årets sommerferie: cruise

sponset ferietur 

stopp

Bilder: Ving.no

Nå har vi endelig bestemt oss, og vi beveger oss på helt nytt farvann her: cruise i Middelhavet! Jeg har vært på cruise én gang tidligere, det var i Karibien da jeg var rundt ti år gammel, og husker at jeg storkoste meg, men jeg kommer jo garantert til å ha en helt annen opplevelse av det nå. Vi resier med Ving i Liberty of the Seas fra Barcelona, og turen går innom seks forskjellige havner i tre ulike land i løpet av en uke. Fra Barcelona til Marseille, Villafranche, La Spezia, Roma, Napoli og tilbake til Barcelona igjen. Når vi er i La Spezia kan vi kanskje ta turen til Cinque Terre også, det har jeg hatt lyst til i flere år! Liberty of the Seas er er 340 meter langt og har totalt 15 dekk, 13 steder for mat og drikke, kinosal, egen handlegate, klatrevegg, spa-avdeling, stort treningssenter (hurra) golfbane og til og med egen løpebane som går rundt skipet. 

inne

Bilder: Ving.no

___________________________________________________________________________________________________________

Kanskje noen av dere har vært på et slikt cruise, eller kanskje akkurat dette? Del gjerne erfaringer, om det er noe vi bør se eller gjøre. Tar imot tips! Dere skal jo selvsagt få bli med på reisen 

200 kommentarer

 1. Martine

  Hei! Vi skal selv på cruise i Middelhavet, men reiser med Norwegian Epic – et av verdens største cruiseskip! Gleder meg 🙂 Nyyyt!

  1. Liberty pf the Seas er også et av de største.

   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_world's_largest_cruise_ships

 2. De anbefaler at du tar med babymaten ombord, og det er praktisk. Men vi fikk også bestillt babymaten fra kjøkkenet til hvert måltid, det fungerte fint for oss når lillebror var 10 mnd. Snakk med hovmester i middagsrestauranten.

 3. Lene Sofie

  Har tatt akkurat samme cruise og samme ruten som du skisserer i innlegget.
  En fantastisk tur og en fantastisk ferie, sitter igjen med bare flotte minner derfra.
  RCCL er profesjonelt til fingerspissene – en fantastisk feriemåte.
  Anbefaler flere av utfluktene og spesielt den til Pompeii … det var en uhyre interessant gjennomgang sammen med en utrolig kunnskapsrik guide.

 4. Det heter Villefranche

  1. Pirk:p Måtte bare få sagt det.

 5. Nina Kristin

  Hei, dette bør du glede deg til! Var selv på cruise i Middelhavet for 3 år siden, det er en ferie med alt en ferie kan inneholde 🙂
  Det jeg ville dele med deg var at når vi skulle inn til Roma så kjørte vi tog inn. Hadde jeg visst at reisen inn dit var mellom 30-45 min i et tog uten aircondition, hadde jeg valgt taxi. Men dette har du kanskje tenkt på å lagt en plan på 🙂 Jeg skal i allefall på cruise igjen!
  God tur.

 6. Vi var på akkurat samme cruise og skip for tre år siden. Kjempefin og litt hektisk tur. Selv syntes jeg det ble litt i overkant amerikansk til tider, og det er mennesker overalt! Babyer fikk dessverre ikke bade i bassengene, men dette kan jo ha endret seg. Det så imidlertid topp ut for litt større barn. Vi koste oss på middelhavscruise, men jeg tror nok denne formen for reising egner seg best i Karibien. Det er et rimelig tettpakket program og mange destinasjoner på få dager. Jeg ville nok heller reist på en roligere ferie med så små barn, men samtidig kan man jo legge opp løpet selv.
  Det var uansett mange flotte byer å besøke, god mat og masse å finne på ombord. Tror jeg ville styrt unna Roma med en så liten frøken. Havnen ligger en lang busstur unna byen og det var rimelig varmt å tråkke rundt der i åtte timer.
  Kos dere på tur:)

 7. Skal på denne turen i midten av juni! Gleder oss stort 😀

 8. Jeg misUNNER dere som skal på cruise i middelhavet! Har bodd i Barcelona tidligere, og skal tilbake der i september. Det er den fineste byen jeg noensinne har vært i, og atmosfæren er helt fantastisk! Har hørt ekstremt mye bra om Cinque terre fra kjente som har vært der 🙂 Denne ferien tror jeg dere bare kan glede dere til! 🙂

  God klem 🙂

 9. Hei:)
  Jeg var på cruise i Karibien nå i påsken:) Det var helt fantastisk, og vi reiste med Oasis of the seas. Utseiling fra Miami, og var innom Haiti, Jamaica og Mexico.Og det var helt utrolig hvor mye aktiviteter de hadde ombord. Forskjellige lekerom for babyer til egne rom for tenåringer, isdans/show, kino, Scrapbooking-timer og smykke laging. Og så var det veldig spennede å få besøkt flere plasser på kort tid, uten å måtte tenke så mye på hvordan en skulle komme seg dit. Jeg har ikke vært så mye ute å reist før, men anbefaler cruise på det sterkeste. 😀 Håper og tror dere får en fantastisk tur!! 😀

 10. Martine

  Ah, gled dere til Villa France, verdens fineste middelhavsby spør du meg!

 11. Rapallo og ikke minst Portofino er et must i Nord Italia ❤
  Vannvittig vakkert!!!!
  Skal dit for 3dje gang i år ❤ 2 uker italia ferie er ikke å forakte 😉
  Venezia, Modena, Rapallo, Firenze, Roma og Terraccina here we come ❤
  Nyt cruise ferien ;)))

 12. P.ailin

  Vært med RCCL Vision,Allure,Freedom,Liberty,Independence, og Norwegian Jade.
  Royal Caribbean er klart best! Du glemte flowrider- det må du prøve!! Og klatreveggen:)
  I sea compass du får hver kveld ser du planen for neste dag,så du kan planlegge hva du vil være med på av aktiviteter.
  Kveldsshow bør bookes på forhånd hvis mulig. Har dere valgt fast middagsbordsetting?-show velges utifra det (middag rundt 18 og 20.45,show rundt da og),Med MY TiME kan dere være fleksible,avtale med hovedrestauranten når dere vil spise.
  Det er all you can eat i hovedrestauranten og buffetrestauranten og en cafe på promenaden.
  Ellers spesialitetsrestauranter hvor man kan betale litt ekstra for å spise.
  Saft,springvann og iste,te og kaffe inkludert. Brus og alkohol koster ekstra (Finnes drikkepakker hvis dere drikker mye,og da kan man hente ubegrenset overalt- restaurant,bar osv). Amerikanske priser.
  Du trenger ikke ta med adapter,kan lade vanlig. Hårføner finnes.
  Hvis noen utflukt har få plasser og dere vil så bør forhåndsbookes,ellers tidlig når ombord,i utfluktsskranken v siden av resepsjon .
  Anbefaler konkurransene ombord(alt fra quiz til bordtennisturnering,volleyball,fotball ,klatring siste dag)- det er gøy å være en aktiv cruiser fremfor sole seg og bade i grunt basseng..
  Meld i fra om evt allergier på forhånd,nevn også når dere er ombord.
  Veldig bra service fra servitører,room attendant og alle! RCCL er best! Gleder meg til neste tur- tro det blir Quantum,Oasis eller et annet blant de tre største skipsklassene.
  Karibien er best! Slitsomt å besøke storbyer-mye reising,transport,kort tid på hvert sted så dårlig tid og stress..
  Alkohol kan bringes ved ombordstigning første dag. Men underveis v kjøp så blir de tatt inn og du får tilbake v avstigning.

  Hva slags lugar har dere?

  Noe mer jeg har glemt?

  1. Tusen takk for tips 🙂 Vi har ikke helt bestemt lugar ennå, men minimum med balkong.

   1. ….men minimum med balkong??? Kan dere virkelig bare velge og vrake mellom alt på denne sponsede ferien deres? Eller gir Ving dere et tak på hvor mye dette egentlig kan koste?

    Jeg er bare litt nysgjerrig… for min samboer og jeg skal på samme cruiset i slutten av juni. Og når vi var inne å så på priser, så synes vi at det var vel mye å betale 12.000 kroner ekstra for å få en balkong!! Det koster jo faktisk nesten 10.000 pr. person for rimeligste lugar, så da synes vi at 32.000 for en uke ferie var litt i overkant vi :-0

    Jeg skjønner selvfølgelig at det er opp til hver enkelt hvor mye man ønsker å legge i en ferie, men fint hvis du kunne svare på dette.

   2. Vi ønsker jo en ferie som tilfredsstiller oss hva gjelder f.eks rom. Jeg tror ikke jeg hadde orket cruise om vi hadde innvendig lugar, eller lugar uten balkong :/ Da hadde vi vurdert andre reisemål. Om Ving ikke ville gitt oss dette, så hadde vi vurdert å legge litt ekstra penger i det selv for å oppgradere.

   3. Vi var på nøyaktig samme cruiset i fjor, med to barn. Det var helt supert, TAKKET være balkong! når barna hadde lagt seg kunne jeg og mannen sette oss ut på balkongen, nyte et lite glass og se på utseilingen eller bare havet! helt uunværlig spør du meg..

 13. P.ailin

  Det er fotografer -før middag kan dere fotograferes med ulike bakgrunner og se dem dagen etter.
  Det er to formal nights . Avhenger av antall netter.
  Men du kler deg jo fint hver dag..

  Senest ombord 1,5t før seiling. Tidlig ombord,feks seiling 17,dere kan være der fra ca 12- gå i buffetrestauranten for å spise.
  Ved innlevering av bagasje v havnen så tenk på at dere har det dere trenger de første timene. Kan være at bagasjen ikke dukker opp utenfor lugaren før på (tidlig) kvelden(før middag da). Feks badetøy/treningstøy,alt ettersom. Det er også en drill rundt seiling.

  1. Takk for tips 🙂

 14. Kjersti

  Har selv vært på akkurat denne turen med denne båten og kan nok si at løpebanen var en vits når jeg var der – mange går i veien og flytter seg ikke og man blir gående i en kø mange steder. Får håpe de har nye regler for dette nå!

 15. Har ikke vært på den cruisebåtrn før, men en ting er sikkert! Cinque Terre må dere ikke gå glipp av, det er den fineste ferien jeg har vært på i hele mitt liv. Alt er så nydelig, og det st du kan gå mellom de fem stedene gjør det hele bare bedre!

 16. Martine

  Har vært på cruise med Royal Caribbean 5 ganger før, og har vært superfornøyd hver gang, så dere får nok en fantastisk tur!
  Skal faktisk på akkurat samme tur som dere i August, men med et annet skip 🙂

 17. Roma er nydelig! Kanskje min favoritt-storby. Et lite tips: la spezia er mye nærmere cinque terre enn det Firenze er. La spezia er ikke så mye å se egentlig, men cinque terre og nabobyen portovenere er fantastiske steder. Dere kan rekke et par av cinque terre og portovenere på en dag, går båt mellom alle landsbyene, og mellom de fem byene i cinque terre går det også turstier av varierende vanskelighetsgrad 🙂

 18. Du måå besøke Cinque Terre! Jeg var i noen av de fem i sommer og tror du kommer til å elske det. Det var helt spesielt:-)

 19. Pkt.1 Når man skal reklamere for sponsede greier er det greit å ha fakta i orden, det heter Villefranche, ikke Villafranche, har vært der, fint der.
  Pkt. 2, Du Pernille som sier at dere bare kan være på hytta med mini og ikke noe annet sted, da har dere nok gjort dere selv en bjørnetjeneste. For det første er det ikke viktig å ha dønn samme leggetid hele året, og for det andre har barna godt av å være med der foreldrene er. Vi har gjort som fotballfrue med alle 3, og hatt de med overalt i mange land. De har sovnet i vogner eller på fanget, og har blitt flotte sosialiserte individer.
  Pkt. 3, Skjønner at folk blir misunnelige/lei seg/irritert på sponsede ting, men cruise blir jeg dog ikke misunnelig på, kunne ikke tenkt meg den ufriheten.

 20. Martine Kristine

  Så gøy! Har selv reist masse med RCCL de siste årene. Jeg er veldig fornøyd med båtene og servicen, så dere har absolutt noe å glede dere til. Masse forskjellige fasiliteter på båten og jeg har ingenting jeg har å klage på. Alt er på topp og du blir behandlet utrolig fint av alle. De er også utrolig glad i barn, og gjør sitt ytterste for at alle skal sitte igjen med en fin opplevelse som de vil huske i lang tid. Jeg ble kjent med en kelner en sommer og sommeren etter møtte vi han igjen, og han husket oss! Til og med navn 🙂
  Elsker feriene med RCCL, og på mange av båtene er det Norske kapteiner! Noe som gjør at jeg føler meg litt ekstra trygg! Haha. Må bare legge til at pappa er på transatlantisk cruise med RCCL nå og han hadde blitt invitert opp på brua av kapteinen! Kapteinen var norsk for å legge det til, men de er veldig gjestfrie og hyggelige alle mann! Sikkerhet på topp og jeg har ingenting å sette fingeren på. Tror jeg har vært på 6 cruise med RCCL og kunne aldri tenkt meg å reise med et annet selvskap og alt har vært topp hele tiden.
  De er heldigvis veldig nøye med hygene og sikkerhet, så det er sikkerhetsøvelse der du må gå til posten dere i tilfelle må til om det skulle skje noe. Veldig betryggende siden da vet du hvor du skal og alle får plass!
  Dette blir faktisk den første sommeren jeg ikke skal på cruise på mange år, og jeg kjenner jeg ble veldig misunnelig på deg. Elsker musikken de spiller og tryggheten man føler. Åååh, kjenner jeg gjerne skulle dratt selv! Håper du fikk litt nyttig ut av dette 🙂 Klem

 21. Var på akkurat dette cruset for noen år siden, og det var helt klart noe av det beste jeg har opplevd! Cruset har alt du kan be om og veldig hyggelige ansatte! Rommene er også fantastisk fine. Utrolig mye å gjøre og se på båten.
  Villefrance er helt klart verdt å dra innom. En fantastisk liten, koselig by, med fine butikker og resturanter. Cinque Terre er også verd og dra innom. Et så fantastisk sted så jeg har ikke ord. Elsker Cinque Terre!

  Ikke minst, gled deg til maten på cruset!!

 22. Pernilla

  Jeg får mark i rumpen bare av å tenke på cruiseferie, æsj. Så mange harrytasser samlet på ett og samme sted?

  Jeg skjønner at dere tar imot gratis ferieturer når det er snakk om lengre og svært kostbare turer, men når dere bare har en liten uke til rådighet er det jo så mye annet man kan gjøre enn å sitte stuet inne på en båt full av fulle mennesker med diare og dårlige manerer. Får du aldri lyst til å leve litt på egenhånd og gjøre ting helt uavhengig av blogg, sponsorer og forventet adferd?

  1. Synd å se at du sitter inne med så mange fordommer, Pernilla :/ Er alle som drar på cruise harry? Det er ikke min oppfatning. At folk blir syke på cruise er utrolig sjeldent, og hygiene er noe av det viktigste for de som har ansvaret for cruiset.

   Vi stod relativt fritt til å velge hvor vi ville dra, og cruise var vårt valg.

   1. Pernilla

    Ok, jeg trodde dere fikk noen få valg å velge mellom. Hver sin smak! Å stable flere tusen mennesker på en båt hvor man fråtser i mat, alkohol og shopping er ikke noe for meg iallefall. Dessuten hadde jeg får spasmer av å måtte være stuet på en båt med så mange mennesker. Danskebåten er jo bare småtteri i forhold.

   2. Fråtser i mat, alkohol og shopping? Igjen, hvorfor slike forutinntatte holdninger? Er da ikke noe mer mat, alkohol eller shopping på et slikt cruise, enn hva man har mulighet til ellers på ferie.

   3. P.ailin

    Uff Pernilla har du i det hele tatt vært på cruise (med RCCL) før selv? Det stemmer det Fotballfrue skriver.
    Det er dessuten stor forskjell på skip,rute og selskap osv!!
    Det er stoppesteder og full dagsplan. Man gjør det det man vil selv. Stuet inne er helt feil å si

  2. Karianne

   Hvis du ikke har vært på cruise, burde du spare til det. Helt supert!

  3. Ann Westervoll Kolberg

   Du er ikke misunnelig i det hele tatt, stakkar….

 23. Michelle

  Åh, ser/låter fantastiskt! Ser fram imot att höra hur ni haft det efter denna turen 🙂 Hoppas ni får en Amazing resa 🙂 Massa kramar!

 24. Det er kanonkjekt på cruise! Har vært på oasis of the seas og adventures of the seas. Var to ganger på oasis faktisk! Er ikke harry folk i det hele tatt der Pernilla. Og reinslighet blir prioritert høyt, vaskefolkene ombord vasker lugarene 2 ganger daglig. + hver gang du går inn til matsalen må du ta antibac på hendene for å få komme inn.
  men en ting, føler jeg har lest at barn må være fullt et år for å være med ombord på royal caribean sine skip? Kanskje det er endret?

 25. Hei, så deilig da. Villefranche er bare helt nydelig så dit må dere bare dra:) hadde en ettermiddag der da vi cruiset rundt langs Rivieraen, og var d stedet jeg likte aller best. Så vakkert, naturlig og så franskt! Love it. Og Cinque Terre-bare å dra. Uendelig vakkert der og. Kysten i Italia er vakrere enn strender synes jeg. God tur!!!

 26. Besøkte selv Cinque Terre for noen år siden. Gå turen gjennom de fem fiskelandsbyene og ta toget tilbake. Det kan virkelig anbefales! Når vi var der var det enda ikke blitt et turistmekka og hotspot, tror antall turister der har steget dramatisk de siste årene. Napoli og Roma kan også anbefales, og så må dere besøke Pompeii (Pompeii fascinerer meg fortsatt). Ferien til Italia er nok en av de beste jeg har hatt!

 27. Så koselig, å dra til Pompeii og/eller vulkanen Vesuv i Napoli er utrolig spennende. Blir litt mye gåing, men ikke noe stort problem, selv i 33 varmegrader som da jeg var der.

 28. Johanne

  Hei!

  I høstferien i fjor var jeg på ferie med hele familien på Liberty, og vi hadde den samme ruten som dere skal nå til sommeren. Det var vår første gang på cruise og vi synes det er en fin måte å feriere på i og med at man får oppleve så mye på relativt kort tid. Vi gikk i land i hver by, så vi fikk opplevd mye. I Roma hadde vi guidet tur slik at vi fikk med oss de viktigste severdighetene på en dag. Da var det inkludert buss tur/retur til Roma fra havnen (ca. 2timer tror jeg). Dette var vi veldig fornøyde med, så det er noe jeg vil anbefale. Vi tok også turen til et par av byene i Cinque Terre, og det var uttrolig koselige småbyer! Toget fra La Spezia til disse fem byene var slitsom, da det var kjempevarmt og passasjerene stod som sild i tønne. Hvis dere ønsker å ta turen til disse småbyene, vil jeg nok anbefale å komme seg dit med annen transport!

  Opplegget på båten var veldig bra organisert, med det mener jeg bl.a. at vi aldri opplevde at det var lange køer for å komme på/av båten med tanke på at det er mange mennesker. Matserveringen til frokost og lunsj var også godt organisert, men vi opplevde det som litt hektisk da det var buffé, samt veldig folksomt. Derfor bestilte vi et par frokoster til rommet, og som oftest spiste vi lunsj i byene. Middagen ombord var fantastisk. Det var tre velsmakende retter hver dag! Det var faste serviøterer til hvert bord, noe som gjorde det veldig koselig. Man ble jo godt kjent med dem til slutt! Før/etter middag er det flotte musikaler det er mulig å se på. Spesielt vil jeg anbefale å se på isdans! Ellers opplevde vi de ansatte som hyggelige, imøtekommende og hjelpsomme! Jeg leste en annen kommentar her om at hygienen var dårlig på cruise, men det er helt feil! Det var aldri skittent, og det ble rengjort på lugarene hver dag. De ansatte var bl.a. veldig nøye med antibak ved inn- og utgangen til restaurantene, og ved ombordstigning.

  Dere burde absolutt glede dere 🙂

 29. Å, nå måtte jeg bare kommentere. Var med Oasis of the seas i Karribien nylig med barn – og det var alt annet enn en båt full av diare og dårlige manerer. Tvert om var jeg overrasket over hvor godt ulike mennesker/aldersgrupper var representert. Deilig mat og fantastisk service, og ikke kjedelig – jeg hadde egentlig trodd jeg skulle blitt rastløs… Tar gjerne et cruise igjen – og syns det er veldig spennende at vi kan få et godt innblikk gjennom din blogg på RCL i Middelhavet. Ving har gjort en god deal – spør du meg. Det eneste minuset for oss er at beskrivelsen som gis kanskje vil være litt farget av sponsingen. På den annen side – du er for så vidt ikke en person som fokuserer på det negative uansett:)

 30. Helene Seim

  Jeg var med voyager of the seas, det var helt fantastisk! Vi ble veldig godt kjent med en servitør og spiste hos han fast hver kveld, har for så vidt kontakt med han enda. Har ikke annet enn positive ting å si, det var helt fantastisk. Tok meg faktisk to år og komme over det. Savner det så mye!

 31. Hei.
  Reiste med akkurat dette skipet og samme rute i august i fjor. Hadde med meg min sånn som ble 6mnd den dagen vi reiste. Hadde en fantastisk tur!! Vi hadde lugar med balkong, som er et must. Sengen vi fikk til sønnen min var i bra stand. Anbefaler at du tar med bilstol. Jeg brukte den når vi tok buss/taxi, samt at jeg brukte den som «vippestol» på lugaren! Helt supert når sønnen min skulle ha grøt til kvelds for eksempel. Hadde også med vogn som jeg kunne feste bilstolen på, slik at når vi blant annet spiste middag fikk han sitte i den og følge med på oss:) (litt for aktiv og nysgjerrig til å bare ligge ned i vogna) helt fantastisk service, de som jobbet der gjorde virkelig sitt ytterste for at vi skulle få en uforglemmelig tur. Min sønn var den aller minste ombord (siden babyen må være 6mnd når man drar, og han ble det den dagen) så du kan tro vi fikk mye oppmerksomhet. «Alle» kjente oss og snakket med oss og «baby Nicklas» 🙂 nesten for mye av det gode 😉 men bare hyggelig! Litt strengt med bleiebarn i bassengene, men det var et lite basseng der som han badet i. Når han satt gikk vannet opp til magen hans, så helt perfekt plaskevann 🙂 Fisher price lekerom for de aller minste var det også. Der var vi alltid alene, stilt og rolig! Ellers vil jeg si at det var ekstremt rent og pent, nydelig mat og en fantastisk rute. Vi dro ikke inn til storbyene.. (Roma/Pisa) men ble igjen i de havnebyene.. Det var så varmt og litt langt å dra med en liten syns vi. Men var i land i hver havn og koste oss i de sjarmerende byene. Eneste negative med turen var at jeg var i kontakt med RCC før avreise angående om jeg kunne ta med egen vannkoker til koring av vann til flasker/ vann som vi tenkte å vaske flaskene i. Fikk beskjed om at dette skulle jeg gi beskjed om til lugarbetjenten ved ankomst, men da vi kom fikk vi beskjed om at de ikke tillot vannkoker på lugar, men kun på suite. Så da måtte vi bestille ferdig kokt vann fra rooom service, det fikk vi i kanner, men det luktet kaffe av de… Det var ikke gøy å blande melk på det vannet, men samkte på det selv og det smakte vann altså.. Men ikke noe gøy allikevel. PS: ta med zalo slik at du får vasket flasker/ skåler m.m. Håper dere får en fin tur!!

 32. Karianne

  Dere kan bare glede dere! Vi var på denne turen i 2012. Helt fantastisk! Anbefaler tur ut til Capri når dere er i Napoli( for der er det ikke noe å trakte etter) RCCL ruler!

 33. Så deilig!! Italia er bare fantastisk!!
  Skal dit selv i sommer, Oh’glede 😉
  Får dere sjangs til å reise til Capri fra Napoli, gjør det 😉 det er magisk 😉
  I Napoli ligger og Italias eldste pizzeria, ikke sitteplasser, og kun 2 eller 3 typer pizza.. Den heter Antica Pizzeria Da Michele 😉
  Tvers over er det og en Goood pizzeria, og søt betjening ❤
  Oog, hvis dere har god tid i Firenze, lei bil og kjør til Rapallo og ta båten ut til Portofino 😉 Italias riviera 😉
  Det er den søteste og dyreste havnen i Italia tror jeg.. første butikk er L.V ❤
  Roma , ååh.. Trevifontenen og Spanske Trappen er et must 😉

  God tur 😉

 34. Hei,

  Jeg var på denne turen ifjor når jeg var gravid og syntes det var en veldig fin ferie. Kan tenke meg at det er en fin ferieform med liten baby ettersom man får se ulike steder, men med en fast base på båten. Vi var med på en organisert utflukt, det var fottur til Vesuv og omvisning i Pompeii. Det er jo praktisk å delta på organiserte turer da man blir fraktet fra dør til dør, men det er forholdsvis dyrt. Itillegg blir man jo da ofte gående i flokk:) Vi valgte å ordne oss selv, men husk da å legge inn god tid til returen for båten venter ikke dersom du blir for sen.

  Cinque Terre er fantastisk og anbefales lett. Enkelt å reise med tog fra jernbanestasjonen i La Spezia. Vi tok tog til den nordligste byen og gikk stien til neste by hvor vi spiste veldig god italiensk pizza til lunsj nede i havnen før vi tok toget tilbake. Det var varmt å gå, så vet ikke om det er så lurt med en liten en. (Vi reiste i juli) Men det går også an å bare ta tog imellom. Du får kjøpt en sånn spesialbilett på et kontor på togstasjonen (ikke den ordinære billettluka).

  Når vi var i Villefrance gikk vi av båten og ruslet (Max 10 min) bort på den lokale stranda. Kjempefint! Der var det også mange restauranter langs promenaden.

  Ifht til aktiviteter om bord, så er der jo alt mulig. Jeg personlig synes det var litt masete med alt som foregikk ved hovedbassenget, men det er jo smak og behag.

  Maten var veldig god. Styr unna buffet og spis enten i hovedrestauranten (med MyTimr Dining – book tider før dere drar) eller i de to spesialrestsurantene. I hovedrestauranten har de en fast meny (3 retter), men noen av rettene byttes ut slik at du kan spise noe nytt hver dag 🙂 Av de to spesialrestsurantene, synes vi at steakhousen var best:) Veldig god biff!

  En ting til, absolutt best med lugar med balkong – deilig å kunne sitte ute i fred og ro. Vi hadde lugar på styrbord side (venstre side sett forfra – mener det er styrbord) da får du ettermiddag/kveldssol ved utseilingene.

  Sikker på dere får fin ferie 🙂 God tur!

 35. Liten presisering : Det er en fast meny i hovedrestauranten, men det er ikke en fast 3 retter. Du får en 3 retter, men mye å velge mellom 🙂

 36. Ja jeg har vært på dette cruiset. Ikke helt min stil som liker en aktiv ferie. Det ble for mye stillesitting, og alt for mye mat (og ikke minst sløsing med mat – så utrolig masse mat som blir kastet på slike skip:( ) Det var flest pensjonister og få familier på skipet, så vi passet liksom ikke helt inn hehe. Men det kan jo hende dere liker en sånn form for ferie:) Man er forskjellig.

 37. Hvis dere har mulighet til det ville jeg bestilt en suite med litt størrelse. Når man trenger å trekke seg tilbake er det fint å ha mer enn 20m2 å boltre seg på, for det er den eneste plassen på båten man får privatliv. I suiter har man også små kjøkken ofte, noe som kanskje kommer godt med når man har med mini? Tror ikke dere vil angre på å oppgradere, selv om man ender opp med å være lite på rommet.

  Ellers er det jo helt fantastisk 🙂 Fant alltid solsenger, og ventet sjeldent på noe som helst.

  PS! Hvis dere forlater båten bør dere komme tilbake en god stund før siste frist. Vi kom 1 time før frist og endte med å stå den timen i kø, i pissregn faktisk.

  1. Takk for tips 🙂

 38. Var på cruise med RCCL for noen år siden med 1 åring, perfekt med små barn! Man får sett masse og vært innom flere byer, samtidig som man har utgangspunktet og sakene sine på skipet. Vi fikk omgangssyke alle mann på vår tur på RCCL:/ Men allikvel frister det å prøve cruise igjen, nå med barn på 6 år og på 6 måneder. Hadde innvendig lugar sist, og jeg er enig med deg, vil absolutt legge i ekstra for å få utvendig lugar/balkong neste gang!:) God tur!

 39. Benedicte

  Tenker du på Cinque Terre som de fem små landsbyene bygd opp i fjell og berg langs kysten? 🙂 Da er det et mye bedre utgangspunkt å dra fra La Spezia. Det er jo kjempelangt fra Firenze. Har selv vært der, og det er helt nydelig! Anbefaler dere også å besøke Portovenere, ligger i nærheten og er virkelig en sjarmerende by. Populær blant de veldig velstående som drar på ferie i de store yachtene sine, vi så hele Beckham-familien sist vi var der 😉 Også anbefaler jeg å være forsiktig i Napoli, det er mye kriminalitet der. Det er en urolig trivelig by med en helt egen stemning. Områdene rundt Napoli er desverre ikke like sjarmerende, da det er mye forsøplig og vond lukt av det :/

  1. Takk for tips 🙂

   1. Benedicte

    Ingen problem 🙂 Jeg må bare spørre om dere også skal innom Firenze på denne turen, siden du nevnte det i teksten? 🙂

   2. Har endret litt på teksten nå, hadde skrevet feil :/ Vi legger til i La Spezia, så utgangspunktet for Cinque Terre er jo selvsagt derfra, ikke Firenze 🙂

   3. Benedicte

    Okei, da skjønner jeg 😀 Det blir nok en fin tur 🙂

 40. Magnhild

  Åå, du har mye å glede deg til, vært på det 2 ganger i Middelhavet å det er så herlig. Kjempe god mat, kjekke folk som jobber der og fin opplevelse.

 41. Josefine

  Anbefaler virkelig Cinque Terre! Har reist mye, men lite slår naturen og kulturen du finner der. Drar dere dit finnes det fantastiske turer man kan gå mellom de fem byene, nesten urørt og fantastisk!

 42. Har vært på akkurat den båten da den var i Karibien. Fantastisk fin båt og masse å gjøre, anbefaler å løpe tidlig på morningen da det blir latterlig varmt på dekk på dagen. Ellers bare nyt, kjenner jeg litt sjalu her 🙂

 43. ELSKER CRUISE!! Har vært flere ganger i Karibien! Men anbefaler Oasis Of The Seas eller Allure Of The Seas.

 44. Hei, var på cruise i påsken selv og vil bare komme med mine Cinque Terre/ cruisetips, sikkert endel ting som er nevnt før, men jeg orket ikke lese igjennom alle kommentarene:)
  Cinque Terre tips: Det må dere gjøre, utrolig flott! Kom dere av båten så tidlig som mulig (taxi til togstasjonen), kjøp Cinque Terre kort på turistinformasjonen (10E dekker tog og vandring) Togtider (http://www.cinqueterre.eu.com/en/cinque-terre-timetable). Reis lengst nord først, til Monterosso, hvis dere har muligheten, gå til Vernazza, det er den aller flotteste strekningen, og utsikten/inngangen til Vernazza er den som er mest fotagrafert. Ta tog de andre strekningene, så lang dere har tid og mulighet. Ta med badetøy! Flere fine steder å ta en dukkert, veldig oppfriskende etter en varm og en kanskje noe slitsom gåtur:) Umulig å gå den strekningen med vogn. Hvis du trenger flere tips send meg gjerne mail, har vært der to ganger, både med cruise og uten.
  Cruise tips: bør absolutt ha lugar med balkong! Hvis dere skal på noen utflukter, så bestill utenom cruiset, søk på cruiseexcursions i de forskjellige landene/havnene. Det er både billigere og mer fleksibelt enn med cruiseselskapet. Dra til Pompeii!!
  Kos dere på cruise, blir artig å følge dere på tur igjen.

 45. Gratulerer med sponset ferietur :))) så deilig å slippe å betale for sånt selv. Hvordan føles det å få ting sånn servert på et sølvfat? Føler du at du fortjener det? 🙂

  1. Nå får jeg det ikke på sølvfat, da, men må gi noe tilbake. Målt i kroner er verdien av det jeg gir langt større enn verdien på selve turen som vi får, så det spørsmålet kan vel like gjerne stilles til Ving 😉

 46. HeI jeg var på akkurat dette Cruiset i høst, og jeg kan ikke si jeg sitter igjen med følelsen av å ville gjenta reisen. Nå blir det kanskje noe annet for deg siden det er sponset, men vi som familie kunne dratt to uker til Karibien for akkurat samme prisen. Mat er inkludert, men ikke på de finere spisestedene. Drikke er selvfølgelig ikke inkludert og det var heller ikke mulig å ta med medbrakt mat/drikke inn på båten fra de ulike utfluketene. Og den lille kiosken de hadde inne på båten, var ikke mye å skryte av. Alkohol salget på båten var tilsvarende norske priser. Alle de arrangerte utfluktene var veldig dyre. Bare det å komme seg ut av båten kostet penger. Dersom dere skal på utflukter så råder jeg dere til å være deres egne guider. Det er mye mer spennende og man lærer mer av det. Roma er absolutt verdt å dra til. Det var ganske kjølig og dårlig vær gjorde heller ikke denne opplevelsen noe bedre. Den lille handlegaten de hadde minnet meg veldig om den Kiel fergen fra Color line. Når det er sagt så håper jeg dere får bedre vær og en bedre opplevelse enn hva jeg hadde. Skal sies at de som jobbet på båten, spesielt servitørene var ekstremt hyggelige og høfflige =) god tur

 47. Tok samme turen i fjor sommer. Utrolig deilig ferie. Men, ikke la deg friste av ekskursjoner med bebis på slep. Varme busser og lange program 🙁 Opplev heller på egenhånd, og nyt båtlivet!
  Vi hadde lugar med balkong og nøt mange timer der for oss selv. Magisk tur!

 48. skal også på det cruiset! 🙂 aldri vært på cruise selv, så gleder meg masse. reiser du ut fra barcelona 10 juli?

 49. Christine

  Vi var på samme båt og tur i September :))) Helt fantastisk ! Flott båt ! Veldig god mat ! Den beste hamburgeren på Johnny Rocket ! :p God biff og vin i hovedresturanten. Når vi var, gikk musicalen Saturday Night Fever ombord. Det var en heeeelt perfekt kveld ! Synger enda på de sangene <3 Flinke dansere ! Også isshowet var bra ! Helt utrolig med skøytebane ombord på en båt ! Handlegata kunne vert større, men det var mye Guess-stuff, som ble handlet inn 😉 De ansatte er veeeldig hyggelige 😉 Vi hadde rom med balkong, å det er et must ! Kunne sitte der ute å se på solnedgangen, når vi ville være litt for oss selv <3 Legg spesielt merke med detaljene 😉 (De skifter ukenavn på teppene i heisen feks). Baggasjen kom litt sent ja, så greit å ha litt viktige ting i håndbaggasjen 😉 God underholdning og kjekke Disneyfilmer og musikkvideoer på storskjermen oppe på dekk 🙂 Benytt dere av fotograferinger 🙂 og få med dere møtet med kapteinen på "broa" den ene kvelden 🙂 Ha en fantastisk fin tur ! 🙂 Selv skal vi på Disneycruise dette året, fra Florida ut i karribien 😀

  1. Takk for tips 😀

 50. hannah Linea

  Har vært på cruise 4, 5 ganger før. og storkoser meg hver gang. Beste ferien for min del:) var på denne ruten ifjor, du kjeder deg aldri, så mye gøy å finne på. Elsker alt med Cruise, maten, opplevelsene og selve båten er en stor opplevelse bare i seg selv:) Gled deg! Når drar dere?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *