frokost-fredag: knekkebrød

IMG_0958

God morgen og hei til helgen! Jeg tenkte jo i utganspunktet å ha frokost-fredag hver uke, men akkurat nå mot slutten av året er det så mye som skjer, så jeg får se om jeg får det til fremover. Vi reiser jo på ferie allerede til uken, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, jeg har jo så mange deilige frokost-oppskrifter å dele med dere! I dag deler jeg min absolutte favoritt når jeg er lei av yoghurt og granola: sprø lavkarbo-knekkebrød med nøtter og frø. Disse kan jeg knaske på hele dagen, fantastisk med pålegg på, nesten enda bedre med bare smør og litt havsalt. Dette er oppskriften til 2 brett 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 125 g mandler ♥ 60 g hasselnøtter ♥ 3 dl. solsikkekjerner ♥ 2-3 dl. sesamfrø ♥ 2 ss. fiberhusk ♥ 5 dl. vann ♥ 1-2 ts. salt 

todo

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på varmluft og 160 grader. Finhakk mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin, og ha alle ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett vann og rør godt. Nå er røren veldig flytende, så la den svelle i 10-15 minutter slik at den blir fastere – fiberhusken gjør underverker! Ha bakepapir på to stekebrett og fordel røren jevnt på disse to. Det beste er å bruke en slikkepott og smøre deigen utover bakepapiret. Prøv deg frem. Det kan være en fordel å smøre deigen utover til en stor firkant, dette gir penest resultat. Rut opp med en kniv eller et pizzahjul, og sett brettene inn i ovnen. Sett det ene helt nederst og det andre helt øverst og la dem stå i ca. 35 minutter før du bytter plass på brettene og lar dem stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftsovn, blir det best om brettene står i 70 minutter hver for seg, midt i ovnen. 

IMG_0925

Ta brettene ut av ovnen og knekk opp med en gang. Dersom det du rutet opp før steketiden har forsvunnet litt underveis, gjør du det bare om igjen. Men her må du være rask, så det ikke blir altfor sprøtt før du får laget fine ruter. 

IMG_0953

___________________________________________________________________________________________________________

 – håper det smaker – 

45 kommentarer

 1. Så deilig ut med hjemmelaget knekkebrød! Jeg spiste faktisk akkurat det samme til frokost i dag, bortsett fra at jeg er for lat til å laget eget knekkebrød! Haha!

 2. Hei. Nett spist slike knekkebrød. Men det vart lunch her i dag. Har bakt desse heilt siden du kom med oppskrifta. Prøvd mange andre også, men dette er den beste. Snart tomt, så eg må lage nye i helgen, tror eg.

 3. Sett dem i ovnen uten å dele opp. Stek i ca ti minutter og ta dem ut for og rute opp da. Da slipper du problemet med mangel på ruter og hastverksskjæring på slutten 🙂

 4. Martine

  Hei! Hvilken kjøkkenmaskin bruker du til dette?

 5. Det så godt ut, må prøves 🙂

 6. De så veldig gode ut! Lurte bare på om du hadde noen tips for erstatning av nøtter? Er allergisk ser du :p Er bare nøttene jeg ikke kan spise, mandler tåler jeg 🙂

  1. Hvis du googler Nannah’s knekkebrød får du en knallgod oppskrift på lavkarbo-knekkebrød uten nøtter. Bare frø, litt kruskakli og fiberhusk. Kruskaklien kan evt. byttes ut med fibrex. Blir kjempegode! Pass på mot slutten, ulike ovner kan ha litt ulik steketid (min er rask), og det kan være kort vei mellom for lite og for mye stekt. Bytt plass på brettene et par ganger underveis som det står, både «bak-fram» og mellom oppe/nede. Selv dobler jeg oppskriften og steker på tre fulle brett. Siste gang hadde jeg også litt chia-frø i mine, forresten.

   https://matmons.net/visoppskrift.asp?meny=1&id=1330

  2. En helt annen Caroline (:

   Prøv denne, en detox favoritt hos meg ihvertfall 🙂

   2dl maismel
   1 1/2 dl hele linfrø
   1 dl solsikkefrø
   1/2 dl sesamfrø
   1/2 dl gresskarfrø
   2 dl varmt vann
   1/2 dl rapsolje

   Bland alt det tørre. Tilsett væske og rør sammen. La svelle en stund. Trykk ut på to plater med papir. Dryss evt litt havsalt på. Stek på 175 grader i 30-40 minutter.

   1. Cecilie

    Tuusen takk for svar, Nine og Caroline 😀 Skal testes ut!

 7. Hei! Jeg pleier å vente ti minutter inn i steketiden med å skjære opp ruter, på den måten flyter det ikke utover.

  Det er jo en jungel av knekkebrødoppskrifter der ute, men jeg har fortsatt ikke funnet min match, men jeg gleder meg til å prøve denne 🙂 Takk for oppskrift, og ha en kjempefin helg videre!

 8. Denne oppskriften satt jeg veldig pris på! Har lenge drømt om å lage meg litt go knekkebrød, og nå er det ikke lenge til drømmen går i oppfyllelse her i huset <3

 9. Disse er kjempegode!!! Men jeg skjønner ikke hvordan du kan fordele røren utover me bare en slikkepott??? Jeg følger alltid oppskriften, og må bruke lang tid på å få det flatt utover to brett. Hva gjør jeg galt? Ikke sveller det så lenge som 10-15 min heller

  1. Inger-anne

   Fukt hendene og trykk deigen utover,då går d bra. Mvh. Inger-Anne

 10. Drikker du fortsatt nespresso?

 11. Ann Magritt Strand

  Denne oppskriften skal prøves ut i dag! Tusen takk for supre tips! 🙂

  God fredag til deg og dine 🙂

 12. Hei!
  Fin blogg med mange gode mattips og motetips.

  Jeg håpet du kanskje kunne lage et innlegg om vintersko snart. Jeg liker stilen din og trenger noen tips og ideer 🙂

 13. Ingvild

  Kan du huske at du skrev om Casall Sculpture tightsen, og at den aaaldri kom til å spjære? Vel; I beg to differ! Haha, gjett hva som skjedde under en knebøy a?

 14. Så gøy med en slike innlegg. Skjønner om det ikke passer frem mot jul, men gleder meg til slike fra januar. Håper det kommer noen smoothie-tips og kaffe-shaker. Elsker de du har lagt ut tidligere. God helg Caroline <3

 15. Inger Lise

  Hei!
  Jeg har et spørsmål angående lavkarbo. Leser mye molekylærbiologi for tiden, og i den forbindelse lurer jeg på om dere må passe på konsentrasjonen av ketonlegemer i blodet, eller om dere spiser såppas mye karbohydrater at det ikke er noe dere trenger å tenke på? 🙂

  Hilsen fast leser :-))

  1. Caroline

   Mengde ketonlegemer i blod er ikke så veldig relevant med mindre du er diabetiker 🙂 Men vi spiser uansett nok karbohydrater til at det ikke produseres spesielt med ketonlegemer 🙂

  2. Det har jeg opplevd også. Fant ut at det var bakepapiret. Coop sitt sitter dønn fast når jeg lager knekkebrød. Andre bakepapir funker heelt fint. Problemet er å huske hvilket som funker/ikke funker når jeg står der og skal velge. Har skrevet «ikke til knekkebrød» på emballasjen på den ene pakka jeg har i skuffen. Så da får jeg styrt unna den. Lykke til!

   1. …eeeehhhh… Kom denne kommentaren på feil sted? Skulle kommentere på «bakepapiret sitter fast når jeg lager knekkebrød»-kommentaren… Hehe!

 16. Oj vad gott det såg ut!!! Det ska jag testa att göra imorgon och då kanske man vill äta knäckebröd till frukost varje dag.

  Vill ni få inspiration till barnrummet? Missa inte http://www.modevarlden.se idag!

  Kram Johanna

 17. Hver gang j lager knekkebrød så sliter jeg med å få bakepapiret av de,det sitter fast på knekkebrødet 🙁 blir like frustrert hver gang

  1. elisabeth h

   Prøv å smøre bakepapiret lett m olje.Evt gå til innkjøp av silikon bakepapir,det er ‘evigvarende’,bare vaskes og brukes igjen og igjen.Jeg baker knekkis hver uke,og elsker mitt silikon’bakepapir’!kostet ca 80-90 kr…

   1. Silikonbakematte er absolutt å anbefale! De jeg bruker sklir ikke, så det er kjempelett å få knekkebrødrøra utover. Miljøvennlig er det også, siden de kan brukes igjen og igjen. 🙂

  2. Hvis bakepapiret er av merket softstyle er det bare å hive det. Kjøpte dette på Rema for en god stund siden, og opplevde akkurat det du beskriver. Har aldri opplevd det med andre merker. Tror Rema har gått bort i fra dette merket nå, pga problemene 🙂

   1. Caroline

    Jeg bruker pizzabakeark, har aldri hatt noen problemer 🙂

 18. Angående frokostfredag når du er på ferie – etter min mening så behøver det ikke være en oppskrift hver gang, jeg hadde synes det var artig å se bilder fra frokostbuffeten på hotellet der dere skal bo (kan tenke meg den er smaskens!). Litt visuell inspirasjon til frokostbordet er jo ikke til å kimse av, hvordan forskjellige retter kan danderes, frukt kuttes osv… Vi er glad i å invitere gjester på frokost, spesielt i jula, og det er kanskje noe andre gjør også? Bare en liten tanke xx

  1. Ja!! God ide!! 🙂

 19. Perfekt!!
  Ventet på en slik oppskrift!
  Tommelen opp 😀

 20. Julenissefordesomtreng

  Hvis du ikke vet hva du skal ønske deg til jul el gi andre.dette rørte meg veldig.kanskje det rører deg og…..?? Lov å håpe.og si gjerne ifra om du synes om dette?

  https://kristinaandersen.blogg.no/1416394802_animal_sos_sri_lanka.html

  Jeg vil iallfall hjelpe.

 21. tusen takk, C! Har ventet på disse! 🙂

  1. PS. HVORDAN OPPBEVARER DU disse? 🙂

 22. Jeg bruker gresskarfrø i mine, anbefales!

 23. De så supergode ut! Men jeg har ikke fiberhusk og skulle gjerne bakt de i morgen. Kan man bruke noe annet? Evt la være å bruke? Jeg vet ikke hva det er en gang jeg;)

  1. Ann Magritt Strand

   Jeg hadde heller ikke fiberhusk tilgjengelig i butikkene som lå nær. Jeg brukte 3 ss sammalt hvete i stedet 😉 Fungerte fint, men la røren stå å svelle litt lenger enn 10 minutter 😉

 24. Hei. Lurer på en ting? Hvor får du kjøpt fiberhusk? Prøvd å finne det, men finner det ingen sted, Kanskje du kan si hvilket merke det er?

  1. Caroline

   Helsekost 🙂

  2. Johanne

   Eller dagligvarebutikker – de fleste butikkene har det i glutenfri-hylla 🙂

 25. Great recipe! It seems like you ground the nuts in a mixer. I’m just buying a good mixer (food processor) and it needs to be powerful. Which one do you use? Perhaps Kitchenaid, but which model? Would be very happy if you share 😉 have a nice day!

 26. Charlotte Lysvold

  Hei! Har laget disse noen måneder nå, de er knallgode! Spiser de til frokost og lunsj.
  Vet du næringsinnholdet pr knekkebrød?

  1. Caroline

   Hele oppskriften gir ca 2700 kcal, men pr. knekkebrød er jo vanskelig å regne ut :/ Kommer jo helt an på hvor store knekkebrød.

 27. Ida Marie

  Takk Caroline! Jeg er litt overvektig og skal ned 8kg nå på to måneder (flott det med jul midt i mellom der ja ;))
  Søkte på nett etter gode knekkebrød. Prøvd flere, men disse her.
  OMG!! Fantastisk! Helt super som frokost og mellommåltid. Godt med linfrø i også 🙂

 28. Hvor mye karbo er det i denne type knekkebrød? Helt ny i lavkarbo dietten!:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *