturant som heter Zona Verde – den koseligste resturanten jeg har vært på med utrolig godt kjøtt! Litt utenom det vanlige 🙂 Atmosfæren er helt skjønn, med ordentlig vintage feeling. Bordene er ute i en liten hage med trær med lykter som henger fra grenene. Det finnes ingen meny, du velger det kjøttet du vil ha, som så stekes i stenovn midt i hagen. Tilbehøret er hjemmelaget og kommer i glass og keramikk; agurkdressing, canaripoteter med ulike sauser, osv. Eneste man får velge er vin fra et vinkart på en pappkartongbit 🙂 Verd å Google, få bord så kanskje lurt å reservere!

  1. Så utrolig romantisk og fint det hørtes ut. Skulle gjerne vært der 🙂

 7. Michelle

  så fin kjole 🙂 Ja, håper dere får finere vær.. er så kjedelig når været ikke er bra når man reiser på ferie.. god lørdag 🙂

 8. Solveig

  Heiia 🙂
  Hvor er dressjakken til Lars Kristian fra?

  1. Caroline

   Tommy Hilfiger 🙂

 9. I hvilken grad vil du si at bloggen din reflekterer livet ditt? Gir du et ærlig og realistisk bilde, eller viser du bare overflaten? Og hvilken følelse håper du at leserne sitter igjen med etter å ha vært innom?

 10. Nydelig kjole!

 11. Ser ut som dere har det fantastisk, synd med vinden. Hvis dere skal til Mogan må dere prøve å få bord på Que Tal, kjempe bra, kan virkelig anbefales.
  Har lest bloggen din lenge, men aldri kommentert, synes du skriver kjempebra, variert innhold. Virkelig imponert over hvor fantastisk du virker som person, med en herlig familie.

  1. Camilla

   Enig! Que Tal har fantastisk mat! <3

 12. Ranveig

  Her var du strålende vakker. Men det er du jo alltid da 🙂
  Ha en fin ferie videre. Drar til Gran Canaria i mars vi.

  Men lurte på en ting.. Kommer du til å legge ut oppskrifter på julebakst og julekonfekt i år?
  Har lyst til å bake noe selv, samt lage litt konfekt. 🙂

 13. «Bootcampet mamma gjennom røret» haha, elsker det 😀 Her er det ofte motsatt på ferie, min superspreke mamma på 46 er morgenfuglen og er den som får meg opp! Alltid like god følelse etter endt treningsøkt, kanskje spesielt på feire 😀 Veldig lekker kjole forresten 🙂 Håper dere får sol og moderat vind resten av ferien 🙂

 14. Hei,
  Jeg vet du er på lavkarbo, men jeg vil gjerne dele synet mitt på lavkarbo, hehe. Hvorfor lavkarbo, når hele kroppen er avhengig av karbohydrater for å i det hele tatt fungere optimalt? Det er ikke rart du får «cravings» på usunn mat når kroppen din er dehydrert og «undercarbed»!

  Jeg har spist plantebasert i snart et år nå, og har aldri følt meg bedre. Jeg går gradvis ned i vekt og har mer energi enn noen gang! Jeg får aldri cravings lengre, fordi kroppen min har alt den trenger. Jeg spiser masse masse frukt, og jo mer, jo bedre. Man kan ikke gå opp i vekt av å spise frukt! Det er tull. Om du ikke er enig, noe du sikkert ikke er, søk opp «freelee the banana girl» på youtube og sjekk noen av de inspirerende og informerende videoene hennes! Du kan også sjekke videoen hun lagte om Cassey Ho, som har sin egen treningsbruker på youtube og spiser lavkarbo. Hun forklarer grundig hvorfor det er en farlig å ikke spise nok karbohydrater, og hvorfor vi må ha karbohydrater for å bli slanke! Man vil ikke være tynn langsiktig, vekten kommer tilbake så snart man slutter å spise lavkarbo, enkelt nok, fordi kroppen er dehydrert. Dette er også den enkle grunnen til at man mister vekt når man går lavkarbo, man dehydrerer den, og vannetkiloene vil komme tilbake!

  Andre kjente rå veganere er Loni Jane, FullyRawKristina og mange flere. Søk dem gjerne opp!!

  Jeg skrev ikke denne kommentaren for å provosere, eller virke slem på noen som helst måte. Jeg ville bare informere deg, og håpe at du ville isåfall, sjekke det ut.. 🙂

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Jeg tror rett og slett du har misforstått noen av de påstandene du legger frem :/ Kroppen vår trenger ikke å få tilført karbohydrater fra kosten, faktisk er karbohydrater det eneste makronæringsstoffet som ikke er essensielt. Dvs. at vi ikke trenger det fra kosten. Proteiner og fett derimot er makrønæringsstoffer som vi må ha via kosten for å overleve og fungere normalt. Når du sier at kroppen er avhengig av karbohydrater for å fungere optimalt, så sikter du nok til blodglukose. Men blodglukosen vil alltid være tilstrekkelig uansett hvor lite karbohydrater du spiser 🙂 Man blir heller ikke dehydrert av å leve på lavkarbo, det du sikter til her er glykogenlagrene som binder vann. På et lavkarbokosthold vil disse gradvis tømmes (avhengig av hvor lite karbohydrater du spiser), og da vil det også forsvinne en del vann. Men dehydrert blir du ikke.

   Et lavkarbokosthold kan fint være plantebasert, og én av hovedpoengene med lavkarbo er å øke inntaket av frukt og grønt. Man kan fint gå opp i vekt med et kosthold basert på planter, men det er vanskelig da det er såpass energifattig kost.

   Det er flere studier som viser at lavkarbo er effektivt for å gå ned i vekt, og da ser man også på fettfri masse. At man kun går ned i vekt pga. at man mister vann stemmer ikke.

   1. Synes Gunnhild Stordalen beskriver det fint:

    – Lavkarbo-hypen som herjer landet, er basert på forskning som er sprikende. Vi har spist oss feite, og så skal vi slanke oss på biff og bacon? Fra et bærekraftig perspektiv er det galskap.

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Forskningen er på ingen måter sprikende når det gjelder lavkarbo og vektnedgang 🙂 Det har vist seg som minst like effektivt som kalorirestriksjon. Lavkarbo er heller ikke «biff og bacon». Om noen diskuterer med det som utgangspunkt blir det meningsløst.

   3. Jeg lurer bare på hva forskning sier om lavkarbo som et livslangt kosthold?

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Å forske på kosthold over så lang tid er vanskelig, for ikke å si umulig :/ Det blir alt for mange konfunderende faktorer. Lavkarbo kan også være nesten hva som helst, og da måtte man hatt en klar definisjon av det før man startet.

   5. Hva med bærekraftigheten, det er ikke positivt å spise kjøtt hver dag, sett i miljøperspektiv. Er det ikke «flaut» å stå for noe som er på et vis ødeleggende?

   6. Lars-Kristian Eriksen

    Å spise kjøtt hver dag kan man gjøre på mange kosthold, ikke bare på lavkarbo. Man kan også spise lavkarbo uten et stort kjøttinntak 🙂

   7. Godt svart Lars Kristian.

   8. Kathrine

    Jeg har diabetes type 1 og la om til lavkarbo for 6 mnd siden. Merker stor forskjell, både på kropp og energinivå. Fordi jeg er diabetiker har jeg gått jevnlig til legen for å ta tester for å se hvordan dette påvirker kroppen min. Kroppen er absolutt ikke dehydrert, muskelmassen har økt, vekta har gått ned, selv vitaminopptaket mitt ser ut til å være bedre. Lavkarbo passer kanskje ikke for alle, men det har fungert utmerket for meg 🙂

   9. Vi er alle salige i vår tro. Og er det noe forskning er sprikende på så er det dietter. Vet ikke om du og jeg er på samme internett, men det tar ikke mange minuttene for å finne seriøse artikler om både de negative og positive effektene med lavkarbo. Men økt forekomst av kreft knyttet til kjøtt og meierriprodukter, og en diett som i store trekk baserer seg på disse sier meg at den ikke er for meg. MIN kropp reagerer negativt på for mye kjøtt og melkeprodukter. Jeg vet mange menn som sverger til lavkarbo, men som da bare fråtser i kjøtt 7 dager i uka. Jeg skulle likt å vite hva det gjør med kroppen deres om 10 år. Det er også interessant å se på kulturer i asia som i stor grad baserer kosten på karbohydrater, grønnsaker og frukt og ikke har problemer med overvekt på samme måte som oss. Forskning på kosthold er jo forholdsvis ungt så å komme med altfor bombastiske konklusjoner er ganske lite ydmykt. “Confidence is ignorance. If you’re feeling cocky, it’s because there’s something you don’t know.” 😉

   10. Lars-Kristian Eriksen

    Nå siktet jeg til forskning på vektnedgang. Jeg skjønner ikke hvorfor du blander inn kreft?

    Jeg skjønner heller ikke hvor du vil hen med asiatisk kosthold og dets innhold av karbohydrater? Kan ikke se at jeg har skrevet noe om det.

    Vi er nok på samme internett, men jeg holder meg unna Google og tabloide artikler om kosthold. Der finner du mye rart.

    Lavkarbo kan være så mangt, og at du kjenner til menn som fråtser i kjøtt syv dager i uken er ikke spesielt relevant. Jeg vet om lavkarboere som er pesceterianere f.eks. Ikke mye fråtsing i kjøtt der, men relevant? Neppe.

   11. Det er på ingen måte umulig å forske på kosthold som har vart over mange år. Det kan du bare se på revurderingen nå i fht potet og brød. Det man kan si er at lavkarbo ikke har «eksistert» så lenge at man har muligheten.

    Å spise bærekraftig vil si at on du feks velger å spise gris, så spiser du alt av grisen. Indrefileten og lunger/lever. Ikke bare det som er magert og «fint». Men skal du så klart spise bærekraftig spiser du minst mulig gris.. 🙂 og mest mulig bønner, spirer, frukt og grønnsaker.

   12. Lars-Kristian Eriksen

    Man kan fint forske på kosthold over flere år, det gjøres det jo hele tiden, men her var det snakk om et helt livsløp 🙂

   13. Du kan fint forske på kosthold over flere år, også livsløp. Så lenge du har nok kandidater. Så klart definisjonen må være klar. Men uansett har man ikke fått forsket på lavkarbo lenge nok fordi det er ganske nytt. Derfor kan du heller ikke si om lavkarbo er farlig for kroppen i det lange løp.

   14. Lars-Kristian Eriksen

    Vims: For å få et signifikant resultat måtte det vært svært mange deltagere, noe som ville gjort studien til svært lite kontrollert. Du kan fint gjøre det, man da med en hel haug konfunderende faktorer som vil gjøre at et hvert resultat vil måtte tolkes med uhyre varsomhet. Over flere år er noe helt annet, og mye mer relevant 🙂

    Lavkarbo har uansett eksistert mer enn lenge nok, og det finnes folkeslag som lever slik den dag i dag, og som har gjort det over svært lang tid. Masaiene i Afrika er et godt eksempel.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18523037

   15. Når du har forskning over et livslø, og kanskje generasjoner ser du trender som du så kan forske videre på. Akkurat som man så ang anbefalingene for potet,korn og brød. Når man skal se på virkningene er kosthold er forskning over tid et viktig element. Du kan godt se på avleiringer feks i blodårene og hjerte/kar generelt over noen år, men skal du se på hva det virkelig gjør det helsen vår må du se på langen. Du får mange hensyn å ta, men store undersøkelser klarer å utnyttedette i stedet for å tenke at dette blir for mye, det klarer vi ikke. Se på mor/barn undersøkelsen feks.

   16. Lars-Kristian Eriksen

    Mor/barn undersøkelsen varer ikke et helt livsløp, om det var et du mente? Den tar kun for seg et svangerskap. Slike undersøkelser kan uansett aldri finne kausale sammenhenger, kun korrelasjoner.

    Poenget mitt er at man kan ikke studere kosthold over et helt livsløp, uten at man får med en hel haug med forstyrrende elementer som gjør at resultatene er vanskelig å tolke. Uansett hvor stor en slik undersøkelse er, så vil man aldri kunne korrigere for alle de konfunderende faktorene.

   17. Mor og barn tar absolutt for seg mer en et svangerskap og er et god eksempel på forskning på en stor kohort. Denne forskningen kommer absolutt til å gi meningsfull informasjon. Men det er helt greit at du ikke vet hva denne studien går ut på. Uansett, det finnes ikke ( som jeg vet) gode studier på lavkarbo kostholdets virkning på kroppen over tid, negative eller positive.

   18. Lars-Kristian Eriksen

    Vims: Jeg vet godt hva studien går ut på. At du mener det er en livslang studie viser vel egentlig at det er du som ikke helt kjenner til den? Hvilken relevans mener du at mor & barn undersøkelsen har angående temaet som diskuteres her, forskning på kostholdets effekt på kroppen over et helt livsløp?

    Jeg skjønner ikke hvorfor du hele tiden prater om «studier over tid»? Jeg har aldri sagt at man ikke kan forske på kostholdets effekt på kroppen over tid. Jeg sier bare at studier over et helt livsløp aldri kan gi kausale svar, kun en hel haug med hypoteser som det vil kreves mer rigide studier for å kunne bekrefte. Er du uenig i dette?

    Det finnes masse studier over flere år som ser på korrelasjonen mellom høyt fettinntak og blant annet HKS, det finnes også flere tverrrsnittstudier som sammenligner folkeslag som spiser høyfett/lavkarbo med folkeslag som spiser høykarbo/lavfett. Jeg har linket det til deg over, men kan gjøre det igjen.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18523037

   19. Det var du som skrev at studien kun tar for seg graviditet. Mener du at den gjør det altså? Det var ut fra denne konkulsjoenenjeg trakk den slutningen. Studien er ikke avsluttet, bare inklusjonen.
    Tema har ingen dirkete relevans, bare et eksempel på at det går an med studier av store kohorter. Selv med mange hensyn å ta.

   20. Lars-Kristian Eriksen

    Det var litt unyansert av meg, men hensikten var ikke å gå i detalj om hva den undersøkelsen går ut på 🙂 Selvsagt går det an med studier av store kohorter, jeg har aldri ment noe annet. Men man finner jo ikke kausale sammenhenger, og det vil kun danne nye hypoteser som krever nye mer rigide studier. Kosthold over et helt livsløp er jo enda vanskeligere og vil aldri kunne gi sikre svar på om et kosthold er «trygt».

   21. Daniel

    Dette var et dårlig svar, som ikke bidrar noe til diskusjonen, Lars Kristian.
    Å dra inn kreft er kanksje litt på siden, men absolutt relevant for de som har et fokus på et sunt kosthold og ikke en diett med vektnedgang som hovedmål. Slik jeg ser det, er flere av de som er engasjerte i diskusjonen her opptatt av nettopp den sunne kostholdet.
    Svaret ditt når det kommer til asiatisk kosthold er heller ikke særlig konstruktivt. M sier at det hadde vært interessant å studere hvordan kostholdet i Asia, som i stor grad baserer seg på karbohydrater, gir så lavt gjennomsnit av overvektige. Det er høyest relevant for en slik diskusjon der man diskuterer karbohydrater og vekt. Det at du ikke har nevnt det i ditt innlegg betyr ikke at det ikke er viktig 🙂 Det er nettopp det en diskusjon handler om, presentere nye argumenter, ideer eller refleksjoner.
    Svaret ditt på kilder er derimot direkte ufint. Kan ikke se at M har dratt inn tabloidaviser som en kilde, tvert imot nevner M at det finnes seriøse kilder som presenterer både de positive og negative effektene av lavkarbo. Med en slik formulering som du kommer med virker det enten som du påstar at M får informasjon fra tabloidaviser, eller ikke klarer å skildre mellom seriøse eller useriøse kilder. Det er en hersketeknikk. Dessuten syns jeg det er rart at du avslår Google som en søkemotor for seriøse kilder. Det er godt nok for Universitetet i Bergen, for profesjonsstudenter til bruk i våre hovedoppgaver som har strenge kvalitetskrav, så rart om det ikke skule være godt nok for deg også. Da vil jeg kanskje påstå at du ikke har lært deg å bruke det ordentlig. Et tips er Google Schoolar som er et godt verktøy for å sortere ut pålitelig informasjon og artikler. 🙂
    Diskusjoner som dette er bra for alle Carolines lesere med interesse for kosthold, men det er viktig å holde den konstruktiv og hyggelig. Det gjør lesingen bedre 😉

   22. Lars-Kristian Eriksen

    Å dra inn kreft er kanksje litt på siden, men absolutt relevant for de som har et fokus på et sunt kosthold og ikke en diett med vektnedgang som hovedmål. Slik jeg ser det, er flere av de som er engasjerte i diskusjonen her opptatt av nettopp den sunne kostholdet.

    Det er mange aspekter ved kosthold som er interessant, men for å hindre avsporing er det greit at man er litt mer konkrete. Jeg nevnte at forskningen ikke var sprikende (vedrørende vektnedgang), da blir det forvirrende om man plutselig skal komme med kreft som et grunnlag for å vise at forskningen er sprikende. Det er jo ikke relevant når det er noe helt annet som diskuteres. Da får man heller starte en ny diskusjon om kreft. Hvorvidt kreftfaren kan øke ved å følge et lavkarbokosthold er utrolig vanskelig å si noe om, da lavkarbo er et alt for diffust begrep. Når det gjelder kreft og kosthold så handler det vel egentlig mer om valg av enkeltmatvarer.

    Svaret ditt når det kommer til asiatisk kosthold er heller ikke særlig konstruktivt. M sier at det hadde vært interessant å studere hvordan kostholdet i Asia, som i stor grad baserer seg på karbohydrater, gir så lavt gjennomsnit av overvektige. Det er høyest relevant for en slik diskusjon der man diskuterer karbohydrater og vekt.

    Mitt inntrykk av kommentaren til M, var at hun tror at jeg mener karbohydrater er årsaken til overvekt. Det er derfor jeg spør hva hun mener med det. Jeg er enig med deg at det er et interessant tema og relevant i en hver debatt om overvekt og fedme. Jeg tror ikke spesielt på hypotesen karbohydrater = insulin = overvekt, men vet at den står veldig sterkt i enkelte miljøer. Men disse folkeslagene som M nevner viser jo faktisk at man fint kan innta større mengder karbohydrater uten at faren for overvekt skal øke.

    Svaret ditt på kilder er derimot direkte ufint. Kan ikke se at M har dratt inn tabloidaviser som en kilde, tvert imot nevner M at det finnes seriøse kilder som presenterer både de positive og negative effektene av lavkarbo. Med en slik formulering som du kommer med virker det enten som du påstar at M får informasjon fra tabloidaviser, eller ikke klarer å skildre mellom seriøse eller useriøse kilder. Det er en hersketeknikk.

    Jeg besvarte én hersketeknikk, med en annen. Kan ikke se at M var noe dårligere i sitt spørsmål om vi var på samme internett…

    Ellers avslår jeg på ingen måte google, men det krever en del kildekritikk og kan være et minefelt. Det samme gjelder Google Scholar.

    https://scholarlyoa.com/2014/11/04/google-scholar-is-filled-with-junk-science/

   23. Unyansert? Det er feil og tyder at du ikke kan så mye om studien slik at du ikke kan uttale deg, og det er ler greit. Jeg ville understreke at man faktisk trenger gode store undersøkelser for å finne de store sammenengene for så å ta tak i de mindre. Og jeg vil bare understreke at det ikke finnes forskning over så lang tid at man kan si ,så bastant som deg, at det ikke finnes negative helse effekter med lav karbo.

   24. Lars-Kristian Eriksen

    Mor og barn undersøkelsen tar blant annet for seg svangerskap og hvilke faktorer det er som kan påvirke barnet, anbefaler denne lenken fra Folkehelseinstituttet: https://www.fhi.no/studier/den-norske-mor-og-barn-undersokelsen/om-mor-og-barn-undersokelsen

    Har jeg sagt at det ikke finnes negative helseeffekter med lavkarbo? Det er i så fall svært lenge siden og ikke noe jeg står inne for idag. Du må gjerne henvise meg til hvor jeg har gjort dette? Lavkarbo kan ha både positive og negative effekter, det kommer an på en hel haug med ulike variabler. Blant annet hvilket utgangspunkt man har, hvilke matvarer man velger, og fordeling av makro- og mikronæringsstoffer. Et lavkarbokosthold bestående av store mengder rødt kjøtt, lite fisk, frukt, grønt og kostfiber vil kunne gi negative helseeffekter over tid.

   25. Skjønner ikke hvorfor du linker til studien. Det var du som skrev feil, ikke jeg.
    Du har ikke omtalt se negative effektene, men hellig gjør de positive. Men da kan du kanskje skrive om de negative effektene om lavkarbo? Slik at leserne er klar over dette.

   26. Lars-Kristian Eriksen

    Vi skrev vel begge feil/unyansert, det kommer godt frem om man følger linken. Jeg skjønner uansett fortsatt ikke hvorfor du har blandet inn denne studien, når det er studier på kosthold over et helt livsløp som var utgangspunktet.

    Det burde være unødvendig å påpeke at et hvert kosthold kan settes sammen på ulike måter, hvor det kan variere fra veldig sunt til usunt. Alt kommer ned til hvilket utganspunkt man har og hvilke endringer man gjør.

    Jeg har vel også flere ganger påpekt at det fint går an å spise lavkarbo på en usunn måte.

   27. Kan ikke se jeg har skrevet noe feil,men…

  2. Om målet med kostholdet er å gå ned i vekt, tror jeg at det er viktig at det er en diett/ et kosthold som ikke krever altfor inngripende endringer i hva man ellers spiser til vanlig (med mindre kostholdet består av potetgull og cola). For min egen del, så er jeg rett og slett ikke særlig glad i fet mat generelt, har forsøkt å venne meg til det, men nope, ikke min kopp te 🙂 Men jeg skjønner absolutt at lavkarbo kan ha noe for seg og passe for andre, også dem som ikke ønsker å gå ned i vekt, men bare ønsker mer energi eller hva det nå skulle være. Det jeg synes er synd, er når noen kommer over youtubere, bloggere eller hvem det nå skulle være som har «funnet løsningen» på gåten, som om det skulle være bare en løsning… Jeg tror hver og en må finne ut av hva som funker for en selv, og at kanskje noen mennesker fungerer bedre med lite karbohydrater innabords enn andre, for å ta et eksempel.

   En annen ting: Jeg håper at vi alle kan beholde matgleden oppi alt dette, noe jeg synes f.eks Caroline gjør en kjempegod jobb med å formidle: Matglede! Ikke kalorier, slanking, hva er «riktig» osv. Noe av det verste jeg vet er når vi sitter en gjeng damer og skal kose oss med god mat, og så begynner snakket om hva som er best slankemat, når på dagen en bør spise og hva som er rett og galt.. I stedet for å bare fokusere på den deilige smaken og at vi er så heldige at vi har mat på bordet. Sorry avsporingen, bare veldig engasjerende tema 🙂

   Ha en fortsatt nydelig ferie, både Caroline og Lars-Kristian!

   1. Tråden starter med en som opplever positive resultater med et kosthold med et høyt inntak av karbohydrater ( i frukt, ikke raffinert sukker og hvetemel). Da er det relevant at jeg tar opp det at det i dag lever millioner av mennesker med et kosthold bestående av hovedsakelig karbohydrater, og at disse ikke opplever problemer med overvekt eller andre livsstilssykdommer. Det finnes grupper som spiser opptil 90% karbohydrater og er slanke, friske. Det er interessant er det ikke? Kan du ikke være med på det i det minste er litt interessant L-K? 🙂

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Du tar det opp på en måte som gjør at jeg sitter igjen med et inntrykk av at du tror jeg bestrider at man kan oppnå god helse selv ved et høyt inntak av karbohydrater :/ Det er jo ikke tilfellet. Jeg vet at mange lavkarboere mener at karbohydrater er roten til alt vondt, men det er ikke min mening 🙂 Godt mulig jeg tar feil, og at det ikke var det du mente.

   3. Skjønner ikke hvorfor så mange er så skeptiske til lavkarbo når det enkelt og greit innebærer å luke ut matvarer i det daglige kostholdet som uansett ikke har noen positiv funksjon eller tilfører nødvendig næring til kroppen vår i utgangspunktet. Det er vel ingen forskning som tilsier at vi MÅ ha pasta og ris for å fungere? Det blir jo bare for dumt. Flere og flere lever jo veldig godt på veganerkosthold også, og dette består jo kun av frukt, grønnsaker, nøtter, røtter og ulike typer bønner og linser. Forstår meg virkelig ikke på den vedvarende lavkarbo-skepsisen jeg altså.

   4. Selv så spiser jeg helt vanlig norsk kost med brød, poteter+++
    Er oppvokst på bondekost og klarer nok aldri å gå fra det, til det fungerer kroppen min for godt på det.
    Jeg klarer ikke en dag uten brød til frokost, 1 eller 2 skiver med pålegg, lunch er brød i matpakke og middag er vanlig middag, nesten hver dag med poteter, grønnsaker +++

    Det jeg skal frem til er at jeg har nok et kosthold som mange ville ment har altfor mye karbohydrater, men jeg må ha skikkelig kost for å klare å stå ut en travel hverdag uten å bli svimmel, dårlig humør +++
    Jeg jobber med veddeløpshester, der kan man ikke stikke under en stol at det er mye fokus på vekt og mange gjør ganske mye «rart» for å klare å holde vekten nede, men man ser veldig få som ikke spiser brød, man trenger energien man får fra brødet for å klare en hel dag med hard jobb.
    Selv har jeg alltid vært heldig og trenger ikke bante (slanke seg) så mye for å holde meg i riktig vekt, og dette gjør jeg med den fæle maten som inneholder masse karbohydrater.
    Man må også ha nok energi til å jobbe knallhardt hele dagen, skal være sterk nok til å holde igjen de sterkeste hestene og gjøre like tunge løft som gutta, på stall så sutrer man ikke over at man ikke klarer, da får man finne på noe helt annet å gjøre.

    Jeg skal være den første til å si at jeg vet ikke ALT om lavkarbo, men jeg vet at spiser man ikke skikkelig godt kosthold så vil kroppen tilslutt få det dårlig, jeg hadde ikke turt å gamble på det.
    Løper man litt i skogen eller på tredemølle hjemme/på treningsenter og gjør noen styrke øvelser etterpå og har vanlig jobb itillegg så vil nok kanskje et «lettere» kosthold holde, men er man avhengig av å bruke mer kraft i hverdagen så ville ihvertfall ikke jeg vært uten mitt skikkelige kosthold som inneholder brød, poteter+++
    Jeg er lite syk, blodprøver er bra, blir sjelden veldig sliten og jeg går ikke rundt og er sulten et par timer bare etter et måltid.

    Måtte bare forsvare det gode gamle kostholdet, men i bunn og grunn så må man bare gjøre det som passer kroppen man har best, det finnes ikke noe fasit på hvilket kosthold som alle skal fungere godt på.

   5. Anette

    Tina A: Helt enig med deg, synes Caroline er kjempeflink å få frem matglede gjennom bloggen:-) og så tror ikke jeg heller at det finnes en universell kostholdsløsning som fungerer for alle. Så forskjellige som vi mennesker er så er det klart at det som fungerer for en, ikke nødvendigvis fungerer for en annen.

    Caroline: Du var rett og slett nydelig i den rød kjolen:-) Jeg har vært en fast leser i mange år, og må si meg enig med alle som sier at det er noe enda vakrere over deg nå den siste tiden – tror det må være morsrollen som gir deg en ekstra glød:-)

   6. Caroline

    Tusen takk, Anette 🙂

   7. Lavkarbo er ikke bra på sikt med tanke på hjeret og kar sykdommer.

   8. Lars-Kristian Eriksen

    Det er en unyansert påstand, Mina, som kan riktig, men også direkte feil. Lavkarbo kan være så mangt, og man kan fint spise det på en sunn og en usunn måte 🙂

 15. Caroline, du er stunning! Jeg blir veldig motivert og inspirert til å leve et sunnere liv når jeg leser bloggen din. Du er helt magisk!
  Stor klem fra Ålesund

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   Stor klem til deg også <3

 16. Lillibeth

  Åi, passe brisen der ja;)

  1. Henny88

   Hvem er passe brisen her?

 17. damn woman! Her var du jo helt nydelig!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 18. Karoline

  Så utrolig fin! Jeg lurte på en ting som ikke har noe med innlegget å gjøre, men hva synes du om treningsrockeringen din og hvor er den fra? Mamma ønsker seg en slik til jul, og jeg lurte på om det var noe 🙂 Takknemlig for svar!

 19. margrethe

  Så nydelig bilde av deg!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 20. Solveig

  Du er så utrolig vakker! Wow! Klem

 21. Har dere «all inklusive» eller går dere ut og spiser? Er det flere restauranter i nærheten? Har inntrykk av at hotellet dere bor på ligger litt avsides, men jeg tar kanskje feil? Har dere leiebil?

  1. Caroline

   Vi har ikke all inclusive, men varierer litt 🙂 Det ligger litt unna, så jeg vil anbefale leiebil.

 22. Kristin

  Hei Caroline!

  Bloggen din er fin. Men kunne du vurdert å bruke punktum og avsnitt?

  1. Har også tenkt over det. Du har ofte veldig lange setninger i dine innlegg.
   Blir enklere å lese og ser mer profesjonelt ut om du bryter opp setningene med punktum litt oftere 🙂

 23. Mogán er virkelig fint! Faren min giftet seg der i sommer. Absolutt verdt å ta turen dit! 🙂

 24. Inga-Lill

  Hei! På grunn av egne erfaringer med alkohol og voksne, og fordi det er alkohol på en del bilder i postene dine -og du er et forbilde for mange – hadde det vært veldig flott om du kan skrive litt om det å kombinere alkohol og omsorg for barn. Deres tanker og policy rundt dette -for å bevisstgjøre leserne dine. Takk og håper dere får gode feriedager sammen, store og små 🙂

  1. Dette har jeg veldig lyst til å høre om også.
   Jeg har nok et annen syn på alkohol og barn og deg, et halvt glass til middag kan muligens gå. Ellers er egentlig et glass, et glass for mye når man er sammen med barn. Jeg vet du har blitt bedt om det før og håper du ikke har svart fordi du ikke har hatt, men jeg er litt redd det er fordi du kanskje ikke har reflektert over det..

  2. Helt enig, det hadde vært interessant å høre hva du mener om alkohol og barn? Virker som om det er alkohol i veldig mange sammenhenger, noe jeg personlig syns er ubehagelig med barn tilstede. Drikker for eksempel ikke når tantebarna mine er med meg, uansett når og hvor. Hva tenker du?

   1. Inga-L

    Jeg er sikker på at du har et gjennomtenkt forhold til dette Caroline (og mannen din), så derfor hadde det vært så fint om du kan skrive litt om det – en gang du synes det faller naturlig 🙂

 25. Mogan er helt fantastisk! Ååå som jeg lengter tilbake dit (særlig når de har marked :-))

 26. Sååå lekker du ser ut i rødt, kjempestilig 🙂 Ser ut som dere koser dere med god mat <3

 27. Kjersti

  Så fin du er! Og sikkert godt med ferie selv om været er litt opp og ned. Har et spørsmål som jeg håper du (eller noen av leserne) kan svare på: tips til julegave til baby snart ett år? Dette er gutt, men mye er vel felles! Noe Nelia har likt spesielt godt, eller dere synes er topp å ha? Pris 500-1000! Hadde vært supert med innspill

  1. ULL-ULL-ULL 🙂 hvertfall hvis dette barnet går i barnehage. På denne årstiden er ull et basisplagg og derfor er det gull med mye ull i body/genser , bukse/strømpebukse 🙂 hørtes skikkert kjedelig ut, men det koster jo litt, så det er tipp topp å få i gave 🙂 Cubus har gode og fine ull-klær til fin pris 🙂

 28. Catinka Larsen

  Hei. Kom hjem i natt fra Gran Canaria. Skulle vært hjemme 1 dag før. Men flyplassen i Las Palmas var stengt grunnet uværet. De siste ukene her nede har vært dårlige. Mye vind!!

 29. HVilken størrelse har du i den kjolen du brukte i Siri og Kristoffer sitt bryllup ?
  Er på utkikk etter en ballkjole, men jeg syns det er så vanskelig å vite hvilken størrelse jeg trenger.. 🙂
  «in» er det en måleenhet i england ? Vet du hva dette da betyr 5′ 9″ og dette 65″ ?
  Håper du kan hjelpe meg med dette 🙂

  1. Anniken

   5´ 9″ betyr 5 feet, 9 inches = ca 180 cm
   65″ betyr 65 inches = ca 165 cm

 30. Kan på det sterkeste anbefale El Churrasco i Meloneras. Et fantastisk steak house med en magisk atmosfære og nydelig mat 🙂

 31. Hvordan går det?ser på VG at været er helt forferdelig der nede? Håper dere har det bra!

  1. Caroline

   Det går fint, været har vært helt topp i dag 🙂 Rolig vind og klar himmel.

   1. Det var godt å høyre 🙂
    Kos dere videre!!;-)
    26 Desember drar vi nedover til Puerto Rico,GLEDER OSS 😀

 32. Madeleine

  Hei Caroline og Lars-Kristian. Håper dere nyter ferien og koser dere 🙂 Må bare få si at bildene dere tar blir bedre og bedre. Kvaliteten lyser. Lurte litt på om dere bruker polariseringsfilter når dere tar bilder? Nyt dagene videre 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂 Legger veldig mye arbeid i det 🙂

   Nei, bruker ikke noe filter.

 33. Jeg trodde aldri at jeg skulle skrive noe her, for til nå har jeg bare kost meg med den fine loggen uten å si noe ….Men jeg må si hva lavkarbo er for meg …Jeg spiser mye grønnsaker , mye bær , rent kjøtt , fisk ….Det jeg derimot ikke spiser er hvetemel som faktisk blir til lim i kroppen din …bland hvetemel og vann og du får lim , spiser heller ikke sukker som er gift for kroppen , eller poteter som danner seg om yil stivelse i kroppen …Jeg kan ikke se at jeg spiser noe mangelfullt i min kost, for jeg spiser mye mere enn jeg nevner som feks brød , Takk for alle dine lavkarbo oppskrifter Caroline

 34. Hvordan gjorde dere det med sikring av barn under transporten fra flyplassen til hotellet? Synes det kan være vanskelig når man reiser på charter med barn. De har ikke Bilseter, blir mye å ta med Bilseter fra Norge og man får ikke egen seteplass til barnet så da får man heller ikke brukt Bilsetet.

  1. Caroline

   Den var heller dårlig 🙁 Vil anbefale taxi fra flyplassen i stedet for bussen 🙂

   1. Bilutleiefirmaet Avis leier ut bilseter i alle vektklasser.(Se Avis- produkter og tjenester) Jeg ville kontakter de og sjekket om leie av barnesete uten å nødvendigvis leie bil)
    Man kan også spørre taxisjåførene på flyplassen,noen av de har sete liggende bak i bilen…
    I busser er det jo fortsatt ikke mulig å sikre barn- hverken i Norge eller andre steder.
    Grunnen til at turpoeratørene enda ikke har engasjert seg i dette må vel være at de helst ser at gjestene velger bussen og usikrede barn.

 35. Hei Caroline, du tar så fantastiske bilder!:) Jeg har nettopp kjøpt ett Canon 6D og funderer på hvilke objektiv jeg skal kjøpe med, hvilke 2 objektiv bruker du mest?

 36. Hva er hemmeligheten bak de fantastiske bildene du har her på bloggen for tiden? Hadde vært spennende med ett innlegg om hvilket kamerautstyr du bruker for tiden og evt. hvilke innstillinger du liker best! Du ser smashing ut! 🙂

 37. Det så fantastisk ut! Og det samme gjør selvfølgelig du, som alltid 🙂

 38. Kom hjem fra Fuerteventura nå natt til søndag.. blåste veldig der også, men.. havstemperaturen er strålende..!! 🙂 Fantastisk deilig å svømme i sjøen.. Tilbrakte de siste timene etter utsjekk og før flyet gikk, i le av en mur på en strand. Badet masse og dro hjem med sand og salt i håret. 🙂 Siste havsbad i 2014.. 🙁

 39. Du er sååå utrolig lik faren din 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *