laks med meksikansk salsa

IMG_7381

Det er luksus å komme til dekket bord i en hektisk hverdag, og i går var jeg så heldig å få servert dette etter 5 timer med dansetrening – ja, takk! Oppskriften fant vi på godt.no. Meksikansk salsa er lettvint og inneholder så mye godt at smaken blir eksotisk, spennende og følelsen av å ville ha mer er absolutt tilstede, så dette kan dere lage mye av! Kryddersmør i laks gjør fisken mer spennende og kanskje hakket saftigere enn når du steker den i smør til vanlig, så dette er en rett jeg anbefaler å prøve. Gjerne med en klatt rømme ved siden av! 

_____________________________________________________________________________________________________________

– oppskrift-onsdag til 2 – 

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 1 pakke kryddersmør ♥ 1 bunt gressløk ♥ frisk koriander ♥ 1/2 rød chili ♥ 2 avocado ♥ 1 rød paprika ♥ 4 plommetomater ♥ 1 lime ♥ salt & pepper 

slik gjør du laks – del laksefileten i fire skiver, lag et snitt i hver skive og fyll med kryddersmør. Stek filetene i smør i en stekepanne med lokk i ca. 8-10 minutter.

IMG_7350 kopi

slik gjør du salsa – finhakk urter og chili, skjær grønnsakene i terninger, og bland med limesaft. 

_____________________________________________________________________________________________________________

IMG_7358

 – håper det smaker – 

26 kommentarer

 1. Dette så helt fantastisk ut! Skal absolutt prøves 🙂 Takk for at du deler. Ha en god onsdag 🙂

 2. camilla Henriksen

  Hei Caroline. Det sto at jeg skulle kontakte deg i kommentarfeltet, så jeg bare valgte ett. Dette har ikke noe med innlegg og er ikke tenkt offentlig. Jeg har ett spørsmål til deg. Jeg skal ut å fly til fredagen med min snart 10 mnder gammel jente. Vi skal til Hellas. Og lurer på om du har noen tips eller råd i forbindelsen med flyturen med baby. På forhånd takk. Mvh Camilla Henriksen

  1. Caroline

   Har ikke flydd så alt for mye med Nelia, kun korte turer :/ Jeg tror egentlig ikke jeg har så mange tips. Vi flydde med Nelia første gang i juni, og da kom det masse tips i kommentarfeltet. Hvis du søker deg tilbake til innlegg helt i starten av juni, så finner du det kanskje 🙂

 3. Det så veldig godt ut, men jeg er så skeptisk til chili.. Er ikke så glad i sterk mat. Blir det veldig sterkt med chili i, selv om man tar ut frøene?

  1. Caroline

   Det blir ikke så sterkt med 1/2 chili, men bruker du en hel kan det bli det 🙂

 4. Er laksen ovnsstekt er pannestekt? Så utrolig godt ut!

  1. Caroline

   Pannestekt med lokk 🙂

 5. Mmmm that salsa looks delicious!
  xx Elle

  http://www.cherryblossomstreet.com -Swedish Model and blogger in Tokyo

 6. Mmm, salsaen så himmelsk ut! Den må jeg prøve meg på 🙂

 7. Oja, detta gillar vi (:

 8. hei C. Jeg har fulgt bloggen lenge. Idag fikk jeg vite at jeg har cøliaki. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre kostholdet nå, men vurderer litt lavcarbo, sånn som du, og skeie ut med carbs en gang i blant. Trenger tips til blogger ++ på både lavcarbo og glutenfritt. Håper noen har noe tips 🙂

  1. Hei! Jeg har selv cøliaki, men nå som vi lever i 2014, så er ikke det noe problem. Du kan finne kjempe gode oppskrifter, både på bloggen og i boka til Caroline. Disse oppskriftene er helt uten hvetemel og sukker 😀

 9. Kristin

  Nam, dette så godt ut! *vil prøve* 😉
  Skal til Oslo i helgen, og lurte på om du hadde tips til hvor de har den beste sushien?! 😉
  Eller at annet sted vi burde stikke innom…
  Lykke til med øving og show på lørdag!!!
  Klem

  1. Caroline

   ALex Sushi er vel kjent for å ha den beste sushien i Oslo 🙂

   Tusen takk 😀

 10. Hei Caro:)

  Hva slags laks bruker du her?
  Salma eller vanlig frossen laks?

  Takk for svar skjønne 🙂

  1. Caroline

   Helt vanlig fersk laks 🙂

 11. Huff, nå må du gjøre noe med headingen din snart.. Sånn som den er nå så virker det jo som det er bloggen til Camilla Pihl vi kommer inn på og det vil du vel ikke.. Vi vil jo at du skal være du:)

 12. Så godt ut, må prøves en dag 🙂

 13. Caroline

  Hei!

  Så heldig du var som fikk dette servert, det ser kjempegodt og det må prøves! Jeg smilte litt for meg selv, regner med det er LK som serverte deg, og at det er han som har tatt bildene av maten? Vi vet jo at han er en flink fotograf, men må si han er skjønn som stiller opp maten slik du pleier når du tar bilder til oppskriftsonsdag, og på en like perfeksjonistisk måte som du gjør! Er ikke mange gutter som ser slike detaljer så godt 🙂 Han har sansen for det samme som deg, og det er herlig at dere gjør det dere kan for at den andre skal lykkes. Må si dere er et forbilde også når det gjelder forhold, som så mye annet.

  Vil også bare si, når jeg først er inne og kommenterer, at du gjorde en flott opptreden på lørdag. Det så virkelig ut som du koste deg, og slo deg litt løs. Det går den rette veien, og jeg heier på deg (og Agnete:)) jeg fikk faktisk litt hjertebank i det du sto på toppen der og skulle til å danse, jeg var så spent på dine vegne 🙂

  Klem

 14. christina

  Æ har ikke cøliaki. Vil bare si at bildan e utrolig lekre og godt utførte, både maten og klesbildan! Får lyst å lage mat når man ser sånt 🙂 Også kjekt å lese en blogg som faktisk handler om en person og ikke bare e strødd med reklame overalt. Lykke til videre!

 15. Er ikke salsa alltid meksikansk?

  1. Caroline

   Mye mulig 🙂

 16. wææ, det så godt ut! må prøves ^_^

 17. Hei. Beklager å spørre så lenge etter innlegget, men jeg lurer på hvor du har kjøpt kryddersmøret til fisk? Driver å planlegger middag for nesteuke og tenkte jeg skulle prøve dette, men ble usikker på hvor jeg får kjøpt slikt smør, og finnes det andre kryddersmør/krydderost man kan bruke i stede for om det ikke selges på butikken her jeg bor. Mvh Anita

  1. Caroline

   Får det på Meny 🙂

 18. hver gang jeg har lagd dette smelter smøret helt så det blir saus/smør.. enda jeg har svakere varmere.. hvorfor?? vil ha sånn som din på bildet 😉 h

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *