sunday morning

osstoogtre

God morgen  Husket dere å stille klokken i natt? De fleste stiller seg vel selv i disse dager, takk og lov, for jeg kan tenke meg at veldig mange egentlig glemmer det, inkludert meg selv. Vi trodde Nelia skulle våkne tidligere på grunn av dette, men faktisk sov hun en time lenger enn hun pleier – takk! Det var deilig, jeg trengte den ekstra timen med søvn i dag, for natten har vært en utfordring. Jeg har begynt å sove med noe så ulekkert som en skinne i overkjeven, for jeg gnisser jo så mye at jeg til tider holder Lars-Kristian våken, og det å sove med denne var ekstremt uvant. 

IMG_9175

Jeg var jo en tur hos Dentalia i Nydalen på fredag for å sjekke om visdomstennene kunne ha noe med den vonde kjeven min å gjøre, de tok et OPG, et panoramabilde som viser hele kjeven, for å se om det kunne være noen komplikasjoner rundt visdomstannen, men de fant ingen betennelse i tannkjøttet. Tannlege Gullaksen fant derimot ut at muskelfestet ved den store tyggemuskelen, som ligger rett utenfor visdomstannen, var øm og hoven. Det er stor sannsynlighet for at det er tanngnissingen som har ført til den vonde kjeven min og også hodepinen jeg har litt for ofte. Timen ble avsluttet med en airflow-rens, som fjerner misfarge og belegg, og dette er noe av det beste jeg kan gjøre hos tannlegen! Smilet blir ekstra hvitt og jeg føler meg så ren etterpå. 

IMG_9183

Uansett, jeg fikk med meg bittskinnen som vi støpte da jeg var der forrige gang, og nå venter jeg 3-4 uker for å se om musklene i kjeven blir mer avslappet. Jeg kan virkelig anbefale Dentalia, de er utrolig dyktige der, og har alt fra livechat på facebooksiden sin, til borring med laser og anestesiteam som gir narkose dersom du har tannlegeskrekk. De har en førstegangspakke til alle nye pasienter, så dersom du ønsker en tur hit, må du gjerne sjekke ut tilbudet deres HER / annonselenke 

_______________________________________________________________________________________________________________

Tanngnissing kan faktisk medføre flere problemer enn de fleste er klar over, og ikke minst går det kraftig utover emaljen på tennene. For min del har tanngnissingen medført at jeg har gnisset bort deler av lengden på tennene mine, og derfor lurer jeg på om jeg ved neste steg skal begynne en rehabilitering hvor vi bygger disse ut igjen. Dette er i hvert fall noe jeg skal tenke over, og jeg kommer i så fall til å gjøre dette hos Dentalia. De viste meg etterbilder av hvordan dette kan bli, og det resultatet er så fint. Tennene mine er noe av det jeg alltid har vært mest fornøyd med, men den siste tiden er dette med lengden noe jeg har begynt å legge mer og mer merke til, at de blir kortere, og det kommer jo ikke akkurat til å bli noe bedre med årene. Vi får se hva jeg gjør. 

Nok tannprat, nå skal vi spise sen søndagsfrokost, og de eneste planene vi har senere er hjemreise og å dra til The Thief Spa. Endelig blir det massasje! Jeg gleder meg! Har gledet meg til det siden sent i august, haha 🙂 Håper dere har en fin søndag, vi sees senere! 

76 kommentarer

 1. Kathrine

  Hei;) gnisser selv tenner og dessverre er de nok blitt nok skadet pga jeg ikke alltid har vært flink nok med bitt skinnen . Men heldigvis er de kommet langt iforhold til comfort på skinner hvis jeg kan di det slik hehe nå er jeg helt avhengig av skinne når jeg skal sove så set er kun en vane sak å ta den på hver kveld 😉 håper det hjelper for deg/) det har det absolut gjort for meg .

 2. Hei 🙂
  Jeg gnisser også tenner om natten, og lurer på hvordan du gikk fram for å få den skinnen du sover ned om natten?! 🙂

  1. Caroline

   Gikk til tannlegen og ba han om å se på det 🙂 De finner ut av slike ting veldig kjapt, så bare bestill deg en time 🙂

 3. Hei Caroline, når skal du bytte header? Vet at dette høres rart ut, men visste du at det enda står fotballfrue.no nederst til høyre på bildet?
  Ps: Kos deg på spa, pena. Du fortjener det 😉

 4. Jeanette H

  Hei. Hva heter neglakken og fargen du har på intervjuet? Nydelig!! Blir veldig glad for svar!! Hilsen fra jeanette

  1. Caroline

   Det er gellac 🙂

 5. Hei!

  Så innslaget på vg-tv og måtte innom for å se.. Ser at denne bloggen ikke er «min kopp te», men ser jo at du bruker mye tid og krefter på den. fine bilder, gjennomtenkte tekster, synes det ser ut som om du gjøre en bra jobb. Stå på du, synes forresten det omtalte bildet var fint jeg. utrolig flott at du kunne se så fot ut etter 4 dager. de som kritiserer deg er bare misunnelige, og enklere å kritisere andre enn å gjøre noe med det selv.

  Ønsker deg fortsatt lykke til og håper du får blogge i mange år til 🙂

  klem

  Jo-Are

  1. Caroline

   Tusen takk, det var hyggelig å høre 🙂

 6. Elisabeth

  Forsøk i så tilfelle å kun bygge opp tennene i kompositt. Ikke finn på å lage kroner på de flotte tennene dine! Men det regner jeg med at tannlegen heller ikke har anbefalt deg. Da slipes jo mye av tannen bort, og dette er ikke reversibelt! Å bygge på med kompositt er reversibelt, og gir ikke skade av tannen. Se det eventuelt litt an. Det er rart hva som «må» gjøres noe med, sås nart man har begynt å legge merke til det. Det viktigste er at du klarer å bryte vanen med tanngnissing om natten – både for hodepinen og ømme muskler sin del, men også for å hindre av tennene blir kortere. Så er det kanskje ikke nødvendig å bygge på tennene igjen.

 7. Når du nevner det så har du egentlig korte tenner, men det er jo så søtt! Jeg mener jeg har for lange tenner, og vil gjerne file de ned til tannlegen om det går..

 8. Camilla

  Så nettopp intervjuet du postet fra vgtv og jeg likte det veldig godt! Var en mer «seriøs» stemning som fikk frem en annen side av deg, og jeg syns du svarte veldig bra! Det viser jo tydelig at bloggen med sine «lette/ overfladiske» temaer ikke er hele deg i det hele tatt!:)
  Stå på!

 9. Christina

  jeg har hatt skinne i overkjeven om natten, ikke det mest behagelige nei. Jeg sugla så fælt da! Lå og sov med halvåpen munn, våkna enten med sår hals, el med skinnen under magen i stedet… Mitt problem var ofte hodepine pga stiv kjevemuskulatur. Har aldri gått utover tennene mine da, «kun» hodepinen som har plaget meg. Droppet skinnen etterhvert…

 10. Hei da fikk jeg sett intervjuet;) Kjempebra svart. Men jeg vet hvorfor folk leser bloggen din og det er rett og slett for at du er pen å se på og alt du gjør er pent, og folk liker å se det som er pent. det er det ingen ting å legge skjul på. Men jeg skjønner at du ikke kan svare på en slik måte. det ville jo provosert til tusen;) ønsker deg en kjempefin dag;)

 11. Moren min stresset sånn, og bet sammen tennene uten å legge merke til det selv, og hun ble fortalt at hun har slitt ned minisken i kjeven helt, og måtte få plate for å avlaste.
  Etter å ha lest litt om dette airflow så tok jeg det opp med tannlegen min og sa at dette var noe jeg hadde lyst å prøve. Der fikk jeg streng beskjed om at dette var ikke annet enn et salgstriks enkelte tannklinikk brukte for å selge mer, og det finnes ingen annen «rens» som er bedre enn å pusse tenner, bruke tanntråd, og å i verste fall få tannlegen til å rense de på tradisjonell måte. Tenkte jeg skulle nevne det 🙂 Har jo ikke prøvd det selv, og tviler ikke på at det føles godt, men tannlegen min er virkelig dyktig og jeg velger å følge hennes råd.

  1. Salgstriks?
   Misfarging kommer uansett hvor flink man er til å bruke tanntråd og pusse tenner.
   Det meste av mat gir misfarging på tennene, -og ikke minst kaffe, te, rødvin, røyk etc.
   Eneste muligheten til å fjerne dette er med en tannrens.

   Og da finnes det en «gameldagsrens» hvor tannlegen bruker en gummikopp med en pussepasta som roterer over tennene.

   Eller den nyere måten med airflow hvor luft, vann og pulver blir høytrykksspylt. (Mer effektiv da den kommer til også mellom tennene).

   Og bare til informasjon : Airflow er kun navnet på maskinen/instrumentet tannlegen bruker til å fjerne misfargingen….

   1. Caroline

    Airflow er definitivt ikke noe salgstriks 🙂

   2. Nei jeg vet det, jeg skrev til hun karo. Men det gjorde kanskje du også 🙂

   3. Caroline

    Ja 🙂

 12. Hvilke nettbutikker surfer du deg gjennom om du en søndag tenkte å shoppe hjem noe nytt? 😉

  1. Caroline

   Nelly, Boozt, Asos, H&M, my-wardrobe, revolve clothing 🙂

 13. Jeg har samme «onepiece» til gutten min på 8 mnd. Kjøpt på Lindex:)

  Visste du at den kan brukes på begge sider?
  Kjempe fint bilde sv mor og datter !

  1. Caroline

   Ja 🙂 Kjempefin!

 14. God søndag! Jeg gnisser ofte tenner om natta i perioder når jeg er stressa, men når jeg klarer å roe ned har det heldigvis gitt seg.

 15. Marianne T

  Så stor Nelia har blitt! Nydelig liten jente 🙂

 16. Dette bildet gjorde at smilet gikk helt rundt 😉 Så skjønt, og sååå fin dress som Nelia har på seg.
  Her har vi akkurat kommet inn fra skogen, med to slitne hunder – som nå ligger som slakt foran peisen.
  Ha en fantastisk søndag kjære Caroline ♥ Er innom bloggen din flere ganger om dagen, og jeg elsker
  alle de nydelige bildene dere legger ut. Flinke dere er ♥

  1. Caroline

   Hørtes utrolig koselig ut 🙂 Håper søndagen var fin!

 17. Jeg bruker også sånn tannskinne og smerten i kjeven er borte 🙂 men så fort det går noen dager uten så kommer smertene igjen .. Så den fungerer veldig fint 🙂

 18. Et tips til øm og stram kjeve er punktakupunktur rett i kjevemuskelen! Vet det kan høres litt drastisk ut at man stikker nåler direkte inn i kjaken, men jeg har prøvd og det fungerer! Massasje er også bra, men ikke like effektivt som nålene. Jeg har også til (stressende) tider tendens til å bite kjevene sammen og få vondt.

 19. Jeg har vært oppe siden klokken 3 i natt, så den «ekstra» timen hjalp ikke stort på meg..
  Får heller ta meg en dupp senere i dag 🙂 Kos dere på spa <3 Virker deilig!

 20. What a wonderful morning you’ve had with your family. Looks so relaxing. Greetings from Helsinki!

  http://www.arcticvanilla.com/

 21. fint intervju med deg!
  Endelig et intervju der du får snakke seriøst om bloggen og ditt. Og ikke bare en samtale som allerede på forhånd er fastlåst/styrt til å skulle presse deg ned i den derre «rosablogger»-greia, på en litt nedlatende måte!
  Bra! =)

 22. I am a tooth grinder too- I grind at night and find I have a tense jaw during the day. It is stress related. This makes sense as you have just been through a very busy period of time with all your commitments! Exercise helps to relax, also a few moments silence a day and you won’t like this but……cutting back on coffee may help as well. Eeek – I know, coffee is precious! Speaking of caffeine, how did Nelia do with it while you were breastfeeding? I am sill nursing my 2 month old son and have 1 half-caffeinated Starbucks a day. I am afraid to have much more but I could certainly use it!

 23. Så koselig det første bildet var! Kos dere msse på spa i dag 🙂

 24. Hei Caroline, når har du tenkt å bytte header? Vet det høres rart ut at jeg skriver dette, men vet du at det står fotballfrue.no nederst til høyre på headeren. Ps: Kos deg på spa, det fprtjener du virkelig 😉

  1. Caroline

   Vi jobber med et helt nytt design, men det ser ikke ut til at det blir klart helt med det første, så et headerbilde står høyt på agendaen 🙂

   1. Ok, gleder meg 🙂

 25. gnisseguri

  jeg gnisser også, og har brukt biteskinne i mange år. Jeg klarte aldri å venne meg til å bruke skinne oppe og har kun nede, den sover jeg veldig godt med. Jeg gjør også en del øvelser for TMJ som jeg fant på You Tube (massasje av kjevene – utrolig deilig). Ellers er vel det med avslapning alfa omega (noe jeg kanskje er dårlig på) … Jeg har bygget opp bittet mitt igjen fordi jeg rett og slett gnagde tennene i stykker, bl.a fortannen min. Utrolig kjedelig og dyrt. Gjør noe med det med en gang er mitt råd og ikke gå og gnag deg «fattig».
  God bedring Caroline 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 26. Hei.

  Så intervjuet ditt på vg og må si at du er bare helt fantastisk,liker at du tenker før du snakker

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 27. Hei! Jeg synes å huske at jeg leste et sted at du dusjer håret 1-2 ganger i uken. Stemmer dette? I så fall lurer jeg på hvordan du klarer å holde håret så fint mtp at du trener så mye som du gjør. Skyller du håret med kun vann etter øktene?

  1. Caroline

   Det var nok en skriveleif :O Jeg vasker det 3-4 ganger i uken 😉

 28. har akkurat sett intervjuet ditt med vg, og må si at det var et kjempe fint intervju! Du er er så flink til å svare:) syns det er litt dumt at du alltid skal få klager på at du er trener for å være tynn og er for streng med hva du eter. Jeg liker og å trene og spise sunt, fordi jeg føler meg bra da, jeg liker sunn mat og elsker å trene, det er som du sier at man får så mye mer energi!!! I tillegg kan vi jo se at du gjerne tar deg en fridag fra trening og skeier ut i blandt med god samvittighet;) stå på videre Caroline, du virker som en fantastisk person<3

 29. Mulig tannlegen sa det til deg, men hvis ikke, så kan det hjelpe og ta på skinnen en halvtimes tid før du legger deg. Hjelper litt på spyttproduksjonen. Begynte selv med skinne for en ukes tid siden, har samme problem som deg… Håper det hjelper!

 30. Så kul drakt Nelia har! Hvor er den fra? 🙂

  1. Caroline

   Lindex 🙂

 31. Cornelia

  Hei! Jeg har selv brukt slike skinner i 6 måneder nå(!) Knissingen min var ekstremt ille, kjenner meg veldig igjen i hodepinen og den ømme kjeden du snakker om. I tillegg hadde jeg «spist opp» halvparten av fortennene mine, så jeg valgte å bygge dem opp igjen. Noe jeg er såå fornøyd med!! Nå smiler jeg bredt hver dag uten å føle meg ubekvem og tenke at det eneste folk ser er et skjevt smil.

  Skinnene var veldig ubehagelige å sove med i starten, men man blir på en måte vandt med det.

  Forresten, fikk du noen instrukser på hvordan man skal vaske dem? Jeg har vasket dem med tannkrem og varmt vann, men leste et par steder på Internett at det ikke var godt nok. Hm..

  Uansett, håper du blir fornøyd!

  1. Rengjøring med tannkrem og vann er mer enn godt nok.

 32. Caroline! Det er første gang jeg ser gjennom kommentarfeltet, og alle tilbakemeldingene er fine. Det er deg vel unt. Du gjorde en helt UTROLIG god figur i intervjuet. Flott både å se og høre på. Makan til flott kvinnemenneske skal man lete lenge etter!!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 33. Ingrid hauge

  Hei! Pleier ikke å kommentere her, men endelig hadde jeg noe å bidra med 🙂
  Jeg bruker og en slik skinne og syns den har hatt veldig god effekt. Anspenner selv kjeven pga angst noe som igjen har ført til gnissing, så fikk faktisk støtte fra staten (eller noe?). Jeg vendte meg fort til den siden jeg syns det var så deilig at den «tvinger» meg til å ikke spenne musklene, håper du og får en postiv effekt av den etterhvert.

  1. Caroline

   Hehe 😀

   Jeg håper den hjelper! :O

 34. Carina Marie

  Kjenner hjertepumpa øker i frekvens bare av å lese om tannlegen :/ #livredd.

  Noe hyggeligere derimot, hvor er den søte dressen til Nelia fra? 🙂

  1. Caroline

   Lindex 😀

 35. Hei!

  Du,jeg må jo bare spørre deg hvor dressen som Nelia har på seg kommer fra. Kjempesøt!

  1. Caroline

   Lindex 🙂

 36. Jeg har også en sånn skinne, kan nesten ikke sove uten nå for så får jeg ondt i kjeven med en gang… Den har holdt i mange år, men må renses ofte. Min tannlege sa at det kunne kommeav stress når man skar tenner. Noe å tenke på syns jeg, tror nok også jeg begynte i en stresset periode, mens andre har gjortdet hele livet.
  Til gjengjeld føler man sig litt teenager med bøyle aktig…eller noe.. 🙂

 37. hvilken neglelakk har Nelia på tåneglene? Vil ha det samme til min baby.

  1. Caroline

   Hun har ikke på seg noe neglelakk 🙂

  2. Haha, folk altså

 38. Hei – jeg har hatt «biteskinne» i flere år – uvant i starten, men det går veldig fort over! Det er bare helt topp å våkne med avslappede kjevemuskler! Lykke til med «tilvenningen»!

 39. Maj-inga

  Jeg har NØYAKTIG samme problem med kjeven og prikk lik biteskinne (du blir vant med den!). Har tatt MR av kjeven for å se om miniskene satt feil, noe som visste seg å være litt riktig, men fortsatt innen normalen. Så da er det ikke mye å gjøre med, men det hele handler om stress. Biteskinnen vil nok hjelpe, men det jeg har funnet ut virkelig hjelper er jevnlig behandling hos naprapat eller kiropraktor som virkelig KAN dette (viktig!) du må nok lete litt der… Men dette hjelper å holde mukelspenningene og smerten i sjakk. Det blir verre og verre uten noen typer behandling og det resulterer i migrene, spenningshodepine, lokal smerte, nakke og ryggplager. Skikkelig dritt. Pass godt på!!

 40. Ragnhild

  Jeg dro til tannlegen fordi jeg var bombesikker på at jeg hadde masse hull i tennene. Ingen hull, men fikk beskjed av tannlegen at jeg hadde det de kalte flink pike syndrom. Støpte også skinne osv, hjalp ikke. Massasje hjelper, samt bli veldig bevisst på når en spenner seg i kjeven! Skjønner at det er litt annerledes for deg, men jeg hadde også en 1-åring da jeg begynte å bli plaget. Det er sjarmerende, men også krevende med barn

 41. Heia!
  Har du prøvd kiropraktor? Kan anbefales for å få løst opp i vonde og stramme kjevemuskler. Det er ikke spesielt behagelig, men det hjelper.

 42. Utrolig tilfeldig å lese om dette i dag på bloggen din! For jeg har slitt skikkelig med kjeven de siste månedene, og samtidig med konstand hodepine. Først i dag tenkte jeg at det kanskje kunne være en kobling mellom de to, og i familiebesøket satt vi leeenge å snakket om kjeveproblemene mine og at jeg må få meg en bittskinne, noe min mor også har. Skal ringe tannlegen i morgen og krysser fingrene for at hodepinen og ubehaget/låsingen/knekkingen i kjeven forsvinner 🙂

 43. (Ikke minst svimmelhet, og derav ordene «konstand» og «å»…..)

 44. jannicke

  Hei 🙂
  Hvor har du kjøpt leke klossene?

  1. Caroline

   De var en gave, men er fra merket sebra 🙂

 45. Hei 🙂

  Har Nelia begynt å gå eller tatt sine første skritt? 🙂

 46. Jeg har også biteskinne! Haha. Trodde ikke dette var så vanlig, men av kommentarfeltet kan vi jo se at vi ikke akkurat er alene om å slite.
  Jeg fikk forresten min dekket delvis gjennom folketrygden, snakk med tannlegen din om det! Betalte en ganske høy egenandel.
  Grunnen til at jeg må bruke det er pga såkalt klikkekjeve. Vet egentlig ikke hva det innebærer, men har brukt den i over et år nå. Og skal bare fortsette å bruke den sier tannlegen.
  Hvis jeg ikke bruker den får jeg bitemerker på innsiden av kinnene inni munnen.
  Helt klart sammenheng med hodepine/migrene for min del. Det blir en vanesak å bruke den.

  Så i en sånn infobrosjyre hos tannlegen at man bør gjøre avslappningsøvelser før man legger seg for å bite/skjære tenner minst mulig i søvne.
  Noen som har tips om noen øvelser? Tror nemlig dette kan ha en del sammenheng med stress, i hvert fall for meg.

 47. Jeg har store problemer med kjeven og den låser seg om natta. Har prøvd alle de typene bittskinner som finnes uten at det hjalp. Min store redning som gjør at kjeven slapper av og jeg får mye mindre smerter er botox i kjeve muskelaturen

 48. Ann Kristin

  Jeg vet ikke om det er noe å vurdere, MEN det er faktisk mulig å bruke botox i akkurat den kjevemuskulaturen for å få den til å slappe av, og for å slippe så mye spenning og gnisninger. Har vurdert dette selv, men mine plager er ikke på langt nær så omfattende som dine. Jeg vet bare hvor forferdelig ubehagelig det er å våkne med en kjeve som er som limt sammen..

  1. Caroline

   Det høres skummelt ut :O I natt har jeg tydeligvis tatt ut gnisseskinnene mine i søvne, haha :p

   1. Ann Kristin

    Så lenge man går til noen som virkelig kan jobben sin så vil jeg ikke tro det skal være så skummelt 😉 jeg tenker på dem som blir kvitt migrene og svetteproblemer ved hjelp av botox også, så ved rett bruk hos noen som virkelig vet hva dem gjør så vil det jo sikkert være en fantastisk hjelp 🙂
    Samboeren min bruker skinne mot snorking, men halveis ut i natten har han alltid klart å plukke den ut han også.. Hehe 😛

 49. Hei,

  Jeg har en venninne som hadde store problemer med gnissing av tenner. Hun tygga vekk den ene biteskinnen sin og ingenting hjalp. Da gikk hun til en kjevekirurg og han sa den eneste måten å få vekk problemet var å ta Botox i kjevemuskelen. Ved å sprøyte inn Botox gir gnissingen seg. Dette er ufarlig og hun fikk gjort dette på en privatklinikk. Koster rundt 2000 kr å få dette gjort, og en må fortsette å gjøre det. Men altså eneste løsningen for hennes del.

 50. Charlotte

  jeg sliter med akkurat det samme! litt fælt å si, men det var godt å høre at dette gjelder andre enn meg også.. har hatt smerter i kjeven i flere år fordi «disken» (altså den store kjevemuskelen) har blitt presset på framsiden av leddet, når den egentlig skal ligge bak. derfor har jeg nå fått incognito regulering, det vil si regulering på baksiden av tennene. jeg presser også tenner om natten, så den ene fortannen min har blitt kortere enn den andre. noe som plager meg sinnsykt mye for jeg likte tennene min så godt før 🙁 skal seriøst ta turen dit du går, for jeg vil også støpe min tann! min tannlege mener dette er noe bare jeg ser.. men da er det vel rart at såpass mange av mine venner og familie har kommentert det. lykke til, Caroline 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *