oppskrift-onsdag: tid for lam

11

Denne gangen er oppskriften noe mer avansert og krever litt lenger tid enn mange av de andre oppskriftene jeg vanligvis poster i denne kategorien, men vi hadde så innmari lyst på lam! Det er jo lammesesong, og det er et høydepunkt for meg, jeg har alltid vært glad i det. Vi var ofte på fjelltur i høstferien da jeg var yngre, og spesielt en tur som innebar helstekt lam servert inne i en lavvo hvor jeg gikk og småspiste til jeg nesten ble dårlig, sitter enda sterkt i minnet. Uansett, denne retten ble utrolig god, og jeg håper du vil prøve 🙂 Vi fant den på matprat

_______________________________________________________________________________________________________________

marinert lammefilet med smørstekte rødbeter til 2 

kjøtt – 600 g ytrefilet av lam ♥ 4 ss olivenolje ♥ 2 båt hvitløk ♥ 2 stilker hakket frisk rosmarin ♥ 1 ss olje ♥ 1 ss smør ♥ 1 ts salt♥ 1 ts pepper

IMG_6789

myntedressing – 2 dl matyoghurt ♥ 4 ss finhakket frisk mynte ♥ 1⁄2 ts salt ♥ 12 ts pepper

2

tilbehør – 8 små rødbete ♥ 150 g brokkoli ♥ 2 stk rødløk ♥ 500 g babyspinat ♥ 1 boks store hvite bønner ♥ 2 ss smør til steking ♥ 1 dl quinoa frø ♥ 2 dl lammekraft ♥ 2 dl vann 

_______________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Renskjær lammefiletene og legg dem i en plastpose. Bland olje, hvitløk og rosmarin til en marinade, og hell det over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time. Finhakk mynteblader og bland det inn i yoghurten, smak til med salt og pepper. La den gjerne stå i kjøleskapet ca. 1 time før servering for å trekke smak. Vask rødbeter og kok dem i lettsaltet vann med skallet på til de er møre, det tar gjerne 20-30 minutter. Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i båter. Brun kjøttet raskt på alle sider i en panne med smør, etterstek den i ovn på 125 grader i ca. 20 minutter. Når steketermometeret viser 65 grader er kjøttet medium stekt. Filetene skal hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det. 

IMG_6834

Legg quinoafrø i bløt ca. 5 minutter. Hell av vannet og kok dem i kraft eller vann i 10-15 minutter. Du ser en lysende hvit ring i hvert frø når de er ferdige. Quinoa var ikke noe høydepunkt for meg, men det kan jo være at dere liker det bedre. Neste gang kommer vi heller til å servere brokkolipure ved siden av og droppe brokkolien som tilbehør – hett tips! Kok brokkoli i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Legg dem deretter over i isvann slik at de beholder den fine grønnfargen. Vask spinat, og skjær løk i tynne skiver. Smelt smør i en varm panne, fres rødbeter og løk i 2-3 minutter. Vend inn spinat og bønner, og smak til med salt og pepper. 

5

– server og nyt – 

18 kommentarer

 1. Snart midnatt nå men du så sulten jeg ble, er så glad i mat og kjøtt er noe som faller meg i smak. Ser lekkert ut 🙂

 2. Likte du ikke quinoa??:-) Det er jo så godt! Har det til alt, og i alt. Som omelett feks. Den blir høy og luftig med quinoa. Mmm:-)

 3. Så godt ut! hadde også vært en super idè om du kunne laget et mat innlegg til alle de fattige studentene der ute 🙂 er ikke barebare når lommeboka begynner og bli tom, og man begynner å bli lei nudlene. klem

 4. Det såg nydelig ut!

 5. Ååh, ingenting er så godt som lam på høsten! Nam nam. Tror jeg må prøve meg på denne oppskriften til søndagsmiddagen 🙂

 6. Hej. Jag är vegetarian, så den oppskriften var inget för mig. Stackars alla små lam 🙁 Men alla äter vi olika 🙂 Kan inte din syster gästblogga en vegetar oppskrift en dag? Det hade vart flott tycker jag. Ha en strålande dag 🙂

 7. Jannicke

  Hei!
  Jeg kunne tenke meg å lære mer om dette LCHF kostholdet. Det er mye info som ligger ute, men går fant jeg en matliste med matvaretabell over hva de enkelte matvare inneholder av karbohydrater.

  http://lavkarbo.no/matvaretabell

  Jeg mener å ha lest her inne at gulerot er nesten uten karbohydrater, men på listen var det en del, samme med hvitløk! Jeg har holdt meg til bloggen din når jeg har lyst på nye oppskrifter for du lager mye godt.

  Men jeg lurer litt på hvor jeg kan finne god info om LCHF. Rett og slett enkle «spilleregler» for oss som er nybegynnere:)

  1. Caroline

   Jeg har ikke helt oversikt over gode sider til informasjon om dette :/ I starten brukte vi bøkene til Hexeberg og Dahlquist, men fant etter hvert ut at det ble for sort hvitt for oss. Vi har egentlig bare kuttet ut brus, saft, pasta, ris, korn, og så spiser vi alt av grønnsaker, bær, frukt osv. 🙂

   1. Jannicke

    Okey!

    Tusen takk for svar! 🙂

    Ha en fin dag!

 8. For et utrolig flott og forseggjort innlegg Caroline! som vanlig 😉 Kos deg i Sarpsborg!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 9. Hei!

  Jeg lurer på om du har noen erfaringer med «FitLine»? eventuelt om Lars – Kristian har det? 🙂

  1. Caroline

   Nei, ingen erfaring :/ Hvilket produkt gjelder det?

   1. Det gjelder «grunnpakken», der er det tre ulike produkter som skal brukes i kombinasjon.

    Jeg bare lurte da jeg har lest litt om det 🙂 Mye positivt, men også noe negativt. Er alltid skeptisk til slikt! hehe

   2. Caroline

    Har du en link til produktsiden? 🙂

   3. http://www.pm-international.com/shop/?cid=160

    Står ikke så mye om selve produktene her (jeg fant i hvertfall ingenting). Men er mye informasjon ellers på nettet 🙂

   4. Caroline

    Jeg kan ikke si så mye om det før jeg vet eksakt hvilket produkt det er :/ Du skriver at det gjelder grunnpakken som inneholder tre ulike produkter. Har du link til grunnpakken, eller evt. til disse tre produktene?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *