utstyrsguide del XI: joggevogn

DSC05907

Hei onsdag ♥ I dag karret jeg meg opp i seks-tiden og var på plass til avtalt tid med Alexander på Elixia klokken åtte. Der ble det en hel time med kun styrke, og det var uendelig tungt å komme i gang, men etterpå følte jeg meg så mye bedre! Jeg tror jeg gjorde lurt i å slappe helt av i går, samle krefter. Feberen som kom snikende er long gone, og selv om ørene og nesen er like tett og hosten sitter langt fremme i halsen, kjennes kroppen og hodet som før, så nå er jeg bare det jeg kaller litt kraftig forkjølet. Ingen sykdom her i gården, deilig! Litt styrketrening lettet faktisk på trykket i nesen, så det er bra. Senere i dag skal jeg ta meg en tur ut i det deilige været med Nelia og den fine joggevognen vår, men løpingen får vente til jeg føler meg enda kvikkere, tror jeg. Likevel, jeg tenkte å fortelle dere litt om nettopp joggevognen, for den er det mange som lurer på, og nå har jeg hatt den såpass lenge at jeg føler jeg kan si at jeg har erfaring nok med den. 

___________________________________________________________________________________________________________

moutain buggy terrain 

vogn.jpg

Fra før av har vi den nydelige vognen Emmaljunga Mondial Duo, den har jeg skrevet om før, så dersom du ønsker å lese om den, kan du klikke deg inn her. Flere mente at denne fint kunne brukes som joggevogn, og på grunn av dette prøvde jeg meg på et par turer, men jeg kjente virkelig at den ikke spilte på lag. Etter mye research for å finne den beste joggevognen på markedet som hadde akkurat det jeg så etter, endte jeg på mountain buggy terrain 2014, og jeg har ikke angret et sekund: den er en drøm å jogge med! Jeg var også innom Bubleride Indie, men denne føltes ikke riktig for meg, og manglet blant annet håndbrems. Emmaljunga vognen vår er en tur- og trillevogn som jeg bruker når vi skal nettopp trille og for eksempel gå i byen, shoppe, gå på kafé, på reise, 17.mai, barseltreff etc., mens mountain buggy terrain er en vogn jeg tar med meg når jeg skal trene. Den er fantastisk, rett og slett. 

DSC06000 kopi

___________________________________________________________________________________________________________

Det jeg liker med denne vognen er at den fungerer overalt – på grusveier, på asfalt, i skogen, hvor enn det måtte passe. Den kan selvfølgelig brukes på shopping også, og da er det en fordel med svingbare hjul, ellers foretrekker jeg at de er faste – begge deler er mulig på denne, og det er gjort på 3 sekunder å låse fremhjulet. Denne vognen har tatt med seg det beste fra modellen urban jungle og blandet det med den gamle terrainvognen, så denne har sjokkabsorberende støtdempere og høy trillekomfort. Den har store, gode bakhjul, håndbrems og plass til to drikkeflasker. Tommel opp! Vognen er utviklet i samarbeid med aktive foreldre og eliteutøvere i sport, så deres kunnskap har vært viktig i utviklingsprosessen av denne vognen, og det merker jeg. Det er i hvert fall ingenting jeg savner her. 

2

DSC06145

Regntrekk fulgte med bagdelen, og jeg fikk med denne skjønne vognposen på kjøpet. Den er fra minene, og finnes her

___________________________________________________________________________________________________________

Nå har jeg ikke tatt meg bryet med å fotografere den med bagdelen, men vi kommer til å gå over til den om ikke lenge, jeg vil bare vente til Nelia er enda litt eldre og også til vi bytter til sportsdel på Emmaljunga vognen vår. Vi kjøpte vognen i fargen flint, og denne bagdelen som vi bruker nå i fargen sort. Jeg passer på å unngå ulent terreng når vi er på løpetur nå og løper helst på asfalt til hun kan gå over til sportsdelen. Der spennes barnet fast, mens de i bagen ligger uten seler. Jeg legger godt med tepper rundt henne på sidene, slik at hun ligger stødig i tilfelle det skulle være noen humper i veien. 

DSC05954

Dette er ikke en sponset vogn, men jeg har fått litt rabatter, og det kan dere også få 🙂 Lilleprinsen.no tilbyr 10 prosent avslag på hele butikken med rabattkoden FOTBALLFRUE. Du finner mountain buggy terrain med sportsdel i fargen flint her og bagdelen her

___________________________________________________________________________________________________________

Og dere, jeg husker jeg tenkte at vi kanskje ikke kom til å bli blant dem som kjøpte så mange vogner, men nå har vi allerede 3 stykk, og jeg regner med det stopper der: trille- og turvogn, trenings- og joggevogn og det siste innkjøpet er en helt fantastisk reisevogn som blir bitteliten, kan bo i bilen og taes med ombord i flyet! Noen som vil lese om den? Si ja, så lager jeg et innlegg! 

– ♥ – 

151 kommentarer

 1. JA! 😀

 2. JA!! Vi skal på ferie med vår 2 måneder gamle datter i sommer (bryllup i USA) og vi er helt i villrede med tanke på vogn. Vi har Emmaljunga City Cross fra før, men den er så stor og vi kunne godt tenke oss at den ble hjemme. Kjempefint om du vil skrive om reisevognen din! 🙂

 3. Kjøpehysteriet fortsetter…. nå har dere brukt 25 000 på vogner før ungen i det hele tatt er 6 mnd gammel…
  Og jattekoret her inne henger seg på og roper i kor «jojojo, seff må man ha 2-3-4-5-6 vogner, heeeelt normalt det da»….

  Hva med å kjøpe noe brukt, spare noen tusenlapper? Har selv lite barn og blir helt matt når jeg ser alt hva andre kjøper, snakk om hysteri!

  Håper for guds skyld at din datter får seg en godt betalt jobb når hun blir voksen, ellers blir fallhøyden stor i forhold til forbruksmønsteret hun har vokst opp med i heimen hele barndommen…

  1. Synes ikke det er mye å ha 3 vogner, 2 er hvert fall et minimum for vårt behov. Én fin vogn til hverdagsbruk, én til trening, og én superpraktisk til reiser.

   Du må gjerne beskrive det som hysteri, men det er langt i fra hvordan vi opplever det.

   1. Nå var ikke min kommentar kun rettet mot barnevognene, selv om de summene er galskap nok i mitt hode, men forbruksmønsteret generelt.
    Var vel ikke mer enn et par uker siden vi så Nelia i ei Versace truse til 1000 kr el.l.

    I tillegg gjennomførte dere vel akkurat en barnedåp til noen titusentalls kroner…

    Men når man tjener noen mill i året på å vise fram alt dette, så er det kanskje ikke så rart. Er nesten mer skremmende med alle leserne dine som nikker bifallende og tenker at alt det her MÅ jo vi ha og. Er jo der dine inntekter ligger, at alle slenger seg med på kjøpehysteriet…

   2. Vi kjøper både dyrt og billig til Nelia, og mesteparten av klærne hennes er fra rimelige kjedebutikker 🙂

   3. Takk! Endelig flere fornuftige som ikke bare følger strømmen og kjøpepresset! Ungene bryr seg ikke med merker før dem blir kalt «Cubus» eller «Lindex» unge i barnehagen…. Gjett hvem som lærer dem det? Takk for at det også finnes fornuftige og økonomiske foreldre. Er det virkelig noen som kjøper Dior-smokk? Visste ikke det fantes, men takk for opplysningen. Brukes det ikke Mam- eller Avent-smokker pga manglende logo? Jeg har selv én sønn. Er glad han ikke er avhengig av dyre merkeklær, parfyme og dyre merkeprodukter. Husk at barna arver foreldrenes kjøpemønster.

   4. Jepp, kjenner jeg blir lettet når jeg ser flere med andre prioriteringer enn og bare bruke penger, merker, matrealistisk osv.
    Men regner jo med at «blogg leserene» vil få opp øynene en dag og ser at det faktisk er dem som på en måte har betalt for den luksuriøse livsstilen. 🙂

   5. Millie

    maja: hun har jo ikke KJØPT disse vognene! Sponset! Som mye annet her…

   6. Vi har kjøpt vognene, om noe er sponset står det klart og tydelig i bloggposten 🙂 Når noe er sponset, må jeg også skatte av det, så jeg får faktisk aldri noe gratis.

   7. Hei, ser du ikke vil poste kommentaren min, Helt greit for det tyder vel på at man treffer spikeren på hodet 🙂
    Men dette med at du ALDRI får noe gratis er jo litt tull, for du som alle andre har lov til og ta i mot gaveoverføring til en viss verdi.
    Det eksakte beløpet vet nok du bedre enn meg, 😉

   8. Finner ingen kommentar fra deg, hverken i «spam» eller «trash». Jeg må skatte av alle ting jeg får fra andre firmaer, helt fra første krone.

   9. Veldig sjelden jeg kommenterer her, men nå kjenner jeg at jeg blir provosert! Jeg har ikke en godt betalt jobb, og i tillegg jobber jeg bare 70%, så vi har ikke akkurat god råd. Vi har tre barn som derfor er oppvokst med Cubus, Lindex, og andre billigklær. Det hender de har fått litt dyrere klær (Reima, Mexx f. eks) av besteforeldrene sine i gaver. Men jeg er da ikke så misunnelig av meg at jeg derfor må rakke ned på at de som har bedre råd bruker de ekstra pengene på barna sine… Hvis man tjener «noen mill i året» er det da vel ikke noe problem at man kjøper dyrere klær? Som sagt, barna bryr seg jo ikke om merker som dere poengterer, så hva er da problemet med at Nelia har på seg klær som det står «Versace» e.l. på merkelappen? Hun bryr seg jo ikke…

    Ja, det skaper kjøpepress, men det er det jo overalt. Som sagt vi har tre barn, og det er tre aktive barn, så det er stadig kjøpepress på alt de trenger til sine aktiviteter. Men da må man jo bare vurdere ut i fra sin egen økonomi hvordan man løser det. For eksempel bruke Facebook aktivt og høre om det er noen som har utstyr å låne bort hvis det er noe barna bare trenger en kort periode. Det er noe med å la seg presse også, da…..

  2. Kanskje du først og fremst skal konsentrere deg om deg og ditt? Er du overhodet klar over hvor frekt det er å snakke om fallhøyde for en som ikke er et år gammel en gang? Du har jo ingen forutsetning for å vite hvordan forhold hun kommer til å få til penger og pengebruk, økonomi generelt?

   Blir helt sjokkert over manglende folkeskikk. Konstruktive kommentarer er en ting, men rene angrep på en mor om hennes behandling av sin datter er fullstendig absurd.

   Stå på Karoline, du er en tøffing 🙂

   1. Jeg er enig i det du sier, Monica 🙂 Hvordan Caroline og hennes mann velger å bruke sine penger, er deres sak, – og at hun også blir sponset, – vel, – hvem hadde sagt nei til det? Tror de fleste hadde sagt ja takk og vel så det. 🙂 Men det er mye misunnelse ute å går. Dessverre. Og – om noen finner det så provoserende at hun prioriterer å bruke penger på det hun velger å bruke penger på – eller at hun nå og da blir sponset med flotte produkter – hvorfor i alle dager leser dere da bloggen hennes?- Det er jo i så fall bare for å slenge med leppa da jo… og det virker jo innmari teit ut da.

    Vel vel, – jeg syntes bloggen er artig å følge med på – jeg unner Caroline og hennes familie alt godt, enten det måtte være flotte klær eller annet 🙂

    Hilsen Nina 🙂

 4. det där såg ut som en väldigt smidig & fin vagn

 5. Hei
  Hvor tidlig startet du å løpe med babyen i vognen? Er det lite risting for babyen i den joggevognen?

  1. Så lenge barnet ligger i bag-delen bør man være forsiktig og løpe på veier med relativt jevnt underlag 🙂 Fester du på sportsdelen så kan man feste barnet bedre, i tillegg til at barnet er eldre og dermer har sterkere muskulatur.

   1. Bjørn

    Hei,
    Jeg lurer også på hvor tidlig man kan begynne å løpe med barnet?

 6. fin 🙂 hvor mye rabatt fikk du?

 7. Du er syk som løper med barnevogn! Greitt å trene og holde seg i form altså, det gjør jeg også, men litt i overkant sykt å løpe når man holder i ei barnevogn!!

  1. Helt normalt, Nina 🙂 Mange mødre som ikke har tid til å trene, og da slår man to fluer i en smekk. Tur for barnet og trening for mor 🙂

 8. Er det bare jeg som opplever at kommentaren ikke blir postet?
  Jeg skrev ang bilstol, men det er jo ikke her..?

  Jeg ville bare si at det er veldig kjekt å ta med egen bilstol. Det kan være slitsomt for både liten og stor med barnet på fanget hele tiden, og den er jo ypperlig til soving! Dessuten har vi veldig dårlig erfaring med barnestol i taxi/leiebil på feriturer, enten er de ikkeeksisterende eller svært dårlige. Også kjekt på bussen, om en skal delta på utflukter ifbm cruiset 😉 Vil også tilføye bæresele.

  Ang antall vogner må da det være opp til hver enkelt. Vel og bra å tenke på både miljø og kostnader, men som firebarnsmamma er det for meg det praktiske som kommer i første rekke. Det som kan forenkle min hverdan er førsteprioritet!

  1. Henger etter på godkjenningen :/ Takk for tips, vi vurderer bilsete 🙂

   1. Ja! Ta med bilstol! 🙂 Genialt når den kan settes på vogna i alle fall, og veldig greit om man må ta taxi litt rundt om kring. 🙂 Vi tok med oss Maxi-cosi-setet til Spania da pjokken var 7 måneder, og syntes det var en trygghet å kunne bruke vårt eget sete i bilene.

 9. Vi har en BabyJogger City Mini som reisevogn, og den kan æ anbefal på det sterkaste. Den har vært med oss værdn rundt, og har markedets enkleste sammenslåing med bære å dræg i ett handtak med ei hånd. Våres jenta har brukt den på reise fra ho va 3 mnd, og bruka den enda nu når ho snart e 3 år. Stort pluss med solskjermen som nesten går heilt rundt.

  Og tell dæ som nevne «jattekor» Det e da vel opp tell kvær enkelt familie å vurdere ka man har behov førr, og om man velge å kjøpe brukt eller nytt. Her har vi hatt 4 vogne, ei heime, ei tell sovevogn i barnehagen, ei reisetrille og ei joggevogn/terrengvogn. Og e trur ikkje det e uttaførr normalen. Heldivis har man ansvar førr å oppdra EGNE barn, men det finnes flust av dem som har løst å legge sæ bort i andre familia sine valg…. DET blir æ matt av! 🙂

 10. Hehe, velkommen med i klubben. Jeg tør ikke fortelle hvor mange vogner vi hadde på det meste! 🙂

 11. For those parents on a tight budget, sure they will get the prams second hand. But for those who can afford it easily, like Caroline, why not get three to fit all their needs. The way I see Caroline, she doesn’t exaggerate, it’s just that her lifestyle’s requirements that she needs three-exercise, travel, shopping, etc. I’m sure all parents who could afford it & had the same needs, would do it. Everyone wants the best for their child.

 12. Hei Caroline!! Takk for at du lager en super blogg. Jeg følger deg omtrent daglig og søker ofte etter tips på bloggen din

 13. Hei!
  Gratulerer med løpevogn, den ser fin ut.
  Selv ville jeg (har jeg) valgt løpevogn med lufthjul, synes det gir en mye «mykere» følelse når jeg triller. Har selv to barn og 4 vogner 🙂 Har ikke følt at noen har vært overflødige. En sovevogn i bhg, en trille/sovevogn hjemme, en reisevogn med full liggestilling og en løpe/sykkelvogn (den siste er dobbel, da jeg har to tette barn).
  Ikke hør på dem som sier dette er overflødig. Det er kjempefint at du får trent med snuppa, og denne vognen din muliggjør det!

 14. Hei 🙂
  Så du hadde skrevet lengre opp at emmaljungaen er mindre når den er slått i sammen, mener du da uten bag delen? Jeg har duo s understellet og den går akkurat inn i bilen om jeg deler den opp men kunne tenkt meg denne vognen, derfor jeg lurer litt på hvor mye plass den tar slått i sammen?
  Klem 🙂

  1. Om du bruker bag-delen til sportsvognen, så er den mindre enn Emmaljunga. Sportsbagen (sittende) har jeg ikke prøvd, men det ser fryktelig stor ut :/

 15. Hallo sporty 🙂

  Vil bare si at de bildene av deg hvor du jogger med vogn er de fineste jeg har sett av deg! Så pen, så fresh, så sporty, så fine treningsklær!!! Skulle vært ambassadør for den vogna, du. Makan til fin reklame det hadde blitt. Du solgte den vogna på det bildet, Caroline. Aldeles nydelig.

  1. Tusen takk, så snill du er 🙂

 16. Lag gjerne innlegg på Yoyo – jeg vurderer å kjøpe denne:) Hvor lenge er rabattkoden gyldig forresten ?

 17. Du är en så grym inspiration till träning, så himla galet grym du är.

 18. Anette S.

  JA! Vil gjrene høre om reisevognen! 🙂

 19. Olene Aarekol

  Hei! Lurer på hva kamera og objektiv du bruker, og hvilke innstillinger du bruker når du skal ta «i farta» bilder?

 20. Marianne

  Hei! Jeg vil gjerne ha et innlegg om reisetrilla du har kjøpt! 🙂 Er selv på jakt etter en liten, god reisetrille til vi skal reise til Thailand. Da er poden 7 mnd.. Ha en fin 17. Mai feiring! Stå på videre! 🙂

 21. Margrete

  Ett høyt JA 😀

 22. Elisabeth

  Veldig lyst på en joggevogn selv 🙂 har ikke så mye tid til trening. Men hvor gammelt må barnet være for å kunne ta en slik joggetur?

  1. Det er veldig individuelt, men man sier vel ca. 6 mnd 🙂

 23. Benedicte

  Herregud så smålige dere er !!!
  Andres suksess skal tydeligvis takkes stort ned på !
  Jeg så Caroline på tv igår , da ho var dama til han derre … Hva han nå heter
  og syns virkelig ikke det virker som hun er noe mere enn alle oss andre ?!
  Hva jeg så var ett helt normalt flott hjem , med både ikea møbler og litt flottere ( og dyrere) ting , igrun veldig likt som veldig mange andre jeg kjenner har det ?!

  Og om den vakre prinsessen har merkeklær og 3 vogner , sooooo wath .
  Det har faktisk min sønn også , han er 10 mnd nå , dåpen hans kostet en del 10 tusener , han har for øyeblikket en stokkevogn , en emmaljunga og en simo vogn . Alle kjøpt nye og alle i daglig bruk . Hva er problemet ??

  Stå på Caroline , dere som er så misunnelige , kan vel finne en annen blogg å lese …??
  Skal jaggu lete lenge etter ei dame som er så jordnær og gir så mye av seg selv som deg 😉

  Stor klem fra ei Særpejente , til ei annen

 24. Hei Caroline,

  Ble forelsket i vognposen du hadde i dette innlegget og klikket meg inn på linken. Men om jeg ser riktig så er bildet av den vognposen som kommer opp når jeg trykker på linken annerledes enn bildet i innlegget ditt. Du har grå pose med rosa øverst – men bildet på lilleprinsen har rosa pose med grått øverst.. Ser du hva jeg mener?:) Vet du om du kanskje fikk en «spesialutgave»? Ville helst hatt den som du har, og ikke posen som er rosa. Ikke sikkert du vet mer om dette enn jeg gjør, men må jo spørre..:)

  Håper du kan gi en tilbakemelding. Ønsker deg en superfin dag! 🙂

  Marina

 25. Linnéa

  Hei,
  I am very interested in the vognpose from minene. But the grey One is unfortunately out of stock. So I an wondering if I should buy the light Pink one. Have you ever washed your pose? Does the fleece material have still the same look after washing?
  Thank you so much!!!
  Linnéa

 26. Linnéa

  Hei Caroline,
  i am very interested in the vognpose from minene. Unfortunately the grey one is out of stock, so I am wondering if I should buy the light pink one.
  Could you please tell me if you have washed the pose yet? How is the material after washing?
  I am little afraid that the fleece material is not the same after washing.
  Tusen tusen takk og hilsen!!!

 27. Hei,

  hvilken reisevogn til fly har du?

 28. Heihei 🙂

  Jeg har ganske nylig funnet ut jeg er gravid, og da må det jo snokes litt på hva man trenger – hvordan er denne vognen når slås sammen? Har 2 hunder så er mye i skog og mark så tenker en sporty vogn som tåler det er veien å gå, men skal jo gjerne kunne ha den i bilen også:) er den veldig stor når slått sammen?
  og i og med jeg ikke er så vandt til vogner så må jeg ha noe som er enkelt og bra:)

  På forhånd tusen takk- hilsen en lettere forvirret sjel haha:)

  1. Tar du av hjulene så blir den ganske så flat 🙂 Men den er ganske lang.

 29. Hei! Vurderte du Chariot sin joggevogn? Jeg har researchet joggevogner selv, og har inntrykk av at det er den som er den beste?

  1. Nei, den har jeg ikke hørt om en gang :/

 30. Synes du sola kommer lett ned i vogna? Synes bagen er svært åpen ift andre modeller

  1. Nei, har ikke hatt problemer med det 🙂 Jeg har kjøpt en ekstra solskjerm da, så kan hende det er den som gjør susen.

 31. Hei du!

  Jeg er på jakt etter en joggevogn også, og denne virker jo lovende. Men, hvordan er den å ta med i bilen? Jeg har litt liten bil, så må også ta med den vurderingen når jeg skal kjøpe vogn.

  Skrev du forresten noe innlegg om den reisevognen? Alt som er lite og tar liten plass er gull verdt:-)

  Ser det er en stund siden du skrev denne artikkelen, men håper du kan svare:-)

  PS; Syns du er sprek og kul som jogger med vogn. Selv synes jeg det er dritkult….har bare jogget en gang med vognen jeg har nå, og merker at folk stirrer mye. Hehe

  1. Caroline

   Den er nok litt stor, så da ville jeg prøvd først. Reisevognen skrev jeg aldri innlegg om, men den blir helt flat og går som håndbagasje på fly til og med 😀

 32. hei 🙂
  Gammelt innlegg, men prøver likevel.. Nå har du sikkert testet joggevogna med sittedelen? Fortsatt fornøyd? Hva er bra/ikke bra? Og har du skrevet innlegg om Babyzen vogna?

  Klem, Helen 🙂

  1. Caroline

   Ja, jeg er veldig fornøyd og gleder meg til å bruke den fremover 🙂 Nei, den har jeg ikke fått skrevet om, dessverre :/

   Klem!

 33. Hei Caroline.
  Jeg har en datter som er 17 månder og hun har ikke så mye klær . Hvis du har noe klær som du ikker bruker lenger til dattern din , er det snilt av deg å gi det til datteren min.

 34. Elisabeth

  Hei
  Er du fortsatt like fornøyd med denne joggevognen nå som du har brukt den i godt over et år? Funker bra med sportsdelen også? Og synes du den også fungerer som en allround vogn (sti, grusvei, by, asfalt, sove i…), eller er det løping som gjelder?

  1. Caroline

   Ja, jeg synes den er kjempebra 🙂 Den har store hjul, så den takler de fleste underlag. Den er jo spesialdesignet for løping, men det er ikke noe i veien for å bruke den til vanlig. Den kan bli litt stor, da, det er det eneste 🙂

 35. Når begynte du å løpe med Nelia i joggevogn med bagdel? Er så usikker på om jeg kan løpe med lille i min mountain buggy med bagdel nå som hun er 2 mnd. Bare på slett asfalt selvsagt og godt polstret i bagen. Lyst å komme i gang med løpingen etter mange mnd pause nå

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *