my kind of wonderland

Hei ukestart! Jeg sitter egentlig og jobber med et innlegg som handler om trening og mine faste matinnkjøp hver mandag, men plutselig dukket denne vakre skapningen opp. Først trodde jeg det var Hugo som hadde sneket seg ut, men da jeg så to ganger forsto jeg at det var en liten rev. Stakkar, håper ikke den har gått seg bort fra mamman sin. Har du sett noe så nydelig? Dette er noe av sjarmen ved å bo her vi bor: ikke bare den fredelige følelsen, roen og stillheten, men muligheten til å oppdage naturen og ville dyr på kloss hold, det er nesten litt magisk. Og når jeg ser blikket på denne klarer jeg ikke å la være å tenke på at noen faktisk bruker pels. Vær så snill og ta avstand fra det. 

IMG_7216

IMG_7232

___________________________________________________________________________________________________________

Håper dere vil kikke innom senere for litt innspill på trenings- og matfronten. Jeg får jobbe videre, så sees vi snart igjen 

73 kommentarer

 1. Åh, vi har en söt räv hemma hos oss med i trädgården. Den kommer ibland. Och den är så söt 🙂

 2. Kristiane

  Vil tipse deg om en kjempefin topptur opp til «Mælakollen» (475 moh.) i Siljan 🙂
  30-40 min oppover hvor man virkelig får aktivisert rompe, lår og ikke minst kondisen!!
  Man parkerer på plassen rett ved ferista man kjører over rett før man kommer ned til Siljan 🙂
  Burde prøves 😀

  1. Takk for tips 🙂

 3. Er alt for dårlig på å kommentere, men må bare applaudere flotte bilder, og din oppfordring til å ta avstand fra pels.
  Jeg tror at alt for få tenker over og skjønner at det faktisk er en skapning som har måttet bøte med livet for (for eksempel) en pelskrage.
  Veldig flott at du, som er et forbilde for veldig mange, tar avstand fra denne forferdelige næringen.

  1. Mona Therese Hyttedalen

   Enig, enig !!!

 4. Hei Caroline 🙂
  I dag tidlig lå jeg og vurderte om jeg skulle sove 1,5 time lenger eller dra på trening. Leste litt nyheter og tenkte at jeg skulle sove, men så sjekket jeg heldigvis bloggen din og, og da fikk jeg motivasjon og en dytt til å komme meg opp og ut på trening. Har vært fast leser i mange år, men kommenterer sjelden.
  Takk for en motiverende og bra blogg 🙂
  God sommer! Heidi 🙂

  1. Alltid hyggelig å kunne motivere 🙂

   God sommer til deg også <3

 5. Fantastisk sted bo, for en hyggelig overraskelse!
  Og tusen, tusen takk for at du fortsatt holder fokus på pelsbruk og avstand fra det. Det respekterer jeg deg veldig for, særlig ettersom det er en type fokus som du på ingen måte har noen interesse av å fronte. (Med tanke på økonomisk fortjeneste eller lignende, det gjør du kun fordi du har et godt hjerte og respekt for at det finnes annet liv på jorden enn mennesker som man må ta hensyn til) tusen takk!

 6. Flotte deg! Er veldig glad for at du tar avstand til pels, og at du oppfordrer andre til å gjøre det samme. Bra at du har gode verdier ♡

 7. Lille vakre, ser litt trist ut synes jeg<3<3 Må være fantastisk å bo på en sånn plass<3

 8. Så fin! 😀

 9. Awww! Den er jo bare SÅ søt!

 10. Pels blir heldigvis mer og mer ut.Ser uansett skikkelig harry ut.

 11. Åh, noget så sød! Du har ret, det er helt sikkert magien ved at bo på landet. De rige natur- og dyreliv.

 12. Yaaay, elsker innlegg om trening! 😀 Herlig start på en mandag!

 13. Herregud så skjønn! ♥
  Vi bor også rett ved skog og jorder, og har masse dyreliv rundt oss. Vi mater rådyrene hver vinter, og det er veldig koselig. Ungene er veldig opptatt av det, og passer på at vi legger ut mat hver eneste kveld! Elsker å bo på landet!
  Ha en flott dag!

 14. Hei Caroline,

  Så enig i det – ta avstand fra pels og ta vare på dyra og naturen!
  Nydelig video dere hadde laget!
  Gleder meg til innlegget om mathandling og trening – alltid gode innlegg fra deg!

 15. Åh, så utrolig skjønn liten rødrev. Sier meg enig med at slike øyeblikk er nesten litt magiske.. Her om dagen kjørte jeg rolig hjemover fra ei venninne, da en liten bambi løp over veien og bort på en jorde. Der stoppet den opp, snudde seg og så seg tilbake og rett på meg. Jeg hadde jo også stoppet opp, måtte bare nyte synet av denne vakre skapningen. Så flott at du engasjerer til å ta avstand fra pels! Vi har jo ingen grunn til å kle oss med det.

 16. Fantastisk innlegg!

 17. Bare et spørsmål, ikke ment som kritikk, bare noe jeg lurer på. Siden du nevner dette med pels osv og du synes det er så forferdelig, hvorfor mener du da at det å bruke skinn er helt greit? For det er jo i bunn å grunn det samme, bare at skinn, det er huden til dyret..?

  1. Skinnproduksjonen er mye mer dyrevennlig og i stor grad brukes da hele dyret 🙂

   1. Lisa Marie

    Og du har fullt overblikk over all pelsproduksjon kontra skinnproduksjon..? Forstår ikke at man ikke fronter mer pels og naturlig bekledning, som ikke ædelegger naturen når man kaster det, men faktisk råtner opp. Er du sikker på at dunjakka de er laget med dun fra ender som kun har flyvet fritt og hatt det godt? Osv osv… Jeg liker heller ikke at dyr lider eller at noen som helst produksjon går utover dyr eller mennesker, men synes at det er til diskusjon om det er det værste man kan kle på seg. Sjøl har jeg en arvet pels som jeg har sydd om, vil 1000 ganger heller ha den på enn noe masseprodusert kunststoff!
    Det er heldigvis opp til den enkelte, reven var veeeldig søt og det er det jo ikke noe tvil om 🙂

   2. TAKK for disse innspillene! Pelsdebatten er stort sett helt håpløs, for alt for mange tenker svart-hvitt! Jeg tenker at i første omgang får man neppe avskaffet pels, og da er det bedre å bruke norsk pels enn for eksempel importert fra Kina (orker ikke snakke om det en gang). Likevel burde man få flere reguleringer og oppfølging på pelsdyrfarmene, så forholdene kan bli bedre! Jeg får ofte kritikk fra folk pga. pelskrage på min parkas. Jeg hadde kanskje ikke kjøpt en jakke til med pelskrage, men kommer ikke til å slutte og bruke den jeg har. Folk med dunjakker fra Jean Paul og BikBok kan kritisere meg, men på de nevntes hjemmesider står det INGENTING om dyrevelferd, Dette tar jeg som et veldig dårlig tegn! Pels er lett synlig, men mange glemmer dunet fordi det er usynlig. SJEKK hvor dunet kommer fra! Helsport, Norrøna, Bergans, Stormberg er bl. a. trygge merker å kjøpe fra (men selvfølgelig kan det være «hestekjøtt i lasagnen» i alle bransjer.) Og helt ærlig? Mange melkekyr og «kjøttet» man spiser har levd store deler av livet på en trang bås! Løsdriftsfjøs er fortsatt i mindretall i Norge. Jeg synes det er veldig bra at folk engasjerer seg i dette, men synes det er feigt å bare ta tak i pelsdebatten. Det er et fåtall som kjøper det (og det er selvfølgelig mye grums), men det er FEIGT å lukke øynene for det som skjer i både matvareindustrien (både med hensyn på dyrevelferd og miljø) og tekstilindustrien hvor folk så og si er slaver! Jeg håper folk tenker over dette og kan prøve å se flere sider!

   3. Godt skrevet, Vilde!

    Reven er kjempesøt, men det er lammet også. (Jada… lammet slaktes forhåpentligvis på en mer human måte)

 18. Så nydelig! 😀

 19. Viktoria

  Åååå så søt!!! Heldige deg som fikk se det sjarmtrollet, og takk for at du delte opplevelsen med oss! 🙂

 20. Christine

  Vi var på vei hjem fra fest i hjembygda mi natt til lørdag. Da mamma plutselig bråremset. Det var ikke mindre enn tre bittesmå revunger som løp rundt på veien. Synes de er av de vakreste skapningene som lever i skogen ♡

 21. Jeanette

  åhh,så skjønn den var! den kommer sikkert på besøk flere ganger.har aldri brukt pels,og skal aldri det heller 😉 forresten: hva sa reven?

  1. Spør Ylvis 😀

 22. Så nydelig han var. Fint å få sånne små glimt av naturen.

  Flott at du holder deg unna pels, men jeg har sett at du har tøfler fra Uggs. Hvordan kan du forsvare måten de driver på (Google mulesing hvis du ikke vet hva det er)? Det er minst like ille som rev og minkfarmer.

 23. Du er en fin sjel du, Caroline. Håper det lille nøstet fant tilbake til mammaen sin <3

 24. Michelle

  åh, så utrolig søt!! Det er fordelen med å bo landlig slik som dere, man får oppleve naturen på en helt annen måte 🙂 håper du har hatt en god start på den nye uken og at du har fått samlet tankene dine i løpet av helgen 🙂 Kom nettopp hjem fra en lang fjelltur, utrolig deilig start på uken 😀

 25. Så søt liten rev
  Lurer veldig på hvordan du klarer å løpe 1 mil på 1 time. Holder du fast tempo på mølla isåfall hvor mye? Jeg klarer kun 5 km på 40 min og holder da 8-10 km/t og må i tilegg ned for å gå. Og blir liksom ikke bedre en dette heller:P

  1. For å kunne løpe én mil på én time må du holde en fart på 10 km/h 🙂 Jeg pleier å variere farten litt.

 26. Såå søt reveunge! Lurte på en ting..Har akkurat blitt mamma til nr 2, og begge mine barn har hatt så vondt i magen første månedene.. hadde ikke Nelia det? Virker som du har tatt henne med rundt fra dag 1..Det har vært helt umulig med mine og det er så trist! Vet aldri når knipen slår til og da er det full alarm i timesvis!

  1. Hadde vondt i magen de 2-3 første ukene, så ga det seg 🙂

   1. Prøv fennikel te, eller probiotika før barn! Fungerer godt på vond mage.

 27. Hei,
  Ser du digger Dexter…det gjør jeg også.
  Hvor langt er du kommet?
  Jeg holder på med siste sesong, sesong 8….Du har mye å glede deg til

  1. Midten av sesong 5 🙂

 28. Hei Caroline! Så nydelig liten en, da! Lurer på om du har rett hår naturlig eller om du har fall/krøller? Kan du lage et innlegg om dine hårrutiner etter vask, og vasker du det hver dag? Synes bare det er kjempefint 😉

  1. Jeg har litt fall 🙂

 29. Har du sett noe så vakkert da! Så fantastisk at du tar avstand fra pels! Ha en fantastisk dag videre!

 30. Så otroligt söt! Jag tycker det är bra att du öppet tar avstånd från päls 🙂

 31. Å herlighet, jeg smelter. SÅ fin den var <3

 32. Så nydelig!

 33. Hei 😀
  Jeg fikk lyst til å lese igjennom alt ang brylluppet ditt fra forberedelser til den store dagen! Ser du har en link i menyen øverdt, men der er det kun linker til samleinleggene. Fant også kategorien i drop down menyen, men når jeg bladde nedover var det siste inlegget det som het «1 år siden» eller noe lignende. Sto at det skulle være over 100 innlegg,men når jeg grykker «tidligere innlegg» kommer det opp en error at siden ikke finnes. Lurer på hvorfor dette skjer?

  Har så lyst til å mimre og få inspo <3 Husker jeg likte de inleggene så godt. Har lest bloggen din helt fra starten.

  Ha en fin dag!

  1. Så rart :/ Skjer det samme fortsatt? Jeg skal sjekke det opp! 🙂

 34. Kjempesøt!! Helt supert at du tar avstand fra pels, tror dine meninger kan påvirke mange!

 35. Saa soet! Jeg husker saa godt da jeg var 10 saa var det en kjempestor elg rett utenfor doeren! Lillebroren min og jeg ble saa redd! Trivelig aa bo paa landet 😉 Ha en fin dag 🙂 xxoo

 36. Ida Charlotte

  Så nydelig ! Og så heldig du er som får oppleve naturlig dyreliv på denne måten! Er totalt enig med deg, folk må skjønne at de må ta avstand fra pels! Bare se på dette fantastiske vesenet i fri natur <3 så mye herligere alt er i sitt naturlige element.

 37. Så ikke bruk pels, men skinn, lær, kjøtt, kylling, og fisk er ok? Hva med de søte kalvene, med store brune øyne, som blir skutt flere ganger i hodet for biff og skinseter, dyr hvis skinn blir brukt til Chanel vesker og Louboutins? Det er lett å ta avstand fra en «obvious» del av næringskjeden, og glemme alt det andre dyreproduserte som vi tar til oss..

  1. Hvor vil du hen med en sånn kommentar, egentlig? Prøver du å si at det er galt å ta avstand fra pelsnæringen? Eller er du selv perfekt på dette området og holder deg unna alt det du ramser opp? Tastaturtøffing.

  2. Er så enig med sophie!! Klarer du å forsvare det hun skriver??

   1. Jeg er ikke vegeterianer og ser ikke problemet med å spise kjøtt og fisk. At kjøttproduksjonen kan bli mer dyrevennlig er jeg enig i, men foreløpig er ikke det noe jeg har tenkt å ta et standpunkt mot. Når det gjelder skinnproduksjonen så brukes hele dyret i langt større grad enn f.eks pelsdyrnæringen hvor kun pelsen brukes.

   2. Sophie

    Anna: Er nok ikke jeg som er «tastaturtøffing» her. Jeg har ikke gått ut og sagt meg enten for eller imot noen ting, det er ikke det verken inlegget eller min kommentar handler om. Vil kun påpeke at mange kan se det som dobbeltmoralsk, steinkasting i glasshus, å offentlig fordømme en side av saken, når flere sider av andre næringer også forårsaker lidelser for dyr. I følge PETA kommer mesteparten av importert lær fra India/ Kina, der kuer tortureres for å slite dem ut, slik at døds-prosessen går raskere. I vestlige land, for eksempel USA blir kuer også grusomt behandlet for produksjon av lær. Både lær og mat industrien skader miljøet, kyllinger og ender blir stablet i bur og griser i knøttsmå båser. Selv om hele dyret brukes så er prosessen den samme, dyret tortureres like mye som en rev gjøres for pelsen sin. Greit å velge å ikke være veganer, men lær brukt i pumps, Mulberry vesker og lærjakker kommer ikke fra dyr som har levd et langt og godt liv på en grønn sommereng.

 38. Heia, så fint at du tar avstand fra pels! Men du bruker jo en del skinn, såvidt jeg vet, og du spiser vel en del kjøtt, som kommer
  fra industrielt dyrehold. Lurer litt på hva du tenker om disse formene for utnyttelse av dyr, i og med at du har sympati med pelsdyr?

 39. Mest sannsynlig så er ikke mora langt unna, håper ikke det i alle fall. Også pleier de som regel å skrike ganske høyt når de kaller på mamma 🙂
  Kjempenydelig revunge:)

 40. Ja tenk at noen syns det er greit atr dyr blir drept KUN for at folk skal se bra ut/pynte seg!

 41. Jeg skjønner meg ikke helt på det du skriver her, du synes det er fælt og drepe dyr for pels. Men har ikke du flere vesker og sko i dyreskinn? Den Michael Kors vesken er jo ekte skinn.

  1. I skinnproduksjonen brukes hele dyret, det gjør det som oftest ikke i pelsproduksjon 🙂

   1. Marita

    Da skjønner jeg. Jeg liker det ikke, men da blir ikke noe kastet bort, selv om det høres litt mobid ut. Jeg spiser jo kjøtt, så jeg burde egentlig ikke si noe. Ha en fin kveld videre 🙂

 42. Åh, takk for at du oppfordrer til å ikke bruke pels, det varmer hjertet til en dyrevenn! 🙂

 43. Heisann 🙂 Må bare kommentere på dette med pels og skinn da jeg synest det er rart at folk ikke ser forskjellen 😉 Pels kommer jo som oftest fra dyr som KUN blir brukt til dette (luksusindustri) rev, mink ol. Skinn kommer jo fra dyr som blir brukt i matindustrien, og i stedet for å kaste huda/skinna så blir den brukt til div og bla vesker osv! Dyret blir altså avlivet hovudsaklig for å bli mat, og på en orntlig human måte. (strenge regler for dette i Norge) (joda har jo alligatorskinn osv og) Så NEI til pels og ja til skinn! 😉 Ønsker deg en strålende dag fine Caroline 🙂

 44. Så fantastisk å bo så tett på naturen! Hadde vært veldig interessant om du kunne skrive et innlegg om dine tanker rundt dyrevelferd f eks når det gjelder pels, skinn, kjøttproduksjonen, dyr som underholdning og forsøk og testing på dyr.

 45. Så nydelig. det gjør meg så glad at du er pels motstander !

 46. Tusen takk Caroline, for at du som er så profilert tar opp et så viktig tema som å ta avstand fra pels. Mange er dessverre ikke så opplyste i dag. Og mange har ikke forståelse og respekt for dyreliv. Det er jo faktisk et liv… Da er det så viktig å tale dyrenes sak. De er jo så nydelige disse hærlige pelsballene, både i skogen og hjemme i stua 🙂

 47. Åhhh så søt <3 Du får virkelig noen flotte naturopplevelser (og blinkskudd!) der du bor! 🙂

 48. Det er jo i prinsippet fint at du er mot pels, men jeg ville satt enda mer pris på om du reflekterte litt over forholdene det er på fabrikkene der barn jobber under forferdelige forhold for å lage klær som vi kanskje bare bruker en gang.
  Det er lettvint og politisk korrekt å være mot pels av søte dyr med store øyne og dyreforsøk, men det koster litt mer å ta hensyn til barnearbeidere i Bangladesh.

  Tenkt på alle klærne i garderoben vi har som er brukt ingen eller kanskje bare 1-2 ganger som er laget under ekstremt dårlige arbeidsforhold.

 49. Det kommer vel ikke an på om hele dyret blir brukt eller ikke, men saken er forholdene disse dyra lever i.
  Pelsdyrnæringen er helt forferdelig og det er bevist gang på gang hviodan disse dyra lider.
  Dette gjelder det meste av produktene som vi får fra dyr, MEN ikke alt.

  Vi kan gjøre en forskjell.
  Kjøp økologisk! Da har dyra levd i sine naturlige omgivelser, med naturlig mat og de har hatt et godt liv.

  Nei til pels!!

 50. Folkens, er i grunn ikke særlig glad i noen industrier som bruker dyr enten til skinn, pels eller mat, men jeg har erfart at det er veldig vanskelig å ta et standpunkt imot alt. Sluttet å spise kjøtt for et halvt år siden, men spiser fortsatt fisk og annen sjømat, noe som igrunn er ganske teit siden jeg er like mye imot masseproduksjonen i fiskeindustrien som i kjøttindustrien.
  På langt sikt ønsker jeg også å slutte med fisk, men det er en prosess å omvende seg og tilpasse seg nye rutiner rundt mat etc. Samme gjelder det når man går på butikken og handler vaskemidler og sminke. Jeg er imot dyretesting, men går gjentatte ganger på en smell ved å kjøpe feil produkt fra feil produsent. Det er jo så himla mye å ta innover seg og passe på at jeg har full forståelse for at et enkelt menneske ikke kan gjøre alt. Det viktigste er at fokuset på dyrs velferd øker og at folk har sine hjertesaker som de kjemper for. Forhåpentlig får alle disse grupperingene slik de vil i fremtiden slik at vi som forbrukere har et mye mer dyrevennlig sortiment å velge ut i fra.
  Verden er på god vei folkens. Fokuset på å avskaffe pelsnæringen er økende, økologisk mat er trendy og det har kommet noen restriksjoner vedrørende dyretesting i Norge. Ser også en stor økning i pescatarianere, vegetarianere og veganere med tilhørende restauranter og spisesteder… Små skritt, men vi kommer dit!

 51. Elisabeth

  Rever er skjønne,vi hatt besøk av de på hytten.
  Mange dyr er søte men har ingen problemer med at folk bruker pels for det.
  Okser er flotte men jeg elsker å spise biff. Jeg spiser kylling ukentlig selv om de er søte. Utfordringen her er ikke hva folk spiser eller bruker men måten de menneskene tar livet av dyrene på, for ingen skal behøve å lide.
  For meg er det verre at mesteparten av klærne vi kjøper er laget på fabrikker hvor barn og kvinner jobber under svært uverdige forhold. Det er noe å tenke på for personer som har et veldig høyt forbruk av klær og sko.

 52. you are so pretty 🙂
  Makeupoholics

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *