5 tips for å overleve en hektisk periode

Er det noe jeg har erfart de siste månedene, så er det stress, tidspress, følelsen av å ikke strekke til og redselen for å ikke få til det jeg har investert så mye tid og energi i. Da jeg hadde programleder-rollen, Skal vi danse, bloggen og familien samtidig, i tillegg til at jeg faktisk bor 2 timer unna der ting skjer, var det flere ganger jeg hadde lyst til å sette meg ned, skrike høyt og bare gi opp. For hvordan i alle dager skulle jeg finne energi til alt sammen når jeg var sliten allerede før dagen hadde startet?

quotes

Det er i slike perioder vi må tenke at motgang gjør oss sterkere. Det handler om å ikke gi opp, det handler om å finne frem det lille ekstra av energi som egentlig ikke er der, men som likevel eksisterer i tankegangen og i viljen vår, og så må vi gi gass for å oppnå drømmene våre, og vi må ikke gi oss før vi er i mål. Nøkkelen er å grave frem positive tanker når alt du vil er å la hele verden med alle mennesker, stress og mas bare gå fra deg. Det er det som har hjulpet meg på veien. Jeg er fortsatt ikke i mål og selv om jeg fortsatt har dager hvor jeg er sliten, er det en flamme inni meg som brenner så sterkt for at jeg skal ha ekstra overskudd til å fortsette, at jeg føler jeg kan mestre alt som kommer. I hvert fall så godt som. Her er noen tips for deg som kanskje har det på samme måte.
_____________________________________________________________________________________________________________

IMG_0900

– ♥ – 

1. pust med magen – med en gang du kjenner at negative tanker er på vei inn i hodet ditt, må du puste med magen. Tell sakte til du kjenner at de slipper taket en etter en.

2. lag lister – det er sjelden slik at en utfordrende oppgave kommer alene, og er du i tillegg småbarnsmor som meg, vil oppgavene aldri ta slutt, de bare baller på seg. Mitt beste tips er å lage lister og oversikt over alle tingene du må gjøre, men her er det viktig at du utelater små filleting og fokuserer på de store oppgavene. Hva er viktig? For min del har det blitt uaktuelt å sette brødbaking, vindu- og trappevask på denne listen, for akkurat nå er ikke dette viktig. Det som er viktig er oppgaver relatert til det du holder på med og det som skaper den hektiske hverdagen, alt annet som er småting må du utsette til du har bedre tid igjen. Du skal lage en liste for at du lettere skal komme deg gjennom dagen, ikke for at du skal gi deg selv mer å gjøre.

3. tenk positivt, at dette kun er for en periode – denne tanken er ekstremt viktig for meg, spesielt når jeg føler at jeg forsømmer hus og hjem. Jeg blir svimmel og i dårlig humør når jeg ser rundt meg og oppdager at mitt ellers så ryddige og plettfrie univers er støvet til, at klærne ikke har rette brettekanter og at kofferten fra helgen fortsatt står, men vet du hva? Bare la det være. Senk skuldrene, og igjen – pust med magen. Dette må vente, du kan ikke være perfekt på alle områder og det er faktisk mulig å overse de små tingene, for dette blir tidsnok som før igjen. Akkurat nå er det viktig at du ikke henger deg opp i småting, men bare lar det være. Når du kommer hjem etter en hektisk dag, må du bare overse at det er litt rot og kaos, for det er ekstremt viktig at du klarer å slappe av og nyte når du først har noen minutter til overs. Og ikke minst, nyt tiden med de du er glad i. 

4. en dag av gangen – rett og slett. Ikke tenk på hva som kommer i morgen, hva du skal rekke eller prestere da. Tenk på dine oppgaver i dag og la morgendagen komme når den kommer.

5. hvorfor gjør du dette – akkurat dette punktet er ekstremt viktig, for dersom du ikke vet hvorfor du utsetter deg selv for stress og hektiske dager, hva er så poenget? Se fremover og tenk over hva vil du sitte igjen med når det hele er over og hverdagen griper deg igjen. Og sist, men ikke minst: ha det gøy på veien, skap minner for livet, gode øyeblikk, fine opplevelser, erfaringer og nye venner. In the end – it’s all worth it! 

– ♥ – 

Og sånn helt på slutten: prøv å få nok søvn og rikelig med energi gjennom et sunt og rikitg måltidsmønster. Lykke til, du kan klare alt du vil!

128 kommentarer

 1. Hei. Det er altfor liten skrift når man leser på mobil… Må zoome inn og bla meg bortover hele tiden :/ Det var ikke sånn før.

  1. Caroline

   Vi jobber med et nytt design på mobil 🙂

   1. Åja, så bra 🙂 Lykke til imorgen!

 2. Åhh, tuuusen takk for et kjempefint innlegg, Caroline! Perfekt tidspunkt for et slikt innlegg – trengte dette veldig i dag og de dagene som kommer nå. Synes du er utrolig dyktig i alt du gjør. Det meste ordner seg jo tilslutt 🙂 håper du får en fin helg og masse lykke til på lørdag – skal stemme masse på deg – for det fortjener du virkelig

 3. Og så må du ville det NOK! Da får du til det du vil! 🙂

  1. Synes det blir litt feil å si at bare man vil ting NOK så får man til det man vil.Noen ganger er faktisk ikke viljen nok.Noen ganger setter kroppen en stopper for ting uansett hvor mye du vil,dessverre.Men skulle ønske det var så lettvint

   1. Tina A

    Enig med deg, IB. Noen ganger må man heller lytte til kroppen enn viljen. Det vil ikke si at en aldri vil nå akkurat den drømmen, kanskje bare sette den på vent <3

 4. Applaus! Dette innlegget var smakfult og nyttig 🙂 Tusen takk! Er ikke alltid lett å la tiden strekke til, selv for oss uten barn. Skulle egentlig gjort alt i går, men sånn er ikke verden og innerst inne tror jeg de fleste tenker det samme og har det like hektisk. Jeg opplever flere ganger at jeg har dårlig samvittighet for å ikke ha nok tid til familie og venner, men når jeg presenterer samvittigheten for dem, så sier de alltid at de har hatt det minst like travelt. Så jeg tror man kan bli stresset hvis man hele tiden tenker at man er alene om å være travel, ingen andre har det sånn, eller alle andre har jo tid til alt. Men ingen andre har faktisk muligheten til å hele tiden overvinne alle pliktene og oppgavene her i livet. Fakta er at alle har samme timene i døgnet. Det handler bare om prioriteringer, og man skal være fornøyd med det man prioriterer.

 5. Hei Caroline 🙂

  Takk for et fantastisk innlegg med mange gode tips som jeg skal ta med meg i en travel hverdag. Det er som du sier: når ting står på «som verst» er plutselig ikke trappevasken så viktig lengre, da bruker man den lille tiden man har til overs med de man er glad i 🙂

  Du er virkelig et forbilde med alt du får til og jeg heier på deg på alle mulige måter! En fantastisk mamma, kjæreste, business woman

  1. Caroline

   Tusen takk, Elin 🙂

 6. Tusen takk for dette innlegget! Dette trengte jeg i dag. Er inne i en veldig hektisk periode nå fylt med masteroppgave og jobbsøking. Det er lange og travle dager, og det er ikke alltid like enkelt å holde motivasjonen oppe. Men etter å ha lest dette innlegget er jeg klar for en siste innspurt før helgen. Takk! Og god helg! 🙂

  1. Caroline

   God helg til deg også, og lykke til med oppgave og jobbsøk 🙂

 7. Dette innlegget trengte jeg nå! Takk!!! 🙂 :-*

  1. Caroline

   Bare hyggelig, Marina 🙂

 8. Kjempeflott innlegg! Mange kloke ord som er verdt å ta med seg.
  Masse lykke til med dansinga i morgen, dans og ha det gøy!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 9. Kristine

  Tusen takk, dette innlegget kom akkurat da jeg trengte det mest! Ha en fin dag 🙂

 10. Mamma i hektisk hverdag

  Vet du hva! Dette innlegget trengte jeg. Har ei på syv måneder som virkelig krever all tid og energi. (Er såklart mest gøy,må jo legge til det). Og når man er sliten på kvelden er det fort gjort å la negative tanker og «to do listen» ta litt over kveldsroen. Syns det var noen gode tips, og råd som kan hjelpe mot både stress og depresjon! Ha en fin dag du fine menneske

  1. Caroline

   Ha en fin dag du også 🙂

 11. frunielsen

  Som man reder ligger man. Det er vel du selv som har bedt om å gjøre dette, da kan du vel ikke klage? Har du hørt om å si «nei»? Du er ikke den eneste i dette Norges land som har mye å gjøre, de fleste er vel opptatt med jobb og familie. Men det er vel alltid de som klager over det og vil bare ha oppmerksomhet rundt det.
  Nei skjerp deg med disse «huff, dagene går i ett, det er så stress….bla bla». Det er ikke noe synd på deg.

  1. Caroline

   Selvsagt er det noe jeg har valgt selv, men det er jo like fullt travelt. Har heller ikke sagt at det er synd på meg, tvert i mot føler jeg meg ganske så priviligert som får være med på så mye gøy 🙂

   1. Ragnhild

    Endelig noen som sa DET. Det er helt vanlig å jobbe både 10 og 12 timer til dagen i enkelte yrker.

   2. Caroline

    Det er ikke arbeidstimer dette innlegget handler om, da har du misforstått.

   3. Willie

    Ja, frunielsen og Ragnhild, det er mange som stresser og jobber 10-12 timers dager. Caroline har da ikke sagt at hun er alene om det? Er det ikke da fint at hun kommer med tips om hvordan man lettere kan komme seg gjennom de mest slitsomme og stressende periodene? Det var i hvert fall midt i blinken for meg i dag. Huff, så mange surmaga personer, altså…

   4. Caroline… Jeg tror det er noen som har stått opp med feil bein her i dag… Ønsker deg en flott dag, og lykke til i morgen 🙂

   5. Caroline

    Tusen takk 🙂 Håper du får en fin dag du også <3

   6. Det er vel forsåvidt ganske vanlig å kun oppholde seg hjemme når man har et barn under året da, dere!

   7. Jeg opplever at Caroline har skrevet et innlegg alle kan kjenne seg igjen i uansett hva man driver med, også dere som kritiserer kan lære noe av tipsene i deres hverdag, for regner med at dere også opplever at hverdagen er travel til tider. Uansett om man har valgt «stresset» eller ikke- så er det Gode tips, og slettes ikke et «det er synd i meg innlegg». Stå på Caroline:)

   8. johanne

    ….når så mange liker innlegget må det vel bety at mange trenger å høre akkurat dette – at det ikke er så lett å alltid strekke til , SELV om man har valt arbeidsoppgavene selv…det er vel lov å komme med et «hjertesukk» som kan vere til støtte for andre i samme situasjon – uten å få hode hogd av…ønsker god helg – fyll den med noe gøy – syns innlegget var både meningsfullt og ærlig jeg…

   9. Hjelpes, innlegg misforstått både hos frunielsen og Ragnhild! Innlegget handler jo om tips til hva man skal gjøre når det står på som verst med gjøremål, ikke HVA som fører til stresset… Men på siden av dette, virker som dere mener at siden man velger noe selv så har man ikke lov å kjenne på stresset? Så dere sier til alle småbarnsmødre(kanskje dere er det selv?) at «de der minustimene med søvn kan du takke deg selv for, du valgte å få barn», eller når venninna din sier «åh for en slitsom treningsøkt» så svarer dere med «kan takke deg selv» and so on… Flott holdning, regner med dere aldri klager over noe som helst.

   10. Caroline

    Kunne ikke vært mer enig, Beth 🙂

   11. Elsker sånne mennesker. Takk, takk og atter takk og en skikkelig klapp på skuldra, til Beth! <3
    Jeg er alene om ei lita ei, jada, jeg er sliten noen dager, med smerter i dvs ledd ( har Bechtrews), ei på 1,5 som er suuuper aktiv også er jeg fulltidsstudent. Noen dager er bais, og oppvasken står til dagen etter, klærne kommer snart selv ut av skittentøyskurven og pensumboka er ennå ikke lest. Men SO WHAT.

    Jeg må bare puste litt, tar ut litt frustrasjon hos nærmeste familie, men dette varer i 3 år. Jeg overlever, ungen overlever og jeg har medisiner. Livet går videre =) Noen dager, er det såå deilig og gi blanke FAEN ( ja jeg sa det) i alt, også bare nyte en time med tull og lek i senga. Plutselig er den lille 20 år og fløyet, hva fikk jeg igjen for alle de åra jeg vasket og ryddet.. Ingenting!

    Ønsker deg ei riktig god helg Caroline, og dere alle andre! Drit i oppvasken i morgen, ta med ungene på tur, gå på kino med kjæresten, les ei bok. Nyt lørdagen, det kommer en dag til. Som kan brukes til alt annet =)

   12. Caroline

    En riktig god helg til deg også, Siv 😀

  2. Marianne Ma.

   Jeg tenker at det kan være lurt å lese innlegget igjen… Det er flott å få litt inspirasjon til å tenke posistivt når alt går litt i ett. Om du klarer å tenke positivt uansett motgang, beundrer jeg deg det!
   Jeg opplever ikke innlegget som sytete, men heller en takknemlighet over alt man kan få til bare man ønsker det nok og står i det.

   «Man sier til andre det man ønsker at andre skal si til seg», tenk på det neste gang man vil rakke ned på noen.

   Ha en god dag!

  3. Ærlig talt, hvem er det som er sutrete her? Innlegget var vel ment til inspirasjon til alle oss som har en travel hverdag. Måkke ta alt i verste mening, da serru.

  4. For en negativ holdning.. Traff innlegget et ømt punkt, frunielsen?

   Jeg kan nemlig hverken se at Caroline klager eller syntes synd på seg selv. Ikke påstår hun at hun er den eneste i dette landet som er travel heller! Det må være lov å uttrykke at man er sliten eller føler at man har tatt seg vann over hodet.. Jeg oppfatter ikke dette innlegget som sytende. Tvert om, opplever jeg det som positivt vinklet! Caroline deler jo tanker og råd om hvordan alle kan takle sin travle hverdag 🙂

   Videre vil jeg påstå at «alle» har valgt sin hverdag og livssituasjon (satt på spissen). Alle har valgt jobb og familie. Så da kan vel INGEN klage noen gang da, i følge deg? Småbarns mødre kan ikke syntes at det er slitsomt med baby.. for de har jo valgt det selv? Eller gjelder dette bare for Caroline??

   ***

   Syntes dette innlegget var kjempebra og motiverende, Caroline! Det minnet meg litt om boka «Godt nok for de svina». Anita Krohn Traaseth beskriver hvordan hun har jobbet seg frem til lederjobben i HP Norge. Her snakker vi lange dager, mange utfordringer, usikkerhet og en tøff dame som bet tenna sammen og ikke ga opp.
   Jeg syntes det er tøft å se at du tørr å satse, og at du jakter på målene dine! Stå på videre 🙂

   1. Caroline

    Tusen takk, Siri <3

  5. frunielsen, det er da faktisk lov til å klage selv om en har valgt det selv. Det er klart at det er fristende å bli med på en masse ting når sjansen byr seg, og enkelte ganger gaper en over for mye. Da er det faktisk fint å innrømme at man blir sliten, og dette er jo faktisk for en periode.

  6. Cathrine

   Tullete kommentar!! Kan ikke se at Caroline har klaget i det hele tatt…, har bare sagt at ting er travelt. Og det kan vel være travelt, selv med bare gøye ting…? Uansett lurt å strukturere tiden sin best mulig! 🙂

  7. Enig! Du skulle ha prøvd en vanlig 8 til 4 jobb en periode så skulle vi fått hørt hva du hadde sagt 😉

   1. Caroline

    En 8 til 4 jobb ville medført ganske mye kortere arbeidsdager enn hva jeg er vant med, men det ville nok vært uvant 🙂

   2. Må bare spørre da jeg ikke helt skjønner denne 8 timersjobben din; regner du med timer som går til trening, nettshopping, velge ut klær for dagen, bake/ lage mat, timer i bilen etc som timer på jobb? Forstår ikke helt når du sier du jobber mer enn 8 timer, for hva teller du som timer på jobb? Listen over er jo noe vi fleste gjør itillegg til å være på jobb i 8 timer, forskjellen er bare at vi ikke dokumenterer det med bilde og tekst på en blogg. Bruker du mer enn 8 timer foran pc på å skrive tekst, ta bilder og redigere bilder på en dag? Spør kun av ren nysgjerrighet, ikke noe annet 😉

   3. Dette lurer jeg også på! Håper du vil svare på dette, Caroline!

   4. Og da må jeg spørre deg, meg (kommentar 18:12):

    Det virker som du mener at det kun er noen som har enerett på å ha det travelt eller slitsomt. Stemmer det?

    Hva er egentlig en «vanlig 8 til 4 jobb»? Det kan være så mangt.. Noen kan ha en jobb der man etter arbeidstid slipper å tenke mer på jobben. Andre tar med seg bekymringer og stress hjem. Noen kan ha en jobb som er veldig rolig og kanskje kjedelig.. Andre kan ha en svært stressende jobb. Noen har en stillesittende jobb, og andre har fysisk harde jobber.
    Jeg vil f.eks. påstå at det er stort spenn mellom å jobbe som: frisør, psykolog, blomsterhandler og lege.

    Du skulle prøvd å være næringslivsleder, meg. Så skulle vi fått høre hva du hadde sagt! 😉
    Jobbe 10-12 timer om dagen og gjerne også i helgene. Nei, dere med vanlige 8 til 4 jobber kan ikke klage. Det finnes folk som har det mer travelt enn dere! Ser du urimeligheten?

   5. Seriously, are you kidding me?

   6. Tror faktisk jeg heller ville foretrukket en 8-4 jobb enn å ha en blogg du hele tiden må prestere på slik at du ikke mister lesere og du aldri helt har fri hverken kvelder, helger eller ferier. Er vel ikke mange dager i året Caroline ikke oppdaterer bloggen.

 12. Et kjempeflott innlegg! Det er mange som vil kjenne seg igjen. Ja, vi er vel alle «flink» til å ta på oss mye i det daglige. Og da er det viktig med de strategier du skriver. Det er viktig å gripe muligheter og ikke minst leve her og nå:) vi kan klare det vi vil, med rett fokus (hybelkaninene klarer seg fint uten oss en periode).
  Lykke til med dine mål, og nyt øyeblikkene:))

 13. Tusen takk for et veldig inspirerende innlegg:-) Trengte den i dag med 2 små barn som skal hentes i barnehage, mann som er bortreist i helgen, hus som flyter over av rot og helgebesøk av søster.. Phuh!

 14. Kjære Caroline, dette tror jeg er det beste innlegget jeg har lest hos deg. I et samfunn hvor flere og flere (spesielt kvinner?) føler at de sitter fast i «tidsklemma», og klager over dette, så er det forfriskende at du setter søkelyset på at man kan klare hva man vil, men ikke alt man vil. For det er en vesentlig forskjell der. Ingen har tid til alt. For å oppnå store mål, må man av og til prioritere vekk oppnåelse av små mål som er irrelevante i den store sammenhengen. Som for eksempel skinnende rent gulv eller tomme skittentøyskurver (i mitt tilfelle:) Og det rare er at jeg overlever jo; joda, jeg gremmes over fjellet av skittentøy som vokser jevnt og trutt, men til gjengjeld oppnådde jeg et viktig mål på jobben. Og jeg slapp å nedprioritere barna mine og mannen min. Slik er livet. Dårlig samvittighet er bortkastet energi. Jeg håper du får en strålende helg sammen med dine kjære, og lykke til videre med høsten din.

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å få slike tilbakemeldinger 🙂

 15. Utrolig gode tips! Slike innlegg er mine favoritter, fordi du finner alltid et tips du ikke visste eller bare hadde glemt 🙂 Håper du har en flott fredag! :))

 16. Så lenge det er selvvalgte og stort sett lystbetonte ting man fyller dagene med, er det vel ingen sak. Selv er jeg kronisk syk. Ikke like lett å motivere seg for en kamp jeg verken har valgt selv, ønsker eller ser noen ende på.

  1. Caroline

   Dette er som sagt snakk om perioder, jeg har ingen råd eller tips for dem som er kronisk syke da jeg ikke har noen erfaring med det selv :/

  2. Elin…
   Vi er mange som er kronikere her ute.. Nei, vi velger ikke det vi må motivere oss til, vi er satt i en situasjon som er vanskelig og veldig utfordrende – hver eneste dag! Men det må da gå an å ha forståelse for at friske mennesker har strevsomme dager også, selv om det er selvvalgt?
   Caroline holder på med mange ting samtidig, og ved å rokke litt på cellene i hodet, bør det være enkelt å forstå at hun kan ha stressende og heseblesende dager..
   Og dessuten, hun har vel strengt tatt ikke klaget så veldig? Her kom hun med fine tips, som sikkert er bra for oss kronikere også? I hvertfall jeg må stoppe opp, puste med magen og tenke gode tanker mange ganger for dagen, for at dagen faktisk skal kunne gå an å leve, men jeg forstår da at andre har det like dan eller selvsagt også enda verre enn meg. Selv om det er selvvalgt, de er friske og rørige and so on..

   Unnskyld Caroline, men jeg kunne ikke la være, jeg synes du får så innmari mye tyn, for alt du gjør. Joda, jeg kan tenke mitt om dette og hint jeg også, men noe trenger faktisk ikke komme på trykk. Min kjære far (hvil i fred) sa til meg bestandig, «har du ikke fine ord å komme med, trenger du ikke åpne munnen. Men opplever du urettferdighet og «fæle folk» kan du skrike så høyt du vil!»

   Stå på med ditt du Caroline, og ha en fin helg 🙂

 17. Heidi Maria

  Veldig viktig at du setter fokus på hvordan man kan mestre stress, men dette med »motgang gjør det sterkere» osv, var noe jeg levde etter helt til det en dag bare sa stopp.. «/ Det er absolutt en bra ting å tenke positivt osv, men hva med å fokusere litt på at man også skal lære seg å si nei og slappe av noen ganger – selv når lysten sier noe annet? Det er virkelig ikke gøy å ende opp med null energi dag inn og dag ut fordi man ikke klarte å si nei i tide. Jeg sier ikke at det er dette du må gjøre! Nei jeg bare mener at det er mange unge jenter der ute som ser opp til deg, og som kanskje ikke er like voksne og reflekterte som du er. Dermed klarer de ikke å skille mellom å lytte til kroppen sin og å bare kjøre på til siste slutt… Det er ikke uten grunn at vi har sett så mye mediaoppmerksomhet rundt »flink pike syndromet» i det siste. Hadde vært fint å se at du også viet dette alvorlige temaet litt mer oppmerksomhet 🙂 For hva vil det egentlig si å lytte til kroppen sin? Det er en hårfin balansegang!
  klemklem

 18. Takk for et flott innlegg 😉 er selv i en veldig hektisk periode på jobb og alt går for en periode med den rette innstillingen 😉 Lykketil i morgen, jeg heier på deg!

 19. Tusen takk for slike gode og ikke minst reflekterte ord. Iblant er det vanskelig å finne de positive lyspunktene i hverdagen, og da er det alltid godt å bli minnet på noen gode strategier for å finne den positive følelsen. Selv har jeg vært sykemeldt i 2 måneder grunnet graviditet, tenke seg til! Det skal liksom være en gledens tid, men forsvinner i følelsen av å ikke fungere eller strekke til verken når det gjelder det ene eller det andre. Og da er det viktig og minne seg selv om at det kun er for en periode, og premien som venter gjør det hele verdt det! Og sist men ikke minst, du er en stor inspirasjon og er så glad for at det finnes en blogg som dette. 🙂

 20. Charlotte

  Tusen takk for at du beriker dagen min på en positiv måte, Caroline 🙂
  Jeg er veldig sliten om dagen, og da er bloggen din så god å ha.
  Får ett lite pusterom da 🙂
  Jeg kommenterer ikke så ofte, men jeg har vært her helt fra starten, og blir med videre!
  Lykke, lykke til på Skal vi danse <3 You´re gonna nail it! Og jeg hjelper til ved å stemme 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

 21. Godt innlegg med mange gode tips. Når jeg leste innlegget tenker jeg at dette gjelder mest de yrkesaktive som ikke kan bestemme tiden sjøl. F.eks lærere, sykepleiere og mange andre yrkesgrupper. Du Caroline er super privilegert som har Blogging som jobb.

 22. Åååååååååhhhh TUSEN TAKK Caroline ♥
  Dette innlegget var manna fra himmelen (eller hva det nå enn heter) Det var iallefall svar på mine
  bønner akkurat nå! Her går det i hundre hele uken, og listen din var bare helt SUPER! Har lest den
  tre ganger 🙂
  Med det samme jeg er her . . . Tusen takk for all inspirasjon, tips og nydelige bilder
  og LYKKE TIL I MORGEN ♥ Hope you make it to the TOP ♥

  1. Caroline

   Bare hyggelig, og tusen takk 😀

 23. Åå, takk for et supert innlegg! Det trengte jeg virkelig nå, er selv inne en hektisk periode med lange kvelder og møter på dagtid. Dette er selvfølgelig noe jeg har valgt selv for min karriere og fremtid, men man blir jo sliten uansett 🙂 Så tusen takk, du er til stor inspirasjon. Ha en fin fin helg 🙂

 24. Caroline, you are the supergirl and supergirls just fly! Thank you for the tips. I will read them again and again in stressful situations. Love you. :*

 25. bra innlegg! 🙂 synes du klarer deg utmerket i denne perioden

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 26. Synnøve Brun

  Heia, hvor finner du alle de stilige plakatene? Kunne tenkt meg å lage noen av dem med rammer….

 27. Mariann

  Velkommen til virkeligheten! Det er slik de aller fleste av oss har det i hverdagen. Kofferter som står noen dager og hybelkaniner som får være i fred fordi man har innsett at det ikke er viktig nok 🙂 Det er få som kan bruke dagene sine på å blogge, planlegge antrekk, ta bilder og være så heldig å tilbringe masse tid med barnet sitt. Men det er et valg å gjøre karriere, det er viktig å huske på.

  Når det er sagt, så synes jeg du gjør en fabelaktig jobb, Caroline! Er veldig uenig i at bloggen din har blitt dårligere av din uvante hverdag 🙂 Lykke til i morgen!

  1. Hahaha, som om ikke Caroline har gjort mer karriere enn de fleste??

  2. Mariann, kan du være så snill å hjelpe meg med å forstå hva du egentlig mente med kommentaren din? Hvilken virkelighet snakker du om? For eksempel så er jo ikke min virkelighet lik din virkelighet. Samme som at Carolines virkelighet ikke er lik vår. Du kan jo selv prøve deg på å være en profesjonell blogger som vier mye tid til å oppdatere andre i sin hverdag og alltid komme med gode innlegg som skal inspirere til enhver tid. Hun jobber mye mer enn andre mødre som er i barsel fra «vanlige» jobber, syns du ikke?

   Ellers var jo resten positivt 🙂 Jeg bare stussa litt på det første avsnittet.

   Caroline, tusen ganger takk for et flott innlegg med masse gode tips til en travel hverdag og på dager hvor man ikke alltid har alt mot med seg 🙂

   1. Vero, veldig enig! Synes hun kommer med kommentarer med dobbelt bunn, noe jeg ser ofte her inne. Man kommer med kritikk, og avslutter med et hjerte eller smiley. Alle har sitt, også Caroline, men hun forsøker ihvertfall å formidle noen ord om at livet hennes handler om det samme som ditt og mitt, selv om det skiller seg endel fra våre liv. Hun forsøker å fortelle oss noe viktig med dette innlegget, nemlig at flinke piker trenger å puste med magen, trenger å drite i detaljer, og prøve å fokusere på det som er VIKTIG akkurat nå. Det er et godt budskap, uansett hvor i livet du er. Jeg fatter ikke hvorfor noen her da forsøker å gå løs på henne fordi hun kan skylde seg selv. Så til Caroline; du gjør en beundringsverdig jobb, du har valgt det selv, men det er fordi du trenger nye utfordringer, og det står det respekt av. Stå på, Caroline, drit i janteloven, og du får definitivt min stemme i morgen. Hurra for flinke piker som tør å innrømme at det kan være hardt å stå i stormen!

 28. Henriette Sophia

  Takk! Denne trengte jeg 🙂 Ha en fin helg

 29. Stine Lise

  Jeg føler at det viktigste i livet er barna, familien og venner. Det er fort gjort å rote seg bort å tro at noe er viktigere enn det. Jeg prioriterer alltid barnet mitt og familien. Jeg tror man angrer når alt kommer til alt og man så at man var sliten av alle disse tingene som ikke er viktige i det store og hele:-) Størst av alt er kjærligheten<3

 30. Inger Helene

  Tusen takk for et fantastisk innlegg! I dagens samfunn tror jeg dette er noe de fleste kjenner på, og særlig vi jenter/damer, som gjerne forventer mye av oss selv. Jeg har latt de negative tankene få komme den senere tiden, og da er det så tungt å komme seg videre. Det var virkelig fint at du klarte å sette ord på hvordan vi alle føler det en gang i blant. Også beundrer jeg evnen du har til å snu det negative til noe positivt 🙂 Lykke til i morgen!

 31. Hei Caroline 🙂 Flotte og gode råd når man først sitter med mye press over seg . Det jeg reagerer på er dette jaget etter å mestre og klare mest mulig. Du er et stort forbilde for mange og mange vil sitte igjen og ønske de hadde klart så mange baller i luften på en gang. Fordi de fleste ikke klarer/orker det ender det med at folk føler seg mislykket, og noen kan ende som utbrente. Savner at du skriver om å si NEI, formidler hvor godt det er å ha tid til andre, tid til refleksjon med seg selv, verdien av å ikke gjøre noe…. Det er ikke noe vondt med det du formidler, du speiler jo bare samfunnet vårt. Filosoferer litt i dag 😉 …..lykke til videre 😉

  1. Dette vart fint skrevet 🙂 enig med deg <3

 32. Tusen takk for et motiverende og oppmuntrende innlegg. Trengte det akkurat nå! 🙂

 33. Takk for flott innlegg! Dette var nyttige punkter som jeg skal ta med meg. Som mor til 3 og med lederjobb er det til tider så hektisk at man ikke ser land.

 34. Hei! Jeg leste litt fort og håpa det skulle være en tekst angående å overleve et tøft brudd og komme videre. Det er så teit å komme til en vilt fremmed blogger og skrive det her, men det hadde vært oppmuntrende med tanke på at jeg føler jeg kanskje har det litt som du har fortalt angående din tidligere kjærste som du trodde var den riktige før du møtte LK. Problemer med mat dukker opp og et intenst mørke. Masse stress. Jeg veit du har skrevet et tidligere innlegg som er litt i denne duren, men tips til å komme videre og opp og ut og vekk fra tankene om at mannen i ditt liv er gått i fra deg. Jeg er i tjueårene, og ute av et langvarig forhold. Ikke noe tull med andre ord. Alle tips og råd tas imot med stor takk.

 35. Cornelia

  Åh! Dette trengte jeg nå. Tusen takk! Og masse lykke til til deg. Jeg heier på deg i Skal Vi Danse.

 36. Flott innlegg! Selv hadde jeg nok hatt størst problemer med støvet hjemme, men jeg er nok litt rar sånn 😉 Lykke til i morgen og riktig god helg 🙂

 37. Jeg skjønner hvor du vil med dette innlegget, mange fine tanker om å holde motet oppe og jobbe for et mål. Men, det kan vel neppe betegnes som motgang det du opplever nå!? Stress og tidsklemme er vel mere passende:)
  Er glad for at du bruker tiden din på «Skal vi danse» denne høsten, da det er koselig å bli kjent med deg på en ny måte. Du gjør virkelig et godt inntrykk og jeg heier på deg hver Lørdag!

  Lykke til i morgen:)

 38. Er fullstendig enig i alt du skriver Caroline. !!! Noen ganger må man bare hente frem den lille ekstra viljestyrken og positive tanker for å få tingene til å gå rundt. Tenker helt på samme måte selv når jeg er i hektiske perioder og det går alltid bra tilslutt 🙂

  Stå på videre. Du er fantastisk på alle måter !

 39. Siri Malene

  For et herlig innlegg, dette må jeg prøve å huske på! 🙂
  Er lett å stresse fordi det blir så mye rot i huset, men det er som du sier viktig å roe ned den tiden man har til overs i stedet for å rydde rundt.
  Stå på Caroline, synes du er flink til å se det positive i alt du gjør 🙂

  Lykke til i morgen!

 40. Alexandra

  Hei Caroline 🙂

  Jeg er en av dine faste lesere som alltid leser men nesten aldri kommenterer.
  Men jeg kommenterer når jeg føler at jeg må støtte deg 🙂

  Jeg er mor til to små barn og noen ganger føler jeg at jeg har hodet under vannet og at det er såvidt jeg får luft. Ikke misforstå. Jeg elsker det. Men jammen er jeg sliten. Og bloggen din er en liten drømmeverden jeg kan leve meg inn i et par minutter hver dag.

  Og hvis du synes at livet ditt er hektisk og trenger litt motivasjon så er jeg glad for at du deler det med meg 🙂

 41. Hei! Lurte bare på hvor du redigerer bilder med sånn fin tekst? Bruker du et program eller nettside? Usikker på om du har nevnt det tidligere, eller om jeg blander med en annen blogg. Hadde blitt glad hvis du hadde svart 🙂

  1. Caroline

   Picmonkey 🙂

 42. huff, flire litt av de negative kommentarene. -‘Ække lov å klage når du har valg det selv…jadda. Men hadde du skrevet at denne intense perioden gikk lett som en lek, DA hadde det nok blitt ramaskrik da og 😛 Nei, stå på du Caroline. Jeg er ikke like sprek som deg og hadde nok klappet sammen av det stresset, men jeg lar meg imponere og inspirere for det om 🙂

 43. Tusen takk!! Trengte virkelig dette innlegget nå 🙂 Kjenner virkelig på den utilstrekkelig-følelsen for tiden… Skal bruke innlegget ditt for alt det er verdt! Ha en strålende helg 🙂

 44. Henriette

  «Jeg blir svimmel og i dårlig humør når jeg ser rundt meg og oppdager at mitt ellers så ryddige og plettfrie univers er støvet til, at klærne ikke har rette brettekanter..» Blir du svimmel og i dårlig humør hvis klærne dine ikke har brettekanter? Virkelig? Din hverdag er jo et prakteksemplar på den normale standarden hos Ola&Kari Nordmann…

  1. Caroline

   Ikke ta ting så fryktelig bokstavelig, Henriette 😉

 45. Takk for gode råd! Er en student som sliter veldig med utdanningen jeg har valgt, og føler hele tiden det store presset på å klare alt til en hver tid. Skal virkelig følge disse rådene, tror det kan hjelpe 🙂 ha en fin helg! Og lykke til på parketten på lørdag, jeg heier på deg 🙂

  1. Caroline

   Ha en fin helg du også, Frida 😀 Tusen takk 🙂

 46. Her er et lite dikt som falt utav en bok jeg leste. Og dette kom på et tidspunkt i mitt liv ,når jeg trengte det mest. Rart hvordan ting skjer i universet. Håper denne kommer opp på siden her.
  Don’t quit

  When things go wrong
  as they sometimes will,
  When the road you’re
  trudging seems all uphill.
  When the funds are low.
  And the debts are high,
  And you want to smile,
  But you have to sigh.
  When care is pressing
  You down a bit-
  rest if you must,
  But don’t you quit.

  Success is failure
  turned inside out.
  The silver tint of
  the clouds of doubt,
  And you never can tell
  how close you are,
  It may be near when
  it seems afar.
  So stick to the fight
  when you’re hardest hit-
  It’s when things go wrong
  that you mustn’t quit.
  Author unknown

  1. Caroline

   Tusen takk, det var virkelig fint 🙂

 47. Tusen takk for supre tips for å mestre stress. Skal ærlig innrømme at et bad gjør underverker for meg, for å koble ut skikkelig en kort periode. Det gjør godt for kropp og sjel.

 48. Å herregud, jeg vet hvordan du har det. Så deilig å lese om tips til å holde ut slike perioder. Jeg tok akuratt fagbrevet som prosessoperatør, ble dandelærer, gitar-lærer vikar og babysang-vikar samtidig med pianotimer og to barn og en ny på veg. Huset vi har bygget står og venter på interiøret som jeg ikke finner ut hvordan jeg vil ha.mannen jobber det samme som meg , 5-skift og jeg har bekkenløsning og ikke lappen. PUST med magen, heheh:-)

  1. Caroline

   Hehe 😀 Håper du kommer i mål med alt! 🙂

 49. Snorkfrøken

  Nå skal jeg si noe som jeg har tenkt en del ganger på at jeg ville formidle til deg.

  Vi er på samme alder, og navnesøstre – til og med samme stjernetegn! – men vi har vidt forskjellige liv, for å si det mildt. 🙂 Jeg var definitivt en av de som bar på en håndfull fordommer før jeg faktisk begynte å lese bloggen din. Men så skjedde det noe veldig fint og litt magisk: jeg oppdaga at jeg hadde skikkelig sansen for deg. Jeg tror det er fordi du på en veldig fin måte klarer å formidle at livet også kan være godt, fylt med vakre ting og mennesker man er inderlig glad i. Det oppleves som så herlig entusiastisk og ukynisk.

  Jeg har ett par ganger fundert på hva det er med akkurat din blogg som jeg liker så godt. Jeg har en depresjon. Jeg prøver å se den som en stemme som egentlig ikke har noe med meg å gjøre; jeg prøver å huske at alt det vonde som den stemmen forteller meg er løgner. Men sannheten er at den som oftest føles som å befinne seg i et svart hull, hvor ingenting har mening eller verdi. Likevel finner jeg en verdi i å følge med din blogg (det var en ganske råflott formulering, men jeg kjenner at jeg faktisk virkelig mener det). Man skulle jo tro at jeg egentlig ville følt meg grønn av sjalusi og totalt utilstrekkelig i forhold til deg, for som sagt er du og jeg veldig forskjellige, men jeg merker at jeg bare blir… glad. Glad på dine vegne, glad for å se at ting ordner seg og at det å leve ikke alltid trenger å være så jævlig vanskelig.

  (Nå mens du har vært så travel i det siste så har jeg sant og si vært litt bekymra for at du skal bli helt utslitt, men jeg har jo også trua på at du passer på deg sjøl og helsa di).

  Kanskje det er fordi du hele veien er flink til å formidle at «dette er slik JEG velger og slik JEG liker – det betyr ikke at du MÅ gjøre akkurat det samme. Men om du har lyst å prøve skal jeg fortelle deg om hvordan jeg gikk fram for å gjøre det». Om det gir mening. 🙂 Jeg setter veldig stor pris på at du ikke kritiserer eller synser om andres valg – det er nok også en stor del av grunnen til at jeg opplever bloggen din som et deilig pustehull fra mine egne tanker.

  Poenget med hele denne lange kommentaren er vel i grunnen at jeg syns du er en skikkelig grepa kvinne og en god person. Og en dyktig blogger. 🙂 Jeg ønsker deg en riktig nydelig helg.

  1. Caroline

   Tusen takk, Caroline 🙂 Utrolig hyggelig å høre at jeg kan være med på å gjøre hverdagen din bedre! Ingenting som er bedre enn å gjøre noe positivt for andre 😀

   En god helg til deg også <3

 50. Denne tiden med din datter får du aldri tilbake, men TV program og blogg oppdrag vil alltids være der.

  1. Caroline

   Da er det jo bra at jeg har henne masse med meg da 🙂 De fleste mødre er jo i full jobb når barnet er 10 mnd, uten mulighet til å ha henne med.

 51. Takk for et fint innlegg, og fine råd, spesielt punktet med lister!

  Det som kan være utfordringen er å klare å tenke positivt i når alt er kaos. Jeg fikk en sønn med spesielle behov for syv år siden, og etter dette har alt vært hektisk og ofte utfordrene. Det er ikke alltid like lett å være positiv, men listene har hjulpet meg gjennom hverdagen. Hva er viktigst og hva vil jeg prioritere?

  Takk igjen 🙂

 52. Hei.

  Det er sjeldent jeg blir » grepet» fullstendig av det du skriver. – men når du skriver om stressmestring og at du faktisk må jobbe med dette griper det meg. Du er et helt fantastisk menneske som jeg beundrer, og når du i tillegg skriver om «mennesklige» ting som stress, og hva du faktisk føler- ikke bare hva vi ser på bilder så griper det meg.

  Jeg setter pris på at du skriver om slike ting også 🙂

  Utrolig fint!

 53. For et fantastisk innlegg! Jeg jobber nå som lege, men husker jeg ofte brukte bloggen din som motivasjon under studiet. Det var spesielt en periode jeg hadde det svært travelt, samtidig som du skrev bok. Da ga det meg masse energi å se hvordan du sjonglerte dagene. Dette innlegget hadde mange flotte og viktige punkter, spesielt punkt 5 «hvorfor gjør du dette». Jeg blir så provosert over de negative kommentarene over her. Det er så mye misunnelse ute i samfunnet, men jeg er utrolig imponert over at du turte å satse på bloggen din og alt du har oppnådd. Her i huset er det fast «skal vi danse»-kveld på lørdager og jeg gleder meg til å se deg i kveld. Masse lykke til <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 54. Første punktet er nok viktigst 🙂
  Oppdager ofte det siste året at jeg er mer på innpust enn utpust.

 55. Dwightinha

  Tror ikke enkelte skjønner hva innsatsen denne høsten har kostet både for Caroline, mann, barn og resten av familien. For en kabal, og for en innsats! Tar av meg hatten for at du satset alt når sjansen til viktige videre skritt i karrieren bød seg, fullførte og fortsetter å yte ditt ytterste! Det sier mye om deg som person og om din moral.
  Jeg har vært igjennom en lignende situasjon for flere år siden, og den sitter fortsatt godt i min «memory bank». Ellers er jeg personlig vant med at arbeidsdager kan bli opptil 16-18 timer i den jobben jeg akkurat har sagt farvel til, men jeg oppfattet aldri at innlegget handlet om det. Vi mennesker tåler forbausende mer enn vi tror men det fordrer at presset takles riktig. Tar av meg hatten for hva og hvordan du mestrer, og samtidig er ærlig på at det er knalltøft. Lykke til videre.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Ekstremt travle dager, men forhåpentligvis får vi igjen for det senere 🙂

 56. Margarita

  Takk! Dette innlegge var midt i blinken for meg. Jeg begynner på skolen igjen på mandag, jeg går på en dramaskole i england og selv om jeg har valgt det selv, og er veldig heldig som både kom inn og som får lov til og gjøre det jeg elsker vet jeg det er vannskelig og holde fokuset og positiviteten oppe. Det er nesten mer krevende når man jobber mot noe man drømmer om (slik som caroline til alle dere som kritiserer dette innlegget) fordi siden man er så priviligert og selvfølgelig er klar over hvor heldig man er kan man lett føle man ikke «har lov» til og være sliten og lei, og presse er desto større fordi frykten for og misslykkes er sterkere. Jeg tar tipsene med meg, og kaster meg ut i det og håper alt går som det skal! Igjen takk og lykke til med prosjekter videre<3

 57. Sliten mamma

  Herlig å se at du også må nedprioritere brødbaking og husvask i en hektisk hverdag! En gjennomsnittlig småbarnsmamma på din alder har det nok slik du har det nå normalt sett. Du er superheldig som har en jobb som består av å se perfekt ut hver dag, og at du kan bruke dagene på å trene, sminke deg, ordne negler/hår, shine huset, shoppe klær osv…du er heldig!! Stå på!! 🙂

  1. Caroline

   Det vet tydeligvis ikke hva min hverdag består av :O Jeg er glad de færreste som leser bloggen min har slike fordommer.

   1. Normal dame

    Ehem, består ikke dine dager av trening, sminking, ordne negler/hår, shine hus, shoppe klær? Jeg har fulgt bloggen din siden oppstart og slik ser det ut. Alle vi andre har tunge jobber der en sjef står over oss om kommanderer i oss. Vær litt takknemmelig da, og ikke så fordumsfull 😉

   2. Caroline

    Nei, dagene mine består av mye mer, og flere av de tingene du nevner gjør jeg kanskje maks en gang i måneden. Jeg tror ikke du skal mene så mye om min hverdag, når du tydeligvis ikke vet hvordan jeg jobber med bloggen.

   3. Heia Caroline 🙂 stå på ! Jeg er kjempeimponert over hvordan du sjonglerer alle ballene i lufta, og i tillegg har tid og ork til å se fresh ut … 🙂 Så utrolig synd du røk ut fra skal vi danse. Du var meget elegant og nydelig , i mine øyne overgikk du de fleste av deltagerne .

   4. Caroline

    Tusen takk 🙂

 58. Kristine

  Caroline du skal virkelig være stolt av deg selv. Sjonglere alle dine prosjekter i tillegg til familien og ikke minst at du faktisk er et forbilde for meg og mange å viser at man kan både velge karriere å ta vare på sitt utseende. Ja, mammaer. . Det krever planlegging. Men man må slutte å klage på at man er sliten å ikke orker ditt og datt. Barn har man valgt selv og det som fører med, å man velger selv om man vil stå opp litt tidligere for å sminke og kle seg pent. Kontra å slenge på seg jogissen å løpe ut usminket. Slutt å være så bittre kjerringer! Du ser smashing ut Caroline å fortjener det du jobber for. Klem

 59. Dette er jeg såå enig i 🙂

 60. Mia Maria

  Tusen takk ♡ tusen tusen takk ♡ det var alt jeg trengte.

 61. Så fint innlegg, passer også for meg for tiden. Min fantastiske flotte ektemann forteller meg akkurat at han går ifra meg og våre to skjønne barn, han elsker meg ikke lenger. Kjenner at jeg også trenger å ta en dag av gangen, en time eller ett minutt noen ganger men reiser meg nok etterhvert håper jeg. Stress kommer i alle deler av livet. Håper at jeg også kan elskes en gang…. takk for inspirasjon 🙂

  1. Caroline

   Åh nei 🙁 Jeg klarer ikke å forestille meg hvor vondt det må være! Sender deg en million gode tanker, og håper du kommer deg styrket gjennom dette <3

 62. Madeleine

  Caroline, du er en stor inspirasjonskilde! Det er en glede å følge deg <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 63. Sikkert kjipt å være ute av SVD, jeg har ikke sett på noen av episodene, så skal ikke uttale meg om det, men kaller du det motgang å være med der? Ville nå synes det var spennende jeg da! En annen ting, er det seriøst skrevet det med at når man er småbarnsmor tar oppgavene aldri slutt, det bare baller på seg, og er det tilfelle at man kan bli svimmel av at det plettfrie universet er støvete, og at tøyet ikke har brettekanter? Hvis dette er sant og ikke ironi høres det litt manisk ut… De fleste av oss nyter oppgavene med barn, og tar støvet og tøyet når de hoper seg opp. Men, er på bloggen nå og da pga gode oppskrifter og av og til greie klestips.

  1. Caroline

   Nei, har aldri sagt at det har vært motgang å være med 🙂 Du må ikke ta ting så alt for bokstavelig, selvsagt blir jeg ikek svimmel, du trodde vel ikke det? 😉

 64. Elisabeth

  Hei,

  For et bra og inspirerende innlegg, det likte og trengte jeg!
  Du er flink, fortsett som du gjør, du motiverer 🙂

  Elisabeth

 65. Publiserer du ikke alle kommentarer???

  1. Caroline

   Nei, selvsagt gjør jeg ikke det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *