oppskrift: skalldyrpaella

IMG_0367

Jeg ble i kaféen litt lenger enn planlagt i går, så jeg rakk aldri å poste oppskrift-onsdag, men her kommer det! Mamma og pappa har laget til utekjøkken her, så vi stod ute og laget maten i går, litt ekstra idyllisk synes jeg 🙂 Dette er ikke en lavkarborett, men jeg synes den passer perfekt nå i sommervarmen, litt eksotisk og litt sterkt, noe annerledes enn hva jeg er vant med å spise. Dessuten besvarer det et spørsmål veldig mange ofte lurer på når det kommer til mitt kosthold: hva gjør du når du er borte og får karbohydrater servert? Det har aldri vært slik at jeg har nulltoleranse for karbohydrater, så jeg spiser det jeg får servert, jeg sitter ikke og plukker i maten og tenker over hvor mange karbohydrater som er der og der, det ville bare vært slitsomt. I hverdagen kutter jeg bevisst ut karbohydrater som sukker, ris, pasta, brød også videre, fordi jeg opplever mange fordeler ved dette, men når det er ferie eller jeg er borte, blir karbohydrater i denne formen fort en del av hverdagen. Jeg tror på en helthet, et helhetlig sunt kosthold hvor det er rom for å skeie ut og kose seg. Uansett, her har dere oppskriften! 

___________________________________________________________________________________________________________

skalldyrpaella til 4

♥ 2 stk løk ♥ olivenolje til steking ♥ salt og pepper ♥ 1⁄2 l arborioris ♥ 2 chili uten frø ♥ 5 fedd hvitløk ♥ gurkemeie ♥ kraft av blåskjell og rekeskall ♥ 2.5 dl tørr hvitvin  ♥ 1 nett blåskjell ♥ 1/2 kg. scampi ♥ 1 kg reker ♥ timian 

1

Ideelt sett er det paprika i paellaen, gjerne en rød og en grønn, men pappa liker ikke paprika, så vi dropper det. 

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Dampkok blåskjellene i ca. 2.5 dl. vann, bruk en rist til dette. Kraften som samler seg i bunnen skal du bruke i paellaen. Skrell de fleste av rekene, men ta også vare på noen med skall. Fyll opp en kjele med 5 dl. vann som dekker rekeskallet og kok skallet. Denne kraften skal du også bruke til paellaen, kraften skal bli 1 liter tilsammen. Legg til siden både reker og blåskjell når dette er ferdig. 

2

Når det gjelder mengde hvitløk og chili, må du ta det som passer deg og dine gjester. Vi er veldig glad i begge deler, så vi bruker mye. Hakk opp løk og hvitløk, fjern frøene i chilien og del opp denne. Stek alt dette i godt med olje i en stekepanne til det blir blankt. Legg det til side og sett stekepannen på plate igjen. Ha rikelig med olje i pannen og hell over arboriorisen. Risen skal svelle og bli myk etter hvert som du tilsetter kraften og hvitvinen, dette kan ta litt tid, beregn ca. 20 minutter. Krydre med gurkemeie underveis, slik at risen blir gul. Smak til med salt, pepper og timian. Tilsett scampi, skrellede reker, ikke skrellede reker og blåskjell mot slutten, nå risen er ferdig. Dette skal bare varmes forsiktig opp, så pass på at det ikke blir for lenge, da vil det fort bli seigt. Dander gjerne med noen blåskjellskall før servering, det ser så fint ut! 

IMG_0507

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

58 kommentarer

 1. Jeg vet ikke om du er klar over det, du har jo i hvert fall ikke skrevet noe om det, men det er ekstremt mye problemer med bloggen din om dagen, både fra pc og mobil. Kommentarene kommer ikke opp før man har «refreshet» mange ganger, samme med nye innlegg. I går kveld skulle jeg inn en liten tur og da var det plutselig den gamle headeren og et innlegg fra april som kom opp og ikke noe annet. + at du ligger på hurtigtast hos meg nå og da kommer ikke bloggen opp, må skrive adressen hver gang, utrolig irriterenes.. Dette er bare din side det gjelder på og alle andre sider fungere som bare det. Tenkte jeg bare ville gi deg et lite vink om det for kjedelig å miste lesere pga teknologien i hvert fall.

  1. det var jeg ikke klar over :/ tusen takk for at du sier ifra, jeg skal videreformidle! er det flere som opplever det samme?

   1. Ingrid

    Jeg opplever også det samme, flere ganger jeg har gått inn hvor kun innlegg fra april i år vises på førstesiden av bloggen, samt at når jeg etter å ha trykket refresh et par ganger, ikke får kommet inn på selve innlegget/kommentarer. Den spesifikke url-en til blogginnlegget står, men siden som vises er bare hovedsiden din, da er den riktignok oppdatert med denne oppskriften øverst.

    Har aldri opplevd dette før da, kun i dag. Bruker mac og chrome.

   2. Skal være fikset nå, Ingrid 🙂

   3. elisabeth h

    ikke hatt noe problemer her, hverken fra mobil, iPad el pc…….

   4. Ja!! Blir bare verre og verre for hver dag:/

   5. Jeg har opplevd det samme, flere ganger :/ Skrev en kommentar om det på fb-siden din, men det virket som det hadde ordnet seg, så jeg slettet den.

    Har opplevd dette med både windows computer, og mac, både mozilla og internet explorer. :/ Jeg har derimot ikke opplevd dette på iPhonen min.

   6. Ja, fått det opp de gangene jeg har vært inne på bloggen. Som i dag kom innlegget om fødselen som det nyeste innlegget.

    Plager ikke meg så mye, da jeg ikke er innom hver dag.

   7. Marthe

    Jepp! Mye problem..

   8. Ingen problemer med sidene dine her. Ikke fra PC eller iPad. Har ikke testet mobil.
    Jo forresten, ett problem: at det i følge oppskriften din ser ut til at du koker rekene.. Og jeg tipper det bare er skallet du koker. 🙂 Ser veldig godt ut. I dag så jeg gurkemeie for første gang slik den ser ut før den tørkes og males. Artig. Som en liten ingefærrot nesten. Ha en fin kveld. 🙂

   9. jeanette

    Jeg har også det samme problemet, å hatt det en stund;-) jeg får opp den gamle headeren din når jeg går inn fra telefonen, men bruker jeg PCen funker det fint:-) ha en super kveld 😀

   10. Jepp, har vært litt problemer. Ikke fått lese kommentarer, ikke fått bladd tilbake på gamle innlegg osv

   11. Susanne

    Har akkurat samme problemene som Anna, det gjelder både pc og mobil, og fra alle nettsider. Er fryktelig slitsomt, tar ofte lang tid før jeg får sett nye innlegg og kommentarer :/

   12. Susanne

    Fra alle nettlesere skulle det stå 🙂

   13. Rita Hansen

    Har det samme «problemet», og i går kveld, var det kun et innlegg som heter Wendy (om jeg husker riktig» som kom opp… opplever dette både på nettbrett og mobil.

   14. Bettina

    Jeg besøker siden din på mobil og opplever at den som oftest fungerer fint:-) Selv om det riktignok hender at gammel header og gamle innlegg er det første som vises slik at jeg må krysse vekk siden og gå inn på nytt igjen…

   15. Jeg kan ikke si å ha opplevd samme problem. Nå leser jeg bloggen stortsett fra mobil, vet ikke om det har betydning. 🙂 🙂

   16. Jeg har ikke opplevd noen problemer med bloggen din 🙂

   17. Kathrine

    Opplever at adr. i snarveien ikke stemmer overens med bloggadr. din ja! Og i tillegg er det utrolig frustrerende at det tar så veldig langt tid før bildene lastes – bildene utgjør jo en stor prosentdel av å lese bloggen din..

   18. Om bildene tar lang tid å laste så ligger nok problemet på din ende :/ Vi har telenors tregeste nett hjemme, og her laster det raskt. Vi tester også bloggen med alle typer nettlesere, og hvor raskt den laster er høyest prioritert 🙂

   19. Jeg har ikke opplevd noen problemer 🙂

   20. Ingrid

    Hei! Ja, hos meg har det også vært noe rart ei stund, vet ikke om det er noe med min data eller bloggen, men jeg kan prøve å forklare: Når jeg går inn på bloggen så kommer ikke alltid det siste innlegget/de siste innleggene opp, selv om jeg ser på facebook at du har skrevet ett eller flere nye innlegg. Trikset jeg bruker for å få opp det siste (hvis jeg ikke trykker meg inn via facebook), er at jeg trykker meg inn på månedsarkivet, da kommer alltid alle innleggene opp. Det samme kan det være med kommentarene under innlegg, det kan stå at det er null kommentarer, men hvis jeg trykker meg inn så kan det være mange kommentarer der. Har ikke dette problemet med andre blogger/nettsider (tror jeg:)), men det er mulig at min data ikke er dimensjonert for det siste innenfor nettsideoppdateringsteknologi (sjøloppfunnet ord), og ikke viser meg det ferskeste på alle nettsider, jeg vet rett og slett ikke:) Men fortsette å lese bloggen din, ja DET gjør jeg uansett om teknologien prøver å utfordre meg litt:)

   21. jepp samme her. Og hvis man vil bla seg bakover i en kategori går det ikke, får bare opp siden finnes ikke osv.

  2. Kanskje det er nettleseren din det er noe problemer med? Jeg har ingen og har ikke hatt det heller, jeg bruker safari via telefonen:)

  3. Elisabet

   Jeg har også opplevd mye problemer! når jeg skulle se etter noe på antrekkene så kunne jeg ikke gå tilbake å se fra tidlig i måneden. da ble siden helt tullete når jeg prøvde på det.

 2. Skal ikke paella ha en mye dypere guloransje farge? Dette så ikke godt ut..

  1. Enig, så veldig tam ut i forhold til den jeg pleier å få servert i Spania.

  2. Det er skalldyrpaella, ikke spansk paella. Hvor mye gurkemeie du ønsker, må du nesten velge selv 🙂 Det blir ikke tamt med to chili og fem fedd hvitløk, det er helt sikkert 😉

   1. Astrid

    Safran er et hakk bedre for smaken og gir dypere farge. Paella er spansk og inneholder alltid skalldyr og/eller fisk.

 3. Morpheus

  Å så herlig! Er i Spania for sommeren, så har fått smakt masse paella hos spesialister! Blåskjell er så godt inni! 🙂

  http://www.thusspokemorpheus.wordpress.com

 4. Skal man virkelig koke rekene? Blir de ikke fryktelig seige da?

  1. Det er rekeskallet som skal kokes 🙂

 5. Jeg har skrevet til deg på fb Caroline. Ta en titt 🙂
  Dette så jammen godt ut

 6. Viste du at du har reklame filmer som starter automatisk kjempehøyt mellom innleggene dine.
  Dette gjør bloggen utrolig treg og faktisk litt irriterende nå med disse annonsene 🙁

 7. Jeg opplever også det samme som hun over.

 8. Åh NEI! Hvorfor kommer det levende reklame hver gang jeg kommer inn på bloggen din? Man har ikke mulighet til å slå av? Jeg ble så overrasket første gang og trodde jeg hadde trykket på play knapp, men nei,- kommer hver gang jeg er inne. Orker ikke bli pådyttet slik reklame med høy lyd. Er det en feil eller vil du ha det slik på bloggen din? Håper det er noe som kan fikses, for jeg synes det er greit med reklame, men ikke at man får levende bilder og lyd, uten selv å ha bedt om det!

  1. Ja Caroline, dette ble veldig forstyrrende når man går inn på bloggen din. Den lyden, det gjør at jeg umiddelbart går vekk herfra igjen, det må du gjøre noe med! Veldig ubehagelig, og det gjør at bloggen din får et veldig upersonlig preg……

 9. Oddfrid

  «I hverdagen kutter jeg bevisst ut karbohydrater som sukker, ris, pasta, brød også videre, fordi jeg opplever mange fordeler ved dette, men når det er ferie eller jeg er borte, blir karbohydrater i denne formen fort en del av hverdagen. Jeg tror på en helthet, et helhetlig sunt kosthold hvor det er rom for å skeie ut og kose seg»
  Så å spise karbohydratrik mat er å «skeie ut og kose seg»? Jeg har alltid hatt inntrykk av at du og mannen din syntes at lchf-maten var så fantastisk god? Nyter dere ikke hverdagsmaten deres?

  1. Å spise karbohydratrik mat er å skeie ut, ja 🙂 Forstår ikke helt ressonnementet ditt? Selvfølgelig nyter vi hverdagsmaten, men det betyr jo ikke at vi skeier ut.

  2. Blir helt oppgitt over hvor trangsynte folk er… Eller hvor mye som skal tolkes eller vris og vendes på.

   En ting utelukker ikke nødvendigvis den andre! Man kan like maten man spiser i hverdagen, selv om man koser seg med annen mat i helger/ferie..

   Oddfrid: Når du velger å kose deg med noe i helgen, betyr det da at du ikke liker det du spiser mandag til fredag?

   1. Helt enig, Siri 🙂 Om vi sitter på en lørdag og får superlyst på pizza med ordentlig hvetebunn, så betyr ikke det at vi egentlig vil spise slik pizza hver eneste dag.

 10. Hei Caroline! Jeg har samme problem, iallefall når jeg skal gå inn på http://www.forballfrue.no, da kommer det kjempe gamle innlegg og uansett hvor mange ganger jeg oppdaterer så ordner det seg ikke.. Har vært sånn siden i forrige uke en gang:)
  Ha en superfin kveld!:)

 11. Hei! lurer på om det bare er hos meg at når jeg kommer inn på bloggen din så kommer det opp masse irriterende musikk/reklame uten at jeg har kommet nær noen av reklame-banderne.. skjønner ingenting jeg. Haha 🙂

 12. Har opplevd gamle innlegg fra deg på forsiden uansett hvor mange ganger jeg trykte refresh. Jeg bare gadd ikke lese bloggen den dagen og prøvde heller dagen etter.

  1. Det skal være fikset nå 🙂

 13. Jeg har ikke opplevd noen problemer med bloggen på noe vis 😉

 14. Jeg opplever ikke problemer, hverken på I pad eller mobil.
  Har nettopp begynt å besøke bloggen din, og jeg må si jeg blir fylt av positivitet av innleggene dine. Takk for at du deler sånn av deg selv, tror du sprer mye glede til mange. Jeg blir ihvertfall glad over både det du skriver og de flotte bildene. Ønsker deg og dine en fantastisk sommer 🙂
  Klem Siri.

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

   Ha en fantastisk sommer du også, klem <3

 15. Merkelig. Jeg tror ikke at Caroline akkurat mister lesere, for det er kanskje ikke et utbredt problem? Jeg har iallfall ikke erfart dette problemet. Vi får se hva andre sier..

  1. Vi tester bloggene ofte med alle mulige nettlesere og maskiner, nettop for at slike ting ikke skal kunne skje 🙂 I de aller fleste tilfeller ligger ikke problemet på vår ende, men hos leseren :/ Da er det ikke så mye vi kan få gjort 🙁

   1. Marita

    Jeg har aldri hatt problemer med bloggen din. Her funker det som det skal, både på iPhone og iPad 🙂

 16. Dette så super godt ut! 🙂 Skulle ønske jeg likte både blåsjell og reker… Er det en tilvendingsak?

 17. Hei 🙂

  Det egner seg jo ikke så bra til paella, men et kjempe bra alternativ til ris, er blomkålris. Riv ønsket mengde blomkål på et rivjern, stek i gryte med smør eller olje, og krydre etter smak 🙂 Kjempe godt hvis man føler man trenger noe «tilbehør» til retten 🙂

 18. SCAMPI??!

  Hvordan kan du med samvittigheten i behold legge ut oppskrifter som inneholder scampi?

  Og apropos rekene; jeg regner med du har lest en oppskrift hvor rekene skal kokes – dette gjelder da RÅ reker. Ferdigkokte reker som er lagt på kjøl (evt. frosset) og tint og deretter kokt er ikke bra. Da kan du like gjerne kjøpe tyggegummi med rekesmak.

  1. det er skallet som skal kokes 🙂

 19. Benedicte

  Siden dette er under et matinnlegg må jeg få komme med et tips til deg 🙂 Har du noen gang prøvd pizza med speltmel? Kjæresten min og jeg har begynt å bytte ut hvetemel med spelt, og vi merket ikke forskjell i det hele tatt på pizzaen :O Tenkte å tipse deg om det siden du spiser lavkarbo, i tilfelle du skulle savne pizza en dag 🙂

  1. Takk for tips, men speltmel er ikke noe mer lavkarbovennlig enn vanlig mel 😉 Har uansett en bunn vi synes er bedre enn valig hvetebunn.

 20. Takk for inspirasjon til min egen versjon av Paella. Jeg digger bloggen din!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *