oppskrift-onsdag: 3 tapasfavoritter

7

Jeg tok noen bilder underveis da vi laget tapas på lørdag, så jeg tenkte å dele oppskriften på 3 favoritter med dere. Tapas er helt fantastisk plukkemat, og egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Å samle gode venner for litt vin og matlaging er utrolig hyggelig og vi har flere ganger samlet en gjeng og laget 2-3 tapasretter hver. Alle må lage forskjellig, selvfølgelig 🙂 Det blir så mye god mat og prosessen er så hyggelig, så det anbefaler jeg på det sterkeste! Uansett, her kommer oppskriften på baconsurrede dadler, djevelegg og svinekjøtt med teryaki. Mengdene må du nesten bestemme selv etter hvor mange dere er, men her er i hvert fall fremgangsmåte og ingredienser du trenger. 

_____________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

dadler i bacon ♥ dadler uten steiner ♥ bacon ♥ tannstikker 

3

djevelegg til 6 personer ♥ 6 hardkokte egg ♥ 1 boks tunfisk i vann ♥ 8 ss. majones ♥ 2 ss. finhakket løk ♥ 2 ss. finhakket stangselleri ♥ 2 ts. dijonsennep ♥ paprikapulver ♥ saften av 1/2 sitron ♥ salt & pepper 

4

5

svinekjøtt i teryaki – her bare jukset vi med å kjøpe ferdig teryakisaus, det er så godt! Skjær kjøttet i passe store strimler og legg det i teryakimarinaden i et par timer. Når det har ligget lenge nok, steker du bare kjøttet til det er passe mørt. Kjempegodt om det serveres med litt frisk koriander på toppen. 

2

_____________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Kjøp skivet bacon i pakke og del dem i to, bare rett over på midten. Bruk en halv skive til 1 daddel, fest det gjerne med en tannpirker. Stek dadlene i ovnen i 20-25 minutter på 180 grader. 

6

Skrell de hardkokte eggene og del dem i to. Ta ut plommen med en teskje. Vær forsiktig slik at du ikke ødelegger hviten på egget, disse skal du bruke til å legge fyllet i senere. Bruk en stavmikser og bland eggeplommene sammen med resten av ingrediensene La tunfisken renne av seg først (et tips er å klemme ut alt vannet med fingrene) Ha gjerne majones og sennep i tilslutt, slik at du kan smake deg frem. Bland godt, og fyll eggene med blandingen. Topp med paprikapulver og gjerne noen basilikumblader også. 

8

– håper det smaker – 

29 kommentarer

  1. Der var to nye tapasretter jeg ikke har smakt! Vakre og praktiske fat du serverer det på! Hvilket merke er det?

  2. djeveleggene så utrolig gode ut!

  3. Marianne

    Ahh, dadler med bacon er jo sååå godt! Når jeg så bildet nå innså jeg hvor lenge siden jeg har spist det. Det har blitt litt jul for meg den smaken, på lille julaften har vi alltid et lite koldtbord hjemme og disse har blitt fast innslag. Utrolig gode med et glass rødt ved siden av! 😉 takk for gode tapastips! Klem Marianne

  4. Ah… Baconsurrede dadler er jo lett min favoritt. Og du har rett – tapas er jo så godt og så koselig å dele med venner. 🙂

  5. Ser fantastisk ut! Mener jeg husker du liker blåmuggost? Neste gang du lager dadler med bacon burde du prøve å putte blåmuggost inni. DET er godt, det! ;D

    Ønsker dere en fortsatt fin kveld.

    Hugs 🙂

    1. Caroline

      Jeg eeelsker blåmuggost <3 Det skal jeg prøve ut neste gang 🙂

  6. N-a-m! Fantastisk at du kommer med tapas-oppskrifter nå, alltid mange tilstelninger og sammenkomster på denne tiden av året..! Fram til jul har jeg selv bedt inn til to selskap, samt at jeg er bedt bort til venner og bekjente, så da er det en kjempegod idè med tapasretter. Skal absolutt teste ut baconsurrede dadler og djevelegg! 🙂

  7. Heisan, elsker tapas.. Ett lite tips for å gjøre dadler i bacon om mulig enda bedre er å stikke et stykke manchego ost inn i dadler..ellers samme fremgangsmåte, en uslåelig kombinasjon. Himmelske munnfuller

    1. Caroline

      Tapas er så godt <3 Takk for tips!

  8. elisabeth h

    Høres veldig godt ut m dadler og bacon ,evt m manchego!Er kanskje litt dumt spørsmål,men tar du ut steinene først?

    1. elisabeth h

      Oops! Så nå d sto helt først i oppskriften.Sånn går d når man leser i farta!

    2. Caroline

      DU får tak i dadler uten sten på helsekost 🙂

  9. Nam!! 🙂 Du snakket også om at din favoritt var mozarella i spekeskinke, er det bare å surre en mozarellabit inn i spekeskinka eller er det noe mer man gjør? 🙂

    1. Caroline

      Pakk mozzarellaen inn i spekskinke, brun det i stekepannen og stek i oven på 200 grader i ca. 20 minutt 🙂

  10. Ida Elvira

    Dette så utrolig godt ut 🙂 Du er flink!

  11. Hei! Er ikke så glad i dadler å lurte på om det er noe annet man kan bruke? Druer f.eks?

    1. Du kan bruke tørket aprikos, det er kjempegodt! Jeg liker denne varianten med dadler også, men tørket aprikos er om mulig enda bedre 😉

  12. Er det gluten i teryakisausen?

    1. Caroline

      Husker ikke hva den på glass er laget av, men i utgangspunktet er det ikke gluten i teriyaki 🙂

  13. Åh Tapas er alltid en sikker vinner! <3 Og i julen blir det fort til Tapas når vennegjengen treffes igjen. Skal ha tipsene dine i bakhodet til neste Tapasrunde 🙂 Ha en fortsatt fin kveld!

  14. Jeg pleier å «vrenge» eggene for å få plommen ut! Får alt lett ut hver gang! 🙂

  15. Høres herlig ut! Hvor får du kjøpt dadler uten sten? Veldig praktisk å slippe den når man skal tygge i sef godsakene 😉

    1. Caroline

      Helsekost 🙂

  16. lurer på om det går an at du lage mat oppskriftene utskriftsvennlig – slik at de er bare å skrive ut – viss du forstår hva jeg mener 🙂

    vibeke

  17. Hei ! Takk for nyydelige tapas-oppskrifter !! Mener å huske du også i et tidligere innlegg nevnte noe med brie med butterdeig bakt i ovnen med honning over og eple- og valnøttsyltetøy til, har du nøyaktig oppskrift ?? Det hørtes såå godt ut !! 🙂

    1. Susanne

      Åja! Værsåsnill??

  18. Yum! I am going to make the blue cheese with gingerbread and the bacon wrapped dates. I’ve never tried these before – sounds delicious.

  19. Ser det er mange andre tips til bacon dadlene her, men jeg har ett til som virkelig bør prøves!
    Prøv å fyll dadlene med litt basilikum paste (fås kjøpt på kiwi og meny osv) for så å surre bacon rundt. Det er min helt klare favoritt.
    God blanding av salt, søtt og den friske smaken av urter! 🙂 mmm

  20. Tips til bacon dadlene, Caroline! Ha i en god klatt brie der hvor kjernen egentlig er, smaker himmelsk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *