mangosalat og ponzusaus

DSC03978

Da er det klart for oppskrift-onsdag, og ettersom vi fikk tips fra Katrine og Bård om å lage mangosalat og hjemmelaget ponzusaus til sashimien etter lunsjen på lørdag, fikk vi oppskriften og prøvde oss på det umiddelbart. Det er utrolig lettvint og kjempegodt, og vi har faktisk hatt det på menyen tre ganger siden lørdag allerede. Her har du oppskriften.

___________________________________________________________________________________________________________

til 2 personer 

♥ 500 gram salmalaks ♥ en lime ♥ en pakke vårløk ♥ 1 mango ♥ 2 avocado ♥ 1 ts. revet ingefær ♥ en hel koriander-urteplante ♥ en rød chili ♥ 1 ts. sesamfrø ♥ 1/2 dl. soyasaus ♥ 1 ss. akasiehonning ♥ 1 ss. risedikk 

22

 slik gjør du ponzosaus:

finhakk chili, hvitløk og koriander, rasp ingefær og bland alt sammen med risedikk, honning, soyasaus og limesaft.  Bruk halvparten av chilien, korianderurtene, saften av en halv lime og bland dette godt sammen. Sett den gjerne kjølig mens du lager resten. 

slik gjør du mangosalat: 

del mangoen i biter, bruk gjerne en mangokutter som du får kjøpt på butikken, da er det mye lettere å skjære den opp 🙂 Del også opp avokado og skjær vårløken i passe tykke skiver. Tilsett også resten av chilien, korianderurtene samt 1 ss. sesamfrø og saften av den andre halve limen. Bland godt. Server sammen med sashimi som du deler opp i tynne skiver. Strø gjerne litt sesamfrø over fisken også. 

DSC03988

– håper det smaker – 

42 kommentarer

 1. Synes det er flott at du trapper ned på bloggingen for datteren din! Du har tydeligvis en veldig rolig baby, så nyt det nå, for snart er hun en trassen toåring som løper overalt og krever sitt! Og det er nå du legger grunnlaget for et nært forhold til datteren din resten av livet og det er viktig, når de får egen vilje og begynner å teste tålmodigheten vår til ytterpunktene! Det er da barneoppdragelsen begynner 🙂

 2. Det ser kjempegodt ut! Hvilken butikk får man kjøpt mangokutter på?

  1. vet at meny har hatt dem 🙂

 3. Dette så utrolig godt ut! Lurer ofte på hva jeg skal servere til sashimi, dette er midt i blinken:)

 4. Åååh, *vann i munnen*
  Jeg er på et rehabiliteringsopphold på et kurbad hvor 98% av beboerne er 80+år…og maten de serverer her virker omtrent like gammel, fordi det er det gamlingene vil ha! Nå gleder jeg meg sånn til helg og permisjon, da skal jeg fråtse i oppskriftene dine

 5. Ååå det såg nydelig ut 🙂

 6. Hei!
  Jeg mener dette kun som konstruktiv kritikk, men det irriterer litt at du skriver: «slik gjør du mangasalat» eller at du skal gjøre et innlegg om det. Det hadde vært bedre om du hadde skrevet «lager». Er det noen spesiell grunn til at du skriver «gjør» i slike sammenhenger? 🙂

  1. Oi, det gikk litt fort i svingene her! Det jeg mener er at jeg ofte har sett at du skriver at du skal gjøre et innlegg om et tema, i stedet stedet for å skrive «lage».

 7. Dette både så og hørtes utrolig godt ut. Skal prøves i morgen. Kos deg med dine utover kvelden. Dere har verdens herligste datter.

 8. Yummy! I need to try this recipe of yours. Been lookin’ for some cookinginspo, and here I found it!

  I’m a medical student and a fashion blogger.

  New outfit post up on my blog Arctic Vanilla!

  http://www.arcticvanilla.com/

 9. Hvis du rister sesamfrøene i tørr panne smaker de myyyye bedre enn hvis de bare er «rå». Prøv også å riste solsikke- og gresskarkjerner til de begynner å «poppe» og ha så i litt soyasaus som får koke inn. Smaker knallgodt på toppen av en frisk salat!

  1. Takk for tips 🙂

 10. Hvorfor har alle bloggere liten forbokstav i overskriften på innleggene?

 11. Nammenam! Når min kjære kommer tilbake fra Roma, vet jeg hva som skal serveres!

 12. Wow dette så godt ut!! 😀 Skal definitivt prøves! Synes alltid du har så delikate og inspirerende matbilder- elsker oppskriftonsdag! 🙂 <3

 13. Så kjempe godt ut!

 14. Jeg som ikke har smakt sushi enda, fikk veldig lyst til å prøve ut denne oppskriften! Så veldig godt ut! 🙂 Men et spørsmål, kjenner man smaken av laksen godt, eller forsvinner den litt ved hjelp av mangosalaten og sausen? 🙂

  1. Sushi er jo sååå godt 🙂 Du MÅ prøve det! 🙂 Laksesmaken er der hele tiden.

 15. Synes synd på deg Caroline! Alt du gjør skal være feil liksom:/ Hva er det som skjer med folk? Folkens, reis til utlandet, se hvordan folk lever, hvordan de kler seg, hvordan jenter sminker seg, hvordan de har det. Selv er jeg ikke norsk, derfor sier jeg dette. Herregud, la Caroline være i fred.

  1. Hva er det folk har plaget henne med nå da?!

 16. Åh dette vil jeg prøve, det såg sykt godt ut! 🙂

 17. Karoline

  Du er super inspirerende! Dette så jo kjempegodt ut 🙂 Er selv «big fan» av salmalaks så til helgen blir det oppskriften din midt oppi all eksamenslesingen 🙂

 18. Tusen takk for oppskrift på ponzusaus! Gleder meg til å prøve i helgen. Jeg synes forresten rødløk er veldig godt til mangosalat 🙂

 19. Hei, hvor mye hvitløk hadde du i sausen?

  1. Finhakket et halvt fedd 🙂

 20. Nom nom ♥
  Love, xxx
  Lauraline

 21. Hei fotballfrue Caroline 🙂
  Super oppskrift som ser kjempegod ut. Men jeg liker jo ikke koriander 🙁 Tror du at jeg kan sløyfe koriander i oppskriften, eller blir det ikke noe godt da? Har eventuelt noen tips til hva jeg kan bytte ut korianderen med?

  Vil benytte sjansen til å si takk for en super blogg! Liker de små hverdagsblikkene du gir oss best, men all den gode inspirasjonen for deilig mat, nyttig trenings-, mote- og sminketips er også fint å lese 🙂 Viktigst av alt er at du er deg selv og passer på deg og den fine familien din! Godt skrevet innlegg om valg og prioriteringer her om dagen, jeg støtter deg 100% i det valget, og ser det som en selvfølge at alle andre også gjør det samme!
  God helg snart! Klem fra Tonjen

  1. Det går sikkert fint uten koriander også 🙂

   Tusen takk for hyggelig kommentar <3

  2. Ingeborg

   Hei Tonje:)
   Jeg er ikke noe særlig begeistret for koriander, jeg lagde derfor denne retten med en blanding av persille og dill (som er krydderurter ofte brukt til lakseretter), og det smakte nydelig.

 22. Vimselure

  Dette ser helt nydelig ut. 🙂 Vet du om det er mye karbohydrater? Tenker litt på honningen og mangoen…

 23. Det så kjempe godt ut! Det må testes ut 🙂

 24. Hei! Er ikke så flink til å bruke avokado, men har forstått det slik at den blir brun etter den blir kuttet opp? Ser du har lime i salaten, forhindrer den at avokadoen blir så fort brun? Tenker på om man lager salaten en stund før den skal nytes:-) takk for en fantastisk blogg, som er en stor leserglede hver dag <3

  1. Lime vil forsinke den prosessen, ja 🙂 Du kan også ta plastfolie over.

 25. Hjelpes, dette er nytelse av en annen verden! Tusen takk for at du delte denne oppskriften!

 26. Agus/Anne

  Hei, vakre! Må innom å takk for denne oppskriften (også)! Vi har nettopp fortært dette, med ett glass hvitvin. Oh my G..!! Det var vanvittig godt, og så ble vi så deilig mett, ikke «tung-mett». Jeg leser fortsatt innleggene dine hver dag, og digger den like mye som før, selv om kommentarene, i motsetning til før, er fraværende <3 Ha en nydelig søndag videre! 🙂

 27. Et lite tips er å bruke den grønne soyaen fra Kikkoman. Den lar i mye større grad smakene ved sushi og sashimi komme til sin rett 🙂

  1. Wopsi! Så nå at du jo ikke brukte den røde til Kikkoman, men soyasaus til sushi og den er den jo mindre salt i alt 😉 La bare merke til korken først :p

 28. Annette

  Takk for denne oppskriften 🙂
  Denne ble forresten brukt på 17. mai da vennegjengen lagde koldtbord med masse godt. Din oppskrift var en hit!

 29. Ser nydelig ut! Skal lage dette i kveld. Jeg kan ikke se at du har skevet hvor mye hvitløk du har brukt. Ett fedd, mer eller mindre?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *