luksus vs. budsjett

11


Jeg har hatt lyst på Christian Louboutin sine sorte, enkle pumps en hel evighet nå, men ettersom de er så dyre har jeg alltid endt opp med å kjøpe rimelige par i stedet, også sorte og enkle, for å sjekke hvor mye jeg faktisk bruker dem. Og konklusjonen er enkel: jeg har slitt ut 3 par på kort tid, så nå er det på tide å unne seg litt luksus. Valget mitt stod mellom modellene So Kate og Pigalle, sistnevnte er den jeg alltid har hatt lyst på, men i fjor kom modellen So Kate på banen. Umiddelbart ser de to skoene nærmest identiske ut, men dersom du virkelig sammenligner, vil du se tydelige forskjeller. Hælen på So Kate er tynnere, den er hakket spissere og skjæringen på skoen i front også dypere. Det kjedelige nå er bare at ingen har noen av disse inne, de kommer ikke tilbake før i februar ser det ut til. I mellomtiden skal jeg bestemme meg for hvilken modell jeg skal går for, og heller gå til innkjøp av et rimelig par som jeg garantert kommer til slite ned fem ganger før de andre kommer på nyåret.

Her er litt sko-inpirasjon til deg som gjerne vil ha sorte pumps på budjsett – den lille sorte pumpsen er et must i partysesongen vi nå går i  møte! 

_______________________________________________________________________________________________________________

luksus-budsjett

(annonselenker) pumps 1 / pumps 2 / pumps 3 

Christian Louoboutin kan du kjøpe på net-a-porter, saksfifthavenue, neimanmarcus eller barneys. 

_______________________________________________________________________________________________________________

Forresten, er dere snart klare for en stor kjoleguide? Jeg gleder meg så til å lage innlegg om både det og julegavetips – som jeg aldri fikk tid til å fjor 🙂 

93 kommentarer

 1. Ååå, har også hatt sååå lyst på Louboutins i fleire år, men innser at det er andre meir esensielle ting (god lønn, hus, etc hehe) som er viktigare før det kan skje. 🙁 så tusen takk for fine alternativ! Eg skal definitivt unne meg eit par i førjulsgåve. 🙂 ha ein fin laurdag med familien!

 2. Jeg ville gått for So Kate:) Så fine!

 3. Maria L

  Åh, kjoleguide og gavetips, herlig, det gleder jeg meg til! Starter hver morgen med julesanger og levende lys, så her er julestemningen allerede på plass – og stigende!

  Ha en fin dag!

 4. Cecilie

  Har med Vincci i Bergen. Kanskje de har et par på lur:)

  1. Cecilie

   Hør, skulle det stå. Bannade autocorrect:)

 5. Åhh.. Jeg har også siklet på et par louboutins i evigheter! Jeg derimot, heller mest mot New Simple pump 😀 tror den er litt mer «meg». Håper du får en fin dag og en fin helg videre<3 Klemmer fra Trondheim

 6. Hei Caroline!
  Eg elsker Louboutin sine skoer, men dei er jo heilt forferdlig dyre. Eg sjölv liker So Kate enda litt bedre enn Pigalle, dei er so utrolig feminine! Trur eg maa spare noen aar til….

 7. Heisan! Du kan også kjøpe deg Louoboutin i København, de har egen butikk som er fantastisk! Fikk et par sorte støvletter i fjor i julegave av mannen min:-)

  Ha en fin helg!
  Klem Astrid

 8. Madeleine

  Louoboutin-skoene er skikkelig fine altså 🙂 Men ettersom jeg er student så blir det nok et par på budsjett i år. Men jeg er sikker på at jeg skal unne meg et par slike, kanskje etter litt sommerjobbing, eller når jeg er ferdig med studiene om 4 år (litt lenge til). De er jo ganske tidløse og veldig lekre.
  Ha en god helg!
  Klem 🙂

 9. neliane

  Jeg fatter ikke at noen vil bruke 5000 på et par svare pumps for å Være helt ærlig. Og du har en million sko, hvordan får du slitt ut noe som helst…? Og før hylekoret kommer på banen om at NOEN har råd osv….Vi tjener mer enn Caroline og Lars K. Og før hylekoret snakker om snoking i skattelister, så tok jeg utgangspunkt i hva media skrev om inntekt :-)) Litt morsomt egentlig, hylekoret er LITT forutsigbart. Ha en fin dag. Jeg går for pumpsene til 330 jeg :-)))

  1. Caroline

   Noen fatter det, andre fatter det ikke 🙂 Mer morsomt at du kaller hylekoret forutsigbart, før noen i det hele tatt har kommentert.

   1. Men de ville gjort det hvis jeg ikke hadde kommet spesielt de to tingene i forkjøpet :-)).

   2. PS. Noe positivt på en søndag. Lagde nuggetsene dine og kan offisielt si at ungene har forkastet McDonald’s. Jippi :-). Takk Caroline. Før var nemlig nuggetsene der eneste som gjaldt….

   3. Caroline

    Jippi 🙂

   4. neliane

    Ny telefon….tror det er noe rar autocorrect eller noe her. Neliane blir til både Hege og Hei …..haha. Men for all del. HEI på en regnfull søndag 🙂

   5. Caroline

    Haha 😀

  2. Jeg kan ikke fatte at noen gidder å bry seg med hva andre bruker sine penger på. For å være helt ærlig.

 10. Går det ikke an å bestille fra dems egen hjemmeside?.. Personlig synes jeg CL er fryktelig ubehagelige å gå i, men YSL er mer komfortable..

 11. Hei. Jeg kjøpte mine Simple Pump på butikken i København forrige helg. Lekker butikk, fantastisk service og de sender sko worldwide. Kanskje de har?
  Elsker mine iallefall.
  God helg

 12. godt mulig de har de inne på Kamikaze nederst i bogstadveien!

 13. jeg likte So Kate best! vet du hvor høye de er, og hvor høy blir du evt med de? 🙂

 14. Valerija

  hei!
  Kjempe fan av Loubotin.selv ønsker enkle pums men med litt lavere hæl. Har vært på butikken i Monaco i påska,men de hadde veldig lite og ansatte virket virkelig overlegne og var ikke interresert i meg i det hele tatt:( hvis man skal kjøpe så dyre sko er det virkelig lurt å få prøve de på butikken først enn bare kjøpe på nettet. Hvordan virker retur på pret-a-porter? Og er priser inkludert moms eller ikke?

 15. Gleder meg til kjoleguide og julegavetips 😀 Gjerne julegavetips til både kjæreste, venninner, foreldre og små barn, om du har tid til alt det 🙂

 16. Kan du lage kjoleguide for de som er over 70 kg å?:) Jeg har vanskeligheter med å finne noen siden jeg har håndtak og mage

 17. So Kate var fine

 18. Kamikaze i Oslo selger C Louboutin.

 19. Ville uten tvil hatt de med tykk hel. Jeg kjopte mit forste (og eneste par) for 5 ar siden, de er fantastisk fine, men desverre drit vonde pa foten. Jeg har ikke noe problem med hoye heler, men disse er grusomme. Nesten ikke brukt 🙁

  Jeg vil hvertfall anbefale a prove de. Spesielt om du onsker sa stor dropp som de har 🙂 LYKKE TIL!

 20. Karianne

  Hei! Jeg gleder meg til kjoleguide! Elsker juleforberedelsene som kommer fremover:) jeg har et annet ønske også;) ser du har samme klokke som meg, suumo, og synes den er vanskelig å bli kjent med! Har du noen tips for å bruke denne? Klem fra fast leser:)

 21. Michelle

  C.L har så mange fiiiine sko!!! Jeg syns faktisk det ofte lønner seg å unne seg luksus når det kommer til sko.. av egne erfaring, så føler jeg at designer sko ofte er mye bedre og mer komfortabel på foten! Jeg hadde kjøpte begge de sorte fra C.L om jeg hadde hatt pengene til det 😀

 22. Nydelige sko, husk; med 120 heler som So Kate, gå 0.5 str opp, 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

   1. Sophie

    NED, skulle skrive ned! Sorry 😛

 23. For å være helt ærlig så har jeg gått mer og mer over til Marna sin blogg…Føler den er mer avslappende å lese, og at ting ikke er så perfekt hele tiden….At det faktisk er mulig å se bilder med litt rot på bordet, trøtt og ikke alltid stylet fra topp til tå….Det er sånn det er for mange av oss med små barn….De tar seg selv uhøytidlig, og det er så deilig….Noen ganger blir jeg stresset av å lese bloggen din, med farting hit og dit hele tiden, gjøre ditt og gjør datt….Sikker mange som nå vil kommentere hvorfor jeg i det hele tatt gidder å lese bloggen din, men det må være lov å komme med det man føler selv om det ikke er positivt…!!!

 24. Klart du skal ha Louboutins Caroline! Finnes ikke bedre sko. Advarsel for avhengiget dog. Jeg har 15 par nå!! 😛
  Har du prøvd So Kate i en butikk? De er veldig vanskelig å gå i bare så du er klar over det. 🙂

  Jeg selger forresten et par svarte Louboutin Simple 100 i str 39.5 om noen er interessert! Passer norsk 39 og er pent brukt. Og to andre Louboutins. Annonsen finnes på finn.
  🙂

  1. Caroline

   15 par?? Galskap :D:D:D Lucky u! 🙂 Har aldri prøv de før.

 25. So Kate er definitivt finest! Jeg har nettopp kjøpt meg mitt første par faktisk, men det ble modellen «New Simple Pump» på meg. Jeg har så bred fot at de spisse modellene passer meg ikke, selv om jeg egentlig syns de er finest. Er veldig fornøyd med mine, vet at jeg kommer til å ha de resten av livet og at de er verdt hver eneste krone!

 26. Jeg har kjøpt mine på Kamikaze i Oslo. Forøvrig et par sko som jeg nesten aldri får brukt, viste seg at jeg dessverre har for høy vrist og korte tær for lesten til CL, så det blir veldig ubehagelig å gå med dem mer enn noen minutter av gangen. En gang prøvde jeg også nesten alle skoene i butikken i København, uten å finne en eneste sko som passet til min fot. 🙁 Egentlig litt ergerlig. De er jo så lekre!

  Så jeg sverger til Manolo Blahnik, hvis man først skal legge seg på det prisnivået. 🙂 Fan-ta-stiske sko, om enn litt vanskelige å få tak i.

 27. JURGITA

  Både Vincci i Bergen og Kamikaze i Oslo har louboutins 🙂

 28. Hei Caroline! 🙂

  Jaaaa, veldig gjerne kjoleguide og gjerne så tidlig som mulig (har julebord i slutten av november) 😉 Kunne du i tillegg til korte kjoler, også ta noen maxikjoler og gjerne også lekre jumpsuits i grei prisklasse? Jeg er ingen kjolejente, liker best lange kjoler, kule partybukser eller jumpsuits. Gleder meg til du legger ut guiden! Ha en fortsatt strålende weekend!

  Klem Heidi 🙂

  1. Caroline

   Selvsagt 🙂

   God helg til deg!

   Klem 🙂

 29. Therese

  Men hvis du sliter de ut så fort, blir det ikke mot sin hensikt å invistere i et så dyrt par? De vil vel bli slitt de også? 🙂

  1. Caroline

   CL er jo kvalitet til tusen 🙂

   1. Må nesten skuffe deg litt :/ Jeg har opp til flere, og de er ikke noe mer behaglig eller bedre kvalitet enn de mange av de rimelige.
    MEN følelsen innvendig av å ha de på er verdt hver ei krone 😉

 30. Ja til kjoleguide! Befinner meg for øyeblikket i Hoi An, og har allerede for tre kjoler skreddersydd, men jeg vil ha flere og sliter med å finne noe jeg virkelig vil ha på Pinerest. Du er så flink til å kombinere det som er elegant med hva som er «in» er sikker på at jeg vet hva jeg vil ha etter kjoleinnlegget. 🙂

 31. Det er helt klart forskjell på kvalitet, utseende, materiale og håndverket når edt gjelder pris. Hadde jeg hatt råd, hadde jeg utvilsomt gått for CL <3 😉

 32. Veldig klar for kjoleinnlegg! Har snart juleball og leter etter en svart kort kjole, som samtidig dekker litt vinterblek hud.
  Ser frem til å se hva du velger ut 🙂

  1. Caroline

   Så gøy! Gleder meg til å starte jakten på partykjolesesongen selv 😉

 33. De selger det også på kamikaze donna i Oslo.

  1. Caroline

   Disse modellene?

   1. Du kan ringe å høre. Vet at de tar inn mer og mer CL der. Har kjøpt noen par der selv . Du må ta deg tid til å stikke innom der i januar da det er salg for da er alle skoene på salg fra 40-60 % ;-)) det er forresten salg på hele butikken da ;-))

 34. Jeg har et par med peeptoe, men de er virkelig de vondeste skoene jeg har 🙁

  1. Caroline

   Jeg har et par peeptoe fra CL jeg også, men de er gode synes jeg 🙂 Så har jeg brudeskoene mine, de er ganske vonde :/ Men det er jo sandaler 🙂 Har virkelig lyst på So Kate eller Pigalle, men kanskje det beste er å prøve først :/

 35. Jeg må bare nevne noe, men de siste mnd så blir jeg veldig ofte skuffet når jeg titter innom bloggen din. Før syns jeg det var interessant å gå inn her og lese, men de siste månedene syns jeg at alle innleggene er kjedelige, både bilder og innhold. Greier ikke putte fingeren på hva det er som er annerledes, men tror det er det at det er for mye reklame og andre ting som man merker er innlegg slengt sammen i farta. Jeg sier ikke dette for å være slem, men fordi jeg savner noe ved bloggen som du hadde før, som jeg ikke greier å putte fingern på. Men kanskje du vet hva du har gjort annerledes? Jeg kjenner meg selv rett og kommer til å slutte å titte innom etterhvert hvis ikke bloggen din gir meg det jeg ser etter i en blogg og jeg er sikkert ikke eneste med samme tankegang.. skjønner du hva jeg mener?

  1. Caroline

   Faktisk så er forskjellen fra før at jeg nå bruker mer tid på bloggen og har mindre reklame enn noen gang. Så det er både rart og veldig synd at du føler det sånn :/ Men du må jo bare klikke deg inn hvis dette er interessant for deg, det er jo mange andre blogger du kan lese 🙂

   1. Jeg elsker at du har mindre reklame, Caroline! 🙂 det gjør at hele bloggen blir mer personlig og troverdig. Liker det.
    Fremdeles den beste bloggen. Ryddig, ren, ikke for tung tekst og flotte bilder 🙂

   2. Caroline

    Hyggelig å høre 🙂

 36. Har du sjekket ut de sorte pumpsene som Ingunn birkeland designer?? Herlig sko med fantastisk kvalitet!

  1. Caroline

   Nei, men tusen takk for tips 🙂

 37. Caroline

  jeg har begge, og elsker de! personlig syns jeg pigalle er litt mer hverdagslig pga den litt tykkere hælen, mens so kate er mer til finere bruk 😛 pigalle er mer behagelig på foten synes jeg også, men det har nok også med den tykkere hælen.
  uansett, elsker de så mye at jeg også har de i nude! uff, louboutin – bra for sjela, men ikke for lommeboka 🙂

  1. Caroline

   Jeg vurderer også nude, men tror det blir sort først 😉 Hvordan er forskjellen på so kate og pigalle i front? Er so kate smalere fordi den er dypere?

   1. Caroline

    Njaeih(?), so kate føles kanskje litt smalere, men muligens bare jeg som har litt merkelige føtter og merker alt? utgangspunktet er jo at de er veldig like. venninna mi merker ikke noe forskjell på de. hun syns faktisk so kate er litt mer behagelig (for henne så glipper pigalle litt lettere på hælen enn so kate).

    de er så utrolig lekre i nude! 🙂

   2. Sophie

    I mine Pigalle 100 så bruker jeg min vanlig str 39. Hadde pigalle 120, og med denne høyden og viss foten er smal, så kan man gå ned 1 str,. Tommelregelen er 0.5, siden litt større alltid kan fylles med innlegg. Prøv først viss du har muligheten, ingenting verre enn å måtte sende de tilbake. Sjekk ut thepurseforum, de har MYE info om CL (og andre merker) om str og hvordan vide ut, gå de in etc! 🙂

 38. Jaaa til kjoleguide!! Gleder meg! 🙂 Du er så utrolig dyktig i det du gjør, Caroline. Elsker bloggen din! Stå på 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, snille du!

   Klem og god helg <3

 39. Sandalene og støvlettene fra CL er fantastisk gode, men pumpsene mine syntes jeg er harde og ikke komfortable I det hele tatt!
  Derfor ble det Aruna Seth sine Candy heels i rosa som ble klikket hjem og skal brukes til brudekjolen om noen måneder! Gleder meg såååå til og få de på foten!
  Var jeg deg ville jeg valgt So Kate. Mer feminin på en måte. Og gir en mer sexy form på foten syntes jeg.

 40. Selvfølgelig har vil du ha Louboutin fordi de er svindyre; hei status! Jeg har hatt de selv og kan med sikkerthet si at de er vonde å gå med; bortkasta penger og vonde føtter. Billige som jeg derimot hra kjøpt tidligere har holdt seg bedre, og vært mer behagelige. Men du MÅ vel bare ha ett par svindyre sko i et kjent merke, ettersom du er så opptatt av å være trendy!

  1. Caroline

   Jeg har flere par selv, og synes ikke de er vonde 🙂 .. bortsett fra sandalene, de kan være litt vonde om jeg går lenge i dem. Å være trendy er ikke synonymt med å være opptatt av merker 🙂

   1. Cathrine

    Du over der som kritiserer, sier du ikke litt i mot deg selv når du har eid et par selv?! Skjønner ikke…

   2. Alle bör vel ikke ha den samme grunnen som deg «Anonym» for å ønske seg sko fra CL ! ?

   3. Omg! Må det være nettopp fordi det er CL og dyre at hun vil ha de? Hva med kvalitet? Hun sier jo selv at hun har slitt ut flere par…

 41. Det er sikkert bare meg, for det ser ut på kommentarene som at det er en gjengs oppfatming, at det er greit å kjøpe sko til nesten 5000. Jeg synes regelrett det er galskap, og for meg handler det ikke om å ha råd eller ikke.

  1. Hvorfor skulle man ikke få bestemme selv hvor mye man vil bruke på sko eller ikke? For deg er det galskap. For noen er det ikke. For meg er det herlige sko som er fantastiske på foten. Aldri hatt sko som jeg har brukt så mye fordi de er gode å ha på seg.!

 42. Oj, var jo ikke store forskjellen da, men jeg synes kanskje pigaelle var ALLER finest:) du får ha lykke til med valget:)

 43. Hvorfor blir ikke min komentar vist?

  1. Caroline

   Den har blitt godkjent 🙂

 44. Når du nevnte veldig dyre sko, tenkte jeg meg ja,kanskje 10.000 el. 15.000 kr, så leste jeg rundt 5000kr:D
  Haha:D

 45. Vanessa

  Jeg syns at So Kate ser helt hinsides ubehagelige ut, ei heller syns jeg at toe cleavage er særlig lekkert. Unnet meg designersko en gang og var det et par Fendi på en av turene mine til New York. Og tror du ikke at hælen på den ene knakk første turen ut etter at jeg kom hjem… Utrulig surt 🙁

 46. Hva med en kjoleguide til småjentene også 😉 ? Regner med det blir noen fine julekjoler til minstejenta også.

 47. Tror jeg ville gått for pigalle. Det er mer behagelig og gir finere steg med en hæl som går nedover litt mer under foten, heller enn i en rett linje ned fra bakerst på hælen

 48. Ser frem til blogginnlegg om julegavetips:) kan du komme med noen tips om opplevelsesgaver? Lurer på hva jeg skal overraske kjæresten med i år:)

  1. Caroline

   Et slikt innlegg er under planlegging 🙂

 49. Maluisa

  Syns det er så leit at mange sine største bekymringer er valget mellom to sko.
  Og her sitter jeg og griner øynene mine ut fordi broren min har gått bort og vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Skulle ønske jeg hadde det så enkelt også.

  1. Caroline

   Det var leit å høre :/ Kondelerer så mye.

 50. Hei Caroline! Du får kjøpt Louboutin i Oslo på butikken Kamikaze! http://kamikaze.no/ Var der nylig og de har mange nydelige sko fra merket 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *