ukens leserspørsmål

skolykke kopi

Jeg får ofte spørsmål om joggesko og hvilke som er mine favoritter når det er snakk om løping, så her kommer svar på nettopp det. Jeg har falt helt for asics de siste årene, og noen av modellene har jeg i flere farger, rett og slett fordi jeg er så glad i dem og fordi jeg liker at skoene passer til treningstøyet. Det er viktig for foten å variere treningssko om du løper eller trener ofte, så invester gjerne i mer enn et par. Det kan være veldig smart å ha for eksempel tre stykk å bytte på i løpet av en treningsuke. Nå mener jeg ikke at du skal kjøpe tre par sko i morgen, men dette er jo kjempefine ting å spare til, eller å ønske seg til diverse anledninger dersom du er glad i å trene. Her er i hvert fall de skoene jeg synes det er best å løpe i. 

___________________________________________________________________________________________________________

DSC06160.jpg

asics gel nosa tri

Å, denne er så utrolig lekker! Ikke har den bare kjempenydelige farger som virkelig motiverer meg til å løpe, men den er en drøm på foten! Veier ikke så mye, bare 240 gram, har god lufting og ekstra stabilitet. Elsker at de også kan brukes uten sokker. 

DSC06166.jpg

asics gel cumulus

Disse er litt mer robuste på foten og er en mengdetreningssko, så de er også perfekte til for eksempel aerobic og saltimer. Fortsatt en lett sko, men den tyngste modellen av alle skoene jeg har. Utrolig god demping på dem, så de er knallgode til langkjøring ute på asfalt. 

DSC06190.jpgDSC06180

asics gel usagi 

Disse er kjempelette og minner litt om noosa fordi de lufter like godt. Likevel er disse lettere og veier bare 200 gram! Forskjellen på denne og de over er at denne er mer fleksibel. Kjempegod å løpe med. 

DSC06197.jpg

asics gel attract

Jeg har så mye treningstøy i disse fargene, i tillegg synes jeg denne modellen har formet seg så fint til foten min, så jeg blir mer og mer glad i dem for hver gang de brukes. Denne har dype fleksibilitetskanler i yttersålen gjør at foten kan arbeide så naturlig som mulig, og det er jo tommel opp! 

DSC06172.jpg

___________________________________________________________________________________________________________

Så, alt i alt har jeg 4 forskjellige modeller jeg bytter mellom å bruke. Hvorfor jeg liker dem alle er vanskelig å si, men jeg synes at alle er gode løpesko. Så er det jo slik at noen av dem er egnet til mengdetrening, mens andre er mer robuste og er veldig gode på asfalt, mens andre igjen er gode på mølle. Dette med løpesko er gjerne en smakssak og en individuell smak ettersom alle har forskjellige behov, men disse er i hvert fall mine favoritter 🙂 

– ♥ – 

71 kommentarer

 1. Hei. 🙂 Hvilken av skoene dine anbefaler du mest for løping på 3D-mølle?

 2. Hvilke av disse kan du anbefale til oss som overpronerer?
  Har til gode å finne asics-sko som funker for meg :/

  1. Det bør du nok til en butikk som spesialiserer seg på sånt og spørre om… Løplabbet feks 🙂

   1. Katrine

    Jeg overpronerer og har sverget til asics i 10 år! Er nå 20, så det blir halve livet! GT-1000, GT-2000 og gel-Kayano er hode modeller. Jeg har også brukt GT-2100-serien, men den tror jeg er på vei ut. Du kan gå inn på asics sine hjemmesider, let litt rundt så kan du finne «shoefinder» elns, og der plotter du inn hva slags løper du er, og det kommer opp hvilke sko som kan passe:) sjekk det ut!

 3. Kristine

  Hei Caroline!

  Gir asics gel cumulus god støtte til beinet/ stive bakerst ved hælen og oppover? Sliten mye med overtråkk og er avhengig av sko som stabiliterer beinet mye. Nå gleder jeg meg skikkelig til å begynne å trene igjen etter en stund pause pga vond ankel. Utrolig kjedelig å måtte ta det med ro når enegien bobler. Ha en fin kveld:-))

  1. Jeg synes i hvert fall de gir utrolig god støtte og stabil ankel 🙂

   1. Connie

    Jeg er en person som sliter med ankler også, og mener at uansett hvilke sko du velger, så bær du ha noe som går »litt opp på foten», ikke sånne lave som Nike lager! Asics er generellt gode sko 🙂

 4. Your sneakers are so cool! I’ve run with Nikes myself, but will definitely try out Asics next time. Thanks for the tip Caroline!

  I’m a med student by day and a fashion blogger by night.

  New post featuring a May wishlist up on my blog Arctic Vanilla!

  https://www.arcticvanilla.com/

 5. Jeg er også veldig fan av Asics. Bruker du alle disse på mølla eller noen mer egnet til det?

  1. Jeg bruker egentlig alle på mølla, men noen ganger synes jeg cumulus kan være litt tung 🙂

 6. Noosa-skoen er så stilig! 🙂 Kan jeg spørre om du har normalfot eller overpronoasjon? Lest begge deler om skoen så er litt usikker om det er en sko jeg kan bruke. Selv har jeg noe overpronoasjon, og kjøpte Asics gt 1000 for et par uker siden. God sko, men ønsker en enda lettere sko. Ha en fin kveld!:-)

  1. Har normalpronasjon 🙂

 7. Hei,

  Så flott innlegg!

  Hvilke av disse parene ville i valgt til turer på 10 km grus/asfalt?
  Håper på svar:)

  Ha en fin kveld 🙂

  1. cumulus eller noosa tri 🙂

 8. Hei! Elsker også asics!! 🙂 Har både goretex sko, løpesko og vanlige spassersko i asics 🙂 Passer mine føtter perfekt 🙂 Nå har jeg tenkt å kjøpe nye joggesko til joggeturene mine. Blir kun brukt utendørs på asfalt/litt grus. Hva anbefaler du da? 🙂

 9. Det var på tida å bytte header 😉

 10. Madeleine

  Hei Caroline.
  Jeg har et lite spørsmål til deg. Når du drar på ferie ser jeg du ofte har med deg masse klær, sko og dill dall (Noe jeg også liker å ha, fyller gjerne kjæresten sin koffert med litt også 😉 ) Jeg har aldri hatt med meg treningstøy i tilegg, men nå er endelig treningsgleden her, og jeg ønsker virkelig IKKE å gå to uker uten trening når det ligger et skinnende flott treningssenter i hotellet. Så da er spørsmålet mitt følgende: Hvor mye treningstøy tar du med? Tar du liksom med tøy til alle øktene du planlegger, eller får du det vaska på en eller annen måte?

  1. Det kommer jo an på hvor mye jeg planlegger å trene, og hvor lenge vi blir borte. Men vanligvis tar jeg med 2-3 sett, og så skyller jeg i vann om det er nødvendig 🙂 Om jeg skal være borte i to uker blir det litt mye om jeg skal ta med til alle øktene.

   1. Ingvild

    Lurer på om du er «avhengig» av å ha muligheten til å trene når du er på ferie? Ser at du alltid er på et sted hvor det er treningsmuligheter. Selv er jeg også veldig glad i å trene under ferien, men synes det er litt dårlig utvalg av hoteller med treningssenter, som fortsatt er til en rimelig pris 🙁

 11. Har snart bursdag og ønsker meg ny joggesko. Asics sine var utrolig fine.

 12. Kan man som voksen kjøpe/bruke barneutgaven av Asics gel cumulus?

  1. Nei, det ville jeg ikek gjort :/ De er beregnet for vekten av små barn, ikke en voksen.

 13. Supert innlegg, men hva liker du best når du løper på mølla inne? Klem 🙂

  1. nosa tri og attract 🙂 Og usagi, innimellom 🙂

 14. Når man løper langt og ofte er det smart å bytte på løpesko slik at man unngår belastningsskader. Jeg syntes sømmene gnager på asics og har lagt min elsk på nike også har de så mange lekre farger – viktig:)
  Lurer egentlig på om du har sjekket hva du har i hvilepuls i frisk tilstand? Det er kjekt å følge med på den for å vite om man er fullt restituert etter hard trening. Da kan man yte maks på neste trening, også. I tillegg vil man på et tidlig tidspunkt kjenne lusa på gangen hvis det er sykdom på vei for da er hvilepulsen høyere. Hvilepulsen bør være lik hver dag og er en god indikasjon på at man er frisk og rask:)
  Har du er mål med løpingen?
  Har du et mål med løpingen?

  1. Ja, jeg har grei oversikt på det 🙂 Akkurat nå løper jeg for å bli raskere enn jeg var før graviditeten, etter graviditeten var det for å bli like rask / utholdene som jeg var før 😉

   1. Bra:)
    Selv opplever jeg at utholdenheten er enda bedre etter at babisen kom til verden. Takk for den inspirasjonen du gir på flere områder:)

 15. Christine

  Jeg er også en stor fan av asics løpesko. Jeg har så veldig lyst på gel noosa tri, (ikke fordi jeg på død og liv trenger de) fordi de er så sinnsykt freshe. Men de er desverre litt dyrere enn hva jeg har råd til akuratt nå 🙁 Utrolig bra innlegg forresten, synes generelt bloggen din er utrolig bra med tanke på at du har et lite barn. Jeg forstår ikke hvordan du får det til.
  Klem <3

 16. Nicoline

  Hei:) kan vi ikke få se alle joggeskoene du har? tar du vare på alle tidlgere joggesko(husker du hadde mange Nike bl.a) Lurer på dette mest fordi jeg er nyskjerrig på hvordan du oppbevarer de:p hehe.. holder på å bygge en bod, å trenger inspirasjon til praktisk oppbevaring:)

  Ellers vil jeg bare si at du er en fantastisk person, og jeg følger bloggen din hver eneste dag:D

 17. Kan du si noe om de er heldempet eller bare dempet på hæl?

  1. Det varierer fra sko til sko 🙂 asics gel cumulus har i hæl og forfot, asics gel usagi og asics gel attract har i hælen 🙂

 18. Herlige farger på skoene dine 🙂 Et lite spørsmål; har du erfaring med nike free run sko iforhold til asics? Tenker mest på løping på asfalt og eventuelt mølle..? Jeg har miniskskade og sliter derfor med det ene kne´et mitt. Bruker for tiden nike free run, men føler det er ekstremt lite demping i dem.. Ble anbefalt dem for mine føtter, men er ikke så veldig enig der etter å ha trent en god del med dem..

  1. Jeg brukte free run tidligere, men fikk en løpeskade da jeg brukte dem, så jeg har liksom ikke turt å bruke dem til noe annet enn styrketrening etterpå :/ Kan være det var fordi jeg ikke var flink nok til å bytte på skoene også, brukte de samme hele tiden :/

   1. Connie

    Nike free run, er ikke anbefalt som en løpesko. I butikk er de veldig flink å anbefale det dyreste/nyeste (som jeg har erfart): Free run har for lite demping og flere har fått skader av å bruke dem.

  2. Gå heller over til Nike lunarglide 5, de er gode på demping 🙂

 19. Flott innlegg!
  Så friske og inspirerende farger:-)
  For en tid tilbake hadde GetInspired et tilbud på Gel Cumulus skoene, gjennom bloggen din- og da jeg skulle inn å bestille, var det såklart tomt i min str…:-(
  Er det noe sjanse for at det kanskje kommer en ny kampanje i nærmeste fremtid??
  Har selv et godt inntrykk av asics, og det blir nok det merket som blir mine nye joggesko!
  Håper du føler deg bedre!!
  Klem:-)

  1. Det kan jo være, jeg sier ifra hvis det kommer 🙂

   Klem!

 20. Kjersti S

  Har du normalpronasjon?

 21. Ingrid L.

  Hei Caroline!
  Jeg skal snart på skoleball, men finner ingen kjole! det er også for sent å bestille fra usa nå…
  Kunne du tenkt deg å leie ut en kjole?

  Mvh,
  Ingrid

  1. hvilken tenker du på? 🙂

   1. Ingrid L.

    Tenkte på en lang eller high low. Synes den du designet for tailor haven i sommer er veldig fin, den hvite med blonder.

 22. Michelle

  ah, heldig du er som har så mange fine joggesko 😀 Ja, er veldig enig med deg om at det er lurt å ha flere enn ett par! Ikke bare er det bra for foten, men har du kun ett par og du trener mye, så slites de fort ut!

 23. Anna Elena Uglem

  Så utrolig mange flotte sko, og så fargerike! Virkelig treningsmotivasjon i mine øyne!

 24. Supert innlegg, Caroline! Jeg lurer på om du vet hvor jeg kan få tak i gel cumulus i rosa/lilla? Finner kun de med gult på 🙁 Klem.

  1. Litt usikker, mine er fra get inspired i hvert fall 🙂

 25. Så mange fine joggesko 😀 Du er heldig !

 26. Madeleine

  Har ei på nesten 3år som satt ved siden av meg når jeg leste dette innlegget! Hun ropte ut med ivrig stemme, se på de fine rosa skoa der a mamma! :p hihi! Ingen tvil om at du inspirerer til alle aldre! 😉 Hun la til og med merke til hjertet du hadde laget med skolissen! :p
  Ha en fin dag 😉

  1. Hehe, så søt <3

 27. Har du prøvd gel nimbus? Den synes jeg er så nydelig, masse deilig demping 😉
  Tusen takk for fin blogg Caroline. Du er og blir en stjerne <3

  1. Snille deg <3 Nei, de har jeg ikke testet 🙂 Kanskje neste gang 😀

 28. Hei!

  Hvilken sportsbutikk har du kjøpt asics gel-cumulus skoene fra? 🙂

  1. fra get inspired 🙂 men jeg har sett dem på g max (?) mener jeg på 🙂

 29. Etter mange år med nakke- og ryggproblemer er det kun Asics gel cumulus som jeg klarer å gjennomføre en løpeøkt med! Superbra sko:) Og igjen takk for tips;)
  Håper du føler deg bedre i dag! Her har forkjølelsen hengt i leeeeenge nå, så lengter etter en skikkelig treningsøkt. God bedring, og ha en super dag:)
  klem

 30. Syns du at gel uasgi passer til intervaller på mølle og evt. noen løpeturer ute på maks en time? Jeg har lyst på nye løpekso og synes de er veldig fine, men vet ikke om de passer til slikt eller om det er for dårlig demper! Er de mer dempet enn nike free?

 31. Hei!
  Jeg er sykepleier og går altså i timesvis på betonggulv hver dag. Vil du anbefale cummulus skoene da? 🙂 Og hvis jeg skulle invistere i et par løpe/treningssko, hvilke vil du anbefale da? 🙂

  1. cumulus er helt topp til det formålet du beskriver 🙂 om du skal ha en all round sko er kanskje attract den beste? Men per i dag er jeg veldig glad i nosa tri 🙂

 32. Maria L.

  hei, løper du på forfoten/hva slags løpestil har du? og kanskje du burde nevnt noe om det i forbindelse med skoene? ser ikke for meg at mange av lettvektsskoene passer til de som lander på hælen når de løper?

  for det virker heller ikke som du får noe skader (som feks beinhinnebetennelse) av all løpinga og om løpestilen kanskje har noe å si for det? kjøpte nylig nye asics sko, sånne «lettvektssko», og fikk beskjed om at jeg burde legge om løpestil til forfoten, så det har jeg gjort 🙂 veldig uvant, og i begynnelsen veldig hardt for leggmusklene, men håper det kan gjøre at jeg holder meg unna flere belastningsskader, for det er så kjedelig :/

  du har ikke noen tips for det, forresten, hvordan man holder beina «friske»? 🙂 virker nemlig som du gjør noe riktig på det punktet 😉

 33. Asics er kjempebra 🙂

 34. Kathrine

  Det virker lurt å ha forskjellige modeller å veksle mellom! Jeg hadde problemer med vondt i kneet da jeg løp før, men første gang jeg kjøpte Asics Gel Kayano 18 merket jeg omtrent ikke til det! God demping og støtte på innsiden for overpronasjon. Da disse var utslitt og demping var flat skulle jeg ha et nytt par.. Det ble et helt likt! Og da de var utslitt ble det Kayano 19. Er så utrolig fornøyd, Asics kan virkelig sko 🙂

 35. Toppenbra inlägg!! Kanske ska jag sticka ut å springa idag då… 😉 Kramar!!

 36. Veldig fine sko! 🙂 Lurer bare på en ting: Kan disse kun bestilles via nett, eller vet du om butikker som selger de også? Bor i Oslo område, og skulle gjerne prøvd de på foten, før jeg kjøper de 🙂

 37. Utrolig stor fan av både deg og bloggen din! 😀
  Bare et spørsmål, Asics Gel Noosa Tri, er de små eller normale i størrelsen? Noen som sier man bør gå et halvt nummer opp enn det man har til vanlig, så måtte bare høre hva du synes 🙂
  Klem <3

 38. Hei! Fint innlegg! Jeg lurer på hvilke av disse skoene du tror egner seg best for dansing som zumba, afro-funk, latinamerikanske danser osv? 🙂 Må vel være ganske lett og fleksibel, så man kan bøye tådelen vil jeg tro?

 39. Supermange fine sko 🙂 Vil bare minne folk om at det er viktig at man sjekker hvordan man tråkker i forhold til eventuell pronasjon før man kjøper løpesko. Det er viktig at man har riktige sko til sine føtter og ikke bare kjøper sko fordi de er fine 🙂

 40. Kristine

  Jeg har problemer med knær og må si jeg er utrolig fornøyd med Asics gel cumulus 15 etter å ha eid dem i omtrent 3 mnd. 🙂

 41. Hva med Asics Kayano og Nimbus?

 42. Hej Caroline 🙂

  Jeg er lidt i tvivl om, hvor du foretrækker at ønsker til ugens læserspørgsmål skal skrives henne…? Nu får du lige et ønske her.

  Jeg synes det kunne være super spændende, at du fortæller om hvordan LCHF og motion fungerer sammen med amning og graviditet. Jeg oplevede selv ammeproblemer, da jeg havde født min dreng, og blev rådet til af fagpersonale at spise og drikke godt… amningen kom ikke til at fungere optimalt, og jeg tog nogle kg på – loose loose. Hvordan har du oplevet graviditet og amning med en lavcarbo-kost og træning?

  I øvrigt en super god blog! Du er en stor inspiration 🙂

 43. Hei.

  Hvor får man tak i Asics Gel Usagi joggesko?

  1. GetInspired 🙂

 44. Hei! Er de tingen butikker som selger disse? Ser ut som get inspired er utsolgt også ;(

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *