laksespyd med mangosaus

IMG_3382

Vi serverte grillspyd med laks og mango sammen med lchf-potetsalat fra boken min og en hot mangosaus i går. Blandingen av hot og søtt ble suksess sammen med laks, og dette er absolutt noe vi kommer til å lage mer av fremover. Her har du oppskriften! 

___________________________________________________________________________________________________________

til 3 personer 

♥ 1 pakke cehrrytomater ♥  4 laksefileter uten skinn og bein ♥  2 mango ♥  1 rødløk ♥  1 paprika ♥  paprikapulver ♥  mangochutney ♥  1 rød chili ♥  akasiehonning ♥  salt & pepper

IMG_3349 kopi

 ♥  2 squash ♥  2 dl. majones ♥  1 dl. matyogurt ♥  1 ss. dijonsennep ♥  1 purre ♥ 3 ss. sellerirot kuttet i terninger
___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du grillspyd: skjær laksefilet, mango, rødløk og paprika i passe store teringer, cherrytomatene trenger du ikke gjøre noe med. Tre alt sammen å grillspyd i den rekkefølgen du foretrekker. Bruk aliminiumsfolie når du griller spydene, og pass på at de ikke ligger for lenge, tørr laks er ikke godt! 

slik gjør du hot mangosaus: del chilien i to og fjern frøene. Hakk den opp. Bland sammen 7 ss. mango chutney, 4 ss. akasiehonning,  2 ts. paprikapulver og 2 ts. chili. Bland godt og pensle grillspydene med blandingen. Ha resten som tilbehør til maten. 

IMG_3367

slik gjør du potetsalat: skjær squash i små terninger og kok dem i et par minutter. Hell av avnnet og la bitene bli avkjølt. Bland squashbitene med sennep, majones og yogurt. Skjær selleriroten og purren i biter og rør det inn i salaten. Smak til med salt og pepper. 

IMG_3391

– håper det smaker – 

39 kommentarer

 1. så utrolig godt ut!

 2. Helt utrolig mange skrivefeil på dette innlegget. Ser tydelig at du har andre ting å gjøre enn å blogge, hehe;)

 3. This looks so delicious and nutritious! Definitely going to try this!

 4. Hey girl! This dish looks so delicious. I love mango in every form, and would love to try these. All in all, thank you for this gorgeous blog of yours!

  I’m a young doctor and a fashion blogger.

  New outfit post now on the blog!

  http://www.arcticvanilla.com/

 5. Åh, ser så utrolig deilig ut! Ble så frista at jeg må handle inn til laksemiddag imorgen, hehe. Dere vet det nok allerede, men er så utrolig glad for at «bloggnorge» har en så gjennomført blogg som denne, og ikke bare det samme om og om igjen. Mye variasjon, kjempefine bilder og velskrevne tekster. Kvalitet, med andre ord. Thumbs up!

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 6. Potetsalat uten potet?

 7. Det så veldig godt ut 🙂 håper du har hatt en fin onsdag da 🙂

 8. Hei

  Lurer bare på den salaten. Skal ikke sellerirot for-kokes?

   1. Hvorfor ikke kalle salaten for Selleri-salat? Hvorfor skal det hete noe som du velger å ikke vil spise? Stangselleri kan vel bli et bra alternativ her da det er mye bedre å spise rå enn sellerirot?

 9. Birgitte

  Hadde vært gøy med ett innlegg om Nelias rutiner, ang når og hvor mye hun sover på dagtid, legger seg, spiser frokost, lunsj osv. 🙂
  Ha en fin kveld videre.

 10. Hei! Har et tips til hva dere og Nelia kan gjøre på regnværsdager. Kan hende hun er litt lita ennå, men når dattra mi var ca 1 år likte hun veldig godt å sitte ved bordet med klistremerker som hun fikk klistre på tomme ark. Kjøpte inn (kjøper fortsatt inn, hun er nå 20 mnd), masse billige klistremerker som hun får sitte å pusle med. supert for motorikken i fingrene. kjøper inn i forskjellige størrelser. I tillegg til å male og tegne masse. Vi klipper også i blader, ukeblader og finner bilder vi snakker om og limer inn i en bok med blanke ark.

  Tusen takk for fine oppskrifer!

  Inga:)

  1. Tusen takk for tips 🙂

 11. Mmmm, dette skal jeg prøve! Elsker grilltips uten kjøtt, jeg er ikke noen stor kjøtteter, og er dermed ikke den store grillentusiasten! Men ifjor prøvde jeg laks med pesto, og tomat med squash, moserella og pesto som du tipset om, og det er det eneste jeg har grillet siden, love it!
  Kos dere videre i varmen! Klem

  1. Det er kjempegodt å grille fisk og grønnsaker 🙂

 12. hadde ikke akkurat kalt det for potetsalat når den ikke inneholder noe potet?

  1. «Potetsalat» 😉

 13. Mmmm, ser godt ut! Skal prøves! 😀

 14. Hei! Hadde vært kjempefint om du kunne laget et innlegg om treningstøy, hva du anbefaler og ikke og sånt 🙂

 15. Det så helt magisk godt ut! Kunne du ikke en gang i blant delt sunn og næringsrik barnemat laget fra bunnen, er så tom for inspirasjon til min 9 mnd baby og det er jo så viktig med en sunn start på livet

 16. God morgen fra Australia!

  Dette så jo bare helt fantastisk ut, du er så flink, også i matveien 🙂 Blir skikkelig inspirert! Laks står ikke på menyen denne uken, men det skal absolutt prøves neste uke, wehee!

  Håper kvelden din/deres er fin, og ønsker dere en fin natt når den tid kommer! Klem Klem

 17. Mmmmmm, dette så utrolig godt ut 🙂 Mulig spekematen blir byttet ut med dette i morgen 😉 Jeg har en litt annen vri på potetsalaten, som jeg synes er så frisk og god 🙂 Den er det potet i vel og merke. Ha en fortsatt nydelig sommer 🙂

 18. Caroline,
  jeg vet godt at bloggen din ikke er en nyhetsavis, men jeg håper så inderlig at du likevel kan rette oppmerksomheten mot alt det forferdelige som skjer i Gaza om dagen. Man trenger ikke å være politisk eller religiøs for å fordømme drap på sivile kvinner og barn – man trenger bare å være et mennesket!

  1. Personlig synes jeg det er helt greit om Caroline velger å ikke skrive om dette. Media er fullt av skriverier om dette allerede, og jeg oppsøker ikke blogger for å lese andres meninger om disse tragediene. Selv liker jeg å drømme meg bort i denne bloggen og komme litt vekk fra virkeligheten.

  2. it’s all about humanity pray for gaza night

 19. Dette s[ kjempegodt ut. Dette skal jegt teste ut i dag,
  Hva snnbefaler du drikke til_
  Hvit vin, eller Rose_
  Eller pepsi max__

 20. Dette skal testes ved første gode anledning- ser og høres kjempegodt ut! Jeg lagde knekkebrødene dine i går, og undrer meg om de er like gode og sprøe etter et opphold i fryseren, har du testet ut dette? 🙂

  klem

  1. Nei, har ikke fått gjort det :/

   1. okei, men da prøver jeg det. gir deg tilbakemelding 🙂 forresten, hvis du ser dette og har tid til å svare, aner du hvor mange dager de kan oppbevares i kakeboks i romtemperatur??

   2. Gjør det 🙂 De holder lenge i kakeboks, hvertfall en uke.

 21. Åh, det så godt ut! Mangosausen må absolutt prøves 🙂

  1. Ja, den var nydelig 🙂

 22. Elisabeth

  Laks får ofte et uappetittelig gråhvitt belegg når det ikke stekes i smør eller olje. Ser at du har det samme på dine småstykker. Vet du en måte å slippe dette på når man griller?

  1. Dette kommer av at man steker fisken for mye. Fersk laks er best når den er stekt medium, men liker man ikke det kan man steke den på svakere varme. Mange kjører på med 200 grader når de baker den i ovn, bruk heller litt mer tid og lavere temperatur.:) På grillen kan man f eks legge den opp et stykke folie, eller steke den noen minutter for å så la den hvile (da trekker varmen gjennom fisken) før servering.

 23. Potetsalat uten potet…….(!)

 24. Potetsalat uten potet, eplekake uten epler. Ja, det går faktisk an! Og jeg er sikker på den er kjempe god. Squash er en super grønnsak som suger til seg masse smak og inneholder lite kalorier, et veldig godt alternativ jeg ikke har tenkt på selv.

  Håper du har en, eller, jeg ser jo at du har en fantastisk sommer.:) God klem til deg!

 25. Hei:) skal begynne med lavkarbo til uken og tenkte bruke masse av dine oppskrifter 🙂 men desverre får jeg ikke sett mer enn en side, da jeg trykker på » older post» kommer bare error opp:( prøvd i flere dager nå 🙁 er dette bare hos meg ?

  1. Nei, det skyldes en ny brannmur vi har intallert :/ Har vært så mange hackerangrep siste tiden at vi var nødt til det. Jobber med en løsning på det da.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *