oppskrift-onsdag: fylt paprika

IMG_3338

Fylt paprika er en av mine favorittretter, så enkelt og kjapt å lage, men likevel så fantastisk godt! Sammen med kanskje den beste salaten jeg vet om akkurat nå, har du et perfekt måltid på 1-2-3. 

_____________________________________________________________________________________________________________

til 2 personer 

♥ 4 paprika ♥ 1/2 pakke fetaost – ♥ 400 gram kyllingkjøttdeig ♥ revet ost ♥ 1 rødløk ♥ salt ♥ pepper ♥ chilipulver ♥ rosamarin ♥ basilikum ♥ kremfløte ♥ ruccola ♥ 1 pk cherrytomater ♥ parmesan ♥ pinjekjerner ♥ linfrøolje

stack

_____________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Stek løk og kjøttdeig lett i en panne med smør, og ha over ønsket mengde krydder. Legg paprikaene i en ildfast form og fyll dem med kjøttdeigen og fetaost. Hell så ønsket mengde fløte over hver fylt paprika, og avslutt med revet ost på toppen. Sett de inn i forvarmet ovn på 200 grader, og la de steke i 25 minutter.

IMG_3285

IMG_3301

Mens paprikaene står i ovnen, kan du tilberede salaten. Ta ruccola i en salatbolle sammen med en pakke ristede pinjekjerner, del så ønsket mengde cherrytomater i to, og ha det opp i salatbollen. Vi pleier å bruke én pakke. Riv så 120 gram parmesan over salaten. Hell over 1/2 dl linfrøolje og bland godt. Smak til med salt og pepper. 

IMG_3323

– håper det smaker – 

82 kommentarer

  1. Oppskrifta ser kjempegod ut 🙂 syns ellers det ble litt dumt at bianco reklamen dekker nesten halve skjermen på ipaden, tekst og bilder på bloggen ble betydelig mindre enn før, nesten vanskelig å lese teksten..

  2. Fylt paprika er snaddermat, det ser utrolig lekkert ut <3

  3. Hvor stor er en pakke fetaost?

  4. Gotta try this one, thanks for sharing Caroline! Looks both yummy and delicious.

    http://www.arcticvanilla.com/

  5. Hei, når skal urtene brukes?

    1. Caroline

      Bland det inn i den stekte kjøttdeigen 🙂

  6. Det så skikkelig godt ut! Jeg elsker jo salater og sånn så dette er jo en spennende måte å variere litt på. Kanskje tom ungene liker det 🙂

  7. Maria Bastiansen Spone

    Fantastisk!! Jeg får gjester på fredag og skulle egentlig lage empanadas men nå tror jeg det blir dette i steden 🙂

  8. Så fint at du nå «blogger for» Adlinkmedia 🙂 Forresten, er du i slekt med Helen Berg, ansatt der? Bare lurte

    1. Caroline

      Jeg blogger bare for meg selv, de selger bare annonser for meg 🙂 Nei, er ikke i slekt med henne.

  9. Nam!! 🙂 Det både såg og hørtes veldig godt ut!! 🙂 Må prøves 🙂

  10. Jeg lurer på hvorfor du velger å bruke kyllingkjøttdeig, når dere alltid pleier å være så flinke til og bruke masse gode råvarer? 🙂

    Syns nemlig dette så veldig godt ut, men bare tanken på kyllingkjøttdeig gjør meg kvalm, så jeg lurer på om det er av praktiske årsaker? I så fall, kan jeg vel bare erstatte med karbonadedeig? 🙂

    1. Caroline

      Du kan erstatte det med hva som helst 🙂 Vi bruker ikke karbonadedeig, men heller kjøttdeig av storfé. Ingen av delene er spesielt gode råvarer, da bør du heller kjøpe ferskt kjøtt og skjære det opp selv.

      1. Hei!

        Har alltid trodd at karbonadedeig var «best» av alle «deigene», er det noen grunn til at dere velger kjøttdeig istedenfor? 🙂

      2. Caroline

        Det er mer fett i kjøttdeigen av storfé, og den smaker derfor bedre 🙂 Grunnen til at man sier at karbonadedeig er best, er fordi det er mindre fett i den. Men jeg ser ikke helt problemet med det 🙂

      3. Anonym

        Fordi det også er mindre salt i karbonadedeig. Karbonadedeig er mye «renere» en vanlig kjøttdeig. I kjøttdeig kan det være alt mulig, brusk, tarmer, lunger osv, rett og slett kjøttfarse. Det er derimot ikke lov å pakke «alt mulig» i karbonadedeig:) det er også mer vann i kjøttdeig.

        Men, man velger jo selvfølgelig det man liker best, hos oss er det kun karbonadedeig, av rent smaksmessige årsaker da vi synes det smaker bedre, også er det jo et sunnere alternativ da:)

      4. Caroline

        Gilde sine kjøttdeig av storfé er uten tilsatt salt og vann, det er også laget av 100% storfékjøtt, og inneholder ikke MUK. Er du ute etter et «rent» produkt, så er kjøttdeig merket med 100% storfé bedre enn karbonadedeigen. Karbonadedeig tilsettes også isvann, og inneholder derfor mer vann enn kjøttdeigen. Det eneste vannet som er i kjøttdeigen er det som er naturlig i kjøttet.

  11. aleksandra

    Hei!
    En liten ting jeg lurer på! Nå som du har vært så mye på reise, eller når du er på ferie sånn generelt sett: hvordan frakter du/oppbevarer du makeup børstene dine? Greit nok når jeg er hjemme, men på reise liker jeg jo ikke at de ligger og gnikker i toalettmappa… noen tips? 🙂 Du er super!

  12. Meget lækker lille og nem med yderst smagfyldt ret:-)
    Fyldt bagt paprika er rigtigt godt.

    Prøv dette til dessert en dag:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/09/chokolade-gelato-is.html
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/09/lakrids-kys.html

    Sov godt.
    Mary-Liz

  13. Hei fineste Caroline!
    Du virker som et utrolig allsidig, sammensatt og viljesterkt menneske.
    Jeg beundrer deg virkelig for alt du får til og den fantastiske utstrålingen du har gjennom det 🙂
    Jeg har elsket lavkarbo siden Fedon ga ut sin første bok, og nå er du også et enormt forbilde for meg på det området 🙂
    Det er så kult at du alltid gjennomfører når du bestemmer deg for å gjøre noe 🙂
    Stemmer som en gal på deg hver lørdag 🙂
    Lykke til videre og gi nydeligste Nelia en nuss fra meg 😉

    Du inspirerer på alle måter! <3

    Klem fra Kristiansand <3

  14. Fortsatt problemer med Bianco-reklamen. Bildet av Camilla Pihl på høyre side er nå nesten større enn selve bloggen, slik at din tekst er veldig liten. Ihvertfall på iPad. Veldig irriterende!

    1. Caroline

      Vi har ingen problemer med det her, og vi finner ingen feil når vi feilsøker og tester bloggen på alle mulige plattformer :/ Har du oppdatert programvare?

      1. Har samme problem her. Blir jo så liten skrift.

      2. Helt enig! Skulle tro det var bloggen til camilla pihl man kom inn på, utrolig irriterende at hun tar opp minst 50 prosent av siden tilsammen. Skjønner godt de var keene på samarbeid med deg, men for din egen forretnings del må jo dette være meget ugunstig. Hun stjeler jo alt fokuset.

      3. Caroline

        Som nevnt i en annen kommentar, så er det en midlertidig løsning til vi får solgt våre egne ads. Camilla sitt samarbeid med Bianco er uansett en tredjepart, og slike annonser vil det også være i fremtiden med andre 🙂

      4. Miriam

        Samme problem her også, på iPad. Reklamen med Camilla pihl skyver bloggteksten til siden :-/

      5. martine

        Hadde samme «problem» når jeg var inne på iPhone, men når jeg zoomet innover på teksten i bloggpostene forsvant reklamen rundt, og det gikk fint å lese alt 🙂

      6. Ingrid

        Samme problem her også (iPad)!

    2. Hei. Jeg har samme problemet på PC. Og flere ganger når jeg skal bla nedover på siden kommer jeg inn på en side med Camilla Pihl i stedet.
      Ikke et vondt ord om henne og hva hun evt reklamerer for, men jeg er jo her for å lese om Caroline, ikke henne 🙂

  15. Ida Emilie

    Og vips! der var middagsplanene i boks, så fantastisk godt det ser ut! Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette tidligere?

  16. Hei Caroline.

    Du har helt sikkert lagt merke til det, men hvis du ikke har, så vil jeg bare informere at denne siden har laget en artikkel om deg:
    Dette selskapet er skikkelig svindlere, og jeg ser de opperere på mange plan, med
    Two step metods for fitnesstea, detox osv.
    Denne siden fungerer slik at uansett hvilken dato du er inne på den, vil slankeproduktene være på «salg» ut den dagen.
    De fleste vil derfor føle seg presset til å kjøpe, uten å skjekke det videre opp. Hvis man undersøker videre vil man se at de har belastet
    Kontoen til mange personer, for mye mer enn denne tilbudsprisen de averteter for.
    Jeg tenkte i allefall det var greit å informere deg om det 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk for at du sier fra, men jeg har vært klar over det noen uker. VG skrev en stor sak om det forrige uke, hvor andre kjendiser som ble misbrukt uttalte seg. Dessverre vanskelig å få slikt fjernet :/

  17. Hvor kjøper man linfrøolje? =)

    1. Caroline

      De har det på Meny 🙂

  18. Ååh, det skal jeg prøve, men med reinsdyrkjøttdeig! 🙂 Alle burde smake det, er så utrolig godt. Vet ikke om det er mulig å få tak i det noen steder da, for vi lager vår egen 🙂

    1. Caroline

      Det hørtes utrolig godt ut 🙂

      1. Anne M

        Gjett hva!? Jeg lagde av reinkjøttdeig i dag. Eneste jeg ikke likte så godt var at fløten rant ut over hele fatet da jeg begynte å spise. Så neste gang tenker jeg at jeg prøver med fløte-egg-ost-blanding i stedet for bare fløte. Bortsett fra det så likte jeg det veldig godt! 🙂

  19. Ååh, det skal jeg prøve, men med reinsdyrkjøttdeig! 🙂 Alle burde smake det, er så utrolig godt. Vet ikke om det er mulig å få tak i det noen steder da, for vi lager vår egen 🙂

    1. Caroline

      Det hørtes utrolig godt ut 🙂

      1. Anne M

        Gjett hva!? Jeg lagde av reinkjøttdeig i dag. Eneste jeg ikke likte så godt var at fløten rant ut over hele fatet da jeg begynte å spise. Så neste gang tenker jeg at jeg prøver med fløte-egg-ost-blanding i stedet for bare fløte. Bortsett fra det så likte jeg det veldig godt! 🙂

  20. Det så kjempegodt ut 🙂 Lager dere noen ganger vegetarretter? Jeg har lyst til å begynne med kjøttfrie dager her og der, med tanke på miljøet. Husker du postet en oppskrift en gang, men har glemt hva det var.

  21. Det så kjempegodt ut 🙂 Lager dere noen ganger vegetarretter? Jeg har lyst til å begynne med kjøttfrie dager her og der, med tanke på miljøet. Husker du postet en oppskrift en gang, men har glemt hva det var.

    1. Caroline

      Nei, vi gjør ikke det så ofte :/

      Vi lagde nøttestek når Anette var her 🙂

  22. Hei,
    Tusen takk for super blogg, finner masse inspirasjon her altså 🙂
    Tror du man kan ha guacamolen din sammen med denne, eller blir det helt feil? Synes den var så innmari god, så den vil jeg bruke så ofte jeg kan 🙂

  23. Ser nydelig ut, må prøves 😀

  24. Ser nydelig ut, må prøves 😀

  25. Blir man kjempemett, eller kan dette fungere som en forrett/tapas? Så kult det hadde vært med rød, gul og grønn paprika samtidig!

    1. Caroline

      Man blir ganske mett, men du kan jo finne paprika i liten størrelse for eks. 🙂

  26. Blir man kjempemett, eller kan dette fungere som en forrett/tapas? Så kult det hadde vært med rød, gul og grønn paprika samtidig!

    1. Caroline

      Man blir ganske mett, men du kan jo finne paprika i liten størrelse for eks. 🙂

  27. Susanne

    Hei! Bare lurte på en ting, er det purre på bildet, sammen med rødløken? Står ingenting om det i oppskriften? Eller er det jeg som ikke har lest godt nok?

    Lykke til i kveld! 🙂

    1. Caroline

      Oi, det har du helt rett i :O Ja, vi brukte purre også 🙂

  28. Susanne

    Hei! Bare lurte på en ting, er det purre på bildet, sammen med rødløken? Står ingenting om det i oppskriften? Eller er det jeg som ikke har lest godt nok?

    Lykke til i kveld! 🙂

    1. Caroline

      Oi, det har du helt rett i :O Ja, vi brukte purre også 🙂

  29. Hei!
    Prøvde dette igår, og alle bare «wow, dette så fantastisk ut», og det var skikkelig godt også. Takk for en god og enkel oppskrift, veldig greit i en travel hverdag.

    God helg!:D

    1. Caroline

      Så bra 😀

  30. Hei!
    Prøvde dette igår, og alle bare «wow, dette så fantastisk ut», og det var skikkelig godt også. Takk for en god og enkel oppskrift, veldig greit i en travel hverdag.

    God helg!:D

    1. Caroline

      Så bra 😀

  31. Kira Nadine Fjermedal

    De ligger inni ovnen nå, er kjempespent 😀 takk for oppskrift!

  32. Kira Nadine Fjermedal

    De ligger inni ovnen nå, er kjempespent 😀 takk for oppskrift!

  33. Sikker på st det skal være kremfløte?? Ikke matfløte?

    1. Caroline

      Kremfløte, alltid kremfløte 😉

  34. Sikker på st det skal være kremfløte?? Ikke matfløte?

    1. Caroline

      Kremfløte, alltid kremfløte 😉

  35. Hvor mange kcal er det når man er 2?

  36. Hvor mange kcal er det når man er 2?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *