dining with friends

8709

leopard

IMG_4487

kkk090

IMG_4586

IMG_4607

IMG_4616

IMG_4642

IMG_4602

IMG_4816

98io0

skjørt h&m / veske marc jacobs / sandaler asos / topp asos / jakke zoul 

_______________________________________________________________________________________________________________

Det var så hyggelig å ta igjen det tapte over en lang middag i går, vi ble sittende i litt over fire timer, spiste god mat og skravlet om alt mellom himmel og jord. Nelia var med oss hele kvelden. Jeg fikk noen spørsmål på instagram om hvordan dette fungerte, og det fungerer veldig fint 🙂 Hun er alltid med oss ut og spiser, og nå som hun har blitt litt eldre kan hun til og med sitte sammen med oss ved bordet. Det synes vi er veldig hyggelig, så vi bestilte bord litt tidligere slik at hun kunne spise middagen sin sammen med oss hun også. Hun var oppe en time lenger enn vanlig leggetid, og da hun ble trøtt, tok vi vognen med ut og trillet henne til hun sovnet. Så var det å legge henne diskret over i bilstolen da vi var klare for å ta kvelden og kjøre hjem. Dette har gått kjempefint hver gang vi har vært ute for å spise, noen ganger har det krevd litt lenger trilletid enn andre ganger før hun sovner, men det går alltid fint tilslutt. Alle barn er forskjellige, men dette har fungert for oss helt fra starten av. Mitt tips er i hvert fall å prøve, ikke tenk at ting ikke fungerer eller blir slitsomt bare fordi dere har barn. La veien bli til underveis og vær åpne for at alt kan skje 🙂 

I dag har vi planer om å få ting gjort her hjemme, det skal ryddes i alle skap, skuffer og i garasjen. Det er et stort prosjekt, men det skal bli så deilig å få det gjort! Vi sees senere, ha en kjempefin lørdag 

61 kommentarer

 1. Så lekkert smykke! 🙂
  Hvor er det fra?

 2. Susanne

  Syns det er flott at dere ikke ser på det å ha barn som en hindring fra å gjøre «voksenting». Lurer bare på hva vennene deres synes om det? Spesielt de uten barn. For meg hadde det vært litt kjedelig om venninnen min hadde hatt med babyen hver gang vi skulle ut og kose oss. En gang innimellom er helt greit, for det er ikke alltid det klaffer med barnevakt, men spesielt når man er ute og spiser syns jeg det er deilig med kun voksne, og ikke en baby som krever endel oppmerksomhet. Ikke noe kritikk til dere, lurer som sagt bare på hva vennene deres synes om det.

  1. Caroline

   De synes det er veldig hyggelig og synes det er kjempeflott å se at det er mulig å fortsatt være sosiale med barn i bildet 🙂

   1. Jeg syns det er er flott!!!!! 🙂

  2. Her må jeg altså bare spørre. Hva i all verden er det som plager deg med at venner har med barn? Jeg har ikke barn selv, men har flere ganger vært på middag med venner både ute og hjemme hvor små barn har vært med, og har da virkelig aldri merket noen forskjell? Dette er med foreldre som «takler» det å ha barna der, de stiller ingen soørsmål ved om dette skal gå, da det jo burde være helt naturlig, og dette opplever jeg også utfra det jeg har lest at Caroline gjør. Noen ganger tror jeg ikke det handler om at det nødvendigvis er foreldrene eller barnet som skaper en utfordrende/ kjedelig situasjon, men heller at forutinntatte/ lite tålmodige venner gjør det, noe som er synd. I en ellers så stressende hverdag som krever mye tilrettelegging tror jeg det kan være fint at ihvertfall de nærmeste venner finner seg i at slik har livet blitt, og om du ikke takler det et det helt greit og si fra og heller holde litt avstand mener nå jeg…

   1. Aleksandra

    Men nå er det vel slik Maria, at folk har forskjellige meninger. Måten du kommenterer på provoserer meg, og jeg syns det lyser dobbeltmoral ut av det hele. Hva i all verden er det som plager deg med at noen foretrekker å møte bestevennen sin uten barn til stede? Et gjennomsnittlig barn krever mye oppmerksomhet, plutselig må det skiftes på, det blir et dominerene samtaleemne og hele møtet blir heller kort en langt fordi barnet blir sliten og må hjem. En dyp, intim samtale uten forstyrrelser eller noen drinker på byen er ikke særlig aktuelt i slike settinger. Det er vel helt naturlig at, særlig unge mennesker uten barn av og til ønsker å møte sin venn alene? Her var vel bare Susanne ute etter meninger og tanker rundt dette, kanskje Caroline hadde noen lure tips til hvordan denne balansen kunne holdes? Det irriterer meg at du ikke har respekt for at andre tenker annereles enn deg.

    Jeg håper du skjønner at dette ikke er siktet til deg Caroline. Jeg syns det er flott at Nelia er med og at vennene dine syns det er stas. Men selv du unner deg sikkert en jentekveld i ny og ne og jeg syns det også bare er sunt! 🙂 Du ser smashing ut på håret btw!

   2. Susanne

    Som sagt er det helt i orden noen ganger. Jeg har heller ingen problem med at det er barn med når vi er hos venner med barn, eller når de er hos oss. Det er når vi er ute for å f.eks. spise, da er jeg der for å kose meg med voksne og kanskje et par vinflasker, og jeg synes det blir litt feil med en baby da. Folk er forskjellige, og i vennegjengen min har folk sjelden med seg barna sine. Flott at vennene til Caroline ikke har noe imot det, men det burde ikke være noe problem for verken deg eller andre at jeg syns det er hyggeligere uten barn innimellom. Det forstår hvertfall vennene mine, og det er jo det viktigste.

   3. Caroline

    Synes man kan være pragmatisk å velge det som passer til den enkelte anledning 🙂 Det er deilig med barnefri også inni mellom.

 3. Anne Kristin

  Hei 🙂 hva mener du er god barneoppdragelse? Kommer dere til å være strenge foreldre eller går dere for en mer «fri» oppdragelse? Synes dere er flinke med Nelia og at dere er flinke som fortsatt er ute og gjør voksen ting 🙂

 4. Flott at det fungerer for dere. Her blir det bare stress. Gutten min kaster bestikk service veggimoellom og vil helst løpe rundt de gangene jeg har tatt ham med ut for å spise. Da blir det ikke kjekt for noen.

 5. Hei!
  Jeg holder på å skrive en skoleoppgave, som blant annet omhandler boken din, Fotballfrues Dagbok. Jeg lurer i den anledning på om du har noen tanker omkring det som står på forsiden, «Lekker mat – for en smalere kropp!», i sammenheng med kroppsfokusdebatten generelt?

  Må bare legge til at bloggen din bare blir bedre og bedre etter min mening, særlig bildene. Utrolig fine! 🙂

  1. Caroline

   Hei!

   Send en mail til Lars-Kristian, så skal jeg se på det.

   larskristian@carolinebergeriksen.no

 6. Nydelige bilder!! 🙂 🙂 Bare nyt at det går så fint å ta med Nelia på resturant!! 🙂 Helt herlig å kunne gjøre dette 🙂 Litt værre var det for oss når de er 1-2 år og ikke vil hverken sitte i ro 😉 Og når de voks ut av babysetet var det vanskeligere å overføre det sovende barnet til bilstolen, + at vi ikke kunne ta med setet inn på soverommet for å legge barnet oppi sengen.. Men tror at om barnet vennes til dette også, så funker det sikkert 🙂 Handler jo om å se muligheter og ikke begrensninger selvsagt 🙂 Bra at dere har kosa dere! 🙂

 7. Så stemningsfulle bilder, spesielt det nederste! Flott antrekk på deg også 🙂

 8. Kristina

  Hei. Vi prøvde dette i sommer da et vennepar kom til byen. Lisja sovna å alt gikk etter plana. Men så våkna hun i halv 11 tiden på kvelden å vi fikk beskjed fra resturanten ( Forøvrig i Ålesund) om at ungen ikke hadde noe å gjøre oppe så sent å at vi burde holdt oss hjemme! Dette ødela morroa ved kvelden å vi ble så perpleks at vi bare dro hjem. Glad for at dere har funnet en resturant dette går bra på!!

  1. Caroline

   Så dårlig av restauranten :/

  2. Jeg synes faktisk det kommer et tidspunkt om kvelden hvor vi andre må kunne forvente at det ikke er barnegråt på restauranter, og kl halv elleve vil jeg si er et sånt tidspunkt. Antar restaurantpersonalet kom bort fordi barnet gråt, ellers ville de vel ikke sagt noe? Det er stor forskjell på å bli sittende med et barn som gråter og forstyrrer de andre gjestene så sent på kvelden og gå ut med ham eller henne og trille i søvn, som Caroline skrev at hun gjorde. Jeg setter i alle fall utrolig stor pris på foreldre som tar litt hensyn til de andre gjestene.

   1. Kristina

    Barnet gråt ikke, ikke en eneste gang iløpet av besøket på resturanten faktisk.
    Klynka vell litt akkurat når hun våknet.
    Hun satt rolig i fanget i ca et kvarter tenker jeg. Far skulle spise ferdig før han skulle ut å trille. Hele kvelden endte med at vi bare dro da i steden for.

 9. Dere er heldige! Vår baby går nå ved 10 mnd og kunne aldri sittet stille sånn. Har også 10 oppvåkninger i løpet av natten, så å trille i vognen og legge i bilstolen hadde aldri gått. Håper nestemann blir sovebaby som deres!

 10. Hei 🙂 Et lite tips som kan prøves ut når det kommer til trilling er å trille vognen over en dørstokk eller lignende som gjør at det blir mer bevegelse i vognen. Kjør alle hjulene over og dra tilbake. Jeg har ikke barn selv, men hørte tipset fra en venninne. Og alle mine andre venninner som nå får barn får dette tipset av meg – og det fungerer hver gang! 😉

 11. Hva syntes du om at Thea´s bryllup har brukt ditt bilde( av ringen din) til denne kampanjen?

  1. Caroline

   Jeg er jo med på kampanjen, så det går helt fint 🙂

 12. Hei! Maten ser nydelig ut 🙂 Heter restauranten Jacob & Gabriel? Telemarks beste restaurant synes jeg..

  Ha en fin helg. You look smashing!

 13. Tenker at det er greit å ta henne med ut når hun er så liten, men når hun blir 2/3 år trenger hun faste rutiner, med å legge seg. Og da er det ikke bare å gjøre hva man vil lengre 🙂

  Men å ha barn er ingen hindring, men hverdagen blir litt mer hjemme.

  1. Caroline

   Det er nok neppe skadelig å være oppe litt over leggetid en gang iblant 🙂 Jeg husker selv sene sommer-/feriekvelder med mamma og pappa, hvor jeg var oppe laaangt etter leggetid. Rutiner er selvsagt kjempeviktig, men de må ikke opprettholdes hver eneste dag, året gjennom.

   1. elisabeth h

    helt enig! De fleste foreldre er da heller ikke veldig påpasselige med «faste rutiner» alle helger, ved (familie-)høytider og annet, og så lenge Nelia ikke går i barnehage og MÅ vekkes f eks grytidlig for å bli levert før foreldrene skal ut på tidlig jobb, tar hun nok ingen skade av litt brudd i rutiner nå og da. Det er i det hele tatt altfor mye fokus på hva som man IKKE kan gjøre med småbarn i huset. Prøv heller å tenke på hva man KAN gjøre. Og barn er vanedyr, ja, det stemmer, men da kan de også bli vant til at alt ikke er likt hele tiden, hver kveld, hver dag. Det virker som du og LK er bevisste på at Nelia skal få en fin blanding av å være med og å skjermes. Blir så glad når jeg leser dine gode og ganske så fornuftige tanker rundt dette!!

   2. Jeg er selvsagt enig, men små barn trenge søvn for å utvikle seg. Og trygghet, ro og stabilitet. Spesielt når man er i bhg, skole og er aktive hele dagen. Det er selvfølgelig greit med sene kvelder av og til, men det er kanskje mer gøy for foreldrene enn barnet i lengden.

   3. Caroline

    Jeg skjønner ikke helt hva du mener, det er jo ingen som har sagt noe om å gå ut å spise sent så ofte at barnet ikke får nok søvn. Det er jo ikke hver dag man gjør dette 🙂

   4. Jeg bare nevner dette pga setningen din, der du sier at man ikke skal tenke at ting ikke skal bli slitsomt eller ikke fungere fordi man har barn. Her betyr det ingenting hva foreldrene vil, da barna bestemmer når det er sengetid, og andre ting som er viktig å ta hensyn til når man har små barn.

    Dette er ikke ment som negativt til deg, men når barn starter i bhg osv er det vanskeligere å ha barn enn ikke dersom man skal ut på ting. Man kan bare ikke gjøre alle tingene man vil lengre. Ting er ikke like lett med barn som uten 🙂 bare sier man trenger ikke å lage det så glamorøst å ha barn, for det er jo bare å ta de under armen.. sånn er det ikke.

   5. elisabeth h

    Hvorfor belære Caroline om viktigheten av faste leggerutiner for Nelia nå, når du selv sier at d blir viktig ved «2-3 års alder» og når barna går i barnehage og skole? Tror du ikke Caroline og LK selv skjønner hvilke hensyn de må ta NÅR den tid kommer?? Jeg har forøvrig arbeidet i barnehage i mye over 20 år, og tro meg, det er MYE foreldre gjør som er verre for små og litt større barn enn unntaksvis å la dem få være med mamma og pappa ut litt senere enn vanlig…

   6. Teresie

    Enig med deg, Silje!

   7. Jeg er til en viss grad enig Silje. Barn trenger søvn for å utvike seg, også trygghet og ro. Men noen ganger går det selvsagt greit å bryte rutinen om den er god i utgangspunktet. Vi har en jente på Nelia sin alder og en på tre år hvor elste går i bhg. Vi merker at det ikke er noe problem å bryte rutinen hennes nå som hun har korte dager i bhg så hun får hvile uansett. Den perioden hun hadde fulle dager var det derrimot vedig annerleders. Poenget mitt er at alle familer har ulikt utgangspunk, ulike hverdager og ikke minst barn er forskjellige. Hvordan Nelia er når hun er 2/3 år kan man ikke si noe om nå. Heller ikke hvordan Caroline og LK gjør ting om flere år. Ta det som det kommer Caroline. Dere virker fantastiske med Nelia!:)

   8. Jeg mente jo ingenting om hva de gjør med Nelia, eller hva de gjør senere. Jeg bare mener det er lettere å si at man kan ta med barnet overalt når det er under 1-2 år. Uansett hva man sier her, så blir man jo slakta ned av andre 😉

  2. Tror man fint greier å avgjøre dette selv som foreldre også, en to åring kan fint sove i vogna om
   Kvelden også. Man slutter ikke å leve selv om man får barn og om man tar med barna fra de er små så venner de seg på det. Pluss barn er forskjellig:-) ingen fasit. Rutiner og vel og bra men kan ikke bli låst fast i de. Det syns jeg er håpløst hvertfall 🙂

   1. Elisabeth om du har jobbet i barnehage i 20 eller 40 år er for meg rent likegyldig. Og jeg belærer ingen…

    Og Hanne selvfølgelig kan en 2 åring sove i en vogn, men man har det bedre i senga si 🙂

    Grunnen til at jeg kommentere i det hele tatt er fordi veldig mange tar det Caroline sier for god fisk. Hun sier jo selvfølgelig dette for at andre også kan se at man kan leve selv om man har barn, men viktig å se at de fleste ikke lever som Caroline. Og at det er lett å uttale seg om fremtiden før man er der selv.

    Jeg har selv prøvd å finne på masse med barnet mitt og latt henne sove i vogna, men da har jeg tenkt mer på meg selv enn hennes ved og vel. Og derfor innsett at hun trenger å sove hjemme. Dette er kanskje ikke for alle, men en 2,3,4 åring har det best av å sove i senga si uansett hva alle dere andre sier.

    Har man fått barn, så handler det om å hele tiden følge opp og gi barnet sitt det den trenger. Ferdig snakka for i dag 🙂

 14. Så hyggelig! Og så kult av deg at du svarer på henvendelser om skoleoppgaver også.

  Bare lurer på om vi får se flere bilder av de nye møblene deres etter hvert? Mener du nevnte noe om at vi skulle få se mer. 🙂

 15. Looks like you had such a cosy autumn night, Caroline! The dinner looks worth a Michelin-star, at least.

  Lots of love from Helsinki!

  http://www.arcticvanilla.com/

 16. you look amazing!! im loving this skirt

  http://www.aboutacloset.com/

 17. Så himla fina bilder Caroline <3 Jag blir själv motiverad att lära mig mer när jag ser imponerande bilder som dina! Kommer till din blogg lite då och då, och varje gång så får jag positive vibes. En riktig feel-good blogg!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 18. Smelter litt av bilde nummer 5, for en fin familie du har 🙂

 19. Hei!

  Hvilket kamera bruker du på bildene her på bloggen ? Du får utrolig fine bilder! 🙂

  Ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Canon 🙂

 20. Annette

  Jeg lurte på om du har noen interiør tips? 🙂 Leste for en stund siden at dere hadde planer om å skifte stil hjemme hos dere. Kan du legge ut bilder/video av det? 🙂

 21. Teresie

  Bare en litt annerledes kommentar her… Synes ikke det passer seg å drikke alkohol med barn til stede. De er totalt avhengige av oss voksne og skulle det skje noe er det viktig å være HELT klar slik at en f.eks kan hive seg i bilen hvis en plutselig må på legevakta el. Synes også at det er litt rart at alle synes det er så veldig flott med folk «som klarer å leve slik som de alltid har gjort selv om de har fått barn»..?! Livet er faktisk totalt forskjellig etter at en har fått barn! Jeg vil heller rose de som setter ungene først og ikke er så veldig opptatt av disse «voksentingene» når en har småbarn! Når en har barn så må jeg jo si at det er da virkelig dem som kommer først!

  1. Teresie

   Ser at den blei litt feil i forhold til at dere tydeligvis kjører selv! Sorry, leste ikke godt nok og er litt i ammetåke her!!! Flott antrekk forresten!

 22. Hei, kan jeg spørre hva som er servert på det 7. Bildet ? Så nydelig ut 🙂

  1. Caroline

   Sei med gulrot, gulrotpuré og asparges 🙂

 23. Himmel og hav som folk skal ha meninger om alt dere gjør :/ Glad jeg ikke er kjent, da hadde jeg nok fått høre det jeg, og 😉 synes det er vanskelig nok å være mor for første gang, jeg, man må jo prøve seg frem for å finne ut hva som fungerer for en selv og barnet.. og så skal alle ha en mening om det… *fingrene i ørene og la-la-la-la*. Det eneste jeg henger meg opp i i dette innlegget, er maten! Wow! Ser supergodt ut! Men det er det ingen som kommenterer, hihi 😉 ha en fin helg! Klemmer

 24. Drikker alle vin mens jenta er tilstede? Når legger hun seg til vanlig? «normalt» for en 1 åring er 13 timer pr natt. Dvs ca 19-07 eller 20-08.

  1. Ikke alle som har sovebaby. Vår legger seg ikke før 21/22, vi har 10 oppvåkninger og han står opp 07/08. Sover bare 35 minutter på dagtid så kan ikke kutte dagsovingen heller. Selvfølgelig utrolig slitsomt, men ikke alle barn er like og det finnes ikke en fasit. De er friere til å gjøre ting fordi de har en sovebaby, alle skulle vel ønske de hadde det men slik er ikke realiteten.

  2. Hvorfor i det hele tatt spørre? Man ser klart og tydelig at Lars-Kristian ikke drikker alkohol, da han har et skinnende rent vinglass ved plassen sin, samtidig som man tydelig ser at han drikker vann/farris.

   Nelia er fortsatt såpass liten, at hun fint kan sove godt i vognen sin, uten å ta skade av at mor og far er ute og spiser middag til kl 23. Tviler sterkt på at de bruker hele natta på en kveld ute med venner, som de gjorde før de fikk barn.

   Kjenner jeg blir ekstremt lei av alle bedrevitere som er der ute. Hadde Nelia vært i en form for situasjon som kunne vært skadelig, kan jeg skjønne at man på en høflig måte informerer om farene (f.eks liggende i en vogn med teppe foran åpningen). Men hun får ingen varige men, av at Caroline og Lars-Kristian har henne med ut, etter leggetid.

   1. Henny88

    Kunne ikke vært mer enig! ☺

 25. Det er et eller annet med utstrålingen din om dagen som er veldig lik når du gikk gravid med Nelia 🙂 Mener overhode ikke at det ser ut som du har babymage eller noe, men det er noe med roen i blikket tror jeg. Snodig kommentar å gi, men jeg har tenkt over det den siste uka og måtte bare nevne det 🙂

  Håper du har hatt en fin helg!

 26. Hei Caroline 🙂 Hva heter restauranten? Maten så nydelig ut!

  1. Caroline

   Jacob & Garbiel, beste i Skien 😉

 27. Michelle

  ser ut som dere virkelig koset dere ja! Er så hyggelig å gå ut å spise med god mat og drikke med det riktige selskapet så klart 😀

 28. Nydelige bilder. Du stråler! Særlig bilde nr 4. Ny header? 🙂 Utrolig flink fotograf du har!

  1. Caroline

   Tuusen takk 😀

 29. Marianne

  Det er så utrolig fantastisk å ha et barn som er så omgjengelig at det kan være med overalt uten å være en «byrde» for noen. Vår jente har også vært med overalt siden hun var nyfødt, det har gått så bra. Hun elsker middagsselskaper og å sitte leeenge ved bordet og kose seg med maten. Ikke mange 2-åringer som er slik (begynner jeg nå å forstå) så jeg setter sånn pris på at vårt barn er slik.

  Mistenker at enkelte nærmest er litt misunnelig (i mangel på bedre ord) på de som har barn som fint tåler at man drøyer leggetiden litt en gang innimellom, har et barn som sovner hvor som helst, og ikke minst har et barn som fint kan være med på restaurant og faktisk kose seg og nyte godt av å få være med til et slikt sted.

 30. I think it’s fantastic that this became a family date night out. It’s so important to remember that you are a wife as well as a mother. And most importantly, you’re a normal person who needs time to enjoy themselves a little. Happy mummy, happy baby. 🙂 Thanks for this innlegg; it’s so refreshing to read especially for a new mother like myself. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *