interiør: gyllen jul 2014

gyllenjul20141

_______________________________________________________________________________________________________________

Dere som har fulgt meg lenge vet godt hvor mye julen betyr for meg og hvor glad jeg er i denne høytiden. Det er bare noe med samholdet i familien, alle tradisjonene, den lune stemningen med fyr i peisen, gløgg eller kakao i koppen, levende lys og all den gode maten – jeg elsker det! Litt ekstra spesielt blir det nok også nå som Nelia har blitt så stor, det skal bli så gøy å se hvordan hun reagerer på alt. 

Ettersom vi har gjort litt endringer på interiørfronten hjemme, tenkte jeg for første gang på evigheter å ha litt gyllen julepynt sammen med det vi allerede har. Jeg synes det kan være helt nydelig å blande sølv, gull og hvitt, så over har jeg samlet litt inspirasjon til noe ala det jeg tenker. Alle bildene er fra pinterest og i albumet jeg har kalt christmas. Gleder meg til å se hva jeg finner i butikkene fremover, det blir gøy med noe litt annerledes. Vet ikke helt hvordan vi skal løse det med juletreet ennå, men det kan nok være lurt å sette det oppå noe, så ikke Nelia river i pynten og får hele stasen over seg! Så hadde det vært så gøy å ha nissefar på besøk! Å, jeg gleder meg! 

– ♥ –

43 kommentarer

 1. Er så fint å ha deg tilbake igjen, Caroline! Føler du har vært litt fraværende her på bloggen siden du hadde en stressende periode for litt siden. Bloggen din er jo så fin å lese når man trenger litt pause og kos i hverdagen 🙂 Nå er den heldigvis tilbake på topp! 🙂

 2. Du kan jo henge noen uknuselige kuler nederst i tilfelle hun plukker på treet. Men det bryter vel med stilen. *knegg*

 3. Åh, jul <3 Vi har også gull, sølv og hvit julepynt, jeg syns det er såå fint 🙂 Er ikke så glad i å pynte med de tradisjonelle fargene som rødt på treet, så da blir det litt andre farger.

 4. For tideleg. Verkeleg. Sjølv til eit inspirasjonsinnlegg å vera…

 5. Ååå..julen 🙂 blir mer og mer glad i den etter at jeg ble mamma 🙂 gutten min er nesten nøyaktig ett år eldre enn Nelia; og det var ikke noe problem å ha juletre på gulvet her!

 6. Katrine

  Hei Caroline. Jeg syns alltid det er så gøy med interiørinnleggene dine. Du har nevnt at dere har gjort noen endringer på interiørfronten. Kunne du vist oss noen før/etter- bilder om du har? Hadde vært veldig gøy å se. Ha en fin kveld videre.

 7. I also can not wait to christmas.Super inspiration.

 8. Cornelia

  Åh. Jeg hørte tilfeldigvis på Kurt Nilsen «Auld Lang Syne» da jeg klikket meg inn på bloggen din nå.
  Som jeg gleder meg til jul. Håper på masse koselige jule-oppdateringer fra bloggen din, de har alltid fått meg i stemning tidligere år 🙂

 9. Hei Caroline

  Du din lille julejente. Kunne vel tenke meg at du kom til å være tidlig ute med å glede deg, og i år er du tilogmed mye friskere enn du var i fjor.
  Vet du, du kan jo google juletre i kurv eller christmastree in basket. Å putte hele treet opp i en stødig vakker kurv kan gjøre det trygt for småpiker som liker å ta på alt mulig.

  Mette

  1. Caroline

   Hehe 🙂

   *Bank i bordet* Satser på at jeg holder meg frisk 😀

 10. Åå, så godt å se at det er flere som tenker som meg 🙂 Jul er best! Hvorfor skulle vi ikke ville forberede oss, planlegge og nyte den så lenge som mulig? 🙂

 11. For noe fine inspirasjonsbilder! Kjenner jeg gleder meg til jul nå. 🙂
  Tips til juletreet. Vi har to katter i hus, og de syns juletrepynten har vært veldig spennende, noe som resulterte i at juletreet ramlet første året vi feira jul sammen. Så vi satt opp en liten spiker og bandt det fast, og det har vi gjort med juletreene etter og. Og nå når vi skal feire første år med ei lita kan det være greit at grana står støtt. Hehe. 🙂
  Må du ha en kjempe fin kveld med både to- og firebeinte. 🙂
  Kariann

  1. Caroline

   Smart! Takk for tips 🙂

 12. Her i huset har jeg hatt juletre på gulvet som vanligt med alle ungene dei er jo ikke alene med treet… ene året hadde vi festet et tau rundt stammen og i veggen for treet var så stort og tungt størte problemet i fjor med 3 mann var at han saug på pakkene sånn at dei ble våte og fikk hull 😉

 13. Åh, dette var virkelig bilder til å drømme seg vekk i. Akkurat det jeg trengte etter en hard dag på universitetet – TAKK! Gleder meg til å se hva du finner på med julepyntingen i år, og håper på mange interiørinnlegg i tiden fram mot jul 🙂

 14. Her går vi også for gull i år! Angående velting av juletre; når jenta mi var liten, festet vi juletreet i en krok i taket. Da er du trygg!

 15. Hadde helt klart satt treet i et hjørne og satt en fleksibel lekegrind rundt, a la park-a-kid:

  http://www.babyshop.no/park-a-kid-lekegrind

  Der kan du arrangere de ulike delene som du vil, f eks bruke alle etter hverandre som gjerde/romavdeler. En slik må dere vel uansett ha rundt utepeisen til sommeren så hun ikke brenner seg der? Ellers lærer de seg fort at juletreet er nei-nei, min første var halvannet og særs lite interessert i treet. Blir spennende om lillebror er mer keen på å rive ned all pynten i år!

 16. Hei!
  Anbefaler å vente med å booke julenisse til Nelia har fått hilse på noen Nisser i butikker/kjøpesentre. Min erfaring er at små barn generelt er skeptisk til disse store menneskene med rare smil og voldsomme skjegg :/ Selv store nissefigurer kan fremkalle høye hyl og store tårer.

  Mvh tobarnsmora 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Gleder meg :p

 17. Anne Kristin

  Hei Caroline 🙂 så fine bilder du har funnet frem 🙂 jeg håper at du eller mannen min kan hjelpe meg med en ting, jeg har en sønn med ADHD /asperger og disse barna trenger omega 3. Vet dere hvilken omega 3 som inneholder mest EPA? Det sies at de trenger mer EPA enn DHA.. Takknemlig for svar, ha en nydelig kveld 🙂

  1. Caroline

   Det står vel på innholdsfortegnelsen til de aller fleste omega-3 preparatene? Jeg kan ikke noen på stående fot :/

  2. Kanskje de vet det på apoteket?

 18. Ååå, jul, jul, jul!!! 😀 Skal pynte til jul for første gang i eget hjem i år. Gleder meg <3

 19. Åhh, JUL <3

  Vet du, jeg elsker de fargene her! Jeg kan nesten ikke vente med gaver, mat og alt som hører til 🙂 Litt spesielt blir det nok igjen i år, da vi må feire den her i Australia, og kommer til å savne de der hjemme. . . men så blir det nok fint likevel 🙂

  Lille N kommer nok til å elske alt sammen, hihi <3

  God kveld! Klem

 20. For meg MÅ julen være rød 🙂 Ellers enig i alt det med steming, samhold, lys, kos, mat og godteri! Beste høytiden, for ikke å snakke om advent…åh, det er ikke lenge igjen!

 21. Så fine bilder! Elsker julen jeg også! I fjor var første julen hos oss med småbarn i hus (nevøen min som da var nesten 1år). I følge mine foreldre har de klart seg fint uten å gjerde inn treet mens alle vi tre søstre vokste opp, men det nyttet ikke med lille nevøen min som syntes alt som skinner og glitrer bare måå klemmes og kjennes på. Med kuler som kan knuse så er det jo farlig for dem, så vi valgte å kjøpe en inngjerding til både juletre og peis(som brukes når den er varm), noe som funket bra. Han kunne ikke gå helt på egenhånd enda da heller, så det å ha litt mer å holde seg i så ut til å funke bra for han også. 🙂 Var noe lignende dette vi brukte: http://www.clasohlson.com/no/Kompostgitter/40-7915#moreinfo (satt sammen flere for å nå rundt, må også støttes litt opp så den ikke velter når den lille bruker den som støtte).

 22. Sette treet oppå noe?? Hørtes litt rart ut egentlig…..Har 4 barn, og vi har alltid hatt treet som vanlig….Og 2 av de har vært ganske klåfingra for å si det sånn::)) Har ikke vært noe problem:)

  1. Caroline

   Jeg klarer ikke se for meg at det skal gå bra 😀 Hun tar i ALT :p

   1. Skjønner hva du mener med fare for å velte juletre………. første jula til jenta mi, da var hun på alder med di si tulle, så velta juletreet hele tre ganger! To ganger var frøkena og kusina (som er jevngammel) synderene, men den tredje gangen så var det katten som kom på at den skulle bedrive treklatring. Ikke liten pusunge heller, men en stor branne av hannkatt på ca 8kg! Etter den tredje gangen så festet vi juletreet til veggen med sterk hyssing.

   2. Er bare til å passe på så går det bra 🙂 En må jo nesten fotfølge barna når de er i den alderen 🙂 jeg har selv 3 barn, og ingen av mine har rørt juletreet. Eller jeg har hengt barnevennlig pynt nederst, sånn at om de skulle ta på så kunne de ikke bli skada av at kulene knuste.

 23. Så fint 🙂 Trudde det bare var jeg som var skrullete ang julen og begynt å tenke på den allerede. Er jo så koselig med pynt og alt som hører med . Jeg er litt usikker på om jeg skal gå for en naturlig ( tre,hvitt..) eller den gyldne stilen du har. Forresten :Har du sett en sånn rød nostalgisk kjole med hvit blonde krager noe sted?Har så lyst til at snuppa på snart ett år skal ha en sånn typisk jule kjole,selvfølgelig med rød sløyfe i håret og hvite blonde strømpebukser 🙂

 24. Teresie

  Ikke en julekrybbe? Det er jo derfor vi feirer jul…

 25. Klarer nesten ikke vente til jul 🙂
  Søstrene Grene har forresten fått inn akkurat sånne type julekuler!! Kjempe fine og kjempe billige!

 26. Caroline

  Så mye fin inspirasjon! Fikk mange gode tips her 🙂
  Jeg er akkurat som deg, elsker å pynte til jul. Og ifjor valgte jeg å blande inn noe gull i den reine sølvpynten jeg hadde fra før, og det ble veldig fint 🙂 kommer helt klart til å fortsette med det. Og i år blir det jul i nytt hus, enda mer å pynte, hurra!
  Ha en fin fredag, Caroline!

 27. Hei fine Caroline!
  Jeg sitter som deg og er ved å planlegge et års bursdag for den lille jenta vår som blir et år et par dager etter deres! ❤️
  Jeg har fundet så mange fine ting på etsy.com og mindes at du pleier å handle der? Hvordan gjør man med fragt og told osv? Funker det fint eller betaler man mere for det enn for selve varen?
  Stor klem fra København!

  1. Caroline

   Hei 🙂

   Fragt, toll og mva kommer i de fleste tilfeller i tillegg 🙂

 28. Nydelige bilder. Elsker julen. Gikk fra hvit til gyllen i fjor.

 29. For et fint inspirasjonsinnlegg! Jeg elsker jul noe så til de grader, og har egentlig gledet meg til å begynne med forberedelsene i flere måneder allerede. Ble veldig inspirert av dette, har selv vurdert å gå litt over til gull i år- det har vært litt nei-nei i hodet mitt tidligere 😉 Men dette er jo utrolig fint, kombinasjonen sølv og gull så mye vakrere ut enn først antatt! Tipser forresten om duftlysene til yankee candle nå i sammenheng med høytider, de har noen helt nydelige juledufter. 🙂

  1. Caroline

   Så koselig at du blir inspirert 🙂 Og tusen takk for tips!

   God helg <3

 30. victoria

  Ej me ELSKA jul! finaste årstida på jord. samling av familien, utrulig god mat og ikkje minst å sjå små golla når dei ser pakkehavet!
  Der trur ej at du å ej e lika altso! jul<3

  1. Caroline

   Dialekten <3

 31. Åh så nydelig. Dette er absolutt mitt drømme-julehjem. Gull hører virkelig julen til §:o)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *