familieferie 2014: costa meloneras

sponset tur

Sheraton-Salobre-Golf-Resort-Spa

Etter mye fram og tilbake valgte vi å legge bort Mexico i år og heller satse på en destinasjon vi ikke bruker 12 timer til, og da ble valget enkelt: Gran Canaria. Her har jeg ikke vært siden jeg krabbet rundt på stranden og spiste sneiper i sanden, så jeg gleder meg til å oppleve det helt på nytt. Her er det jo fine temperaturer året rundt, og for oss er nettopp varme og fint vær den viktigste prioriteringen når vi endelig har 2 uker med ferie. Herregud, jeg gleder meg! Vi brukte lang tid på å finne sted og hotell, det er så mye og velge i og veldig mye som ser ut til å være bra. 

LPASAGO1017_2_30

For oss er hotellet utrolig viktig når vi skal på ferie, spesielt en ferie som dette som utelukkende handler om å slappe av, senke skuldrene og nyte, så vi var på jakt etter et flott hotell med spamuligheter, et hotell som gjør at vi eventuelt kan være kun der og slappe av en hel dag, det skulle være barnevennlig, ha fine bassenmuligheter, fine omgivelser, turmuligheter, gode treningsmuligheter, og god mat og drikke tilgjengelig rett i nærheten. 

11

_______________________________________________________________________________________________________________

Så med disse ønskene endte vi opp på hotellet Sheraton Salobre Golf resort & spa, og det ser helt amazing ut! Den eneste haken er avstanden til sentrum som er på 10 kilometer, men vi har sikret oss et flott rom med utsikt, leiebil begge ukene og enda bedre: vi reiser med barnevakt 🙂 Mamma og pappa reiser med oss den første uken, og så kommer foreldrene til Lars-Kristian den siste uken. Det blir helt fantastisk, på den måten får vi to tid til bare oss, samtidig som vi får være mer sammen med hele familien og besteforeldrene får sett masse til Nelia. 

LPASAGO1037_2_30

556

_______________________________________________________________________________________________________________

Costa Meloneras som er sentrum, er et relativt nytt kystområde rett vest for Maspalomas, og her skal det være flere hyggelige restauranter, caféer og barer av topp kvalitet samtidig som shoppingmullighetene skal være veldig bra. Stranden i Costa Meloneras er ikke så stor, men i enden av strandpromenaden (som forresten ser ut som den perfekte trillepromenaden) ligger Maspalomas med en flere kilometer lang finkornet sandstrand som strekker seg helt bort til Playa del Inglés. Her skal det være mulig å finne et usjenert sted i solen, og den tanken elsker jeg! Den muligheten må liksom være der, og dette er jo bare 10 minutter med bil fra hotellet. 

VSESLPAMEL1025

/ alle bilder hentet fra ving 

Er det noen av dere som har vært her? I løpet av denne uken står i hvert fall bikinishopping på agendaen, begynner å haste litt 🙂 

227 kommentarer

 1. Jeg har vært i Meloneras, og der er det veldig fint. God tur!

  1. Caroline

   Takk 😀

 2. Veldig fint der, dere kommer til å få det kjempe fint! Dere må ta dere turen til Mogán, utrolig koselig by 🙂

 3. Hei Caroline!
  Først vil jeg bare si at jeg er utrolig imponert over alt du får til. Du er utrolig inspirerende for så mange andre, jeg liker deg!! Stå på videre med alt deg og Lars Kristian driver med om dagen. Så må jeg jo si at du har en utrolig vakker datter, hu er jo bare så skjønn. Ikke vanskelig å se hvem som er foreldrene hennes. Og så vil jeg bare spørre deg om hvor den pels-vesten du hadde på deg på Odd kamp i går er fra? Utrolig fint antrekk i går:-) Klem!!

 4. Jeg Har vært der og anbefales 🙂 dere kommer til å kose dere masse helt sikkert. Fantastisk sted og folk <3 Maspalomas har fin strand, men ikke så veldig stor. Men dere kan dra til Amadores ca. 15 min. bil FANTASTISK strand ..det pleide vi å gjøre i hvertfall 🙂 Også besøk Mogan i tillegg..det er en fin landsby og flott utsikt ..Kos dere

 5. Ja, det ligger en fantastisk bra italiensk restaurant på strandpromenaden i Meloneras , Grande Italy/Italy Grande(noe i den duren) datteren min på 3 år snakker fortsatt om den gode pastaen og pizzaen. Og vi spiste der annenhver dag pga den gode maten (ikke lavkarbo riktignok, men bør prøves) God tur!

 6. Ejjjj hvor ser det bare lækkert ud!! Wish it was me!! Jeg håber at I får den bedste ferie <3 <3 <3

  http://www.kassandragoldofficial.com – Danish blogger, Miss World Denmark contestant and tv personality <3

 7. Hei Caroline.
  Jeg har ikke vært på det hotellet men vi var på ferie på gran canaria for 1 år siden. Deilig temperatur. Når det gjelder stranden mellom Maspalomas og Playa, tenkte jeg bare du ville vite at på flere steder der er det nudister. De har egentlig et avskjermet område de skal forholde seg til, men det er ikke tilfelle. Vi opplevde at de lå spredt hele veien, så ikke bli overrasket om du møter nakne herremenn joggende langs stranden.

  1. Caroline

   *Bilder i hodet* 😀

 8. Jeg har bodd på Gran Canaria- og synes Costa Meloneras er det absolutt beste valget på denne øya, da sett i forhold til hva dere ønsker i ferien.Herlig med de store sanddynene i Maspalomas- og hotellet ser veldig flott ut.Veldig enig i at en flytur 5 1/2 time holder når man reiser med et lite barn.Det må være en stor bonus å ha med Nelia`s besteforeldre – både for å samle familien og for å få kjærestetid :)God tur !

 9. Ser dejligt ud! God tur!

 10. Ææ, så fantastisk! Kunne gjerne tenkt meg sol og varme jeg også 🙂

 11. anbefaler dere å ta en dagstur til Puerto Mogan (ca 30 min biltur), vakker fiskelandsby med nydelig havn og man opplever mer av den spanske kulturen der, ved å for eksempel gå opp trappene i gamlebyen og opp i utkikkstårnet (anbefaler å unngå å dra dit på fredager, da er det marked, og man får ikke samme inntrykket av landsbyen) mange fine restauranter langs en fin strandpromenade, og man kommer «litt» unna de typiske turiststedene som er ved Maspalomas, Arguineguin, Playa Del Ingles og Puerto Rico 🙂 God tur, Meloneras er kjempe fint!

  1. Caroline

   Takk for tips! Mamma og pappa har allerede lagt opp en guidet tur for første uken tror jeg :p

   1. Marita

    Et tips er å ta båt feks fra puerto rico til puerto mogan 🙂 flott å se litt av øya fra sjøsiden 🙂 de små fergene går fram og tilbake hele dagen.

 12. Så utrolig deilig ut! Lurer bare på, er dine foreldre og LK sine foreldre venner, eller går godt overns? Eller er det derfor de skal hver sin uke?

  1. Caroline

   De kommer kjempegodt overens, men de hadde bare mulighet til én uke hver :/ Skulle gjerne hatt alle fire der i to uker.

 13. Michelle

  Var på visning av det hotellet ifjor, og det er veldig veldig flott 🙂
  Og virker som de har super service..
  Meloneras er også et kjempefint område, litt 5* feeling over hele der med merkebutikker og gode restauranter.
  Merkes litt på prisene også iforhold til feks Playa del Ingles, men likevel overkommelig.

  Eneste minuset er avstandene sånn jeg ser det, at man er avhengig av bil, men det går jo det også bare man er innstilt på det.
  Jeg fikk litt «James Bond» følelse når vi kjørte innover mot hotellet og inn hovedporten for området med golfbanen og villaene før selve hotellet.. 🙂

 14. Har vært flere ganger på Gran Canaria, og har alltid bodd på Meloneras 🙂 Har ikke bodd på dette hotellet, men Meloneras er iallefall fantastisk flott! Ingen bilder på google kan rettferdiggjøre hvor fint og hvor god atmosfære det faktisk er der. «Sushi Mex» er en restaurant jeg virkelig anbefaler, utrolig god sushi og mexikansk mat – god atmosfære, og fine lokaler rett ved havet og promenaden. Meloneras er ikke så veldig stort, men allikevel har du alt du trenger på en plass.

  Om dere skal leie bil også, anbefaler jeg virkelig en tur til «Anfi Del Mar» – veldig, veldig fint.

  KOS dere! Stor klem.

 15. det ser fantastisk ut, C. Kjenner jeg blir veldig misunnelig nå, men det er viktig å unne andre det beste og ønsker dere derfor godt tur! 🙂 ps. Elsker oppskriftene dine. Bruker flere av dem flere ganger i uka faktisk! Gleder meg til flere oppskrifter 🙂 klem

 16. Åh, det så helt herlig ut! Unner dere virkelig to deilige uker i varmen 🙂 Kjekt for Nelia å få dra på tur med både mormor&morfar og farmor&farfar. Det husker jeg mine foreldre gjorde når jeg var liten! Alltid ekstra kjekt i syden med besteforeldre med 🙂 Drar dere i november?

  1. Caroline

   Ja, det blir kjempefint 🙂 Ja, vi reiser i november 🙂

 17. Så jo helt nydelig ut. 2 uker her med barnevakt med på tur er jo fantastisk 🙂
  Er det LK som har skrevet dette innlegget? Du pleier ikke å skrive hele avsnitt uten et eneste punktum 🙂

  1. Caroline

   Nei, hvordan da? Det er alltid jeg som skriver om det ikke står at noen andre har gjort det 🙂

 18. Var i Meloneras for noen uker siden. Det har litt mer klasse. Ikke sånn typisk harry som man finner mange steder. Sjekk ut butikken The mintcompany, der har de mye fint! De har også egen nettside.

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 😀

 19. Hei 🙂

  Dette så veldig fint ut 🙂

  Så deilig at dere får det meste av turer sponset 🙂

  Kos dere masse 🙂

 20. «Her har jeg ikke vært siden jeg krabbet rundt på stranden og spiste sneiper i sanden, så jeg gleder meg til å oppleve det helt på nytt. »

  HAHAHAHA – Stedet ser altfor fint ut til at det ligger sneiper over alt, og du begynner kanskje bli for gammel til denslags…?

  1. Caroline

   La oss håpe det 😉

 21. Anne Line

  det er superfint på Meloneras, gled deg! Masse fine restauranter med masse forskjellig god mat. Shoppingmulughetene er også bra, butikken Mint har masse fint, virkelig å anbefale!

 22. Meloneras er fantastisk! 😀 Dere får det nok kjeempefint.
  God tur! 🙂

 23. Hei,
  Dere bør dra til Puerto de Mogan. Det er ikke en stor by, men her finner du veldig god mat å drikke (fisk, hjemmelaget fersk pasta og masse bra vin)
  Her er også været veldig stabilt. Jeg syns Puerto de mogan er den mest sjarmerende byen på øya. Har bodd litt forskjellige plasser, men tok buss vær morgen til Puerto for så være der hele dagen.
  Restaurant tips: La Bodeguilla og Que tal
  God tur

 24. Har vært der. Ligger en fin rekke med restauranter ved promenaden på Costa Meloneras. Ellers vil jeg anbefale å reise på stranden i Amadores, eventuelt Puerto Mogan. Shoppingen tar du på Las Palmas og eventuelt kjøpesenteret i Vecinadrio (usikker på om det skrives sånn)

  Tar dere med egen bilstol? 🙂 Lurer på å reise ned med 1 åring til neste år, men føler meg usikker på kvaliteten på bilstolene du kan leie..

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   Vi har leid bil med bilstol. Spent på kvaliteten :O

   1. Karitha

    Du må si fra om du syns det er for dårlig.. 🙂
    Vil også anbefale amadores beach club viss dere ønsker fred og ro på stranden 🙂

   2. Caroline

    Det skal jeg gjøre 🙂 Takk for tips!

 25. De har verdens beste sushi og pizza på den resturant rekka i sentrum 🙂 Gran Italia og Sushi Mex hvis jeg ikke husker feil 🙂 kjempe bra shopping der også, Hugo Boss, ralph lauren osv. Og ja, den prominaden er kjempe lang og perfekt for trilling! God tur!!

 26. solveig M

  Hola. Har selv vært på Gran Canaria maaaange ganger. Da bor jeg alltid i Puerto Rico.
  Ser allerede at noen har nevnt det. Men en tur til Mogan er et must. Utrolig vakkert der.

  Foreldrene mine er på Gran Canaria nå. I San Agustin. Kan melde om 30 + varmegrader.

  Ha en fin tur.

  Hilsen Solveig M

  1. Caroline

   Hurra, så deilig 😀

 27. M e r e t e

  Det er nydelig på Gran Canari på den årstiden, passe norsk sommer. Vi var der i juletider i fjor og koste oss veldig. Vil advare dere om mye fyll på flyet hvis dere reiser med Charter…. Jeg måtte snakke med flyvertinnene/kapteinen for det var ei mor som ikke klarte å ta vare på 1-åringen sin, det satt i meg i hele ferien, og ellers ufordragelige damer i 50-60 åra… Men bortsett fra det, en nydelig ferie 🙂 god tur

 28. Hei. Jeg har «vokst opp» i costa meloneras 😉 Foreldrene mine tok meg med dit år etter år i min oppvekst, og jeg kan fortelle at det er en super plass som jeg har mange gode minner fra. Strandpromenaden er helt super til type trille/joggeturer, og flotte ettermuddagsturer for å se solnedgangen. Og for meg som er mer glad i basseng enn sandstrand gjorde det meg heller ingenting at det ikke var så stor strand. Det er en rolig plass, man slipper nattebråk og masete kelnere..og uansett så er det jo ikke avstander på gran canaria, spesiellt ikke hvis dere har bil tilgjengelig. Tips til utflukt: Grottetur oppe i fjellene, folkene som bor der oppe åpner hjemmene sine så vi får se hvordan det er å bi i grotter…man kan bli overasket av å se at de har både strøm, flislagte bad, tv og parabol med alle fasiliteter 😉 Godt valg av reisemål, jeg hadde lett valgt Gran Canaria på den årstiden med barn 🙂

 29. Vi var der nå i høst, og kan absolutt anbefale strandpromenaden mellom Meloneras og Maspalomas. Vi endte opp med å spise på Grand Italia to-tre ganger ila turen, veldig god pizza! Men opplevde at det var mange reservasjoner og ofte kø for å få bord på restaurantene på strandpromenaden. Vil også anbefale biffrestauranten El Churrasco! Vi bodde på Baobab Resort som hadde flotte Afrikansk-inspirerte restauranter. Om man kan spise der selv om man ikke er gjest ved hotellet, så ville jeg absolutt ha prøvd å få til det! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 30. Anfi er et annet sted dere kan reise innom ( nesten ved Puerto Rico) Fullt av nordmenn der da, og dere kommer ikke inn på alle områdene hvis dere ikke bor der, men stranden er åpen for alle – og den er deilig. Finkornet og ren.Flott og grønt på hjerteøya hvor man går over til og hvor dere også kan spise, Lekkert der – og godt for småttinger. Gooooood tur!

  1. Anfi, ligger i Arguineguin og er mer eller mindre et lukket område for folk som bor der, anbefales virkelig ikke! Dyrt som i at man betaler altformye for veldig lite og altfor mange skandinavere! Puerto Mogan som nevnes her, er virkelig verdt et besøk! Superkoselig liten by, med veldig god service og koselig strand. Der er det også treningsenter med godt utvalg og ganske så flotte lokaler (ihvertfall da jeg var der for to år siden) Et lite shoppingsenter og flotte restauranter 🙂

 31. Når skal dere? 🙂 Skal også til Gran Canaria i desember

  1. Caroline

   Vi drar i slutten av november 🙂

 32. isabelle

  Så deilig!
  Strandprommenaden e heilt perfekt å trilla turar 🙂 gjort det 2år på rad! Eg og sambuar har forelska oss heilt i Meloneras og vert der 3gange, skal ned igjen i april, denne gang med svigers og så får mulighet til litt kjæreste tid 🙂
  Riktig god tur og kos dikka!

 33. Emilie Flaate

  Annbefaler restauranten SushiMex på strandpromenaden i Meloneras. Helt fantastisk sushi!

 34. haha jeg husker sååå godt når Marianne Aulie skulle være med i Skal vi danse men måtte trekke seg, for da var det en sånn avstemmning på VG eller noe der man kunne nominere folk man ville skulle være deltaker, også foreslo jeg deg, og bøe så skuffet når de valgte en annen 🙁 Men hoppet i taket da jeg fikk høre at du skulle være med i årets versjon 🙂 Heiet på deg og Kai og det var så dumt at du røk ut 🙁

 35. Hei!

  Jeg og en vennine var i Meloneras en uke i sepember. Fantastisk sted, med masse koselige resturanter: Vil anbefale en sushi restaurant som heter SushiMex, masse god mat! Eller så er Puerto de Mogan et veldig idyllisk sted 🙂 Vil også anbefale strendene Palya de Anfi og Amadores stranden, på begge stedene finnes det også beach club som dere kan leie fine solsenger og ligge litt avskjermet fra alle andre, men alikevell kort vei til havet.
  For litt shopping er det en veldig fin butikk som heter The Mint Company, masse fine vesker, sko og klær! 🙂 Vi tok også bilen en dag inn til Palma by, er en veldig fin gamleby der. Veldig fint hvis dere ønsker et lite avbrekk fra basseng eller strand!

  Tror dere kommer til å få to kjempefine uker på Gran Canaria, bare å glede seg!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 36. Var der 2 uker i sommer. Helt fantastisk sted.

  Anbefaler dere å booke bord på samsara. En fantastik opplevelse, men kan være vanskelig å få bord der

 37. Hei!

  Vi var i Meloneras i februar i fjor og hadde det helt topp! nydelig temperatur og vi likte oss veldig i området. Anbefaler den italienske restauranten på strandpromenaden der, husker ikke navnet, men de hadde nyyydelig mat! Shoppingmulighetene er også gode, mange fine butikker med hovedsakelig merkeklær osv. Anbefaler en tur til amadores stranden, fineste stranden på GC! Er en kjøretur dit, men dersom dere skal til Mogan er det lett å ta en svipptur innom amadores 😉

  God tur!! 😀

 38. Linn Mari

  Det så rett å slett herlig ut!
  Gleder meg til du skriver hvordan turen var til forventningene, og om du anbefaler turen til andre småbarnsfamilier:)?

 39. Det så ut som et utrolig deilig sted! Kjenner jeg blir en anelse misunnelig, her jeg sitter men nesen trykket ned i bøkene og leser til eksamen 😉
  Håper dere får en utrolig fin tur og så deilig å ha med barnevakt også da!! 🙂

 40. Terese Hagen

  Elsker gran canaria! Dere må på anfi også amadores 🙂 bodde ved anfi når jeg var liten, og gikk på skole der! Er der hvert år! Skikkelig misunnelig 🙁

 41. Det så fint ut:) Har vært på GC, både Playa Del Ingles og Maspalomas…)) Liker meg utrolig godt der nede::)) Men apropos bikiner, har ikke du maaange av dem da?Må du handle inn nye hver gang du skal på ferie?? Bare lurer:)

 42. På promenaden i meloneras, må dere spise på grand italia. Utrolig god resturant, med kø til en hver tid. Er dere fler en 2 eller 4, bestill bord på forhånd. Dere vil absolutt ikke angre 🙂
  God tur!

 43. Christine

  Puerto Mogan er en utrolig koselig, idyllisk liten plass. Hvite «kardemomme» hus med masse blomster rundt, en fin strand og gode restauranter. Der bør dere dra 🙂 Anbefaler også å besøke strendene Amadores og Anfi. (De ligger ikke langt fra hverandre) Hvit sand, krystallklart, rolig vann..nydelig 🙂 Ved anfi ligger det også en koselig liten slags park som er åpen for alle. Men Amadores og Puerto Mogan er favorittene mine 🙂

  1. Caroline

   Har hørt masse om Puerto Mogan fra mamma og pappa, så det blir definitivt en tur dit 🙂

 44. åh… så fantastisk! vi resier også med besteforeldre til lille snart, 1 uke i varmere strøk; ja takk!… men du… ammer du fortsatt?
  ønsker dere en fin tur 🙂

  1. Caroline

   Nei, sluttet å amme i starten av september :/ Nelia syntes brått det var morsommere å tygge på brystvortene mine :O

 45. Så fantastisk herlig!
  Drar dere allerede nå i November?

 46. Juni Marie

  Ser helt amazing ut! *.* Gleder meg til å se alle de fine bildene du tar defra på bloggen og alle de fine sommerantrekkene! 😀

 47. Ååh! Det er så nydelig i Meloneras 😀 Jeg og familien min var der for 2 år siden og da lå vi på Lopesan Costa Meloneras, og det var bare heelt nydelig. Dere kommer til å få det helt supert!!

 48. Gran Canaria er mitt favorittsted, spessielt maspalomas. Meloneras er liksom litt «vestkanten» av gran canaria. Veldig fint der, og koselig også, men litt for exclusivt for min lommebok. Vi pleier å reise i julen, og da har det hendt at det er litt kjøligere enn vanlig. Litt flere dager med regn og litt mere vind, men det har stort sett gått veldig bra. Kos dere masse! Kanskje litt for stusslig, men det er en liten koselig dyrepark rett utenfor maspalomas som vi synes er veldig koselig å ta en tur i de dagene det ikke er for varmt. Den heter i hvertfall palmitos park. 🙂

 49. Åh, det der ser helt fantastisk ut!! Dette fortjener dere virkelig 🙂 Håper vi får bli med på en liten del av det vi også. Men husk å slappe av! 🙂

  Kunne vært gøy å se hva du pakker til Nelia 🙂

 50. Polina Siguina

  Hei Caroline!
  Vi reiser også ned til Gran Canaria på avslapningsferie 6 desember og blir to uker. Valget stod mellom dette hotellet fordi det var rimelig selv om det er 5 stjerners og lopesan beobab som også er 5 stjernes. Valget falt på Lopesan beobab og jeg gleder meg sinnssykt. Hvordan blir det med flyturen og Nelia? Jeg gruer meg til å underholde Alexander i 7 timer på flyet.

 51. Så deilig med familieferie. Vi er på Gran Canaria nå og nydelig vær(31 i skyggen). Det som er så fint her. Og den mest solsikre øyen av de alle. Svigermor og svigerfar har hus her nede, med eget basseng. Total avslapning og deilig med besteforeldre som kan passe litt også

  1. Caroline

   Det hørtes utrolig deilig ut 🙂 Håper varmen holder seg :O

 52. Kristine

  Ååh, så herlig! Om du er ute etter litt shopping vil jeg anbefale deg å dra på El Tablero shopping centre i Maspalomas. Det er helt nytt, og litt mer «eksklusivt» enn alle de andre. Med mange kjente merkebutikker, hyggelige restauranter og moderne omgivelser 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 53. Så skikkelig deilig ut 🙂 når reiser dere? God tur hvertfall, og nyt tiden i varmere strøk 🙂

 54. Vi elsker Gran Canaria. Har hatt som tradisjon å reise dit uke 2 hvert år, så stor er sorgen denne vinteren, da jobben til mannen skal ta over en ny stor kontrakt 1 januar og vi ikke får reise… 🙁

 55. anbefaler Brasiliansk restaurant i Las Palmas- en opplevelse i seg selv:) god tur:)

 56. Var i Meloneras i fjor og det er en veldig fin og classy plass! Puerto de Mogan er kjempefin! Reis inn dit tidlig i ferien, dere vil garantert inn flere ganger. Og du, dropp Playa de aingles, Puerto Rico og andre sånn typiske «gamle» turiststeder, de er grusomme, men det går sikkert at å finne gode spisesteder og sånn der også 🙂

 57. Jeg pleier å kommentere innleggene dine i ny og ne for å fortellle deg hvor bra jobb du gjør, men denne gangen ønsker jeg å gi creds til Lars-Kristian.. For en utrolig bra mann han er – som alltid støtter deg, uansett kritikk han kommer til å få. Akkurat nå refererer jeg til tweetsa hans, de fikk meg til å le, samtidig som jeg ble så utrolig stolt. Og det er ikke første gang akkurat.. Det er fantastisk 🙂

  Uansett, ha en fin dag videre fine familien, dere er herlige!

  1. Caroline

   Lars-Kristian er den beste <3 Han støtter meg alltid, og det setter jeg utrolig stor pris på 🙂

   Ha en fin dag du også 🙂

 58. Kristine

  Om du kikker innom bloggen til Andrea Badendyck har du sikkert sett at hun har bodd i området til og fra det siste året. Hun har laget flere innlegg med anbefalinger i området om bl.a. spisesteder, strender og shopping.

  1. Caroline

   Det visste jeg ikke! Takk for tipset 🙂

 59. Så utrolig fint det så ut! En tur til varmere strøk hørtes veldig deilig ut nå som regnet pøser ned utenfor her 🙂

 60. Først må jeg bare poengtere at jeg har absolutt ingenting imot deg som verken person eller blogger (leser bloggen din jevnlig), men må si det er litt kvalmende at mennesker som har så mange ressurser, både økonomisk og på andre måter, skal få sponset slike ting.

  1. Caroline

   Dette er markedsføring for ving, det er ikke slik at de bare sender meg på en gratis tur. Jeg jobber mens jeg er der for å vise frem stedet.

   1. Tina A

    Jeg fikk plutselig en tanke: Hadde det ikke vært mulig for Ving å sende med f.eks en familie som ikke har råd til ferie selv til å reise sammen med dere? Tror det bare hadde skapt enda bedre reklame for Ving tillegg til at de hadde gjort en god gjerning 🙂 Selvfølgelig fortjener dere en ferie dere også, og jeg vet jo at du jobber mens du er der. Som sagt- bare en tanke 🙂

   2. Caroline S

    «Synes det er ganske kvalmende at mennesker» som er så grønne av sjalusi må rakke ned på andre som får til noe.. Caroline har da jobbet hardt for å få denne bloggen til å være stor som den er. Så synes vel det er vel fortjent at hun kan reise på en slik tur. Og forresten så er det vel sånn at bloggere må skatte en del av både turer og gaver de blir sponset med, så helt gratis er det jo ikke. (Hvis ikke jeg tar helt feil da)

    Ser forresten nydelig ut 🙂 Gleder meg til å lese om turen.

   3. Jobber ja hvem hadde ikke kunnet ta noen fine bilder og skrevet litt om Strand og restaurantlivet ? Ikke noen møkkajobb iallfall.

   4. Caroline

    Det er langt fra noen «møkkajobb», men mye arbeid er det 🙂 Liker å gjøre det ordentlig når vi først er på tur 🙂

   5. Tina A

    Caroline har jobbet seg opp et godt navn og troverdighet og en kvalitet på bloggen som gjør at hun er attraktiv for sponsorer. I tillegg skal hun jo levere et produkt i form av å ta bilder og lage blogginnlegg. Jeg tror det ligger mer arbeid bak bloggen enn jeg kan tenke meg til selv. Jeg kan selvsagt bare snakke for meg selv, men jeg tror ikke jeg hadde klart å levere et like godt produkt som Caroline.

    I tillegg synes jeg man kan ta i betraktning- et større perspektiv- baksiden av medaljen for bloggerne. I Caroline sitt tilfelle- at folk hele tiden skal «ta» henne på små filleting og leiter etter feil på bloggen, grave og spekulere i privatlivet hennes, at andre gransker utseendet hennes når hun er på live TV på jakt etter feil. Og ikke minst tidligere da folk faktisk kom og ringte på døren hennes og spurte om å få se Neila og forsøkte å ta bilder av henne i smug. (Magen min vrenger seg bare jeg tenker på det.) Så jeg synes så absolutt Caroline har fortjent den ferien (som ikke helt er ferie i tradisjonell forstand i og med at hun faktisk må jobbe en del).

    Når det gjelder kommentaren min over, så skjønner jeg jo at det sikkert hadde blitt rart å reise med en heilt ukjent familie. Som sagt: Bare en tanke, om enn kanskje en naiv tanke- med et ønske om at man kunne få i pose og sekk.

   6. Ja, tenkte også,på noe sånt. Men kanskje litt rart å reise sammen med en helt ukjent familie. Men Ving sponsrer jo alle bloggere virker det som. Men hva med å en gång iblant sponsra en familie som faktiskt trenger det! Eller hva med å ha en konkurranse å dele ut en sponsret tur. Det hadde vart mye bedre reklame for Ving sin del syns jeg. Begynner virkleig å miste sansen for Ving, syns det blir litt mye at så mange som faktiskt kan betale sin egen reise blir sponsret.
    Skjønner jo deg Caroline at dere gjerne reiser når en annen betaler. Hadde jeg kanskje også gjort. Men syns det er mer Ving det går på. Sånn personlig så var min første utlandsreise når jeg var ca 18 år å kunne betale min egen reise, Min mamma var alene med 3 barn så ikke så lett å betale for sånne ting. Men jeg husker at jeg alltid var veldig missunnelig på dem som kunnde reise. Men men sånn er det vel bare. Dem som har mye skal få mer.

   7. Caroline

    Dette handler om markedsføring, noe du ikke ser ut til å forstå. Hva er egentlig forskjellen på de som betaler penger for å markedsføre seg på bloggen, sammenlignet med de som bare bytter tjenester? Det handler jo på ingen måte om at de som har mye skal få mer.

   8. Jeg syns det hadde vart veldig fin markedsføring å sponset en familie som faktiskt trenger en ferie tur. Det hadde gjort at Ving virker sympatiske, og at dem faktiskt bryr seg om samfunnet. Altså veldig god reklmae. Dette er ikke ment som kritikk til deg Caroline, det går mest på at jag ikke helt skjønner mig på hva Ving holder på med. Har reist med dem selv et par ganger, men velger nok noe annet neste gang.

  2. Jeg har en «vanlig» 8 til halv 4 jobb, pengene jeg tjener, bruker jeg på bla ferie. Bloggen til Caroline er jobben hennes, så det hun «tjener» på denne bloggen, som ikke alltid kommer inn på kontoen hennes som penger, går til ferie. Jeg ser virkelig ikke noe galt i det. Før dere her inne kommer med forslag til hva hun kan gjøre, som feks det med å ta med seg en fremmed familie på tur, så forventer jeg at det er noe dere kunne gjort selv. Veldig lett å komme med kritikk av andre, mens man egentlig er like ille selv.

   God tur, Caroline! Når den tid kommer 🙂

   1. Tina A

    Forslaget mitt var overhode ikke ment som kritikk, bare så det er sagt.

   2. Tina A

    For øvrig kunne jeg gjerne ha reist sammen med en fremmed familie til et så flott sted, men jeg tviler på at noen hadde hatt interesse av å lese om meg 🙂 Men greit, det var et dårlig forslag av meg.

   3. Caroline

    Haha 😀 Tok det ikke som det heller 🙂 Synes ikke det var så dumt, men ble litt å sammenligne epler med pærer.

 61. Hotellet ser helt fantastisk ut! Personlig synes jeg Gran Canaria er utrolig kjipt og kjedelig sted. PS! Har dere vurdert Dubai? Veldig trygt med små barn og garantert veldig mye bedre vær enn på Kanariøyene. I tillegg så er det masse å se og oppleve. Min absolutt favoritt for en «winter get away» når små barn skal være med på turen.

  1. Dwightinha

   Ja hva med Dubai? Fordi Dubai nå oversvømmes av akkurat de samme norske reisende som normalt ville reist til Gran Canaria (gremmes). Reisende nordmenn i dette segmentet er ikke ettertraktede besøkende, spesielt ikke i Midt Østen, så hvorfor ikke Gran Canaria med mye mindre reisetid når man har barn. Tar man inn på et riktig dyrt og attraktivt hotell klarer man kanskje også å styre unna resten av Ving og charter bermen forøvrig.

 62. Når drar dere?

  1. Caroline

   i slutten av måneden 🙂

 63. Anbefaler virkelig Amadores stranden i Puerto Rico! Kritthvit sand og krystallklart vann, vakreste stranden på øya 🙂 når drar du dit?

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂 Drar i slutten av november.

   1. kathrine

    Amadores beach club, FANTASTISK utsikt, stemning, mat,drinker etc…. Både på dagtid og kveldstid – mest romantisk på kvelden da:)

 64. Jeg føler at vi er egentlig rikere enn deg Caroline, siden du får nesten alt gratis, mens vi betaler selv. Skjønner du hva jeg mener?

  1. Hun får jo ingenting gratis! Hun jobber jo masse…og tjener penger/sponsing på det.

  2. er du klar over at bloggere skatter ca 50% av verdien på ting de blir sponset. Det vil si at hvis de får en ferietur til 50 000 må de fortsatt betale 25 000, bare ikke til ving, men til staten…
   Det vil også si at hvis de får en pakke med sponsede produkter, må de velge mellom å sende tilbake eller betale skatt for å beholde det.

 65. Hvorfor er turen sponset?

 66. Så herlig.
  Det er bare å glede seg 🙂 Har bodd på Gran Canaria i mange år.
  Å Meloneras er helt fantastisk .

  Anbefaler at dere bør dra på SushiMex om dere liker sushi da så klart!? 😉 Beste sushien! Er en flott resturante 😉 Nyt Gran Canaria er helt topp!!!!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 67. Ååå, så utrolig deilig! Skulle godt hatt en familietur her i gården også – er jo så koselig å reise og oppdage sammen!
  Gleder meg på deres vegne! Blir godt å stikke avsted litt etter en travel høst tenker jeg! 🙂

  klem i fleng

 68. Åååå så fint, kos deg i paradis Caroline, det fortjener du 😉

 69. Hei, skulle bare informere deg at det står 2014 i overskriften, og ikke 2015 😉

  1. Caroline

   Vi reiser nå i november / desember 🙂

 70. Beklager, men så ikke at det var i år, trodde du tenkte på neste sommer 🙂

 71. åå elsker Gran Canaria! Siden dere har leiebil vil jeg anbefale å besøke Amadores stranden en dag, den er utrolig fin. Puerto Mogan er også helt nydelig om kvelden. Masse blomster, søte broer og fin havn. God tur!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 72. Hei! Til vanlig elsker jeg bloggen din, Caroline. Du er en super skribent og blogger bra. MEN dette provoserer meg, du får sponset tur? Jeg har reagert på det tidligere, det at du har fått i både pose og i sekk. Hvert eneste år leser vi om barnefamilier som ikke har råd til en sydentur i ferien. Èn ting at du drar på ferie, det unner jeg deg. Men det at du lar deg bli «sponset», når du helt fint har råd til det selv, er kvalmt. Du bidrar til å skape et «feirepress», der alle MÅ til syden. Du mener det kanskje ikke, men du har faktisk rundt 60 000 lesere DU påvirker. tenk litt på det.

  Hvem er jeg som skriver dette til deg? Ikke har jeg barn, eller mann å tenke på. Jeg er bare en vanlig student, som reiser realtivt mye iløpet av et år. Jeg har hvert år en lang reise(som regel Afrika), også kortere reiser til typisk England, Spania, Frankrike osv. Så det er ikke meg du påvirker sånn sett. Men jeg kunne virkelig ønske at du tar hensyn til alle barnefamilier som kunne ønske at barna hvertfall fikk en sydentur før de var 10.

  Som sagt, jeg digger bloggen din! Og da må det vell være lov å si ifra iblant?

  1. Caroline

   Jeg reiser for å gi Ving og destinasjonen markedsføring. Det handler ikke om å gi en gratis tur, men bytte tjenester. Jeg jobber når jeg er der, det er langt fra noen ferie slik som du fremstiller det, Ving gjør det ikke pga. veldedighet.

   1. Hvordan kan du mene at en sponset tur skaper mer feriepress enn en tur man betaler selv? Ser ikke helt forskjellen. Man drar jo på ferie uansett om den er sponset eller betalt, og det skaper jo like mye «feriepress». Kanskje du heller mener at du blir sjalu fordi du ikke blir sponset med en ferie selv? Du nevner at du reiser til Afrika hvert år, og kortere reiser til England, Spania, og Frankriker.
    Kanskje du burde gå litt inn i deg selv, og tenke på at du også bidrar til feriepress? Selv om du kanskje ikke har blogg, må du huske at du kan påvirke venner, bekjente, «FB-venner», naboer, kollegaer osv…
    Synes kommentaren din er veldig dobbelmoralsk, og lyser sjalusi. Beklager hvis jeg fremstår littt frekk her, men jeg får virkelig vondt av Caroline når alle blir så provosert hele tiden..Skal ikke være lett å gjøre alle til lags 🙂

   2. Hadde Caroline betalt ferien selv, så hadde jeg gitt mere «creds» til henne! Selvfølgelig vil jeg også ha sponset tur, men det gjør meg ikke sjalu av den grunn. Et stort problem i Norge er BARN som aldri får dra på ferie, og foreldre med dårlig samvittighet ovenfor det. Vil påstå at jeg ikke er havnet i den kategorien da jeg er en student, som lever på 7 200 kr i måneden. Som prioriterer penger på å reise fordi jeg kan. Fordi jeg ikke har noen andre enn meg selv og katten å tenke på. Jeg bidrar helt sikkert til «feriepress» til de på min alder, som er studenter, som har samme økonomi som meg. Jeg dropper alkohol og reiser, det gjør ikke de.

    Det ER faktisk en vesentlig forskjell på MEG og BARNEFAMILIER!!

   3. Hvorfor ønsker du å gjøre det på denne måten når du først skal reise bort med familien? hvorfor ikke betale turen selv, og stå friere i forhold til blogging og innhold i den perioden du er på tur?

   4. Caroline

    Det gjør vi jo også 🙂

   5. Siktet til andre svar du har gitt her, at dette er langt fra en «vanlig» ferie, at du må legge mye jobb i innleggene osv. Da står du ikek fritt på samme måten som dersom det ikke hadde vært en sponset tur? Sikker på at leserne hadde skjønt det/unnet deg det dersom du ønsket å blogge mindre osv den tiden du dro på ferie. Forstår liksom ikke helt hvorfor du velger å jobbe som vanlig også når du er på ferie.. men det er vel det med at du får det sponset da?

   6. Caroline

    Jeg har jo noen som forventer resultater, men for min egen del handler det uansett om å gi et best mulig resultat til dere. Det ville jeg gjort uansett om turen var sponset eller ikke 🙂

    Jeg elsker å blogge fra ferier, det er jo så utrolig mye å skrive om og vise frem 🙂

   7. Det er nå alt mulig du skal få skylden for også Caroline, håper du lar det prelle av.
    Jeg (en 4 barnsmor, med normal inntekt) leser bloggen din for å bli inspirert, akkurat som jeg leser et magasin. Når jeg leser et magasin noterer jeg meg de oppskrifter jeg vil prøve meg på, ser på de klær jeg liker og vurderer de reiser som er i bladet, aldri tenker jeg på om de har betalt for dette selv. Det samme gjelder her, jeg kan tenke selv og det er mitt ansvar hva jeg lar ungene mine få, hva jeg tar de med på og hva jeg lar meg påvirke av. Liker jeg ikke det jeg leser lar jeg være å kjøpe bladet eller klikke meg inn på siden. Caroline skal jo ikke få skylden for at ikke alle småbarnsfamilier kommer seg til syden. Selv har vi vært til syden flere ganger, det handler om å prioritere, vi må velge bort noe for å få noe annet, sånn er det for oss, at andre kanskje kan reise oftere og kanskje ha råd til dyrere reiser er flott, vi har alle ansvar for vår egen lykke. Jeg fikk veldig lyst til å reise tilbake til Gran Canaria da jeg så disse bildene, men på oss blir det Hellas denne gangen 🙂 God tur og jeg gleder meg til å lese hvordan dere har det der nede 🙂
    Og hils Lars-Kristian og så at vi (Rosenborg) tar sølvet i år….hehe, gratulerer med bronsjen 🙂 (litt idrettsironi, for de som ikke skjønner dette)

   8. Caroline

    Jeg tror ikke jeg kommer på én eneste ting hvor skylden ikke kan spores tilbake til meg 😀 Haha 😀

    Odd vinner til helgen, og da er det lite Rosenborg kan gjøre 😉

   9. Hehe, i så fall håper jeg dere feirer stort og det er dere vel undt 🙂

  2. Aleksandra

   Og jeg blir provosert av det stikk motsatte, som din mening her Heidi. Denne debatten om barn som ikke får dra på sydentur gjør meg stygt sagt grønn i trynet. Jeg kommer ikke på et større i-lands problem enn dette. Det er ikke nedfelt i menneskerettighetskonvensjonen at barn har rett på en sydenferie. Det er ingenting som tilsier at en sydentur gir en bedre barndom. Heller ingenting som sier at barna får en bedre ferie på en glovarm strand på Tenerife eller etter en lang flytur til Thailand, enn de får ved å sove i telt i egen bakhage. Et slikt fokus er ikke bare ekstremt egoistisk med tanke på barn, voksne og eldre i andre land som dør av mangelen på mat, vaksiner eller pleien de trenger. Det lærer barna at kun det beste og dyreste er godt nok. Og det er først her man kan begynne å synes synd på barna.

   Jeg har aldri vært på feire med mine foreldre. Vi hadde rett og slett ikke råd. Men, vi var på biltur nesten hver helg, vi gikk lange turer i skogen eller sov i telt. Og jeg har ikke noen negative tanker eller følelser rundt dette. Jeg er glad foreldrene mine lærte og viste meg alt dette. Og spør du meg ville jeg ikke byttet ut en eneste biltur med dem til fordel for en glovarm strand.

   Når det er sagt skal ikke Caroline føle noen ansvar for andres ferieøkonomi. Som hun selv skriver er hun på jobb under hele sin ferie. Hun skriver gode anmeldelser og tar oss med på turen. Å tro at Ving ville gitt denne turen til en barnefamilie dersom Caroline hadde takket nei til den er naivt. Hun frarøver ikke disse familiene noenitng, så derfor er det heller ingen hensyn å ta. Om det er noe som frarøver disse familiene en lykkelig ferieopplevelse så er det den firkantende synet om at en god ferie kun kan oppleves i syden..

   1. elisabeth h

    amen to that, Aleksandra!!!

   2. Mine beste ferieminne fra når jeg var liten var danmarksturene våre, så lite eksotisk som det for en sørlending. Jeg er helt ENIG i at man ikke MÅ dra til syden, det er jeg. Men jeg får fortsatt vondt av de barna som gruer seg til skolestart fordi mamma ikke hadde råd til noe i sommerferien. Det er bare tull å si at Caroline ikke skal ta hensyn, selvfølgelig må hun det. Hun påvirker 60 000 personer hver eneste dag.

   3. Caroline

    Hvilke hensyn mener du at jeg bør ta, Heidi?

   4. Mener du at fordi noen foreldre ikke har råd til å dra til Syden med barna sine så kan ikke Caroline reise heller?????? Jeg håper virkelig jeg leser feil her. Hvis jeg et år må prioritere bort ferie med mine barn for å få til noe annet og de kommer på skolen uten å ha vært utenfor byen hvor vi bor så må Caroline ta hensyn til dette, hvor er logikken. Nei vet du hva, mine barn er mitt ansvar, bare jeg og barnas far kan stå til ansvar for det de får oppleve og ikke, hadde vi ikke hatt råd til å reise så hadde jeg snakket med barna mine om det og så hadde vi funnet på mange andre opplevelser som ikke koster så mange penger. Caroline blir sponset for å gjøre en jobb for Ving, hun reiser og skriver et reiseinnlegg eller flere og ving får reklamen, dette er jobb, ikke noen som skor seg på andre. Til dere som er så misfornøyd med livet deres og lar dere provosere av Carolines suksess, dere har ansvar for dere selv, ta dere sammen, vi har alle vårt og vi velger selv hvordan vi bærer dette. Jeg leser Carolines blogg for å bli inspirert, ikke alt hun skriver treffer, men da hopper jeg jo bare over dette, akkurat som jeg blar over det som ikke inspirerer meg i et blad, skal magasinene slutte å skrive om dyre klær og reiser også? de skaper jo også et reise press, hva med VG, ingen reiseinnlegg der heller, det kan jo være vondt for noen å lese.
    Jeg gleder meg til reiseinnleggene dine Caroline, de er noe av det jeg leser med stor glede på bloggen din, rettetang osv er ikke noe for meg, men det hopper jeg over, føler meg ikke påvirket til å kjøpe 🙂 Faktisk så bestilte vi tur igjennom Ving i år etter mange år som Startour reiser, kanskje du har skylden 😉

   5. Jeg skjønner ikke hvilke hensyn du mener Caroline skal ta?

    Syntes det blir helt latterlig hva Caroline skal få skylden for! Jeg lo faktisk høyt av setningen: «Du bidrar til å skape et «feriepress», der alle MÅ til syden». Så banalt synes jeg dette er..

    Caroline er bare et menneske. Hun må da kunne gjøre normale ting, som å reise på ferie, uten at det påhviler henne et samfunnsansvar? Eller at hun automatisk skaper press?

    Caroline har aldri uttrykt at man MÅ utenlands på ferie eller for å kose seg. Tvert imot skriver hun jo flotte skildringer fra hytteturer med familien, besøk hos foreldrene i Fredrikstad og besøket i Ålesund.

    Jeg skjønner helt ærlig ikke argumentasjonen din, eller hvor du vil hen. På hvilken måte skaper det mer «feriepress» at Caroline drar på en sponset tur enn en hun betaler selv??

    Mener du også at aviser og magasiner skal slutte å skrive ulike reisereportasjer fra varmere strøk? De har jo tross alt flere lesere enn Caroline har.

  3. Kristine

   Kjære vene. Så fordi noen ikke har råd til å reise på ferie, skal alle andre leve livet sitt ut ifra det? Enten skrev du den kommentaren for å provosere, eller så er du bare sprø.
   Det er selvfølgelig kjedelig å ikke ha råd til å reise på ferie. Men når du først skal dra igang det der, så er det ofte foreldrene får skylde seg selv. Det er de som har tatt valgen som gjør at barna «lider». Det finnes selvfølgelig de som er syke, men det er også fryktelig mange late mennesker der ute. Ta deg en titt innom Nettavisen idag. 1 av 4 nordmenn går på NAV (i arbeidsfør alder). Det er IKKE 1 av 4 nordmenn som ikke kan jobb!

   1. Wow! Noe så usympatisk å si at de har tatt valget selv. wow. Gå gjennom avisenes sommerarkiv og les der du.

  4. Haha, dette må være dagens morsomste vri vel… Du mener ikke dette seriøst, Heidi??

  5. Rikke Nilsen

   Jeg skjønner ikke på hvilken måtte dette presser andre til å dra på tur, og at andre MÅ på sydentur? Vi alle kan bli fristet til å dra, men jeg tror det er få som faktisk føler dette er et press til å måtte dra. Har man penger til å ta en tur som dette spontant uten å måtte planlegge så ligger det jo en grunn bak, en har vært heldig med måten en har blitt sett. Lars Kristian er en dyktig, proff fotballspiller, med det er det også en del penger som ramler inn, og hadde han ikke vært dyktig hadde han ikke fått plassen sin på laget heller. Caroline er dyktig i sin jobb – det er lett å tenke at hun ikke har noen utdanning fordi hun er blogger, men det er jo der mange tar feil. Hun har også vært heldig, for det finnes sikkert mange som er like flink som Caroline i det hun gjør, om ikke flinkere, men som sagt, hun har vært heldig, samtidig som hun har vært målbevisst (kan jeg i hvertfall tenke meg), og med det kommer suksess. Har man ikke penger til å ta en tur som dette spontant så går det an å spare, og for mange tar det tid å oppnå det beløpet som skal til, men vi alle må jobbe for å oppnå noe. Dette kommer fra en fattig student selv på 18 år som lever på stipend og ekstrajobb på Kiwi, så har ikke akkurat noe luksusliv selv. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det er galt å faktisk ta de mulighetene som oppstår når en faktisk har muligheten, enten man er kjent og har god inntekt eller ikke.

   1. Jeg bryr meg generelt lite om alt annet som blir sponset. Men «feriepresset» går utover barn, ikke voksne. Barn som etter sommeren føler seg som tapere fordi de ikke var lenger sør en Danmark.

   2. Skal man slutte å reklamere for utenlandsreiser i andre magasiner da? For det er jo det Carolinebergeriksen.no er, et magasin på nett. La være å les om du føler presset går utover noe. Tviler på du angriper «reiseplakaten» på bussen, eller VG for å ha en StarTour annonse…..

   3. Heidi, jeg skjønner at du bærer på tunge opplevelser og selvfølgelig er det tungt for barn som ikke har det bra og aldri får oppleve noe, men dette er ikke Carolines ansvar, du må plassere ansvaret der det hører hjemme.

   4. Heidi: Følte meg aldri som en taper selv om eg aldri var lenger enn til Danmark jeg heller med mine foreldre når eg var barn. Mennesker må innse at ikke alle er like! Selv om mange av mine skolevenner var på sydentur så tok jeg ikke det for gitt av mine foreldre at jeg også skulle få denne muligheten! I løpet av mine 20 første leveår hadde jeg vært på to langturer med mine foreldre om sommerene. Det var til Lillehammer og til Danmark. Jeg led aldri noe nød og hadde det fint hos besteforeldre hver sommer.
    Lær heller barna at alle ikke MÅ det samme. Med slike gode holdninger så slipper en det «feriepresset» du snakker om.
    Virker som om det er litt «alle skal få i pose og sekk» for tiden.

    Slutt å gi Caroline skylden for alt som måtte dukke opp. Det er så jævlig feil!

    Caroline: Setter pris på den gode bloggen din! 🙂

   5. Ingvild

    Men nå er det jo ikke barn som er hovedgruppen av Carolines lesere uansett, så dette innlegget har ikke noe med feriepress blant barn å gjøre.

   6. Ikke for å være vanskelig her, Heidi. Men når ble det negativt med en tur til Danmark? Jeg har noen av mine beste ferieminner fra Danmark, og ville MYE heller reist dit enn til charterland helt uavhengig av pris. Jeg skjønner ikke den feriedebatten om at ALLE må til Syden. Som 28åring har jeg vært totalt fire ganger i såkalt syden – og det er bare ikke for meg. Og jeg føler ikke noe press på at folk reiser på chartertur en eller to ganger i året selv om jeg var femten år første gang vi reste til GranCan – vi har jo hatt knallfine ferier for det. Og det er dét det handler om i mine øyne. Lage en opplevelse for seg og familien innenfor egne rammer – vi reiste masse på teltur i Norge når jeg var lita. Var på hytteturer. Skeia kanskje ut med å leie feriehus i Danmark eller Sverige noen år. Og jeg har bare gode ferieminner. For vi var sammen – hele familien, og mamma og pappa hadde tid til oss.

    Jeg er så glad for at jeg vokste opp når det var lov å ha hyggelige, deilige ferier uavhengig av pris..

   7. aleksandra

    Hvis barna føler seg som «tapere» fordi de ikke har vært i Syden i sommerferien så er det noe alvorlig galt med måten deres foreldre og miljøet rundt håndterer dette «problemet» på. Og da ligger ikke feilen i det at Caroline drar på tur, men at du og andre med deg dramatiserer dette som om det skulle være brudd på grunnleggende rettigheter. Du nevner selv i en kommentar over at dine beste minner er fra turer til Danmark, samtidig som du skriver at barn føler seg som tapere fordi de ikke har vært lenger sør enn Danmark? Hvor selvmotsigende er ikke det? Har du noen forskning som viser at en ferietur til Syden løfter barnas selvbilde? Eller at de har det gøyere der? Som psykologstudent har jeg nemlig bare erfart det stikk motsatte. At det er kvaliteten og tilknytningen mellom barn og foreldre som avgjør barnas selvbilde. Og at det er tiden man bruker med dem som teller mest. Med en slik argumentasjon er du med på å skape dette presset og til og med forsvare det. Hva med motepress? Barn føler seg jo som «tapere» fordi de ikke har den nyeste iPhone og Canada goos – jakken? Ville din løsning på dette problemet være å sponse alle 11 – åringene med iPhone og dyre jakker? Det er vi som skaper dette presset rundt. Om at man må ha alt,hvis ikke så er man dårligere. Personlig syns jeg ikke synd på et eneste barn som ikke får dra til Syden i sommerferien. Jeg syns synd på dem som ikke har foreldre som kan skape et selvbilde hos dem som ikke brister pga materielle forskjeller, eller fordi noen mener at alt utenom en Sydentur ikke er «godt nok»…

   8. Emilie

    Heidi, nå er det jo ikke sånn at det er bare Caroline og familien hennes som er ute og reiser. Hva med familien Hansen nede i gata? Eller Olsen i andre etasje? Eller Birgitte på jobben? Eller Anders på skolen? Det er faktisk ganske vanlig for det norske folk å være ute å reise og derfor blir det feil å angripe Caroline for å gjøre det. Selv har jeg aldri vært i «Syden» som barn og jeg har heller ikke tatt noen skade av det. Det viktigste for min ferie er at jeg får nye opplevelser og kan få litt ekstra tid med familien min og det kan man vel like godt ha i et sydlig land som på en telttur i nabolaget?

   9. Så trist å lese det du skriver Heidi 🙁
    Du har virkelig et feil syn på hva som er gode og trygge verdier for barn og hva som gjør dem selvsikre og lykkelige. Håper du finner ut av dette og finner glede i deg selv og lærer å glede deg på andres vegne. Caroline er en fantastisk dyktig blogger. Hva hvis du hadde lest en anmeldelse om dette hotellet fra en annen hotellkritiker? Som du visste jobbet for eksempel for Ving. Hadde du blitt like sint for at den personen fikk turen sponset? Nei, fordi du visste jo at det var jo jobben til denne personen! Men guess What! Dette er Carolines jobb! Og hvis du ikke takler det ja da bør du slutte å lese bloggen hennes. Eller begynne som blogger selv hvis du er så grønn av sjalusi at du ikke klarer å komme med annet enn barnslige argumenter for å «skjule» sjalusien din. Vet du- den kommer bare enda tydeligere fram. Og det er sånne som deg som gjør at barn blir utrygge og skuffa over sommerferiene sine!

 73. Hola Caroline! Cómo estás?
  Jeg bor her på Gran Canaria, Arguineguin, og går på den norske skolen her!
  Tenkte bare å komme med et lite tips(kan være fordi at jeg har blitt så vandt til varmen nå), men det blir ganske kjølig her på kvelden(ca.25). Og selvom dagene fortsatt kan ligge på 40 grader i sola, er det et ganske stort dropp til 25!
  Maspalomas er en nydelig by, men dette ligger nærmere Las Palmas noe som gjør at det er litt mer utsatt for regn/sandstorm(er ikke meldt noe kraftig fremover, men det kommer jo ann på når dere drar!)
  Ellers hvis dere skal på shopping, kan jeg anbefale Atlantico(ligger i vesindario) og El Mirador(ligger nærmere Las Palmas, og er det nyeste og største senteret på GC)
  Ellers hvis dere får tid hadde jeg dratt på Amadores stranda, mye liv å røre, men også en utrolig fin strand med krystall blått hav!
  Føler at jeg sitter å skriver så mye nå, som dere helt sikkert vet allerede! Men håper at noe kan komme til nytte, og hvis det er noe så får du spørre, hehe 🙂
  Buen viaje! !Bienvenido a Gran Canaria!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 74. Det er bede shopping i selve Las Palmas som ligger en liten time unna Maspalomas!
  Her er Sephora, Zara , SportZone,Adidas, Nike store , Disney store osv osv… dette ligger på Las Arenas, samt alle merker finner du på El corte ingles. De har også et eget El corte Ingles med bl. a Gant Home, Zara home med sykt mye fin juelpynt å interiør.

  🙂 Hilsen flyvertinne med utallige julehandler når vi flyr gran canaria!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 75. Men gud vilka härliga bilder, nu blir jag ännu mer sugen på att resa!!!

 76. Margrete

  Vi bor alltid på Lopesan Costa Meloneras spa and resort! 6 året på rad.. Veldig barnevenligt hotel:) Det blåser en del på denne årstiden på maspalomas/meloneras så ta med en tynn ytterjakke for det kan bli veldig kjølig på kvelden!

  Jeg anbefaler Amadores stranden, der ligger solsengene langt nede ved vannkanten., sanden er også falsk, noe som gjør det enklere og koste bort fra små barnehender:)

  Anbefaler også Sushi&tmex resturangen og Grand Italia på promenaden i Maspalomas/Meloneras, utrolig god fajitas og pizza/spaghetti…

  Las Palmas er en nydelig by å besøke for shopping og cafe..

  Ha en utrolig fin tur!

  1. Caroline

   Tuusen takk for så mange, fine tips! Vi gleder oss 🙂

 77. Hei hei! å det så fantastisk ut !

  Gran Canaria er en utrolig fin ly, hvis du kommer på de riktige stedene selvsagt 😀
  Har selv bodd der 3 mnd i vinterhalvåret de siste årene, og er storfornøyd hvert år! Vi eier da ett eget hus som ligger litt utafor Puerto Rico, i taurodalen, det er utrolig vakkert der. med egen golfbane resteurant og basseng ! når er det dere drar ?

  Lurte på om du kunne hatt en bikini «update» for oss som drar til sydligere strøk nå på vinterstid? og om du kunne lagt ut noe n trenings øvelser?

  Du får ha kjempe fin tur og kose deg masse, nytt hvert øyebllikk!

  mange klemmer og varme hilsner

 78. Reiste til maspalomas julen i 2010, var veldig uheldig med været desverre, regnet hver dag og det var ikke mere enn 15 varmegrader.
  Heldigvis var det masse shopping! Anbefaler å dra til det store kjøpesenteret(usikker på navn) som ligger ca 10 km unna maspalomas, aldri sett så masse butikker før!
  Syntes egentli butikkene var det eneste positive med den turen, for strendene var heller ikke noe å skryte av:/
  Håper dere er litt mer heldigere enn det jeg var! Kos dere:-)

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂 Får håpe på godvær 🙂

 79. Vært i Maspalomas flere ganger de siste årene, og synes det er helt supert der! Fått et nytt kjøpesenter der også som ikke er super stort, men har blant annet Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear etc. Det hadde nettopp åpnet da jeg var der i fjor, så muligens blitt bedre nå!
  ..også må jeg gi en liten «advarsel» om stranden i Maspalomas, flere kilometer med nudiststrand, så pass på øya, plutselig er de der, og du må gå langt for å komme unna de glade nakne igjen 😉 Med mindre det er deres greie da, vet ikke jeg!

  1. Caroline

   Haha 😀 Da vet jeg hvor vi skal 🙂

 80. Cathrine

  Förra våren var jag i Meloneras, bodde på hotel Caybeach. Jag tyckte att Meloneras var lite för litet och Maspalomas stranden var inte så fin. Men där finns bra restauranger och god mat och strandpromenaden är fin. Jag tror att Meloneras är perfekt för barnfamiljer, och inte för människor som vill festa. Jag rekommenderar er att någon dag åka till Playa del Ingles och/eller Puerto Rico (Amadores beach är helt fantastisk)
  Trevlig resa! 🙂

 81. Er akkurat i dette området no.
  Kjempefint å trimme på sandynene fra fyret i Maspalomas og inn til Playa del Ingles, men du er ikke akkurat alene på denne stranden. Veldig mange vandrere.
  Elles kjempefint her med sol og varme som vi nordmenn trenger på denne tiden 🙂
  Ønsker deg en fin ferie her 🙂

 82. Er akkurat i dette området no.
  Kjempefint å trimme på sandynene fra fyret i Maspalomas og inn til Playa del Ingles, men du er ikke akkurat alene på denne stranden. Veldig mange vandrere.
  Elles kjempefint her med sol og varme som vi nordmenn trenger på denne tiden 🙂
  Ønsker deg en fin ferie her 🙂

  1. Caroline

   Å, så gøy! Tusen takk 🙂 Fortsatt god ferie tl deg 🙂

 83. fast leser allerede! super fin blogg du har og ikke minst familie, hihi 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så utrolig koselig, Emilie! 🙂

 84. Vi feira jul i maspalomas i fjor, var der i 14 dager. Som regel foretrekker vi Hellas, men på denne tiden av året er helt klart gran can genialt.
  Vi hadde en fin ferie, men reiser aldri dit igjen. Dårlig service, sure vaskedamer og høye priser ifht Hellas er grunnene til det.
  Vi tilbragte mange dager på stranden Amadores, og puerto Mogan var et nydelig sted!

  Håper ferien blir skikkelig fin, sååå digg å reise med besteforeldre 🙂

 85. Kjempefint i Meloneras! Anbefaler, som mange andre ser jeg, dagstur til Mogan! Vi har alltid tatt båt dit.
  Og spanske butikker – Stradivarius, Zara og Mango er bare noen av mine favoritter.
  Håper dere får en strålende ferie!

 86. Med den høsten du har hatt fortjener du en lang og god ferie i varmen. Og med barnevakt blir det perfekt! Ønsker dere god tur!

  1. Caroline

   Vet du hva, det føler jeg også 😀

 87. Er lov å sette mer enn ett punktum i et avsnitt. Veldig slitsomt å lese bloggen din når en setning er på såpåss mange ord… bare et lite tips

  1. Caroline

   Det er derfor jeg bruker komma 🙂 Men takk for tips! 🙂

 88. Hei, får også foreldrene dine og svigerfamilien din det også sponset? Skal mamman og pappan din være med dere begge ukene? Eller bytter besteforeldrene på å være med? Hvorfor får ikke Anette være med? Så ut som et supert sted og tror dere får en flott ferie:)

  1. Og ellers er alt bra eller?! Hjelpe meg, skulle tro det var et avhør!

 89. Jeg var der med familien min ! Veldig fint, ikke alt for mye shopping, men mye å gjøre som f.eks. å ri på kamel, det var veldig gøy ! Gleder meg til å lese om reisen deres 🙂

 90. Bor her på mitt 8ende år nå. God ferie. Virkelig en herlig plass. Meloneras er den fineste plassen på hele øya!

 91. Kom hjem fra Meloneras for to uker siden. Det var deilig vær, hvor tempraturen lå på 25`C – 30`C, oppleved at det var en del vind og at det virket kjølig om kveldene. Vi bodde på Hotel Baobab, dette ligger i Meloneras.

  Kan anbefale en tapasresturang som heter Bandera- som hadde utrolig god mat/tapas, denne ligger like ved Hotel Baobab. Må også anbefale en resturant som ligger like ved fyret som heter Maximillians Restaurant- http://www.maximiliansrestaurant.es/en/menu, her får du utrolig god kvalitet på mat og service og man får virkelig en god opplevelse, og et deilig glass med Moét!

  I området rundt i Meloneras ligger butikker som Mango, Espirit, Stratuvarius, Guess og man finner også butikkene The Mint Company – http://www.themintcompany.com, hvor de selger alt fra Marc by Marc Jacobs, Michael Kors, Mulberry til Burberry. Er mange parfymerier der, med veldig gode tilbud. På shoppingsentret El Tablero finner du Make Up Store og Zara. Så her er det mange gode muligheter!

  Ønsker deg og dine en riktig god tur! Er så utrolig fint der!

 92. Hvis dere vil ha ordentlig biffmiddag burde dere spise på La Pampa 🙂 Nydelig mat!

 93. Michelle

  åh, ser jo helt fantastisk ut!! Det der blir nok superbra! Forstår godt at dere valgte noe litt nærmere enn Mexico.. reising stjeler så mye energi og med en liten i tillegg kan jo det bli en prøvelse 😛 Skal selv til Playa del Carmen og Cancun 2 uker fra nyttår og utover, men så bor jo jeg i Mexico City, så er jo ikke lange veien 🙂 hehe

 94. Vi var der med en toåring i november 2013. Litt for kaldt for oss, men trivdes godt i Costa Meloneras. Flott biffrestaurant på strandpromenaden. Vi var ikke så mye på stranden, likte oss best ved hotellbassenget p åLopesan Baobab – et fantastisk hotell som kan anbefales, gangavstand til hele Meloneras! God reise 🙂

 95. Hei Caroline,

  Dette innlegget behøver ikke publiseres, prøvde å finne en e-post for å kunne sende litt bilder og veibeskrivelser, men alt kan googles;)

  Gran Canaria har fått et harrystempel og behøver virkelig litt positiv PR, din fine familie er jo fantastiske ambassadører. Jeg har lest gjennom kommentarene og de fleste anbefalingene er jo rettet mot sydsiden av øyen, så jeg vil slå et slag for Las Palmas by og de gjemte perlene som finnes langt borte fra neonskilter og norske menyer.

  Et absolutt must er en resturant som heter Casa Martell som ligger i El Madronal, Santa Brigida her har vi opplevd kulinariske opplevelser man bare drømmer om å kunne ta med seg hjem i kofferten, selve resturangen er et ferieminne i seg selv, om dere tar dere turen så må dere be om å få en tur rundt i resturanten og vinkjelleren. Ikke se på menyen, men be om å få resturangens spesialiteter and you´re in for a surprice! Resturanten åpner ikke før klokken 20:00 for middag og det er et lite stykke fra der hvor dere skal bo, men det er så verdt det!

  Las Palmas er storbyen og verdt et besøk, her finnes alt fra shoppinggaten Triana, den kjente kjøpesenter kjeden El Corte Ingles, Las Canteras sandstranden midt i byen, vakre Santa Catalina parken og mektige Santa Ana katedralen. Las Arenas, El Muelle og El Mirador er alle store kjøpesentere hvor man lett kan slå ihjel et par timer om det er dårlig vær.

  Om dere ikke vil reise så langt, men vil oppleve det kanariske kjøkkenet kan jeg anbefale El Cenador som ligger i bukten rett før man kommer til Puerto Rico. Her kommer dere til å sitte side om side med andre skandinavere, men maten, servitørene og kjøkkenet er kanarisk. Her er gambas al ajillo noe man må teste!

  Vi bodde faktisk på Sheraton i januar, det er et fantastisk hotell! Frokosten er himmel, pass dere for churrosene og cavaen! Det ligger jo et stykke unna alt, men med leilebil er det ikke noe problem. Håper virkelig dere får to helt fantastiske uker! Gleder meg til å se bilder og få være med på ferie gjennom bloggen.

  1. Caroline

   Hei!

   Måtte godkjenen denne, hvis ikke hadde jeg bare glemt den 😀 Men tok vekk de delene av kommentaren som sa noe om hvem du var.

 96. Jeg bodde 2 år på øyen og jobbet på Anfi del Mar i den perioden! Anser øyen som mitt andre hjem. Vi feirer jul der i år:) Om dere tar bilen til den nydelige byen Mogan må dere booke bord på restauranten Que Tal! Ha god tid for her skal dere gjennom endel fantastiske retter:) God ferie:)

 97. Dear Caroline!!! Do not go there!!!! We have been there 2 years ago and would never ever go there!!!
  1. Its quite cold in the mountains and you should take bus to go to the sea. It really windy there
  2. All pools are cold! There are no single swimming pool with warm heated water just in the spa
  3. There are nothing to do with Nelia! No playground, no toys
  4. In the spa kids are not allowed!!!
  5. Food is awfull!

  Believe me, its the worst hotel in Spain. I woul reccommend you – https://www.abamahotelresort.com/ – this resort is in Tenerife and its just perfect choice – great 2000 sq.m. spa where kids are allowed, kids playground, private beach and perfect atmosphere!!!!

  1. Do you think she is going to cancel her holidays just because you had a bad experience? (p.s. WHy did you go back a second time if it is so horrible?) Gran Canaria er ganske så fantastisk Caroline, det er bare å glede seg 🙂

   1. Caroline

    Some will always have bad experiences but this hotel has gotten 4,5 out of 5 from their guests. It also says in the description that there is a playground and kids pool 🙂

   2. You asked if there was someone, so I wrote our expirience.

    https://www.tripadvisor.co.uk/LocationPhotoDirectLink-g230095-d600105-i30298748-Sheraton_Salobre_Golf_Resort_Spa-Maspalomas_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

    This is playground:) None of the children will play there. Is really tiny tiny. Kids pool they have, but without heated water. There is actually ne heated pool ont he top, near the bar, but….children cannot swim there….

   3. Caroline

    The reviews are pretty good 🙂 Nelia is to small to be on the playground anyway, but I agree that it didn’t look so nice.

   4. We didnt go there for the second time! La Palma and Santa Cruz are: 200 km frome each other and they are two seperate islands:)

   5. Det står klart å tydelig » 2 years AGO»
    Altså, denne kvinnen har vært på dette hotellet, 1 gang, for 2 år siden. Ikke 2 ganger… enkelte mennesker!

 98. Reiseglad Reiseglad

  Ser herlig ut! Her kommer tips til flyturen med den lille søte : D https://reisegladreiseglad.blogg.no/1404745559_hvordan_overleve_en_f.html

 99. Heldige dere som skal til Meloneras. Anbefaler Sushi Mex – de har helt fantstisk sushi! Beste jeg har smakt noensinne.

 100. Var der nå i sommer. Vi bodde i den gamle delen der hotellet var nydelig og rent, men område ellers var litt «utgått på dato». Derfor tok vi morgentur HVER dag langs stranden til den nye delen der dere har bestilt hotell. Det er bare å glede seg; veldig fint, rent og nybygget og ikke så altfor stort 🙂 Anbefaler joggetur/gåtur langs stranden fra den nye delen til den gamle og tilbake igjen( en vei er ca 5km så utgjør ca en mil). Det ble iallefall for oss et daglig gjøremål som ga oss uendelig mye. Dessuten er stranden der svært bred og perfekte forhold for løping så du slipper å «falle gjennom» sanden hele tiden. Uansett, jeg tror dere kommer til å storkose dere 🙂

  1. Caroline

   Jeg tror du snakker om et annet hotell nå, for det her ligger ikke ved stranden :/

   1. Rebekka

    Nei, mente forsåvidt ikke at det gjorde det 🙂 Men er nok ikke så altfor langt unna. Det fyrtårn (bilde) du har postet i. dette innlegget , er akkurat der vi stod når vi kom til det jeg kaller den nye delen 🙂

   2. Rebekka

    Nei, mente forsåvidt ikke at det gjorde det 🙂 Men er nok ikke så altfor langt unna. Det fyrtårn (bilde) du har postet i. dette innlegget , er akkurat der vi stod når vi kom til det jeg kaller den nye delen 🙂

 101. Vi var i jula på meloneras. Bodde på Lopesan Boa bab, synd de ikke sponset dere dit for det er kortere vei til sentrum og like flott hotell. Meloneras har koselige butikker, god mat og trivelig strandpromenade man kan gå tur med barnevogn. Jogge der er helt fantastisk. Tur i sanden i maspolamas er og en fin tur. Morgan med båt må oppleves, så koselig med små taverna.

  God shopping i las Palmas. Var på atlantico, men for ett støynivå der..

  Vi koste oss med barn der nede og selv om lengre reisemål er mer idyllisk, er det akkurat passe flyreise med småbarn.
  I jula hadde vi 25 grader på dagen, og 17 kveld;)

  1. Caroline

   Vi hadde Lopesan som et alternativ, og satt igjen med det og Sheraton 🙂 Valget var vårt, men vi valgte Sheraton. Var vel 49/51 😉

 102. Meloneras

  Så gøy å se dere skal dit. Mannen min har bodd på hotellet, og sier det er ufattelig bra! Har selv vært mange ganger på Meloneras, og det er min absolutte favorittplass på Gran Canaria – Fin strandpromenade, renere, penere, nyere, mer ekslusivt, gode shoppingmuligheter med merkeklær og typiske «syden-boder» For dere – i andre enden av strandpromenaden, ved den lange stranden, er det typisk strandresturanter.. Men langs strandpromenaden er det rent, pent og hvite duker.. Men vær obs på at det er utrolig mye folk der fra.. tja 19-20 tiden tenker jeg.. Da har vi kunnet vente nesten en time på bord, og på flere av resturantene «pusher» de litt på at dere skal betale og gå.. Så ikke såå gode muligheter for å sitte lenge å nyte.. Vet ikke hvor sent dere spiser.. Ved strandresturantene er det en helt annen standard, men ok til god mat ( særlig den resturanten i rekken lengst fra vannet og helt innerst mot stranden.. på v. side) Der har det vært veldig bra mat! Kos dere enormt på tur.. Og snev av misunnelse over at dere får nyte min favorittplass 🙂

 103. Ser herlig ut!
  Ja, dere er heldige som får sponset turen, men det er vel ikke så annerledes enn de andre tingene/tjenestene som omtales på bloggen? Det er jo også inntektsbringende..
  Liker å lese bloggen din med alt som hører med.
  Nyt ferien, alt ligger til rette for at det blir en super tur:)

 104. Mine beste ferieminner har for det meste ei tilknytning til GC. Ein herlig plass, uansett årstid! Gokart, Aquapark og Orkidèpark, for å nevne noke. Aquaparken og Orkidèparken er ein del av Palmitos park på Maspalomas. Her er det også masse anna å oppleve!
  Kanskje meir aktuelt når Nelia blir eldre, men mykje kjekt for dei voksne også 🙂 Orkidèparken er ein flott destinasjon for mor og svigermor om dei intresserer seg for blomster. Der er også delfinshow og lignende. Så kan dere sende gutta på gokart eller i Aquaparken, som ligger rett vedsiden av kverandre 😉
  Siden dere har leigebil kan eg anbefale ein tur opp Pico de la Nieves, høgste toppen på GC. Men husk bilsjuketabletta!

 105. Hei Caroline:)

  Jeg har feriert i Meloneras-området flere ganger årlig de siste 6 årene, og så sent som i februar-mars i år leide vi et hus ved Salobre Golf i 6 uker, så derfor tenkte jeg gi deg våre favorittsteder og tips:)

  Strender:
  Den flotteste(og mest barnevennlige) stranden er den kritthvite stranden (med sand importert fra Karibien) ved Anfi del Mar rett ved Arguineguin.

  På andreplass er Amadores i rett forbi Puerto Rico, og her mååå dere bare gå og spise lunsj på Amadores Beach Club som ligger i enden av beachen. Dersom dere vil ligge litt i fred for masete strandgjester anbefaler jeg sterkt å besøke selve beach club`en rett ved siden av restauranten. Her betaler dere for å leie STORE solsenger, cabanas eller helt private områder for en dag, og dere kan ligge i fred og ro med en drink i hånden med behagelig lounge-musikk, saltvannsbassenger, nydelig mat og egen ringeklokke til serviceinnstilte servitører. Tips: bestill salaten med manchego og iberico skinke og gjerne med en champagne sangria ved siden av 🙂 Vi er blitt helt fan, og drar tilbake hit gang på gang:) Du kan lese mer om stedet her: https://amadoresbeachclub.com/no/cartas/dinner-spa-restaurant-canarias/

  Steder/restauranter:
  En nydelig liten fiskelandsby dere må besøke er Puerto de Mogan. Her kan dere ligge på stranda, rusle rundt i sjarmerende gågater, spise en herlig lunsj og bare slappe helt av.

  Las Palmas er hovedstaden på øya og byr på det meste du kan ønske deg av shopping, flotte restauranter og severdigheter. Jeg fant bl.a en nydelig Prada veske i en helt fantastisk veskebutikk i en av gågatene, så her ligger shoppingperlene på rad og rekke.

  I Meloneras finner du flotte designerbutikker samt billigere alternativer. Vår favorittrestaurant her er Sushi-Mex, en fusionrestaurant med både sushi, japansk samt meksikansk mat. Maten er nyyyydelig og servicen enda bedre. En sikker vinner!! Ellers er det herlig å bare sette seg ved en av cafeene ved promenaden her og se solnedgangen med et glass cava i hånden:)

  Atlantico er et av øyas største og (etter min mening) beste shoppingsentre. Perfekt for en overkyet dag eller rett og slett julegaveshopping. Ligger omtrent mellom flyplassen og Las Palmas, ca 30 min fra Meloneras.

  En annen favorittrestaurant er den som ligger i det relativt nye Radisson Blu Resort i Arguineguin – helt nydelig mat og fantastisk utsikt! Og bestill et glass Bellini her:)

  Den første restauranten vi besøkte da vi kom til øya første gang er Restaurant Rossini/Roger`s Steak house i Arguineguin. Den ligger i Club Puerto Arguineguin og dere finner den ved å gå inn i resepsjonen og ta heisen ned til første etasje (strandnivå). Et veldig romantisk sted når mørket kommer , og man sitter så og si på stranden og ser solnedgangen med masse lysende lykter som henger fra trærne. Menyen er ikke like trendy som de førstnevnte, men her har de nydelige biffer, and og italienske retter.

  Palmitos Park er en flott park/zoo med eksotiske dyr, delfin shows ++ . Du tar av ved Maspalomas og kjører inn mot fjellene. En flott park som bør oppleves!

  Håper tipsene var til hjelp, og ha en helt super ferie! Helt perfekt tid å reise på nå også:)

  Stor klem fra Marie

  1. Caroline

   Tusen takk for fine tips, skal definitivt lete frem denne kommentaren når vi er der 🙂

 106. karoline

  Var på Gran Canaria senest i September, og Meloneras er kjempe flott!
  Promenaden med butikker og restauranter har virkelig mye å by på, men det er mest lokale merkebutikker. Men gud så mye fint man finner her, som ingen andre hjemme i Norge har. Utrolig artig!

  Anbefaler dere virkelig å kjøre en dagstur inn til Las Palmas, på kjøpesentret Las Arenas like ved gamlebyen. Styr unna Atlantico i Vecindario, det kryr av turister og er langt ifra like stort, og like bra merkebutikker som Las Arenas har.

  Jeg vil sterkt anbefale dere å gå fra strandpromenaden i Maspalomas (El Faro) mot Playa del Inglès. Dette er en flott spasertur, og hvis dere går tidlig på dagen er det nesten ikke folk langs stranda, da kan dere nyte sanddynene helt for dere selv.

  Ellers, dra til Mògan og gå langs havnen og markedet, små sidegater med cafeèr, nisjebutikker og blomster hengende nedover murhus. Vakkert!
  Jeg blir veldig ivrig når jeg tenker på Gran Canaria, mitt andre hjem. hehe! Håper dere får en fantastisk tur ♥

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 107. Caroline

  Hei Caroline! Bodde og jobbet på gran canaria vintern 2013 og trivdes veldig godt! Det er en øy som virkelig har alt!strender, fjellvandring, shopping og ikke minst fantastisk natur og arkitektur! Mitt aller beste tips må være å ta en roadtrip hvor dere får se den nordligste delen av øya! Det regner mer der,og derfor mye grønnere natur! Til og med bananplantasjer!! Mine favorittbyer er teror og arukas(spektakulær katedral)! Du vil bli overassket over hvor mye forskjellig og «ikke turist» steder som finnes om man bare kommer litt ut av turistbyene;) riktig god tur!

 108. Åh, ser helt nydelig ut ♥ Dere kommer nok til å kose dere masse, gleder meg allerede til å lese innleggene dine derfra! 🙂

 109. Til dere som sitter og surver av misunnelse her: Skaff dere en jobb og spar penger så får dere også råd til en sydentur. Jeg har ikke god råd, men sparer litt hver mnd så jeg får dratt til syden en gang i året. Eller begynn å blogg selv og se om ving vil sponse dere..

 110. Har vært inne og sett på hotellet nå og synes bare to ting er rart; At dere drar på golf hotell når ingen av dere golfer. Og at dere ikke velger et familiehotell siden dere har barn. Er jo ikke barnebasseng der engang! Ble paff jeg nå.. sydentur uten barnebasseng til ongen… Og dere som har vært så flinke med babysvømming hjemme… Ellers: kisses and hugs :-*

  1. Caroline

   Det er barnebasseng der, i tillegg til lekerom og lekeplass. Det er heller ikke et dedikert golfhotell,mener hotell med golfbane. Nelia er uansett så liten at det med familie- og barnehotell ikke er så viktig ennå.

 111. Reiser ofte til Meloneras, anbefaler restaurantene Grand Italia (på boulevarden) og El senador (på stranden like ved fyret) på det varmeste, El Senador har en helt fantastisk kyllingsalat! 

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   1. Heilt einig! Her er maten og servicen så bra! Meloneras er topp for barnefamilier!

 112. ok, skjønner 🙂

 113. Jeg må innrømme at i svake øyeblikk har vi vurdert Sheraton GC. Mest fordi vi nytet Platinum medlemsskap i SPG og ville trolig nytt en del ekstra goder via medlemsskapet. Men, så kommer jeg på at jeg selvfølgelig ikke kunne tenke meg GC, den tid er absolutt forbi. Men jeg kan ikke stoppe å forundres at du som selvfølgelig har råd til å betale feriene dine selv, sier ja takk til en sponset ferie. Hvorfor ikke ta fullstendig fri noen uker og la blogg være blogg! Vel, du har vel dine grunner. Selv pakker jeg til min fjerde østentur i år, men jeg er glad er i stand til å betale mine reiser selv, det gir frihet..

  1. Caroline

   Jeg hadde blogget fra ferien uansett, sponsing eller ei 🙂 Har all den friheten jeg trenger, og vel så det…

 114. For et flott valg av hotell Caroline! Jeg har selv sett på dette nå som jeg skal på tur snart selv, men har fortsatt ikke bestemt meg! Gleder meg til å lese om din opplevelse av det!

  Mvh Juliana

 115. Kristine

  Hei Caroline, så flott at dere skal til Gran Canaria! Det er så mange som har fordommer om disse øyene, og jeg får alltid lyst til å spre det glade budskap om hvor fantastisk det er der, hvis du bare drar rett sted. Nå ser hotellet deres helt fantaaastisk ut i seg selv da 🙂 men kanskje dere får lyst til å se noe mer?

  Jeg skriver ikke på bloggen New Life in Spain lenger, men hvis du vil se i arkivet om Gran Canaria, er du hjertelig velkommen her: https://www.newlifeinspain.com/search/label/Gran%20Canaria Jeg likte å dele ting som kanskje ikke var så kjent, som for eksempel noen av de fantastiske landsbyene som finnes rundt på øya. Jeg kunne anbefalt uendelig mange ting, men en del av det kan du lese om/se bilder av på bloggen min hvis du er interessert.

  Og inntil jul er den svære julekrybben i sand på stranden i Las Palmas helt fantastisk! https://www.newlifeinspain.com/2012/12/portal-de-belen-de-las-canteras-feliz.html

  Las Palmas ligger mitt hjerte nærmest, en fantastisk storby, både bystranda LAS CANTERAS, og også gamlebyen VEGUETA.

  Gleder meg til å følge dere på ferie til fantastiske Gran Canaria!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 116. Så heldige dere er, det ser helt supert ut 🙂

 117. Det så utrolig fint og deilig ut !
  Jeg unner deg rett og slett en fantastisk fin ferie, også må dere kose dere og nyte det til det fulle når dere er der:)
  Så gleder jeg meg til å følge med hjemmefra, ha en forsatt fin kveld Caroline 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, ha en fin kveld du også 🙂

 118. Haha.. Tenkte jeg skulle lese kommentarene du fikk på innlegget, for å stjele noen tips!
  Tar jo helt av i kommentarfeltet. Litt av et ansvar du har her i samfunnet;) Ser helt klart at du er et forbilde og til inspirasjon for mange…. Men alvorlig talt, det spinner jo helt av. «Fattige» barnefamilier, dårlig råd. Vi ser alt mulig piss på Tv og nett, med mennesker som har sinnsykt med midler/rikdom. Vi kan velge å se på dette som motivasjon for å jobbe hardt om det er jobb eller skole, vi kan drømme oss vekk og la det bli med det, eller vi kan bruke tiden vår på å hetse og spy ut negativ energi til de vi mener er ansvarlige for all verdens elendighet. Jeg velger å jobbe stein hardt, drømme meg litt bort gjennom andres lykke og gjøre små gode drypp i andres hverdag. Det er flott at folk har meninger, men nå er nå du et menneske Caroline og det får være grenser for hva en skal holdes ansvarlig for. Jeg gleder meg til å drømme meg vekk til flotte feriebilder 🙂

  1. Caroline

   Jeg har ansvaret for det meste, tunge bør 😀

 119. Jeg var på ett hotell i Mas Palomas med mann og datter da ho var ett år, det var ett all inklusive familie hotell. Det jeg synes var litt kjipt var at det hverken var kjøleskap eller minibar på rommet, heller ikke vannkoker eller andre kjøkkenfasiliteter. Når vi skulle varme maten hennes måtte jeg gå langt avsted til en restaurant som hadde mikro. Synes dette var utrolig kjipt. Noen andre som har erfaringer med dette? Før når jeg var med min familie på tur hadde vi alltid minikjøkken og kjøleskap, har de nyere, finere hotellene kuttet ut dette?

 120. Anbefaler Amadores Beach Club i Puerto Rico. Kjempegod mat og behagelige myke solsenger. De har barnebasseng også

 121. Ser fantastisk ut 🙂 Kos dere på ferie.

  Strandpromenaden i Meloneras er fantastisk.

  Der ligger også en fantastisk bra liten butikk – drevet av en svensk jente. Beklager at jeg ikke husker navnet på butikken, men du vil se den selv da den er meget bra stylet. Verdt et besøk 🙂

 122. Meloneras er helt HIMMELSK! Supertfint område, er vel ett av de «dyreste» på Gran Canaria men det som er så fint med det er at det er skikkelige butikker der, skikkelige restauranter (ikke som på playa ingles der halvparten har norske navn og andre halvpart selger kebab) og minimalt om ingen pågående gateselgerer. Stranden er jo helt nydelig, den som strekker seg til Ingles, veldig flott der. Synd dere skal bo så langt fra stranden da, vi har bodd på to av Lopesan hotellene i umiddelbar nærhet til stranden/sentrum og kan virkelig anbefale dem! Spesielt Lopesan Baobab, veldig nytt og fint hotell med afrikansk tema, veldig flotte områder innenfor hotellet, uansett hvor mange folk det er der, virker det aldri for fullt på grunn av mye bra beplantning og oppbygging av nivåer, og supert for barn med barneområde, anbefaler å sjekke dette ut til en evt annen gang, er jo mye greiere å reise til Gran Canaria med unger siden en slipper så lange flyturer 🙂 Anbefaler å prøve ut di fleste restauranter som ligger samlet i en lopesangate helt nede ved strandpromenaden, mye god mat! Siden dere har leiebil anbefaler jeg å kjøre opp i fjellene, mange søte små plasser der turismen ikke er kommet enda, ekte sydenliv! Mogan er og veldig flott, absolutt verdt ett besøk. God tur, kos dere!

 123. Henriette

  Hi Caroline. I stayed at the hotel last year. I it’s beyond perfect. The spa is so nice and so is the rooftop pool. I’ve been dreaming of that place ever since I left it. Have a wonderful trip 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *