Mamma-Caroline

I snart 5 år har jeg delt min interesse og lidenskap for trening, mat, mote, skjønnhet og daglig skravling her på fotballfrue.no – 5 år! Jeg kan nesten ikke tro det. Det er lang tid og jeg er så takknemlig. Jeg er ydmyk, takknemlig og utrolig, utrolig glad for hver og en av dere. På mange måter føler jeg at jeg kjenner flere av dere, gjennom kommentarfeltet og dialogene vi har. Jeg er så heldig som kan kalle dette jobben min, det som startet som en hobby. I dag jobber jeg med det jeg drømte om  å jobbe med da jeg studerte journalistikk, men det er nesten enda bedre: jeg er min egen sjef. Det finnes selvsagt fordeler og ulemper med alt, og min ulempe er at jeg får dårlig samvittighet. De dagene jeg er litt distansert og ikke oppdaterer like hyppig som jeg vil eller pleier, knyter det seg i magen min og jeg blir rett og slett stresset. Jeg vet ikke hvorfor, men det er noe med det at jeg vet det er så mange som venter på noe nytt fra meg og jeg vil så gjerne levere – hver dag. Men jeg må bare innse at jeg har blitt mamma og med dette følger det ansvar og fokus på helt andre ting i hverdagen. Ting som er viktigere. Jeg er livredd for å våkne opp en dag og tenke at jeg ikke nøt hvert minutt og sekund av barseltiden og babytiden med Nelia. Jeg elsker henne så høyt og familien min betyr alt for meg. 

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, men kanskje jeg ønsker å lette litt på samvittigheten, forklare hvorfor jeg noen dager ikke klarer å levere som før og håpe på forståelse. Jeg er så glad i bloggen og jobben min, og jeg vil så gjerne, men mammapermisjonen min og mammarollen må bare komme først, og det håper jeg dere forstår. Det er jo fortsatt dager hvor det blir som jeg har tenkt, men jeg blogger også for min egen del, fordi det gir meg noe å gi dere noe. Gir det mening? Så de dagene jeg ikke er innom tre ganger, er det rett og slett fordi jeg bruker all min tid og energi på å være mamma, kone og venninne. Det har hendt flere ganger at jeg avlyser avtaler fordi jeg må sitter her og jobbe, og i ettertid blir jeg så sint på meg selv, fordi det blir helt feil. Jeg kan ikke prioritere bort Caroline, kun for å sitte her og oppdatere, selv om det der og da føles som det eneste rette. Jeg blir så sliten inni meg av det, og det vil jeg ikke være. Jeg kan ikke være overalt på en gang. 

Jeg elsker å være mamma, og jeg vil bare nyte det. Bære på Nelia, kysse på henne hele tiden og bare være tilstede. Det er en helt fantastisk følelse og det er ikke mulig å sette ord på hva jeg føler hver dag jeg våkner og forstår at jeg skal leve med henne resten av livet mitt. 

lillevakre

Dette ble en blandet og surrete post, men poenget mitt er i hvert fall det at jeg fortsatt er her, selv om det er dager hvor det ikke lenger er like ofte. Ting vil stabilisere seg med tiden, men jeg er jo i gradert permisjon, og må bare tillate meg å leve deretter. Så håper jeg dere vet at når permisjonen er over, er jeg tilbake i de faste rutinene mine som før, her på bloggen. I mellomtiden håper jeg dere kan leve med 2-3 poster hver dag, og noen dager kanskje bare 1. Det er bare fordi jeg vil være den beste mammaen jeg kan være, det er viktigere enn alt. Jeg vil være der. Hele tiden. Spesielt i dag når hun har fått vaksine og er så lei seg. Da får jeg så vondt i hjertet mitt 

378 kommentarer

 1. Du tenker og prioriterer helt riktig. Den tiden du har med Nelia nå er hellig. Den får du aldri igjen. Om du oppdaterer en gang til dagen må jo det være supert! Du må følge hjertet ditt og magefølelsen. Det angrer du aldri på. Motsatt derimot…ja.. du vet det selv. Det var modig og bra skrevet. Dette kan også hjelpe andre som sikkert kjenner seg igjen i disse følelsene om å klare å sette grenser for seg selv i forhold til morsrollen, og den balansen mellom venner, jobb, sosialt, mammarollen og jobb. Mye å ta hensyn til, men verdens viktigste og beste jobb er jo det være mamma <3
  Nyt den graderte permisjonen. Følg hjertet. DU kjenner hva som er riktig for deg. Ikke slit deg ut med dårlig samvittighet! 🙂 Klem <3

 2. Smelt!!!!!!!! Gud for en nydelig liten jente dere har<3 Nelia er virkelig uendelig vakker 🙂 Jeg er mektig imponert over hva du får tid til. Alle burde ha full forståelse for at hverdagen din styres av den lille sjefen i huset:) stå på,du er helt rå:)

 3. Hei!

  Du skal ikke ha dårlig samvittighet fordi du velger å prioritere barselstiden med Nelia! Det skjer veldig mye det første året, og som mor vil man helst ha med seg ALT som skjer! Om du skriver et eller ti innlegg om dagen, er det vel ingen som bryr seg så mye om. De som er mødre selv kjenner seg igjen i din situasjon, og den dårlige samvittigheten forsvinner nok aldri. Det er ingen som er så perfekt at de ikke har dårlig samvittighet enten ovenfor arbeidsplassen, familien, venner eller evnt andre.
  Om du mister noen av dine faste lesere, så sier det mer om dem enn det gjør om deg! Du er blitt mor, du har fått tilværelsen din snudd på hodet, det er mange nye rutiner man må sette seg inn i, og i tillegg ha tid til husarbeid og ikke minst kjærestetid! Ta deg tid til å være Caroline! Gjør det som er best for deg og dine, og ikke tenk for mye på de som kommer med negative kommentarer – de kommer uansett om du skriver et eller ti innlegg om dagen!

  Ha en fin kveld, og kos deg med den lille familien din! 🙂 Nyt tiden hjemme med Nelia 🙂

 4. Så otroligt söt hon är din lilla dotter

 5. Så vakkert skrevet, Caroline!
  Jeg tror ikke det er eneste en av dine lesere som ikke unner deg all tid i verden sammen med Nelia (som forresten er helt UTROLIG skjønn!)
  Vi forstår at du har et helt nytt menneske å passe på, og vi lesere klarer å passe på oss selv, på en måte!

  Fortsett og nyt tiden alt du kan, og oppdater her når det passer seg sånn! 🙂

  Du er fantastisk Caroline, så bare stå på!

 6. Martinetysnes

  Du må ikke være så streng med deg selv! Synes du oppdaterer ofte og jeg har ikke tenkt at det er noe mindre innlegg nå som du har blitt mamma 🙂 synes du er kjempe flink og balanserer det veldig godt 🙂

 7. Du har skjønt det du 🙂 Du gjør en kjempejobb med bloggen, og jeg synes ikke du har noen grunn til å ha dårlig samvittighet de dagene du ikke får oppdatert så ofte som du har tenkt eller er vant til å gjøre. Du prioriterer helt riktig du. Derfor er jeg sikker på at du gjør en kjempejobb som mamma, kone og venninne også. En god klem til deg!

 8. Karoline

  Hei, ville bare si at jeg ikke har lagt merke til at du oppdaterer noe sjeldere! Synes du gjør helt riktig i prioritere det å være mamma for deres vakre prinsesse foran alt! Men,jeg lurer på en ting, hvordan fungere dette med barselpermisjon ect, siden du er din egen sjef? Mulig jeg er dum, men forstår ikke, er du i permisjon fra dine sammarbeidspartnere, sponsorer, møter,? eller er det bare noe du har bestemt selv, at du skal bruke færre timer på å skrive blogginnlegg? Hilsen *nysgjerrig*

  1. Jeg er ansatt i Treasures, og er 50% permitert fra den jobben og mottar dermed kun halv lønn 🙂 Dvs. at jeg jobber ca 50% mindre enn hva jeg gjorde før.

 9. Kirsten Elisabeth

  Kjære Caroline:)
  Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke skriver innlegg hver dag en gang!
  Nyt tiden med datteren din, tiden går så fort, selv sitter jeg her med en 13åring og 16åring og har begynt å grue meg til de skal flytte ut.
  Allerede nå trenger de meg ikke som de gjorde før, jeg hadde masse tid med de da de var små, og jeg angrer ikke i dag.
  Ta vare på Nelia, ingen her inne kan kreve noe som helst.
  Mange mammaklemmer fra meg til deg:) <3

 10. JEG SYNS DET ER HELT UTROLIG AT DU HAR TID TIL ALT DETTE , STÅ PÅ VIDERE !

  littleboyinthecloset.wordpress.com

 11. Kjære Caroline, det viktigste er at du nyter tiden med lille Nelia. Nyyyt småbarnstiden, hun vokser så fort. Klem 🙂

 12. Du trenger virkelig ikke å ha dårlig samvittighet for å ikke oppdatere hele tiden. Såklart vil du tilbringe tid med familien og vennene dine! 🙂 Nydelige Nelia =)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *