inspirasjon: 17.mai-antrekk

Etter at jeg konfirmerte meg har jeg aldri feiret 17.mai uten bunad, og i år er intet unntak, men jeg husker så utrolig godt hvor vanskelig det kunne være å kle seg til nasjonaldagen før jeg var lykkelig eier av løkenbunaden. På nasjonaldagen skal du være festkledd en hel dag, og antrekket skal være delikat, ikke for nakent, varmt nok og gjerne noe som passer til alt vi skal gjennom på en og samme dag: barnetog, borgertog, frokost, lunsj, middag, softis og kanskje tivoli? Mannfolka har det som regel veldig greit og slipper lett unna med mørk dress, men hva med dere som ikke har bunad? Det kan være en utfordring, men jeg håper du kan la deg inspirere av disse 3 antrekkene jeg har satt sammen for anledningen. 

___________________________________________________________________________________________________________

noen enkle fashiontips før 17. mai

17.mai

(annonselenker) jakke by malene birger / kjole by malene birger / pumps asos / skjørt vila / smykke nly / topp vero moda / jakke soaked in luxury / pumps new look / kåpe by malene birger / kjole dagmar / pumps tiger of sweden 

 ___________________________________________________________________________________________________________

klassisk nude

denne kjolen fra by malene birger er bare så utrolig lekker! Jeg har den selv, og jeg har faktisk brukt den til både lunsj og middag. Sammen med et par nude pumps og en hvit jakke får du en lekker og sofistikert look som egner seg til nasjonaldagen. Sett gjerne håret opp på dagtid, og dersom du skal feste på kvelden, er det bare å droppe jakken og slippe ut håret, så er du klar! Tilbehøret kan fint være en skulderveske med lang reim, jeg ville valgt mulberry lily medium. 

urban chic

passer for deg som ikke vil være for klassisk, men gjerne elegant og stilig med en urban vri. Mikser du bomull med finere stoffer får du et mer avslappet utrrykk, og her har jeg satt sammen et trangt maritimt skjørt, en loosefit singlet og en finere dressjakke som tar opp stripene i skjørtet – noe lignende den jeg hadde på meg om mandagen fra zoul. Bruk gjerne sterke farger på tilbehøret for å bryte, du kan gjerne gå for en knallrosa- eller oransje clutch i stedet for smykket. Hold deg gjerne til en ting når det gjelder tilbehør, ettersom stripene i skjørtet gjør mye for antrekket allerede. Her kan du også gå for converse eller sneaker wedges. 

klassisk nude og pastell

jeg er utrolig glad i den klassiske looken og falt så for denne kjolen med brede striper. Skoene fra tiger har en smal, pastellrosa stripe under som du kan ta igjen i en eller annen form for tilbehør – jeg valgte en rosa kåpe fra by malene birger som er utrolig lekker, elsker snittet på den! Her har du faktisk fire forskjellige fargekombinasjoner, men ettersom dette er duse farger som går over til pastell, kan du fint kombinere alle uten at det blir masete. Velg for eksempel en clutch i hvitt og et tynt, sølvarmbånd som tilbehør. 

 – ♥ – 

40 kommentarer

 1. Kjempe lekkert, tror jeg hadde valgt klassisk nude.. Elsket pumpsene :* Tror jeg må skaffe meg slike i nude… Ha en fin kveld videre!

  Klem fra Mette

  1. De går jo til absolutt alt 🙂

   1. Mette Dahl

    Nå har jeg nettshoppet meg et par pumps i fargen nude 🙂 Kjempe fine klestips og til absolutt stor inspirasjon, om man ikke kjøper samme klærne kan man bli inspirert til å kjøpe lignende sammensettinger i andre butikker 🙂 Takk!

    Ha en fin 17.Mai feiring!
    Mvh
    Mette

 2. Love the stripped skirt and pink coat!!!

  Have a nice evening sweetie

  Kisses

  https://fashionruelle.com

 3. Åh for noen herlige kombinasjoner! Me like!

 4. Madeleine

  Noen forslag til gravide? 33uker på vei å ikke spesielt mye av pentøyet i garderoben som passer… :/

  1. Har du sjekket maternityavdelingen til asos? Kanskje litt sent nå, men :/ Jeg ville gått for en nydelig maxikjole, både bomull og finere stoff fungerer kjempefin 🙂

   1. Thea Johanna

    Hennes og Mauritz har flere kjoler, korte og lange, til en billi penge:)

 5. Jeg skal kle meg i en enkel hvit bukse, hvit topp og med smykker som har flagget vårt på (egen produksjon). Det enkleste er ofte det beste. Bunad er pent det også, men det har jeg ikke. Derfor «flagger» jeg selv. Ha en kjempefin 17. mai-feiring og husk plaster. 17. mai er jo som kjent Gnagsårenes Dag… §:o)

  1. Hehe, sant 😉

 6. kjole for nesten 5000 og kåpe for 4000.. Det er jo ikke så vanskelig å finne fine klær når man ikke trenger å tenke på hvor mye det koster, så vet ikke hva de fleste skal med disse tipsene. Synes at det er en smule provoserende når du kommer med slike tips som mange ikke har råd til.

  1. Det var ment som tips og inspirasjon til hvordan man kan kombinere og sette sammen antrekk 🙂

 7. Joda lekkert og nydelig…men er jo ikke for hvermansen med de prisene……kanskje en ide og finne noe for de som ikke har en velfylt lommebok også?…..kanskje litt surmaga innlegg….men blir litt oppgitt over at alle antrekkene er dyre merkevarer som hvertfall jeg ikke har råd ti og tenke på en gang….

  1. Kjære vene, det finnes da drøssevis med lignende plagg i kjedebutikkene! LITT fantasi kan du vel ærlig talt legge til selv og finne noe som ligner? Dette er vel ment som ren inspirasjon til hva som kan være fint å sette sammen, og da spiller vel forsåvidt ikke prisen på de utvalgte klærne noen rolle…?

  2. Men det går jo an å bruke det her som inspirasjon og dra innom de billigere kjedene som H&M etc.? De fleste kjedene lager kopier av de dyre merkene, så det er helt klart mulig å finne lignende plagg som Caroline har vist frem her 🙂

 8. Har du glemt å merke det som reklame øverst?

  1. Det er merket foran lenkene at det er annonselenker, hele innlegget er ikke annonse, kun linkene.

 9. Kan du lage et innlegg om kjoler man kan ha på seg i bryllup? Tenker siden det er sommer og høst snart og mange gifter seg.
  Er alltid så vanskelig å finne det rette antrekket 🙂

  1. I second this! Skal i bryllup til broren min i sommer, og aaaner ikke hva jeg skal ha på meg! Noen Caroline-tips hadde vært supert:-)

   1. Angelina

    Coast har ufattelig mange fine kjoler som egner seg godt til bryllup! Ellers tror jeg det var et innlegg om bryllupsantrekk her ifjor 🙂

    God 17. mai!

   2. Tusen takk for tips, Angelina!

    God 17. mai til deg og 🙂

   3. Kunne kanskje ha skrevet et innlegg om hvordan være en god bryllupsgjest (evetuelt kombinere med tips til antrekk) ?

    Klem

 10. Caroline

  Så fine antrekk. Virkelig bra at du gir inspirasjon til de som ikke har bunad 🙂 Inspirerende! Ha en finfin nasjonaldag med din familie <3

 11. Takk for fine tips 😀 Kanskje ett dumt spørsmål, men er det «lov» å gå med svart kjole på 17 mai, eller skal man helst gå i lyst?

  1. Ja, det synes jeg absolutt at du kan 🙂 Du kan jo ha noen freshe farger til, slik at det ikke blir for dystert? 🙂

   1. Helene

    Tusen takk for svar! Lette gjennom garderoben min igår og fant ingenting som passet annet enn svart. Har gått ned mye siden fødselen for 6 mnd siden, men ikke nok til at alle klærne passer igjen :/ Håper dere får en fin dag! 😀

 12. 3 utrolig lekre antrekk,-veldig inspirerende! Nesten så jeg får lyst til å droppe bunaden…:-) du er så flink! Hipp hipp hurra og gratulerer med dagen imorgen!

 13. Hei:-)
  Lekre antrekk og nydelige sko, sjekket noen av prisene på disse, og det var slett ikke dyrt 🙂 Men, har du disse skoene selv, er usikker på om de er gode på foten. Tenker da på den rimeligste utgaven du foreslo. 🙂 Gøy med inspirasjon! Tusen takk 🙂

  1. Jeg har ingen av dem selv, men har et annet par fra new look, og de sitter fint på foten 🙂

 14. Jeg synes det er et rigtig fint indlæg og det er jo ment som inspiration.

  Det inspirerer mig selvom vi ikke fejrer 17 maj i Danmark. Det er i øvrigt langt mere gennemført end det ville være i et fysisk blad.

  Der er ting fra f.eks. Malene Birger ja, men der er også ting fra Vila og Vero Moda.

  Igen, det er ment som inspiration. Se det som muligheder i stedet for en facit liste.

  God 17 maj 🙂

 15. jeanette

  Herlig med inspirasjon, men selv er det bunad som gjelder 🙂 Er så sjelden den er i bruk, så er ekstra stas 🙂

  Til «alle» som klager på prisene på produktene i innlegget; dette er ment som inspirasjon. Kanskje har du noe lignende i skapet allerede, og kan sette det sammen til et lignende antrekk? Eller så finner du masse lignende på H&M, fretex, bikbok osv! 🙂

 16. Fantastisk god inspirasjon, Caroline!
  Jeg har bunad, men dette er jo flott inspirasjon til de fleste events utover våren og sommeren.
  Elsker den rosa kåpa og den øverste kjolen av malene birger !

 17. Marita Ø

  Gleder meg så til 17.mai-feiring og champagnefrokost! Håper værgudene er med oss i trøndelag 🙂 Veldig glad for at jeg har bunad, men det første og siste antrekket du satt sammen – jeg elsker det! Inspirasjon til en senere anledning 😀 Ønsker dere en flott feiring i morgen, fine du!

 18. Hei 🙂 jeg har aldri lært meg å gå med høye hæler. Kan man bruke flate sko, har du noe tips:)

 19. Måtte bestille hjem det stripete skjørtet! Ikke til 17. Mai vell og merke, men blir perfekt nå til sommeren 😀

 20. Jag har också klänningen från By Marlene Birger. Så fin! 🙂

 21. Kos deg massemasse på 17.mai i morgen, fine du! <3 Jeg er stuck over Atlanteren uten noen norske… Spis noen ekstra is og pølser for meg! 🙂

 22. Hvordan lager du de sirklene med tekst inni ? Er det en spesiell app eller bare redigerer du dem «manuel» ? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *