ostegratinerte grønnsaker med bacon

IMG_1067

Jeg synes alt som er gratinert med ost i ovnen smaker helt fantastisk, så jeg sier aldri nei takk til ostegrateng og i hvert fall ikke når den i tillegg er spekket med grønnsaker! Denne oppskriften er kjempelett og tar ikke mange minuttene å lage – perfekt for folk i farta! Her har du oppskriften til 2 personer. 

_____________________________________________________________________________________________________________

ostegratinerte grønnsaker med soltørkede tomater og bacon 

♥ 1 blomkålhode ♥ 1 brokolihode ♥ 1/2 purreløk ♥ 2 gulrøtter ♥ 1 pose soltørkede tomater fra dulicata ♥ 1 pakke bacon ♥ muskat ♥ salt & pepper ♥ helmelk ♥ soyamel ♥ johannesbrødkjernemel ♥ smør 

Smelt ca. 2 ss. smør i en kjele og bland inn 4 ss. soyamel. Rør godt slik at det ikke klumper seg og tilsett deretter litt og litt helmelk, ca. 5 dl. tilsammen. Dette skal bli til en tykk og jevn hvit saus. Dersom soyamelet ikke gjør den tykk nok, kan du jevne med litt johannesbrødkjernemel, jeg brukte 2 ts. Rør inn 2 eggeplommer og smak til med muskat, salt og pepper. Tilsett ca. 2 dl. revet ost når sausen er ferdig. Spiser du hvetemel bruker du bare det i stedet for soyamel og johannesbrødkjernemel. 

IMG_1007

IMG_1019

IMG_1028

Skjær bacon i terninger og stek dette. Del opp grønnsaker i ønsket størrelse og ha alt i en kjele med vann. La det koke i noen sekunder før du heller av vannet. Ha grønnsakene over i en ildfast form, strø over soltørket tomat og bacon. Hell over ostesausen tilslutt og stek i forvarmet ovn på 250 grader i ca. 15 minutter. N-A-M! 

IMG_1035

IMG_1058

IMG_1065

_____________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

51 kommentarer

 1. Denne må jeg lage på fredag <3 Det så skikkelig godt ut! Flinkis "klapper i hendene" 🙂

  Ha en fin fin kveld, og sov godt snart! Klem

 2. Hei! Takk for fin oppskrift, denne skal jeg definitivt lage. Er det ikke en del karbohydrater i gulrot? Jeg holder meg i alle fall unna det.

  1. Caroline

   Nei, gulrot er ganske lavt på karbohydrater 🙂

 3. Det så godt ut 😉 Gir du Nelia det samme som dere spiser? Har selv ei på 10 mnd og hun vil helst ha det vi spiser . Også lurer jeg på pm du har noen tips ang grøt.Jeg liker ikke å gi henne sånn grøt pulver,vet du om noen gode alternativer som de små får tilstrekkelig med jern ?

  1. Caroline

   Noen ganger får hun det vi spiser, mens hun andre ganger får egen mat. Kommer helt an på hva vi har og hvordan maten er tilberedet 🙂 Det er ikke noe i veien med å gi henne grøt laget på pulver, men hvis du ikke ønsker det kan du gi henne brød med f.eks leverpostei til frokost, eller kjøtt til middag 🙂

  2. Hirsemel og havremel lager jeg hjemmelaget grøt av!

  3. Det beste er jo å lage grøt selv. Hirsemel/flak og eller havremel er ideelt for å lage barnegrøt av.

 4. Å NEI, bloggen din har dessverre blitt skikkelig vond for øynene 🙁 Det er ALTFOR mye reklame, med disse irriterende bannerne på siden. Også skulle man jo tro det var bloggen til Camilla Pihl man hadde klikket seg inn på. Kan du ikke gå tilbake til gammelt format da?

  1. Caroline

   De bannerne som er der nå har vært der i 4 år. Det er ikke noe nytt format :/

   1. Monica

    Er egentlig enig i det der med Camilla Pihl reklamen. Selv får jeg ikke lest bloggen din på nettbrettet mitt pga den bannerne går over teksten din, men skjønner jo at du har begynt samarbeid med dem og vil hjelpe. Men de bannerne har jo alltid skiftet tidligere, ikke vært den samme hele tiden. Ellers synes jeg bloggen din er flott jeg men har du mistet så mange lesere i det siste at det er riktig med 8. Plass på blogglisten eller er det blitt noe galt med telling etterat du skiftet bloggnavn?

   2. Caroline

    Bannerne skal snart byttes ut 🙂 Blogglisten stemmer ikke, jeg får ikke lagt inn koden på nytt, så bloggen vil nok bare dale der til jeg får lagt den inn i nytt design etc. 🙂 Har ikke mistet noen lesere i følge statistikktelleren jeg bruker (google analytics) 🙂

   3. Kanskje det er samme format, men ting har likevel endret seg. Ser det er mange som har poengtert det, og jeg opplever det samme på både iPhone, iPaden , PC på skole, hjemme og på jobb! Det går i windows 7, 8 og vista, samt oppdatert iOS. Bruker både firefox og explorer. Så noe er galt. Banneren er veldig stor på toppen og høyre side, mens bloggen din er forskjøvet helt til venstre, og er blitt veldig treig på å få opp bildene. Sånn har det vært i en ukes tid nå tenker jeg 🙂
    Ville bare informere om det, siden du skriver at du vil at vi sier fra, så det er ikke for å klage fra min side. Jeg leser bloggen likevel jeg 🙂

   4. Caroline

    Uff, så leit! Og det er så frustrerende når jeg sier ifra og jeg får til svar at alt er som før :/ Da vet jeg ikke helt hva jeg kan gjøre :/ Jeg er veldig glad for at du sier ifra, så fr jeg bare høre enda en gang 🙂

   5. Så rart at noen har så mye problemer. Her er alt som det skal på mac, ipad og iphone. Det fungerer helt fint i både chrome, firefox og safari..

   6. Undres over hvorfor du går i forsvarsposisjon når man sier i fra om noe. Du må ikke alltid ta alt som kritikk. Veldig ofte svarer du leserne dine svært nedlatende. Istedet for å legge seg flat og si at du skal sjekke det opp så sier du at alt er som det skal. Du er jo klar over at Camilla Phil reklamen «tar» stor plass. Bare gå inn på en annen sin pc og gå inn på blioggen din å se.Skjønner at du tjener penger på det. Og selvfølgelig er det ditt valg om hvordan bloggen din skal fremstå 🙂 Bare deg eller deg og Camilla 🙂 Har ikke noe i mot Camailla på bloggen din. Leser hennes blogg også 🙂
    Men husk at vi sier ikke fra fordi vi mener noe vondt med det så det å gå i forsvar og svare ufint er ikke profesjonelt av deg 🙂 . Du har gitt uttrykk for at profesjonalitet er viktig for deg 🙂 Ønsker deg en fin dag 🙂

   7. Caroline

    «Bare gå inn på en annen sin pc og gå inn på blioggen din å se.»

    Det har jeg gjort, faktisk har vi testet bloggen på alle mulige typer browsere og enheter, for å se om alt fungerer som det skal. Det vil alltid være noen som opplever problemer, men det er ikke alltid at det problemet litt hos hosten.

   8. Monica

    Ja det er akkurat det som skjer hos meg også når jeg prøver å lese bloggen på min iPad. Stor banner oppe og på høyre side. 1/3 av teksten på høyre side forsvinner under banneren så man får ikke lest teksten og det ser litt forskjøvet ut. Må derfor lese bloggen på annen data her i huset 🙂 Håper det ordner seg.

   9. Kristine

    Har også samme problemet, men her er det også slik at hver gang jeg trykker ned på siden så kommer jeg automatisk til Camilla Pihl reklamen. Irriterende. Må kun bruke pilene på selve dataen for å lese hele innlegget, kan altså ikke scrolle ned på sidene…eller det jeg klarer å lese da siden reklamen ligger over deler av teksten.

 5. N-a-m!! Hvordan type/merke ost bruker dere? 🙂

  1. Caroline

   Jarlsberg og Norvegia 🙂

 6. Må si du virkelig har gitt meg mange gode tips og mye inspirasjon til matretter i det siste! Den gratninete squashen har blitt en stoooor favoritt! Ble satt på en form for lavkarbo av legen for å forbedre hud, leddsmerter og magevondt for litt over en mnd siden og skal leve slik ut året, minst. Jeg tåler ikke melk og skal nå prøve å leve glutenfritt også, så det å leve ordentlig lavkarbo er litt vanskelig for meg, men kroppen føles mye bedre uten brød, ris, pasta og potet! Har du tips til erstatning for melkeprodukter som er lavkarbovennlige? Et «problem» er at jeg har gått ned snart fem kilo, og dette var ikke hensikten. Var det slik for deg i begynnelsen at du gikk litt ned i vekt? Jeg er småredd for at dette skal fortsette, for jeg er fra før av normal i kroppsfasong, og fornøyd med kroppen min. Er kanskje er merkelig spørsmål, men tenkte du er den rette til å svare i og med at du har dette som et permanent kosthold og ikke for slanking slik som mange andre som skriver om lavkarbo på nett! Må bare legge til at jeg har vært fast leser lenge, og at du inspirerer meg både i forhold til kosthold, trening, klær og interiør! Tusen takk!! 🙂

 7. MMMM dette så fantastisk godt ut 😉 Må prøves, alt jeg ha laget etter dine oppskrifter smaker fantastisk, takk for at du deler og er så flink 😉

 8. Ser nydelig ut, kanskje jeg har prøvd noe lignende fra kokeboken din. Sunn og god mat.

 9. Tobarnsmamma

  Flotte, flinke Caroline 🙂 Det er så hyggelig å følge bloggen din. Og jeg er nesten glad for at dansen er over for din del, det er så godt å ha deg tilbake i hverdagen 😉 Vil bare ønske deg og dine fine en nydelig høst 🙂

  1. Caroline

   Tusen ta 🙂 Ønsker deg og en nydelig høst <3

 10. Dette så godt ut, og det er så deilig med noe veldig enkelt iblant!
  Jeg liker oppskrifter man med enkle grep kan gjøre vegetariske også – ikke alltid like lett 😉 Idag er det faktisk World Vegetarian Day! Så hurra for dyrefri, deilig mat idag 😉
  Håper du får en flott torsdag fine Caroline !

 11. wow! glutenfritt <3 takk for at du lager og deler 🙂

  1. Caroline

   Bare hyggelig 😀

 12. Velkommen t Ålesund!
  Du er ei inspirerendes frue, men glem at dere tar poeng med dere hjem

 13. Hei Caroline!

  Elsker middagstipsene dine! Jeg har også et ønske om at du kan lage et ‘tips til skolemat’-innlegg! Jeg spiser aalt for mye brød til frokost og lunsj, og jeg tenkte kanskje du som spiser lavkarbo har tips til annen type lunsj? Kan godt være noe man kan lage kvelden før. Hadde vært veldig hjelpsomt om du kunne gjort det isåfall :):)

 14. Dette så kjempegodt ut og det blir det på menyen idag 😉 Ønsker deg en super dag 😉

 15. Caroline

  Haha, leste organiserte grønnsaker med bacon… Og jeg reagerte ikke på det engang, for det kunne jo vært typisk deg å kalle det for det 🙂
  Og de er jo ganske organiserte og egentlig 😛
  Nydelig bilde av Nelia på insta igår, der hun sitter og leker på rommet sitt. Tenker tilbake på da du innredet rommet, det er jo ikke lenge siden, og du så for deg at hun skulle sitte å leke der. Og nå gjør hun det 🙂 Tid er litt vanskelig å forstå seg på noen ganger!
  Ha en fin dag!

  1. Caroline

   Hahahah 😀 Fort gjort 🙂 Men åå, ja <3 Tiden flyr!

 16. Et lite tips til denne retten er å bruke kraften fra grønnsakene. Da får man en enda bedre og vitaminrik rett 🙂

  1. Caroline

   Hvilken kraft tenker du på? De koker bare i noen sekunder for å bli litt mørere pga den korte steketiden, de skal ikke bli myke før de legges i formen 🙂

   1. Terese

    Ser når jeg leser oppskriften din litt mer nøye at du ikke koker grønnsakene så lenge. Jeg lager nesten en tilsvarende rett, men da koker jeg grønnsakene nesten møre. Så bruker jeg denne kraften i steden for melk til sausen. Strør ost over til slutt og steker i ovnen til osten er passe stekt. Utrolig god høstrett du tipset om 🙂

   2. Caroline

    Ååå, da skjønner jeg 🙂 Hadde blitt innmari mye væske hvis jeg skulle brukt begge deler :p

 17. Hvor mye er en pakke bacon? Kan du oppgi det i gram? Det ser ut som bacon i skiver og ikke biter?

  1. Caroline

   Det er en helt vanlig pakke bacon på 140 gram. Du skjærer dem i terninger / biter / remser selv 🙂

 18. Karoline E.N

  Hei Caroline 🙂 Denne oppskriften så helt fantastisk ut, så denne må prøves! Men jeg lurte litt på om det går ann og ha laktosefri melk i stedet for hmelk da samboeren min ikke tåler melk. Ønsker deg en super fin dag 🙂

  1. Caroline

   Det går nok helt fint 🙂

   1. elisabeth h

    Går flott m laktosefri melk,verre m osten.Men om du velger vellagret ost,f eks Gruyere,er d mindre laktose.Den er også kraftigere i smak,så du trenger ikke mye.Tommelfingerregel:jo lengre lagret,jo lavere laktoseinnhold.

  2. Ida-Mari

   Det kan du:) Jeg har gjort det og det fungerer veldig bra.

 19. Hei, så herlig dette så ut. Gjett om det blir morgendagens middag, og glutenfritt! Så bra! Men jeg kommer til å bytte ut meltypene med maizenna istedet, siden det er det jeg har tilgjengelig. 😀

  Ha en super dag 🙂

 20. Caroline

  Så rart at den ble så liten :/ Jeg bruker samme strl. i denne som i alle andre, den skal jo sitte ganske så stramt 🙂 Men det skal jo ikke være ubehagelig! Det skal ikke være noe problem å sende tilbake for å bytte strl. 🙂

  Klem!

 21. Takk for tips og inspirasjon.
  Når står min variant i ovnen og god gjør seg 🙂

 22. Dette så kjempegodt ut 🙂 Jeg har en samboer som ikke er så glad i bacon og fløte/helmelk, tror du det går fint å bytte ut helmelken med lettmelk og bacon med pølsebiter?

  1. Caroline

   Det skal nok gå fint 🙂

 23. HAH, samboeren som ikke liker verken ost eller bacon skal kanskje ut i kveld, da blir dette min mat i såfall!

 24. Marianne

  Hei!

  Jeg gleder meg til å prøve denne med alle grønnsakene imorgen-en god start på en ny uke. Jeg lurer på om soyamel er med som en erstatning for egg eller er det med i oppskriften fordi det er best med denne ingrediensen?

  Hilsen Marianne

  1. Caroline

   Soyamel er en erstatning for vanlig mel 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *