oppskrift-onsdag

IMG_8631

Denne gresskarsuppen er kremet, spicy, litt søt og utrolig god! Ikke minst er den laget på ca. 40 minutter, og det inkludert koketiden, så her er det bare å finne frem huskelisten for morgendagens middagsinnkjøp, dette må du lage 🙂 

_______________________________________________________________________________________________________________

gresskarsuppe til 2 

♥ 700 g. gresskarkjøtt ♥ 300 g. søtpotet ♥ 1 rød chili ♥ 1 ss. ingefær ♥ 2 buljongterninger ♥ 1 gul løk ♥  1.5 dl. kremfløte ♥ 3 fedd hvitløk ♥ kokosmelk ♥ lime ♥ frisk koriander ♥ salt og pepper 

IMG_8346 kopi

_______________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Vi brukte matgresskar fordi det var dette som var tilgjengelig på butikken her, men bruk gjerne et skikkelig halloween-gresskar eller en annen variant, det bestemmer du selv. Del det opp i biter. Skjær opp løk, hakk opp ingefær og hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene. Hakk den opp. Ha godt med olje i en stor kjele og stek løken til den blir myk. Den skal ikke bli brun. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Ha oppi gresskar og søtpotet og stek videre i noen minutter, tilsett deretter kremfløten og buljongterningene og ha over et lokk. La dette småkoke i ca. 20-30 minutter, rør av og til, alt skal være mørt når det har kokt ferdig. 

IMG_8365

Bruk en stavmikser og mos alt sammen, bland inn kokosmelk til suppen får en passe konsistens. Skiv over litt limesafft, salte og pepre – smak deg frem. Server med frisk koriander. 

IMG_8645

– håper det smaker – 

41 kommentarer

  1. Syns jeg ser to buljongterninger pÄ et bilde. Tar jeg feil, eller har du glemt det i oppskriften? Ser veldig godt ut, skal prÞves:)

    1. Ué, det har jeg glemt 🙂 Takk!

      1. Kanskje du burde oppdatere oppskriften da? =)

      2. Caroline

        Den er oppdatert nĂ„ 🙂

  2. Madeleine

    Oi, dette har jeg ikke smakt fĂžr! Det bĂ„de hĂžrtes og sĂ„ skikkelig godt, sĂ„ kanskje det mĂ„ prĂžves en dag 🙂

  3. Den sÄ veldig tjukk og grÞtete ut, er den det?

    1. Nei, det er den ikke 🙂 du sper pĂ„ med hvor mye vĂŠske du vil, denne er kremet.

  4. Hei. Hvor er den nydelige skÄlen fra?

  5. Ser veldig godt ut! Vi dyrket faktisk gresskar hjemme, og de kom opp som noen skikkelige kjemper- og noen skikkelig gode noen og!:) min favoritt er fylte gresskar, pÄ samme mÄte som fylte squash og paprika, det anbefales virkelig:)!

  6. Aleksandra

    Ser deilig ut som alltid! GĂžy med oppskrift fra deg, alltid sĂ„ inspirerende! 🙂

    Smaker du lĂžken godt her? Har nemlig en kjĂŠreste som nekter Ă„ spise lĂžk, hele trassalderen om igjen,sĂ„ jeg prĂžver Ă„ fĂ„ det lurt inn litt her og der 🙂 Kanskje du har noen forslag pĂ„ oppskrifter der lĂžk er lite fremtredene, eller faktsk der det ikke smaker lĂžk, sĂ„ jeg kan begynne Ă„ venne han sakte med sikkert til det? 🙂 haha

    klem!

    1. Nei, den er ikke spesielt fremtredende synes jeg 🙂

  7. SĂ„ utrolig godt ut 🙂

  8. Den sÄ virkelig god ut! SÄ flink du er:) gleder meg til lage i morgen:)

  9. Åh det er digg med gresskarsuppe❀
    Jeg laget selv i dag, men brukte kraften fra fÄr-i-kÄl, som jeg hadde pÄ sÞndag. Kan og bruke kyllingkraft eller noe annet du har i fryseren. Anbefales! Det er ogsÄ godt med en god pÞlse oppi;)

  10. Nam! Jeg har ikke stavmikser, har du noen tips om andre metoder for Ă„ mose det? Har blender til smoothie, og hĂ„ndmikser da 😛

    1. Du kan jo prĂžve blenderen, men da ville jeg ikke silt av sĂ„ mye av vĂŠsken 🙂

      1. Bare skyter inn en liten OBS her: man skal vĂŠre veldig forsiktig med varm mat/vĂŠske i en blender. Det har vĂŠrt flere tilfeller hvor blederen sprekker/»eksploderer», og man ender opp med brannskader..

        Maten ser nydelig ut, mĂ„ lage dette til middag en dag 😀

  11. Charlotte

    Hei Caroline!
    Dette har ikke noe med innlegget Ä gjÞre, men jeg lurte pÄ om jeg kunne spÞrre deg om et par ting siden du bor i GrenlandsomrÄdet.
    Jeg er innfÞdt Oslo-jente, har et par kanskje litt urbane behov, og skal nÄ flytte til ditt omrÄde da min forlovede har fÄtt seg jobb der og lurer derfor pÄ et par ting: (Setter stor pris pÄ om du kan hjelpe)
    – finnes det H&M trend der?
    – finnes det noen frisĂžrer som kan extension?
    (Ikke sÄnn keratin-punkt-greier)
    – kan du anbefale noen som er god pĂ„ voksing?
    – hvor spiser man lunsj/middag?
    – er menneskene hyggelige?
    Og tilslutt; trives du godt der?
    Tusen takk pÄ forhÄnd for hjelpen:)
    Gruer meg litt til Ă„ forlate Oslo

    1. Hei 🙂

      Det er ingen H&M Trend her og jeg pleier alltid Ă„ dra til Oslo for frisĂžr :/ er ikke sĂ„ mange lunsjsteder, men StrĂžm er veldig bra pĂ„ mat! PÅ kvelden er bĂ„de StrĂžm, Jacob & Gabriel og Becks veldig gode alternativer. Menenskene her er kjempehyggelige, har bare gode ting Ă„ si om de 🙂 Vi trives veldig godt med verdens hyggeligste og hjelpsomme naboer 🙂

  12. Oi, dette har jeg aldri smakt fĂžr, men sĂ„ spennende det hĂžrtes ut! Skal absolutt prĂžves, takk for oppskrift 🙂

    1. Det var utrolig godt 🙂

  13. oooh, perfekt!
    Har lovet Ă„ skjĂŠre ut gresskar til halloween – nĂ„ har jeg endelig noe Ă„ bruke «innmaten» til! 🙂

    1. Obs! SÄvidt jeg vet bruker man selve gresskaret og ikke innmaten til matlaging.

  14. Hadde det ikke vĂŠrt bedre om du kalte det for «oppskriftsonsdag» istedenfor? Med tanke pĂ„ genitiv og tilhĂžrigheten mellom ordene i denne konteksten?
    Jeg synes det hþres mye penere ut bare, derfor jeg lurer 🙂
    I mine Ăžrer blir oppskrift-onsdag sĂ„ «tungt».

    Ha en strÄlende dag

    1. Det er jo ikke onsdag sin oppskrift.

  15. Denne sÄ veldig god ut, og mÄ absolutt prÞves! Tror du jeg kan bruke litt mer kokosmelk i stedenfor flÞte (tÄler ikke)?

    🙂

    1. Det gĂ„r sikkert helt fint 🙂

  16. That looks so delish! Definitely going to try it! Thanks for sharing :))

    xx, Kristjaana
    http://www.kristjaana.com

  17. Åh, NAM!!!!
    Jeg elsker gulrotsuppen din, sĂ„ denne her skal helt klart ogsĂ„ prĂžves 🙂

    SĂ„ deilig at du deler litt gode hĂžst oppskrifter med oss, det liker jeg!

  18. Jeg elsker gresskarsuppe! Det er noe av det beste jeg har smakt. Da jeg fikk det servert fikk vi en lite klatt med cream fresh i ogsĂ„, men jeg tror det er like godt uten. Du er sĂ„ flink til Ă„ ta delikate bilder av maten du lager 🙂

    Jeg Ăžnsker deg og dine en super dag!

  19. Dette sĂ„ veldig godt ut! Jeg er veldig glad for alle oppskrifter og tips du legger ut, men noen ganger kan det vĂŠre litt tungvint Ă„ bla seg gjennom alle i kategorien «Mat» (Det er jo sĂ„ utrolig mye godt der 😀 ). Hadde det vĂŠrt en mulighet i fremtiden at du kanskje lagde underkategorier, som f.eks. «Middag», «Snacks», «Frokost» og lignende? Hilsen fast leser av bloggen din 🙂

  20. Hei Caroline!
    Jeg spiser LCHF men er relativt nybegynner. Har lagt om for Vektnedgang og det gÄr fint. Blir derimot litt usikker pÄ dine oppskrifter for tiden:-) har brukt din blogg masse som inspirasjon til mitt kosthold. Er det slik at du fortsatt spiser lchf eller har du introdusert mer karbo i kostholdet? Jeg kan selvfÞlgelig regne ut karbinnhold i oppskriftene du legger ut, men det gidder jeg ikke:-) klem

  21. Hei! Dette har ikke noe med dette innlegget Ä gjÞre, men tror det er noe galt med kommentarfeltet pÄ det forrige innlegget ditt om morgentrening. Jeg prÞvde Ä svare bÄde deg og LK da dere svarte meg, men bare de fÞrste ordene kom meg pÄ begge! Men uansett, takk for en super blogg

  22. Dette sĂ„ kjempegodt ut 🙂 du lager sĂ„ utrolig mye god mat! Jeg liker Ă„ ha en proteinkilde i maten, tror du det passer med f.eks kylling i denne suppa?

    1. Ja, det kan du fint ha 🙂

  23. Naaam 🙂

    Takk for tips denne skal jeg prþve! 🙂

  24. Mmm, sĂ„ godt ut 🙂 men de buljongterningene skal ikke brukes?

    1. Jo, jeg har glemt Ă„ skrive det :O :O :O :O De skal blandes i sammen med kremflĂžten.

  25. Laget denne idag! Den var helt utrolig god og smaksrik 🙂 men for et styr med det gresskaret da, haha, men var definitivt verdt det for dette er den beste suppen jeg har spist!

  26. Hei! Dette er den fÞrste oppskriften pÄ bloggen din jeg prÞver, og den var rett og slett skikkelig digg! Brukte flaskegresskar. Tror jeg mÄ se litt hvilke andre oppskrifter du har her:)

    1. SĂ„ gĂžy! HĂ„per du finner flere du liker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *