5 tips for å overleve en hektisk periode

Er det noe jeg har erfart de siste månedene, så er det stress, tidspress, følelsen av å ikke strekke til og redselen for å ikke få til det jeg har investert så mye tid og energi i. Da jeg hadde programleder-rollen, Skal vi danse, bloggen og familien samtidig, i tillegg til at jeg faktisk bor 2 timer unna der ting skjer, var det flere ganger jeg hadde lyst til å sette meg ned, skrike høyt og bare gi opp. For hvordan i alle dager skulle jeg finne energi til alt sammen når jeg var sliten allerede før dagen hadde startet?

quotes

Det er i slike perioder vi må tenke at motgang gjør oss sterkere. Det handler om å ikke gi opp, det handler om å finne frem det lille ekstra av energi som egentlig ikke er der, men som likevel eksisterer i tankegangen og i viljen vår, og så må vi gi gass for å oppnå drømmene våre, og vi må ikke gi oss før vi er i mål. Nøkkelen er å grave frem positive tanker når alt du vil er å la hele verden med alle mennesker, stress og mas bare gå fra deg. Det er det som har hjulpet meg på veien. Jeg er fortsatt ikke i mål og selv om jeg fortsatt har dager hvor jeg er sliten, er det en flamme inni meg som brenner så sterkt for at jeg skal ha ekstra overskudd til å fortsette, at jeg føler jeg kan mestre alt som kommer. I hvert fall så godt som. Her er noen tips for deg som kanskje har det på samme måte.
_____________________________________________________________________________________________________________

IMG_0900

– ♥ – 

1. pust med magen – med en gang du kjenner at negative tanker er på vei inn i hodet ditt, må du puste med magen. Tell sakte til du kjenner at de slipper taket en etter en.

2. lag lister – det er sjelden slik at en utfordrende oppgave kommer alene, og er du i tillegg småbarnsmor som meg, vil oppgavene aldri ta slutt, de bare baller på seg. Mitt beste tips er å lage lister og oversikt over alle tingene du må gjøre, men her er det viktig at du utelater små filleting og fokuserer på de store oppgavene. Hva er viktig? For min del har det blitt uaktuelt å sette brødbaking, vindu- og trappevask på denne listen, for akkurat nå er ikke dette viktig. Det som er viktig er oppgaver relatert til det du holder på med og det som skaper den hektiske hverdagen, alt annet som er småting må du utsette til du har bedre tid igjen. Du skal lage en liste for at du lettere skal komme deg gjennom dagen, ikke for at du skal gi deg selv mer å gjøre.

3. tenk positivt, at dette kun er for en periode – denne tanken er ekstremt viktig for meg, spesielt når jeg føler at jeg forsømmer hus og hjem. Jeg blir svimmel og i dårlig humør når jeg ser rundt meg og oppdager at mitt ellers så ryddige og plettfrie univers er støvet til, at klærne ikke har rette brettekanter og at kofferten fra helgen fortsatt står, men vet du hva? Bare la det være. Senk skuldrene, og igjen – pust med magen. Dette må vente, du kan ikke være perfekt på alle områder og det er faktisk mulig å overse de små tingene, for dette blir tidsnok som før igjen. Akkurat nå er det viktig at du ikke henger deg opp i småting, men bare lar det være. Når du kommer hjem etter en hektisk dag, må du bare overse at det er litt rot og kaos, for det er ekstremt viktig at du klarer å slappe av og nyte når du først har noen minutter til overs. Og ikke minst, nyt tiden med de du er glad i. 

4. en dag av gangen – rett og slett. Ikke tenk på hva som kommer i morgen, hva du skal rekke eller prestere da. Tenk på dine oppgaver i dag og la morgendagen komme når den kommer.

5. hvorfor gjør du dette – akkurat dette punktet er ekstremt viktig, for dersom du ikke vet hvorfor du utsetter deg selv for stress og hektiske dager, hva er så poenget? Se fremover og tenk over hva vil du sitte igjen med når det hele er over og hverdagen griper deg igjen. Og sist, men ikke minst: ha det gøy på veien, skap minner for livet, gode øyeblikk, fine opplevelser, erfaringer og nye venner. In the end – it’s all worth it! 

– ♥ – 

Og sånn helt på slutten: prøv å få nok søvn og rikelig med energi gjennom et sunt og rikitg måltidsmønster. Lykke til, du kan klare alt du vil!

128 kommentarer

 1. Takk for et fint innlegg, og fine råd, spesielt punktet med lister!

  Det som kan være utfordringen er å klare å tenke positivt i når alt er kaos. Jeg fikk en sønn med spesielle behov for syv år siden, og etter dette har alt vært hektisk og ofte utfordrene. Det er ikke alltid like lett å være positiv, men listene har hjulpet meg gjennom hverdagen. Hva er viktigst og hva vil jeg prioritere?

  Takk igjen 🙂

 2. Hei.

  Det er sjeldent jeg blir » grepet» fullstendig av det du skriver. – men når du skriver om stressmestring og at du faktisk må jobbe med dette griper det meg. Du er et helt fantastisk menneske som jeg beundrer, og når du i tillegg skriver om «mennesklige» ting som stress, og hva du faktisk føler- ikke bare hva vi ser på bilder så griper det meg.

  Jeg setter pris på at du skriver om slike ting også 🙂

  Utrolig fint!

 3. For et fantastisk innlegg! Jeg jobber nå som lege, men husker jeg ofte brukte bloggen din som motivasjon under studiet. Det var spesielt en periode jeg hadde det svært travelt, samtidig som du skrev bok. Da ga det meg masse energi å se hvordan du sjonglerte dagene. Dette innlegget hadde mange flotte og viktige punkter, spesielt punkt 5 «hvorfor gjør du dette». Jeg blir så provosert over de negative kommentarene over her. Det er så mye misunnelse ute i samfunnet, men jeg er utrolig imponert over at du turte å satse på bloggen din og alt du har oppnådd. Her i huset er det fast «skal vi danse»-kveld på lørdager og jeg gleder meg til å se deg i kveld. Masse lykke til <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 4. Første punktet er nok viktigst 🙂
  Oppdager ofte det siste året at jeg er mer på innpust enn utpust.

 5. Dwightinha

  Tror ikke enkelte skjønner hva innsatsen denne høsten har kostet både for Caroline, mann, barn og resten av familien. For en kabal, og for en innsats! Tar av meg hatten for at du satset alt når sjansen til viktige videre skritt i karrieren bød seg, fullførte og fortsetter å yte ditt ytterste! Det sier mye om deg som person og om din moral.
  Jeg har vært igjennom en lignende situasjon for flere år siden, og den sitter fortsatt godt i min «memory bank». Ellers er jeg personlig vant med at arbeidsdager kan bli opptil 16-18 timer i den jobben jeg akkurat har sagt farvel til, men jeg oppfattet aldri at innlegget handlet om det. Vi mennesker tåler forbausende mer enn vi tror men det fordrer at presset takles riktig. Tar av meg hatten for hva og hvordan du mestrer, og samtidig er ærlig på at det er knalltøft. Lykke til videre.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Ekstremt travle dager, men forhåpentligvis får vi igjen for det senere 🙂

 6. Margarita

  Takk! Dette innlegge var midt i blinken for meg. Jeg begynner på skolen igjen på mandag, jeg går på en dramaskole i england og selv om jeg har valgt det selv, og er veldig heldig som både kom inn og som får lov til og gjøre det jeg elsker vet jeg det er vannskelig og holde fokuset og positiviteten oppe. Det er nesten mer krevende når man jobber mot noe man drømmer om (slik som caroline til alle dere som kritiserer dette innlegget) fordi siden man er så priviligert og selvfølgelig er klar over hvor heldig man er kan man lett føle man ikke «har lov» til og være sliten og lei, og presse er desto større fordi frykten for og misslykkes er sterkere. Jeg tar tipsene med meg, og kaster meg ut i det og håper alt går som det skal! Igjen takk og lykke til med prosjekter videre<3

 7. Sliten mamma

  Herlig å se at du også må nedprioritere brødbaking og husvask i en hektisk hverdag! En gjennomsnittlig småbarnsmamma på din alder har det nok slik du har det nå normalt sett. Du er superheldig som har en jobb som består av å se perfekt ut hver dag, og at du kan bruke dagene på å trene, sminke deg, ordne negler/hår, shine huset, shoppe klær osv…du er heldig!! Stå på!! 🙂

  1. Caroline

   Det vet tydeligvis ikke hva min hverdag består av :O Jeg er glad de færreste som leser bloggen min har slike fordommer.

   1. Normal dame

    Ehem, består ikke dine dager av trening, sminking, ordne negler/hår, shine hus, shoppe klær? Jeg har fulgt bloggen din siden oppstart og slik ser det ut. Alle vi andre har tunge jobber der en sjef står over oss om kommanderer i oss. Vær litt takknemmelig da, og ikke så fordumsfull 😉

   2. Caroline

    Nei, dagene mine består av mye mer, og flere av de tingene du nevner gjør jeg kanskje maks en gang i måneden. Jeg tror ikke du skal mene så mye om min hverdag, når du tydeligvis ikke vet hvordan jeg jobber med bloggen.

   3. Heia Caroline 🙂 stå på ! Jeg er kjempeimponert over hvordan du sjonglerer alle ballene i lufta, og i tillegg har tid og ork til å se fresh ut … 🙂 Så utrolig synd du røk ut fra skal vi danse. Du var meget elegant og nydelig , i mine øyne overgikk du de fleste av deltagerne .

   4. Caroline

    Tusen takk 🙂

 8. Kristine

  Caroline du skal virkelig være stolt av deg selv. Sjonglere alle dine prosjekter i tillegg til familien og ikke minst at du faktisk er et forbilde for meg og mange å viser at man kan både velge karriere å ta vare på sitt utseende. Ja, mammaer. . Det krever planlegging. Men man må slutte å klage på at man er sliten å ikke orker ditt og datt. Barn har man valgt selv og det som fører med, å man velger selv om man vil stå opp litt tidligere for å sminke og kle seg pent. Kontra å slenge på seg jogissen å løpe ut usminket. Slutt å være så bittre kjerringer! Du ser smashing ut Caroline å fortjener det du jobber for. Klem

 9. Dette er jeg såå enig i 🙂

 10. Mia Maria

  Tusen takk ♡ tusen tusen takk ♡ det var alt jeg trengte.

 11. Så fint innlegg, passer også for meg for tiden. Min fantastiske flotte ektemann forteller meg akkurat at han går ifra meg og våre to skjønne barn, han elsker meg ikke lenger. Kjenner at jeg også trenger å ta en dag av gangen, en time eller ett minutt noen ganger men reiser meg nok etterhvert håper jeg. Stress kommer i alle deler av livet. Håper at jeg også kan elskes en gang…. takk for inspirasjon 🙂

  1. Caroline

   Åh nei 🙁 Jeg klarer ikke å forestille meg hvor vondt det må være! Sender deg en million gode tanker, og håper du kommer deg styrket gjennom dette <3

 12. Madeleine

  Caroline, du er en stor inspirasjonskilde! Det er en glede å følge deg <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 13. Sikkert kjipt å være ute av SVD, jeg har ikke sett på noen av episodene, så skal ikke uttale meg om det, men kaller du det motgang å være med der? Ville nå synes det var spennende jeg da! En annen ting, er det seriøst skrevet det med at når man er småbarnsmor tar oppgavene aldri slutt, det bare baller på seg, og er det tilfelle at man kan bli svimmel av at det plettfrie universet er støvete, og at tøyet ikke har brettekanter? Hvis dette er sant og ikke ironi høres det litt manisk ut… De fleste av oss nyter oppgavene med barn, og tar støvet og tøyet når de hoper seg opp. Men, er på bloggen nå og da pga gode oppskrifter og av og til greie klestips.

  1. Caroline

   Nei, har aldri sagt at det har vært motgang å være med 🙂 Du må ikke ta ting så alt for bokstavelig, selvsagt blir jeg ikek svimmel, du trodde vel ikke det? 😉

 14. Elisabeth

  Hei,

  For et bra og inspirerende innlegg, det likte og trengte jeg!
  Du er flink, fortsett som du gjør, du motiverer 🙂

  Elisabeth

 15. Publiserer du ikke alle kommentarer???

  1. Caroline

   Nei, selvsagt gjør jeg ikke det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *