oppskrift-onsdag: gratinert squash

DSC01514

I går var det Lars-Kristian sin tur til å bestemme middag, og da han gjerne ville ha gratinert squash, ble det noen google-søk før vi endte på en fristende oppskrift fra denne bloggen. Dette er noe jeg aldri har laget før, men det var jo så utrolig enkelt og ikke minst kjempegodt! Lages på rundt 40 minutter inkludert tiden i ovnen, så dette er en perfekt hverdagsrett. 

___________________________________________________________________________________________________________

til 2 trenger du 

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 1 lime ♥ 4 ss. kesam original ♥ salt & pepper ♥ 2 squash ♥ revet ost ♥ revet parmesan ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 3 dl. kremfløte 

fisklimesquash

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du  

Skjær squashen i skiver og legg et lag i bunnen av en ildfast form. Strø over revet parmesan og finhakket hvitløk, salt og pepper og legg et nytt lag med squash over dette igjen. Gjør det samme, men dropp hvitløken og strø over vanlig, revet gulost. Du har nok til et siste lag, og over her kan du ha parmesan og hvitløk igjen. Salte og pepre mellom hvert lag, og hell over 3 dl. kremfløte. Dette skal stekes i forvarmet ovn,  200 grader i ca 30 minutter. 

Gjør klar laksen til slutt, så kan squashen stå og hvile litt mens laksen er i ovnen. Du kan fint gi squashen en liten oppvarming før servering igjen, om det er nødvendig. Salte og pepre laksefiletene og brun dem lett i en stekepanne. Legg dem over i en ildfast form. Ha1 ss. med kesam på hver filet og press over saften av en lime. Stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. 

DSC01499

– håper det smaker – 

41 kommentarer

 1. Det såg og hørtes godt ut!! 🙂

 2. ÄLSKAR dina receptonsdagar!! <3 Tack för så härlig, nyttig och GOD matinspo! 😀

 3. Ina Marita

  Du skulle hatt en egen print ut funksjon på disse fantastiske oppskriftene dine! 🙂 Selvfølgelig, man kan bare høyreklikke og trykke print ut, men det blir jo ikke så bra som det kunne ha vært. Bare et ønske fra en fast leser 🙂

 4. Mary-Anne Harring

  Det så lekkert ut,,,det må prøves!! Tusen takk vakre du 🙂

 5. Hei du 🙂
  Nam, hørtes veldig godt ut 🙂 har ikke vært fast leser her så lenge, men nå er du hverdagsunderholdning 🙂 tusen takk for kjempefin blogg med masse inspirasjon. Har prøvd ut flere retter her allerede, og flere har falt i veldig god smak her hjemme «thumbs up»…

  Utenfor tema, men trenger tips: Jeg må gå ned 10 kg, ammer fortsatt min datter på 5 mndr. Hvordan gripe an best mulig? Jeg synes jeg går meg bort i alle anbefalinger i media om vektreduksjon. Skal jeg telle kalorier og ha hovedfokus på dette? Skal droppe å telle og fokusere på trening hver dag?Jeg er vanedyr, så havregrøt har jeg alltid til frokost, vita hjertegod frokostblanding til lunsj, normal norsk middag og 2 knekkebrød med ost,skinke og grønt til kvelds. Er det noe her du tenker at jeg ikke burde spise eller som ikke er fra for vektreduksjon? Foruten dette er jeg over middels glad i godteri, så jeg vet jeg har en vei å gå her :// men kanskje jeg bør prøve noen iherbs-produkter da 🙂

  Takknemlig om du kan gi noen tips, skjønne deg 🙂

 6. Hellu frøken strøken 🙂

  Ser kjempegodt ut! Tenker jeg bytter laksen ut med ørret. Synes den smaker bedre enn laks.

  Jeg hadde aldri trodd jeg skulle begynne å lese blogger, men det var visst før jeg leste din 😉 Og jeg endte opp her rett etter du hadde fått Nelia, da du postet det «bildet du vet» :p Jeg så omtrent ut som deg da jeg hadde født sønnen min ( en mnd før deg). Kommentarene lot ikke vente på seg.. Huff 🙂 Men det preller av, slik som det tydeligvis gjør hos deg og.
  Vi jenter burde heller støtte hverandre i stedet for å rakke ned på.

  Synes du er smashing og du fortjener å lykkes 🙂

  Klem fra meg 🙂

  1. Tusen takk, så snill du er 🙂 Hyggelig at du liker bloggen 😀

 7. Åh så gott det ser ut!

 8. takk for tips – skal definitivt prøves!

 9. Kjersti Aune

  Åh, dette ser fantastisk godt ut! Jeg er i utgangspuktet veldig glad i laks, dette på jeg prøve:)
  Men jeg lurer på en ting, hvilken macro-linse bruker du til Sony kamera ditt? Har du evt. link til hvor jeg kan få kjøpt den? :)Setter pris på svar, takk på forhånd!

 10. jeg skal i babyshower til uglefan som venter ei lita jenta. har du tips hvor jeg kan få bestilt en billigst mulig? bor i Oslo.

  1. Beklager, mem det vet jeg ikke :/

 11. *uglelue

 12. Hei. Har du vurdert mørkere tallerkner når du tar bilder av mat? Maten ser så utrolig blass og smakløs ut på hvite tallerkner. Bare et lite tips.

  1. Nei, men takk for tips 🙂

   1. Saltet du squashen før du la den i formen? Det pleier å bli mye vann når man steker den.

   2. Nei, men det er kanskje en idé. Ble litt flytende, men ikke veldig 🙂

 13. Så helt nydelig ut! Nettopp vært på butikken og handlet inn det jeg trenger, mmm <3 satser på at resultatet blir like bra som deres!

 14. Nam, den der så veldig god ut 🙂 Tror jeg må teste den en dag snart… Kanskje til helga 🙂
  Takk for tips – og god langhelg!

 15. Dette er jo perfekt erstatning, for meg som elsker fløtegratinerte poteter 😀

 16. Må man bruke parmesan ost, eller kan jeg bare bruke vanlig ost? Har det noe og si på denne retten?
  Flott hvis du svarer, for denne vil jeg gjerne teste:)

  1. Det går nok helt fint å bruke vanlig 🙂

 17. Cathrine

  Hvor mange kopper kaffe/te drakk du under svangerskapet? 🙂

  1. Håper du mener i løpet av dagen? :p Det ble ca. 1 kopp, noen ganger 2. Før uke 10 var det ingen, fikk helt avsmak på det :O

 18. Ser fantastisk godt ut! Må prøves.
  Bakte lunsjbrødet ditt i går. Beste lavkarbo-brød jeg har smakt! Har prøvd mange oppskrifter…..
  Tusen takk for all inspirasjon 🙂

 19. Åh det så godt ut. Må nok prøves en dag gubben jobber sent. Han er en kresen-per som ikke liker squash (les. det som er bra for han)

  1. haha, det er vel typisk! La han smake ute å si hva det er 😉

 20. Det så deilig ut! 🙂 Må prøves!

 21. Takk for godt tips! Dette ble middagen vår i dag 🙂 mannen, meg og lillemann på 2 elsket det 🙂
  Han syntes det var så gøy å få legge «kvasjen» i den ildfaste forma 😉

  1. Haha, så skjønt <3

 22. Hei, Caroline 🙂 du? kunne det kanskje vært en idè til onsdagsmat-tips å lage oppskrift på den havregrøten som du lager til Lars før kamp? til oss som ikke lever etter lavkarbo 🙂 hadde vært artig 🙂 eller annen treningsmat som går mye igjen hos dere? 🙂

  1. Det kan jeg helt sikkert gjøre 🙂

 23. fruktoggodt

  Blir du ikke lei av laks? Laks hele tiden jo..

  1. Tror ikke jeg har postet oppskrift på laks siden 19. mars, så hele tiden er det ikke 🙂 Men vi er veldig glad i det 🙂

 24. Synes denne lakseoppskriften så riktig så god ut! Det skal vi prøve. 🙂 Til mine kresne pleier jeg ikke å si hva som er i maten før etterpå, da får de seg som regel en a-ha opplevelse. Det lever jeg lenge på. 🙂 Hehe!

 25. Hei! Jeg lurte på om du kunne si noe om hvor du har kjøpt bestikket du har, de med prikene? og hva du eller bruker av kjøkkenredskaper når du lager mat?

  1. De er fra Green Gate 🙂 Jeg bruker mye utstyr fra Kitchen Aid 🙂

 26. Prøvde denne i dag 🙂 kjempegodt! Takk for en så inspirerende blogg 😀

 27. Tusen takk for en kjempe god oppskrift Caroline 😉 Lagde denne retten i går og det var bare kjempe godt 🙂 Spesielt den gratinerte squashen ;D

  Ha en fin dag 🙂

 28. Prøvde denne, smakte nydelig! Jeg prøvde å ha laksen i formen sammen med squashen, og det ble kjempegodt! bare å kutte den opp i små terninger og legge den lagvis sammen med squashen. Mmm!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *