ukens leserspørsmål

Det er enkelte klesplagg en kvinne bare må ha i skapet, og hva disse er blir mer og mer klart for meg, ettersom det ofte blir nettopp dette som gir prikken over i-en når jeg setter sammen dagens antrekk. Det er selvfølgelig ikke hver dag et slikt plagg er et must, men jeg opplever det veldig ofte, så for at det skal være lettere å kle seg, er det 5 ting jeg er nødt for å ha i klesskapet mitt: 

___________________________________________________________________________________________________________

wardrobe must haves 

basic.jpg

sort skjørt theory / sorte pumps asos pasha / sort singlet h&m / nude singlet h&m / dressjakker bikbok / sort kjole vila / nude pumps new look

___________________________________________________________________________________________________________

– enkel blazer – sort eller hvit –

jeg har samme blazeren fra bikbok i både hvit og sort som jeg bruker til det meste. Denne måtte jeg ha i begge fargene fordi jeg visste at det ble et bruksplagg, og det fikk jeg helt rett i, begge disse har reddet mange antrekk for meg, så du gjør lurt i å ha en av hver farge i skapet. 

sort dressjakkehvit

– sort, enkelt skjørt – 

kan styles opp og ned, brukes til alt av farger og kan brukes både med og uten strømper. Et must have og et enkelt bruksplagg til nesten enhver situasjon. 

skjørtsort

– pumps i sort og nude – 

pumps med passe hælhøyde i disse fargene kan brukes til det meste, enten det er boyfriendjeans, slimfitjeans, skjørt, shorts, kjoler – alt! Med slike i skapet har du alltid sko til antrekkene dine.  

– den lille sorte –

en enkel, sort kjole kan i likhet med et enkelt sort skjørt, styles både opp og ned og brukes til det meste. I sommer kan du kjøre bare bein og hvite sneakers med den sorte kjolen på jobben, eller du kan style den opp med et par fargerike sandaler for en middag ute. Valgene stopper jo ikke her, det er nesten ingenting en enkel, sort kjole ikke kan brukes til. Kjøp gjerne en med litt lange ermer, så kan du bruke den både sommer som vinter. 

– enkel singlet eller skjorte, sort og hvit – 

dersom du har en fin blazer du gjerne vil bruke, en vest eller et fargesterkt skjørt som du ikke helt vet hvordan du skal style, vil du komme langt med basisplagg som hvite, off-white eller sorte singletter. Disse kan kombineres med alt av plagg, og passer til skjørt, shorts, jeans eller hva det måtte være. 

DSC07589 kopi

___________________________________________________________________________________________________________

Som du skjønner – basisplagg danner grunnlaget i mange antrekk, og jeg er selv på jakt etter en hvit, enkel bluse for tiden, men det ser ut til at jeg aldri kommer over den ene med perfekt passform. Når jeg får hendene i denne er det plutselig mange blazere, shorts og bukser jeg kan style på nye og andre måter enn før, så dette er absolutt det neste på shoppinglisten min. 

– håper dere plukket opp noen tips – 

69 kommentarer

 1. Så snygga outfits, du ger så mycker inspiration!! 🙂

 2. Har stilt spørsmålet før uten svar,så prøver igjen for moroskynd nå som det passer litt bedre til temaet; hva er de mest ubehagelige skoene du har hatt på deg og har laget antrekkspost med?
  Forresten, du stråler om dagen- som alltid for såvidt, men det er alltids hyggelig å minne deg på det 🙂 Klem

 3. https://www.youtube.com/watch?v=bKu5UL8DYmg&list=PLA82638BA0BDBC28B

  Har du sett wendyslookbook sin likndende guide? 🙂

  Veldig bra innlegg foresten! Sånnt er du flink til, og det er veldig nyttig 🙂

  1. Nei, har ikke sett den :/ Skal sjekke den ut 🙂

 4. hei Caroline! hadde vært så fint om du kunne ha laget en reportasje om tips til 17 mai antrekk? Lurer på om du har gjort det før, men det er så mye nytt på motefronten hvert år 😉 Hilsen en som ikke har funnet 17. mai antrekk 🙂

  1. Det skal jeg se om jeg får til 🙂

   1. Kjempesmart! Det hadde vært knall om du fikk tid til det, Caroline 😉

 5. Enkelt men tydeligvis et veldig gjennomført innlegg 🙂
  Takk for mange gode tips. Jeg har selv en del svarte skjørt hjemme men synes det kan være litt vankselig å vite hva jeg skal bruke til. Nå kan jeg jo prøve med bare basisplagg og se hvordan det blir 🙂

  Klem til deg!

 6. Hei Caroline

  de har en enkel hvit viskosebluse hos Lindex.
  Den er ikke ettersittende, hvis det er det du leter etter, men den er kjempefin på!!!

 7. Hei Caroline

  de har en enkel hvit viskosebluse hos Lindex.
  Den er ikke ettersittende, hvis det er det du leter etter, men den er kjempefin på!!!

  1. Takk for tips 🙂 det skal jeg sjekke ut.

 8. hei Caroline 🙂

  tusen takk for at du tar deg tid til og inspirere og motivere oss 🙂

  lurte på en ting. kan du komme med tips/forslag til oss med matallergi? som ikke tåler gluten og melkeprotein. tenkte på energi-barer du har laget og kjøpt på iherb, eller generelt når du baker og lager mat som inneholder gluten og melk. om du kan foreslå hva som kan erstattes istedenfor kesam f.eks? hva med etter trening, drikker du proteinshake? hvilken?

  takknemlig for svar, klem 🙂

  1. Hei 🙂 Så hyggelig at du lar deg inspirere 🙂

   Jeg kan se hva jeg får til, men det vil medføre en del ekstra arbeid for meg. Vet rett og slett ikke om jeg har tid til det :/

   Jeg drikker ikke noe proteinshake etter trening 🙂

   1. takk for svar! det forstår jeg 🙂

   2. Gunnhild

    Må blande meg inn i samtalen. 🙂
    Må tipse om https://madeleineshaw.com/, superbra side om du har matallergi! Eg har brukt den mykje, veldig mange gode oppskrifter. 🙂

  2. Marianne

   Lia: Du finner nok mange spennende oppskrifter på denne bloggen fremover: https://lindastuhaug.blogg.no/

   Hun er veldig flink og har akkurat funnet ut at hun ikke tåler melkeprotein og hvete. For en stund fremover skal hun også kutte ut gluten helt. Det finnes allerede en del oppskrifter uten melk og gluten, men kommer garantert flere fremover 🙂

  3. Hei,
   Sjekk ut denne bloggen – https://lindastuhaug.blogg.no/
   Kanskje den vil vere til hjelp for deg.

   1. tusen takk for svar, snille dere 🙂

  4. Og sjekk ut sprudlendesunn.no

 9. Ranveig

  Blir så inspirert av deg, du er så dyktig. Men det er en ting jeg tenker på hver dag. Jeg er 1.78 høy, og har så lyst til å gå i høye hæler. Men jeg føler jeg rager over alle andre, slik høyden min er, uten hæler. Vet jeg burde slippe meg litt mer løs, men tørr bare ikke, hva tenker andre om høyden min osv. Jeg er ikke tykk, men normal slank. Jeg trenger hjelpen din, og/eller noen andres her inne. Hvilken hælhøyde passer til høyden min, og hva tenker dere når dere ser en person som er litt høyere enn gjennomsnittet? Trenger virkelig hjelp.
  Ha en fin dag Caroline, og resten av dere her. 🙂

 10. Veldig inspirerende!

 11. Hei. 🙂 kan du prøve å lage en reportasje med «praktiske» klær en gang? Jeg har 3 små barn og en kjempehektisk hverdag. Det er viktig for meg å prøve å kle meg pent, men klærne må være praktiske og passe til mange formål. Antrekket må passe på kontoret, hjemme, på besøk, shopping etc.
  Med praktiske mener jeg: lette å bevege seg i, mørke farger (barn som søler), tåler hard vasking og hyppig vask, gjerne ammevennlige, varme, gode materiealer.
  Du bruker jo å kjøpe klær fra mange forskjellige merker og har sikkert erfaring med hva som holder fasongen og kvaliteten en stund. Jeg liker å kjøpe klær jeg kan ha lenge og som heller holder lenge, så det trenger ikke å være «billig». 🙂
  Det hadde vært veldig morsomt med en slik reportasje, dette er nok sikkert viktig for deg også. Jeg bor i Nordland og det er ekstra vanskelig med klær siden vi har vinter nesten hele året.
  Besøk gjerne nettbutikken vår 😉
  Mvh Marte

 12. Jeg tenker alltid at du som både har mye penger og en veldig enkel kropp å kle, har verdens enkleste jobb. Derfor setter jeg STOR pris på også innlegg i kategorien budsjett- og miljøvennlig, og med basisplagg er man jo nettopp det. Håper på flere innlegg i denne kategorien 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 13. Mmmm,,,,,,, gjett hvem som sitter med en pose med exotic snacks akkurat nå!! NAM!!!! Musli med yoghurt på….vann i munn 🙂

  1. Åååååå, kos deg 😀

 14. Michelle

  Basic plagg er et must! Kjempe fint innlegg Caroline. Det jeg syns er så inspirerende og kjekt med deg, er hvordan du får rimeligere plagg (bik bok, HM osv) til å se like «eksklusive» ut som dyre merkeklær. Du har en så elegant stil, men ofte ved å også bruke rimelige plagg som alle kan ha rå til! Digger stilen din :))

  1. Så koselig, tusen takk fine du! <3

 15. Hei, jeg er invitert til grillfest der dresscode er «hverdagsfest». Hva i alle dager tar man på seg da? Festen skal være inne i et ikke-oppvarmet lokale.. Har du noen tips? 🙂

  1. Hverdagsklær 🙂 Legg til noe ekstra som en blomsterkrans i håret f.eks. 🙂

 16. Katrine

  Wee! Så gøy! Supert innlegg!
  haha! det er så morsomt for jeg har alltid grubla meg halvt ihjel i forhold til hvor de enkle singlettene dine er fra! Løpt Oslo city opp og ned på jakt etter slike for de virker jo så praktiske, men uten å lykkes! Og så finner du frem til to fine på hm! 😀 er de på basis avdelingen eller voksen eller noe sånt.? Skjønner ikke hvorfor jeg ikke klarer å finne de! Haha
  Men supert innlegg! Tusen takk!
  Og du, kjøpte en veldig fin hvit bluse i tynt, kjempefint stoff på Zara! den er sånn klassisk og jeg tenker at den aldri går av moten 🙂 som tips! 🙂

 17. fruktoggodt

  Hei. Jeg håper du svarer på dette. Jeg så et bilde på instagram hvor dere hadde vært på babysvømming også lå hun i et bilsete går jeg ut i fra. Jeg er gravid og har kjøpt samme vogn som deg. Emmaljunga. Så jeg lurte på om det bilsete hun lå i kan festes/klikkes på vogna for der jeg kjøpte vogna så sa de at jeg kunne det med noen bilstoler. Så man slipper å våkne barnet til f eks shopping ol.
  At man f.eks har isofiks eller kjøper en adapter til bilen som passer til den vogna.

  Over til spørsmålet: hvilken merke er bilstolen/setet i? Så kan jeg spør om den der jeg kjøpte vogna.
  Var så fin 🙂
  Håper du husker eller svarer.

  1. Ja, du kan klikke på flere typer bilstoler til den vognen. Bare å kjøpe med et multifeste 🙂 Vi har bilsetet fra Emmaljunga.

 18. Veldig bra tips Caroline! Slike innlegg er kjekt og nyttig å lese:) Ønsker gjerne flere slike!

 19. Solvår

  Hei, bare lurte på en ting:

  – Hvor fort løper du 3000m?

  1. Det vet jeg ikke :/

 20. Hei hei. 🙂
  Det var noen veldig greie tips. Har ikke tenkt på alle plaggene før. 🙂
  Men nå skal jeg begynne å amme (fire dager over termin :P), og har du noen slike basikplagg som er greie når det kommer til amming. Jeg har ikke lyst til å se ut som ei sliten ku. Hehe.
  Ønsker deg fortsatt en fin dag!
  Klem <3

  1. Så spennende! Jeg bruker mye skjorter som er lette å knappe opp, samt slike gensere som den jeg hadde på meg i går kveld, med dyp V, men som likevel ikke er drøy. Ganni har mange fine, sjekk det gjerne ut 🙂 Ellers har glammom kjempefine t-skjorter og kjoler du kan bruke 🙂 Jeg har ikke hatt noe problem med å amme i helt vanlig tøy heller, bare det ikke har vært noe glidelåser og / eller knapper bak 😉

   Klem!

  2. Vil bare tipse om ammemamma.no som også har lekre ammetopper. Lykke til med ammingen 🙂

 21. Hei! Jeg leste en artikkel på fvn.no i dag og det stod det- En hard treningsøkt kan føre til at melkesyre skilles ut i melken som barnet reagerer på. Når du slanker deg, tærer det på fettlagrene. Da vil en større mengde fettløselige miljøgifter frigjøres fra kroppsfettet og gå over i morsmelken,» forteller Misvær. Hva tenker du om det? Jeg selv kan ikke mye om amming og barn, så vet ikke om det hun sier stemmer. Takk!

  1. Det er riktig det hun sier 🙂

 22. Charlene

  Tusen takk for et meget bra innlegg Caroline! Tips og triks er alltid kjekt 🙂 Stor klem <3

 23. Helt enig med deg Caroline…gode basisplagg er verdt å investere i……i hverdagen går jeg mest med basisplagg for å gjøre valget enklere.

 24. Er quest barene lavkarbo vennlige? Kunne de ha vært et måltidserstatning? 🙂

  1. Ja, jeg vil si at de er det 🙂

 25. Hvorfor spiller ikke LK i dag? Er nerrvøs :-/

  1. Han hviler inn mot kampen på søndag 🙂

 26. Takk for veldig god info om basisplagg og hvordan sette sammen antrekk. Jeg som har klesdysleksi trenger virkelig innlegg av denne typen. Håper på flere av disse med jevne mellomrom 🙂

 27. Så utrolig nyttig innlegg! Tusen takk 🙂

 28. Hei! Har du lyst å skrive litt om framtidsplaner? Tenker på når dere tenker Nelia skal i bhg og om mannen din skal ha fødselspermisjon?

 29. Hei! Kunne du ha lagd et innlegg om tredemøller en gang? 🙂 Evt. skrive litt om den dere har? Positive og negative sider, og hva man skal fokusere på ved kjøp osv?

  Ellers, stå på! Digger bloggen din 🙂 Du er veldig inspirerende, på alle måter!

 30. Hvor er det smukke klassiske sko, som passer rigtig flot til dit tøj 🙂

 31. Hei! Vil bare anbefale deg en silkebluse fra Hugo Boss, som jeg elsker. Enkel og elegant!

  https://www.getadress.dk/index.php?ID=7&lang=da&pr=T%F8j&category_id=8&product_id=1963

 32. Tusen takk for denne posten;-D Har ønsket meg en sånn post kjempe lenge og endelig var den her! Utrolig inspirerende;)) Ble litt nettshopping fra hm og Asos i går kveld;)) Synes også det var så fint den «mamma- posten» du hadde, veldig velskrevet og fine Nelia<3 Håper du er bedre i dag;) Klem fra trofast leser.

 33. Hei Caroline!

  Håper du er bedre etter migreneanfallet. Stakkars deg 🙁 Godt du har en mann som er så snill og grei med deg 🙂

  Mine go-to basisplagg, når ingenting annet funker, så er det sort/hvitt som gjelder. Har dressjakker, singleter, sorte pumps og skjørt, men ikke nude fargede pumps. Har sett du bruke det ofte, men først nå innser jeg at jeg burde oppgradere basisdelen i garderoben med ett par sånne. Jeg var å besøkte «alle» skobutikkene vi har her i Bergen, men jeg finner ikke noen som jeg liker. Grunnen til det er nok at jeg eeeelsker de fra New Look som du har på deg her. Men jeg finner de ikke *snufs*, noen steder. Hvor har du funnet dine? Håper på svar, for jeg ville helst hatt de i går 😉

  God bedring videre om du ikke føler deg bedre og ønsker deg i samme slengen en strålende fin helg 🙂

 34. Hvor er det blå og hvite skjøtet fra?

  1. Det er sort 🙂 Fra HM.

 35. Hei!
  Likte så godt den sorte kjolen fra Vila, takk for tips, men finner den ikke på nettsiden deres. Hva heter den?
  Anne

  1. Fant den Asos, men usikker på hva den heter :/

 36. Hei! Så mye fint! Hvilket merke er jeansen? Den var supertøff altså 🙂 Grete

 37. Jeg kjøpte en bluse uten armer på bik bok for ikke lenge siden. Som jeg nok kan bruke til mye. Du kan jo ta en titt der.

 38. Hei!
  Hvor er det skjørtet du har på deg på bildene fra? Syns det var så fint! 🙂

 39. Therese

  Hvor er de nude pumpsa dine fra? Ser ikke ut som de samme som er demonstrert på øverst bilde.. Liker måten de er «åpne» på innsiden 🙂

 40. Cecilie

  Hey

  Hvor er dine nude stillettos fra? 🙂

 41. Benedicte

  De singlettene, er de i bomull?

  1. Det vet jeg ikke :/

   1. Benedicte

    Okei 🙂

 42. terese hagen

  Ja, til flere slike innlegg!! 😀

 43. […] Another post on basics, from the biggest blogger in Norway. My basic colors (true vital […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *