17.mai: krydderkake med ostekrem

DSC06261

Denne oppskrift-onsdagen står det kake på menyen, og i ettersom vi nærmer oss 17.mai med stormskritt, har jeg pyntet den deretter. Kaken er uten sukker og hvetemel, jeg hentet oppskriften på bunnen fra boken til Marte Garmann: Lettere lavkarbo. Toppingen er en enkel ostekrem som jeg har laget mange ganger før, den er kjempegod til gulrotkake eller bare en naturell kakebunn også. Så er den et godt alternativ om du vil ha en litt annerledes topping på sjokoladekaken. Håper du vil la deg inspirere og at du synes det smaker, her er over halve kaken borte allerede, og det er bare en time siden den kom ut av ovnen! 

___________________________________________________________________________________________________________

krydderkake med ostekrem 

♥ 6 egg ♥ 2 1/2 dl sukrinmelis ♥ 150 gram smeltet smør ♥ 1 dl kokosmel ♥ 1 dl mandelmel ♥ 2 ss fiberhusk ♥ 2 ts bakepulver ♥ 1/2 ts malt kardemomme ♥ 2 ts malt kanel ♥ 2 ts malt ingefær ♥ 1 ts malt stjerneanis ♥ 1 ts ekte vanilje ♥ 1/2 ts malt nellik

1

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på 150 grader, smelt smøret forsiktig. Pisk egg og sukrinmelis til tykk eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggedosisen vekselvis med smøret. Hell røren i en avlang form, jeg bruker brødformen min og smører den veldig godt med smør – da har jeg aldri problemer med at baksten henger seg fast. Stek kaken midt i ovn i ca 50 min. 

2

___________________________________________________________________________________________________________

ostekrem 

♥ 1 beger kremost naturell til baking ♥ 3 ss. mykt smør ♥ 2 ss. sukrin ♥ frøene fra 1 vaniljestang

DSC06291DSC06278

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bland alle ingrediensene sammen, la kaken avkjøles og smør deretter ostekremen over i et tykt lag. Strø over bær i Norges farger, jeg synes blåbær og bringebær er utrolig godt sammen med denne kaken. 

DSC06296.jpgDSC06307

I fjor delte jeg oppskriften på lavkarbo-pavlova og cupcakes, og året før der var det lavkarbo-panacotta på menyen – klikk på linkene for oppskrifter!

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

62 kommentarer

 1. Michelle

  nam, elsker krydderkake med ostekrem og bær!! Takk for oppskriften, dette var jo en sunnere versjon, det liker vi 😉

 2. Den skal definitivt prøves!! Elsker krydderkake <3 Tusen takk for at du deler slike oppskrifter, Caroline! Håper du får en fin kveld 🙂

 3. Den skal definitivt prøves!! Elsker krydderkake <3 Tusen takk for at du deler slike oppskrifter, Caroline! Håper du får en fin kveld 🙂

 4. Mona Therese Hyttedalen

  Hei 🙂 Den kaka såg kjempegod ut! Eg vil gå ned i vekt så tenkte ik å lage kake på veldig lenge, hehe. Men er eg rektig flink kan eg kanskje unne meg denne. Spørsmålet mitt er: Kan eg få tak i indigriensene i vanlig matbutikker? Det er mye eg ikkje har prøvd før der… 🙂

  1. Sukrin og fiberhusk må du enten på helsekosten eller en velassortert butikk for å finne(jeg vet at endel storeMenybutikker har disse), ellers er alt å finne i vanlig butikk 🙂

 5. Flott og fristende kake! Den hørtes veldig god ut 🙂 I år tror jeg det blir den tradisjonelle Pavlovaen med bær i Norges farger på menyen her.

 6. Fy søren, den der må jeg bare prøve! Såg nydelig ut, ha en fin kveld Caroline:)

 7. Smart å ha papir i forma, og da bare på langsida.

 8. Oj vad gott det verkar! Denna ska bakas någon gång … snart :). Kramar

 9. Hei! Ser utrolig godt ut! 🙂 du er flink! Tror du du kunne lagd en egen kategori for alle dessertene og godsakene du lager så man fort kan gå igjennom hvis man har lyst til å lage noe?

  Klem

 10. Hello,Caroline! Thank you for the recipe, I’ll try to make it! Could you please also share your nutrition? Do you still have low carb diet or it became the lifestyle? How many carb do you per day? Do you eat rice, pasta and other complex carbs? Thanks!

  1. I still follow a low carb diet 🙂 I don’t count so I don’t know how many carbs :/ I don’t eat pasta, rice, but I eat a low carb bread which contain some complex carbs 🙂

   1. Thank you for you answer! What about fruits? Do you eat fruits? Bananas? What do you usually have for breakfast? Do you eat oats, muesli or granola with yogurt? Sorry for so many questions, I have just started low carb diet and looking forward for some low carb tips. Thank you in advance 🙂

   2. I eat fruit sometimes, mostly apples. But i tend to eat a lot more berries, like strawberries and blueberries 🙂 For breakfast I usually have a low carb bread which is high in dietary fiber, whole grains and nuts. It´s not that low in carbs, 21 gr pr. 100gr, but thats my biggest source of carbs during the day. Sometimes I have yoghurt with fresh berries in stead 🙂

   3. Thank you! 🙂

 11. Absolutely beautiful pictures! Now I feel like baking (which I never do, by the way!) Love your blog.

  I’m a med student and a fashion blogger living in Helsinki, Finland.

  New outfit post up on my blog Arctic Vanilla!

  https://www.arcticvanilla.com/quick-hello/

 12. Ser helt nydelig ut !! 😀

 13. Du er så god! Snill, vakker og full av kjærlighet! Ønsker deg og familien din alt godt! Måtte dere få enda flere barn 🙂

 14. Hei Caroline!
  Først og fremst vil jeg bare si at jeg elsker bloggen din og leser den mange gange i løpet av dagen. Som mamma selv er du er min store treningsinspirasjon og forbilde. Bilde du la ut etter fødsel var bare helt rått 🙂 Kjempebra jobbet!

  Så lurer jeg på en ting som jeg hadde blitt veldig glad for om du hadde tid til å svare på før fredag, men jeg skjønner veldig godt hvis du ikke får tid til det med Nelia og alt annet 🙂

  Jeg skal lage 17.mai kake, og den består blant annet av marengs. Jeg lurte på om du vet om man bare kan bytte ut vanlig sukker med sukrin, også får man til marengsen på samme måten? Eller oppfører sukrin seg veldig annerledes enn vanlig sukker når man lager marengs? Kjedelig å prøve seg frem dagen før 17. mai, når kaken må bli perfekt 🙂

  Tusen takk for at du skriver Norges beste blogg, jeg elsker virkelig alt innhold og ikke minst bildene. Det viser at du legger utrolig mye arbeid i bloggen.

  Hilsen Marie

 15. Så herlig godt det ser ut….bær i massevis er så godt. Passende kake for nasjonaldagen som straks er her.

 16. Jeanette

  Hei Caroline,
  Har du vurdert å legge ut oppskriftene dine i en app?
  Jeg digger nemlig oppskriftene du legger ut, men syns det kan være litt kronglete å finne frem til de litt eldre oppskriftene. Det er kanskje prisen jeg må «betale» for å få de gratis 😉 men jeg hadde mer enn gjerne betalt noen kr for en oppskriftsapp 😀

  1. Smart 🙂 Takk for tips 🙂

   1. Jeg henger meg på denne! Hadde lett betalt 21 kroner for en matapp!:)

  2. Det var lurt, det ønsker jeg meg også 🙂

  3. Jeg kunne tenkt meg en litt mer oversiktlig «index» over oppskriftene hvor de er pittelitt sortert :p

 17. Hei hei 🙂 bare lurte på om du visste sånn ca hvor mange karbohydrater det er i denne kaken? Jeg føler en litt streng lavkarbo diett, men håper denne inneholder såpass lite til at jeg kan lage den her hjemme 🙂

  1. Tror det er under 20 gram 🙂

 18. Godmorgen,

  virkelig lækker kage, ser godt ud med dit stykke kage til en sort kop kaffe:-)

  Jeg må helt sikkert prøve den.

  Her hjemme fik vi varme vafler med speltmel:
  https://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/vafler-pa-waffle-maker-blomsterbuket.html
  OGSÅ LÆKKERT!

  Kan du have en god dag med din lille guldklump.
  Mary-Liz

 19. Hei!
  Skulle så gjerne hatt tak i laktosefri kremost da jeg får laktose intolerante på besøk på 17 mai 🙂 Har kjøpt alt inn til kaken, men finner ikke kremosten. Noen som vet om det finnes? Kan jeg evt bytte kremosten med noe annet? Skal være kremfløte, melis og kremost i fyllet. Du er jo ekspert på slike ting Caroline 🙂 Krydderkaken ser fantastisk god ut 🙂

  1. Her kan jeg dessverre ikke hjelpe deg 🙁 Men kanskje noen andre lesere har et forslag?

   1. Vigdis

    Du kan bruke et soyaprodukt, Tofutti «creamy smooth», melkefritt og glutenfritt alternativ til kremost.
    Jeg har kjøpt på COOP Mega.

   2. Ingrid

    En oppskrift på smørekrem finner du her: https://www.utenalt.com/2012/04/annes-gulrotkake.html (helt nederst)

    Den er uten kremost (hvis du ikke finner), men vet at det skal finnes soya-kremost også. De har den iallfall på de fleste meny, ICA og Coop Obs butikker, og ofte da i allergikjøleskapet eller ved siden av vanlig kremost. (men pass på og ta den som er naturell, og ikke den med urter;)). Men husk at hvis du bruker fotballfrues oppskrift må du bruke melkefritt smør også 😉 (melange spesial, blå pakke!)

   3. Det finnes desverre ikke laktosefri kremost i Norge. Jeg har selv laktoseintoleranse, og skulle ønske det var et større utvalg av produkter. Men jeg tåler noe laktose, spesielt da yoghurt og skyr. Det er fordi det er mindre laktose i disse produktene. Hør med besøket om de tåler noe laktose.
    Hvis du bor nærme svenskegrensen, så har de mye større utvalg av laktosefrie og laktosereduserte produkter på Nordby. Bl.a laktosefri ost, cottage chees osv. Lykke til 🙂

   4. Du kan bruke soyabasert «kremost», fås kjøpt på meny blant annet. Den smaker annerledes enn vanlig kremost, så jeg pleier å bruke sitrondråper for å få den sure smaken som mangler 🙂

   5. Karoline

    Tofutti kremost kan kanskje funke? Google er din beste venn

   6. Har ei datter med både gluten og laktoseintoleranse og vi har gode erfaringer med alternativer innen soyaprodukter. Både Creme fraiche-kopi og rømme-kopi som er kjempebra og jeg tror rømmen kunne fungert. kanskje det finnes ost, husker ikke :). Mega pleier å ha bra utvalg 🙂 Lykke til! 🙂

   7. Jeg har vært rundt på mega, ICA og Rema. Ingen av de har laktosefri kremost. Det eneste jeg har fått tak i er laktosefri lettrømme, så får bruke litt mindre mengde av den og litt mer melis. Så får jeg håpe smaken blir god og konsistensen ok 🙂 Takk for svar uansett 🙂 God 17 mai til deg og dine 🙂

   8. Da jeg var i Sverige sist så jeg at de har fått laktosefri Philadelphia ost (naturell) der! Den vil jo være perfekt til slike kremer, får håpe den kommer til Norge snart 🙂

  2. Hei,
   når man er laktose intollerant, så tåler man stort sett LITT melkesukker. De aller fleste tåler opp til 5 gram laktose per måltid. Hvis du bruker kun laktosefrie produkter ellers i kaken, så tror jeg fint du kan bruke Tines kremost. Den skal ifølge Tine inneholde 2,7g laktose per 100g, så det vil si 5,4g laktose i kaken. (Også må du telle med det lille av laktose som finnes i de laktosefrie variantene da. Det er nemlig ikke alle disse som er helt på 0.) Eventuelt kan du erstatte noe av kremosten med laktosefri lettrømme? Opplys om at det er NOE laktose i kaken, men at du har brukt stort sett kun laktosefrie produkter. Personen(e) med intolleranse kjenner nok seg selv godt nok til å vite om dette er OK for dem eller ikke.

   https://www.tine.no/helse/allergi-og-intoleranse/_attachment/145918?_ts=13e7f5ac443

   Mannen min er laktose intollerant, og denne kaken ville fungert helt fint for han. (Så sant måltidet på forhånd var laktosefritt.)

   Lykke til!

   1. Silje: Dette er veldig individuelt, men det er riktig som du sier 🙂

  3. Det finnes mye allergiprodukter på Meny, også kremost. Mener å huske at den er laktosefri 🙂

 20. kan du være så snill å hjelpe meg? jeg har kjøpt denne kjolen : https://nelly.com/no/klær-til-kvinner/klær/festkjoler/vero-moda-631/pretty-hi-lo-tube-dress-634584-2374/ og er så dårlig på tilbehør. Hva kan jeg ha til som jakke, eller lignende? 🙂 tenkte å bruke den på 17 mai 🙂

 21. Karoline

  Hei!

  Jeg elsker pavlova, og har veldig lyst til å servere det på 17.mai, men uten all usunnheten. Har du en sunn oppskrift på pavlova som fortsatt bevarer den fantastiske smaken?

  1. Du finner link til dette nederst i innlegget hennes. 🙂

  2. https://lindastuhaug.blogg.no/1400137472_15052014.html
   Her er link til pavlova, og litt til 🙂

 22. Lurte på en ting. Ofte er krydderkake og gulrotkake mer smakfulle og saftigere dagen etter. Er det slik med denne også, eller anbefaler du å lage den samme dag? Ser kjempegod ut 🙂

 23. Kunne du tatt en titt på min blogg? Du er min inspirasjon!

 24. Nydelig oppskrift! Jeg bare lurer, er det mulig å bytte ut kokos o mandelmel med vanlig glutenfritt mel??

  1. detta lurer jeg oxo på! har så problemer med bakst som inneholder glutenfrittmel,,,

 25. Takk for et supert tips, Caroline! Denne skal jeg faktisk hive meg rundt å lage i morgen, for jeg har nemlig alle ingrediensene i skapet allerede og har lurt lenge på hva jeg skal gjøre med dem. Jeg baker ikke så mye med andre ord.. hehe. Takk for at du gjør så god jobb med bloggen og gir meg noe å lese i hverdagen utover nettaviser! Ønsker deg en super dag 🙂

 26. Takk for tips! Baker denne kaken nå:-) Gleeder meg til å smake 🙂

 27. Elisabeth.

  Hei, eg måtte prøve meg på denne nydelige kaken:)
  Dmaken var god, men kaken var litt tør, var din og det eller har eg gjort noe feil?!
  Kan eg evt ha litt olje i?

  1. Det kakn du sikkert ha 🙂 Min ble ikke tørr 🙂 Kanskje mindre steketid? 🙂

 28. Hei!
  Hvor mange kcal tror du kaken inneholder ca? Denne kaken må testes ut 🙂

 29. Jenny Catharina

  Denne var dødsgod! Har allerede lagd den 2 ganger siden du la ut oppskriften:) den ene gangen hadde jeg ikke alt krydderet, så tok opp i litt honning, og selvom det er litt mye karbohydrater i honning, så bør det kjempe godt. Prøvde også med stevia søtet vanlilje yoghurt isteden for kremen, funket greit om man har dårlig tid:) ha en super kveld!

 30. Hva slags bakepulver bruker du? 🙂

  1. Vanlig bakepulver 🙂

 31. Tror du det ville gå greit å bruke sukrin eller sukrin gold? Sku gjerne baka kaka nå i kveld men har ikke sukrinmelis…:(

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *