food: my must haves for mondays

IMG_7498.jpg

Hver mandag fyller vi opp kjøleskapet for hele uken, og utenom frokost og middager, blir alltid handlekurven fylt opp med det lille ekstra som jeg elsker å ha tilgjengelig. Jeg jobber jo hjemmefra og sitter mye foran dataskjermen, så når kjøleskapet frister, er det deilig å ha noe godt og sunt tilgjengelig. Mine favoritter er som regel det du ser på bildet over, altså: nøtter, epler, bær, tomater, mørk sjokolade, babybel, plommer eller noe annet godt i samme kategori, iskaffe, sukkererter, lime, sitron, mynteblader og de tre jeg aldri hadde klart meg uten: kesam med vanilje, lime samt cottage cheese. 

___________________________________________________________________________________________________________

Sukkererter og cherrytomater knasker jeg på nesten hele dagen, og ofte bruker jeg frokostsalat som dipp. Babybel må jeg bare ha tilgjengelig, det er så godt! Har dere smakt den nye med cheddar? Oh, heaven! Lime, sitron og mynte bruker jeg for å lage deilig isvann som jeg har stående i kjøleskapet. Jeg bruker ofte bringebær og jordbær i vannet også, det er så godt! 

IMG_7504

– beholderen er forresten fra etsy, vet mange lurer på det – 

IMG_7510

Cottage cheese og kesam med både vanilje og lime blander jeg ofte og spiser sammen, eller jeg spiser det hver for seg, men jeg må alltid toppe det med bær eller frukt og helst litt kanel. Til kaffen går det gjerne med en liten sjokoladeknekk nesten hver dag, og nøtter er det alltid kjekt å ha tilgjengelig om sultfølelsen skulle melde seg. Dessuten synes jeg de små posene er så fine å ha i vesken. 

IMG_7515.jpg

___________________________________________________________________________________________________________

Håper du kan plukke opp noen tips, eller at du ble sulten 🙂 Nå skal vi lage oss kveldsmat og parkere foran tv-skjermen. Ønsker dere en nydelig kveld! 

IMG_7624

Disse buksene fikk jeg sponset av Get Inspired for en tid tilbake, de er fra Kari Traa og akkurat nå får du dem på tilbud til bare 349,-. De er jo så kule, løp og kjøp! Finnes her 🙂 

– ♥ – 

137 kommentarer

 1. Hei!

  Jeg vurderer en uke nå på sunprime miramare Rhodos.

  Var dere fornøyd der? Jeg ønsker god service, mat, rom og bade-solemuligheter + lett å komme fram og tilbake til Rhodos by 🙂

  1. Jeg synes ikke stranden var spesielt fin, men alt det andre du beskriver var veldig bra 🙂 Ingen problemer med taxi inn til Rhodos by.

   1. Tusen takk for svar 🙂 Lette etter reiseguiden din derfra, men fant den ikke.

   2. Så snilt -1000 takk 🙂

 2. Masse gode tips, fysøren for en inspirasjon du er! Men jeg savnet makrell i tomat 😀 Jeg elsker det og spiser det hver eneste dag :p namnam!!

  1. Makrell i tomat er fast innslag til frokost her 🙂

 3. Vanessa

  Så smuk du dog er!

  Tænker lidt på hvor du har købt de smukke stole henne?

  Fortsat god aften.

  -Vanessa 🙂

  1. Tusen takk 😀

   TM Design 🙂

   1. Vanessa

    Ih mange tak skal du have! 😀

 4. Kesam lime med Synnøve sin hjemmelaga granola og blåbær oppi er helt himmelsk 🙂 🙂

 5. Camilla S

  Vet du om man kan spise babybel når man er gravid? Har hatt lyst på soden dag 1, men har ikke fått rotet meg til å spurt noen om det enda, så benytter muligheten her 🙂 hehe! Husker ikke om jeg så noe med at du spiste det under graviditeten, så spør istedet jeg 🙂

  1. Det går helt fint 🙂

 6. Ingvild

  Unnskyld meg, men du er vel klar over at du må merke at det er reklame? Alle vet jo at du har fått sponsa de tomatene, ikke våg å påstå noe anna, snikreklame high level det der! Haha neida, jeg bare tuller:) Tusen takk for flott inspo innlegg, det er jaggu ikke alltid like lett å få nye ideer til snack- takk for tips!:) Merker hvor viktig det er å ha noe tilgjengelig i kjøleskapet, og særlig nå som jeg har ferie. Det er jo nesten så jeg blir rastløs på et vis når det ikke er noe å snacke på, rart med det, haha:) Fortsett med den jobben du gjør, det er nok ikke uten grunn at bloggen din er både den største og mest gjennomførte i Norge. Ha en flott sommer, flinke og flotte du<3

  1. Haha 😀 Må innrømme at jeg rynket litt på nesen når jeg begynte å lese kommentaren din. Sier kanskje litt om hvilke andre kommentarer som ramler inn i løpet av dagen :O

   Ha en flott sommer du også <3

 7. Hei!
  Jeg synes det er trist at kommentaren min på gårsdagen innlegg ikke blir besvart, men at du bruker energi på å svare på mange av de negative og krasse kommentarene som kommer. Min kommentar var bare positiv og jeg spurte om råd ang en kjole.

  1. Holder på å besvare kommentarer nå, det tar dessverre litt tid :/

  2. Jeg har svart deg 🙂

   1. Takk! Beklager at jeg ble litt vel ivrig på å få svar;)

 8. Hei veit du korleis man kan lage heimalaga iskaffe?

  1. Denne er veldig god, ihvertfall: http://www.matmerk.no/okologisk/iskaffe

 9. Ingrid G

  He he ja jeg ble sulten av å se på det bildet! Det er i den retning der de matvarene jeg spiser også. Jeg er dessverre ikke glad i mørk sjokolade, skulle ønske jeg likte det bedre. Det blir for bittert dessverre. Det brukes jo i mange oppskrifter også, og så er det jo den sunneste sjokoladen når kakaoprosenten kommer over et visst nivå.
  Takk for at du sa hvor beholderen er fra, jeg er nok en av dem som lurer. 😉

  Hilsen Ingrid G

 10. Sunniva

  Hei hei 🙂 Tusen takk for tips! Jeg er også en småspiser og fant mye tips i dette innlegget. Jeg bare lurer på om den skålen med kesam og bær, f.eks. regnes som et måltid eller et hovedmåltid? Jeg har forstått det slik at du spiser 3 hovedmåltider per dag? 🙂

  1. Kanskje lunsj eller frokost 🙂

 11. Kathrine

  Hei Caroline! 🙂
  Jeg vet ikke om dette er riktig sted å spørre, men jeg lurer bare på om du levde på lavkarbo når du var gravid? Jeg og mannen min prøver å lage en baby, men jeg ønsker (og bør) også gå ned noen kilo og å få en sunnere livsstil. Det er supermotiverende å følge bloggen din både mht kosthold og trening, og ble bare litt nysgjerrig på om du vet om det er fornuftig å leve etter LCHF-metoden også dersom jeg skulle bli gravid?
  Ønsker deg en fortsatt fin dag i det nydelige været! 🙂

  1. Det går fint an å spise karbohydratredusert selv om du er gravid, men jeg ville ikke kombinert graviditet med vektnedgang :/ Om du skulle bli gravid og ønsker å følge et lavkarbokosthold, ville jeg valgt en moderat variant, og ikke noe som ligner på de strengeste variantene. Du vil komme langt med å kutte ut brus, juice og kutte ned på de største karbohydratkildene som brød og middagstilbehør som pasta og ris 🙂

 12. Zuzanna

  hi, where You bought this jar with straw? 🙂

 13. Benedicte

  Jeg pleier også å ta storinnhandling hver mandag. Viktig å ha mye sunt i kjøleskapet når en ny uke begynner! Jeg må få anbefale deg en nøtteblanding. Nøttifrutti heter den. Jeg anser den som den beste nøtteblandingen i hyllen 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *