gjør noe mer med fotominnene dine

annonse

foto1

I løpet av bare en uke tar jeg et hav av bilder, ikke bare til bloggen, men ellers også. Jeg elsker kameraet og det å ta bilder har blitt en stor lidenskap for meg, og derfor er det også viktig å bruke bildene for å skape minner. Den siste tiden har jeg jobbet veldig mye med en fotobok vi skal gi Nelia til 1-årsdagen, og i stedet for å fremkalle og lime inn bilder i en bok, som jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å gjøre, vil jeg heller forsøke å lage en fotobok hvert år frem til hun blir fem. Boken vil jeg krydre med masse bilder, historier og milepæler, som for eksempel da hun fikk sin første tann, da hun tok sitt første skritt, da hun sa sitt første ord eller da hun lærte seg å sykle for første gang. Jeg tror det kan bli utrolig fint, den første boken har i hvert fall blitt helt fantastisk og jeg er helt sikker på at Nelia vil glede seg over denne når hun blir eldre. Vi har laget vår hos fotoknudsen, og det er veldig enkelt, selv om det tar tid dersom du vil ha det som du ønsker ned til hver minste detalj og dersom du har like mange bilder som det vi har 😉 

_____________________________________________________________________________________________________________

IMG_6605

IMG_0591

IMG_6756

IMG_0598

Jeg valgte en bok fra kategorien baby og deretter trykket jeg på rediger fotobok, så kunne jeg velge trykk, tekstfarge og endre på det allerede tillagede designet. 

_____________________________________________________________________________________________________________

Andre ting vi har fra fotoknudsen er lerret. Dette er så utrolig fint, vi har printet ut både bryllupsbilder og bilder av Nelia på store lerret som gjør seg utrolig fint på veggen. 

IMG_0537

IMG_0531

Akkurat nå har fotoknudsen tilbud på nettopp lerret, og du får så mye som inntil 50 prosent rabatt 🙂 De har også gode priser på andre ting som kan være fine julegaver og opptil 40 prosent  på julekort ut denne måneden. Du kan velge blant mange fine design, sjekk det ut HER. Visste du forresten at det går an å trykke bilder på innpakningspapir også? Det er jo helt genialt! Klikk HER for å se hvordan du kan gjøre det. 

– ♥ – 

74 kommentarer

 1. Jeg giftet meg i sommer, og da hadde vi fotograf. Det som er litt dumt, er at bildene kun kan skrives ut hos henne.
  Og det er veldig dyrt.

  Har du kjøpt negativene, eller hva har du gjort sånn at du kan skrie ut bildene selv?

  1. jeg skal gifte meg neste år og i den pakken vi mest trolig velger så får vi bildene i høy oppløsning på DVD inkl rettighetene på de bildene. Da kan vi med andre ord skrive de ut der vi ønsker etter det jeg har forstått. Vet ikke om det er slik Caroline har gjort det selvsagt.

 2. Det er så utrolig nydelig i hjemme ditt, blir helt inspirert av bildene du legger ut. Det hele ser så delikat og lekkert ut 🙂

 3. så fint! 😀

 4. Åå, så herlig! Mye jobb, men det er en pris lett å betale for et så flott minne til fineste Nelia. Ønsker dere alle en riktig fin uke 🙂
  Ps. Har ingenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker så gjerne å bestille en kettlebell og yogamatte til min kjære søster til jul. Søkte litt og så du har bestilt fra Sportsmaster. Er du fornøyd med utstyret du har derfra? Vet du om de evt. kjører rabatt eller prosenter før jul? Takk for svar og fortsatt god kveld.

  1. Caroline

   Vi er veldig fornøyd med Sportsmaster 🙂

   1. Tusen takk for svar, flinke Caroline! Du skal bare vite at jeg føler fem ulike blader må til for å dekke lesningen av bloggen din. Jeg elsker å koble av med arbeidet ditt og det heeelt uten å betale for det. Tusen hjertelig takk.
    Stor og god klem

 5. Igjen…. dette er også noe jeg skulle ønske jeg hadde tid og råd til.. TENK å ha slike bøker!! Skulle virkelig ønske at jeg kunne gi slike bøker til mine tre fantastiske barn…
  Men det forrige innlegget ditt…om interiør og slikt…maten smaker bedre med nytt bord… Nei nei nei, det ER ikke slik og det er bedre at du skriver at du kan gjøre dette fordi du er sponset eller noe. Interiør og dill og dall betyr ingenting for ekte trivsel!

  1. Noen ganger «er» det faktisk sånn! Handler ikke om mye eller lite penger heller, syns jeg. Middagen smaker bedre med et nytt lys på bordet her hjemme. 😉 Må gjerne si det ikke er «ekte trivsel», men det handler om å finne glede på flere plan, i små og store, viktige og uviktige ting 🙂

   1. Caroline

    Kunne ikke sagt det bedre, Anette 🙂

   2. lurven

    Det gjelder å finne denne gleden uten å faktisk måtte kjøpe nye ting og tang hele tiden. Noen har det slik,nesten som en sykdom, MÅ køpe!! ….og sorry, det snører seg inni meg når jeg ser at vi har blitt et kjøp og kast samfunn. Jeg var litt slik før, aldri helt fornøyd…MÅTTE ha noe nytt, noe bedre noe som gjorde meg litt lykkeligere, men jeg har heldigvis greid å komme utav det. Jeg har funnet ut at det faktisk ikke er slike ting som gjør meg lykkelig. (blir kanskje lykkelig en bitteliten stund)

    Lykke for meg er når hele familien sitter rundt det gamle kjøkkenbordet som mannen min ved et uhell sagde to store hakk i, og spiser og prater. DET er ekte lykke!!!

    Uenig fortsatt, eller klarer dere bare se det fra en vinkel?

  2. Fotoknudsen og andre fotobutikker har tilbud på fotobøker i disse dager. 50% på de hvis ikke mer. Synes det er merkelig å starte et klage innlegg om en fotobok. Setter du av 300 kr en måned så har du råd til en fotobok. Dette er ikke noe unikt Caroline har gjort, det er mange som bestiller fotobøker. Blir feil å kritisere hun da.

 6. fine bilder! Tror forresten du med fordel kunne sett gjennom reglene for da/når for en liten oppfriskning 😉

  1. Caroline

   Haha, uff :/ Jeg som vanligvis er så påpasselig med det. Fikset nå 🙂

 7. Wow, du er virkelig flink! Og du beviser gang på gang at du har en kreativ side 🙂

 8. Tusen takk for herlige ideer. Vi har alle noen i familien som desverre «har alt» 🙂 Og dette er jo en genial julegave! Det er alltid kjekt å kikke innom bloggen din. Du er flink til å trekke frem ting som vi har lett for å glemme eller som vi rett og slett ikke tenker over! 🙂 og så tar du så flotte bilder… Ha en flott uke! Hilsen fra Ålesund

  1. Caroline

   Så koselig at du likte det! Tusen takk 🙂 Ha en flott uke du også 🙂

   1. Henny88

    Helt enig med Yvonne! Du inspirerer på alle kanter. Pga din blogg har jeg begynt å trene mer og trening er så bra for psyken min fordi jeg lider av depresjon. I tillegg er du flink til å se de små gledene i hverdagen som betyr så mye. Det høres kanskje rart ut, men jeg har blitt skikkelig glad i deg som person og din blogg. Den lyser opp hverdagen min. Takk! 🙂

   2. Caroline

    Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre 😀

 9. Som vanlig nydelige bilder, Caroline. Men kom ikke Nelia til verden i november 2013? Syns det står 25. november 2014 på bilde nummer 2 om fødselen osv.

  1. Margrethe

   Er vel dåpsdagen?

 10. Birgitte

  hehe legger merke til at du har skrevet 2014 i stede for 2013. Samme feil gjorde jeg på noe til sønn min, surt, men pytt pytt..

  1. Caroline

   At det går an! Får vurdere å bestille en til evnt. høre om det er mulig å lime over en ny side :/

   1. huh?? skjlønte ingenting nå jeg…..
    slik jeg forstod det refererer Birgitte til dåpssiden i albumet, men er det ikke rikitg at Nelia var døpt i 2014 ettersom hun var født november 2013?

   2. Caroline

    Hun sikter til siden hvor det står om fødselen 🙂

   3. Therese

    Dette la jeg også merke til, men du kan jo evt. bare kjøpe noen fine klistremerker med tall og lime over tallene. Du finner nok ut av det!:)

   4. Kristina

    Så også at det stod 2014, men trodde du mente datoen hun fyller sitt første år – når hun får boken. Fortsett trenden de neste årene med 2015, 2016, 2017! 🙂

  2. Oi den er kjip! Jeg har bestilt en del fotobøker fra fotoknudsen, og jeg er livredd for å få en skrivefeil. Går igjennom mange ganger og dobbelt sjekker datoer og årstall samt stavekontroll. Er veldig glad fotoknudsen minner på at man må sjekke skrift og skrivfeil før man bestiller boka. Håper du får fiksa det 🙂

 11. Så flink du er Caroline! Jeg er imponert over alt du får til, virkelig!
  Jeg tenkte bare på en ting når jeg så disse bildene, og det var det at det stod 25. November 2014 og ikke 2013. Er dette en feil eller er det fordi det er da hun blir ett år?
  Ha en god natt og en fortsatt fin uke<3

 12. Dette har jeg også gjort med mine 3 barn, fra de er 0-5 år, med lik fotobok fra fotoknutsen 🙂 Noe som gjør de veldig morsomme, er gullkorna de kommer med fra 2-4 års alderen. Dette pryder bøkene fra den tiden ihvertfall 🙂

 13. Så fint! Koselig gave. Jeg startet sånn med førstemann, men det avtok litt når barn to og tre kom… 😉 Noe sier meg at din gjennomføringsevne er større enn min.

  Btw, elsker koppen med fuglene inni. Hvor er den fra?

 14. Kristin

  Så flott fotobok du har laget til Nelia! Jeg har også en stor lideskap for bilder, med dessverre blir fåtall fremkalt. Jeg synes det er vanskelig å holde orden på bildene digitalt. Det hadde vært flott om du kunne ha kommet med tips om hvordan du systematiserer deres bilder:)

 15. Nydelig måte å samle minnene på. Er sikker på at hun blir glad for å ha den med seg i livet.

 16. Jeg var bare nysgjerrig på om dere tok to kopier av boken, en for dere selv og en for Nelia? Boken mamma og pappa lagde om meg da jeg var liten har jeg alltid hatt lyst til å ta med hjem til meg selv, men siden de bare har en, vil de ha den hos dem.. :p

  1. Caroline

   Har bare én, men takk for tipset, da blir det to 😀

 17. Takk for at du deler! Så utrolig fin boka ble. Jeg har lagd fotobok til vesla vår med samme «babymal» som du har brukt, men fargen din ser ut til å Være dusere rosa, veldig pent! Har du forandret dette manuelt på hver side selv? Eller går det ann å forandre dette ved en innstilling jeg har oversett?

 18. Nydelig minnebok 🙂 er såvidt i gang med en fotobok til sønnen min, også fra fotoknudsen 😉 Har laget et minnebok til min eldste sønn der jeg har limt inn bilder og skrevet, og det var utrolig mye arbeid.. Så denne gangen blir det fotobok, det er jo kjempefint det og <3

 19. Det fins ikke finere gaver eller finere minner til veggen eller bokhylla enn bilder!
  Hver gang jeg er hjemme hos foreldrene mine sitter jeg i timesvis og blar gjennom album fra barndommen. Jeg er SÅ glad for at de gjorde seg flid og lagde så fine album til oss. Dette kommer Nelia til å elske det er jeg sikker på. Og selv om det tar tid er det jo gøy å sitte å pusle og lage det akkurat som man vil 🙂

  Vi lager også en kalender hvert år med 12 høydepunkter fra året som er gått som vi har tatt vare på og som besteforeldrene får hver jul. De elsker barna å bla gjennom når de er på besøk hos dem.

  Mannen min satte forresten en eske bilder på verandaen da vi skulle pusse opp nylig, og alle sammen ble totalt ødelagt av fuktog regn . Som jeg har grått! Bilder fra 1977 får man jo ikke akkurat tilbake… 🙁

 20. Så fin! Jeg lagde en sånn til min datters besteforeldre. Kalte den «Fra mammas mage til barnehage» , et knippe bilder fra de første to årene. Tenker hele tiden at jeg skal lage slike til oss selv/henne – en fotobok for hvert leveår – men har ikke kommet så langt. Og nå er hun 7 år!! Har noe å ta igjen!!

  1. Ps. Hvilken str bestilte du? Er det 20 X 20?

   1. Caroline

    30 x 30 🙂

 21. Karoline

  Fy søren så fin og gjennomført! Dette er jo virkelig ting som man setter pris på når man blir eldre 🙂 Ønsker deg en fin dag, Caroline! Du er litt av en inspirasjon 🙂

 22. Hei!
  så fin bok:)!
  Har du sjekket ut hvor man kan få tak i sånn gåmatte( twister) som du viste på forrigge innlegg? Takk for flott og inspirerende blogg:)

 23. Solstråle

  Har nettopp bestillt lerret der fra håper de blir bra:) ser ut som dine bilder på veggen er kjempe fine på kvalitet:)

 24. Fantastisk. Har tatt bilde av barna og skal gi i julegave til mannen, men lerret var så dyrt overalt. Nå fikk jeg det til 349,- Suverent! Takk for tips! 🙂

 25. Lena Marie

  Er så utrolig mye fint man kan lage i dag! Til konfirmasjonen til lillebroren min i mai, lagde jeg en fotobok hos Japan photo med bilder fra hele livet hans frem til da og koselige minnetekster fra årene som har gått. Det var utrolig gøy å se 15åringen i familien bli rørt til tårer av å få en personlig gave! Kommer til å gjøre dette til alle mine næres konfirmasjoner fremover, for jeg synes det er en så fin gave som også kan fortsette å spre glede og gode tanker i mange år fremover! 🙂

 26. Herlig. Jeg er i gang med en slik bok til min far i julegave. Avisarkivet til lokalavisa har blitt digtalt, og da får jeg tak i alle de gamle sportsreportasjene om han. Så til jul kan han sitte og mimre fra storhetstiden sin :O)

  Me like.

 27. Så koselig fotoalbum 🙂 Kan jeg spørre hvor stort lerretet til høyre for døra er? (Kyssebildet, hihi)
  Ha en koselig sprekfull dag videre!

  1. Caroline

   Det er så lenge siden vi laget de at det husker jeg ikke :/

 28. Marit Skare

  Det er en super ide og lage en slik fotobok. Jeg fikk en slik fotobok med mine to barnebarn, som min svigerdatter har laget. Den står fremme til pynt og alle som kommer til oss koser seg med å se barna fra de var nyfødt til to år. Kos deg.klem fra en bestemor .

 29. Lykke Pernille

  For ei kjempe flott bok. Eg og har ei slik bok og den gir meg så mange gleder. Dette er jo også ein super julepresang.

 30. Michelle

  Fotobøker er geniale..
  Jeg lager til oss og barna etter alle ferier.

  Har akkurat oppdaget at jeg kan lage kjøleskapsmagneter av bildene også, de ble veldig bra!
  Sætlig instagram bilder gjør seg godt pga fasongen..

 31. Takk for tips! Jeg er sent ute som alltid med julekort. Vi har en tradisjon med å sende ut julekort med bilder av ungene hver jul,
  så nå må vi snart sette i gang. Vi tar bildene selv da, så vi får håpe at ungene samarbeider så vi får et fint motiv 🙂
  Tenkte å prøve ut hos fotoknudsen, har bestilt hos de før og vært fornøyd.
  Sånn fotobok har jeg lenge tenkt på, men ikke kommet lenger enn til tankestadiet. Har tusenvis av bilder på pc og cd, men vi må bare ha tid til å sortere ut de beste…

 32. Å, for en nydelig bok! Bildene dere har på veggen, lerretene, er såå fine 🙂

 33. christine

  Hei 🙂 Hvilken størrelse har dere på de to bildene på lerretet?:) Utrolig fine!

  1. Caroline

   Det er så lenge siden vi laget de at det husker jeg ikke :/

 34. Hei! Vil du dele juletradisjonene dine med oss? 🙂

 35. Takk for inspirasjon. Dette skal jeg gjøre neste gang jeg er å trener:)

 36. Så fin fotobok! Nelia kommer helt garantert til å sette stor pris på den! 🙂 Vi (jeg) gjorde det samme til vår datter Olivia på 1,5 år nå. Hun fikk fotobok til dåpsgave med bilder og tekst fra dåpsdagen. Fotoboken kom naturligvis litt senere enn til selve dagen 😉

  Vi har også lerret fra fotoknudesen og er veldig fornøyde. Vi bestiller også kalender som vi gir til venner og familie til jul 🙂

  Ha en fin dag videre 🙂

 37. Hei! Kan jeg spørre hvilke størrelse dere valgte på boken, evt hvilke papir el.l? Har prøvd sånne bøker før, men ikke blitt helt fornøyd.

  1. Caroline

   30 x 30 🙂 Husker ikke papirtypen, men ikke matt 🙂

 38. Nydelig fotobok!!

 39. Bestilte første fotobok fra ferie nå tidlig i høst, og det blir utrolig flott resultat og synes det er mindre kav med det enn å bestille bilder for så å lime i scrapbook. I tillegg blir det mer gjennomført og ordentlig! Venter mitt første barn til våren og skal definitivt bestille fotobøker fra nå av 🙂 Nelia sin såg utrolig flott ut 🙂

 40. Kjempefin bok! Jeg har laget noen på fotoknudsen jeg også og uansett hvor mange ganger jeg leser korrektur, så blir det en eller annen liten feil, utrolig irriterende! Min datter blir straks 3 år og hun elsker å se på bilder av seg selv 🙂

 41. Så koselig, og så fint for henne å ha senere! Jeg elsker fremdeles å kikke i boken som mamma laget til meg når jeg var liten, selv nå som jeg er i midten av 20-årene 🙂

 42. Kjempe fin. Hvilken str er det på den du har valg, så mange størrelser.

  1. Caroline

   30×30 🙂

 43. De har så mange fine produkter på fotoknudsen. Har bestilt kjempemange lerret selv, til både oss og til andre. Perfekt julegave!! 🙂

 44. Måtte du seriøst få sponset gaven til din egen datter? Kunne du ikke kjøpe noe selv uten å tjene penger på det?

  1. Caroline

   Nei, det måtte jeg på ingen måte. Jeg har faktisk jobbet med denne boken i over 4 uker, og det var helt tilfeldig at Foto Knudsen tok kontakt for å kjøpe et innlegg 🙂 For meg er det svært viktig at det jeg reklamerer for er troverdig, og faller naturlig inn på bloggen. Da er det jo perfekt når noe sånt skjer 🙂

 45. Fytti katta! Å du er gjennomført! For en inspirasjon! Super fin ide og bok. Nelia kommer helt sikkert til å ha stor glede av de når hun blir voksen 🙂

 46. Kjempe flott album og minner for livet. Jeg lager MANGE albumer. Har testet ut flere men ingen er så bra som JapanPhoto (cewe photocollage) . En kan designe så mye mere selv der. Mye bra tilbehør. Må bare lære seg og laste ned mere tilbehør. De har vunnet som årets fotobok flere ganger. Sjekk feeden min på Ig @thefourlions. La ut om 6 nye bøker der for to dager siden. God tur på ferie som dere skal snart. Blir deilig. Lise

 47. kom hun ikke 25. november 2013 ? ikke 2014 ?

 48. Hei Caroline! Jeg lurer bare litt på om du husker hvilken skriftstørrelse du valgte på teksten i fotoboken du laget til Nelia? Også lurer jeg på om du hadde mye skriblerier på sidene, eller flest bilder? Trenger litt tips til hva jeg skal skrive nemlig:)

  klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *