fylt avocado og ovnsbakte pærer

DSC09413

Dette innlegget skulle i utgangspunktet vært for oppskrift-onsdag, men da jeg ikke rakk å gjøre det ferdig var planen i går kveld, men det ser dessverre ut til at forhåndspubliseringen ikke har fungert. Det er jo bare typisk! Men som vi sier, bedre sent enn aldri. Dette er noe jeg virkelig anbefaler å lage i dag, det er deilig med noe lettvint i varmen og selv om det er enkelt, er det utrolig gode smaker.

___________________________________________________________________________________________________________

til 3 

♥ 600 gram svinefilet ♥ 2 avocado ♥ 1 pakke spekeskinke ♥ 2 never valnøtter ♥ frisk basilikum ♥ 1 lime ♥ olivenolje ♥ akasiehonning ♥ 2 pærer ♥ blåmuggost ♥ salt & pepper 

123

fylt avocado – skjær skiver av spekeskinke i tynne strimler. Visp sammen ca. 2 ss. olivenolje og limesaft, smak til med salt og pepper. Del avokadoene i to og fjern steinen. Grav ut innmaten med en skje og skjær dette i terninger. Bland avocadoterninger og strimler av spekeskinke med vinaigretten, og legg blandingen tilbake i avokadoskallet. Dryss over hakkede valnøtter og pynt med basilikum.

svinefilet – lag en enkel marinade av olje, salt, pepper og hakket, frisk basilikum og la kjøttet ligge ca. 30 minutter i dette. Ha godt med smør i en stekepanne og stek det på ca. 2 minutter på hver side for å lage en stekeskorpe, deretter legger du det i en ildfast form og setter denne inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge det skal stå avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjøttet, så bruk gjerne et steketermometer. Hvis ikke kan du ta det ut etter ca. 25 minutter, da skal det være passe bra. Et siste alternativ er å ta det på grillen, det gjorde vi. 

DSC09400

Ved siden av dette serverte jeg aioli, jeg synes den du kjøper i butikken fra Mills er utrolig god, så jeg jukser alltid med den. 

___________________________________________________________________________________________________________

dessert – ovnsbakt pære 

Pære, blåmuggost og honning er en nydelig kombinasjon, og drysser du litt valnøtter på toppen har du en enkel, men fullkommen dessert. Del en pære i to og ta forsiktig ut innmaten med en kniv eller en skje. Vi brukte en halv pære per person. Skjær innmaten i terninger og legg det tilbake i pærene, du trenger ikke bruke alt. Ha pærene i en ildfast form som du setter inn i forvarmet ovn på 200 grader. La pærene stå til de bli møre, dette tok rundt 15 minutter i vår ovn. Ha dem deretter ut, bland inn blåmuggost som du skjærer i terninger, og sett pærene tilbake i ovnen i rundt 5 minutter. Etter steketiden drysser du over valnøtter og heller over litt akasiehonning før servering. 

DSC09425

– håper det smaker – 

62 kommentarer

 1. Out of topic, men i natt drømte jeg at Nelia hadde begynt å stå og å krabbe 😀

  1. Haha 😀 Jeg tror ikke det er lenge til krabbing, gleder meg 🙂

 2. Therese

  Det så fantastisk godt ut!
  Hvilken blåmuggost bruker du?

  1. Royal Blue 🙂

 3. Nam, det så godt ut 🙂 Takk for tips!

 4. Elise Kvamme

  Hei Caroline 🙂 Jeg skal til Nice i sommer, leter meg i hel etter om det er Victoria´s secret der… forst du har vært der? vet du hvor om det er?
  Ha en fin lørdag videre!

 5. Ble helt matt av VG oppslaget jeg… Så utrolig smålig folk kan være. Jeg klarer helt fint å skjønne hva som er reklame og ikke uten at dere bloggere må merke det engang. At folk blir «lurt» forstår ikke jeg. Du reklamerer for ting du allikevel står for, så for meg er det forhåndsgodkjente varer. Mye misunnelse ute og går.

 6. Å, dette så godt ut! Jeg elsker avocado, så denne oppskriften må jeg prøve meg på 🙂

 7. Hei, eg har eit spørsmål om mote og kven er bedre då enn å spørre deg. 🙂
  Eg skal i bryllup 14.juni, eg har kjøpt ein mintgrønn enkel maxikjole men er så i tvil om
  Korleis eg skal style den til bryllup. Eg har tenkt på kinomo, rettformet dressjakke eller bare ein sjal?
  Eg vil gå for ein enkel men klassisk-romantisk look, har du nokon forslag til ei ung kvinne som treng det sårt?
  Klem fast lesar

 8. Uff, Caroline… Jeg kjenner jeg både blir sint og lei meg på dine vegne! Jeg snakker selvfølgelig om hovedsaken på VG i dag, og for å være ærlig så kjente jeg at jeg ble litt litt kvalm og uvel av det. Dette er virkelig ekle folk, for jeg synes du er blant de flinkeste til å få frem at det er snakk om reklame når det er det. De er bare ute etter å lage kvalme, for jeg kan umulig forestille meg at det kan ha vært så støtende og problematisk for noen, de gangene du har glemt å informere om det, at de så seg nødt til å klage det inn… Ikke meningen å grave for mye i det, men jeg kjenner bare at jeg blir oppgitt over hvor slemme og utspekulerte noen mennesker er. Jeg er helt sikker på at du har mye støtte blant andre blogglesere også. Håper du får en fin helg på tross av dette! 🙂 klem!

  1. Du kan være trygg på at det som skal merkes er merket 🙂 Jeg kan innrømme en glipp, men det var aldri en intesjon. Rettet opp i det før en time var gått 🙂 De fleste som rapporterer inn, klager på ting som ikke er reklame. Så da er det jo ikke så rart at det blir en del :p

   1. Er det oppholdet på Farris i påska det er snakk om?
    Husker godt at jeg stussa på at det ikke var merket. Men det tok da mye mer enn 1 time før det ble korrigert, kunne ikke vært før dagen etter en gang. Det ser man jo på kommentarene på innlegget også, eller tar jeg helt feil?

   2. Det ble endret etter en time, men noen ganger kan det ta litt tid før endringene trer i kraft. Dette vil oppleves ulikt avhengig av ulike faktorer.

   3. Forstår ikke hvorfor det skal ta tid i grunn. Hvilke faktorer er det da snakk om?

   4. Jeg er ingen dataekspert, men det er noen tekniske årsaker :p

 9. Looks amazing!!! Have a nice weekend

  Fashionruelle

  http://fashionruelle.com

 10. Denne videoen dukket tilfeldigvis opp når jeg logget på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Pu_lhdbOps0 .
  Det jeg er heeelt ute og at du har sett den allerede, men jeg tenke bare jeg skulle si ifra, sånn i tilfelle. Det er tross alt en kjent Youtuber med over 3 millioner subscibers. 🙂 Beklager en veldig random kommentar, men ja..

 11. Denne videoen dukket tilfeldigvis opp når jeg logget på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Pu_lhdbOps0 .
  Det er mulig jeg er heeelt ute og at du har sett den allerede, men jeg tenke bare jeg skulle si ifra, sånn i tilfelle. Det er tross alt en kjent Youtuber med over 3 millioner subscibers. 🙂 Beklager en veldig random kommentar, men ja..

  1. Har sett den 😉

 12. Hei.
  Spør igjen jeg…vil du legge ut oppskriften på scampi retten du lagde rundt påsketider?

  1. Kan se om jeg får det til 🙂

   1. Ingrid

    Slenger meg på den!! Scampi er så godt!! ❤️

   2. Hvis du er økologisk er ikke scampi noe du burde fronte :/ Miljømessig er det noe av det verste du kan spise 🙁

 13. Leste oppslaget i VG i dag og ville bare si at jeg synes du er utsatt for så vanvittig mye sjalusi.
  Stå på videre! Elsker bloggen din:)

  1. Synes det er greit at folk passer på at lovverket blir fulgt 🙂 Jeg har bedt om å få tilsendt klagene som har kommet inn, blir spennende å se hva som er klaget på. Fikk et par eksempler fra journalisten, og det var eksempler hvor jeg ikke hadde gjort noe galt. Det kom derfor ikke med i artikkelen. Det med hotelloppholdet var jo en glipp som varte en times tid, synes det er rart at vedkommende som har rapportert det inn lyver og sier at jeg ikke endret før etter et par dager.

   1. Om du får tilsendt dokumentene, så får du også navnene på de som har rapportert deg 😀

 14. God weekend kære Caroline,

  en virkelig dejlig ret du har lavet til os læsere og god opskrift.
  Jeg elsker let og god mad, som ligger let i maven og smager delikat.

  Min veninde lavede hyldebærsuppe med æbler og pærer til os:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/hyldebrsuppe-med-ble-og-prestykker.html

  Måske du også laver hyldebærsuppe:-)

  Hilsner fra Mary-Liz
  Danmark

 15. Det ser nydelig ut Caroline.

  Satt akkurat med StyleMag foran meg.
  For noen rå bilder! Du er rett og slett super heit!
  Veldig fint intervju også 🙂

  Ha en herlig helg.

  1. Tusen takk 🙂

 16. mmm, ser nydelig ut! Begynte faktisk å like blåmuggost etter at jeg prøvde kyllingoppskriften din, så denne må jeg prøve! 😀

  Lurer på om du kanskje kan ha noen innslag med «mat på budsjett» eller «student-middag» innimellom? 😀 Oppskriftene du kommer med er såå nydelige (og noen ganger litt kostbare), så de blir ofte spart for helgekos hos oss 😉

 17. Hvilke tanker gjør du deg om avisoverskriftene om deg i dag? Ikke bra PR.

  1. Ser ikke helt hva som er negativt i den artikkelen? At jeg får flest klager er fordi jeg har flest lesere, det er jo helt naturlig. Det betyr jo ikke at jeg har brutt markedsføringsloven. Alle innlegg som skal merkes er merket, og det er bra at de skal begynne med bøter, for da blir det enda tydeligere at jeg merker godt nok.

   1. Som du nok allerede vet handler ikke negativ PR alltid om rett og galt, men hvordan en fremstilles for befolkningen. Her fremstilles du som uryddig og uprofesjonell – siden dette er jobben din må det jo være vondt å bli fremstilt slik. Igjen, jeg tar ikke stilling til noe skyldspørsmål her, men man begynner likevel å lure på hva som er bevisste «glipper» fra din side. Det å hevde at den eneste grunnen til at du får klager er fordi du har flest lesere fremstår for meg som ansvarsfraskrivelse. Flere «glipper» blir som kjent til slutt et mønster.

   2. Ja, enig i at det fremstilles slik :/ Men for de som leser saken så håper jeg de fleste ser at dette ikke handler om skyldspørsmål. Som nevnt i forrige kommentar så har jeg lest noen av klagene, og de er det null hold i. Når jeg kjøper et produkt selv, og linker til det i innlegget, så er det ikke reklame og da skal det ikke merkes. Da kan jeg ikke noe for at folk rapporterer det, kan jeg vel?

    Nå har jeg ikke hatt mange glipper da 😉 Det er vel heller ekstremt sjeldent. Mønsteret peker vel heller ganske klart i retning av at jeg er ganske så flink til å merke. Jeg har ganske mange linker og reklameinnlegg i løpet av et bloggår, noen ganger med relativt stort tidspress. Da kan det skje at jeg glemmer et par av de. Ser ikke helt problemet med det så lenge det rettes opp i relativt raskt.

 18. Hvis du er så flink til å merke de innleggene som skal merkes, kan jeg ikke fatte hvorfor du får så mange klager.

  1. Det kan jeg ikke svare på før jeg leser klagene 🙂 At jeg får flest klager er fordi jeg har flest lesere, sånn er det jo bare. Men enkelte klager jo inn alt jeg skriver om, fordi de tror det er reklame. Ta dette innlegget f.eks. Sikkert noen som tror jeg reklamerer for Det Nye og rapporterer det fordi jeg ikke har merket innlegget.

   1. Annina

    Men samtidig skal du jo være dommer i kåringen «Det Nye»-jenta? Derfor tenker jeg personlig at det ikke er rart at du har Det Nye i flere innlegg – ikke at du direkte gjør reklame for dem, men jeg har gått ut fra at du har et samarbeid med Det Nye. Har jeg tatt feil?

   2. Jeg har ingen avtale med de, med unntak av at jeg skal være dommer. Det er en jobb, på lik linje om jeg hadde jobbet som journalist for Det Nye. Hvis det var tilfellet hadde jeg ikke vært pålagt å merke alle innlegg hvor Det Nye var nevnt som «reklame».

  2. Vil nok også tro at grunnen til at Caroline får flest klager er fordi hun har ganske mange voksne lesere. Tviler på at 14-åringene som leser topplisten på blogg.no bryr seg om å rapportere inn slike ting 🙂

   Ha en fin kveld Caroline!

 19. Etter å ha sett dagens VG, kan jeg ikke annet enn å riste på hode. Det oser sjalusi lang vei.
  Synses du er veldig flink å merke. Å jeg elsker at du ofte tipser og forteller om ting som ikke er sponset. Bare for at du liker det og vil anbefale videre:-)

  Regner med du ikke er bekymret, for at alt er på det rene. Men det er aldri gøy å ha noe slikt hengende over seg. Håper du glemmer det, å nyter helga til det fulle:-) klem <3

  1. Tusen takk, Stine 🙂

   Nei, jeg er absolutt ikke bekymret, og vet selv at jeg har alt på det tørre. Om jeg noen gang skulle få bøter så er det fordi jeg fortjener det 🙂

 20. Jeg syns du er kjempe flink, jeg! Jeg kan tenke meg det tar mye energy aa vaere mamma, kone, jobbe, vaere I rampelyset med et forstoerrelsesglass + dotting all the i’s and crossing all the t’s. Ingen er perfekt 🙂 Klem!

 21. Ang reklame

  Jeg skjønner litt hva vg saken mener.
  Da jeg nå x antall ganger har prøvd og tipse dine lesere at de kan få tak i «SMOOTHIE GLASS» en smule billigere på «Ebay» eller «amazon».
  Men merkelig nok har ikke disse kommentarene blitt postet, da hun som du har kjøpt glassene av reklamerer fult ut i kommentarfeltet ditt.
  Hvis dette er tilfelle skjønner jeg godt hva folk mener med skjult reklame, fFor meg føltes det innlegget om Smoothie’n virkelig som reklame spesielt da du ikke poster kommentarer fra andre om andre steder man får de glassene.

  1. Alle kommentarene dine lå i «spam», har godkjent de nå.

  2. Men hvordan mener du at smoothie-innlegget er reklame da?

   For at noe skal være reklame, så må jo Caroline tjene på det/ha en avtale med selger. Kjøper Caroline et produkt og viser det frem, så er ikke det reklame.. Når hun ikke en gang legger ved link, syntes jeg det er merkelig at du tror det er reklame.

   Hvis hun hadde fått produktet, skulle det stå sponset. Legger hun ved en link hun kan tjene på, merkes det adlink, og er det betalt reklame merkes det annonse.

   At noen etterspør hvor glasset er fra, og selger sier i fra. Så er fortsatt ikke det reklame fra Caroline? Enig i at det var dumt at dine kommentarer og tips om annet sted, ikke kom gjennom. Men det er fortsatt ikke reklame fra Caroline? Mener du at hun og selger har en «skjult avtale» da eller?

   1. Ang reklame

    Siri, jeg har ikke behov for og forklare meg for deg, da dette var en kommentar til Caroline 🙂

 22. Syns det er synd at det komme frem at du får klager ang merking. Når det er så mange av de andre toppbloggerne som ikke merker innleggene sine i det hele tatt! Håper du har hatt en fin dag, og ikke latt deg påvirke av dette, selv om du stort sett alle gangene har merket innleggene – og det vet du jo selv. 🙂

 23. Måtte selvfølgelig klikke meg inn på VG og se hva dette handlet om. Syntes de skriver lite nyansert. Du en av de flinkeste og mest profesjonelle av bloggene jeg leser, og jeg syntes du merker innleggene godt. Jeg kjenner jeg blir irritert når andre relativt store, norske bloggere hverken merker sponsede produkter, adlinks eller samarbeid/annonse, når det helt klart er det.. Man får jo nesten lyst til å sende inn klager på disse, for dette blir latterlig urettferdig!

  Det verste er jo når disse klagene kommer med falske påstander, som f.eks. at innlegg først endres etter reise/flere dager.. Samtidig er det jo positivt da det jo er lett å motbevise 😉

  Huff.. Jeg er glad jeg ikke er i dine sko. Jeg hadde blitt så sint og frustrert av enkelte folk og journalister. Heier på deg, du fremstår for meg som en ærlig og profesjonell blogger!

 24. Å, det så veldig godt ut!:) Avocado er jo så sunt også, pleier å lage mg «sjokolademousse» med avocado nesten hver kveld;) Godt og sunt!

 25. Michelle

  nam, ser skikkelig deilig ut! 🙂

 26. Hei!! Oowæ, dette ser helt sykt deilig ut. Må absolutt prøves! Jeg må bare spørre, virker som folk har full kontroll på dette styret med reklame osv, men jeg har virkelig ikke peiling, så, hva betyr det når det står (annonselenke) under bildene dine? Er det fordi du har fått dem? Sorry at jeg spørr så dumt :/
  Håper dere har en fin dag. Ryktes om meget bra vær i sør <3

  1. Når det står annonselenke under antrekksbildene, så er det fordi jeg 1) har fått klærne jeg har på meg, 2) får betalt for å vise de frem, eller 3) begge deler 🙂

   Håper din dag har vært fin også 🙂

   1. Ahhh okey 🙂 takk for svar! Når jeg ser bildene fra babyshoweren så kribler det så i magen. Det er ikke før man er ferdig med å være gravid før man skjønner hvor magisk og spennende den siste tiden er.

 27. Hei 🙂 Vet ikke hvilket innlegg jeg skal poste dette, handler ikke om maten i dette innlegget i alle fall! Men lurer på om dere hadde tenkt ut noen guttenavn før dere fikk vite kjønn? Hvilke guttenavn likte dere?

  1. Ja, det hadde vi 🙂 Men vi ønsker dessverre ikke å dele det her på bloggen. Kan jo hende vi får en gutt neste gang 😉

 28. Henriette

  Forstår godt hvorfor folk klager på sponsingen. Noen ganger virker det som om du ikke vil få det tydelig frem at ting er sponset. Eksempel her fra min side er når du fletter det inn i en lengre sammenhengende tekst. Er det egentlig godkjent merking?

  1. SÅ lenge det kommer tydelig frem, så er det god nok merking 🙂 Kom gjerne med eksempler hvor jeg ikke har gjort det tydelig nok, så skal jeg se på det 🙂

 29. Hei og god søndag:-) jeg tenker når jeg leser alle kommentarer hvor mange er ute etter om du følger lover og regler; kanskje alle vi andre skal konsentrere oss om å gjøre det like bra i våre jobber som du gjør i din?? Det er vel nesten ingen av oss andre som blir sette så nøye » i kortene» i forhold til om vi gjør vår jobb helt riktig hele tiden?? Jeg er helt overbevist om at du ikke har noen hensikt å prøve å lure unna noen ting, hvorfor skulle du det? Ikke trenger du det økonomisk heller tenker jeg, og moralsk tror jeg du er på høyde og vel så det med de fleste av oss! Stå på videre for deg og dine:-)

  1. Er nok en del som burde gått i seg selv, ja :/

   Takk for hyggelig kommentar 🙂

 30. Nathalie

  Hei 😀

  Bladde meg litt tilbake i arkivet ditt, du er jo så utrolig flink på kjøkkenet og så utrolig inspirerende, så når jeg satt her for å lage neste ukes middag måtte jeg titte gjennom og lete meg frem etter litt inspirasjon, og det jeg da så gjerne skulle ønske var en «skriv ut» knapp, hadde vært så utrolig greit å ha 😀 Klem fra meg!

  PS: Du må være en av de vakreste på jord, du stråler og er så fantastisk, mest positive mennesket jeg «kjenner» stå på!!!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips og fine ord 😀 Blir så glad av sånne kommentarer <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *