crispy kyllingnuggets med cheddar

samle oppskrift nuggets

Oppskrift-onsdag er aldri feil, selv ikke på en torsdag, så her kommer oppskriften på en lavkarbovennlig versjon av kyllingnuggets, og jeg synes det er så utrolig godt! Det er kanskje litt gatekjøkken-feeling over måltidet, så dette må jo egentlig være perfekt for dagen derpå, men det er også utrolig godt for deg som vil ha noe kjapt og uhøytidelig i hverdagen. Denne oppskriften er for 2 personer, as always. 


nuggets til 2 med tilbehør 

IMG_2634

IMG_2652

IMG_2678

♥ 3 kyllingfileter ♥ 2 poser baconsvor ♥ 150 g. cheddarost ♥ mandelmel ♥ 2 egg ♥ melk ♥ salt & pepper ♥ hvitlkskrydder ♥ kålrot ♥ gulrot ♥ 2 gulrøtter ♥ kålrot 

slik gjør du 

IMG_2663

IMG_2673

Ta frem 3 boller. Bland ca. 1.5 dl. mandelmel med salt, pepper og hvitløkskrydder i en bolle. Mos baconsvoret så godt du kan og raspe cheddarosten og bland dette i en annen bolle. Visp 2 egg sammen med ca. 2 ss. melk i en tredje bolle. Del kyllingfiletene i passe store stykker, dypp deretter en og en bit i melblandingen, deretter i eggeblandingen og tilslutt i ost- og baconsvorblandingen. Ha alle bitene i en ildfast form. Dette skal stekes på 250 grader i ca. 20 minutter.

Del gulrot og kålrot opp i passe tynne strimler, salte, pepre og stek dem i ovnen sammen med kyllingen. 


dressing: bland sammen 

♥ 1 ss. olivenolje ♥ 2 ss. majones ♥ 2 ss. creme fraiche ♥ 1 neve Basillikum ♥ noen dråper sitronsaft ♥ 1/2 fedd hvitløk ♥ salt & pepper

IMG_2706

– håper det smaker – 

59 kommentarer

 1. Elisabeth L

  Nam! tror jeg skal lage kun nuggetsene og dressingen som kveldssnacks i morgen, får vann i munnen av å tenke på det, hihi:D har dere funnet på oppskriften selv? i allefall utrolig kreativt!

  1. Caroline

   De er perfekte til det og for eks. som tapas 🙂 Jeg kom over en oppskrift for en tid tilbake på pinterest, men de brukte cereal, brødsmuler og mel, så gjorde jeg den lavkarbo 🙂

   1. Elisabeth L

    Takk for svar:-D syns baconsvor er helt genialt jeg! Handlet inn ingrediensene allerede, gleder meg til å teste i kveld:-D

   2. Caroline

    Håper det smaker 🙂

 2. Jannicke

  Dette hørtes godt ut!
  Aldri hørt om bacon crisp før…hvor kjøper du det?

  Ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Det er baconsvor 😉

 3. strikkefrøken

  Denne må absolutt prøves. Har 3 gutter som er nuggets frelst, så et sunt alternativ er bra 🙂

 4. Hei 🙂 kan man bruke vanlig mel istedenfor mandelmel?

  1. Caroline

   Ja 🙂

 5. Det ser veldig godt ut og lekkert lagt på tallerkenen. Ha en fin snart helg <3

 6. denne såg veldig god ut! jeg har som regel bare brukt å kvernet kyllinfilet til en slags «kjøttdeig» å rullet dem i knust bacongull å stekt dem i ovnen! det å er sykt godt 🙂 Men med ost har jeg ikke prøvd så denne skal prøves ut i helgen! super som kosemat den! Takk for oppskrift 🙂

  1. Caroline

   Det var også smart 😀

 7. Åh, for noe snadder! Dette skal absolutt prøves! 😀
  Men jeg lurer på, har du et forslag til en erstatning for baconcrispet? Jeg spiser ikke ting som inneholder svin se’! 🙂 🙂

  1. Caroline

   Om det ikke er så farlig med lavkarboen, kan du bruke tørre brødsmuler/krutonger for eksempel 🙂

   1. Knuste cornflakes funker også gull! 🙂

   2. Eller kalkunbacon 🙂

   3. Sesamfrø er også godt! 🙂

  2. Om du ikke spiser svin, så finnes det baconsvor som ikke er laget/basert på svin. Fake. Nå tror ikke jeg det er like lavkarbovennlig, men funker som erstattning. Mener å ha hørt at det er de såkalte «billigvariantene» som er uten svin, fake baconsvor. 🙂

 8. Herlighet, så godt det så ut! Dette skal jeg prøve asap, tusen takk for oppskrift 😀

 9. Kan man bruke vanlig mel? 🙂

  1. Caroline

   Ja, det kan du 🙂

 10. Yay, en skikkelig LCHF-oppskrift! Denne skal definitivt prøves i morgen. Tusen takk!

  1. Caroline

   Det er bare å glede seg! 🙂

 11. Aa, nam, skal definitivt proves! Prov med soetpotetchips neste gang, supergodt! God helg fra down under 🙂

  1. Caroline

   Å, det skal jeg huske på 😀 Good helg, fine du!

 12. Baconcrisp som i de små posene (heter vel egentlig baconsvor), ikke sant? Eller de som er i poser store som potetgul (bacongull)? 🙂

  1. Caroline

   Det kan godt hende 🙂 Det er hvert fall de små posene. Baconsvor heter det 🙂

   1. Anette

    Supert 😉 Da skal dette prøves i helgen.

    Jeg har et spørsmål til deg, men forstår om du ikke ønsker å svare på det (mtp. feil fokus). Ca. hvor mange kcal spiser du i løpet av en normal dag? Du trener jo en god del, men får inntrykk av at du har så mye rom for spising av godsaker (mørk sjokolade, nøtter osv.) mellom måltidene, i tillegg til at middagene du publiserer ofte har mye kalorier (fordi det er lavkarbo). Kvinner generelt har jo et kaloribehov på ca. 2000.

    Prøver selv å redusere litt på vekta, og med en frokost som skal mette, en lunsj og middag er det vanskelig å få i seg mellommåltider som metter uten å få i seg for mye.

   2. Caroline

    Jeg teller ikke kalorier, så det vet jeg ikke 🙁 Men jeg er jo vektstabil, og har vært det over en lengre periode, så jeg inntar vel ca. det jeg forbrenner i løpet av en dag 🙂

 13. Lill-Jeanette

  Nam dette så kjempegodt ut,det må jeg bare prøve :))

 14. Wow, her er det gjort en super eksponeringsjobb 🙂 Jeg syns ofte at en del av matbildene er litt hardt eksponert. Det er mulig at de teknisk sett er riktig eksponert, men ofte så blir feks hvite fat og skåler så dominerende i bildet fordi de er så innmari hvite. Disse bildene likte jeg skikkelig godt!

  1. Caroline

   Jeg er helt enig! Det er derfor jeg heller ville bruke andre farger under enn hvitt, blir mye penere og mye mer behagelig for øyet 🙂 Glad du likte det 🙂

 15. Nam! Dette så skikkelig godt ut. Skal absolutt prøves 🙂

 16. Det ser så lækkert ud! Men hvad er kålrot? Jeg har prøvet at gennemskue ordet, men jeg kan ikke. Kan du skrive det på engelsk?

  Hilsen en dansk fan 🙂

  1. Caroline

   Det heter «swede» på engelsk 🙂

   1. Det heter kålrabi på dansk. Man sier også kålrabi i deler av Norge.

  2. Det er kålroe/kålrabi 🙂

 17. Hei! Jeg har ikke fulgt bloggen din så veldig lenge, så jeg vet ikke hva du har hatt fokus på tidligere. Men siden du har så mange følgere så hadde det vært helt fantastisk om du benyttet deg av økologiske matvarer og skrev det. Dyrevelferden til kyllinger hos f.eks. Priors produsenter er så forferdelig dårlig. Kyllingene lider i alle ledd av produsksjonen. Men hvis man velger f.eks. Stange kylling støtter man bønder som har verdige forhold for dyrene. Dette er jo bare ett eksempel, og det hadde vært så flott om du som har mulighet til å påvirke hadde satt fokus på det. Som forbrukere har vi egentlig kjempestor makt, men vi bruker den ikke fordi vi mangler kunnskap og mange er mer opptatt av å kunne kjøpe billig mat enn å tenke på dyrevelferd og miljøet. Jeg syns alle har ansvar for å ta vare på dyrene og miljøet, og å velge økologiske matvarer er en god start. Og i tillegg er det mye sunnere for kroppene våre. Ellers syns jeg bloggen er veldig fin.

 18. Hei! 🙂 Jeg er veldig glad i å bruke oppskriftene din når jeg lager mat og synes du er så inspirerende! En liten ting som jeg har lagt merke til er at når jeg skal bruke søke feltet ditt så kan jeg ikke se hva jeg skriver, skal det være sånn?

  1. Caroline

   Nei, det er en feil :/ Men det fungerer likevel?

   1. Jada fungerer helt fint 🙂

 19. Ser helt fantastiskt ut!

  Sofienordberg.se

 20. hei caroline =) har fulgt bloggen din siden du starta å blogge og det er fantastisk å se hvordan du bloggen din har utvikla seg. du er så flink!! selv om jeg har lest absolutt alle innlegga du har lagt ut gjennom tidene så har jeg aldri brydd meg om å kommentere noe… så med min første kommentar her vil jeg bare si at du er utrolig inspirerende. når du fikk nelia var jeg spent på om bloggen din kom til å bli en «kjip» mammablogg, men jeg syntes du klarer å sjonglere mamma, trening, mat, hverdag utrolig bra. keep up the good work!! du er så god!! =D klem.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Det var hyggelig å høre! Jeg synes ikke det er kjipt med mammablogger, men det er kanskje fordi jeg er mamma :O Men selv liker jeg best blogger som har bra bilder, og at det handler om hverdag iblandet mote og andre tips 🙂 Faktisk liker jeg egentlig best å lese min egen blogg :O Haha 😀

 21. Sykt godt! Men hva er det som er i dressingen som gjør den grønn?? 🙂 ifølge ingrediensene du har skrevet så skjønner jeg ikke hva som gir den fine fargen, eller er det en hemmelig ingrediens? 😉

  1. Caroline

   Basillikum 🙂

 22. omg.. elsker headeren. hvis det er det det heter. overskriften på bloggen. ps. enig med lk at hun andre frua driv og hermer.. herregud så domt… 🙂

 23. hva er det grønne du har i dressingen? 🙂

  1. Caroline

   Basillikum 🙂

 24. Sorry, men lager du slike enkle middager hver dag?

  1. Caroline

   Du finner flere oppskrifter i kategorien «mat» 🙂

 25. Så utrolig godt ut! Dette skal jeg lage til meg og kjæresten min imorgen tenker jeg.

 26. Utrolig lekre bilder og fristende mat!
  )

 27. Lagde dette til middag i dag, du verden så godt! En oppskrift som falt i smak både hos voksne og barn her i huset. Tusen takk!:)

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

 28. NAM, dette må prøves i morgen! Perfekt for meg som har en mann som alltid jobber, og det ofte blir middag for 1 🙂
  Har du noen tips til hva man kan bytte ut baconsvoren med?
  Her i huset spiser vi ikke svin..

 29. Elizabeth

  NAM! mine ble ikke så pene som dine, men de smakte amazing! 😀 Men, nå sitter jeg igjen med en haug med cheddarost som går ut på dato neste uke (jeg sendte mannen i butikken for å handle, da blir det ofte sånn… 😛 ) Tips til hva jeg kan bruke den til i andre retter?

 30. Hello! looks delicious! Is it in any way possible to get this recipe in english too? My google translator doesn’t work that good..:D

 31. Kristine

  Hei! Prøvde å lage denne i dag og det ble en stor suksess! Kjempegodt, kyllingen ble så saftig 🙂 Men det er en ting jeg har reagert på, både da jeg lagde denne oppskriften og andre som du har publisert tidligere (gulrotsuppe og ostegratinerte grønnsaker med bacon), og det er at dette virker som veldig mye mat for en middag for kun 2 personer? Når jeg har laget samme porsjon som i oppskriften sitter jeg alltid igjen med halvparten og har middag til en dag til for 2 personer. Ikke det at det er noe problem, men min erfaring er at jeg i realiteten lager mat til 4 personer selv om oppskriften sier 2.

  En annen ting jeg også lurer på er hvor lang tid du bruker på f.eks. denne oppskriften? Det står at den skal være kjapp å lage, men jeg brukte nærmere 1,5 time på å lage denne (inkludert steketid i ovnen) – ikke spesielt kjapt i mine øyne. Jeg bruker naturligvis litt lengre tid siden det er første gang jeg lager retten, men uansett vil jeg ikke kalle dette for raskt. Kanskje du kan begynne med å skrive ca tilberedningstid på oppskriftene? Jeg synes i alle fall at det hadde vært fint å hatt en pekepinn 🙂

  Uansett, tusen takk for at du deler så gode oppskrifter! Jeg blir nesten inspirert til å begynne på lavkarbo selv 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *