tips til enkel jobbsminke

annonse 

hoved.jpg

Mange har det ofte travelt før de skal ut dørene på morgen, og det å dra hjemmefra med en ok look som bare har tatt noen minutter, kan kanskje være en utfordring. Mitt tips er derfor at jobbsminke bør kunne gjøres enkelt og greit med få produkter som heller kan utgjøre noe mer dersom du skulle ha behov for det – om du for eksempel skal ta en lønningspils en dag etter jobb, eller om du planlegger å dra direkte fra jobb og ut på byen med jentene. I dette innlegget har jeg funnet frem til produkter som fungerer i begge sammenhenger, og som går kjapt å påføre med et fantastisk resultat: 

DSC00697 kopi

– steg 1 – 

hemmeligheten bak et fint resultat er riktig grunnlag, så mitt beste tips er å alltid starte med en primer. Jeg har brukt clear fra bodyography i flere år nå, og er fortsatt avhengig av den. En primer legger seg i porer, rynker og arr for å gi et jevnere resultat etter påføring av foundation. 

– steg 2 –

luxe er mine nye favorittfoundation, den gir utrolig fin og glødende hud. Denne kan du påføre med fingrene, men jeg bruker en foundationbørste fordi jeg synes det gir penest resultat. Jeg har fargen almond

– steg 3 –

for å forsegle dette og for at du skal unngå å gni sminken utover, lønner det seg å bruke et godt pudder. En bronzer vil samtidig gi litt fin farge til huden uten å gi like stor effekt som et solpudder. På denne årstiden kan solpudder ofte bli for mørkt for mange, og da er bronzer løsningen. Jeg er veldig glad i dette fra everyday minerals, det er rimelig, drøyt og gir en kjempefin og dekkende farge. 

– steg 4 –

bryn ser mest naturlig ut om du bruker pudder, men dersom du mangler hår enkelte steder anbefaler jeg å bruke en brynpenn. Bdb har både gode penner og pudder, og selv kombinerer jeg disse to ofte for et optimalt resultat. Denne gangen har jeg kun brukt brynpudder, det påføres veldig enkelt med kosten fra samme merke. Disse to produktene kommer i et sett som du kan kjøpe her, men det kan også kjøpes separat. 

– steg 5 –

du kan gjerne velge å kutte ut øyenskygge helt, men jeg synes det er veldig pent med en lys skygge på dagtid. Dette palettet fra idun i fargen lejongap har den perfekte kombinasjonen av farger: du kan bruke de lyseste på dagtid i jobbsammenheng, og de mørkeste kan du gjerne påføre over disse igjen, om du skal noe spesielt etter jobb. Da har du plutselig en kjempefin sotet look. 

– steg 6 –

blush rammer inn ansiktet og løfter kinnbeina, og hot mama fra thebalm gir en utrolig fin shimmer-effekt i tillegg . 

– steg 7 – 

gå for nude lepper, det er like fint i de fleste sammenhenger, og denne fra deborah lippmann har en lett shimmer-effekt. Så lekker! Finnes her

jobbsminke

___________________________________________________________________________________________________________

Bruker du koden FBJOBB får du 20 prosent rabatt på alle disse produktene, koden varer ut 02. mai 🙂 

63 kommentarer

 1. har du tips til en utedress til babyjente nå til sommeren?

 2. Hei.

  Vet du hvordan Luxe fundation er i fargen i forhold til f.eks Bare Minerals? Jeg bruker fargen Medium Beige i den, Natural i Glo Minerals concealer. Er så usikker på om jeg er Natural eller Almond i fundation. Syntes den ser veldig naturlig ut på deg i Almond og vil kanskje anta at jeg er ganske lik som deg hva gjelder farge, men er så redd for å bestille noe som jeg enten blir likblek av eller sånn fjortissbrun av :p Hehe

  Håper du har noen råd å komme med så jeg tørr å bestille 🙂

  1. Jeg kan ikke si noe sikkert, men almond er en kjempefin farge, absolutt ikke for brun, i hvert fall ikke til meg, og jeg er ikke akkurat brun for tiden :p Er du som meg har du gyllen undertone, og da vil naturelle bli for gul for deg. Men igjen, det er jo vanskelig for meg å si :/

   1. Takk for svar 🙂 Prøver meg på Almond

 3. Fine tips 🙂 men jeg har et spm. Jeg har luxe foundationen, og er igrunn fornøyd med den, men når jeg skal påføre den så kornern den seg til på en måte. Virker som den smuldrer opp når jeg smører den utover.. Skjer dette med deg og? Sluttresultatet blir jo fint, men jeg må passe på å smøre den godt inn så «klumpene» forsvinner..

  1. Det har jeg aldri opplevd :/ Den er så glatt, jevn og fin hele veien hos meg. Rister du den før bruk? En annen ting jeg kan komme på er hvordan du påfører den? Bruker du svamp, kan det være rester fra den du opplever. Jeg anbefaler fingrene eller foundationkost 🙂

  2. Hei!Dette opplever jeg også, men jeg har opplevd at det ikke er så ille hvis jeg ikke har tatt på dagkremen først. Virker nesten som den reagerer på den:/ Har begynt å bruke kost for å påføre for da får du kostet bort klumpene også:)

   1. martine

    Hmm.. så rart. Bruker å vente en god stund etter at jeg har påført dagkremen også, mulig jeg må vente enda lenger da. Jeg påfører med fingrene for øyeblikket, men kanskje jeg skal prøve å bruke en kost for å se om det blir bedre 🙂 Liker jo så godt foundationen ellers!

 4. Hei, kanskje litt knotete spørsmål men. Jeg bruker kun mineralpudder, vil en primer gi denne en bedre påføring og? Ikke bare foundation tenker jeg på:) er ikke så flink når det gjelder sminke men så gjerne bli litt bedre!:)

  Når jeg først kommenterer så vil jeg bare si tusen takk for den tiden du legger i bloggen, alle innleggene er så utrolig gjennomførte, uten unntak!:)
  Håper dere har hatt en fin helg 🙂

  1. Når det kommer til mineralpudder har jeg ikke så mye erfaring, men jeg vet at både gaya og id fører primere, og de har hovedsakelig mineralfoundation 🙂

   Tusen takk for fine ord 😀

   Håper du får en nydelig uke!

   1. Jeg bruker samme primer som Caroline, og jeg bruker mineralpudder som fondation. Det funker kjempebra!!! 🙂 lover!

  2. drister meg til å svare her. Mineralpudder (jeg bruker ID bare minerals) fungerer veldig bra med primer, men det er viktig at du da ikke er for tørr i huden for da vil mineralpudderet lett «kake» seg til 🙂

 5. Dette så ut som noen fine produkter, skal prøve noen av disse. Men lurer på hvilken solkrem du bruker, anbefaler under sminke? Sola begynner jo å bli sterk, så holder ikke med Spf i hudkrem eller foundation.

 6. Nina Julianne

  Husker du brukte vippeextensions før, men hadde pause fra det. Har du fått satt på nye? 🙂

  1. Nei, jeg bruker punktvipper som jeg setter på selv 🙂

   1. er det en grunn til at du ikke bruker vippeextensions lengere? jeg har så lyst til å prøve det, men jeg har hørt så mye om at de kan slite ut mine egene vipper, og det vil jeg jo ikke :-/

   2. Jeg synes mine egne ble alt for slitt :/

   3. Nå ble jeg veldig nysgjerrig! 🙂 Hvilke vipper bruker du og hvor lenge varer de etter du har satt dem på? Kanskje du kan lage et innlegg om hvordan dette gjøres? 😀

   4. Jeg bruker bare punktvipper og tar de av etter bruk. Har det ikke på hver dag 🙂

   5. Nina Julianne

    Kanskje jeg må prøve meg på punktvipper neste gang, har som oftest gått for hele remser fra ELF (perfekt lengde til størrelsen på mine øyne og de har holdt lenge til å være såpass billige) de gangene jeg har brukt det på byn 🙂
    Har hatt vippeextensions i litt over to mnd nå, utrolig herlig å våkne «ferdigsminket», har så lyse vipper 😛 Men spent på om jeg vil se det godt på mine egne vipper den dagen jeg tar de av! Regner med at vippene vil virke kortere og færre til de har fått vokse litt uten falske vipper på, hvordan var dine ukene etter du tok de av?

   6. Mine var fryktelig korte etter at jeg tok det av :/

 7. Hei,fin guide og vurderer noen produkter til innkjøp nå. Et spørsmål bare, hvor lang tid tar det deg å dra til Oslo? Ha en fin uke-start!

  1. Jeg bruker ca 1 time og 45 minutter 🙂

 8. Thea Emilie

  Hei 🙂 Takk for mange gode råd. Lurte på om du kunne skrive et innlegg om hvordan man skal sminke lyenbryna? Hvordan man skal ta pudder på de. Jeg syntes det er så fort gjort at øyenbryna blir alt for harde i forhold til ansiktet, og det er ikke særlig pent!

 9. SUPERT innlegg! Tusen takk 🙂
  Jeg har fått min første kontorjobb/ skrankejobb / bankjobb i sommer, og lurer på om du kan ordne et innlegg om work/ office-antrekk!
  MVH Stine 🙂

  1. Grattis 🙂

   Skal se om jeg får det til 🙂

 10. Elizabeth

  Hei, dette var et genialt innlegg! Du kunne ikke gjort noe lignende men med jobbantrekk og hvordan gjøre det litt sprekt og morsomt også? Litt inspirasjon hadde vært morsomt, og det er litt kjipt med bare svarte blazere på kontoret.
  Ha en flott uke! 🙂

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂 Skal se hva jeg får til.

 11. Malene Cecilie

  Tusen takk for tips! Du er så pen Caroline, uansett om du bruker sminke eller ei 🙂
  Jeg lurer på hvordan du påfører blush? Får tendenser til at det ikke legger seg jevnt eller at mesteparten forsvinner i løpet av dagen og etterligner sånn «prikker» av blush og ingen jevnhet (selv ved bruk av primer). Har du noen tips?

 12. Hei, får at rabattkoden FBJOBB er ugyldig:-(

 13. Vilken bra guide! Kul med såna tips från dig, du är alltid så fint sminkad 🙂

 14. Hei, og takk for både gode tips og rabattkode! Jeg har et spørsmål angående øyenskyggen. Jeg har ganske ulike farger fra deg, har mørkt hår og relativt lys hud. Synes du fargene til øyenskyggen også vil passe mine farger?
  Lurer også på hvilke erfaringer du har med BB-krem? Jeg bruker Body Shop sin, og har vært fornøyd med den.

  På forhånd takk for svar, og ha en riktig god uke!

  1. Ja, det tror jeg vil passe fint. Jeg har ikke noe spesiell erfaring med BB-krem, men kjenner mer CC-krem. Synes Ole Henriksen sin er god der 🙂

 15. Hva heter leppestiften. Når jeg følger linken så kommer jeg direkte til den som heter L.O.V.E .. Men jeg syntes fargen på bildet ditt liknet mer på den som heter i’m every woman? Takk for svar;)

  1. Det skal stemme det med linken 🙂

 16. Maria P.

  Hei, ferske reker hører sommeren til. Kunne du ha laget et innlegg med tilbehør som passer? slik at det kan bli et måltid med reker i «fokus»? 🙂

  1. Kan se hva jeg får til 🙂

 17. Hei!

  Jeg har brukt en brynpenn som jeg har kjøpt i USA i flere år, men nå har jeg brukt opp den siste jeg har og er desperat etter å finne en tilsvarende! Kikket på de til bdb, men syns den ser så mørk ut? Ser jo at det står at den passer til alle, men.. Jeg er glad i at den er litt grålig i fargen, og at den er litt «hard» å påføre, så ikke den blir for mørk med en gang. Kan du si litt om denne? 🙂 Og linke til den du bruker (trenger bare pennen), i tilfelle jeg ikke ser på riktig.

  Ellers er jeg veldig nyskjerrig på den du snakket om at du utviklet sammen med Coverbrands (?), når kommer denne på markedet? 🙂

  Klem!

  1. Jeg synes den er litt for mørk, ja. Det går an å duse den ut ved å bruke børsten 🙂 Jeg bruker den jeg har designet, men den har ikke kommet for salg ennå :/ Vet ikke når den kommer ut heller.

 18. Hei Caroline:-) og jeg som tilfeldigvis kjøpte flere av disse produktene til full pris sist uke… Men jeg lurer på hva du påfører concealer og foundation med?

  1. Jeg bruker en foundation-kost fra Bodyography:)

 19. Love Glominerals 🙂

 20. Hei. Får det ikkje til å stemme med den øyenskyggen. For inne på sida til coverbrands ser det ut til at den med namnet «svart riddarsporrr» stemmer betre på fargene mot det bilete du har lagt ut?
  Har lyst å bestille denne, og er så dumt å bestille feil farge.

  1. Feil i teksten, skal endre det 🙂

 21. Vielen dank für interessante Website. Schöne Grüße aus Köln!

 22. Elisabeth

  Merkelig at det ikke er mer varer på lager når det sponses et innlegg! Synes nettbutikkene skal ta inn mer av varene bloggerne omtaler for det er ALLTID tomt når noe blir omtalt.. for dårlig! Hva er vel da vits å reklamere tenker jeg.. Den leppestiften var jo bare nydelig!

 23. Hei! Når det gjelder primeren, kan den brukes uten å bruke noen annen sminke over? Tenker sånn utover nå mot sommeren hvor man blir brun og bare vil jevne ut huden litt? 🙂

  1. Ja, det går fint 🙂

   1. Amaliee

    Eller vil den ikke få så mye effekt da, ettersom det ikke er noe sminke over? Er det noe vits, liksom? 🙂

   2. Du vil få en jevnere overflate 🙂

 24. cristina

  Heihei. Jeg lurte på den sorte vesken som er på bildet – hva er det (pc-veske?) og hvor er den kjøpt? Den så så lekker ut!
  Hilsen cristina.

  1. Det er en pc-veske fra H&M 🙂

 25. Når jeg går inn på bloggen din, får jeg samme følelse som jeg får når jeg har kjøpt et magasin; deilig inspirasjon! Og veldig freshe og fine bilder
  🙂 det jeg gjerne skulle sett, var tips til hvilke øyeskyggefarger som kler deg dersom du har blå øyne, brune øyne, grønne øyne etc. Jeg har grønne øyne, og lilla & brunt er veldig fint, men jeg blir så lei av det etterhvert også. Og ikke alt funker til dagtid heller.

 26. Bruker du denne primeren i tillegg til primeren fra Zo Skin? Og hvor mye bruker du av denne primeren, ett trykk på flaska? 🙂

  1. Jeg bruker den fra Zo Skin, men om jeg ikke hadde brukt den ville jeg brukt bodyography 🙂 Ett trykk på flasken.

 27. Da har jeg bestilt så godt som alle produktene, gleder meg stort til de kommer! Var på tide med litt ny basissminke så da var jo dette innlegget perfekt!

 28. Tenkte å kjøpe primeren – men hva står de forskjellige fargene for? 🙂

  1. Silje Sophie

   Dette lurer jeg også på! 🙂

   1. Det står inne på produktsiden til Cover Brands, helt nederst 🙂

 29. Hvilke sminkebørster/koster bruker du?
  Dette innlegget og mange flere gir mye god inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *