mine anbefalinger: liberty of the seas

sponset opphold

Noen av dere synes kanskje det ble litt lite informasjon om selve cruiset under oppholdet vårt på Liberty Of The Seas, det er rett og slett fordi jeg ønsker å samle mine tips og anbefalinger i et eget innlegg, så da håper jeg dere finner dette litt nyttig om dere ser for dere en cruiseferie en gang. Liberty Of The Seas er et av de største cruiseskipene i verden, det rommer så mange som over tre tusen gjester og har flere restauranter, minigolf, klatring, ishall, underholdning, spa og treningstimer. Jeg må bare si at wow-faktoren absolutt er tilstede, og dersom du booker en slik ferie for å ha noe å gjøre, kan jeg garantere deg at timeplanen din fort kan bli overbooket. Dette er et utrolig vakkert skip, det er så mye å finne på for både små og store at du noen ganger ikke helt hvor du skal begynne, og utvalget i både mat og vin er uendelig bra. Vi er hele tiden på utkikk etter det lille ekstra innen nettopp dette når vi er på ferie, så her er mine anbefalinger fra cruiseskipet. 

___________________________________________________________________________________________________________

vintages: åh, for en nydelig plass! Her koste vi oss nesten hver dag før middag, perfekt start på kvelden, med et bredt spekter av vin fra hele verden og tilhørende tapas av enten fisk, kjøtt eller bare ost med mer. 

IMG_5880

IMG_0600

rembrandt: dette var vår standard-restaurant hvor vi fikk utdelt et bord og kelner den første dagen vi kom. Fin atmosfære, men her sitter man ganske trangt og det er veldig mye lyd. Maten når ikke helt opp hver dag, men enkelte av rettene var helt himmelske, som for eksempel forretten med fritert scampi og sitronoliven. I tillegg er det et stort pluss med livemusikk hver kveld og de nydelige, nesten herskapelige omgivelsene. Menyen hadde noen standardretter, mens resten ble endret hver dag. 

DSC05691

IMG_5890

chops grille: ligger på cruisets dekk 11. Dette er en 5-stjerners restaurant som virkelig lever opp til hver eneste stjerne: nydelig mat, det møreste kjøttet du kan tenke deg, dyktige kelnere som virkelig kan det de skal om mat og vin pluss litt til og en atmosfære som du ikke får på noen av de andre restaurantene ombord. Chops grille går utenfor all inclusive, så her må du betale for både mat og drikke, men det er verdt hver eneste krone og jeg synes faktisk det er rimelig: for 30 dollar per person får du 3-retters middag uten drikke. Tilbehøret du kan velge til fisken eller kjøttet du bestiller består av flere valg, så det blir nesten som tapas ved siden av hovedretten, det samme gjelder for sausen. 

IMG_1146

IMG_6101

IMG_1139

IMG_6107

olive or twist: nydelig sted med fantastisk utsikt! Dette er en bar på dekk nummer 14 som serverer det meste innen både drinker og vin med livemusikk i bakgrunnen. 

IMG_6089

IMG_6093

cupcakes cupboard: jeg er en sucker for cupcakes og skjønne girly things, så denne nydelige butikken var helt etter min smak. Her arrangerer de også dekorasjonskurs for den som ønsker det, og det så jeg mange barn sette pris på da jeg gikk forbi 🙂 Cupcakesene som lages her er av ypperste kvalitet, så fantastisk gode! Anbefaler banana cupcake. 

DSC05659

IMG_0371

IMG_5936

IMG_5938

IMG_0487

champagne bar: altså, en egen bar med champagne, champagnedrinker i alle himmelens farger og all verdens kombinasjoner, martini shaken, stird eller med hva du vil? Ja, takk – her vil jeg gjerne bli sittende hele dagen! Dette er en bar etter min smak, så dersom du er som meg, må du sette deg godt tilbake i den myke salongen og bare nyte. . helst en coconutini som jeg kalte den, eller coco-nuts som den faktisk heter. 

IMG_1198

IMG_5902

IMG_5905

sorrento: her spiste vi lunsj nesten hver dag. De fleste andre på cruiseskipet gikk for buffeten oppe eller var i land da vi ville ha lunsj, så her var det alltid en passe mengde mennesker, ikke overbefolket. Du sitter i koselige båser og fra en jukebox strømmer herlig gammel musikk, kjempestemning! Her får du pizza med alt mulig på, i tillegg til pai, all slags oliven, ost som feta, mascarpone og mozzarella samt hva du ønsker å drikke. 

DSC05632

IMG_5913

frokost på rommet: da vi fant ut at vi kunne gjøre dette hver dag, gjorde vi nettopp det. Det var så mange mennesker i buffeten om morgen og tidspunktene for frokost passet ikke helt for oss i rembrandt-restauranten (hvor du får ala carte-frokost), så dette var helt fantastisk! Det er uten ekstra kostnad og kan bestilles fra klokken halv syv til ti, om jeg ikke husker feil. Nytes på terrassen på havet, perfekt start på dagen! 

frokost2

squeeze: denne har jeg jo nevnt før, men jeg gjør det med glede igjen, for disse smoothiene er et lite stykke himmel. Her får du velge «grunnsmoothie» først, enten det er fat burner, proteinshake, fruit smoothie eller noe annet du er på jakt etter, og så tilsetter du den smaken du ønsker til dette. Favoritt: proteinshake med mango eller fruktshake med pina colada. Heaven, heaven, heaven! 

DSC05641

IMG_0782

IMG_5950

løpebane: selv om treningssenteret var feiende flott, er det noe eget med å løpe ute i solen. Det kunne være litt småkjedelig å løpe i sirkel, men det gikk overraskende greit og er perfekt for en kort løpetur på for eksempel 20 minutter. Med litt styrke i treningsrommet etterpå har du den perfekte kombinasjonen på ferie 🙂 

22

___________________________________________________________________________________________________________

Vi hadde en kjempefin ferie og med tanke på Nelia som enda er så liten, var det utrolig kjekt å ha alt på et sted og rommet i næreheten, i tilfelle hun ikke ville ligge i vognen, skulle ha melk, grøt eller skiftes på. Sånn sett var det utrolig praktisk, og jeg tror faktisk ikke at vi kunne valgt et bedre sted for hennes første ferie. Ulempen med å reise på cruise med en så liten baby, er kanskje den at du ikke får gått i land ved hver havn og for noen er kanskje dette selve meningen med å være med på cruise: å kunne oppleve de forskjellige stedene og byene hvor båten legger til. Dette er selvsagt opp til hver enkelt, men de fleste stoppestedene krevde litt lange buss- eller båtturer for å komme til den endelige plassen og det egner seg ikke i varmen når babyen er så liten, i hvert fall følte vi at det beste for Nelia var å være ombord på båten med umiddelbare løsninger, eller å gå i land der hvor kulturopplevelsene lå rett ved. Vi er utrolig glad i å bare slappe av når vi først er på ferie, så for oss var det egentlig helt ok å bli igjen på et nesten tomt cruise, vi elsket å ha dekk nesten helt for oss selv! Et cruise på denne størrelsen innebærer selvfølgelig et hav av mennesker, og for oss ble dette litt i overkant. Ikke misforstå meg, det er utrolig hyggelig at det er folksomt, men akkurat når vi er på ferie er vi på jakt etter å trekke oss helt tilbake og være litt for oss selv, og en cruiseferie egner seg ikke helt for denne filosofien: det er mye musikk, bråk og kanskje litt trangt om plassen, men dersom du synes det er helt ok, er cruise noe du absolutt bør prøve deg på, for det er helt klart en fantastisk flott opplevelse! 

89 kommentarer

 1. Ida Elvira

  Åååå, for en fin ferie du har vært på! Blir så misunnelig når du legger ut bilde fra turen, hehe 🙂 Ser hvert fall ut som om du har kost deg! Det er bra 🙂

  1. Tusen takk, det har jeg gjort 🙂

 2. Hehe ja vi lengtet ubeskrivelig etter denne infoen. Dette skriver du ikke for vår del men for å reklamere for turen du har fått sponset 🙂

  1. Det er flere som har etterspurt mer informasjon om selve cruiset 🙂 Jeg skriver dette innlegget fordi jeg har lyst, jeg har ingen forpliktelser bare fordi jeg ikke betaler et opphold selv.

  2. Mammasita

   Kjære vene, majoriteten av dere bitre damer kommer aldri til å kunne ta en sånn tur uansett, så hva har det å si for dere egentlig?

   Står på Fotballfrue, det ser ut som dere har hatt en nydelig ferie og velfortjent!

 3. Hei! Gjør dere dere noen tanker rundt det å drikke alkohol når dere har med dere Nelia? Det virker som om dere ofte nyter alkohol til måltider selv om dere har med dere henne. Og da tenker ikke jeg på ammingen, men på at man kanskje blir påvirket samtidig som man har ansvaret for et lite barn..?

  1. Vi drikker kun vin til maten, og aldri store mengder 🙂

 4. For noen fantastiske bilder! Har du med deg fotograf, eller er det du selv/mannen din som tar disse? Great job anyway. <3

  1. Tusen takk, så hyggelig å gøre 🙂 Er jeg og Lars-Kristian som tar bildene.

 5. Jennifer

  Love them! I also love that you are always so classy and elegant. Your clothes are sexy but still respectable. You are such a great role model for the girls of the world. My daughter looks at your blog with me daily and really admires you. You are the essence of a real woman, Thank you <3

  1. Thank you so much for your kind words 😀

   1. Jennifer

    You’re very welcome, you deserve them! 🙂

 6. Tusen takk for flott innlegg! Veldig interessant å lese om andres erfaringer. Men jeg lurer litt på hvordan det var å ha med barnevogn når dere skulle spise? Fikk dere ta med barnevognen inn på alle restaurantene? (uten «sure miner» fra de ansatte? 🙂 ) Jeg regner med det var mange flere som reiste med barn og barnevogn, så det blir jo kanskje ikke plass til slutt om alle skal ha med vognene inn? Generelt opplever man jo at barnevognen nesten alltid er et problem når man skal spise ute – i hvert fall i Oslo..:-/ På forhånd takk for svar! 🙂

  1. Vi hadde med babyzen yoyo, den er ganske liten 🙂 Likevel var det aldri noen blikk eller spørsmål, ikke noe problem å ha med vogn 🙂

  2. Du kan trygt ta med ei barnevogn ombord på RCCL sine skip. Ei barnevogn er det minste problemet, det er langt verre med dei passasjerane som er dødssjuke (eg overdriv ikkje) og forventar at det medisinske personalet ombord skal pleie dei. Du vil aldri oppleve at nokon av dei tilsette gir deg eit stygt blikk for dette, dette er menneske som jobbar for å gi deg ei ferieoppleving du ikkje skal gløyme. Du skulle ha sett «propagandaplakatane» som heng i gangane der mannskapet bur. Personlege oppfatningar skal ikkje vere synlege, inkludert tru og religion.

 7. Ble det kø ved den populære trappa der alle dere sponsa bloggere skulle ta antrekksbilder? Møtte du Kristina Andersen?

  1. Hvilken trapp? Bloggere? Jeg har ingen regler å forholde meg til, jeg er bare på tur og skriver det jeg føler for å skrive, akkurat som jeg ville gjort om jeg betalte for turen selv. Nei, jeg møtte ikke Kristina 🙂

   1. Vivienne

    He he, ja det var unektelig komisk å se Kristina A på samme cruise, i samme trapp, i Villefranche etc…bare et par dager etter deg!! Dere må jo ha vært der samtidig..(?) Lurer på om hun også fikk turen gratis 🙂 heldige dere bloggere ihvertfall – men jobber sikkert beinhardt for det også da)

   2. Nei, hun er der nå, jeg var der forrige uke 🙂

   3. Ingrid

    …sier jo seg selv at når Kristina var i Villefranche for et par dager siden at det kan umulig ha vært samme båt som Caroline var på. Du sier det jo selv «bare et par dager etter deg», hvordan i alle dager kunne de vært samtidig på båten da. Hjelpes…

   4. Vivienne

    Ingrid – hvorfor så illsint? Jeg vet da ikke hvor mange ganger denne båten er innom villefranche og andre havner! Synes du det var så ufattelig dumt at jeg spurte om de var der samtidig – når de har lagt ut bilder fra den samme trappa ombord med få dagers mellomrom og begge muligens er sponset av ving. Skjønner ikke hvorfor folk må være så sure :-(( ser ihvertfall ut som Caroline m/fam hadde en flott ferie, og heldigvis reagerer ikke hun like surt på kommentarer som Ingrid 🙂

   5. Ingrid

    Er for all del ikke illsint, synd om du ikke ser forskjell på oppgitthet og det å være illsint, menmen 🙂 men synes likevel at det er åpenbart at når noen går på et cruiseskip flere dager etter en annen, så er de ikke der samtidig, så akkurat det var jo en litt merkelig kommentar fra din side 😉

  2. Karoline

   Haha sjalu? :p
   Må si jeg ble frista til denne type ferie engang :O Så herlig ut

 8. Hei 🙂

  Jeg har et spørsmål om noe helt annen- nemlig om Daniel Wellington klokkene.

  Har alle klokkene LIK størrelse i selve uret? På bildene er de så mye større(fordi det er et bildet), men er redd for at det fins flere størrelser. Hvilken bredde er det du har ? Synes typen Classic Southampton Lady er skremmende fin, har tenkt til å ønske meg den typen 🙂
  Jeg har kjempe tynt håndledd, så må passe på at ikke hele uret tar plassen. Men hvis uret er lik størrelse som du har på Classic Southampton Lady kan jeg nok ønske meg en sånn.

  Takk for svar!

  1. Nei, det varierer 🙂 Jeg har lik størrelse i alle bortsett fra i classy sheffield 🙂 Alle classy-klokkene har mindre ur, resten har likt 🙂

  2. Du kan se hvor stor diameter urskivene har på nettsiden og måle opp mot håndleddet ditt 🙂 Jeg har minihåndledd jeg også, men synes at Classic Trinity Lady går kjempefint og den er like stor som Classic Southampton Lady (36mm) 🙂

 9. Hei Caroline 🙂
  Utrolig flott og grundig innlegg, som alltid.
  Du er alltid så flott og fin, og ikke minst inspirerende. Nelia er også bare helt nydelig! Har bare ett spørsmål ( ikke noe frekt ment altså, er bare jeg som ikke har peiling på det, hehe) :
  Er det ikke sånn at man ikke skal drikke alkohol når man ammer, eller er det jeg som bare har fått for meg det? Eller er Nelia blitt så stor at hun ikke blir ammet?

  Ha en flott dag!

  1. Alkoholen forsvinner ut av blodet 🙂 Drikker vin kun når jeg vet at det er lenge til neste gang jeg ammer.

 10. Det ser utrolig herlig ut! Jeg har også tenkt at cruise må være perfekt når man har så små barn, mulig vi må prøve oss på en tur til neste år 🙂 Hvordan gjorde dere det med transport fra flyplassen til skipet i forhold til Nelia? Tok dere med eget bilsete?

  1. Nei, men det angrer vi litt på. Det var lang tid å vente på taxi med sete, men det gikk jo tilslutt 🙂 Anbefaler å ta med 🙂

 11. Ser ut som dere har hatt en fantastisk ferie. Takk for at du er så ærlig når du skriver anbefaling av cruiset «Et cruise på denne størrelsen innebærer selvfølgelig et hav av mennesker, og for oss ble dette litt i overkant». Viser at du ikke bare er kjøpt å betalt! Stå på Caroline, gleder meg til å følge deg utover høsten 🙂

 12. Så fint innlegg 🙂 og spennende å høre om din cruiseopplevelse 🙂 reiser på bryllupsreise om en uke, med MSC i Middelhavet 😉 du er ei nydelig jente 🙂 akkurat lest reportasjen om deg i style;) wow sier bare jeg 🙂 klem fra Marit

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 13. Går det ann å spise lunsj/middag også i lugaren? Slik at man kan nyte måltidet uten 1000 mennesker rundt?

  1. Room service kan bestilles hele dagen 🙂

 14. Kanskje greit å informere om at det er kun om du har suite at du kan bestille frokost på rommet. Ble veldig skuffet over dette da vi en gang reiste på cruise med vanlig lugar med vindu istedenfor suite. Hadde aldri tenkt over at det var suiten som gjorde at vi kunne få frokosten på rommet, så det ble to slitsome uker i buffeten.

  1. Vi var der tidligere i år. Bestilte frokost på rommet i innvendig lugar uten problem. Slik du beskriver cruiset Caroline er veldig likt slik jeg opplevde det. Super oppdatering av ferien og cruise oppholdet deres. Skulle ønske dere var før oss for da hadde jeg hatt veldig nytte av det. Og gledet meg mye mer til ferien. 😉 Var skeptisk til cruise så gleda meg ikke. Men d var en flott opplevelse. Skal tvert tilbake. 🙂 og GLEDER meg til det. 🙂

  2. jeg var på samme cruice som caroline på vanlig lugar og hadde frokost på rommet flere dager, så det kan desverre ikke stemme.

 15. Moro å lese oppsummering av cruiset, ser dere har mange av de samme erfaringer og mening som oss. 🙂
  Spør igjen jeg, hvilken str har du på LV Totally?

  1. Jeg tror det er den nest største 🙂

 16. Så helt herlig ut, var alle resturanter inkludere unntatt denne ene? Så helt ypperlig ut å reise med små barn. Har selv en 1 åring som vi skal på reis med. Nå ble cruise veldig aktuelt!!

  1. Nei, av middagsrestaurantene var det kun hovedrestauranten som var inkludert. De andre restarantene krevde et cover, og så kunne du bestille den maten du ville 🙂

 17. What a great vacation! I just love to read your blog, it makes me feel like im on vacation too! 😀 Just beautiful family, a beautiful life! Bless you and you family.

 18. Supert med info om det å ha med baby på en slik ferie!! Var cruiseskipet barnevennlig for litt større småbarn også? Aktiviteter for barn etc? 🙂

  1. Ja, masse! Så ut som alle barna elsket det, gratis is, badeland og masse aktivitete og show, what’s not to love :p

 19. Jeg lurer litt på hvordan rommet var, det har du skrevet lite om. Savner også informasjon ift underholdningstilbudene, hvordan var show osv (hvis dere var på da)?

  1. Det første innlegget fra turen står det om rommet: https://fotballfrue.no/2014/06/15/liberty-of-the-seas/ Ellers er det god informasjon her: https://www.royalcaribbean.no/

   Vi var ikke på noe underholdning, tidspunktene passet ikke ift. Nelia og leggetid og vår middagstid som var satt til 21.00 hver dag 🙂 Men, i følge mamma og pappa MÅ man se isshowet 😉

   1. Men hva synes du om rommet, Caroline? Det pleier jo å være rundt 15-20 bilder fra suitene du bor i, kun et bilde fra dette rommet…

   2. Rommet var kjempeflott 🙂 Det var et slags walk-in skap, dette rommet og et bad 🙂 Fliselagt bad ellers teppe som du ser på linken 🙂 Vi bodde som sagt i en junior suite, og det er ikke så mye mer å vise enn dette synes jeg 🙂 Skapet var for mørkt, så bildene ble ikke bra, og badet var ikke så stort, slik at toalettet kom veldig i fokus, og det synes jeg ikke ser så delikat ut på bilder. Hvorfor skal du spekulere i hvorfor jeg ikke legger ut mer enn et bilde? Det er veldig spesielt :p

   3. Ja, det er sikkert veldig spesielt å lure på om du var fornøyd med suiten. Men nå er vi lesere vant til innleggene dine vet du, og det er alltid så mange bilder fra rommene. Derfor SPEKULERTE jeg i om du kanskje ikke var 100 % fornøyd med denne lugaren. Var ikke verre enn det!

 20. Ser ut som dere hadde en super tur:) Hva vil et slik opphold som dere var på komme på? 😉

  1. Sjekk ut på Ving.no 🙂

 21. Fint og ærlig innlegg:))

 22. Hei 🙂 Hva av maten og drikken er inkludert i prisen? Regner med at smoothiene og cupcakene ikke er inkludert.

  1. All mat fra rembrandt og sorento var på all inclusive (pluss et par andre restauranter jeg ikke husker navnet på i farten) men all drikke samt cupcakes, iskrem fra ben & jerry’s og resten av restaurantene som chops grill og portofino må du betale for selv 🙂

 23. Leste meg gjennom kommentarene og innlegget og jeg må bare si at wow, endelig en som tar seg tid til å svare. Det er alltid så koselig, ikke mange bloggere som tar seg bryet i å svare alle! Ser ut som du har hatt en fin ferie, har vært på cruise selv og er enig i det med bråket. Samt også frokostbuffeen hvor alle oppfører seg som ville dyr:P

  1. Viktig for meg å kommunisere med leserne 🙂

 24. Synes dette var et veldig fint, ærlig og informativt innlegg om turen deres! Setter pris på at du er ærlig om ikke bare de positive sidene, men også de negative sidene ved en slik tur, selv om turen var sponset for deres del:)

 25. Bruker du Ergobabyen noe særlig? Lenge siden jeg har sett noe til den? 🙂

  1. Vi skulle ha den med på ferien, men klarte å glemme den :O

 26. Kathrine

  Morsomt å se hvor ulike erfaringer en gjør seg på cruise. Har selv vært på 3 cruise med et annet rederi i middelhavet og sitter med helt andre erfaringer. Kan jeg spørre hvilken standard dere bodde på? Lugaren så jo oppgradert ut, men sånn i forhold til ulike nivåer?
  For vi har selv hatt høyeste oppgradering 2 av 3 ganger (uten at det har vært alt for dyrt) og ikke opplevd det som fullt i restauranten og på soldekk (eget soldekk for de som har oppgradert) slik du nevnte. Så av nysgjerrighet – kunne du sagt litt om hvilke oppgraderinger som finnes og hva dere hadde? Vi vurderer nemlig å forsøke et annet selskap neste gang 🙂

  1. Vi hadde Junior Suite 🙂 Det er ingen oppgraderinger med RCCL, kun faste romkategorier. Du kan se de ulike kategoriene her: https://www.royalcaribbean.no/royal-caribbeans-cruiseskip/freedom-klasse/skip-i-freedom-klassen/liberty-of-the-seas.htm

   Jeg så ingen private soldekk for de med høyeste romkategori. De dagene vi lå i havn var det relativt god plass på soldekket, det var kun siste dagen, da vi var til sjøs, at det var overbefolket 🙂

 27. Marianne

  Bra du koste deg 😀

  Vært på Liberty flere ganger, mannen min jobber som Staff Captain hos RCCL (han er på Allure nå, men jobbet en stund på Liberty).

  Gleder meg selv til cruise om ikke lenge, alltid like bra!

  God sommer <3

 28. Høres jo ut som dere alt i alt har hatt en super ferie! Av og til skulle jeg virkelig ønske det gikk at å trykke liker på denne bloggen, for den er virkelig så utrolig bra! Ønsker deg, Lare Kristian og Nelia en god sommer videre! 🙂

  1. God sommer til deg også <3

 29. Jeg har alltid lurt på hvordan det er med bølger og sånn cruis jeg? Jeg blir så slett sjøsyk og etter en grusom opplevelse i Egypt har jeg blitt veldig redd for båter med tanke på bølger. Merker man at man er på båt i det hele tatt?

  1. Jeg blir sjøsyk av å bare se på havet omtrent, så jeg var litt bekymret :p Men det gikk veldig fint, merket bare litt sjø en gang, og det gikk fint 🙂

 30. What a wonderful place it is.

 31. hei! jeg drar på samme cruiset neste lørdag og gleder meg veldig! dette innlegget var til mye hjelp, men jeg lurer på om smoothien er inkludert i prisen hvis man har all inclusive eller om man må
  betale for dette i tillegg? 🙂

  1. Smothiene må du betale for, kostet vel 5 dollar om jeg husker rett 🙂 Men de lager de ikke av friske bær :/ Men smaker godt selv om 🙂

 32. Ble veldig fristet til en slik tur selv! Virker som dere har hatt en flott tur alt i alt 🙂
  Morsomt å se at noen alltid må kommentere på alt bloggere får sponset. Sjalusi much? Og det verste er at som regel er det voksne mennesker som er mest sjalu, gøy :p

 33. Ser herlig ut! Kjempe fin måte å få besøkt mange forskjellige steder, Men ett spørsmål. Fikk du noen som helst for for klaustrofobi? Vet ikke hvordan jeg hadde taklet å vere på en båt så lenge;-)

 34. Lenge siden det kom SÅÅÅÅ masse negative kommentarer 🙁 Håper at du er voksen nok og ikke reagerer på onde ord. Jeg er 10 år eldre enn deg og er blitt vant å ignorere spydige kommentarer

  Det ser ut a dere hadde hatt en fantastisk ferie! Vi vurderte også å bestille en cruise, men valgte en uke i Nice istedenfor. Men nå har jeg virkelig lyst å prøve en slik tur selv:)
  Ha en god sommer videre. Håper dere på Østlandet får fint sommervær snart.
  Beklager dårlig norsk.

 35. Hva kostet turen deres?

 36. Dere som har problemer med at turen (og andre ting generellt) blir sponset. Vet dere hvor tøfft og tidskrevende det er å blogge? Hun JOBBER, og har virkelig jobbet for det! Jeg betaler heller selv, enn å i det heletatt prøve å bli så god som Caroline. Står stor respekt i hva denne jenta klarer, og får til! Fullt fortjent!! Og i tilleg i morspermisjon, men knallgode blogginnlegg for det om! Skulle ha sponsa deg med en butler/sekretær om jeg hadde kunna;) hehe! Du er kjempe flink Caroline!!! 🙂

 37. Takk for en flott og ærlig oppsumering av turen! Siden jeg ikke er så glad i for mye bråk og masse mennesker på et og samme sted, så blir ikke dette noe for meg. Men det var fint å følge med på reisen deres.

 38. For en fin oppsummering av turen med mange fine bilder 🙂 Jeg lurte på hvordan shoppingen om bord var? Var det noe særlig av klesbutikker osv? 🙂 Har en far som har veeeldig lyst til å dra på cruise!

  Elsker bloggen din, du er et stort forbilde!

  1. Lite klesbutikker, kun en souvenir-butikk med noe ræl :/ En smykkebutikk med blant annet klokker som holdt god standard 🙂

 39. Vi kom tilbake fra cruise i dag, og kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Litt vel mye folk og vanskelig tilgjengelige stoppesteder, men likevel veldig deilig 🙂 Vi hadde med jenta vår på nesten 2 år. Hun koste seg i bassenget hver dag og spiste på restaurant hver kveld. Litt hjelp av iPad og Vennebyen inn i mellom, men alle kelnerne var utrolig hyggelige og behjelpelige. Det beste var at vi ble prioritert i omstignings og avstigningskøen 😀 Absolutt en herlig ferie, men jeg heller likevel mer mot en Thailandstur eller lignende. Takk for at du delte erfaringene dine, Caroline 😀

  1. Prioriteringen glemte jeg, men det var fantastisk 🙂

 40. Hei, og takk for nyttig info om cruise. Sitter selv å ser på cruise til høsten, og jeg lurte på en ting. Jeg fant på rccl at det er wifi ombord, var det dette du benyttet deg av for å blogge? Var det ok hastighet? Og hva kostet det? Stod at det kostet per minutt, men ikke hvor mye.. Har planer om å få jobbet litt fra båten hvis ikke det er så altfor dyrt :p fortsatt god sommer til deg og familien 🙂

  1. Det var helt grei hastighet, ikke noe mer enn det 🙂 Husker ikke helt prisen, men tror det var 180 USD for én uke. Kunne kjøpe tilgang over kortere perioder, men husker ikke helt hva det kostet.

   God sommer til deg også 🙂

 41. Benedicte

  Tror du at dere blir å dra på en cruiseferie igjen? 🙂

  1. Ikke av den typen vi var på nå :/ Litt for mye folk samlet på ett sted for vår del.

 42. Hei! Skal tilfeldigvis på samme cruise som deg, og må jo bare prøve ut Chops Grille etter å ha hørt så mye bra! Det jeg lurte på var om dere reserverte bord før dere dro eller mens dere var på båten? 🙂

  1. Reserverte når vi var der 🙂

 43. Anne Mari

  Hei, nå i sommer skal vi på cruise i Middelhavet… et lite spørsmål, hvilke av havnene var såpass nær byen at det egnet seg godt å ta med et lite barn/baby dit, og hvilke medførte lang busstur?

  Takk for svar 🙂

  1. Caroline

   Napoli, Barcelona og Villefranche 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *