food: my must haves for mondays

IMG_7498.jpg

Hver mandag fyller vi opp kjøleskapet for hele uken, og utenom frokost og middager, blir alltid handlekurven fylt opp med det lille ekstra som jeg elsker å ha tilgjengelig. Jeg jobber jo hjemmefra og sitter mye foran dataskjermen, så når kjøleskapet frister, er det deilig å ha noe godt og sunt tilgjengelig. Mine favoritter er som regel det du ser på bildet over, altså: nøtter, epler, bær, tomater, mørk sjokolade, babybel, plommer eller noe annet godt i samme kategori, iskaffe, sukkererter, lime, sitron, mynteblader og de tre jeg aldri hadde klart meg uten: kesam med vanilje, lime samt cottage cheese. 

___________________________________________________________________________________________________________

Sukkererter og cherrytomater knasker jeg på nesten hele dagen, og ofte bruker jeg frokostsalat som dipp. Babybel må jeg bare ha tilgjengelig, det er så godt! Har dere smakt den nye med cheddar? Oh, heaven! Lime, sitron og mynte bruker jeg for å lage deilig isvann som jeg har stående i kjøleskapet. Jeg bruker ofte bringebær og jordbær i vannet også, det er så godt! 

IMG_7504

– beholderen er forresten fra etsy, vet mange lurer på det – 

IMG_7510

Cottage cheese og kesam med både vanilje og lime blander jeg ofte og spiser sammen, eller jeg spiser det hver for seg, men jeg må alltid toppe det med bær eller frukt og helst litt kanel. Til kaffen går det gjerne med en liten sjokoladeknekk nesten hver dag, og nøtter er det alltid kjekt å ha tilgjengelig om sultfølelsen skulle melde seg. Dessuten synes jeg de små posene er så fine å ha i vesken. 

IMG_7515.jpg

___________________________________________________________________________________________________________

Håper du kan plukke opp noen tips, eller at du ble sulten 🙂 Nå skal vi lage oss kveldsmat og parkere foran tv-skjermen. Ønsker dere en nydelig kveld! 

IMG_7624

Disse buksene fikk jeg sponset av Get Inspired for en tid tilbake, de er fra Kari Traa og akkurat nå får du dem på tilbud til bare 349,-. De er jo så kule, løp og kjøp! Finnes her 🙂 

– ♥ – 

137 kommentarer

 1. Madeleine

  Morro med litt hverdagslig inspirasjon på «snacks» fronten! 😉 Så fint det har blitt i spisestua med gardiner! Ble ett mye lunere inntrykk! 😉

 2. Så mye deilig du har handlet!! 🙂

  MEN!! 🙂 hvor er gardinene dine kjøpt?? Så fantastisk flotte de var 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

  1. De er fra princess 😀

 3. Kan du linke til den drikkebeholderen? Jeg fant en lignende på etsy og bestilte, men fikk kun lokk og sugerør i posten 🙁 Nedtur…vil gjerne ha hele med glass 🙂

  1. Jeg finner det ikke igjen :/ Søk på smoothie jar 🙂

 4. AndrineK

  Oioioi, her går vel reklame-patruljen i spinn..;)
  Mye godt! Du fikk meg akkurat til å rulle sammen potetgullposen og skru igjen Cola-korken, haha:D Takk!

  1. Nei, har faktisk gått helt upåaktet hen :O

 5. Dette var en bra «artikkel»-det er jo egentlig akkurat som en artikkel i et blad- som f,eks shape up. Tilgjengelig sunn snacks er lurt! Forresten – liker du chili – prøv Lindt sin – enda bedre:)

  1. Lindt sin er myyyye bedre- kan ikke sammenlignes! 🙂

 6. Jeg digger slike innlegg 😀

 7. MMMMMM 😀 Mye sunn og god mat her.

 8. Mmm, så mye godt, dette innlegget likte jeg! Babybel med cheddar må jeg smake 😀

 9. veronica

  hehe, nå kommer du sikkert til å få en haug med kommentarer om at alt skulle vært merket som reklame.. helt ned til hvert blåbær!:P uansett synes jeg det var veldig fint med litt mat inspirasjon:) håper dere får en fin kveld!

  1. Haha 😀 Ser ut til å gå bra så langt 🙂

 10. Hei Caroline 🙂 Jeg er veldig glad i bloggen din, og leser hver dag akkurat som at fotballfrue skulle vært et magasin. Kvaliteten er det ingenting å si på, fra bilder til artikler til tips. Alt er så gjennomført, og jeg må få si at man merker at du har en utdannelse som journalist bak deg, fordi du skriver så bra. Siden jeg er SÅ gla i bloggen din, vil jeg også si fra om det ene jeg ikke liker (generelt) og det er snikreklame. De aller aller fleste vet at du får mye sponset, og jeg skjønner derfor ikke hvorfor det er så vanskelig å merke? Kanskje jeg har misforstått, men skal man ikke informeres om det er reklame før man leser, altså at det må stå i toppen? Å skrive (reklame) i teksten eller på slutten gjør jo at det er for sent. Føler jeg går hardt ut her, men jeg synes ikke det er så farlig med reklame så lenge dere gjør det ærlig og riktig.

  Hilsen en 99% fornøyd leser 🙂

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, det setter jeg pris på 🙂

   Jeg har ikke snikreklame, og alle innlegg som er reklame er merket 🙂 Så dette trenger du ikke tenke noe mer på.

   Reglene sier at det som er reklame skal tydelig fremstå som reklame, det må ikke nødvendigvis stå først.

   1. Henriette

    «2. Merkingen skal stå øverst

    I veiledningen er det nå under overskriften «Hva, hvor og hvordan skal du merke?» presisert at
    merkingen må stå øverst i innlegget. Dette fordi leserne skal oppfatte at det er snakk om reklame før
    de leser blogginnlegget. Vi ser en økende tendens til at merkingen blir plassert nederst i
    blogginnlegget med svak og liten skrift. Leserne vil da ikke ha mulighet til å oppfatte at dette er
    reklame før etter at de har lest innlegget. Det er også vanlig praksis i for eksempel mote- og
    livsstilsmagasiner at merkingen står øverst. »

    Jeg synes du er veldig flink til å reklamemerke innleggene dine og dette er absolutt ikke ment som kritikk mot deg. Vil bare ikke at du skal få problemer hvis du ikke merker innlegget øverst 🙂

   2. Merkingen trenger ikke stå øverst, den kan også stå i teksten. Jeg kan jobben min, og vet hvordan det skal merkes, men takk for bekymringen 🙂

   3. Oh, la henne være i fred nå da. Hun merker jo alltid når det er reklame!!

   4. Så når Forbrukerombudet skriver:

    «I veiledningen er det nå under overskriften «Hva, hvor og hvordan skal du merke?» presisert at merkingen må stå øverst i innlegget. Dette fordi leserne skal oppfatte at det er snakk om reklame før de leser blogginnlegget.»

    …så betyr det bare at dette er Forbrukerombudets mening og ikke noe du må rette deg etter fordi markedsføringsloven sier noe annet?

    Egentlig kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvordan du merker innleggene dine. Synes du virker profesjonell og fullt oppdatert på det du trenger å vite. Du har også så mye «cred» at jeg ikke tror du reklamerer for noe du ikke kan gå god for. MEN, så er jeg nysgjerrig av natur, da.. Og har jo ikke kunnet unngå å få med meg alle kommentarene du får på dette. Så her får du enda en kommentar (eller spørsmål da). Sorry.. 🙂

   5. Det du limer inn er bare en veiledning. Så ja, det er ikke nødvendigvis noe jeg må rette meg etter. Det er norsk lov sm gjelder 🙂

    I veiledningen står det også:

    Det innebærer at merkingen må stå i nær tilknytning til bildet, omtalen eller lenken du publiserer.

    Dersom omtalen er blandet med resten av blogginnlegget, kan du for eksempel skrive innledningsvis at «Jeg er betalt av (selskap X) for å omtale produktet», «jeg har fått dette produktet fra (selskap X)», og lignende like tydelige formuleringer.

    Dersom du legger ut annonselenker midt i blogginnlegget, er det viktig at lenkene er tydelig merket.

    Har du fått en gratis jakke skal dette fremgå tydelig hver gang du omtaler jakken. Og hvis du lenker til nettbutikken gjennom et annonsenettverk må lenken tydelig merkes.

   6. Ingrid

    Det jeg tror mange forvirres av (eller i noens tilfeller, bare ikke vil forstå) er at det nok er forskjell på hva som er sponset og hvordan det skal sponses. Her, siden hoveddelen av innlegget jo ikke er sponset, er det ikke nødvendig at det skal stå øverst, men at det presiseres at buksene som kommer helt til sist er sponset. Hypotetisk sett om det hadde stått innlegget er sponset øverst i dette innlegget så hadde det jo bare gjort det vanskeligere å forstå hva som var sponset. Etter min mening i alle fall 🙂

    Og adlinks er jo noe helt annet som folk ikke heller ser ut til å ha helt oversikten over. Dette er jo noe absolutt alle kan få bare de har handlet i en nettbutikk, så da er det jo ikke sponsing på samme måten. Men skal bare merket som nettopp adlinks.

    Tar forbehold om at dette er slik jeg har forstått det 🙂 Virker som om Caroline vet veldig godt hva hun driver med, og at de fleste tilfeller når folk klager så tar de feil, og ikke hun.

   7. Regelen er bare at det skal fremgå tydelig hva som er reklame, og hva som ikke er det 🙂 Alt annet er bare en veiledning fra Forbrukerombudet på hvordan man etter deres mening best kan innrette seg etter loven.

   8. cecilie

    Hei :)hvorfor ikke skrive et innlegg hvor du forklarer disse reglene om reklame osv, som du må følge som blogger?også kan du jo bare linke tilbake til det innlegget hver gang du får spm om slikt i ettertid . Jeg har ikke satt meg inn i det, men tror du har peiling siden det er jobben din 🙂

   9. Takk for tipset, men det hadde blitt et kort innlegg :/

    Det jeg har å forholde meg til kan beskrives slik: «Det skal være tydelig for leserne hva som er reklame, og hva som ikke er det». Det er faktisk ikke verre enn det 🙂

    Så står det ikke tydelig at det er reklame, så er det ikke reklame. Er du i tvil om det er reklame, så er det ikke reklame 🙂

   10. hannah

    Du kan jobben din ja? Ser ofte du skriver det, synd du viser noe helt annet til tider. Det beviser vel også de klagene du tidligere har fått. Din siste ferietur f.eks, hvorfor ble ikke alle innleggene merket med sponset opphold? Eller gjør du som tidligere og merker de i ettertid pga «forglemmelse»? At folk stiller spørsmål synes jeg du bare må tåle uten å dra opp jeg-kan-jobben-min kortet hver gang.

   11. De klagene jeg har fått beviser da ingenting? Det er jo bare enkeltpersoner som mener jeg ikke merker godt nok, og som rapporterer det. Hvem som helst kan jo faktisk rapportere hva som helst. Det ligger jo ingen automatikk i at de har rett. Jeg har lest de fleste klagene, og de handlet om innlegg/produkter hvor det ikke var reklame, slik som dette innlegget her f.eks. Det sier jo litt om seriøsiteten til de som sitter og sender inn disse klagene.

    Når det gjelder den siste ferien så er de innleggene som skal merkes, merket. Jeg må ikke merke alle innleggene som jeg publiserer i den perioden.

    «Eller gjør du som tidligere og merker de i ettertid pga “forglemmelse”?»

    «Gjør som tidligere»? Hvor mange ganger har det skjedd egentlig? Du kan sikkert telle det på én hånd. Noen ganger går det litt raskt, og da er det lov å glemme det. Men hva gjør det egentlig at jeg glemmer det i noen få minutter? Om du ønsker å kritisere meg for å glemme å merke en promille av innleggene mine i noen få minutter, så er du mer enn velkommen.

   12. cecilie

    Okei,takk for svar 🙂 jeg synes iallefall du gjør en super jobb med bloggen og har ikke reagert på «snikreklame». Sånn som jeg ser det må det jo være greit å vise et produkt du liker uten å måtte merke det (så lenge du ikke tjener noe på det)

 11. Therese B

  Hei!
  Jeg lurer på om du har påsatte vipper ? Hvor har du gjort det? =)
  Lurer på og gjøre dette selv da jeg syns de er utrolig fint! Men får ikke helt bestemt meg, har naturlig lange også – men påsatte er jo enda mer synlig ! 😉
  ha en flott kveld!
  Mvh TB

  1. Jeg bruker punktvipper 🙂

 12. Del cherrytomatene i to; salt, pepper, hvitløksolje, 3timer på 100 gr. Da snakker vi avhengighetsskapende snacks

  1. Takk for tips 🙂

   1. Jeanette

    Eller bland hakka tomater med balsamico og spis, naaam 😀

 13. Nam nam! Veldig delikate bilder og gode, sunne tips 🙂
  Takk!

 14. Hei! Jeg lurte på om du har noen gode smoothieoppskrifter å dele? Har helt dilla på smoothie, og avokado og mango smoothien din lages ofte, sååååå god!!

  1. Skal se om jeg kan dele noen flere snart 🙂

 15. Veldig bra og inspirerende innlegg 🙂 ønsker også et innlegg rundt hva som ligger i handlekurven deres ellers også(f.eks. Laks, salat, brød osv.) Det er så fantastisk inspirerende!

 16. Hey Caroline! Have you ever tried the chia seeds? I bought some, cause I heard a lot of good stuff about them and I’m wondering if you can tell something about chia seeds too. 🙂

  1. No, never tried it :/

   1. Prov det, ogsaa lager du chiapudding med vanilje, kokosmelk og chiafro. utrolig mettende og godt!!

   2. Okey, so I’ll try it out and keep you posted if it’s worth buying. 😀 kisses.

   3. Jennifer

    I love Chia seeds! They are so good for you and I believe they have all the amino acids your body needs. I just came across a recipe for raspberry jam with chia seeds…

    1 1/3 cups of fresh raspberries
    2/3 cup rhubarb
    2 tablespoons of organic, raw honey
    2 tablespoons of chia seeds

    I haven’t tried it yet, but I will! 🙂

   4. The chia seeds are great! They are full of fibre, proteins, omega-3 fatty acids, calcium, minerals etc and have lots of health benefits. You need to soak the chia seeds before using them. There are loads of different ways to use them: Just 2 spoons in a glass of juice or as part of your bread recipe for «fluffier» bread. I often let them soak in almond or hazelnut milk overnight. Then you get a yummy pudding that tastes delicious with fresh fruit and berries on top 🙂

   5. Thank you girls! 🙂 I did some pudding the other day and had it this mornig. It was really delicious with some fruits and cacao. Yummy and healthy. Everyone should try it. 🙂

  2. I tried chia seeds for the first time yesterday, by adding them to my usual crispbread recipe, and it turned out to be the best ones I’ve ever made! Chia seeds to the people! 😀

 17. Synnøve

  Kjempebra innlegg 😀

 18. Hei Caroline 🙂
  Kunne ikke du prøvd deg på en oppskrift med lavkarbopasta en gang? 😀 Jeg bare elsker pasta, og dette savner jeg så fælt i lavkarbokostholdet. Hadde vært artig å sett hvordan du hadde laget det! Er så glad i oppskriftene dine, bruker dem hele tiden <3 Klem

 19. Hei! Du burde plante mynte i hagen! 🙂 Kommer igjen år etter år og det tar ikke lang tid før du har nok til å selge – det vokser nemlig i store mengder! Anbefales. – Også kan du lage myntete! Bare å putte noen blader i ei tesil. 🙂

  1. JA! Det var lurt, kanskje vi skal gjøre det 🙂

 20. Mange gode snack-tips! Jeg må virkelig skjerpe meg på kostholdsfronten, så det var fint med gode tips til sunnere snacks 🙂

 21. HJELP….!! Sitter i USA og har fått beskjed om å holde meg til 150 gram karbohydrater om dagen før sukkerbelastningstest (gravid). Legen hadde ikke noen «meny», men mente det bare var å telle.. Joda, prøver å finne ut av dette på nett, men ikke så lett. Har du et tips til en dagsplan? Skal bare være for de neste tre dagene så trenger ikke være så spennende;) På forhånd hjertelig tusen takk!!!

 22. Babybel, blåbær og cherrytomater er mine favoritt snacks fortiden! Trodde jeg forresten var den «eneste» som spiste babybel uten å ha den på brød eller noe, hahaha – godt å se det er flere som spiser den «bar» 😀 ! Ha en god sommer!

 23. Hei Caroline!

  Har du en link til beholderen fra Etsy? Er helt vild med den!

 24. Hei 🙂

  Et tips er å plante mynten ut, da trenger du ikke kjøpe i butikken og den vokser så fint ute.

 25. Jeanette

  smakte 70% sjokolade her om dagen.synes ikke den var så sterk,så jeg begynte nesten å lure på om de hadde glemt å ta i chilien! 😛

  1. den fra lindt er MYE bedre 🙂

 26. Når du kommer jordbær og hindbær i dit isvand er de så frosne eller optøet?

  Kærlig hilsen
  En dansk læser 🙂

  1. Da er de optøet / tint 🙂

 27. Hei, og god morgen!

  Leser bloggen din nesten daglig, men kommenterer aldri. Det er vel på tide… Så her kommer en kommentar med litt av hvert 🙂

  For det første, veldig bra at du holder ut med så mange kommentarer / personer som er ute etter å «ta deg». Mange ser ut til at de kan jobben din bedre enn det du gjør. Det er jo veldig synd at folk ikke ser hvor gjennomført arbeidet ditt er, og har et ønske om å alltid være først ute med pekefingeren. Dette gjelder også instagram, er innom din instagram jevnlig og blir helt sjokkert over hvor høyt folk ropet ut sine meninger. Poeng til deg for å klare å holde tilbake sinne og frustrasjon når folk kommenterer dine ferdigheter som mor og hele tiden skal «lære deg» noe.

  Ellers, dette innlegget likte jeg. Håper på mer slikt. Jeg er selv ganske opptatt av sunt og variert kosthold. Har faktisk testet ut litt ting som chiafrø, hvetegress, kokosolje, acaipulvet og macapulver. Har du testet noe slikt og har du «troen» på slike ting? Gojibær så jeg forresten her om dagen på søstrene grene. Vet du om det er forskjell i kvalitet på slike varer?

  En annen ting, jeg kunne tenke med å teste ut litt mer mat med lavere andel karbohyderater. Jeg spiser ikke kjøtt, og går derfor litt fort tom på ideer da jeg ikke alltid føler at jeg blit mett. Har du noen tips? Og hvordan er det egentlig med bønner, linser, kikerter, quinoa og lignende? Er det no go med tanke på lavkarbo, eller er noen av de ok. Disse tingene blir jeg i hvert fall i større grad mett av.

  Mange spørsmål fra ei som i utgangspunktet kun hadde tenkt til å si hei.

  Til slutt: husk at det er flere med negative kommentarer og kritikk som kommenterer fremfor oss fornøyde lesere. Jeg har jo lest bloggen din i flere år, og legger aldri igjen noen spor. Rett og slett fordi jeg ikke har noe å utsette deg på og en fornøyd med å lese bloggen din til morgenkaffen og kveldssnacken.

  Ha en fantastisk uke!

  1. Tusen takk for så fine ord, det gjør meg utrolig glad og veldig takknemlig at noen forstår 🙂

   Skal innrømme at jeg ikke helt har troen på slike ting du ramser opp, men gojibær spiser jeg – hovedsakelig fordi det er godt 🙂 Jeg har troen på et sunt og balansert kosthold uten å være fanatisk, med så mye ren mat som mulig og mat laget fra bunnen av 🙂 Jeg tror ikke det spiller noen rolle hvor du kjøper bærene, det er jo bær uansett? 🙂

   Klem til deg med ønske om en fantastisk uke 🙂

 28. Hei 🙂
  Kan du linke til den beholderenpå bildet? Skulle hat en sånn selv :))

 29. jeg jobber også hjemme for tiden, så disse tipsene var midt i blinken – tusen takk!

 30. Rikke Nilsen

  Hm, jeg er helt motsatt enn de andre tydeligvis. Jeg føler dette er et helt vanlig blogginnlegg, og skjønner ikke hvorfor så mange skal kommentere sponsing, reklame og merking. Skjønner at det er viktig å få med, men for meg er det ikke vanskelig å skjønne at treningsbuksen er sponset og at det er reklame for getinspired da du i innlegget tydelig skriver at dette er et sponset produkt. Nei, dette syntes jeg rett og slett blir for dumt – og som du sier, du kan nok jobben din.

  Du stråler, du er så motiverende og innleggene dine skriker til meg. Er det en blogg jeg absolutt må innom daglig så er det din. Mange bloggere er flinke til å legge ut så livet virker perfekt, og selv om du fokuserer på alt det positive som hender i livet ditt så får jeg ikke samme følelsen hos deg. Alt virker så mye mer ekte. Jeg er smart nok til å skjønne at livet som Caroline ikke er en dans på røde roser til enhver tid, men jeg er også smart nok til å skjønne at livet du har nå er bedre enn du noen gang kunne drømme om.
  Jeg er rett og slett imponert over deg, og skulle ønske jeg kunne få sett hvordan du er i virkeligheten.
  Stå på videre, du er awesome! 🙂

  1. Du er fantastisk, Rikke! Jeg ble så glad da jeg leste kommentaren din, tusen takk! 🙂

   Stor klem!

   1. Signer denne 🙂 Love u C. ♡

   2. Signer denne 🙂 Love u C. ♡

 31. Må bare komentere det med reklame/snikreklame. Hvorfor er lesere så veldig opptatt av dette.
  Se godt etter på bildene her. Ikke på et eneste produkt synes merkevaren. Det at vi vet eller kan gjette oss til hva det er, sier regelverket ingenting om. Vi kan ha en Kims Lek på merkevarer og se hvor mange riktige vi får. Og en annen ting, hva spiller det for noen rolle om det er merket reklame øverst eller nederst i innlegget. Hvis det står øverst så har du blitt advart liksom, men hva skjer hvis det står nederst?Får man en eller annen traume ? Eller liker man av prinsipp ikke at bloggere tjener penger på reklame eller anbefalinger av produkter? Da anbefaler jeg at man slutter å lese blogger. Denne blogg verdenen er bygd opp rundt et komersielt aspekt. Å tro noe annet er naivt. Like it or not!
  Ha en fin uke Caroline:)

 32. hei, flott innlegg. litt på siden det jeg skal spørre om nå. lurte litt på om du gidder å lage noen innlegg med «sommermat» på grillen osv? hvis du har noen gode oppskrifter på salat hadde det også vært kjekt ! ha en fortsatt riktig god sommer:)

 33. Såå mykje godt! Kjekt med sånne innlegg 🙂

 34. Heisann 🙂 De glassene, er de av glass eller plastikk? 🙂

 35. Den som kunne småspise og fortsatt holde vekten. Heldige du!

  1. Jeanette

   ALLE kan «småspise sånn og holde vekten» hvis de trener i tillegg. Kan ikke sitte på rumpa og trykke i trynet og forvente å holde vekten vettu 😉

  2. Jeg småspiser sånn, og går ned i vekt. Spiser tre måltider om dagen, med små mellommåltider jevnlig, og har gått ned nesten 5 kg den siste mnd. Både endring i spisevaner og treningsmetoder har gjort at jeg går ned i vekt 🙂

 36. åh vad gott det ser ut, inte för mycket liksom 🙂

  https://jennyakerlundberg.devote.se/

 37. Den cheddaren var helt fryktelig, haha:p Jeg har den liggendes, men klarer ikke spise den.

 38. Hei, kjære Caroline! Jeg strever med vekten min, og vil stille deg et spørsmål på bakgrunn av dette. Håper du vil ta deg til til å svare hvis du tenker at du (eller Lars Christian, som studerer ernæring) har noe å komme med som kan hjelpe meg og andre i lignende situasjon.

  Jeg strever med undervekt og ønsker å legge på meg. Samtidig ønsker jeg å spise lavkarbo da dette gjør at jeg fungerer bedre psykisk. Jeg har bare spist lavkarbo en ukes tid, så det er ikke lavkarbo som har gjort meg undervektig- dette har jeg slitt med siden jeg ble alvorlig undervektig for noen år siden grunnet sykdom. I etterkant har jeg vært normalektig i perioder, men dette krever at jeg har et stort fokus på å spise ekstra mye, og har jeg det for travelt til dette en periode, raser vekten av meg igjen.. Jeg tenker at lavkarbo KAN hjelpe meg til å gå opp i vekt siden jeg spiser energirik mat, samtidig hører jeg jo at de fleste som spiser lavkarbo går NED i vekt, og dette er jeg redd for at skal hende med meg også. Grunnen til at jeg spør deg om jeg kan spise lavkarbo for å legge på meg, er at du i det minste klarer å spise lavkarbo uten å gå ned i vekt, men heller bygge en sunn og sterk kropp. Dette ønsker jeg også å få til.

  Jeg har også et spørsmål om trening og lavkarbo: Jeg trener (egentlig) både yoga, styrke og kondisjon, men har nærmest hatt treningstri de siste ukene etter jeg oppdaget hvor mye jeg hadde gått ned i vekt de siste månedene. Jeg ønsker å begynne å trene igjen, og lurer dermed på om dette er greit med en gang man har gått over til lavkarbo. Jeg lurer på om kroppen først trenger en periode til å lære seg å fylle opp glykogenlagrene på en ny måte ettersom jeg ikke tilfører den karbohydrater. vet du eller Lars Christian noe om dette? hvordan gikk det med treningen deres den første/de første ukene med lavkarbo? eller hadde dere en kortere periode med treningsfri?

  Jeg håper du vil ta deg til til å svare! De hjerteligste hilsener fra ei som ønsker å være anonym i dag. <3

 39. Hva spiser du til de små røde ostene?
  Eller spiser du de alene?

  1. Jeanette

   De er jo så gode å «maule» 😀

 40. Anne Lise

  Hei!

  Hvor har du kjøpt den fine koppen med sugerør? 🙂

  Ha en fin dag!

   1. Takk for svar 🙂 Sånn skal jeg kjøpe hvis de har flere igjen 🙂

    Du får uhorvelig mye tyn, håper du klarer å riste det av deg. Jeg vil faktisk tro at mange er sjalu. Hvis jeg hadde hatt din viljestyrke hadde jeg vært både slank og aktiv ++ Det er nok mange som ikke klarer å forholde seg til at du faktisk klarer å leve det livet du ønsker å leve. Og da er det lett å hate, istedet for å bli inspirert. Jeg må innrømme at jeg selv har blitt nedtrykt av å lese om alt du klarer, og hvordan livet ditt virker, fordi jeg har utfordringer som gjør at jeg ikke er helt der selv. Men kunsten er vel å bruke det som en inspirasjon isteden? Synes det er kjempebra for deg det ser ut som at du mester livet så godt 🙂 Keep up the good work! ( Og husk at det ikke alltid MÅ være perfekt da ;))

    Ha en finfin sommer!

 41. Hei!
  Tips til deg med hage og plass: plant sukkererter neste vår, så kan du knaske i vei. De er så lettstelte og enkle, og ingenting er som å plukke de rett fra egen hage. Det samme gjelder mye annet også, men et sted må man jo begynne 🙂

  1. Tusen takk for tips 🙂

 42. Hei Caroline:)

  Hva er grunnen til at du ikke ønsker å svare på om det er reklame?
  Det er ikke ment som kritikk.

  1. Er jo ingen som har spurt om det er reklame?

   1. Jeg spurte, men du godkjente ikke kommentaren.

    Er det reklame?

   2. Fant den i spam 🙂

    Det som er reklame fremgår tydelig av bloggposten. I dette tilfellet er det buksen 🙂

   3. Andrea

    Hvorfor havner noen kommentarer som spam, mon tro?

   4. Jeg får ca. 1000 kommentarer hver dag som fanges opp av spamfilteret. Av disse 1000 er det noen få, kanskje 5-10 som egentlig ikke er spam. Det er sjeldent jeg orker å bruke tid på å gå gjennom spam-boksen.

   5. Ingvild

    Hva fanges opp av spamfilteret da?

   6. Usikker, jeg har ikke sjekket opp hvordan programmet fungerer i detalj 🙂

 43. Fint innlegg, Caroline!

  Da du og Lars Christian gikk over til et lavkarbo-kosthold, fortsatte dere styrketrening som før? Jeg gikk over til lavkarbo for fullt i går, og er usikker på om jeg bør ta en pause i treningen da musklene mine er vant til å få «glykogenpåfyll» fra karbohydrater. Har du/dere noen erfaringer å dele? 🙂

  Klem fra en fast leser <3

  1. Vi fortsatte å trene som normalt 🙂 I starten kan du nok oppleve at ting er litt tyngre, men etter 3-4 uker løsner det litt. Evt. kan du starte litt gradvis 🙂

   1. Tusen takk for svar! :):) Nå føler jeg meg tryggere på å fortsette å trene som normalt 🙂 var litt redd for at musklene mine skulle bli som slappe rosiner, haha!

    Forresten, gikk dere noe ned i vekt (som man leser at de fleste gjør)? Jeg vil IKKE gå ned i vekt da jeg er undervektig og heller vil legge på meg- både fett og muskler. Selv om mange overvektige går ned i vekt, er jo du på en måte et «bevis» på at man kan bygge en sunn og sterk kropp på lavkarbo uten å gå ned i vekt (for det antar jeg at du ikke gjør.) Håper jeg kan klare å gå opp i vekt med lavkarbo og trening. Kanskje du eller Lars Christian vet noe om hvorvidt dette er mulig og/eller er en bra plan? 🙂 Supert hvis du eller Lars Christian har noe kunnskap eller erfaring om dette :):)

    Til slutt: takk for at du er den du er, Caroline <3<3<3 Jeg er så glad for at du (gjennom bloggen) er en del av livet mitt 😉 klem!

   2. Nei, ingen av oss gikk noe spesielt ned i vekt 🙂 Det er også fullt mulig å gå opp i vekt på lavkarbo, men da ville jeg kanskje passet på å få i meg litt mer karbohydrater enn normalt 🙂

 44. Hei! 🙂
  Hva heter beholderen? Eller hva søker man på når man skal finne den på Etsy?

  1. Det lurer jeg på og:D

   1. Søk på smoothie jar 🙂

 45. Så bra innlegg!! Jeg ble skikkelig inspirert og koser meg nå med Kesam Vanilje/lime, blåbær, bringebær og kanel 🙂 Hadde ikke fått med meg den lime-versjonen engang… Tusen takk for at deler tips med oss 😀

 46. Hei!
  Masse godt! Du er flink, og er den eneste bloggen jeg leser regelmessig.

  Imidlertid; vil du fortelle litt om hvorfor du faller mer og mer bort fra den mer strenge formen for lavkarbo som dere hold dere til i flere år?
  Det er interessant for oss andre som også spiser lavkarbo å vite hvorfor du ser ut til å gå mer over til mindre fett og mer «lette» meieriprodukter som kesam. For ikke å nevne all den frukten!

  Håper du ønsker å dele din erfaring 🙂

  1. Jeg har ikke beveget meg bort i fra noen spesiell form for lavkarbo, men noen av lettproduktene er rett og slett bedre 🙂 Frukt har jeg aldri holdt meg borte fra, men jeg inntar ikke spesielt store mengder nå heller. Frukt er «lov» på et lavkarbokosthold, med mindre du har stort behov for å gå mye ned i vekt 🙂

 47. Ja – jeg ble sulten! Og jeg faster..
  Hjelpes haha 😀

 48. Får du sponset kesam????

  1. Er dette et seriøst spørsmål?

   1. Rikke Nilsen

    Woho, nå fikk jeg meg en god latter!

 49. Har mye av det samme i kjøleskapet. Må det ellers blir det til at man heller spiser mer usunt når man blir «fysen».
  du har så utrolig flott mage. Hvordan får du den så fin? Etter tre barnefødsler har jeg fortsatt klart å holde meg nogenlunde slank og føler jeg er heldig som har sluppet unna strekkmerker etc.
  men magen sliter jeg med. det er ikke mye løshud men «gravidmage» jeg sliter med. når jeg trekker magen inn er den flat,hvis ikke står den rett ut.
  jogger 3-4 ganger i uken og har da også lett styrke på mage/rumpe. spiser også helt greit. ca 1500 kcal om dagen, innimellom. ønsker nemlig ikke å gå mye ned i vekt, maks 4-5 kg.
  føler «alt» ligger på magen nemlig:P har du noen tips?

 50. mums! synd att jag själv aldrig äter sån god frukost!:(

  https://jennyakerlundberg.devote.se/

 51. Hei!

  Jeg vurderer en uke nå på sunprime miramare Rhodos.

  Var dere fornøyd der? Jeg ønsker god service, mat, rom og bade-solemuligheter + lett å komme fram og tilbake til Rhodos by 🙂

  1. Jeg synes ikke stranden var spesielt fin, men alt det andre du beskriver var veldig bra 🙂 Ingen problemer med taxi inn til Rhodos by.

   1. Tusen takk for svar 🙂 Lette etter reiseguiden din derfra, men fant den ikke.

   2. Så snilt -1000 takk 🙂

 52. Masse gode tips, fysøren for en inspirasjon du er! Men jeg savnet makrell i tomat 😀 Jeg elsker det og spiser det hver eneste dag :p namnam!!

  1. Makrell i tomat er fast innslag til frokost her 🙂

 53. Så smuk du dog er!

  Tænker lidt på hvor du har købt de smukke stole henne?

  Fortsat god aften.

  -Vanessa 🙂

  1. Tusen takk 😀

   TM Design 🙂

   1. Vanessa

    Ih mange tak skal du have! 😀

 54. Kesam lime med Synnøve sin hjemmelaga granola og blåbær oppi er helt himmelsk 🙂 🙂

 55. Camilla S

  Vet du om man kan spise babybel når man er gravid? Har hatt lyst på soden dag 1, men har ikke fått rotet meg til å spurt noen om det enda, så benytter muligheten her 🙂 hehe! Husker ikke om jeg så noe med at du spiste det under graviditeten, så spør istedet jeg 🙂

  1. Det går helt fint 🙂

 56. Unnskyld meg, men du er vel klar over at du må merke at det er reklame? Alle vet jo at du har fått sponsa de tomatene, ikke våg å påstå noe anna, snikreklame high level det der! Haha neida, jeg bare tuller:) Tusen takk for flott inspo innlegg, det er jaggu ikke alltid like lett å få nye ideer til snack- takk for tips!:) Merker hvor viktig det er å ha noe tilgjengelig i kjøleskapet, og særlig nå som jeg har ferie. Det er jo nesten så jeg blir rastløs på et vis når det ikke er noe å snacke på, rart med det, haha:) Fortsett med den jobben du gjør, det er nok ikke uten grunn at bloggen din er både den største og mest gjennomførte i Norge. Ha en flott sommer, flinke og flotte du<3

  1. Haha 😀 Må innrømme at jeg rynket litt på nesen når jeg begynte å lese kommentaren din. Sier kanskje litt om hvilke andre kommentarer som ramler inn i løpet av dagen :O

   Ha en flott sommer du også <3

 57. Hei!
  Jeg synes det er trist at kommentaren min på gårsdagen innlegg ikke blir besvart, men at du bruker energi på å svare på mange av de negative og krasse kommentarene som kommer. Min kommentar var bare positiv og jeg spurte om råd ang en kjole.

  1. Holder på å besvare kommentarer nå, det tar dessverre litt tid :/

  2. Jeg har svart deg 🙂

   1. Takk! Beklager at jeg ble litt vel ivrig på å få svar;)

 58. Hei veit du korleis man kan lage heimalaga iskaffe?

  1. Denne er veldig god, ihvertfall: https://www.matmerk.no/okologisk/iskaffe

 59. Ingrid G

  He he ja jeg ble sulten av å se på det bildet! Det er i den retning der de matvarene jeg spiser også. Jeg er dessverre ikke glad i mørk sjokolade, skulle ønske jeg likte det bedre. Det blir for bittert dessverre. Det brukes jo i mange oppskrifter også, og så er det jo den sunneste sjokoladen når kakaoprosenten kommer over et visst nivå.
  Takk for at du sa hvor beholderen er fra, jeg er nok en av dem som lurer. 😉

  Hilsen Ingrid G

 60. Hei hei 🙂 Tusen takk for tips! Jeg er også en småspiser og fant mye tips i dette innlegget. Jeg bare lurer på om den skålen med kesam og bær, f.eks. regnes som et måltid eller et hovedmåltid? Jeg har forstått det slik at du spiser 3 hovedmåltider per dag? 🙂

  1. Kanskje lunsj eller frokost 🙂

 61. Kathrine

  Hei Caroline! 🙂
  Jeg vet ikke om dette er riktig sted å spørre, men jeg lurer bare på om du levde på lavkarbo når du var gravid? Jeg og mannen min prøver å lage en baby, men jeg ønsker (og bør) også gå ned noen kilo og å få en sunnere livsstil. Det er supermotiverende å følge bloggen din både mht kosthold og trening, og ble bare litt nysgjerrig på om du vet om det er fornuftig å leve etter LCHF-metoden også dersom jeg skulle bli gravid?
  Ønsker deg en fortsatt fin dag i det nydelige været! 🙂

  1. Det går fint an å spise karbohydratredusert selv om du er gravid, men jeg ville ikke kombinert graviditet med vektnedgang :/ Om du skulle bli gravid og ønsker å følge et lavkarbokosthold, ville jeg valgt en moderat variant, og ikke noe som ligner på de strengeste variantene. Du vil komme langt med å kutte ut brus, juice og kutte ned på de største karbohydratkildene som brød og middagstilbehør som pasta og ris 🙂

 62. hi, where You bought this jar with straw? 🙂

 63. Benedicte

  Jeg pleier også å ta storinnhandling hver mandag. Viktig å ha mye sunt i kjøleskapet når en ny uke begynner! Jeg må få anbefale deg en nøtteblanding. Nøttifrutti heter den. Jeg anser den som den beste nøtteblandingen i hyllen 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *