oppskrift-onsdag

IMG_8631

Denne gresskarsuppen er kremet, spicy, litt søt og utrolig god! Ikke minst er den laget på ca. 40 minutter, og det inkludert koketiden, så her er det bare å finne frem huskelisten for morgendagens middagsinnkjøp, dette må du lage 🙂 

_______________________________________________________________________________________________________________

gresskarsuppe til 2 

♥ 700 g. gresskarkjøtt ♥ 300 g. søtpotet ♥ 1 rød chili ♥ 1 ss. ingefær ♥ 2 buljongterninger ♥ 1 gul løk ♥  1.5 dl. kremfløte ♥ 3 fedd hvitløk ♥ kokosmelk ♥ lime ♥ frisk koriander ♥ salt og pepper 

IMG_8346 kopi

_______________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Vi brukte matgresskar fordi det var dette som var tilgjengelig på butikken her, men bruk gjerne et skikkelig halloween-gresskar eller en annen variant, det bestemmer du selv. Del det opp i biter. Skjær opp løk, hakk opp ingefær og hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene. Hakk den opp. Ha godt med olje i en stor kjele og stek løken til den blir myk. Den skal ikke bli brun. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Ha oppi gresskar og søtpotet og stek videre i noen minutter, tilsett deretter kremfløten og buljongterningene og ha over et lokk. La dette småkoke i ca. 20-30 minutter, rør av og til, alt skal være mørt når det har kokt ferdig. 

IMG_8365

Bruk en stavmikser og mos alt sammen, bland inn kokosmelk til suppen får en passe konsistens. Skiv over litt limesafft, salte og pepre – smak deg frem. Server med frisk koriander. 

IMG_8645

– håper det smaker – 

41 kommentarer

  1. Syns jeg ser to buljongterninger på et bilde. Tar jeg feil, eller har du glemt det i oppskriften? Ser veldig godt ut, skal prøves:)

    1. Caroline

      Uæ, det har jeg glemt 🙂 Takk!

      1. Kanskje du burde oppdatere oppskriften da? =)

      2. Caroline

        Den er oppdatert nå 🙂

  2. Madeleine

    Oi, dette har jeg ikke smakt før! Det både hørtes og så skikkelig godt, så kanskje det må prøves en dag 🙂

  3. Kristin

    Den så veldig tjukk og grøtete ut, er den det?

    1. Caroline

      Nei, det er den ikke 🙂 du sper på med hvor mye væske du vil, denne er kremet.

  4. Hei. Hvor er den nydelige skålen fra?

  5. Ingvild

    Ser veldig godt ut! Vi dyrket faktisk gresskar hjemme, og de kom opp som noen skikkelige kjemper- og noen skikkelig gode noen og!:) min favoritt er fylte gresskar, på samme måte som fylte squash og paprika, det anbefales virkelig:)!

  6. Aleksandra

    Ser deilig ut som alltid! Gøy med oppskrift fra deg, alltid så inspirerende! 🙂

    Smaker du løken godt her? Har nemlig en kjæreste som nekter å spise løk, hele trassalderen om igjen,så jeg prøver å få det lurt inn litt her og der 🙂 Kanskje du har noen forslag på oppskrifter der løk er lite fremtredene, eller faktsk der det ikke smaker løk, så jeg kan begynne å venne han sakte med sikkert til det? 🙂 haha

    klem!

    1. Caroline

      Nei, den er ikke spesielt fremtredende synes jeg 🙂

  7. Mathilde

    Så utrolig godt ut 🙂

  8. Den så virkelig god ut! Så flink du er:) gleder meg til lage i morgen:)

  9. Åh det er digg med gresskarsuppe❤️
    Jeg laget selv i dag, men brukte kraften fra får-i-kål, som jeg hadde på søndag. Kan og bruke kyllingkraft eller noe annet du har i fryseren. Anbefales! Det er også godt med en god pølse oppi;)

  10. Nam! Jeg har ikke stavmikser, har du noen tips om andre metoder for å mose det? Har blender til smoothie, og håndmikser da 😛

    1. Caroline

      Du kan jo prøve blenderen, men da ville jeg ikke silt av så mye av væsken 🙂

      1. camilla

        Bare skyter inn en liten OBS her: man skal være veldig forsiktig med varm mat/væske i en blender. Det har vært flere tilfeller hvor blederen sprekker/»eksploderer», og man ender opp med brannskader..

        Maten ser nydelig ut, må lage dette til middag en dag 😀

  11. Charlotte

    Hei Caroline!
    Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg lurte på om jeg kunne spørre deg om et par ting siden du bor i Grenlandsområdet.
    Jeg er innfødt Oslo-jente, har et par kanskje litt urbane behov, og skal nå flytte til ditt område da min forlovede har fått seg jobb der og lurer derfor på et par ting: (Setter stor pris på om du kan hjelpe)
    – finnes det H&M trend der?
    – finnes det noen frisører som kan extension?
    (Ikke sånn keratin-punkt-greier)
    – kan du anbefale noen som er god på voksing?
    – hvor spiser man lunsj/middag?
    – er menneskene hyggelige?
    Og tilslutt; trives du godt der?
    Tusen takk på forhånd for hjelpen:)
    Gruer meg litt til å forlate Oslo

    1. Caroline

      Hei 🙂

      Det er ingen H&M Trend her og jeg pleier alltid å dra til Oslo for frisør :/ er ikke så mange lunsjsteder, men Strøm er veldig bra på mat! PÅ kvelden er både Strøm, Jacob & Gabriel og Becks veldig gode alternativer. Menenskene her er kjempehyggelige, har bare gode ting å si om de 🙂 Vi trives veldig godt med verdens hyggeligste og hjelpsomme naboer 🙂

  12. Oi, dette har jeg aldri smakt før, men så spennende det hørtes ut! Skal absolutt prøves, takk for oppskrift 🙂

    1. Caroline

      Det var utrolig godt 🙂

  13. oooh, perfekt!
    Har lovet å skjære ut gresskar til halloween – nå har jeg endelig noe å bruke «innmaten» til! 🙂

    1. Pernille

      Obs! Såvidt jeg vet bruker man selve gresskaret og ikke innmaten til matlaging.

  14. Hadde det ikke vært bedre om du kalte det for «oppskriftsonsdag» istedenfor? Med tanke på genitiv og tilhørigheten mellom ordene i denne konteksten?
    Jeg synes det høres mye penere ut bare, derfor jeg lurer 🙂
    I mine ører blir oppskrift-onsdag så «tungt».

    Ha en strålende dag

    1. Det er jo ikke onsdag sin oppskrift.

  15. Rebecka

    Denne så veldig god ut, og må absolutt prøves! Tror du jeg kan bruke litt mer kokosmelk i stedenfor fløte (tåler ikke)?

    🙂

    1. Caroline

      Det går sikkert helt fint 🙂

  16. That looks so delish! Definitely going to try it! Thanks for sharing :))

    xx, Kristjaana
    http://www.kristjaana.com

  17. Åh, NAM!!!!
    Jeg elsker gulrotsuppen din, så denne her skal helt klart også prøves 🙂

    Så deilig at du deler litt gode høst oppskrifter med oss, det liker jeg!

  18. Jeg elsker gresskarsuppe! Det er noe av det beste jeg har smakt. Da jeg fikk det servert fikk vi en lite klatt med cream fresh i også, men jeg tror det er like godt uten. Du er så flink til å ta delikate bilder av maten du lager 🙂

    Jeg ønsker deg og dine en super dag!

  19. Dette så veldig godt ut! Jeg er veldig glad for alle oppskrifter og tips du legger ut, men noen ganger kan det være litt tungvint å bla seg gjennom alle i kategorien «Mat» (Det er jo så utrolig mye godt der 😀 ). Hadde det vært en mulighet i fremtiden at du kanskje lagde underkategorier, som f.eks. «Middag», «Snacks», «Frokost» og lignende? Hilsen fast leser av bloggen din 🙂

  20. Hei Caroline!
    Jeg spiser LCHF men er relativt nybegynner. Har lagt om for Vektnedgang og det går fint. Blir derimot litt usikker på dine oppskrifter for tiden:-) har brukt din blogg masse som inspirasjon til mitt kosthold. Er det slik at du fortsatt spiser lchf eller har du introdusert mer karbo i kostholdet? Jeg kan selvfølgelig regne ut karbinnhold i oppskriftene du legger ut, men det gidder jeg ikke:-) klem

  21. Hei! Dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men tror det er noe galt med kommentarfeltet på det forrige innlegget ditt om morgentrening. Jeg prøvde å svare både deg og LK da dere svarte meg, men bare de første ordene kom meg på begge! Men uansett, takk for en super blogg

  22. Dette så kjempegodt ut 🙂 du lager så utrolig mye god mat! Jeg liker å ha en proteinkilde i maten, tror du det passer med f.eks kylling i denne suppa?

    1. Caroline

      Ja, det kan du fint ha 🙂

  23. Naaam 🙂

    Takk for tips denne skal jeg prøve! 🙂

  24. Mmm, så godt ut 🙂 men de buljongterningene skal ikke brukes?

    1. Caroline

      Jo, jeg har glemt å skrive det :O :O :O :O De skal blandes i sammen med kremfløten.

  25. Laget denne idag! Den var helt utrolig god og smaksrik 🙂 men for et styr med det gresskaret da, haha, men var definitivt verdt det for dette er den beste suppen jeg har spist!

  26. Hei! Dette er den første oppskriften på bloggen din jeg prøver, og den var rett og slett skikkelig digg! Brukte flaskegresskar. Tror jeg må se litt hvilke andre oppskrifter du har her:)

    1. Caroline

      Så gøy! Håper du finner flere du liker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *