oppskrift-onsdag: quick snack

snack.jpg

Da jeg fant denne oppskriften på pinterest måtte jeg teste den ut umiddelbart. Sunn snacks som er såpass enkel å lage, og som i tillegg smaker så godt som dette fortjener og deles, så her får dere oppskriften på ristede kikerter. Yum! 

___________________________________________________________________________________________________________

enjoy life and all the small things in it – everyday happiness

♥  kikerter ca. 350 gram ♥  1-2 ss. olje ♥  1-2 båter hvitløk ♥  revet sitronskall ♥  tørket timian ♥  spisskummen ♥  paprikapulver ♥  chilipulver ♥  salt & pepper 

DSC05214

DSC05240

Ha ovnen på 175 grader. La kikertene renne godt av seg og  tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle og bland inn olivenolje, hakket hvitløk, revet sitronskall, krydder, salt og pepper. Rør godt sammen og hell ertene ut på et stekebrett med bakepapir. La kikertene steke i ca. 45-60 minutter, rør gjerne litt undervis. La kikertene avkjøle seg i noen minutter før du hiver innpå. 

DSC05267

– håper det smaker – 

59 kommentarer

 1. Hva slags hårstrikker bruker du til håret? 🙂

 2. Spennende! Dette skal jeg teste. Kjøpte du kikerter på boks? Hva er næringinnholdet i kikerter?

  1. Kjøpte de på boks, ja 🙂 Sjekk ut matvaretabellen.no.

 3. I have never tried roasted chickpeas but it looks like as if this is a try worth 🙂 Thanks for sharing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Skal prøves!

 5. Jeanette

  åh,dette virker jo bare kjempegodt! Må testes snarest,takk for tips!

 6. Anonyym

  Har du noen hår-tips? håret ditt ser så sunt og friskt ut, hvilke hårprodukter bruker du?

 7. Jeanette

  Nam! Dette må prøves til helgen 😀

 8. Inneholder ikke kikerter mye karbohydrater? Slutta på lavkarbo?

 9. Så spennende, dette var nytt for meg. Sunn snacks, alltid bra med ny inspirasjon så en ikke fastner i de samme snackstypene 🙂 ha en fin, fin kveld.

 10. Burde ikke dette vært merket reklame siden du så tydelig har produktplassering her? Facial mist er vel ikke noe du trenger til matlaging 😉 Snikreklame finner jeg sleipt og gir liten troverdighet.

  I lys av fokus på manglende merking av reklame hos bloggere, der deriblandt du var nevnt, så burde du vel kanskje bli flinkere til det? Er begrenset hvor mange tabber man skal ha på jobben sin (siden bloggen din er jobben din så bør ikke slike «tabber» forekomme).

  1. Nei, det skal ikke merkes da det ikke er reklame. Jeg ble nevnt i saken, ja, men ikke fordi jeg er dårlig å merke, kun fordi at folk som deg feilaktig tror at alt jeg skriver om er reklame. At jeg glemmer å merke i en kort periode er en forglemmelse, og ingen tabbe. Alle gjør småfeil i jobben sin, også jeg.

   1. elisabeth h

    Oi,hun viser også et apple- produkt!!! SIKKERT produktplassering!! Og er overbevist om at EN ELLER ANNEN kjenner igjen type og metket på serviset på bildet!!! SNIKplassering av produkter!!! Og tenk å nevne KIKERTER!!! Oi oi oi! Herre,kan folk lese innleggene og drite i å lete etter ‘feil’ i a l t Caroline legger ut??? Tenker hun er ganske så klar over hvordan og når innlegg merkes , og tviler på at alle de som kritiserer ville likt det om noen hang over ryggen deres på jobb og utelukkende gransket alt for å prøve å finne en feil….,Caroline,bra du klarer å ta litt igjen!

   2. Men hva har facial misten med matlaging å gjøre? 🙂 Blir du så svett i ansiktet når du kokkelerer?

  2. Agnes & Astrid: Når enkelte mennesker ikke har noe annet å gjøre enn å lete etter ikke-eksisterende feil hos andre blir livet tungt og vanskelig. Jeg ønsker dere god bedring og håper det ordner seg..

  3. Hahaha, her er det Kvinneguiden-trollene som dukker opp fra dypet. 1-2-3 så tar vi Caroline på fersken i produktplassering!

 11. Er den facial mist produktplassering?

  1. Nei, da haddet det stått at det var det 🙂

 12. Hvorfor er denne flasken med kildevann til ansiktet med på bildet sammen med snacks og vann? Reinspikka reklame spør du meg, eller snikreklame om du vil. Burde ikke dette være merket med annonse? Vi lesere gjennomskuer slikt..

  1. Uff, så trist at jeg ikke får én krone for det da :/

   1. Astrid

    Hvorfor er det så viktig for deg å ha med dette kildevannet på bilde hvis du ikke får penger for det..? Mye annet som kan pynte opp på et bilde. Det henger jo ikke akkurat sammen med kikerter dette vannet..

   2. Nei, du får vel ikke penger for det før noen tilfeldigvis spør hvor du har kjøpt denne face misten (fordi folk spør jo om hvor alt som blir vist er kjøpt), og du legger ut annonselink.

   3. Nei, det gjør jeg heller ikke.

   4. Men du får sikkert tusenvis av kroner for å vise frem Appleprodukt, og ikke for å snakke om jordbæren!
    Her kan en ikke vise noe mer enn akkurat hva som det er snakk om tydeligvis, uansett om det kun er der for å gi ett finere bilde/motiv..

  2. Astrid, kjære vene! Du glemte å nevne Apple-produktet (Mac’en) og olivenoljen fra YBARRA. Helt megakrise.

  3. AndrineK

   Hvorfor er folk så opptatt av dette med merking av innlegg? Bortsett fra det å hele tiden skulle «ta» Fotballfrue på noe- hvilken rolle spiller det egentlig for deg som leser å få vite om noe er reklame eller ikke?
   Hvorfor skulle det påvirke min oppfatning av et produkt om Fotballfrue får penger for å promotere det eller ei?
   Jeg synes det er helt supert å bli gjort oppmerksom på nye produkter! Og det som ikke interesserer meg scroller jeg bare forbi. Jeg har da en egen vurderingsevne. Og om Fotballfrue tjener på mitt kjøp kunne jeg virkelig ikke brydd meg mindre om.

   At det finnes et regelverk som regulerer dette er jo vel og bra, men hvorfor visse lesere er så opptatt av dette er beyond me..

   Takk for snack-inspo! Skal prøves:)

  4. Så ville det være reklame for olje og mac også da! Nå må dere slutte å pirke sånn! Ingen blir tvunget til å kjøpe ting, enten det er reklame eller ikke

  5. ….men macbooken (med logo, gisp!!) i bakgrunnen følte du ikke trang til å klage over? er jo bare dekorasjon/for å skape liv i bidet. Lov å slappe av litt.

 13. Namnam, dette må testes ut 🙂

 14. Kan man bruke solsikkeolje?

  1. Ja, det går nok bra det 🙂

 15. Å nam, dette må jeg prøve! Takk for oppskrift 😀

 16. Michelle

  Maya water som er i bakgrunnen er bare det BESTE å ha med på lange flyturer!! Det er så fantastisk å freshe opp ansiktet når man er lenge i luften! Er totalt avhengig!! hehe

 17. Ja men kjære dere da.. Hvis dere er faste lesere av Fotballfrue sin blogg legger dere vel merke til noe jeg i hvertfall kaller hennes «kjennemerke» ved å legge «matchende» produkter eller ting med farger i bakgrunnen? Dette er jo kun for å få et fint bilde, hun har et glass med jordbær i og valgte misten sikkert fordi den er rød 🙂 Slik gjør jeg også, tar jeg bilde av noe søtt kan jeg legge rosa perler i bakgrunnen eller på samme plate uten at det er sponset? Tror forsåvidt ikke gulvet hennes er sponset heller, tror dere kun kommenterer dette fordi både hun og dere vet dette er skrevet om.

  Så at Nelia hadde sin første flytur idag! Gratulerer, kan tenke meg at alle hennes «første» er moro for dere, du virker så lykkelig og fin om dagen, eller alltid faktisk. Håper du koser deg hvor enn du er Caroline, jeg elsker bloggen din :-)!

  Klem Vanessa

 18. Mmm kikerter!! Så godt ut!

  Jeg har et spørsmål angående noe helt annet
  Samboeren og jeg vurderer å dra til Paris i sommer.. Men vi satt og surfet på hoteller i går, og vi er rådløse! Ingen av oss har vært der før.. Hvilket hotell bodde dere på når dere var der? (hvis dere var fornøyd da). Eller hvilket område?
  Iii gleder meg!!!

  Klem

 19. Åh looord, om dere mener facial mist er reklame så må jo mac’en også være reklame for apples produkter. You see? Ikke prøv å ta Caroline for alt, dette er jo jobben hennes.

 20. Madicken

  Jeg personlig var mer opptatt av oppskriften Caroline kom med, og tenkte ikke ett øre på den flasken i bakgrunnen. Det virker som veldig mange av dere som henger dere opp i småting bare er ute etter en ting; å legge dårlig energi på ei solstråle!! Stå på, Caroline 😉 Denne oppskriften må prøves 😀

   1. Så enig, Madicken! Jeg la ikke særlig merke til de en gang… Helt tåpelig at folk begynner å kommentere slikt tull. Spesielt etter at Caroline har sagt klart i fra (FLERE ganger den siste tiden) at hvis det er reklame – så merker hun det i innlegget. Hvorfor i alle dagen spørre da? Hva med å heller fokusere på det innlegget faktisk handler om, nemlig oppskriften? Haha, det er jo helt på trynet…

    Uff, Caroline, jeg hadde revet meg i håret hvis jeg var deg, virker som noen drar den kommentaren i hvert eneste innlegg og benytter alle idiotiske muligheter til å forsøke å «ta deg på fersken». Hadde ikke en gang forundret meg om det hadde dukket opp spørsmål som «Jeg ser at du bruker sokker på noen av bildene. Er disse sponset?!?» Lol. Nei, ingenting overrasker lengre – utrolig synd…
    Stå på, Caroline 🙂

 21. Når jeg tørker kikerter etter å ha skylt dem kommer det ofte et slags skall av på noen av de, er det viktig å få av dette skallet?

  1. Nei, jeg tror ikke det spiller noen rolle 🙂

 22. Hvorfor viser du facial misten frem da? Ikke nevner du den heller, den bare står der til «pynt» utrolig sleipt spør du meg.

  1. Sleipt? Hvordan i alle dager er det sleipt? Sleipt at Mac’en er i bakgrunnen også da? Og hva med bordet fra Skeidar? Sikkert noen som eier luften på bildet også… :O

 23. Angelina

  Produktplassering for Apple og da eller?! ÆÆÆH! Hjeeelp!

 24. Christine

  Hei 🙂 Kan jeg spørre hvor skjærebrettet er fra? 🙂

 25. Sunn snacks er alltid velkommen her! Pøs på! 😀 Forresten. Den gulrot suppen din. Jeez. Den er god den! Laget 3 ganger på et par mnd allerede etter jeg smakte den av en venninne for litt siden. 🙂

  1. Så hyggelig at du liker den 🙂

 26. Folkens, ro dere ned med rekamemaset og les dere opp på de reglene som gjelder for reklame før dere uttaler dere. Da mener jeg ikke det som står på sladdersider som vg.no, men f.eks skatteetaten.no!

 27. Margrethe

  Men dere, tenk om hun har fått de kikertene gratis på Rema 1000 da? Herremin, så mye gnål du må tåle, Caroline. Er veldig enig at reklame bør merkes, men det får da være måte på som folk får angst av å se et produkt som du bruker i hverdagen…

 28. Kan du lage et innlegg om Maya water, og de forskjellige typene? 😀

 29. Hva heter du på pinterest? 🙂

 30. hei! jeg lurer på noe litt off topic, men siden det er et matinnlegg så slenger jeg det inn her;).
  jeg ser at du og din mann er velinformerte om kosthold og kosttilskudd osv.
  jeg lurer derfor på om du/dere har noe kjennskap til såkalte » alger» som kosttilskudd. jeg har forsøkt spirulina og chlorella en periode nå, og har opplevd positiv effekt i form av økt energi og forbedret yteevne på trening. er dette noe du/dere bruker eller evnt anbefaler? jeg spør mest fordi jeg har også fått en litt merkelig bieffekt ved at øynene mine har skiftet farge…. fra gråblå til veldig klar litt turkisaktig-grønn.. 🙂 vet at mannen din studerer ernæring, så ble litt nysgjerrig på om dette er «normalt» eller er.en usunn effekt, da jeg ikke trodde dette var mulig. det er ikke bare noe jeg har lagt merke til selv, har fått mange kommentarer på dette.

  håper at en av dere har tid til et svar, for finner lite info om dette..:):):)

 31. hei! jeg lurer på noe litt off topic, men siden det er et matinnlegg så slenger jeg det inn her;).
  jeg ser at du og din mann er velinformerte om kosthold og kosttilskudd osv.
  jeg lurer derfor på om du/dere har noe kjennskap til såkalte » alger» som kosttilskudd. jeg har forsøkt spirulina og chlorella en periode nå, og har opplevd positiv effekt i form av økt energi og forbedret yteevne på trening. er dette noe du/dere bruker eller evnt anbefaler? jeg spør mest fordi jeg har også fått en litt merkelig bieffekt ved at øynene mine har skiftet farge…. fra gråblå til veldig klar litt turkisaktig-grønn.. 🙂 vet at mannen din studerer ernæring, så ble litt nysgjerrig på om dette er «normalt» eller er.en usunn effekt, da jeg ikke trodde dette var mulig. det er ikke bare noe jeg har lagt merke til selv, har fått mange kommentarer på dette.

  håper at en av dere har tid til et svar, for finner lite info om dette..:):):)

  1. Kjenner ikke noe spesielt godt til det, men sånn generelt så er vi ikke noen brukere av supermat 🙂

 32. Prøvde rista kikerter idag, men med tacokrydder fra Iherb.. Blei utrolig godt, denne kan sikkert varieres i mange versjoner! Takk for godt tips, har aldri hatt sansen for kikerter – før nå 😉 Tror du de holder seg en stund? Håper jo jeg ikke gofler i meg alt 😉

  1. Ja, er det ikke helt fantastisk godt? NAM! Jeg spiste alle med en gang, så jeg er usikker på holdbarheten :/

 33. Jennifer

  Yummy! I make something similar for my family! I use chick peas, drained and spread out on a cookie sheet. I them drizzle them with olive oil and whatever seasoning I am hungry for..usually Lemon Pepper (It’s so delicious on chick peas!) then I roast them in the oven until golden brown and a little crispy. Love this snack and we eat it often. 🙂

 34. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr…

  well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *