arctic home

Menneskeskapte klimaendringer er i ferd med å ødelegge mye av det naturlige habitatet til et utall av klodens dyrearter. Ett av dem er isbjørnen, hvor stadig minskende ismasse i Arktis er et økende problem. Isen på Arktis er isbjørnens hjem og jaktområde, og etter hvert som ismassen reduseres år for år, må isbjørnene trekke lenger og lenger nord, trekke inn på fastlandet i perioder, og gå stadig lengre perioder uten mat. World Wildlife Foundation (WWF) og Coca Cola har gått sammen om et prosjekt kalt Arctic Home, hvor hensikten er å sikre isbjørnen et habitat også i fremtiden. Du kan være med å bidra til at dette prosjektet når målene sine ved å sende WWF CAROLINE til 2377. WWF jobber kontinuerlig med å bedre forstå dynamikken til dyrene og menneskene som lever i disse områdene, hvordan de bruker områdene nå, og hvordan de kan bruke det i fremtiden. 

_____________________________________________________________________________________________________________

int_01451

Over en 5-års periode er det anslått at dette prosjektet vil koste mer enn $10 million. Coca Cola vil matche alle donasjoner, krone for krone, opp til 1 million euro,  slik at ditt bidrag kan hjelpe til med å nå målet. Målet for norden og vest europa er å samle inn totalt 4 101 750,- innen 19.10.2014.  Du kan donere 100,- ved å sende WWF CAROLINE til 2377.

_____________________________________________________________________________________________________________

– pengene som samles inn vil gå til følgende 6 tiltak – 

♥ sporing av isbjørnmødre

overvåking av isbjørnhi

kartlegging av isbjørnens fremtidige leveområder

sameksistens i Arktis

informasjon om trusler fra industrien

bevaring av den arktiske næringskjeden 

isbjørn 2

Du kan lese mer om prosjektet på hjemmesiden deres, den finner du her. Bli med å bidra slik at isbjørnen har et sted å leve i fremtiden, send WWF CAROLINE til 2377 for å donere 100,- 

– ♥ – 

103 kommentarer

 1. Michelle

  Så bra innlegg Caroline! bra du informerer! Donerer 100 kr i mnd og har gjort det i vel 5 år nå ;D Håper flere henge seg på!

 2. Christine :)

  Så fantastisk bra at du tar opp dette temaet! 🙂

 3. Kjenner jeg blir litt skeptisk når coca cola, som har en del svin på skauen, er med på en sånn kampanje, føler de gjør det mest for å renvaske seg selv. Men for all del, en utrolig viktig sak, og flott at du er med! Det viktigste er en holdningsendring, og at miljøet kommer på dagsorden, noe det absolutt har gjort de siste årene. Men kan du gå litt nærmere inn på Coca Cola sin rolle her? Er litt nysgjerrig!

  1. Caroline

   Coca Cola sin rolle er kun å matche alle donasjonene som kommer inn, krone for krone. De har jobbet lenge med isbjørnen, da den jo er et symbol på Coca Cola 🙂

   1. Er isbjørnen et symbol for Cocoa cola??? Hva mener du med det?
    Hva får du for å reklamere for donasjon til å redde isbjørnen? Regner med at dette er business for deg for t litt feilplassert innimellom mote, mat, og smi ke som jo er din greie.

   2. Caroline

    Coca Cola har vel brukt isbjørner i reklamebudskap siden tidlig på 90-tallet, så ja 🙂

   3. Men at du «støtter» dem bare for å tjene på det svarer ikke du på nei.. synst det virker veldig falskt at du plutselig «bryr» deg 😉

   4. Caroline

    Jeg støtter de fordi jeg bryr meg om dyrene. Det er ingenting «plutselig» med dette, hvor tar du det fra? Jeg har alltid tatt avstand fra dyretesting og pelsbruk, blant annet.

 4. HURRA!! Et kjempeflott tiltak… noe jeg har vært svært opptatt av lenge. Oppfordrer alle Carolines lesere til å støtte denne saken. Mitt hjerte blør for dette dyret som virkelig er truet av klimaendringene. Les hjemmesiden til WWF. Takk for tiltaket!

 5. Hvorfor ikke sende WF gave for å donere 100 kr? Hva får du igjen for at pengene skal gå gjennom ditt navn?

  1. Vil tro at WFF syns det er interesant med statistikken bl.a. Hvor mange gir hvis de profilerer seg gjennom bloggere?

   Det er passe paranoid å tro at Caroline får prosenter av pengene leserne her setter inn! Tror dere virkelig en av verdens største organisasjoner for bevaring betaler en blogger for å forsøke å redde verden? Herremin! Og om Caroline hadde tjent peger, så hadde det stått «annonse» på innlegget. Skjerp deg!

 6. Så søte isbjørner. Håper de får samlet inn masse penger 😀

 7. Fantastisk tiltak for en utrolig viktig sak. Vi får håpe de store selskapene og myndighetene over hele verden snart klarer å bli enige, for først da kan vi få til de nødvendige endringene. Utrolig at vi ikke klarer å stoppe vår egen undergang..

 8. Flott innlegg Caroline 🙂 dette er det viktig å sette fokus på. Jeg har donert! Stusset litt over hvorfor Caroline skal stå i tekstmld.Hva er årsaken til dette? Lykke til med tangoen i morgen! <3 Jeg gleder meg 😀

 9. Ada Emilie

  Åh, jeg er så glad for at du gjør dette! Har selvsagt sendt melding 🙂

 10. Jeg er så glad for at du setter fokus på dyrevelferd. Jeg oppfordrer alle til å melde seg inn i en dyrevernsorganisasjon så vi kan prøve å gi dyrene ett verdig liv. Lo godt av bursdagsselskapet du holdt her om dagen. Det har jeg også planer om å innføre her.:)
  Må du ha en god helg og lykke til med dansen!

 11. Hei Caroline. Strålende tiltak, og synes det er flott at du velger å sammarbeide med organisasjoner som har med dyrs rettigheter.
  Men, ser at det ikke er merket med sponset innlegg, så må bare spørre; siden koden man sender for å gi 100kr er «caroline wwf» hva får du for hver donasjon? Jeg skjønner veldig godt at bloggen er jobb og at du må tjene penger, men synes kanskje at når det kommer til veldedighet at det er litt i grå-sonen?

  1. Caroline

   Jeg får ingenting pr. donasjon, det er for å måle effekten av å kjøre det via bloggen og så får du en koselig liten hilsen fra meg tilbake 🙂

 12. Bra at du skriver litt om miljøet. Det er jo en av de største probleme vi mennesker har nå. Vil tipse deg om en dokumentar som ligger gratis på youtube, den er virkelig verdt å se uansett om man tror på menneskeskapte klimaproblemer eller ikke! Ha en fin helg og lykke til med dansing:) http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

 13. Må selvfølgelig støtte en sak som dette! Er veldig glad for at du fremmer dette problemet. Isbjørnen er et av de vakreste dyrene jeg vet om <3

 14. Hei! 🙂 har vært fast leser av bloggen din på iphone i 2 år, men i det siste har jeg hatt problemer med å få lest fordi siden klikker, hopper opp og ned , og plutselig er den på innlegg fra juni.. Tenkte jeg bare skulle si ifra i tilfelle flere har det samme problemet 🙂 stå på og fortsett den gode jobben du gjør 🙂

  1. Caroline

   Takk for at du sier ifra, vi skal lansere en ny mobilløsning nå i løpet av neste uke 🙂

 15. hva er vitsen med å skrive caroline bak?? skal du ha prosenter? klem

  1. Caroline

   For å måle effekten av å kjøre det via bloggen, og i tillegg får du en hyggelig liten takk fra meg 🙂

 16. Flott innlegg! Skal donere nå 🙂

 17. KJEMPE KJEKT å se at du blogger om og jobber for dyrerettigheter! Nå ble jeg stolt 😀 kjempebra ! Du har mange lesere og at du bruker bloggen til å få ut budskap som dette er gull verdt!

 18. Betyr det at alle de 100 kronene som vi evt betaler, går direkte til prosjektet, eller finner noe av summen i administrasjon?

  1. Caroline

   Pengene går uavkortet til WWF sitt arbeid med isbjørnene, administrasjon er jo en viktig del av det. Uten administrasjon skjer det ingenting.

 19. Estelle

  Very good on you for doing this, Caroline! Brining attention to this issue is so important. Many thanks! xx from USA

 20. Blir så glad når du lager innlegg som dette, håper donasjonene strømmer inn! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt 🙂

  1. Caroline

   Håper så mange som mulig gir litt 🙂

 21. Silje M. Olsen

  Hei Caroline,
  jeg følger ikke bloggen din daglig siden jeg ikke er like interessert i mote som mange jenter er, men er jo innom og ville bare si hvor positivt overrasket jeg ble
  da jeg så at du tok opp dette emnet 🙂
  Har alltid tenkt at det virker som du har mer kapasitet mellom ørene enn det de trangsynte tror, og ikke minst mer hjertevarme, så det er gøy at du skriver litt
  om verdenssituasjonen ift isbjørnen og ikke minst, noen av konsekvensene av vårt vestlige levesett. Tror ikke du vil miste lesere dersom du f.eks. fastsetter en dag i uka hvor du tar opp noe som engasjerer deg av nyheter som kommer fram i media eller noe som ellers trigger deg i samfunnet eller landet generellt. Bare en ide fra meg 🙂
  Mvh Silje 🙂

 22. Det er fint at du støtter en slik kampanje, men jeg lurer på hva du tenker om årsaken til at klimaendringene. Hva med det voldsomme forbruket profilerte bloggere har og oppfordrer til? Dette fremstår som hyklersk .

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Dette er et argument som går igjen, dessverre holder det på ingen måte mål. Alle er i en eller annen grad hyklerske, det som betyr noe er hva man velger i den eksakte situasjonen.

   La oss ta deg, f.eks. La oss si at du er opptatt av miljøet, og derfor kritiserer du blant annet Caroline for å være dobbeltmoralsk. Men du sitter på internett, et medie som er svært så forurensende. Burde du ikke holdt deg borte fra det?

   La oss ta Caroline som et eksempel, da. Du mener at fordi hun og andre bloggere oppfordrer til et forbruk som er skadelig for miljøet, så skal de rett og slett bare ikke bry seg om det? På hvilken måte mener du at det virker positivt inn for miljøet? Det vil jo bare gi en enda større negativ påvirkning.

   På samme måte kan du kalle en overvektig som spiser på MacDonalds og drikker lettbrus for hyklers. Altså, hva er poenget med en lettbrus når du trykker i deg en burger til 1500 kcal? Jo, forskjellen er jo at du sparer deg selv for 250 kcal ekstra.

   Personlig synes jeg det er hyklersk å være opptatt av miljø, men så kritisere andre når de først gjør noe positivt for det.

   1. Personen mener ikke at hun ikke skal bry seg, men heller leve litt mer som gjennomsnittet, altså ikke med det høye forbruket.

    For øvrig må jeg bare nevne at jeg likte svaret ditt og er helt enig. Dette er ikke min mening, men en «tolkning» av hva personen mente, slik jeg tolket det 🙂

   2. Bra kommentar!

   3. Silje M. Olsen

    Slik som vi her i den vestlige verden er blitt indoktrinert siden tidlig barndom er det vanskelig å skulle styre unna absolutt alt som ikke er miljøvennlig- skal man tenke sånn over hele linja må man jo forlate det sivilliserte samfunn og bosette seg i skogen og leve selvhjulpen. Jeg tar poenget ditt R, men som sagt er vi såpass langt nedi «gjørma» fra før at Caroline uansett ikke kan redde verden uansett om hun slutter å handle og heller ikler seg striesekker framover 😉

   4. Internett er ikke særlig lett å holde seg unna, det går omtrent ikke an i det samfunnet vi lever i. Så det var en veldig urettferdig sammenligning. Det er ikke til å stikke under en stol at Caroline har et veldig stort forbruk, er dette nødvendig? Nei.

    I tillegg, det er fint at Caroline viser at hun bryr seg.. Men jo, det er hyklersk når hun er Norges største blogger og aldri har det samme antrekket mer enn en gang(mulig jeg tar feil). Hun har mye makt, og dermed et stort ansvar for hva hun publiserer. Jeg har forstått at målet med bloggen ikke er å gjøre verden til et bedre sted, men at luksus, masse dyre klær og generelt alt som har med penger å gjøre er viktig å både ha og vise at hun/dere har.

    Og ja, vi er alle hyklerske til en viss grad, men Caroline har ikke gjort noe positivt med bloggen sin. Kanskje utenom disse veldedighets-innleggene som kommer en sjelden gang. Her får jeg inntrykk av at det er mer for å vise leserne noe ala: «se så mye jeg gjør for andre som har det vondt».. Mens hun i det store og det hele er en av verstingene som bruker myyye mer enn hva gjennomsnittet hadde brukt om penger var likt fordelt. Og ikke nok med at hun promoterer en livsstil som er utrolig dårlig for miljøet så prøver hun indirekte å si at hun er opptatt av det? Hvis ikke det er hyklersk så vet ikke jeg. Jeg synes i alle fall at et innlegg hvor hun viser til egne feil hadde passet seg på dette tidspunktet, litt mer ærlighet hadde vært fint.

    Det er ikke meningen å være spydig, men jeg synes det er viktig at Caroline gjør noe positivt når hun sitter med all den makten.

   5. Lars-Kristian Eriksen

    Caroline har ikke gjort noe positivt med bloggen sin? Den kommentaren faller på sin egen urimelighet. 20 000,- til Rikshospitalet, flere innlegg hvert år til veldedighet, for ikke å snakke om alle leserne som lar seg inspirere i positiv retning av bloggen. Du skulle bare visst hvor mange mennesker som er i vanskelige situasjoner som tar kontakt med Caroline, og takker henne for bloggen.

   6. Kanskje utenom disse veldedighets-innleggene som kommer en sjelden gang, skrev jeg. Men de aller fleste gir ganske store summer i forhold til hvor mye de tjener. Jeg vet ikke hvor mye dere gir årlig (det har jeg ikke noe med heller), men jeg forstår at Caroline tjener en god del av å blogge.

    Synes du virkelig at leserne blir inspirert i en positiv retning? På hvilken måte? Klart, det kan oppleves som en slags «inspirasjon» når man tenker at dette er det man skal strekke seg etter (På grunn av at hun er Norges «toppblogger» og promoterer akkurat det samme som de fleste andre toppbloggere). Folk begynner kanskje å trene, men er det av de rette grunnene, har de rett fokus? Nei, folk som begynner å trene etter «inspirasjon» fra toppbloggere begynner å trene fordi de vil bli tynne, få muskler eller en kombinasjon av begge deler. Men når noen av jentene merker at de ikke blir tynne av å trene og spise sunt, hvor er motivasjonen til å fortsette da? De fleste slutter fordi det krever for mye, samtidig som resultatene er for små, mens andre spiser mindre og mindre for å få de resultatene de er ute etter. De som derimot merker en større fremgang tidlig, kan jo virkelig få en selvtillit-boost, fordi de begynner å se ut som det samfunnet definerer som fint. Men dette er ikke flertallet. Og disse menneskene kunne hatt det mye bedre, om de trente for å bare være sunn, og ikke ha et så stort utseendefokus.

    Folk sparer etter nye klær for å holde tritt med motene, er det nødvendig eller lurt? Det sier seg selv. Det er mer fornuftige ting å bruke pengene på.

    At noen lesere takker henne for bloggen tviler jeg ikke på. Dette regner jeg med er mennesker som er ute etter aksept av en eller annen form, og å få en tilbakemelding fra Caroline føles sikkert veldig bra. Ettersom Caroline fremstår som veldig suksessfull på mange plan, og å gi sin takk viser på en måte at man synes det som er suksess -i følge deler av samfunnet- er bra. Og det kan jo være noe å klamre seg til. Folk som har begynt å trene gir vel en takk, men så er det denne motivasjonen som ligger bak da, som ikke er særlig sunn.. I tillegg får man en bra følelse av å gi noe positivt til noen man vet blir glad av det.

    Poenget mitt er at jeg skulle ønske Caroline kunne bruke makten sin fornuftig, for akkurat nå er den drevet av penger.

   7. Lars-Kristian Eriksen

    Du vet åpenbart ikke hva du kritiserer, og skjønner jeg ikke helt hvorfor du stiller disse kritiske spørsmålene når du ikke har noe som helst grunnlag for å mene noe som helst?

    Det er mange måter å inspireres på, noen får inspirasjon til å trene og spise sunnere. Andre får inspirasjon til å tenke positivt og se fremover i perioder hvor de kanskje har det tøft. Du setter opp et scenario og mener at det gjelder alle, men du er jo åpenbart biased. For ikke lenge siden fikk Caroline mail fra en leser som hadde tatt av seg x antall kg, og blitt frisk fra diabetes type 2. I følge henne selv var det hovedsaklig etter inspirasjon fra Caroline. Caroline har aldri hatt et fokus om å trene pga. utseende, hun har tvert i mot alltid kommunisert at trening handler om helse.

    «Poenget mitt er at jeg skulle ønske Caroline kunne bruke makten sin fornuftig, for akkurat nå er den drevet av penger.»

    Caroline bruker bloggen til slike ting når det er riktig. Hadde hun gjort det i større grad enn hun gjør nå, ville hun hatt færre lesere og mindre makt. Dette er en balansegang. «Ingen» orker å lese en blogg som kun handler om veldedighet andre samfunnstiltak.

    «At noen lesere takker henne for bloggen tviler jeg ikke på. Dette regner jeg med er mennesker som er ute etter aksept av en eller annen form, og å få en tilbakemelding fra Caroline føles sikkert veldig bra. »

    Dette høres ut som synsing,V. Har du noe mer konkret? Ser ikke helt poenget med å diskutere dette når du baserer argumentene dine på din egen fantasi.

   8. Dette var ment til det siste svaret ditt til meg, men «reply»-knappen er forsvunnet, om den er tatt bort med vilje er det ikke nødvendig å poste kommentaren min.

    Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har noe grunnlag for å mene noe om dette? Hadde Caroline vært en blogger uten en betydelig mengde lesere, så ja, da hadde jeg vel ikke hatt noe grunnlag for det. Men nå har det seg sånn at hun er en av de største bidragsyterne til en del av det samfunnet som jeg misliker sterkt. Hun er også en offentlig person, som har valgt dette selv. Da må hun/du tåle konstruktiv kritikk.

    Du misforstår, jeg mener ikke at Caroline kun skal oppfordre folk til veldedighet hele tiden. Poenget mitt var vel heller at jeg skulle ønske hun kunne vært litt mer ærlig til tider, vise den upolerte siden av ting også.

    Selvsagt er det min personlige mening, eller «synsing» som du kaller det. Det er flott hvis Caroline har hjulpet noen, men min opplevelse er at hun bidrar mer negativt enn positivt ved å fremstille alt så perfekt hele tiden, hun bidrar til det presset mange i dag opplever, at alt skal stå på stell.

    Jeg sier meg ferdig her, merker at det ikke er lett å påvirke når det er levebrødet deres jeg kritiserer.

   9. Lars-Kristian Eriksen

    Du synser om hvilken påvirkning Caroline sin blogg har på leserne, uten å vite noe konkret om det. Du vet ikke om hun bidrar mer positivt enn negativt, det har du ingen forutsetning å hevde. Du må gjerne tro og mene det, men det er noe helt annet.

 23. Kristine E.

  Kapitalisme og overforbruk er jo hovedårsakene til den rovdriften vi utsetter kloden vår for! Flott at det doneres penger, men at et multinasjonalt svin som Coca-Cola og en blogger som forfekter overforbruk skal snakke om miljø synes jeg blir på grensen til latterlig.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Jeg bare limer inn min forrige kommentar, og poengterer at jeg personlig så synes jeg det er latterlig å kritisere andre for å gjøre noe som er utelukkende positivt. Du kan jo stille deg selv dette spørsmålet: Utgjør dette innlegget en positiv eller negativ forskjell? Svaret blir jo naturligvis, ja, i og med at det doneres penger og øker folks bevissthet. Så da blir det neste spørsmålet du kan stille deg selv: Hva hadde vært gitt størst positiv effekt på miljøet? a) At Caroline ikke skrev dette innlegget, eller b), at Caroline skrev innlegget?.

   ——————

   Dette er et argument som går igjen, dessverre holder det på ingen måte mål. Alle er i en eller annen grad hyklerske, det som betyr noe er hva man velger i den eksakte situasjonen.

   La oss ta deg, f.eks. La oss si at du er opptatt av miljøet, og derfor kritiserer du blant annet Caroline for å være dobbeltmoralsk. Men du sitter på internett, et medie som er svært så forurensende. Burde du ikke holdt deg borte fra det?

   La oss ta Caroline som et eksempel, da. Du mener at fordi hun og andre bloggere oppfordrer til et forbruk som er skadelig for miljøet, så skal de rett og slett bare ikke bry seg om det? På hvilken måte mener du at det virker positivt inn for miljøet? Det vil jo bare gi en enda større negativ påvirkning.

   På samme måte kan du kalle en overvektig som spiser på MacDonalds og drikker lettbrus for hyklers. Altså, hva er poenget med en lettbrus når du trykker i deg en burger til 1500 kcal? Jo, forskjellen er jo at du sparer deg selv for 250 kcal ekstra.

   Personlig synes jeg det er hyklersk å være opptatt av miljø, men så kritisere andre når de først gjør noe positivt for det.

   1. Annina

    Jeg tror kanskje du misforstår kommentaren over – hun nevnte vel ingenting om Carolines personlige egenskaper? Tror ikke hun mener at Caroline er dobbeltmoralsk, men at bloggen fremstår slik – og det er vel to helt forskjellige ting? Hvis man skal velge mellom dine alternativ a) og b), så vil nok akkurat dette innlegget falle under b). Dessverre vil de fleste andre innleggene falle under alternativ a). Selv om man velger lettbrus en dag, kommer man ikke bort fra at man har et usunt kosthold om man spiser hamburgere på 1500 kcal dagen lang… Og da vil ikke alle applaudere det sunne valget lettbrus akkurat den ene dagen, men kanskje fokusere på at personen burde velge et sunnere kosthold generelt 😉

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Hvis du leser kommentaren min så ser du at jeg limer inn svarte jeg ga til en annen, men svært lik kommentar. Det er derfor ikke alt passer helt 🙂

    Om Caroline ikke hadde skrevet dette innlegget, ville det ikke gitt WWF noe som helst. Nå når hun har skrevet det, så har det gitt de penger de tidligere ikke hadde. På samme måte som en som drikekr lettbrus sparer seg selv for 300 kcal ved å velge lettbrusen. Alle monner drar, og å kritisere et slikt innlegg synes jeg er tåpelig, uansett hvordan man oppfører seg ellers ovenfor miljøet.

   3. jeg kritiserer innlegget fordi;

    coca-cola er en av miljøverstingene; det har vært flere saker hvor de i u-land bl.a har tatt grunnvannet til folk, for deretter å selge det tilbake til de i form av flaskevann. i australia har de gått til rettsak for å ikke måtte trenge å pante flasker osv osv

    coca cola ønsker kun å «grønnvaske» seg og bruker emosjonelle videoer av isbjørn for å manipulere folk. det er så ekstremt kynisk. det er også viktig å påpeke at wwf har fått mye medfart for å ha gått med på denne avtalen.
    jeg vil i tillegg påpeke at det coca cola gir som donasjon er en promille av det de bruker på reklame, og jeg gleder meg til man kan se på tallene for å avgjøre om økt salg grunnet PR overstiger donasjonene de gir.
    argumentet som blir brukt er jo; men det kommer jo penger inn, er ikke det bedre enn ingenting? men, dersom dette pr stuntet er med på å bygge under merkevare og dermed fører til mer salg som fører til mer produksjon og forbruk, er det naturen som taper til slutt.

    det er ikke langt fra å sammenligne å støtte et tobakksfirma som kjører kreftkampanje. (hvis lars kristian kan kjøre å få barn=miljøfiendtlig, er denne sammenligningen grei)

    jeg kritiserer ikke fotballfrue for å ikke bry seg om naturen. jeg støtter at hun kjører slike innlegg. men kjør heller støtte for en kampanje som ikke er med på legitimitere en miljøversting.

    men, jeg er sikkert bare veldig tåpelig.

   4. Caroline

    Det er en helt legitim måte å kritisere på 🙂 Ingen som er tåpelige her, bare enkeltes argumentasjon.

  2. Lars-Kristian Eriksen

   Du glemte en ting: Befolkningsvekst, det er jo uten tvil den største årsaken til den negative klimautviklingen. Om du er opptatt av miljøet, så regner jeg med at du ikke har planer om å skaffe deg barn?

   1. Ragnhild

    Flott svar LK! Syns du er så flink å «forsvare» Caroline og svare på en veldig konstruktiv måte. Har tenkt det mange ganger når eg har lest slike dumme kommentarer, at du ofte skrive gode svar og stiller Caroline i et godt lys. Flott ektemann! 🙂

   2. Herlighet- sidestille det å skulle ha barn med overforbruk av materialistiske ting, klær o.l for å ta vare på miljøet. Still deg selv samme spørsmål, vil du ha barn eller ta vare på miljøet. Blir nesten slik, hvis jeg forstår deg rett,

    -og ja, det er morsomt at bloggere med fokus på klær og atter klær, skjønnhet, kropp.. Kommer med slike innlegg i den konteksten bloggen er/vil være i. Blir litt slik som «og så vil jeg redde verden, ha slutt på krig og sånn».
    Ikke dermed sagt at Caroline ikke gjør en flott jobb når hun støtter miljøspørsmål, men i lys av bloggfenomenet og dens fokus så ja blir litt …

   3. Lars-Kristian Eriksen

    Det var et eksempel for å sette ting i perspektiv.

    Kjøper ikke argumentasjonen din. Mener du at alle som gjør «miljøfiendtlige» ting, ikke kan oppfordre andre til å gjøre miljøvennlige tiltak? Dette innelegget her uten tvil vært positivt for miljøet, mener du at det ville vært bedre om det ikke ble skrevet? Ser du ikke hvor tåpelig den påstanden er?

   4. Susanne

    Jeg er veldig enig med deg i denne argumentasjonen Lars Kristian!
    Dette er flott og jeg synes Caroline har mange fine kampsaker og er med på å bevisstgjøre leserne sine i forhold til mange viktige ting.
    Det jeg derimot ikke forstår er hvorfor dere (hun) aldri svarer på spørsmål vedr forbruk og hva slags tanker dere har rundt det materialistiske fokuset. For meg så blir det en katakterbrist, og det er så skuffende når det er så mye jeg synes er bra!

   5. Lars-Kristian Eriksen

    Caroline har svart på det flere ganger i kommentarfeltet, så da har du nok bare oversett det 🙂 Hun legger ikke skjul på at det er et materialistisk fokus.

   6. Susanne

    Jo jeg har jo sett at hun anerkjenner at det er materialistisk fokus, men jeg savner et reflektert svar rundt dette. Siden dere virker oppegående og fornuftige i annen argumentasjon så blir det for meg en katakterbrist når dere aldri sier noe mer rundt dette.
    Jeg synes det er så trist, og jeg trodde kanskje det vil endre seg nå dere fikk barn. Da får man gjerne øynene opp for å forfekte andre verdier.

   7. Caroline

    Det reflekterte svaret er at det er et 100% bevisst valg, fordi det rett og slett er det jeg synes er morsomt og interessant å skrive om. Det er også det dere lesere ønsker å lese om. Jeg forsøker også andre innlegg inn i mellom 🙂

  3. Kapitalisme er ikke årsaken nei. Tvert imot så trenger vi mer kapitalisme, for å kunne takle befolkningseksplosjonen og til finansiering av forskning og teknologisk innovasjon. Det å gå tilbake til steinalderen vil dessverre ikke redde en millimeter av verken klima eller jordklode. Klimadebatten er så enormt mye mer kompleks og krevende enn det man kan lese i mainstreamkanaler som vg og dagbladet, og se på kvasifilmer av Al Gore.

   På den annen side, det er nok tvilsomt om denne kampanjen her gjør noe mer enn å gi Coca-Cola reklame. Slike «kampanjer» som dette sender tilsynelatende gode signaler ja, men de gjør nok ikke stort mer enn å reklamere for Coca-Cola (og Berg Eriksen). Men for all del, fokus på isbjørner som lider er vel og bra det.

 24. Ragnhild

  Flott svar LK! Syns du er så flink å «forsvare» Caroline og svare på en veldig konstruktiv måte. Har tenkt det mange ganger når eg har lest slike dumme kommentarer, at du ofte skrive gode svar og stiller Caroline i et godt lys. Flott ektemann! 🙂

 25. Herlighet- sidestille det å skulle ha barn med overforbruk av materialistiske ting, klær o.l for å ta vare på miljøet. Still deg selv samme spørsmål, vil du ha barn eller ta vare på miljøet. Blir nesten slik, hvis jeg forstår deg rett,

  -og ja, det er morsomt at bloggere med fokus på klær og atter klær, skjønnhet, kropp.. Kommer med slike innlegg i den konteksten bloggen er/vil være i. Blir litt slik som «og så vil jeg redde verden, ha slutt på krig og sånn».
  Ikke dermed sagt at Caroline ikke gjør en flott jobb når hun støtter miljøspørsmål, men i lys av bloggfenomenet og dens fokus så ja blir litt …

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Det var et eksempel for å sette ting i perspektiv.

   Kjøper ikke argumentasjonen din. Mener du at alle som gjør «miljøfiendtlige» ting, ikke kan oppfordre andre til å gjøre miljøvennlige tiltak? Dette innelegget her uten tvil vært positivt for miljøet, mener du at det ville vært bedre om det ikke ble skrevet? Ser du ikke hvor tåpelig den påstanden er?

 26. Silje M. Olsen

  Slik som vi her i den vestlige verden er blitt indoktrinert siden tidlig barndom er det vanskelig å skulle styre unna absolutt alt som ikke er miljøvennlig- skal man tenke sånn over hele linja må man jo forlate det sivilliserte samfunn og bosette seg i skogen og leve selvhjulpen. Jeg tar poenget ditt R, men som sagt er vi såpass langt nedi «gjørma» fra før at Caroline uansett ikke kan redde verden uansett om hun slutter å handle og heller ikler seg striesekker framover 😉

 27. Internett er ikke særlig lett å holde seg unna, det går omtrent ikke an i det samfunnet vi lever i. Så det var en veldig urettferdig sammenligning. Det er ikke til å stikke under en stol at Caroline har et veldig stort forbruk, er dette nødvendig? Nei.

  I tillegg, det er fint at Caroline viser at hun bryr seg.. Men jo, det er hyklersk når hun er Norges største blogger og aldri har det samme antrekket mer enn en gang(mulig jeg tar feil). Hun har mye makt, og dermed et stort ansvar for hva hun publiserer. Jeg har forstått at målet med bloggen ikke er å gjøre verden til et bedre sted, men at luksus, masse dyre klær og generelt alt som har med penger å gjøre er viktig å både ha og vise at hun/dere har.

  Og ja, vi er alle hyklerske til en viss grad, men Caroline har ikke gjort noe positivt med bloggen sin. Kanskje utenom disse veldedighets-innleggene som kommer en sjelden gang. Her får jeg inntrykk av at det er mer for å vise leserne noe ala: «se så mye jeg gjør for andre som har det vondt».. Mens hun i det store og det hele er en av verstingene som bruker myyye mer enn hva gjennomsnittet hadde brukt om penger var likt fordelt. Og ikke nok med at hun promoterer en livsstil som er utrolig dårlig for miljøet så prøver hun indirekte å si at hun er opptatt av det? Hvis ikke det er hyklersk så vet ikke jeg. Jeg synes i alle fall at et innlegg hvor hun viser til egne feil hadde passet seg på dette tidspunktet, litt mer ærlighet hadde vært fint.

  Det er ikke meningen å være spydig, men jeg synes det er viktig at Caroline gjør noe positivt når hun sitter med all den makten.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Caroline har ikke gjort noe positivt med bloggen sin? Den kommentaren faller på sin egen urimelighet. 20 000,- til Rikshospitalet, flere innlegg hvert år til veldedighet, for ikke å snakke om alle leserne som lar seg inspirere i positiv retning av bloggen. Du skulle bare visst hvor mange mennesker som er i vanskelige situasjoner som tar kontakt med Caroline, og takker henne for bloggen.

   1. Kanskje utenom disse veldedighets-innleggene som kommer en sjelden gang, skrev jeg. Men de aller fleste gir ganske store summer i forhold til hvor mye de tjener. Jeg vet ikke hvor mye dere gir årlig (det har jeg ikke noe med heller), men jeg forstår at Caroline tjener en god del av å blogge.

    Synes du virkelig at leserne blir inspirert i en positiv retning? På hvilken måte? Klart, det kan oppleves som en slags «inspirasjon» når man tenker at dette er det man skal strekke seg etter (På grunn av at hun er Norges «toppblogger» og promoterer akkurat det samme som de fleste andre toppbloggere). Folk begynner kanskje å trene, men er det av de rette grunnene, har de rett fokus? Nei, folk som begynner å trene etter «inspirasjon» fra toppbloggere begynner å trene fordi de vil bli tynne, få muskler eller en kombinasjon av begge deler. Men når noen av jentene merker at de ikke blir tynne av å trene og spise sunt, hvor er motivasjonen til å fortsette da? De fleste slutter fordi det krever for mye, samtidig som resultatene er for små, mens andre spiser mindre og mindre for å få de resultatene de er ute etter. De som derimot merker en større fremgang tidlig, kan jo virkelig få en selvtillit-boost, fordi de begynner å se ut som det samfunnet definerer som fint. Men dette er ikke flertallet. Og disse menneskene kunne hatt det mye bedre, om de trente for å bare være sunn, og ikke ha et så stort utseendefokus.

    Folk sparer etter nye klær for å holde tritt med motene, er det nødvendig eller lurt? Det sier seg selv. Det er mer fornuftige ting å bruke pengene på.

    At noen lesere takker henne for bloggen tviler jeg ikke på. Dette regner jeg med er mennesker som er ute etter aksept av en eller annen form, og å få en tilbakemelding fra Caroline føles sikkert veldig bra. Ettersom Caroline fremstår som veldig suksessfull på mange plan, og å gi sin takk viser på en måte at man synes det som er suksess -i følge deler av samfunnet- er bra. Og det kan jo være noe å klamre seg til. Folk som har begynt å trene gir vel en takk, men så er det denne motivasjonen som ligger bak da, som ikke er særlig sunn.. I tillegg får man en bra følelse av å gi noe positivt til noen man vet blir glad av det.

    Poenget mitt er at jeg skulle ønske Caroline kunne bruke makten sin fornuftig, for akkurat nå er den drevet av penger.

   2. Dette var ment til det siste svaret ditt til meg, men «reply»-knappen er forsvunnet, om den er tatt bort med vilje er det ikke nødvendig å poste kommentaren min.

    Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har noe grunnlag for å mene noe om dette? Hadde Caroline vært en blogger uten en betydelig mengde lesere, så ja, da hadde jeg vel ikke hatt noe grunnlag for det. Men nå har det seg sånn at hun er en av de største bidragsyterne til en del av det samfunnet som jeg misliker sterkt. Hun er også en offentlig person, som har valgt dette selv. Da må hun/du tåle konstruktiv kritikk.

    Du misforstår, jeg mener ikke at Caroline kun skal oppfordre folk til veldedighet hele tiden. Poenget mitt var vel heller at jeg skulle ønske hun kunne vært litt mer ærlig til tider, vise den upolerte siden av ting også.

    Selvsagt er det min personlige mening, eller «synsing» som du kaller det. Det er flott hvis Caroline har hjulpet noen, men min opplevelse er at hun bidrar mer negativt enn positivt ved å fremstille alt så perfekt hele tiden, hun bidrar til det presset mange i dag opplever, at alt skal stå på stell.

    Jeg sier meg ferdig her, merker at det ikke er lett å påvirke når det er levebrødet deres jeg kritiserer.

   3. Lars-Kristian Eriksen

    Du synser om hvilken påvirkning Caroline sin blogg har på leserne, uten å vite noe konkret om det. Du vet ikke om hun bidrar mer positivt enn negativt, det har du ingen forutsetning å hevde. Du må gjerne tro og mene det, men det er noe helt annet.

 28. Jeg tror kanskje du misforstår kommentaren over – hun nevnte vel ingenting om Carolines personlige egenskaper? Tror ikke hun mener at Caroline er dobbeltmoralsk, men at bloggen fremstår slik – og det er vel to helt forskjellige ting? Hvis man skal velge mellom dine alternativ a) og b), så vil nok akkurat dette innlegget falle under b). Dessverre vil de fleste andre innleggene falle under alternativ a). Selv om man velger lettbrus en dag, kommer man ikke bort fra at man har et usunt kosthold om man spiser hamburgere på 1500 kcal dagen lang… Og da vil ikke alle applaudere det sunne valget lettbrus akkurat den ene dagen, men kanskje fokusere på at personen burde velge et sunnere kosthold generelt 😉

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Hvis du leser kommentaren min så ser du at jeg limer inn svarte jeg ga til en annen, men svært lik kommentar. Det er derfor ikke alt passer helt 🙂

   Om Caroline ikke hadde skrevet dette innlegget, ville det ikke gitt WWF noe som helst. Nå når hun har skrevet det, så har det gitt de penger de tidligere ikke hadde. På samme måte som en som drikekr lettbrus sparer seg selv for 300 kcal ved å velge lettbrusen. Alle monner drar, og å kritisere et slikt innlegg synes jeg er tåpelig, uansett hvordan man oppfører seg ellers ovenfor miljøet.

   1. jeg kritiserer innlegget fordi;

    coca-cola er en av miljøverstingene; det har vært flere saker hvor de i u-land bl.a har tatt grunnvannet til folk, for deretter å selge det tilbake til de i form av flaskevann. i australia har de gått til rettsak for å ikke måtte trenge å pante flasker osv osv

    coca cola ønsker kun å «grønnvaske» seg og bruker emosjonelle videoer av isbjørn for å manipulere folk. det er så ekstremt kynisk. det er også viktig å påpeke at wwf har fått mye medfart for å ha gått med på denne avtalen.
    jeg vil i tillegg påpeke at det coca cola gir som donasjon er en promille av det de bruker på reklame, og jeg gleder meg til man kan se på tallene for å avgjøre om økt salg grunnet PR overstiger donasjonene de gir.
    argumentet som blir brukt er jo; men det kommer jo penger inn, er ikke det bedre enn ingenting? men, dersom dette pr stuntet er med på å bygge under merkevare og dermed fører til mer salg som fører til mer produksjon og forbruk, er det naturen som taper til slutt.

    det er ikke langt fra å sammenligne å støtte et tobakksfirma som kjører kreftkampanje. (hvis lars kristian kan kjøre å få barn=miljøfiendtlig, er denne sammenligningen grei)

    jeg kritiserer ikke fotballfrue for å ikke bry seg om naturen. jeg støtter at hun kjører slike innlegg. men kjør heller støtte for en kampanje som ikke er med på legitimitere en miljøversting.

    men, jeg er sikkert bare veldig tåpelig.

   2. Caroline

    Det er en helt legitim måte å kritisere på 🙂 Ingen som er tåpelige her, bare enkeltes argumentasjon.

 29. Susanne

  Jeg er veldig enig med deg i denne argumentasjonen Lars Kristian!
  Dette er flott og jeg synes Caroline har mange fine kampsaker og er med på å bevisstgjøre leserne sine i forhold til mange viktige ting.
  Det jeg derimot ikke forstår er hvorfor dere (hun) aldri svarer på spørsmål vedr forbruk og hva slags tanker dere har rundt det materialistiske fokuset. For meg så blir det en katakterbrist, og det er så skuffende når det er så mye jeg synes er bra!

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Caroline har svart på det flere ganger i kommentarfeltet, så da har du nok bare oversett det 🙂 Hun legger ikke skjul på at det er et materialistisk fokus.

   1. Susanne

    Jo jeg har jo sett at hun anerkjenner at det er materialistisk fokus, men jeg savner et reflektert svar rundt dette. Siden dere virker oppegående og fornuftige i annen argumentasjon så blir det for meg en katakterbrist når dere aldri sier noe mer rundt dette.
    Jeg synes det er så trist, og jeg trodde kanskje det vil endre seg nå dere fikk barn. Da får man gjerne øynene opp for å forfekte andre verdier.

   2. Caroline

    Det reflekterte svaret er at det er et 100% bevisst valg, fordi det rett og slett er det jeg synes er morsomt og interessant å skrive om. Det er også det dere lesere ønsker å lese om. Jeg forsøker også andre innlegg inn i mellom 🙂

 30. Håper mange lesere også melder barna sine inn i pandaklubben til WWF. Vi kjøpte dette som en del av bursdagsgaven til 3åringen i år. Vi betaler en liten kontigent og han mottar en liten velkomstpakke og medlemsblaerd. Han syntes bladene var helt toppen. Det sto mye flott og kortfattet info om dyr og miljø. Jeg tenkte at de kanskje passet til de litt større barne heller, men det var mye for han også der.
  En flott måte å støtte opp om et godt formål på. Lære barna at gaver godt kan være noe annet enn materielle goder, og at det er viktig å støtte opp. Samt en flott måte for barna å lære om miljø, truede arter osv på.
  Tenker å gi det samme til lillebror. Men da en annen organisasjon, feks dyrebeskyttelsen. Rett og slett fordi jeg regner med at medlemsbladene er omhandler litt andre områder av samme tema. Så da kan jo begge to lære litt om masse forskjellig:)

  Håper mange støtter opp:)

  1. Takk for info om Pandaklubben! Visste ikke at det var en slik fin ordning til barna. Dette skal herved støttes :)) Synd Caroline ikke nevnte dette i innlegget, da de fleste ikke leser kommentarene :/

   Caroline: synes du gjør en flott jobb og håper du fortsetter med det. Ingen fortjener så mye drit og stygge kommentarer som du får fra enkelte. I tillegg håper jeg du får slappet litt av mellom blogging, trening og alt du har på planen din. Lykke til på dansetreninga! Gleder meg til neste program allerede 🙂

 31. Håper mange lesere også melder barna sine inn i pandaklubben til WWF. Vi kjøpte dette som en del av bursdagsgaven til 3åringen i år. Vi betaler en liten kontigent og han mottar en liten velkomstpakke og medlemsblaerd. Han syntes bladene var helt toppen. Det sto mye flott og kortfattet info om dyr og miljø. Jeg tenkte at de kanskje passet til de litt større barne heller, men det var mye for han også der.
  En flott måte å støtte opp om et godt formål på. Lære barna at gaver godt kan være noe annet enn materielle goder, og at det er viktig å støtte opp. Samt en flott måte for barna å lære om miljø, truede arter osv på.
  Tenker å gi det samme til lillebror. Men da en annen organisasjon, feks dyrebeskyttelsen. Rett og slett fordi jeg regner med at medlemsbladene er omhandler litt andre områder av samme tema. Så da kan jo begge to lære litt om masse forskjellig:)

  Håper mange støtter opp:)

  1. Takk for info om Pandaklubben! Visste ikke at det var en slik fin ordning til barna. Dette skal herved støttes :)) Synd Caroline ikke nevnte dette i innlegget, da de fleste ikke leser kommentarene :/

   Caroline: synes du gjør en flott jobb og håper du fortsetter med det. Ingen fortjener så mye drit og stygge kommentarer som du får fra enkelte. I tillegg håper jeg du får slappet litt av mellom blogging, trening og alt du har på planen din. Lykke til på dansetreninga! Gleder meg til neste program allerede 🙂

   1. Caroline

    Jeg visste ikke om pandaklubben jeg heller :O

    Tusen takk, Reidun 🙂

 32. Men at du «støtter» dem bare for å tjene på det svarer ikke du på nei.. synst det virker veldig falskt at du plutselig «bryr» deg 😉

  1. Caroline

   Jeg støtter de fordi jeg bryr meg om dyrene. Det er ingenting «plutselig» med dette, hvor tar du det fra? Jeg har alltid tatt avstand fra dyretesting og pelsbruk, blant annet.

 33. Kristine

  Digger at du bruker bloggen til å spre et så viktig budskap Caroline!! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 34. Kristine

  Digger at du bruker bloggen til å spre et så viktig budskap Caroline!! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 35. For å bevare isbjørnbestanden er det jo og viktig å slutte å bidra til at maten deres blir jaktet av mennesker. Isbjørn foretrekker sel, så da er det bare å slutte å kjøpe selolje (anbefaler heller algeolje for omega 3) og selskinnsprodukter. 🙂

 36. For å bevare isbjørnbestanden er det jo og viktig å slutte å bidra til at maten deres blir jaktet av mennesker. Isbjørn foretrekker sel, så da er det bare å slutte å kjøpe selolje (anbefaler heller algeolje for omega 3) og selskinnsprodukter. 🙂

 37. Katrine

  Flott tiltak! Forøvrig forstår jeg ikke helt hvorfor man får politi Lars Kristian etter seg dersom man har en spesiell type kritisk melding på bloggen, det er ganske krasse kommentarer (ikke nødensigvis uriktige såklart, men noen ganger provoserende, som å kalle folks meninger latterlige…) men setter kanskje en høyere terskel for når folk tørr å kommentere. Folk må jo kunne uttale seg (med grunnlag) uten å være redd for kjeft.

  1. Caroline

   HVa mener du med «får polit Lars-Kristian etter seg»? Han kan jo kommentere på lik linje som alle andre, og jeg er helt enig med argumentene hans. Argumentet ditt kan jo snus helt på hodet, og stilles til hver enkelt som er kritisk til innlegget. Hvorfor får jeg politi-«fyll inn navn» etter meg.

   Er vel også månedsvis siden Lars-Kristian la igjen en kommentar her.

 38. Katrine

  Flott tiltak! Forøvrig forstår jeg ikke helt hvorfor man får politi Lars Kristian etter seg dersom man har en spesiell type kritisk melding på bloggen, det er ganske krasse kommentarer (ikke nødensigvis uriktige såklart, men noen ganger provoserende, som å kalle folks meninger latterlige…) men setter kanskje en høyere terskel for når folk tørr å kommentere. Folk må jo kunne uttale seg (med grunnlag) uten å være redd for kjeft.

  1. Caroline

   HVa mener du med «får polit Lars-Kristian etter seg»? Han kan jo kommentere på lik linje som alle andre, og jeg er helt enig med argumentene hans. Argumentet ditt kan jo snus helt på hodet, og stilles til hver enkelt som er kritisk til innlegget. Hvorfor får jeg politi-«fyll inn navn» etter meg.

   Er vel også månedsvis siden Lars-Kristian la igjen en kommentar her.

 39. Bra initiativ! Jeg må likevel si meg enig med en god del andre her – hva med å rett og slett gjøre en liten miljøinnsats selv ved å ikke ha et nærmest kvalmende klær- og skoforbruk?

  1. Caroline

   Jeg gjør mange tiltak, blant annet kjører vi El-bil, noe som uten tvil er bra for det lokale miljøet, vi donerer penger til veldedige miljøorganisasjoner, vi kaster ikke mat, men spiser alt vi har i hus, for å nevne noe 🙂

 40. Bra initiativ! Jeg må likevel si meg enig med en god del andre her – hva med å rett og slett gjøre en liten miljøinnsats selv ved å ikke ha et nærmest kvalmende klær- og skoforbruk?

 41. Synst det er smålatterlig at folk som kommenterer på det innleget får svar med Lars Kristian.. vet du seriøst so lite om temaet at du klarer ikke å svare for deg selv? Eller har mannen din ekstrem behov for å beskytte deg? Synst iallfall det er snå patetisk at du klarer ikke å svare selv 😉

  1. Caroline

   Ærlig talt, han kan vel kommentere her som alle andre? At jeg ikke har gjort det er fordi jeg rett og slett ikke har tid til å sitte med slike diskusjoner. Jeg bruker heller tid på de leserne som gir meg positiv energi i en travel hverdag 🙂 Jeg synes nå heller at det er rimelig patetisk av deg å kommentere slik du gjør nå.

 42. Synst det er smålatterlig at folk som kommenterer på det innleget får svar med Lars Kristian.. vet du seriøst so lite om temaet at du klarer ikke å svare for deg selv? Eller har mannen din ekstrem behov for å beskytte deg? Synst iallfall det er snå patetisk at du klarer ikke å svare selv 😉

  1. Caroline

   Ærlig talt, han kan vel kommentere her som alle andre? At jeg ikke har gjort det er fordi jeg rett og slett ikke har tid til å sitte med slike diskusjoner. Jeg bruker heller tid på de leserne som gir meg positiv energi i en travel hverdag 🙂 Jeg synes nå heller at det er rimelig patetisk av deg å kommentere slik du gjør nå.

 43. Det som virkelig kunne hjelpe til med å redde isbjørnen, og regnskogen, og den flotte kloden vi bor på, er om du Caroline kunne bli et forbilde på at det går ann å leve uten å være storforbruker. Spis mindre kjøtt, kjøp mindre klær, sminke, og alt mulig dill som vi faktisk ikke trenger, og reis kollektivt. Det hjelper sinnsykt mye mer enn en skarve hundrings! Ta en titt på nettsidene til Grønn Hverdag eller Regnskogfondet for flere tips

 44. Det som virkelig kunne hjelpe til med å redde isbjørnen, og regnskogen, og den flotte kloden vi bor på, er om du Caroline kunne bli et forbilde på at det går ann å leve uten å være storforbruker. Spis mindre kjøtt, kjøp mindre klær, sminke, og alt mulig dill som vi faktisk ikke trenger, og reis kollektivt. Det hjelper sinnsykt mye mer enn en skarve hundrings! Ta en titt på nettsidene til Grønn Hverdag eller Regnskogfondet for flere tips

 45. Elisabeth Løland

  Hei!

  Vi nærmer oss et forbud mot atomvåpen, men trenger litt drahjelp! Vi vi Nei til Atomvåpen ser etter kjente mennesker som tør å ta standpunkt, slik som deg, og slik du gjør for eksempel i denne blogposten. Det er fint om du ikke viser denne kommentaren offentlig, da kampanjen vår ennå ikke er lansert.

  Selv om den kalde krigen er over er det fortsatt over 16 000 atomvåpen i verden. Disse utgjør en kolossal trussel mot verdenssikkerheten og spredningen er økende. Nei til atomvåpen har eksistert siden 1979 og har vært en sterk stemme for det norske engasjementet mot atomvåpen.

  De siste årene har det vært en positiv utvikling i vårt arbeid. Flere stater har tatt til orde for et folkerettslig forbud mot atomvåpen. Derfor trenger vi så mye støtte vi kan få, og lanserer en vervekampanje for å rekruttere flere medlemmer.

  Vervekampanjen består av en serie bilder av kjente personer fra musikk-, kultur- og organisasjonslivet, samt mennesker med et kjent offentlig engasjement. Disse blir avbildet med hvert sitt personlige sitat om hvorfor de er mot atomvåpen. Bildene blir brukt i verveannonser som blir spredt både i sosiale og trykte medier. Formålet er å vise at det er bred støtte rundt kampen mot atomvåpen og skape mer oppmerksomhet rundt saken og organisasjonen.

  Vi vil gjerne ha deg med på en slik kampanje!. Det ville bety enormt mye for vår sak. Gi tilbakemelding til daglig leder Anne Gerd Haarr på annegerdhaarr@neitilatomvapen.org om du er interessert, så tar vi kontakt angående nærmere detaljer!

  Hilsen Elisabeth Løland, på vegne av Nei til Atomvåpen.

 46. Elisabeth Løland

  Hei!

  Vi nærmer oss et forbud mot atomvåpen, men trenger litt drahjelp! Vi vi Nei til Atomvåpen ser etter kjente mennesker som tør å ta standpunkt, slik som deg, og slik du gjør for eksempel i denne blogposten. Det er fint om du ikke viser denne kommentaren offentlig, da kampanjen vår ennå ikke er lansert.

  Selv om den kalde krigen er over er det fortsatt over 16 000 atomvåpen i verden. Disse utgjør en kolossal trussel mot verdenssikkerheten og spredningen er økende. Nei til atomvåpen har eksistert siden 1979 og har vært en sterk stemme for det norske engasjementet mot atomvåpen.

  De siste årene har det vært en positiv utvikling i vårt arbeid. Flere stater har tatt til orde for et folkerettslig forbud mot atomvåpen. Derfor trenger vi så mye støtte vi kan få, og lanserer en vervekampanje for å rekruttere flere medlemmer.

  Vervekampanjen består av en serie bilder av kjente personer fra musikk-, kultur- og organisasjonslivet, samt mennesker med et kjent offentlig engasjement. Disse blir avbildet med hvert sitt personlige sitat om hvorfor de er mot atomvåpen. Bildene blir brukt i verveannonser som blir spredt både i sosiale og trykte medier. Formålet er å vise at det er bred støtte rundt kampen mot atomvåpen og skape mer oppmerksomhet rundt saken og organisasjonen.

  Vi vil gjerne ha deg med på en slik kampanje!. Det ville bety enormt mye for vår sak. Gi tilbakemelding til daglig leder Anne Gerd Haarr på annegerdhaarr@neitilatomvapen.org om du er interessert, så tar vi kontakt angående nærmere detaljer!

  Hilsen Elisabeth Løland, på vegne av Nei til Atomvåpen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *