familieferie 2014: costa meloneras

sponset tur

Sheraton-Salobre-Golf-Resort-Spa

Etter mye fram og tilbake valgte vi å legge bort Mexico i år og heller satse på en destinasjon vi ikke bruker 12 timer til, og da ble valget enkelt: Gran Canaria. Her har jeg ikke vært siden jeg krabbet rundt på stranden og spiste sneiper i sanden, så jeg gleder meg til å oppleve det helt på nytt. Her er det jo fine temperaturer året rundt, og for oss er nettopp varme og fint vær den viktigste prioriteringen når vi endelig har 2 uker med ferie. Herregud, jeg gleder meg! Vi brukte lang tid på å finne sted og hotell, det er så mye og velge i og veldig mye som ser ut til å være bra. 

LPASAGO1017_2_30

For oss er hotellet utrolig viktig når vi skal på ferie, spesielt en ferie som dette som utelukkende handler om å slappe av, senke skuldrene og nyte, så vi var på jakt etter et flott hotell med spamuligheter, et hotell som gjør at vi eventuelt kan være kun der og slappe av en hel dag, det skulle være barnevennlig, ha fine bassenmuligheter, fine omgivelser, turmuligheter, gode treningsmuligheter, og god mat og drikke tilgjengelig rett i nærheten. 

11

_______________________________________________________________________________________________________________

Så med disse ønskene endte vi opp på hotellet Sheraton Salobre Golf resort & spa, og det ser helt amazing ut! Den eneste haken er avstanden til sentrum som er på 10 kilometer, men vi har sikret oss et flott rom med utsikt, leiebil begge ukene og enda bedre: vi reiser med barnevakt 🙂 Mamma og pappa reiser med oss den første uken, og så kommer foreldrene til Lars-Kristian den siste uken. Det blir helt fantastisk, på den måten får vi to tid til bare oss, samtidig som vi får være mer sammen med hele familien og besteforeldrene får sett masse til Nelia. 

LPASAGO1037_2_30

556

_______________________________________________________________________________________________________________

Costa Meloneras som er sentrum, er et relativt nytt kystområde rett vest for Maspalomas, og her skal det være flere hyggelige restauranter, caféer og barer av topp kvalitet samtidig som shoppingmullighetene skal være veldig bra. Stranden i Costa Meloneras er ikke så stor, men i enden av strandpromenaden (som forresten ser ut som den perfekte trillepromenaden) ligger Maspalomas med en flere kilometer lang finkornet sandstrand som strekker seg helt bort til Playa del Inglés. Her skal det være mulig å finne et usjenert sted i solen, og den tanken elsker jeg! Den muligheten må liksom være der, og dette er jo bare 10 minutter med bil fra hotellet. 

VSESLPAMEL1025

/ alle bilder hentet fra ving 

Er det noen av dere som har vært her? I løpet av denne uken står i hvert fall bikinishopping på agendaen, begynner å haste litt 🙂 

227 kommentarer

 1. Vi var i jula på meloneras. Bodde på Lopesan Boa bab, synd de ikke sponset dere dit for det er kortere vei til sentrum og like flott hotell. Meloneras har koselige butikker, god mat og trivelig strandpromenade man kan gå tur med barnevogn. Jogge der er helt fantastisk. Tur i sanden i maspolamas er og en fin tur. Morgan med båt må oppleves, så koselig med små taverna.

  God shopping i las Palmas. Var på atlantico, men for ett støynivå der..

  Vi koste oss med barn der nede og selv om lengre reisemål er mer idyllisk, er det akkurat passe flyreise med småbarn.
  I jula hadde vi 25 grader på dagen, og 17 kveld;)

  1. Caroline

   Vi hadde Lopesan som et alternativ, og satt igjen med det og Sheraton 🙂 Valget var vårt, men vi valgte Sheraton. Var vel 49/51 😉

 2. Meloneras

  Så gøy å se dere skal dit. Mannen min har bodd på hotellet, og sier det er ufattelig bra! Har selv vært mange ganger på Meloneras, og det er min absolutte favorittplass på Gran Canaria – Fin strandpromenade, renere, penere, nyere, mer ekslusivt, gode shoppingmuligheter med merkeklær og typiske «syden-boder» For dere – i andre enden av strandpromenaden, ved den lange stranden, er det typisk strandresturanter.. Men langs strandpromenaden er det rent, pent og hvite duker.. Men vær obs på at det er utrolig mye folk der fra.. tja 19-20 tiden tenker jeg.. Da har vi kunnet vente nesten en time på bord, og på flere av resturantene «pusher» de litt på at dere skal betale og gå.. Så ikke såå gode muligheter for å sitte lenge å nyte.. Vet ikke hvor sent dere spiser.. Ved strandresturantene er det en helt annen standard, men ok til god mat ( særlig den resturanten i rekken lengst fra vannet og helt innerst mot stranden.. på v. side) Der har det vært veldig bra mat! Kos dere enormt på tur.. Og snev av misunnelse over at dere får nyte min favorittplass 🙂

 3. Ser herlig ut!
  Ja, dere er heldige som får sponset turen, men det er vel ikke så annerledes enn de andre tingene/tjenestene som omtales på bloggen? Det er jo også inntektsbringende..
  Liker å lese bloggen din med alt som hører med.
  Nyt ferien, alt ligger til rette for at det blir en super tur:)

 4. Mine beste ferieminner har for det meste ei tilknytning til GC. Ein herlig plass, uansett årstid! Gokart, Aquapark og Orkidèpark, for å nevne noke. Aquaparken og Orkidèparken er ein del av Palmitos park på Maspalomas. Her er det også masse anna å oppleve!
  Kanskje meir aktuelt når Nelia blir eldre, men mykje kjekt for dei voksne også 🙂 Orkidèparken er ein flott destinasjon for mor og svigermor om dei intresserer seg for blomster. Der er også delfinshow og lignende. Så kan dere sende gutta på gokart eller i Aquaparken, som ligger rett vedsiden av kverandre 😉
  Siden dere har leigebil kan eg anbefale ein tur opp Pico de la Nieves, høgste toppen på GC. Men husk bilsjuketabletta!

 5. Hei Caroline:)

  Jeg har feriert i Meloneras-området flere ganger årlig de siste 6 årene, og så sent som i februar-mars i år leide vi et hus ved Salobre Golf i 6 uker, så derfor tenkte jeg gi deg våre favorittsteder og tips:)

  Strender:
  Den flotteste(og mest barnevennlige) stranden er den kritthvite stranden (med sand importert fra Karibien) ved Anfi del Mar rett ved Arguineguin.

  På andreplass er Amadores i rett forbi Puerto Rico, og her mååå dere bare gå og spise lunsj på Amadores Beach Club som ligger i enden av beachen. Dersom dere vil ligge litt i fred for masete strandgjester anbefaler jeg sterkt å besøke selve beach club`en rett ved siden av restauranten. Her betaler dere for å leie STORE solsenger, cabanas eller helt private områder for en dag, og dere kan ligge i fred og ro med en drink i hånden med behagelig lounge-musikk, saltvannsbassenger, nydelig mat og egen ringeklokke til serviceinnstilte servitører. Tips: bestill salaten med manchego og iberico skinke og gjerne med en champagne sangria ved siden av 🙂 Vi er blitt helt fan, og drar tilbake hit gang på gang:) Du kan lese mer om stedet her: http://amadoresbeachclub.com/no/cartas/dinner-spa-restaurant-canarias/

  Steder/restauranter:
  En nydelig liten fiskelandsby dere må besøke er Puerto de Mogan. Her kan dere ligge på stranda, rusle rundt i sjarmerende gågater, spise en herlig lunsj og bare slappe helt av.

  Las Palmas er hovedstaden på øya og byr på det meste du kan ønske deg av shopping, flotte restauranter og severdigheter. Jeg fant bl.a en nydelig Prada veske i en helt fantastisk veskebutikk i en av gågatene, så her ligger shoppingperlene på rad og rekke.

  I Meloneras finner du flotte designerbutikker samt billigere alternativer. Vår favorittrestaurant her er Sushi-Mex, en fusionrestaurant med både sushi, japansk samt meksikansk mat. Maten er nyyyydelig og servicen enda bedre. En sikker vinner!! Ellers er det herlig å bare sette seg ved en av cafeene ved promenaden her og se solnedgangen med et glass cava i hånden:)

  Atlantico er et av øyas største og (etter min mening) beste shoppingsentre. Perfekt for en overkyet dag eller rett og slett julegaveshopping. Ligger omtrent mellom flyplassen og Las Palmas, ca 30 min fra Meloneras.

  En annen favorittrestaurant er den som ligger i det relativt nye Radisson Blu Resort i Arguineguin – helt nydelig mat og fantastisk utsikt! Og bestill et glass Bellini her:)

  Den første restauranten vi besøkte da vi kom til øya første gang er Restaurant Rossini/Roger`s Steak house i Arguineguin. Den ligger i Club Puerto Arguineguin og dere finner den ved å gå inn i resepsjonen og ta heisen ned til første etasje (strandnivå). Et veldig romantisk sted når mørket kommer , og man sitter så og si på stranden og ser solnedgangen med masse lysende lykter som henger fra trærne. Menyen er ikke like trendy som de førstnevnte, men her har de nydelige biffer, and og italienske retter.

  Palmitos Park er en flott park/zoo med eksotiske dyr, delfin shows ++ . Du tar av ved Maspalomas og kjører inn mot fjellene. En flott park som bør oppleves!

  Håper tipsene var til hjelp, og ha en helt super ferie! Helt perfekt tid å reise på nå også:)

  Stor klem fra Marie

  1. Caroline

   Tusen takk for fine tips, skal definitivt lete frem denne kommentaren når vi er der 🙂

 6. karoline

  Var på Gran Canaria senest i September, og Meloneras er kjempe flott!
  Promenaden med butikker og restauranter har virkelig mye å by på, men det er mest lokale merkebutikker. Men gud så mye fint man finner her, som ingen andre hjemme i Norge har. Utrolig artig!

  Anbefaler dere virkelig å kjøre en dagstur inn til Las Palmas, på kjøpesentret Las Arenas like ved gamlebyen. Styr unna Atlantico i Vecindario, det kryr av turister og er langt ifra like stort, og like bra merkebutikker som Las Arenas har.

  Jeg vil sterkt anbefale dere å gå fra strandpromenaden i Maspalomas (El Faro) mot Playa del Inglès. Dette er en flott spasertur, og hvis dere går tidlig på dagen er det nesten ikke folk langs stranda, da kan dere nyte sanddynene helt for dere selv.

  Ellers, dra til Mògan og gå langs havnen og markedet, små sidegater med cafeèr, nisjebutikker og blomster hengende nedover murhus. Vakkert!
  Jeg blir veldig ivrig når jeg tenker på Gran Canaria, mitt andre hjem. hehe! Håper dere får en fantastisk tur ♥

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 7. Caroline

  Hei Caroline! Bodde og jobbet på gran canaria vintern 2013 og trivdes veldig godt! Det er en øy som virkelig har alt!strender, fjellvandring, shopping og ikke minst fantastisk natur og arkitektur! Mitt aller beste tips må være å ta en roadtrip hvor dere får se den nordligste delen av øya! Det regner mer der,og derfor mye grønnere natur! Til og med bananplantasjer!! Mine favorittbyer er teror og arukas(spektakulær katedral)! Du vil bli overassket over hvor mye forskjellig og «ikke turist» steder som finnes om man bare kommer litt ut av turistbyene;) riktig god tur!

 8. Åh, ser helt nydelig ut ♥ Dere kommer nok til å kose dere masse, gleder meg allerede til å lese innleggene dine derfra! 🙂

 9. Til dere som sitter og surver av misunnelse her: Skaff dere en jobb og spar penger så får dere også råd til en sydentur. Jeg har ikke god råd, men sparer litt hver mnd så jeg får dratt til syden en gang i året. Eller begynn å blogg selv og se om ving vil sponse dere..

 10. Har vært inne og sett på hotellet nå og synes bare to ting er rart; At dere drar på golf hotell når ingen av dere golfer. Og at dere ikke velger et familiehotell siden dere har barn. Er jo ikke barnebasseng der engang! Ble paff jeg nå.. sydentur uten barnebasseng til ongen… Og dere som har vært så flinke med babysvømming hjemme… Ellers: kisses and hugs :-*

  1. Caroline

   Det er barnebasseng der, i tillegg til lekerom og lekeplass. Det er heller ikke et dedikert golfhotell,mener hotell med golfbane. Nelia er uansett så liten at det med familie- og barnehotell ikke er så viktig ennå.

 11. Reiser ofte til Meloneras, anbefaler restaurantene Grand Italia (på boulevarden) og El senador (på stranden like ved fyret) på det varmeste, El Senador har en helt fantastisk kyllingsalat! 

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   1. Heilt einig! Her er maten og servicen så bra! Meloneras er topp for barnefamilier!

 12. ok, skjønner 🙂

 13. Jeg må innrømme at i svake øyeblikk har vi vurdert Sheraton GC. Mest fordi vi nytet Platinum medlemsskap i SPG og ville trolig nytt en del ekstra goder via medlemsskapet. Men, så kommer jeg på at jeg selvfølgelig ikke kunne tenke meg GC, den tid er absolutt forbi. Men jeg kan ikke stoppe å forundres at du som selvfølgelig har råd til å betale feriene dine selv, sier ja takk til en sponset ferie. Hvorfor ikke ta fullstendig fri noen uker og la blogg være blogg! Vel, du har vel dine grunner. Selv pakker jeg til min fjerde østentur i år, men jeg er glad er i stand til å betale mine reiser selv, det gir frihet..

  1. Caroline

   Jeg hadde blogget fra ferien uansett, sponsing eller ei 🙂 Har all den friheten jeg trenger, og vel så det…

 14. For et flott valg av hotell Caroline! Jeg har selv sett på dette nå som jeg skal på tur snart selv, men har fortsatt ikke bestemt meg! Gleder meg til å lese om din opplevelse av det!

  Mvh Juliana

 15. Kristine

  Hei Caroline, så flott at dere skal til Gran Canaria! Det er så mange som har fordommer om disse øyene, og jeg får alltid lyst til å spre det glade budskap om hvor fantastisk det er der, hvis du bare drar rett sted. Nå ser hotellet deres helt fantaaastisk ut i seg selv da 🙂 men kanskje dere får lyst til å se noe mer?

  Jeg skriver ikke på bloggen New Life in Spain lenger, men hvis du vil se i arkivet om Gran Canaria, er du hjertelig velkommen her: http://www.newlifeinspain.com/search/label/Gran%20Canaria Jeg likte å dele ting som kanskje ikke var så kjent, som for eksempel noen av de fantastiske landsbyene som finnes rundt på øya. Jeg kunne anbefalt uendelig mange ting, men en del av det kan du lese om/se bilder av på bloggen min hvis du er interessert.

  Og inntil jul er den svære julekrybben i sand på stranden i Las Palmas helt fantastisk! http://www.newlifeinspain.com/2012/12/portal-de-belen-de-las-canteras-feliz.html

  Las Palmas ligger mitt hjerte nærmest, en fantastisk storby, både bystranda LAS CANTERAS, og også gamlebyen VEGUETA.

  Gleder meg til å følge dere på ferie til fantastiske Gran Canaria!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 16. Så heldige dere er, det ser helt supert ut 🙂

 17. Det så utrolig fint og deilig ut !
  Jeg unner deg rett og slett en fantastisk fin ferie, også må dere kose dere og nyte det til det fulle når dere er der:)
  Så gleder jeg meg til å følge med hjemmefra, ha en forsatt fin kveld Caroline 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, ha en fin kveld du også 🙂

 18. Camilla

  Haha.. Tenkte jeg skulle lese kommentarene du fikk på innlegget, for å stjele noen tips!
  Tar jo helt av i kommentarfeltet. Litt av et ansvar du har her i samfunnet;) Ser helt klart at du er et forbilde og til inspirasjon for mange…. Men alvorlig talt, det spinner jo helt av. «Fattige» barnefamilier, dårlig råd. Vi ser alt mulig piss på Tv og nett, med mennesker som har sinnsykt med midler/rikdom. Vi kan velge å se på dette som motivasjon for å jobbe hardt om det er jobb eller skole, vi kan drømme oss vekk og la det bli med det, eller vi kan bruke tiden vår på å hetse og spy ut negativ energi til de vi mener er ansvarlige for all verdens elendighet. Jeg velger å jobbe stein hardt, drømme meg litt bort gjennom andres lykke og gjøre små gode drypp i andres hverdag. Det er flott at folk har meninger, men nå er nå du et menneske Caroline og det får være grenser for hva en skal holdes ansvarlig for. Jeg gleder meg til å drømme meg vekk til flotte feriebilder 🙂

  1. Caroline

   Jeg har ansvaret for det meste, tunge bør 😀

 19. Jeg var på ett hotell i Mas Palomas med mann og datter da ho var ett år, det var ett all inklusive familie hotell. Det jeg synes var litt kjipt var at det hverken var kjøleskap eller minibar på rommet, heller ikke vannkoker eller andre kjøkkenfasiliteter. Når vi skulle varme maten hennes måtte jeg gå langt avsted til en restaurant som hadde mikro. Synes dette var utrolig kjipt. Noen andre som har erfaringer med dette? Før når jeg var med min familie på tur hadde vi alltid minikjøkken og kjøleskap, har de nyere, finere hotellene kuttet ut dette?

 20. Katrine

  Anbefaler Amadores Beach Club i Puerto Rico. Kjempegod mat og behagelige myke solsenger. De har barnebasseng også

 21. Ser fantastisk ut 🙂 Kos dere på ferie.

  Strandpromenaden i Meloneras er fantastisk.

  Der ligger også en fantastisk bra liten butikk – drevet av en svensk jente. Beklager at jeg ikke husker navnet på butikken, men du vil se den selv da den er meget bra stylet. Verdt et besøk 🙂

 22. Meloneras er helt HIMMELSK! Supertfint område, er vel ett av de «dyreste» på Gran Canaria men det som er så fint med det er at det er skikkelige butikker der, skikkelige restauranter (ikke som på playa ingles der halvparten har norske navn og andre halvpart selger kebab) og minimalt om ingen pågående gateselgerer. Stranden er jo helt nydelig, den som strekker seg til Ingles, veldig flott der. Synd dere skal bo så langt fra stranden da, vi har bodd på to av Lopesan hotellene i umiddelbar nærhet til stranden/sentrum og kan virkelig anbefale dem! Spesielt Lopesan Baobab, veldig nytt og fint hotell med afrikansk tema, veldig flotte områder innenfor hotellet, uansett hvor mange folk det er der, virker det aldri for fullt på grunn av mye bra beplantning og oppbygging av nivåer, og supert for barn med barneområde, anbefaler å sjekke dette ut til en evt annen gang, er jo mye greiere å reise til Gran Canaria med unger siden en slipper så lange flyturer 🙂 Anbefaler å prøve ut di fleste restauranter som ligger samlet i en lopesangate helt nede ved strandpromenaden, mye god mat! Siden dere har leiebil anbefaler jeg å kjøre opp i fjellene, mange søte små plasser der turismen ikke er kommet enda, ekte sydenliv! Mogan er og veldig flott, absolutt verdt ett besøk. God tur, kos dere!

 23. Henriette

  Hi Caroline. I stayed at the hotel last year. I it’s beyond perfect. The spa is so nice and so is the rooftop pool. I’ve been dreaming of that place ever since I left it. Have a wonderful trip 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *