det beste i livet er gratis

Jeg vet det er mange som føler kjøpspress hver dag og som ofte blir oppgitt eller kanskje lei seg fordi de selv ikke har mulighet til å henge med på bølgen, men jeg vil bare minne dere på at det beste i livet er gratis. Det handler om å se ting i det store bildet. Materialistisk lykke er ikke ekte lykke, samme hvor mye du noen ganger ønsker å tro det der og da. Kanskje du tror at akkurat den bilen, de skoene, den genseren eller det kjøkkenet vil gjøre deg lykkelig til evig tid, men slik er det ikke. Materialistisk lykke er kortvarig. Ekte lykke i livet koster ingenting, for det kan du ikke kjøpe – det samme gjelder for det beste i livet, det er nemlig gratis. Her er min liste 

___________________________________________________________________________________________________________

13.jpg

♥  familie – menneskene som har skapt meg, som alltid har vært der for meg og som betyr mest for meg i hele verden. Tenk at jeg nå har muligheten til å videreføre dette til et helt nytt menneske som er en blanding av Lars-Kristian og meg. Noe vi to har skapt. Det er en unik tanke som gjør meg både rørt og veldig glad. Ingen kan gjøre meg mer lykkelig enn Nelia og Lars-Kristian, det er det beste i livet! 

♥  kjærlighet ♥

♥  klemmer – en klem gir så mye. Med en klem kan du trøste, spre glede, vise omsorg og kjærlighet – og det beste av alt: det er helt gratis. 

♥  sand og gress mellom tærne – den følelsen er virkelig noe av det beste som finnes! Den følelsen er kanskje det motsatte av å gå på grus, for det er kanksje noe av det verste jeg vet, selv om det også er gratis. Både sand og gress mellom tærne er blant det beste jeg vet, gjerne med en mild bris av sjøduft på toppen. 

♥  latter – å le så mye og så høyt at du tror du skal svime av. Å fnise med venninner eller å nesten revne av latterkrampe. Å le sammen med noen eller alene – take your pick. 

♥  sang – å synge så høyt du bare kan når du håper og tror at ingen hører deg. Å synge karaoke eller å synge på scenen foran tusenvis av mennesker. Gøy! 

1

♥  å våkne til solskinn – helst tidlig om morgenen når jeg har god nok tid til å trakte meg  kaffe og kjenne på kroppen at den starter å våkne. Det er noe av det beste jeg vet. 

♥  å løpe – å løpe fort, sakte, ute eller inne. Å løpe gir meg så uendelig mye, det er da jeg er på toppen av meg selv og også da jeg får ideer og lar kreativiteten blomstre. Jeg kaller det løpetid, bare at det er min løpetid, og den er hellig – bare for meg. 

♥ å gi komplimenter – til en venninne, til kjæresten din, barnet ditt, hundene dine, til deg selv eller til en fremmed. Det koster så lite, faktisk koster det jo ingenting, men det gir så mye både for den som gir og for den som får.Tenk bare selv hvor glad du blir om noen sier noe pent om deg. Jeg blir i hvert fall kjempeglad, og faktisk kan det snu en dårlig dag. Å gi deg selv et kompliment er også noe du burde gjøre ofte, kanskje såpass ofte som hver dag. Hva er du fornøyd med ved deg selv? Stå foran speilet og gi deg selv minst et kopliment hver morgen, så skal du se at både selvfølelsen og hele dagen blir hakket bedre. 

12

Hvordan ser din liste over det beste i livet ut? 

227 kommentarer

 1. Sånn innlegg trengte jeg å lese nå! Du er en stor inspirasjon, og du stråler !
  Klem 🙂

 2. Så utrolig fint og koselig innlegg♡

 3. hei caroline! Jeg ser på bloggen din hver dag! inspirerer meg og de ​​tingene du sier i ditt liv! er veldig vanskelig å skrive fordi jeg snakker spansk norsk haha: p å svare på hva du postet, ville min liste starter med familien, med venner ville følge, deretter med gleden av å nyte en rik finish med kaffe og smil, som er en av de tingene jeg liker mest! Jeg håper du får en fin uke, og takk for inspirerende meg å ha et sunt liv! Katy

 4. Kristin

  For et herlig innlegg! Sånt er deilig å lese 😉 Også så fin presentasjon!
  Må si meg helt enig med deg i mye, det beste i livet kan ikke kjøpes. Det er opplevelser, små øyeblikk, uplanlagte ting, og da helst med barna, i naturen, fine samtaler og timer med venninner som bare flyr av sted. Refleksjoner, positiv påfyll av alt jeg setter pris på. Kjærlighet fra mannen min. Det er livet!
  Prøver å ta meg tid til å tenke litt over alt dette fine innimellom 🙂
  God natt, søte deg.

 5. Eg synast det er veldig lett for nokon med ein grei inntekt å sei at lykke ikkje kan kjøpas for pengar. Eg har familie som er både velståande og familie på morsida som ikkje har mykje pengar, man kan sjå eit klart skilnad, sjølv om dei med lite pengar gjer det beste ut av midlane dei har. Pengane kan ikkje kjøpe lykke, men det kan kjøpe eit liv utan store økonomiske bekymringar, og det betyr ein hel del faktisk. Eg sjår det kvar dag… Når ein ikkje har så mange bekymringar kva pengar gjeld, så klarer ein å fokusere på det som faktisk GJER ein lykkeleg.

  1. Julianne

   Er så enig i dette! Utrolig viktig poeng

  2. Applaus er mye bekymringer med være fattig tro meg… Bare gå til frisør og tannlege utsettes i åresvis Pga for dyrt… Og klær går en i til de er upop og slitte.. Bor et sted med bare bråk Pga ikke råd bo et sted jg liker… For da trengs cash… Hadde blitt avslappa og lykkeligere av bo et stille sted… Bil har j ikke så buss er ikke så morro i lengden når man er sliten og kald…. Men ja det beste som er gratis er dyr å se og snakke med de gode dyra. Og hjelpe de dyr son lider… Skulle bare hjulpet de mer om jeg var rik…. Hadde gitt meg stor glede

  3. Enig…. det er så lett å si for de som har nok og mer enn nok av penger…. Jeg er nok absolutt ikke av de verst stilte,men sliter litt for tiden. har ikke råd til å kjøpe nye ordentlige joggesko til barna, frisør? nei… blomster til å pynte i hagen med? nei… skulle hatt en plenklipper, men får låne av naboen i år også… akkurat i dag er jeg litt nedfor fordi jeg gjerne skulle hatt litt penger å bruke på nødvendige ting utenom mat..
   Blir i tillegg litt kvalm når slike innlegg kommer fra den mest materialistiske bloggeren av de alle 😀

  4. Et utrolig viktig poeng Tonje kommer med. Det er så lett å kunne glede seg over de små tingene når økonomiske problemer ikke preger hverdagen din

   1. Det kan like gjerne være omvendt 🙂

   2. Omvendt?

    Jeg har også sett forskjellen på økonomisk trygg familiebakgrunn og finansielt utfordet bakgrunn. Det er mye lettere å nyte de små gledene i livet, dersom ikke neste måneds kredittregning henger over skuldrene.

    Du har skrevet et beundringsverdig innlegg, men Tonjes tankevekker er helt fullstendig korrekt

   3. Er ikke noe fasitsvar, Trym. Her er det nok individuelle forskjeller, og jeg vil tro at mange som har det trangt økonomisk gleder seg mer over de tingene som er gratis, enn en som tjener bra.

   4. Ikkje enkelt å glede seg over de små ting, når de henger store mørke skyer med dårlig økonomi med overalt. Tru meg. Har vært «fattig» hele mitt voksne liv, og det er skremmende kor mye energi en bruker på regninger. Det å leve i uvisshet kver dag. Over om en klarer seg i morgen. Å måtte flytte rundt. Fordi en ikkje har økonomi til å kjøpe seg noe. Er i full jobb, men som eneforsørgere til 2 barn, med en inntekt. Så er en blant de svakeste i samfunnet. Helt enig i at det er tankevekkende at en med så materialistiske behov kan si at det beste i livet er gratis. Det er nydlig å gi, og få en klem, men når strømregningen ikkje er betalt, nyter en den ikkje fullt likevel. Det er 5 millioner skjebner i landet vårt, og det er viktig å ta inn over seg.

   5. Ja, det kan faktisk være omvendt. Foreldrene mine slet økonomisk i en periode da jeg vokste opp, men jeg merket ingenting. De virket verken mer eller mindre lykkelige da enn nå, til tross for at bekymringene sikkert var store. Vi reiste kanskje ikke til syden de årene, men vi gjorde andre ting som var gratis, og det var minst like koselig.

    Jeg tror alt dette har litt med holdinger å gjøre. Nå som jeg er fattig student merker jeg at pengene ikke strekker til alt jeg ønsker meg. Ingenting egentlig, kun det nødvendige, men jeg er fortsatt lykkelig. Jeg setter mer pris på en kveld hjemme med vennene mine enn en kveld på byen for eksempel, og det er helt gratis. Om middagen er biff eller knekkebrød er heller ikke så viktig, for jeg har gode venner og verdens beste familie.

    Så man kan faktisk være fattig OG lykkelig, til tross for at nudlene må betales med kredittkortet:)

   6. Det er vel ekstra viktig å glede seg over de små tingene som er gratis, hvis man ikke har så mye penger..

   7. lurven

    ….erre mulig…. Jada, det er bare ikke like enkelt!! Men det er ikke lett å skjønne for folk som ikke har økonomiske bekymringer.

  5. Benedicte

   Veldig bra 🙂 Å ikke ha økonomiske bekymringer er vel en forutsetning for at man skal klare å fokusere på nettopp disse tingene Caroline nevner? 🙂 Men så

   1. Jeg henger meg på det Benedicte sier her. Det er vanskelig å glede seg over de små og gratis ting i livet om det henger en mørk sky av økonomiske bekymringer rundt tilværelsen. Innstillingen er likevel riktig og grei å ha, å konsentrere seg om å glede seg over det en har, ikke sørge over det en ikke har. Men i praksis er den vanskelig. Og det vet Caroline her lite om. At en som i hovedsak skriver om nye og dyre innkjøp av merkeklær, helsemat, sko og middager, den mest materalistiske tilværelse en kan se for seg, blir det en hånlig ironi at denne personen skriver et innlegg hvor materalismen liksom forkastes.
    En rik person står ikke i posisjon til at å si at en fattig person må være mer lykkelig! Men fotballfrue skrev det kanskje som et tips til seg selv, at hun vil klare seg uten all denne materalismen og fokusere mer på de nære ting i livet.

   2. Har jeg sagt at en fattig person må være mer lykkelig?

    Jeg har alltid fokusert mest på de nære tingene i livet mitt, og ikke materialismen. Det er hovedsaklig materialismen som kommer til uttrykk her på bloggen, men det betyr jo ikke at det er som er viktigst for meg.

  6. Unnskyld meg, jeg tror dette her er veldig individuelt. Familien min sliter økonomisk, det gjør jeg og. Vi sliter økonomisk, men vi klarer også å fokusere på ting som gjør oss lykkelige. Jeg har bodd i et fattig land, og pga så klarer jeg å være lykkelig selv med økonomiske beskymringer. Når dere sier at de som ikke beskymrer seg om penger er de som klarer å fokusere på det som faktisk gjør en lykkelig, da er det faktisk holdningene deres som gjør dere ulykkelig.

 6. For et koselig innlegg å lese rett før leggetid 🙂 Du har så rett i det du skriver!! Takk for at du har så fin blogg, Caroline:) Heldigvis er den også gratis å lese 😉

 7. Du verden. Har du løpetid? hi hi

 8. <3 Kjenner glede bare ved å lese listen din 🙂

  Selv går det i mye av det samme – tror jeg blir aller mest glad av sanseopplevelser som sola på kroppen, fuglekvitter i ørene eller å gå tur i rolig dalende snø på vinteren.. Også mine små kjære nevøer og nieser, de betyr verden <3 Det å glede andre er nok også på topp – tenk at noe så enkelt kan være så givende for en selv:)

 9. Så deilig! Du beskriver det ubeskrivelige:) et <3 til deg bare fordi du er deg og for at du fortjener det.

 10. Helt enig i det du skriver, men jeg vil ikke si at du er den rette personen til å snakke om dette 😉

   1. Elisabet

    kanskje fordi du har et økonomisk bekymringsfri liv, som mange desverre ikke har. Du har et digert hus og gjør det meste for å promotere hvor perfekt du har det og du får mye gratis som andre ikke har råd til å kjøpe som du igjen tjener penger på…på at andre kjøper. Sorry, er helt ening i at lykke ikke kan kjøpes for penger. Men jeg tror lykken har en bedre grobunn om en slipper å tenke på at en ikke har råd til ferieturer, klær til barna sine, gå ut å spise etc. Som noen over her sa…det blir litt feil når det kommer fra deg.

   2. Så fordi jeg har god råd, så kan jeg ikke sette pris på de tingene som er gratis? Beklager, men da tar du ekstremt feil.

   3. Det beste i livet er å ha bra økonomi. Nok til at man slipper å snu på hver krone, nok til at ungene kan være med på fritidsaktiviteter, nok til at man har råd til å reise på ferie, nok til at man kan be venner på grilling, nok til at man kan kjøpe nye sko når man trenger det, nok til at man kan nyte livet uten å bekymre seg for morgendagen!

   4. Jeg tror helt sikkert at man både kan ha god råd og evne til å sette pris på de virkelig viktige tingene. Samtidig må jeg si at jeg kan forstå at det kan virke sårt for noen. Men kanskje man kan snu på det? kan vi heller si at vi som lever et mer «normalt» liv bør ha størst fokus på nettopp de viktige og nære tingene og opplevelsene i livet..istedet for å strebe etter dyr og falsk lykke? 🙂 Vi er vår egen lykkes smed og kan først og fremst gjøre noe med våre egne liv og holdninger, så kan både rike bloggere, og vi andre som leser denne bloggen først og fremst sørge for egen lykke på hver sin måte. Når alt kommer til alt, kom vi til, og forlater vi denne jorden på akkurat samme måte. God onsdag 🙂

   5. Det blir ikke feil at det kommer fra Caroline. Du kan ha verdens beste økonomi og fremdeles være ulykkelig (Snakker av erfaringI). Det var først når jeg gikk fra å ha alt jeg ville til å sitte med tom lommebok på slutten av måneden at jeg innså hvor mye glede det er i livet. jeg ble bokstavelig betalt før for å bli lykkelig, noe jeg aldri ble. Nå må jeg spare opp til materiell lykke, noe som kan ta meg 5 måneder for å få råd til en ny bukse, men klager jeg? nei. For jeg har en fantastisk familie, venner og kan virkelig sette pris på de små gledene i livet. Så lykke kan defineres i så mangt, men penger gir deg ikke lykke, det bare fjerner litt stress, men da finner man alltid noe annet å bekymre seg for. Jeg tviler på at caroline ikke har noen bekymringer over hode fordi om hun har god råd, så det blir ikke noe gyldig argument sånn jeg ser det.

    Uansett, ha en nydelig dag. Det regner, og det er en lykkefølelse for meg for det er ingenting som er så vakkert som å se regndråper på blomster og gressstrå når sola skinner senere! 🙂

   6. Det smaker litt rart av innlegget fordi 80% av blogg innleggene dine har linker til ting du oppfordrer leserne dine til å kjøpe, eller «klikke hjem» som folk skriver. Eller frister med rabatter, frister med nye blanke skinnende ting. Går med klær før de kommer i butikken. Hele bloggen din handler jo nettopp om alt det vakre/nye/fine du kjøper hele tiden og viser frem. Ting folk ikke trenger, og ihvertfall IKKE blir lykkeligere av….

   7. Du kan selvfølgelig sette pris på ting som er gratis, de mener kanskje at det er lettere for deg å si alt dette, fordi du har alt.

    Altså, jeg er enig i det du skriver, men jeg kan ikke si at jeg har et fantastisk liv. Økonomien min er ikkeeksisterende, kroppen min er ØDELAGT etter fødsel, jeg har mistet broren min som bare var 26 år, vi bor i en liten tomannsbolig, sover ikke, har ikke venner og har veldig få mennesker å prate med generelt. Så jeg vil si at for MEG, så er det veldig vanskelig å være takknemlig hver dag. Eller, jeg ER takknemlig, veldig takknemlig for familien og sønnen min og de betyr alt for meg. Men livet mitt er utrolig vanskelig. Bare det å stå opp om morgenen er en jobb, fordi jeg ikke klarer å sove og sorgen tar over hele kroppen.

    At dere, som har alt, forteller at de beste tingene i livet er gratis.. det er vel noe av det triste jeg leser. Fordi dere har ikke så mange bekymringer når det gjelder dagligdagse ting, det er utrooolig vanskelig å leve et positivt liv når man føler at alt jobber imot en.
    Men det er fint at dere kan nyte livet, og det bør dere 🙂 Det er ikke alle som har muligheten til det.
    Så den dagen jeg møter en likesinnet person som sier det samme som deg, ja, da skal jeg prøve å tro mer på det jeg også.

   8. En person som faktisk kan glede seg over de små tingene ( som her omtales som gratis) har ikke behov for å ha 10 bikinier, mange designer vesker, hurv med kjoler og bruker mange tusen på ting som faktisk ikke betyr noe. Du må skjønne at man kan stille et spørsmålstegn?

   9. Jeg har ikke behov for det, kunne fint klart meg uten. Men jeg er så heldig at jeg har muligheten 🙂

   10. Hvorfor poster du ikke kommentaren min?

   11. Finner ingen kommentar fra deg :/

   12. Selv om man ikke har god råd kan man jo sette pris på de tingene som er gratis! Jeg er selv student og har veldig dårlig råd, som studenter flest. Men jeg er veldig flink til å gjøre ting som gjør meg glad og som er helt gratis; gå en tur i skogen og nyte sol og frisk luft, være med gode venner og le og ha det hyggelig med dem, nyte tid med kjæresten når vi er sammen, og familien. Bare det å drømme og tenke på hva man har lyst til å gjøre senere i livet gjør meg glad 🙂

    Caroline har akkurat like god grunn til å sette pris på de tingene som er gratis, og jeg er ganske sikker på at hun hadde vært like glad i familien sin, å le, å løpe og alt dette som hun nevner over, uansett om hun hadde vært rik eller fattig! Hvorfor skulle penger ha en innvirkning for hennes kjærlighet til Nelia for eksempel?

   13. Kunne ikke vært mer uenig! Å sette pris på de «små» ting i livet, og slikt som ikke kan kjøpes for penger, er ikke noe som er forbeholdt mennesker med god økonomi. Verden er ikke så svart-hvit. Hvis man skal følge en sånn type retorikk, vil det si at alle som ikke har god råd er ulykkelige. Slik er det absolutt IKKE!! Å være glad og takknemlig er noe man kan bestemme seg for å være. Det handler om å ha et positivt livssyn, noe man i stor grad velger selv. Vi har aldri hatt god råd – 4 barn og mye gjeld. Kan ikke reise på dyre ferieturer, kjøpe oss dyre ting. Vi må tenke godt over hva vi bruker pengene på, noen ganger lurer vi på hvordan lønna skal strekke til. MEN: Vi har friske,velfungerende barn, vi selv er friske, vi har familie, venner og nettverk! Jeg elsker å sitte på trappa og kjenne sola i ansiktet og gresset mellom tærne. En fin sang gjør meg glad, vind i håret gjør meg glad. Hvis dere gidder å lese innlegget, ser dere at ingen ting handler om ferieturer, restaurantbesøk og dyre klær. Hvis det er dét som er lykke for folk, så vil jeg si at dere virkelig er fattige. Da har dere ikke skjønt noen ting..

   14. Gurine

    Veldig enig med deg her Elisabeth! Godt sagt

   15. Jeg er enig.. Og det er pga fokuset på bloggen din. Jeg liker bloggen din og det overfladiske, men slike innlegg passer bare ikke inn her, da du har så stort fokus på materialisme og kjøpepress.

   16. Amen Ida!!!! Håper virkelig du leser denne kommentaren.. Som om jeg skulle ha skrevet den selv.. Helse har alt for lykke og det å føle at en bare står på og står på og får døra i trynet gang på gang er veldig hardt og da greier man ikke i det lange løp glede seg over sol, gress, sand og et eple med en snor rundt for at det skal bli koseligere for å si det slik.. Jeg må jo være så ærlig å si at jeg tror Fotballfrue ikke har opplevd så mange ting i livet sitt og stor sett glidd rett igjennom uten noe særlig motstand og da blir man lett slik.. Men håper hun i hvert fall greier å sette virkelig pris på det og at hun var ærlig i dette innlegget for hun har seriøst noe å være takknemlig for.. Det er ikke alle forunt å gå gjennom livet og at alt bare er rosenrødt og at man unngår å skli på bananskallet.

   17. BareB:

    Jeg forstår veldig godt at det er lettere å nyte små ting når man ikke har store bekymringer. Jeg forstår også at det finnes mange ulike skjebner, og at noen virkelig sliter med økonomi og livet.
    MEN selv om det er vanskelig å sette pris på en solskinnsdag og gress under føttene, når bekymringen for neste regning er stor.. Er det ikke likevel godt å kunne glede seg over små ting i hverdagen? Hvis man ikke kan «kjøpe lykke», hvorfor ikke ha ekstra fokus på det gode som er gratis i livet? Som noen skrev over her et sted: en positiv innstilling har alt og si!! Nei, man blir ikke kvitt økonomiske problemer over natten med en positiv innstilling, men livet blir hvertfall lettere å leve!

   18. Tina A

    BareB: «Jeg må jo være så ærlig å si at jeg tror Fotballfrue ikke har opplevd så mange ting i livet sitt og stor sett glidd rett igjennom uten noe særlig motstand og da blir man lett slik..»

    Oj. Denne kommentaren synes jeg var for drøy. Hva vet du om andres – og Fotballfrues- liv? Det er veldig lett å anta at andre har levd et enkelt liv uten å møte motstand, men verken jeg eller du aner hva Caroline har opplevd i sitt liv, ei heller har vi noe krav om å få vite det.

    Jeg kjenner flere som tilsynelatende lever «perfekte» liv med materiell rikdom, mann og barn, men som har vært igjennom så mye vondt at du aner ikke. _Men_ de klarer seg likevel! Jeg tenker at mye handler om hvilke holdninger man selv har og hva man velger å fokusere på. Selv har jeg gått i «bekymringsgrøften» (F.eks å telle om igjen og om igjen om jeg har råd til ting som andre kanskje tar for gitt, grue meg for regningene jeg vet kommer, men ikke aner hvordan jeg skal klare betale osv) mange ganger, men jeg kommer meg opp igjen! Nettopp da er det bedre å fokusere på ting som Caroline nevner her i innlegget- de regningene vil jo ikke forsvinne bare fordi man bekymrer seg over dem..? De forsvinner heller ikke om man velger å løpe seg en tur eller se en komedie heller enn å grave seg ned i dritten, men jeg føler meg i hvert fall bedre rustet til å takle motgang om jeg gir meg selv slike gode opplevelser i stedet for å synes synd på meg selv.

    Til Ida: Jeg har bare lyst til å gi deg en kjempeklem! Utrolig trist å høre om broren din. Hold ut! Og prøv så godt du kan å fokusere på det som er positivt, selv om det er vanskelig. Håper også du får orden på søvnen din. Ting blir så mye lettere da. Unner deg virkelig et bedre liv <3 Ta vare på deg selv!

 11. Følelsen av å gå hjem sent på natta/tidlig på morgene på sommeren etter litt vin og god latter med venner, varme i lufta, sola skimter og fuglene begynner å våkne til liv, mens resten av verden sove. DEN følelsen gir meg gåsehud! 😀

  1. Enig!!! <3 Den beste følelsen 🙂 Elsker en god fest og det som følger med, hehe.

   1. PS. Tror forresten sommeren gjør noe med oss, noen av de beste minnene har jeg fra sommeren. Alt blir å så lett, en blir glad og fornøyd av så lite. Bare å kunne dra og ta seg et bad.. Helt gratis.

 12. Dette syns jeg var et utrolig fint og ikke minst viktig innlegg! Det er absolutt en stor forskjell på materialistisk lykke og «ekte» lykke, og det er viktig å kunne skille mellom disse 🙂

 13. Christina

  For et utrolig fint innlegg!!

 14. Har du forandret mening med livets verdier etter at du fikk barn? Kontra materialismen din. All tiden/pengene du bruker på nettshopping f.eks,
  sminking osv. er det verdt noe i forhold til nærværet med Nelia? Du må jo prioritere for jeg synes tiden flyr avgårde ved f. eks nettshopping.
  Hvor mange timer i uken bruker du på netthandel?

  1. Nei, har alltid satt familie, venner og opplevelser sammen med de høyest 🙂

 15. Elin Skogly

  Dette er min første kommentar, titter innom bloggen din ganske jevnlig. Dette innlegget er helt i din stil, her kommer hjertet ditt frem Caroline. BRA!

 16. Hadde aldri trodd at jeg skulle kommentere på bloggen din, men nå gjør jeg det likevel. Jeg startet med å lese den fordi jeg var nysgjerrig på what the fuzz was about, så ble den en «guilty pleasure», og nå har jeg jaggumeg blitt inspirert av den! Nå står ikke verda til påske, jeg er jo en sånn som fnyser av bloggsirkuset. Egentlig. Inspirasjonen består i at jeg starter med low carb (light-versjon) her nå, for å bli kvitt noen kilo jeg pådro meg under graviditet i fjor. Apropos det, så er sønnen min nesten nøyaktig like gammel som Nelia, og han minner faktisk veldig om henne i utseende; litt liten og nett, med uttrykksfullt ansikt. Tenker på det hver gang jeg ser bilder av henne 🙂

  Så nå må jeg vel si takk for inspirasjon!

  Ps. Kunne du lage et innlegg med tips til low carb mat som er enkel og rask og lage når man har en liten baby som krever mye oppmerksomhet? Evt. også et innlegg med tips til middag som både vi voksne og en baby (etterhvert) kan spise? Altså ting som kan moses. Dette blir vel aktuelt for dere også snart 🙂

  1. Så hyggelig å høre 🙂 Babymat og rask og enkel lavkarbomat er på agendaen 🙂

 17. Så gøy at du skriver om noe som VIRKELIG betyr noe! Gøy å lese om mote o.l også selvfølgelig, men dette var sjikkelig bra! Du er inspirerende 🙂

 18. Elisabeth

  Takk for at du nok en gang bringer frem smilet! Ønsker deg og familien en strålende dag 🙂

 19. Kjempefin liste, og viktig å huske på i hverdagen 🙂 noe av det som gir meg glede er:

  – tid med familie og venner
  – når samboeren min stryker meg på ryggen når han fortsatt er våken på kvelden, mens jeg er på vei inn i drømmeland
  – spark fra vårt lille knøtt i magen
  – tanken på at det lille knøttet når som helst kan bestemme seg for å komme ut (termin om en uke)
  – sol og sommer
  – følelsen etter en god treningsøkt, og at jeg fortsatt er i fin nok form til å trene så sent i svangerskapet
  – god helse

  Og masse mer <3

 20. Nå kom endelig et innlegg hver dette spørsmålet hører hjemme. Siden du poengterer at det ikke er det materialistiske her i verden så betyr noe, kunne du ha utført en måned med shoppe-stop? En måned hvor du kun fokuserer på de små og store sakene i livet som er gratis. For å vise at det faktisk ikke er det materialistiske som betyr noe her i verden.
  Jeg har forståelse for at du ønsker å tjene penger med å reklamere for saker og ting her på bloggen, men penger er vel ikke alt? Og jeg tror dine samarbeidspartnere har forståelse for en slik «stunt».
  Dette spørsmålet har ingen ting med sjalusi eller lignende å gjøre, det er bare et spørsmål som jeg ønsker å få respons på, og som hadde vært ganske kult om du klarte å gjennomføre.

 21. Så utrolig flott innlegg Caroline! Det er viktig å huske på at det beste i livet er gratis :).
  Selv så setter jeg pris på å våkne hver dag og føle meg trygg, fordi jeg lever i et trygt velferdsland. Bare å se solen gjør meg lykkelig. Den gir så mye mer ekstra energi i hverdagen.
  Jeg har familie, venner og kjæreste som gjør meg utrolig glad. Bare å snakke med dem gjør dagen så mye bedre :).
  Og det som er enda bedre, er å glede andre.
  Og selv om jeg er student og ikke har noen god inntekt, så føler jeg meg rik. Rik på verdier.

  Husker jeg feil, eller hadde du lagt ut en oppskrift på sjokolade cookies en gang? Og husker du hvilken måned du gjorde det?
  Har så lyst til å lage 🙂

 22. Caroline

  Når man har det økonomiske og materielle som er nødvendig for å få et stabilt liv blir det nok enklere og sette pris på disse tingene. Da blir ikke livet et mas om å klare å få mat på bordet hver eneste dag og man slipper bekymringer som kamuflerer lykkefølelsen.

  Må legge til lista: Løpe opp på en høy fjelltopp å kjenne regnet/vinden/solen i fleisen og puste inn frisk fjelluft og nyte nydelig landskap og fin utsikt. Det gjør meg veldig lykkelig og er helt gratis 🙂

 23. Kjempefint inlegg, Caroline <3 Ha en fantastisk onsdag og kos deg med mamma'n din 🙂

  1. Tusen takk 🙂

 24. Ragnhild

  SÅ BRA innlegg!! Takk!

  1. Takk selv 🙂

 25. Jeg ser på ditt arbeide som en stor pådriver for en livstil som er veldig materialistisk. Det handler om klær og ting. Det handler om ønskelister og shoppe-lister. Det er flott at du setter pris det ikke-materialistiske, men det hadde også vært interessant å høre hva du tenker om din rolle i et samfunn som blir stadig mer materialistisk? Du, og mange flere til, promoterer èn ting og det er Forbruk. Vi trenger ikke 20 forskjellige løpetightser og enda flere kjoler i skapet eller babyer kledd i merkeklær, vi behøver fokus på hvordan vi bruker ressursene våre. Jeg vil at mine barn og barnebarn skal ha mulighet til å nyte familie, løpeturer og solskinn, og det gjør sikkert du også for Nelia, men arbeidet du gjør, som er en viktig del av å vedlikeholde dette konsumsamfunnet, sikrer ikke hverken mine barn eller dine barn.

 26. Brighin

  Beautiful post Caroline, this is so true and so many of us forget that. Especially these people having utter bitch fits about something as innocent and heart lifting as this post. Its not your problem if people don’t make a great deal of money, I live with in my means and do not begrudge others who have more than me. Enjoy what you have worked hard for!! And the free things 😀

  Bx

 27. Caroline

  Det er klart at om man har penger har man kanskje mindre bekymringer, men det betyr jo ikke at man ikke setter pris på det som virkelig betyr noe! Du har helt rett Caroline, det beste i livet er gratis, uansett om man er rik eller ikke! Ingen med litt vett i hodet tror at du setter nettshopping og materialistiske ting før familie, venner og gode opplevelser! Jeg bruker og mye penger på klær og ting, men det er jo tingene du beskriver i innlegget ditt som gjør meg virkelig lykkelig. Trist at du må unnskylde deg for å ha god råd, du har jobbet hardt for å være der du er idag, og du må nyte hvert sekund av det uten å ha dårlig samvittighet. Vi nordmenn er for dårlige til å unne andre lykke. Fint innlegg fra en fin dame! Tommel opp! 🙂

  1. Men du er jo en av de som har mye penger…. HØR og LES det de andre her skriver, de som ikke har penger til å kjøpe det de skulle hatt til barn og til seg selv… de sier noe annet!!!!! BETYR DET FOR INNI HELSIKE INGENTING FOR DERE MATERIALISTER!!!???? Har dere INGEN evne til å sette seg inn i andres liv????
   Det ER lett å glede seg over «gratis» ting når en har nok. Når en ikke har nok er det vanskelig.

   1. Jeg tror dette kan slå begge veier. Noen med dårlig råd kan kanskje sette ekstra stor pris på de små gledene, som f.eks et smil fra sin datter. I andre tilfeller kan det være omvendt. Hvordan økonomien ser ut tror jeg har fint lite å si for dette. Det er nok store individuelle forskjeller.

   2. lurven

    Men hører du ikke ha de sier de i denne tråden som har lite penger da? Du nekter å høre på de du, det er det du gjør. Jeg har ikkemye penger mellom hendene jeg heller, men ser på meg selv som velstående. Når du må snu på hvert øre og bekymringene står i kø ER det vanskeligere å se de små og viktige tingene i livet.

    Du er veldig ovenfra og ned i denne saken Caroline. Men det er egentlig ikke å vente noe annet….

    JEG er veldig flink til å sette pris på alle gode ting i livet, både de som koster og ikke minst de som er gratis. Jeg har sett slummen på veldig nært hold, og tro meg, det gjør inntrykk….. for resten av livet. Alle i Norge burde opplevd dette.

    Skjønner du ikke i det heletatt at det kan være vanskelig å se disse små tingene og ikke minst greie å glede seg når en ALLTID er bekymret for penger? «Det er når en er fattig at en trenger å glede seg over det som er gratis»…. Ja, men hele kroppen verker av bekymring for hvordan en skal skaffe penger til mat og klær til barna.. Skjønner du ikke det?

    Fint at du laget et innlegg om dette, men det betyr ikke at du ikke kan se ting fra andre sider, iallefall prøve? Men har til dags dato ikke sett at du har snudd i en sak, så har ikke store forventninger til deg nå heller.

   3. Dette kommentarfeltet er neppe representativt for alle med dårlig råd.

    Du er fryktelig kategorisk, lurven. Jeg tror det er individuelle forskjeller, men tviler på at økonomi har så fryktelige mye å si for betydningen av de gledene som er gratis. At enkeltpersoner her i kommentarfeltet selv erfarer og mener at det har det, kan så være, men disse snakker jo ikke akkurat for alle personer i verden som har dårlig råd. Disse vet jo like lite som meg og deg, hvordan andre mennesker setter pris på små gleder.

   4. Anette

    Jeg synes ikke noe om din måte å prate til andre på «lurven». Ser du er gjenganger i flere tråder her, og det er gjennomgående vemmelige og spydige/sarkastiske kommentarer du skriver. Jeg tror vi alle har forståelse for at dersom man har økonomiske problemer så overskygger det det meste i hverdagen . . men som alltid her i verden; det er ikke hvordan du HAR det, men hvordan du TAR det. Det Caroline skriver om i innlegget sitt handler vel først og fremst om hva slags innstilling man har til livet generelt, uavhengig av økonomi, og ikke minst hva slags verdier man bygger livet sitt på. Da vil jeg tro at de fleste er enige om at verdiene våre handler om de «små» tingene i livet, ikke det som koster penger. Merkelig at det er provserende for så mange at noen har en mer positiv innstilling til livet enn andre. Folk som Caroline vil sannsynligvis klare seg veldig bra selv i en krisesituasjon, nettopp fordi innstsillingen og grunnverdien er gode. Mange som kunne hatt noe å lære av det istedet for å komme med lettvinte påstander om andres tilsynelatende lyserosa skyer. Vi har alle vårt her i livet, men ikke alle lar det negative ta overhånd.

   5. Caroline

    Men er ikke det beste i livet gratis uansett hvilken økonomisk situasjon man er i? Jeg ser selvfølgelig at om man ikke bekymrer seg for penger så er det mye lettere å glede seg over «gratis» ting. Men familie, venner, gode samtaler og opplevelser har vel ingenting med penger å gjøre? Hvis man ikke kan glede seg over det, hva er da vitsen?
    Jeg har kanskje mye penger nå, men det var ikke slik da jeg vokste opp. Mine foreldre ikke hadde mulighet til å kjøpe alt som de gjerne ville til meg og vi bodde fire personer i en liten leilighet. Jeg så hvordan det slet i mammaen min hver gang hun ikke kunne gi meg det jeg ønsket meg. Men vi har jo hatt masse fine stunder sammen og jeg hadde en kjempefin oppvekst selv om vi hadde dårlig råd. Kanskje vi til og med kom enda nærmere hverandre. For familien min er det viktigste i livet mitt, og setter ihvertfall veldig pris på dem uavhengig av økonomi!

   6. Samtaler med venner, familie, smil og latter gir like mye lykke, uavhengig av inntekt. Dessverre er det flere i kommentarfeltet her som ikke ser det :/

   7. Camilla

    Hvordan vet du at det gir like mye? Synd du ikke forstår at folk er forskjellige også når det gjelder dette!

   8. Du har rett, selvsagt er det forskjell fra individ til individ 🙂

 28. Du hadde neppe stått stødig på to ben (mentalt sett) om du ikke fikk konsumere på en viss tid.

  Alle er vel glad i sine nære og kjære, men ditt forhold til shopping og et helt vannvittig konsum overgår 99 % av alle andre mennesker, så dette blir helt latterlig å lese.

  1. Jo, det hadde jeg 🙂 Helt uten problemer.

   1. lurven

    bevis det.

   2. Det har jeg ikke behov for.

   3. Ta en «Jenny Skavlan» da? Shoppestopp en viss tid- pengene du skulle brukt gir du til veldedighet- feks leger uten grenser som hjelper traumatiserte og skadde barn i Syra, Sør-Sudan etc. Du har mer enn nok klær, og du har nok noe å ha på deg hver dag. DET hadde det stått respekt av og jeg tror ikke interessen rundt bloggen blir mindre akkurat 😉

   4. Caroline

    Hvorfor i all verden skal Caroline måtte bevise noe som helst?? Herlighet! Slutt å kritisere!

   5. Det å se, høre, respektere andre. Det er lykke det! Å ha evnen til å ta innover seg at ikkje alle mennesker er like, men å respektere kverandre. Stor gave å ha den evnen. Kritikk er bra. Og gratis. Så lenge kritikken er begrunnet, og saklig, så er dette en av de beste måter å vokse som menneske. Ta i mot kritikk. Prøv andres sko. Da først kan en uttale seg om åssen noen har det. Grevinne no Danmark, som låner vekk livet sitt, til noen som trenger det. Som flytter inn der livet er helt annerledes enn hennes. Da vokser en som menneske.

   6. lurven

    hehe…. klart du ikke har.

 29. Jeg er vel også da det man kan kalle en materialistisk person, jeg liker pene ting og bruker mye penger på å se bra ut – men i likhet med deg så betyr det da ikke at jeg setter hverken penger, ting eller utseendet høyere enn de jeg er glad i! Kjæresten kommer først, familie og venner kommer først. Folk som tror noe annet bør gå litt i seg selv og sin snevre verden. Hadde LETT gitt fra meg alle tingene mine, klær og sko, hus og bil, rubbel og bit om det kunne reddet noen jeg var glad i. PUNKTUM. Det ene utelukker jo ikke det andre, fatter dere ikke det? Skjønner ikke hva det er med dette innlegget som provoserer eller som er så vanskelig for folk å forstå. Poenget var at du kan ha alle ting i hele verden, du kan ha ræva full av penger, men til syvende og sist så ER det ikke det som betyr noe! Jeg håpte kanskje at folk kunne fått opp øynene litt og for en gangs skyld klare å se lengre enn sin egen nese, men neida. Som vanlig så måtte noen surke seg over dette også. Jeg er fullstendig klar over at penger gir et mer bekymringsløst liv, jeg har både vært uten penger og med penger, men som sagt – poenget er at man kan være lykkelig likevel og være glad for de tingene i livet som er gratis!

 30. dette er kan alle som har penger si!!!!

  1. Jeg kjenner folk som ikke har mye penger, de sier akkurat det samme.

  2. Dette kan vel strengt tatt alle uten penger også si, eller hva? Det er virkelig ingen sammenheng mellom å ha / ikke ha penger og å verdsette de små tingene / viktige tingene i livet. Det handler ene og alene om innstilling og prioritering av hva du vil bruke tid og energi på. Jeg vet hvertfall at de månedene / ukene / dagene hvor jeg har det jævligst på jobb, hvor jeg har dårligst råd og hvor ting generelt sett suger er de samme som jeg setter EKSTRA stor pris på en god klem fra kjæresten, en god kopp kaffe eller en ekstra god middag. Hvis man på død og liv skal sammenligne sitt eget liv, og sitt eget forbruk mot ei som tjener godt over gjennomsnittet for andre på hennes alder og ikke minst, lever av å reklamere for produkter så er det klart at man ikke har det bra, og sliter med å sette pris på de små tingene. Men det velger man faktisk å gjøre helt selv!
   Dette ble et langt svar, beklager – ble bare så himla provosert over at folk tydeligvis ikke evner å sette pris på de riktige, og viktige tingene i livet og heller velge å sutre over at de har dårlig råd.
   Fint innlegg var det, Caroline 🙂

   1. Helt enig, F 🙂 Tusen takk <3

   2. lurven

    Les hva Ida skriver du….

   3. Caroline

    Hvorfor i huleste leser du forballfrue.no, nå du har sånt voldsomt behov for å kritisere «Lurven»??? Hjelpes!

   4. lurven

    Frdi det er underholdende, men etter denne tråden og fruens manglende evne til å sette seg inn i andres liv er jeg ferdig å følge henne.. NÅ er jeg ferdig.

   5. Ærlig talt, Lurven. Jeg har da ingen problemer med å sette meg inn i andres liv. I motsetning til deg, som kategorisk hevder å sitte med fasiten, så skriver jeg at det er individuelt. Jeg tviler ikke på at noen med dårlig råd kan ha problemer med å nyte de øyeblikkene som er gratis, men jeg tror ikke dette gjelder alle. Ikke vet jeg om det gjelder flesteparten heller, men det vet ingen av oss.

   6. Jeg har lest det Ida skriver lurven, og kjenner meg absolutt ikke igjen i hennes fremstilling av det å ha det kjipt, og dermed ikke ha «mulighet» eller hva det nå er hun prøver å si hun ikke har, til å glede seg over de små tingene i livet. Jeg har også hatt det vanvittig kjipt (uten at jeg har behov for å ramse opp årsakene til dette), men fortsatt klart å se lyst på livet og sette pris på det som er viktig. Det handler om innstilling, hva man syns er viktig og hvor man vil hen. Hvis man vil fokusere på det negative og la det «spise opp» alt det positive, så vær-så-god. Men vær så snill, ikke bli forbanna eller oppgitte over at andre velger noe annet.

   7. Hvis det er meg Ida, dere refererer til, da kan jeg spørre; Har du noen gang mistet personen som betyr aller mest for deg i hele verden, «F»? – Hvis du ikke har gått igjennom en sorgprosess, så kan du ikke si at du ikke skjønner hvordan man ikke kommer seg på bena igjen.
    Det er ikke BARE å se positivt på verden og ikke la det negative spise en opp. Jeg sa også at jeg var enig i det Caroline skreiv, men jeg vet det også er de som er bedre stilt som sier sånne ting.. nettopp fordi de ikke har noen andre bekymringer i verden.
    Og det er sånne som meg, som har flytta så mye (uten min fordel), som har mistet vennene sine. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har ikke hatt en venn på 5 år. Det er kjipt. Og nei, dette er ikke for at folk skal syns synd på meg, på ingen måte. Jeg er tross alt anonym. Men folk bør få opp øynene sine. Det er ikke så enkelt som noen skal ha det til.

   8. Anonym

    Hei Ida, vil bare si at jeg skjønner akkurat hva du mener om at alt jobber i mot en. Jeg har heller ingen venner eller noe sosialt nettverk, formen min er elendig og det er tungt å komme seg gjennom dagene, økonomien er ekstremt vanskelig og jeg er hele tiden på jakt etter utgått dato-varer til halv pris og gårsdagens brød til 10 kr på butikken. Om vi har noen hundrelapper til overs må jeg velge: skal vi ta med barna på kafè eller skal vi kjøpe en flake tran? I tillegg har enkelte familiemedlemmer snudd ryggen til oss og jeg har aldri hatt «verdens beste mamma». Hadde alt i livet vært på stell slik det er for fotballfrue og mange andre, ja da hadde jeg nytt gresslukt og alt det andre jeg også. Jeg skjønner virkelig hvorfor ikke Fotballfrue kan være såpass ydmyk og forstå det.
    Når det er sagt, et smil fra lille babyen min betyr alt, kjærligheten mellom meg om mannen min også.

 31. Hei!

  Jeg er helt enig i at økonomiske bekymringer kan påvirke ens følelse av lykke betydelig, og at det er utrolig viktig for hvert enkelt menneske å ha grunnleggende materielle behov (som mat, helsetjenester, bosted, klær, å kunne gi barna sine det de ønsker etc) dekket for å leve et liv hvor en følelse av lykke er tilstedet. Og disse tingene kan tross alt kun kjøpes for penger, desverre.

  Men jeg syns allikevel at det er UTROLIG FLOTT av Caroline at hun har laget et blogginnlegg som dette, akkkurat fordi hun har «alt»!!!
  For når til og med hun («som har «alt»») viser at for henne er det ikke de materialistiske godene hun har i livet sitt, men det som er helt gratis og som vi alle har tilgang til (kanskje man ikke alltid har en familie med mye samhold, men allikevel har man nok ett menneske eller et dyr kanskje, som gir en en følelse av lykke), som gjør henne mest lykkelig, viser det at lykke er så mye mer enn de «perfekte» livsstilene, produktene, klærne etc. vi blir bombadert med i dagens samfunn.
  Jeg syns dette blogginnlegget minner èn på (selvom penger naturligvis spiller en grunnleggende rolle for de grunnleggende materielle behovene), om rik eller fattig, at penger ikke er alt. Og at det handler om å fokusere på de tingene man har i livet sitt som gjør en lykkelig (uansett økonomisk situasjon). Og at ei kvinne som Caroline, som man kanskje tror at er så lykkelig akkurat fordi alt er så «perfekt» hos henne og fordi hun har «alt», påpeker at «nei folkens – det som gjør meg lykkelig er de ikke materialistiske tingene», syns jeg er toppers!

  Sorry, ble veldig langt dette her. En siste ting: Tusen takk for et blogginnlegg med masse positivitet og glede, Caroline! Jeg elsker blogginnleggene hvor du skriver litt «filosofisk», f.eks. når du minner oss på å leve i nuet, nyte livet fult ut (fordi det er så kort) etc.!

 32. Jeg har selv hatt masse penger til å kjøpe akkurat det jeg vil og gjøre det jeg ville, men jeg ser nå når jeg er rimelig blakk(og kommer til å være det en gooood stund til) at penger har INGENTING med lykkefølelsen å gjøre. Det som gir lykke er å vite at folk er glade i deg, at folk setter pris på deg og det å gi kjærlighet og omtanke til andre mennesker. Å kysse, å være forelsket og ha sex med noen du liker er LYKKE. Å se favorittpersonen din smile er LYKKE. Å gjøre ting sammen med folk du liker er også lykke. Å synge er lykke, å høre på musikk er lykke. Å lese bøker er lykke. Å danse og smile er lykke.

  1. Helt enig, Helene 🙂

 33. Så fint innlegg! Det beste i livet er faktisk gratis.

  Er så enig med deg når det gjelder løping. Løping gjør meg lykkelig!

  Også må jeg si at jeg ikke skjønner helt de som kritiserer at nettopp du skriver dette innlegget. Selv om man har penger og lite bekymringer,
  må man vel kunne få syntes at det beste i livet er gratis? Sier som Ole Brum – «Ja takk, begge deler».

 34. Fint innlegg, selv om jeg føler at de fleste innleggene i denne bloggen vektlegger akkurat materialistisk lykke…

 35. Ser at det er flere her som reagerer på innlegget ditt. Ja, jeg er HELT enig i at de beste tingene i livet er gratis. Man kan ikke kjøpe kjærlighet, glede, lykke, omsorg osv osv. Så om man ser innlegget ditt som en artikkel skrevet av noen helt andre enn deg, så synes jeg det er et fint innlegg. Det som gjør at jeg reagerer på det er at du i 99% av innleggene dine fronter dyre designerting (stelleveske fra LV eks), dyre møbler, dyre klær, dyr bil, dyrt alt. Jeg opplever dermed dette innlegget ditt som veldig falskt og dobbeltmoralskt. For når du i 99% av tilfellene forteller oss, leserne dine, at lykken kan kjøpes for penger, at man liksom trenger alle disse tingene som du/dere har så blir man like lykkelige som det dere er, så henger ikke det på greip med dette innlegget.

  Jeg er ikke på noen måte sjalu på deg og hva du har, for all del du har sikkert jobbet for det. For min del handler det rett og slett om troverdighet. Om du ikke har sett den så anbefaler jeg deg å se The Joneses, den filmen minner meg om deg og bloggen din 🙂

  1. Selv om man har god råd og bruker penger på materialistiske ting, så kan man glede seg like mye over de tingene som er gratis. Enkelte i kommentarfeltet her mener at dette ikke kan kombineres, men da mener jeg at de tar feil.

   1. Ja, man kan nok kombinere dette, men det var da heller ikke poenget mitt.

    Poenget mitt er rett og slett at det oppleves falskt at du fronter materalistisk lykke så til de grader over ekte, varig lykke. Når du forteller oss at du har klikket hjem det ene og det andre, *klapper i hendene* og er i ekstase over dette så blir det liksom helt «feil» at du ut av det blå skriver dette innlegget. Når mange av oss opplever at du skriver «kjøp, kjøp, kjøp, kjøp så blir du like lykkelig som meg» så er det ikke så rart at så mange reagerer. Det henger rett og slett ikke på greip!

   2. Jeg fronter ikke materialistisk lykke over det du beskriver som «ekte, varig lykke». Jeg har heller aldri sagt at man blir lykkelig av å kjøpe seg ting.

   3. Det er jo det du gir uttrykk for hele veien. Du har jo malt hele din verden (i alle fall den du selger til oss lesere), med en neonrosa pensel, hvor hovedfokuset ligger på alle tingene du har og eier, alle tingene du har «klikket hjem». Ser du ikke at du bidrar i alle høyeste grad til å opprettholde et press for å ha det nyeste, dyreste, flotteste? At det er dette begrepet av «lykke» du sender ut?

   4. Og gang på gang har jeg poengtert at dette er en blogg, ikke et speilbilde av livet mitt og meg som person. Jeg er fullstendig klar over presset jeg skaper, men jeg har aldri sagt at dette er definisjonen på lykke.

   5. Du har lov å men Forballfrue, men du har og lov til å ta feil. Er ikkje så enkelt å finne de små gleder, når livet er et slit, med syke barn, syke foreldre, når en har ansvaret for unge mennesker som har fått en forferdelig start i livet. Og det som er mest urettferdig er at samme kor mye en jobber, så strekker ikkje pengene til. Når vaskemaskina ryker, så veit en at da har en ikkje råd til den regninga, eller ei Anna. Utsetter et problem, for å fikse et Anna. Og Samma åssen en prøver, så er en som aleineforsørger i Norge i dag, nesten dømt til å leve i fattigdom. Alt er lagt opp til at en må ha 2 inntekter, om en skal låne til F eks bolig. Eg er lykkelig på min måte, ikkje misforstå fullstendig. Barna mine er ALT for meg! Men det er vondt å leve så på kniv Eggen med det ansvaret. Å vite at 2000kr betyr forskjellen på om en har det greit, eller alt går galt. Kanskje du kunne brukt litt av bloggen din til å belyse viktige temaer, som dette?

  2. Nøkkelord: TROVERDIGHET

   1. Dårlig argument. Selv om noen tjener bra, så betyr ikke det at de ikke gleder seg over de tingene som er gratis.

   2. Du sier at bloggen ikke er et speilbilde av livet ditt og deg som person, hvordan i alle dager mener du at du skiller mellom de to? Når du skriver så personlig som det du gjør så er det klart at veldig mange opplever at bloggen er deg og du den. Og dersom du mener at det er et så klart skille mellom deg og bloggen, så er det klart at troverdigheten din får en kraftig knekk. For hvordan kan man da, for eks stole på at dine meninger om de produktene du skriver om er ekte? Så Larsens argument er veldig passende.

    Som sagt: innlegget i seg selv er veldig bra, og jeg er helt enig i å glede seg over de tingene det ikke er mulig å sette en prislapp på, og at det ofte er vanskelig å huske på i en ellers hektisk hverdag. Og så klart det ikke handler om man har god økonomi eller ikke.

   3. Det er jo åpenbart, Kikki. Jeg skriver om overfladiske ting på bloggen, klær, mote, trening osv. Jeg skriver lite om andre aspekter, og fokuset er derfor veldig dradd mot en liten del av meg.

    Troverdigheten min får på ingen måte en knekk, dette har jeg alltid vært åpen om. Produktanmeldelsene mine er mine ærlige meninger, skjønner ikke helt hvorfor de ikke skulle være det?

   4. Elisabeth

    Hvis bloggen din ikke speiler Caroline Berg Eriksen, hvordan kan du da legge ut bilder av hele familien som er det mest personlige man har? Datteren din blir ofte nevnt, og foreldre dine er med på bilder. Hvordan kan du skrive om en brøkdel av hverdagen din hvis det ikke speiler deg og din person? Mellom linjene kan vi lese hvordan du er som person. Det du skriver blir litt patetisk og for oss som har levd en stund lengre enn deg blir det latterlig. Journalisten i deg er ikke bare journalist, men alle skriver personlig selvom de tror de ikke gjør det. Du må ikke tro at det ikke blir personlig. Det du klikker hjem, lykke når det kommer stor postpakke, materialismen oser… Har forresten ofte lurt på hvilke blogginnlegg som blir skrevet av din ekteman, fotballsparkeren? Dere driver jo forretningen sammen.

   5. Det er klart den gir et inntrykk, men det er jo ikke noe speilbilde av meg som person eller livet mitt. På bloggen deler jeg hovedsaklig overfladiske ting som handler om mote, skjønnhet osv. I tillegg forteller jeg litt om hva vi har gjort i løpet av dagen og deler bilder av familie og venner. Bloggen er dermed en ekstremt skjev fremstilling av meg som person og livet mitt. Dette er jo åpenbart, og jeg må jo si at det er litt overraskende at det finnes personer som ikke forstår dette. At små barn ikke helt forstår dette kan jeg gå med på, men du skriver jo selv at du ikke er et barn.

    Synes du ikke at det er litt spesielt at du tror du kjenner meg bedre enn hva jeg gjør selv?

    Hva mener du med «hvilke blogginnlegg som blir skrevet av din ektemann»? Tror du Lars-Kristian skriver blogginnlegg i mitt navn? :p

   6. Elisabeth

    Selvfølgelig spør jeg fordi jeg tror/lurer på om dere deler på skriving av blogginnleggene. Han tar jo bilder og sitter som daglig leder i familiebedriften deres eller? Det er vel ikke unaturlig å spørre når bloggen ikke er personlig fra din side?

   7. Det er min blogg, ikke Lars-Kristian sin. Alle innleggene forfattes og skrives av meg, han jobber med ting rundt bloggen, ikke med innhold eller selve bloggen.

   8. Siden man ikke kan kommentere på dine kommentarer lengre så skriver jeg her, Fotballfrue.

    Jeg blir faktisk overrasket over at du ikke skjønner at det er mange der ute som tror at bloggen ER et speilbilde på deg og livet ditt!! At du ikke skjønner det viser også at du ikke fult ut forstår og er klar over det enorme presset du er med på å skape om å ha alle de tingene og det utstyret som du reklamerer for på bloggen din.

    Du sier at du «Jeg fronter ikke materialistisk lykke over det du beskriver som “ekte, varig lykke”. Jeg har heller aldri sagt at man blir lykkelig av å kjøpe seg ting», men DU velger å vise oss det du selv sier er «en ekstrem skjev fremstilling av meg som person og livet mitt», og når det er den delen av deg du velger å vise oss, så ja da er det dessverre materialistisk lykke du sender ut i verden da det er nettopp her hovedfokuset ditt ligger.

    Jeg sier ikke at det er dette du sender ut når du ikke er på bloggen, for jeg kjenner deg ikke som person. Du er helt sikkert ei fantastisk flott jente, med mange gode venner og en flott familie, det tviler jeg ikke på. Men bloggen din er det du sender ut til det langstrakte land og dermed den siden av deg som du viser offentlig.

   9. Jeg er overbevist om at de som tror dette er i kraftig mindretall. At en del tror det, stemmer nok, men slike hensyn kan jeg ikke ta.

    Når jeg skriver “Jeg fronter ikke materialistisk lykke over det du beskriver som “ekte, varig lykke”. Så mener jeg at heg aldri har antydet at dette er viktigst. At det er det som vises frem på bloggen er noe helt annet, og det er jo faktisk også helt naturlig. Jeg driver en blogg hvor jeg skriver om det jeg har lyst til, men også det dere leserne ønsker å lese om. Og om du ikke var klar over det, så er det faktisk materialisme det store flertallet ønsker å lese om. Det er bare å ta en titt på de mest leste bloggene, alle skriver om materialisme.

 36. Ååå, blir så glad av å lese bloggen din, sitter alltid igjen med et smil etterpå 🙂 Og dette innlegget trakk virkelig i smilebåndene, du virker som en så god og herlig person!

  1. Tusen takk 🙂

 37. Oi, her var det mye folk hang seg opp. Min første tanke når jeg leste innlegget var at dette var et fint innlegg 🙂 Og i dag tidlig da jeg gikk til t-banen, var det noen som sto utenfor stasjonen og delte ut kaffe som reklame for en bedrift, men kaffen var gratis og gjorde at jeg faktisk satt meg på t-banen med et smil og tenkte på innlegget en gang til 🙂 Jeg håper og tror at meningen med innlegget faktisk var å minne folk på å leve i nuet, og sette pris på hva man har, for det skal ikke alltid så mye til for å være lykkelig 🙂
  Jeg er verken særlig rik eller særlig fattig, men lykken er min egen, og jeg pleier stort sett å finne en løsning hvis jeg føler meg «mindre» lykkelig en dag 😉

 38. Nå er det vel slik at de som blir målt til å være lykkeligst i verden bor mye «fattigere» land enn Norge, hva sier det dere? Blir litt kvalm av å høre på de som klager over at de må spare til en bukse de ønsker seg og syntes det er trist…ta en titt på resten av verden og lær noe om virkelige verdier, blant annet verdier som Caroline nevner…

  1. Helt enig 🙂

   1. Nei, det stemmer ikke. Norge og Danmark er nylig blitt målt som de landene i verden hvor folk er aller mest lykkelig.. De fattige landene kom ganske så langt ned på den listen. Men når det er sagt er jeg helt enig med Caroline og flere andre her når det gjelder folk flest i Norge. Selvfølgelig er noen fattige her og, noe som kanskje kan gjøre en enda mindre lykkelig, siden «alle andre har det så bra». Men i Norge har man det stort sett veldig bra økonomisk, og de aller fleste av oss har mulighet til utdanning, arbeid, trygd osv. Derfor er jeg helt enig med Caroline! Lykke kan ikke kjøpes. Er så fattig student! Men ikke noe mindre lykkeligere av det. Litt bekymret ja, men ikke ulykkelig. De fleste har ting som kan bekymre en. Men jeg tror psyken er ekstremt viktig når det gjelder dette, altså innstillingen til livet, evnen til å tenke positivt 🙂 noen er kanskje ikke så heldige og mangler litt av dette. Av ulike grunner. Men mange av disse punktene Caroline har skrevet ned er jeg sikker på at kan hjelpe litt på veien 🙂

   2. Studier viser vel at økonomi har noe å si for den generelle lykken opp til en viss sum. Mener på at det var rundt 700 000 i årslønn. Så flater det ut 🙂

   3. Ja, det stemmer nok. Derfor er dette veldig sant for land som Norge! For mennesker i de aller fattigste landene er det kanskje ikke enkelt å være lykkelig hvis man ikke har nok mat til og omtrent overleve. Men sånn er det så og si nesten ingen i Norge som har det! Tør jeg påstå 😉 Derfor er jeg ikke enig disse folkene som er så kritiske til innlegget ditt. Noen av de kommer jo med eksempler på at de at har mistet noen veldig nære eller ikke har venner i det hele tatt. Og det er jo også litt av hele poenget; det har jo ingenting med penger å gjøre at de ikke er lykkelige da? Da er det jo faktisk noen å dele de gode tingene med som du har på listen over 🙂 Og det kan jeg skjønne kan være kjedelig. Men det har jo absolutt ingenting med pengene å gjøre!

 39. Du er så god<3

 40. Jeg synes at poengets kraft forsvinner ganske fort når det kommer fra en slik materialistisk stemme/blogg.
  I så og si alle innleggene på denne bloggen, så er hovedfokuset/temaet dyre gjenstander, objekter og ting som blir fremstilt.
  Poengene dine er gode, men det forsvinner som sagt fort når hovedtemaet i bloggen er materialisme.
  Bloggen er langt ifra ydmyk i sin fremtoning. Det er en fri verden, men da må alle få lov til å si sin mening rundt temaet uten å bli anklagd som sjalu o.l.

  1. Jeg synes tvert i mot at poengets kraft står sterkere når det kommer fra en slik stemme.

   1. Helt enig 🙂 Det viser jo bare at det materialistiske ikke gjør en så lykkelig som alle de andre tingene 🙂

 41. Jeg er vell en av de som ikke alltid har så god råd og må noen ganger være blakk ved at jeg ikke har penger. MEN jeg har en seng å sove i, et kjøleskap å gå til når jeg er sulten. Jeg har en tv, pc og mobil som kan underholde meg, jeg har det varmt og godt hjemme. Jeg kan dusje i varmt vann. Jeg kan ta meg glass vann når som helst når jeg er tørst. Jeg kan kle på meg klær sånn at jeg slipper å fryse. Jeg kan kle meg i klær som kan brukes til hverdag, fest, fritid osv. Jeg kan sminke meg hvis jeg vil se fin ut. Er ikke dette materialistisk? VI alle har jo dette men hva sier det egentlig? JO at vi i Norge er rett og slett bortskjemte drittunger som klager på at vi må utsette kjøp av bukse, gressklipper etc.. Kaller dere DET å slite???? Hvordan i alle dager hadde dere taklet om dere var i en situasjon i et land med krig og fattigdom?? Der du faktisk ikke har råd til noe av disse tingene. Vi har det alt for godt i Norge.. jeg er ikke rik, langt ifra men jeg lever så godt jeg kan. Jeg har jo egentlig det jeg trenger?? som faktisk er ddet viktigste…tak over hodet! For de av dere som ikke har råd til å kjøpe visse ting til deres barn: Jeg forstår godt frustrasjonen, jeg har en venninne som selv sliter. Men om ikke ungen får akkurat den buksa eller den leken eller hva nå det måtte være. men tenk faktisk på alt annet som er «gratis» du kan gi ungen og ikke minst vise ungen at man trenger ikke kjøpe kjærlighet men at man blir takknemlig for det man har. Hvor mange barn i verden sitter akkurat nå og er dødssulten og hadde blitt så utrolig takknemlig for en halv skive??!! Her i Norge har man for pokker råd til å brødfø ungen, vi har jo et av verdens beste hjelpetilbud på gratis mat, økonomisk hjelp.. vi er bare så utakknemlige og faktisk ikke skjønner hvor godt vi egentlig har det. Det Karoline skriver i innlegget handler jo absolutt ikke om penger men om føfelser…. noe hun føler når hun opplever noe…Jeg lever noen ganger på 200 kr på 2 uker, det kan faktisk være så ille noen ganger men jeg legger meg og står opp og blir mett og klarer meg på best mulig måte,selv om det er beinhardt. For en ting jeg er enig i er at selvfølgelig har penger mye å si pga økonomiske….hadde jeg hatt det godt økonomisk, hadde jeg nok sovet litt bedre om nettene,uten tvil. Jeg hadde også klart å slappe litt mer av…men sånn er det. og det er min egen feil..I norge man kan utdanne seg til akkurat hva man vil..jeg tok ikke den sjansen så hvorfor skal jeg klage på folk som tok den sjansen eller er flinke til å jobbe beinhardt??? Jeg har alltid tenkt sånn at jeg syns folk som jobber hardt for å ha det godt, det fortjener å være rike og leve som de gjør…men derimot folk som blir født med gullhår i rumpa og trenger ikke streve etter noe for å ha det luksus, det syns jeg er helt feil. Ta Røkke fks, han begynte fra bunnen. Lykke for meg er å høre at mine nærmeste sier de er stolte av meg og glade i meg…. at jeg faktisk er heldig å ha en kjæreste som elsker meg for den jeg er og en familie som jeg elsker. Vi alle kommer inn i denne verden på samme måte og forlater på samme måte….. Til syvende og sist så er vi ganske like <3

 42. Jeg har faktisk været mest lykkelig, når jeg ikke har haft særlig meget at gøre med. Peace and Love.

 43. Nina F.

  «Jeg er fullstendig klar over presset jeg skaper..»

  Takk, Fotballfrue, det er det ærligste jeg har sett at du har skrevet.

 44. Min liste;
  1. Min kristne tro som gjør at jeg uansett omstendigheter alltid har håp.
  2. Familien min. Leke med barna, bruke tid med mannen
  3. Male
  4. Få lov til å være en venn og gi oppmuntring og trøst der det trengs.
  5. At jeg har en jobb jeg synes er meningsfull.
  6. At jeg får bo i verdens beste land.
  7.venner som tåler meg, og er der for meg, selv når ting er vanskelig.
  8. Og så er jeg takknemlig for å leve i en tid med internett. Tenk på all inspirasjon mote, maleri, interessante artikler, strikkeoppskrifter, matoppskrifte som vi alle kan kose oss med
  gratis.

 45. Jeg synes innlegget var veldig fint. Her er det snakk om følelser, og det må en vel få lov til å ha selv om en tjener godt? Har lest noen av kommentarene her, og kan ikke forstå at det er mulig! Caroline lever sitt liv. Vi vårt. Sånn er det bare! Jeg liker bloggen kjempegodt. Gir meg mye tips, bla. Og synes det er tøft å åpne seg så mye som Caroline gjør. Hun er lykkelig. Lykke kan en faktisk få gratis. Så la henne få lov til å være glad og lykkelig da. Det er en stormende følelse som fanger hjertet ditt, som å ha sommerfugler i magen. En herlig følelse. Jeg har ikke alltid hatt det bra økonomisk, men likevel har jeg forsøkt å ta vare på de gode stundene. De som har gitt meg glede og harmoni i livet. En kan faktisk eie – men likevel kan hjertet være tomt … En kan faktisk være nærmest fattig, men likevel kan en føle lykke 🙂

 46. Cecilie

  Min første kommentar – Jeg synes det var et veldig godt innlegg. Er i utgangspunktet ikke særlig glad i blogger, fordi det er så mye halvhjertet. Eneste unntaket er din blogg, for den ELSKER jeg! Er innom bloggen din flere ganger daglig og lar meg inspirere hver eneste dag. Jeg kan ikke ta meg råd til å kjøpe mye av det du fronter av produkter, men man må huske at dette er en blogg – ditt leve brød. Jeg lar meg inspirere fordi det for meg kommer utrolig klart, frem i så og si alle innlegg, hvor mye du setter pris på familie og venner. Uansett om man har god eller dårlig økonomi så er jeg helt enig med deg Caroline i at det er familie og venner som gir lykke i hverdagen. Har man god råd skal man selvfølgelig få lov til å bruke disse pengene på akkurat det man ønsker uten at det er noe galt med det. Hadde gjort akkurat det samme selv om jeg kunne!! 🙂

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂

 47. Nå får jeg ikke svart under kommentaren din Ida – men du ser kanskje dette likevel.
  Ja, jeg har opplevd å miste den personen som betydde alt for meg. Mammaen min mistet jeg i tenårene, etter en ellers tøff periode med skilsmisse og spiseforstyrrelser. Det er nettopp derfor jeg har så vanskelig for å forstå at noen kan mene at man MÅ ha «alt» for å kunne sette pris på de små tingene. For meg betyr de små tingene i livet, som en klem, en solskinnsdag, en god middag om mulig ENDA mer nettopp fordi jeg vet hvor dritt livet kan være – og fordi jeg vet hvor mye kjipt man kan oppleve. Nye sko, en ny veske, ny sminke – alle disse tingene er fine for en kort periode – men i det store og det hele betyr det virkelig ingen verdens ting. Det unner jeg alle å forstå.

 48. Veldig bra innlegg! Du er god, tvers gjennom! Ser mange skylder på at pga dårlig økonomi kan en ikke glede seg over små ting. Lykke kan ikke kjøpes for penger. En velger sin egen lykke. Og jeg velger å være lykkelig – ikke pga dårlig råd/god økonomi, men fordi jeg vil nyte livet mens jeg lever 🙂

  «Lykkelig er den som
  ikke sørger over
  hva han mangler,
  men gleder seg
  over hva han har»

  Du er en inspirasjon, Caroline!

  1. Tusen takk, Mona 🙂

 49. Martine B.

  For et herlig innlegg, Caroline!

 50. «Det er åpenbart at jeg ikke deler alt på bloggen»…. Ikke mange som skjønner det. Du høres rimelig personlig ut det du skriver. Godt det ikke er sånn overalt. Jeg tjener 360000 i året og bør pr din definisjon ikke være lykkelig siden jeg ikke tjener 700000. Men det er selvfølgelig småpenger for dere bloggere….. Utrolig

  1. Ærlig talt, det er da ikke min definisjon og der er vel heller ikke det jeg skrev i kommentaren min :O For å gjenta deg selv: Utrolig

   Jeg referer til en studie gjennomført av Nobelprisvinner i økonomi, Daniel Kahneman, og Angus Deaton, president i American Economic Association. Deres studie viste at lykke stiger proporsjonalt med økt inntekt, helt opp til 75 000$.

   «Forskerne forklarer resultatene med at mer penger fører til at man kan kjøpe seg mer gleder, men med veldig mye penger så nyter man gledene mindre.»

   Jeg har gjentatt dette med at jeg ikke deler alt til det kjedsommelige. Selv tror jeg aldri at en blogg forteller meg alt om personen bak. Kjenner heller ikke noen som tenker slik, men det er vel kanskje ikke slik for alle. Veldig overraskende spør du meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *