babyshower cake

DSC09504.jpg

God kveld  Å, jeg har kost meg i dag! Rullet nettopp inn døren, har spist utrolig mye god tapasmat i solen og toppet det hele med kjeks og kake fra villa perlesukker i tillegg til smågodt, yoghurtnøtter og oreokake. I dag var det Stine som fikk overraskelses-shower av et knippe skjønne jenter, vi var på plass for å pynte og gjøre klart allerede klokken ett og rett før fire kom den gravide hjem helt uvitende. Så stas! De kommende foreldrene vil ikke vite kjønnet på babyen i magen, så det er jo ekstra spennende. At de klarer å holde seg! Temaet ble derfor grønt og off-white med dotter, og det var dette jeg tok opp på kakemøtet med Anne Brith, så resultatet ble akkurat som jeg ønsket – hun er så flink! Viser dere et bildedryss av alt i morgen, men her kommer kaken i sin helhet. Den var fylt med bringebær og akkurat passe mengde sjokoladeganache, så frisk og god. 

___________________________________________________________________________________________________________

elephant babyshower cake 

kjeks

DSC09564.jpg

___________________________________________________________________________________________________________

Ha en fortsatt fin kveld, så sees vi i morgen! 

41 kommentarer

 1. åå for en nydelig kake!:)

 2. Naam! Det ser godt ut 🙂
  Hvor gammel er Nelia <3

 3. Ble rent kakesulten når jeg så den flotte kaken. Hadde ikke hatt noe i mot å smakt av den, likte at pynten var stilren og pen. 🙂

 4. Så søt kake! Heldig venninne, og så snille dere er 🙂 Gleder meg til å se mer. Du er så kreativ og flink!

 5. Hei!
  Jeg leste på VG idag at du hadde fått refs for dårlig merking av reklame, og jeg må innrømme at jeg ofte lurer på om produkter og opphold i innlegg er betalt av egen lomme eller om de er sponset. Jeg skjønner jo at en så stor og profilert blogger som deg ikke anbefaler ting du ikke vil gå god for, sponset eller ikke, men det kan også være vanskelig for meg som leser å vite hva som er sponset. Har du noen fast måte å merke reklame på? Er disse kakene for eksempel sponset?

  1. Det trenger du ikke lurer på. Om jeg får betalt for å skrive om et produkt, eller om produktet er sponset, så skal det fremgå tydelig i innlegget. Det står ingenting i dette innlegget om at kaken er sponset, eller at jeg får betalt for å skrive om den, og da er det ikke reklame 🙂

   Det er flere måter å merke på, men enten står det øverst i innlegget, eller så har jeg merket lenkene med «annonselenker», eller så står det i teksten at jeg har fått produktet sponset.

   1. Daniel

    Hvis du allerrede har veldig klar og tydelig definisjon om merking av sponset/betalt/reklame produkter, hvorfor du var den bloggeren som fikk flest klager/refs for dårlig merking, slik at Forbrukerombudet må varsle med en streng bøter kr 50 000;- ? Hvordan kan DU som alltid beskriver seg selv som «perfeksjonist», «kontrollfrik», «detaljert planlegger»,… stadig «glemmer» å merke det? Har du glemt med vilje, eller det er et glipp (men stadig gjentar seg) som mannen din har forsvart deg i artikkelen? Hvis dere er uenige med ombudet om tolkning av markedføringsloven, er det på tiden å lære om tolkningen etter 6 år som stor og profilert blogger? Egentlig du har ikke annet valg nå, siden du risikeres å få bøter snart ? Et spørsmål til: Hva med produkter som du får rabatt/delvis sponset? Hvordan merker du det ? Må inrømme at jeg ofte lurer på om noen produkter eller opphold som du har anbefalt sterkt, var dine kjøp HELE med egen lomme, eller du får likevel rabatt for dem?

   2. At jeg får klager betyr ikke at jeg ikke merker. Det er ikke gitt at de som klager har rett, er det vel? Jeg har klart flest lesere, og leserne mine er også hovedsaklig voksne. Det er ganske så naturlig at jeg får flest klager da. Har lest en del av klagene, og det er ikke mye hold i dem. Det er en gjennomgående tendens at enkelte klager på manglende merking i innlegg som ikke er reklame.

    Jeg risikerer nok ikke bøter, Daniel. Du kan ta det helt med ro 🙂

    Om du lurer på om «noen produkter eller opphold som du har anbefalt sterkt, var dine kjøp HELE med egen lomme», kan du gå tilbake å se om innlegget er merket. Da finner du det ut 🙂

   3. Monica

    Leserne dine hovedsakelig voksne? Kan aldri tro at de som skriver : elsker deg, du er mitt største idol,
    skulle ønske jeg hadde samme hus som deg, Skulle ønske jeg jeg hadde samme bil osv.
    Og i går :stakkars så stygt VG skrev om deg ……osv.
    Mener du dette er voksne mennesker? Å, nei dette er nok veldig unge mennesker som har null livserfaring.
    Det såkalte «hylekoret» som støtter deg i alt helt uten vurderingsevne!

   4. Jeg har gjennomført spørreundersøkelser som viser at de fleste leserne mine er 23 år og oppover.

   5. Elisabeth

    Jeg har også store problemer med å tro at leserne dine hovedsakelig er voksne. Jeg selv er voksen, men kommenterer vel kun en gang i skuddåret. For å være helt ærlig leser jeg denne bloggen først og fremst på grunn av kommentarfeltet, og ikke innholdet i seg selv, det er sjelden særlig interessant. Jeg lar meg stadig fascinere av de som tilsynelatende ønsker de var deg og hadde ditt liv, og har vanskelig for å tro at dette er jenter på mer enn 14-15, som ikke har funnet ut verken hvem de er eller hva som egentlig betyr noe her i livet.
    Uansett, det hadde vært voldsomt interessant å få vite mer om hvem «fansen» dine er i forbindelse med disse undersøkelsene dine. Særlig utdannelsesnivå hadde vært artig å vite noe om, da jeg må si at de som kommenterer her inne virker både ukritiske, lite reflekterte og i det hele tatt ikke virker ha noe særlig livserfaring. Andre variabler som kunne vært spennende å vite noe om er blant annet motivasjon bak å lese bloggen, oppfatning av den, samt også informasjon om selvbilde andre forbilder leserne har osv.

   6. Du er klar over at du baserer deg på kommentarfeltet mitt? Jeg har ca 100 000 lesere hver dag, antall kommentarer er ca 100 – 150. Det er 0,1 – 0,15 %. Regner med du ser den åpenbare svakheten i resonnementet ditt og at dine meninger er basert på ekstremt svakt grunnlag?

   7. Elisabeth

    Nei, jeg står ved mitt 🙂 Når man regner statistisk generaliserbarhet, feks ved undersøkelser om holdningermeninger etc, er det som regel 1% man går ut fra, og dette er når en ønsker å kunne si noe om hele populasjonen. I ditt tilfelle er det nærliggende å tro at det er en viss andel av populasjonen som leser bloggen din, feks kvinner mellom 12-40 år, (selvsagt med ytterliggende faktorer i tillegg). Man kan dermed med stor sannsynlighet si at kommentarfeltet ditt i alle fall til en viss grad gir en indikasjon på hvem leserne dine er
    Jeg synes det er rart at du tar dette så ille opp. Ønsker du ikke selv å tro at kommentarfeltet ditt gir et bilde av hva leserne dine synes om deg og bloggen din?

   8. 1% ja, det er ti ganger mer enn i dette tilfellet (0,1%). Utvalget av personer er heller ikke tilfeldig, men en bestemt gruppe av lesere. De som kommenterer oppgir heller ikke alder, så du rett og slett bare antar at de er unge. Uansett så er jeg ikke enig i din beskrivelse av kommentarene, de færreste er av den typen.

    Som nevnt, vi har flere undersøkelser som motbeviser påstanden din. Foreslår at vi legger denne diskusjonen død 🙂

   9. Er bare å ta en tur innom Kvinneguiden forumet, hvor hatet mot FF desverre lyser opp som neon slilt hos noen av brukerne.

    Er flere der som selv skriver at de har meldt inn Caroline pga dette, og nå sitter de å gotter seg fordi det står om henne i avisen…

    De gjør det bare for å være jævlige. Det kommer så tydelig frem i det de skriver.

   10. Det skal alltid stå annonse øverst på innlegget uansett når noe i innlegget er sponset. Det holder ikke med å si i innlegget at det er sponset eller «annonselenker».

   11. Ifølge markedsføringsloven skal det tydelig fremgå hva som er reklame. Det står ingenting i markedsføringsloven om at det alltid skal stå øverst i innlegget.

    Hele reklameinnlegg merker jeg alltid øverst, men innlegg hvor kun små deler av det er reklame, merker jeg i teksten.

   12. Elisabeth

    At du (eller LK) går såpass hardt i forsvarsposisjon forstår jeg også lite av. Kommentaren var jo ikke rettet mot deg, men mot leserne dine. Eller ikke leserne, de som skriver i kommentarfeltet ditt.

   13. Går ikke «hardt i forsvarsposisjon». Må få lov å være uenig uten at du skal bruke slike hersketeknikker?

   14. Jeg sitter også med en følelse at du er veldig flink å merke! Men lurer på hvordan du gjør det ved «gavesalg»? Altså at du får rabatter nettopp fordi du er du med den bloggen og inflytelsen?

   15. Jeg pleier ikke å ta i mot slike rabatter :/ Men om jeg gjør det så merker jeg det 🙂

   16. Huff, ikke ante jeg at dette skulle bli en så stor debatt. Jeg syntes du er flink jeg. Ha en fin søndag videre! 🙂 Nelia er forresten helt utrolig nydelig!

  2. Elisabeth

   Hehe, jeg er fullstendig klar over at 1% er ti ganger mer enn 011%, det ser jeg meg nødt til å påpeke. Og det var jo også hele poenget med argumentet mitt. Jo mer likt et utvalg er, jo færre enheter trengs for å kunne si noe om populasjonen. Dermed vil 0,1% faktisk med stor sannsynlighet kunne si noe om de som leser bloggen.
   Og det stemmer at jeg ikke har full kontroll over alderen på DINE lesere, men det finnes flust av tidligere forskning, rapporter og avhandlinger som viser hvem den typiske bloggleser er, hva angår både kjønn, alder og utdanningsnivå. Men hvis du mener dine lesere skiller seg så voldsomt fra leserne til andre norske bloggere så er jo det også svært interessant. Hadde vært artig å se svarene du får fra undersøkelsene dine, så om du noen gang ønsker å dele funnene med andre må du mer enn gjerne send den på mail! 🙂
   Ha en god søndag!

   1. Elisabeth

    0,1 % ja, det lurte seg inn en skrivefeil der ser jeg.

   2. Når 90% av alle registrerte blogger er skrevet av personer i alderen 14 – 20, så sier det seg jo selv at den gjennomsnittlige bloggleser er ung. Sikkert mellom 14 og 20. Men du kan jo ikke bruke dette snittet til å anta alderen hos bloggerne som er 25+. Du må jo være enig i det?

 6. Ser helt nydelig ut! Jeg må nok sykle lengre enn 40 km om dagen om jeg skal kunne spise slike kaker!
  Jeg er på besøk i Risør i helgen -og dine lekre oppskrifter skal bli prøvet 🙂
  Livet er deilig -og du er så positiv og skjønn!
  Klem fra Ingrid

 7. Benedicte

  Jeg har et forslag til ukens leserspørsmål: en liten omvisning i teslaen din! Hadde vært fint å kunne se hvordan den ser ut innvendig, om det er mye plass i bagasjerommet osv 🙂

  1. Hehe, kanskje 🙂 Til din informasjon så er det enormt med plass. Kugaen vår er liten i forhold :p Teslaen har nesten like stor bagasjeplass som en Landcruiser 🙂

   1. Benedicte

    Oj, det var imponerende. Så mye i en så flott bil! Miljøvennlig er den også 😀

 8. Hei!
  Jeg må bare beklage for at dette på ingen måte er relevant til innlegget, men det er en ting jeg lurer på. Jeg husker at du for en god stund siden nevnte på bloggen at du tok restylan. Gjør du det enda? Og er det noe du ville anbefalt for oss som ikke er så fornøyd med leppene? 🙂

  1. Nei, har ikke restylan nå 🙂 Jeg kan trygt anbefale det.

 9. På mandag må jeg bare bestille meg en god kake til neste helg. Også jeg som er på slankekur da…

 10. Å, så gossin kake! Og, for en nydelig tapet venninnen din hadde! 😀

 11. Hej fodboldfrue. 🙂

  Kan vi få opskriften på både den store kage og de små elefanter ?
  De er rigtig fine, og jeg elsker at bage 🙂

  Rigtig fin profil du har dig. 😀

  Hilsen Natascha, Danmark.
  http://www.frk-green.blogspot.dk

 12. Hva tenker du om at du ikke markerer bilder på instagram som reklame?
  Ser du har gjort det på noen få, men det er absolutt ikke alle.

  1. Instagram har aldri vært en del av den komersielle biten av bloggen, og derfor har vi ikke merket det før nå den siste måneden.

 13. Bare lurer på ditt samarbeid med Villa Perlesukker. Fikk du ikke noen rabatter på denne kaken slik at dette burde vært merket, eller kjøper du virkelig kake til 5000 kr til en venninnes babyshower? Skulle virkelig ønske du var min venn da for her går det i gode gamledagse hjemmelagde kaker:)

 14. Så du bekrefter altså at kaken og tilbehøret her er helt og holdent betalt med egne midler? Ingen rabatter? Ingen fordeler/avtaler vedr det at villa perlesukker blir hyppig nevnt i bloggen? Jeg er ikke ute etter å ta deg, jeg bare lurer…

 15. Nydelig kake og kjeks!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *