den store bikiniguiden 2014

Nanette Lepore

 foto: bulls

Trendene innen badetøy og strandklær beveger seg alltid i et litt annet mønster enn det vanlige motebildet, og det er kanskje ikke så rart ettersom det godt skal gjøres å finne opp bikini eller monokini på nytt. I år er det derfor som i fjor og året før, mange likheter å finne innen denne kategorien, og det beste ved dette er jo at du kanskje ikke trenger å kjøpe ny bikini i det hele tatt. Eller kanskje du gjerne vil beholde toppen, men trenger å oppdatere underdelen? Å mikse og matche er alltid lov, spesielt dersom du i år velger farger som oransje, rosa eller kongeblått. Selv om bademoten år etter år er mye av det samme, vil vi likevel se noen elementer fra catwalken i strandmoten, så dersom du ønsker å være en fashionista ved strandkanten, er dette ting du kan se etter når du skal handle årets badetøy. 

___________________________________________________________________________________________________________

summer 2014

samlet.jpg

(annonselenker) aztec-bikini mara hoffman / blomstrete bikini miu miu / dyreprint bikini lindex / sennepsgul badedrakt h&m / maritim bikini hot anatomy / aztec-mønstret cut out badedrakt mara hoffman 

I år er det mye mønster å finne i butikkene: leopardmønster, slangeskinnmønster, blomstermønster og aztec-mønster. Men det finnes også rolige farger som nude og sort. Ved siden av dette er det mye glade farger som knalloransje og gult. Badedrakter er også stort, og her finner du alt fra varianter med utskårede partier (cut outs) og i flere mønster. 

Mange kvinner ønsker å ta seg best mulig ut på stranden uansett kroppsfasong, og da kan det være greit å ha noen regler i bakhodet når du skal på bikinishopping. Helt ærlig er jeg mest for at du skal kunne kle deg i akkurat hva du vil, ettersom det er da du føler deg vel og stråler mest, men noen av dere har likevel etterspurt tips, så jeg har satt sammen et innlegg i likhet med et jeg skrev i 2012, med de endringene det krever ettersom motebildet har endret seg noe.Under kommer det noen input til hvordan du kan finne den perfekte bikinien til akkurat din kroppsfasong.

___________________________________________________________________________________________________________

– de vanligste fasongene å gå ut fra er disse – 

♥ eplefasong: har ofte jevnt fordelt vekt over hele kroppen, noen med mest vekt på midten, og dette kan føre til lite kurver. Kurver og fasong kan du fint skape ved å bruke badetøy med rysjer, og også bikinier med knytting i siden slik at du kan flytte skjæringen etter behov. Skulle du ønske å dekke magen, er en tankini en veldig god løsning. En tankini er som en singlett. 

eple.jpg

(annonselenker) tankini + underdel ellos / rød bikini marie meili / badedrakt roksanda ilincic / mønstrete mørkeblå bikini kenzo / mønstrete bikini med snøring i siden h&m 

♥ pærefasong: har du pærefasong er du ofte tynn i overkroppen og har mer former over stumpen. Dra fokus mot bysten ved å velge en topp med skru eller en topp som har lav skjæring. Unngå bikinishorts og hotpants da dette drar fokus mot underkroppen din. 

pære.jpg

(annonselenker)  / blomstrete bikini med lav skjæring seafolly / bikini med slangeskinnmønster wonderland / hvit bikini michael kors / leopardbikini zimmermann/ lyseblå bikini heidi klein

♥ høy og tynn: er du høy og tynn og ønsker mer fokus på for eksempel overkroppen, bør du gå for en overdel med pushup.  I tillegg kan rysjer og annen pynt gi inntrykk av mer former, sammen med horisontale striper som forstørrer.

høypgtynn.jpg

(annonselenker) stripet bikini vitamin a / rosa bikini marie meili / blå bikini h&m / stripet bikini marie meili / stripet bikini vero moda

♥ timeglass: kan bruke de fleste bikinier, da fasongen er smal på midten med bredere hofter. Velg gjerne en halternecktopp for å dra fokus til bysten i stedet for underkroppen. Ofte kan det være en fordel å velge en bikini i to farger, men en fargesterk topp og en mørkere underdel fungerer også fint. En underdel med knyting i livet passer perfekt for timeglassfiguren, og en litt høy skjæring vil gi illusjonen av lengre ben.

♥ plus-size: når det gjelder store størrelse gjelder det å finne badetøy som støtter og former. Farger som sort, blå og mørkebrun er veldig fint, mens vertikale striper virker slankende, asymmetriske mønstre kan ha en slankende effekt og masete mønster kan kamuflere mage og såkalte håndtak. Velg gjerne en badedrakt også. 

former kopi.jpg

(annonselenker) bikini grønn dole & gabbana / bikini med høyt liv h&m / badedrakt med blonder zimmermann / sort bikini panos emporeo / badedrakt vero moda / badedrakt dolce & gabbana 

♥ petite: er du veldig lav, og ønsker å forlenge beina dine, kan det være en fordel å velge badetøy med høy skjæring. Hold deg unna shorts og horisontale striper, dette kan faktisk få deg til å se kortere ut.

Er det ingen av kroppsfasongene over som passer akkurat deg, vil jeg råde deg til å ta elementer fra hver forklaring og sette disse sammen til nettopp din kroppsfasong.

Husk å ikke gjemme bort figuren din helt, fokuser på de formene du er mest stolt av. 

___________________________________________________________________________________________________________

Akkurat nå er det mid season-salg hos boozt.com, hvor det blant annet er en del bikinier til god pris, så sjekk det gjerne ut her.

60 kommentarer

 1. Hva med oss som hverken er eple- eller pærefasong eller høye og tynne? (er heller ikke plus-size)

 2. Hvor er den oransje badedrakten i den øverste kollasjen fra?:)

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 3. Vet ikke om jeg er blind eller noe, men jeg ser ikke hvor de øverste bikiniene er fra,. det med blomster og den med aztec mønsteret! ???? Såå fine!

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 4. Herlig utvalg! Hvor er den fantastiske dyreprintbikinien på første collage fra? 😀

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 5. Katrine M.

  Hvor er den maritime bikinien fra?

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 6. Hei,

  Takk for fin oversikt!
  Jeg lurte på den ene bikinien på pærefasong, den som er helt til venstre. Hvor er den fra? Likte den godt!

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 7. Hvor er den nederst til venstre ifra?!? På det første bildet :))

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 8. Hei, hei!

  Jeg vet ikke om du kan svare på dette, og beklager hvis jeg er den tiende som maser om dette, men jeg lurer på om du har peiling på hvordan størrelsene er hos Nelly? Den turkist stripete bikinien, for eksempel, vil jeg gjeeerne ha 🙂 Men blir så usikker på hva medium og large tilsvarer.. Vet du evt om man kan bytte badetøy hos Nelly? Ser ikke noe info om dette på siden deres! Takk for fin inspo 🙂

  1. Det varierer veldig fra merke til merke :/ Angrefristen gjelder ved badetøy også 🙂

   1. Ja, ikke sant. Så fint! Tusen takk for svar 🙂

 9. Utrolig fint og inspirerende innlegg, tusen takk! <3

 10. Oda Finne

  Hei! Kunne du lagt ut annonselenker for det første bilder med bikinier? Likte spesielt godt den maritime bikinien med høyt liv på underdelen.. wow! Nydelig 🙂 Eller bare legge ut link til den, evt. svare med linken på denne kommentaren 🙂 Ha en fin dag! Kjempebra innlegg.

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 11. Hei Caroline!
  Jeg er gravid, og lurer fryktelig på hva slags bikini jeg skal gå for i år. Bikinioverdelene fra i fjor kan jeg bare glemme, da jeg har gått opp noen størrelser der – for å si det sånn! Har du noen forslag til hva slags type bikini som kan være heldig for meg? Jeg kan nevne at jeg er 1.60 høy og slank, uten å ha fått den berømte baby-bumpen enda, selv om jeg er i uke 20. Kjæresten min og jeg reiser til Kroatia i sommer, og jeg vil gjerne ha en fiiin bikini på ferie 🙂

  Håper på svar!

 12. Luna Anette

  Skulle tatt med gravide 😉

 13. Hei! Lurer på hvit den blomstrete bikinien pö det første bildet er fra? Klem

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 14. Og jeg som både er tykk og rund er veldig glad for at det finnes fine badedrakter med kjole som dekker både det ene og det andre. Egentlig så går det ikke an å skjule overvekt, men man føler seg litt bedre i alle fall. Veldig fint å kunne kose seg på badestranden selv om kroppen ikke er helt fit.

  Mye fint badetøy du viser frem Caroline.

  Mette

 15. Kan du ha med for omvendt trekant også neste gang? 🙂 Altså oss med litt bredere skuldre enn hofter 🙂 Eller passer en av disse guidene til omvendt trekant?

  1. Hei;) blander meg inn å svarer for Caroline jeg så får hun evt rette opp om hun ikke er enig;) men for omvendt trekant må du gå for en litt mere anonym overdel. Gjerne i duse ensfarger. Ikke tube topp men heller halterneck da det forlenger. Underdelen bør bestå av shorts, hipsters eller en truse med blondekant. Også gjerne med et sprekt mønster;)

 16. Fint innlegg! 🙂
  Hvor er bikiniene og badedraktene på det første bildet fra?

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 17. Jeg er så langt unna å tenke på bikini akkurat nå. Holder på å beise pallesofa. For et prosjekt! Men når jeg blir ferdig, da kan jeg ligge der og surfe etter bikini, en halterneck til mitt timeglass! 🙂

 18. Hei 🙂 Lurer bare på hvor den øverste bikinien med leopardprint er fra? Den var veldig fin, og jeg finner ikke informasjon om den i teksten. Jeg tenker den kanskje kunne funket på meg, selv med gravidmage :p

  1. Har glemt å linke, skal se om jeg får det til i løpet av kvelden 🙂

 19. Karoline

  Hei sunshine!

  På bilde nr 2 har du en som heter dyreprint, hvor er denne fra?:)

 20. Where can I find a swimsuit maritimt?

 21. Elisabeth

  Det er så fint med sånne innlegg da det er tydelig at du har tatt deg tid til det og lagt arbeid i det du legger ut. Bloggen din oser kvalitet og glede over å få lov til å inspirere og dele med andre, for du gjør virkelig det, inspirerer.

  Håper helgen deres har vært fantastisk, og nyt mandagen og ny uke i morgen 🙂 <3

  1. Å, jeg blir så glad! Dette innlegget har jeg brukt veldig mye tid på, så da er det ekstra koselig med slike tilbakemeldinger 🙂 Håper du har hatt en deilig helg 🙂

   Klem!

 22. Applaus for godt og informativt innlegg!!:-D

  Jeg jobber på Cubus, der har de i år fått inn noen sykt fine badedrakter i rød, sort og blå (som ekstra tips)
  Er så glad striper og blått er på moten – elsker den maritime stilen på sommeren:) Og blomsterprint/pastell:)

  Kan jeg spørre om du har kjøpt inn årets bikiner enda?:-)

  1. Har ikke helt bestemt meg for bikini ennå 🙂 Men takk for tips.

 23. Fine tips her?
  Men hva med gravide? Har du noe tips her?
  Jeg er ei jente med former på både lår og rompe etter å ha blitt gravid (i uke 28).

 24. Så utrolig flink du er, Caroline. Man ser veldig godt at du bruker mye tid på bloggen din, og da må selv jeg (som er verdens tregeste på å kommentere) kommentere det:) Selv er jeg nok dessverre ikke komfortabel med bikini i det hele tatt i sommer. Har lagt på meg og vet ikke om jeg kommer til å vise meg i bikini på badestranden i år dessverre:/ Men jeg har begynt å trene og legge om livsstilen, så til neste år får jeg håpe jeg kan five meg på bikinimoten;)

  1. Så hyggelig at du legger merke til det 🙂 Så flott å høre at du har begynt å leve sunnere, men jeg er sikker på at du er flott i bikini nå også 🙂

 25. Hei 🙂
  Kan du hjelpe med hvor jeg kan finne «lyseblå bikini heidi klein» (under pærefasong)?
  Bloggen din er virkelig kvalitet over!
  Mvh. B

  1. Tusen takk 🙂 Den finner du hos http://www.net-a-porter.com blant annet 🙂

 26. hva med oss gravide da supermamma??

  1. Tiden strakk ikke til :/ Skal se om jeg får til noe senere.

 27. Marianne

  For et gjennomført blogginnlegg

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 28. Her var det mye fint! Genialt med kategoriinndeling, men savner en for oss som er relativt «normale» i fasongen, men med store pupper.. Hvordan kan vi finne noe som sitter fint og ikke ser horete ut?

 29. Her var det mange fine badedrakter for alle fasonger. Jeg er en blanding av pære- epleform med veldig korte bein, så jeg er litt i tvil om jeg skal gå for badedrakter som passer for det ene eller det andre. Har aldri klart å få tak i en badedrakt som jeg ser normal ut i. Det blir liksom litt feil uansett hva jeg gjør. Skulle ønske det fantes slike badedrakter som man hadde på 20-tallet. De tror jeg hadde passet fint.

  Jeg elsker bloggen din og finner hele tiden gode tips og råd om det så gjelder mat, klær, innredning eller sminke. Ha en kjempefin «sommer»-dag §:o)

  1. Håper du har en fin dag du også <3

 30. Så utrolig bra innlegg, elsker slilke. Og det synes så godt at du har brukt mye tid på det – dette skiller deg virkelig fra de andre toppboggerne!

  Ha en fin kveld! 🙂

  1. Tusen takk 🙂

 31. Ja til flere slike innlegg 🙂 Kjempe gjennomført og informativt!

  1. Så hyggelig å høre 🙂 Har brukt så mye tid på det, og da er det koselig at dere liker det 🙂

 32. Hei 🙂 Det var et veldig informativt og gøy innlegg. Det eneste jeg savnet litt(om du tar det en annen omgang(?)) var for timeglassfiguren. Jeg har selv medium lår og rumpe(+undermage) men det går veldig mye inn rett under byste, som igjen er «større en normalt»(noe som ikke vil fremheves noe særligt) og brede skuldre. Noen tips? =)

 33. Flott innlegg! Blir ikke noen ny bikini på meg i år, skal operere i kneet så blir minimalt med strandliv…. Lag neste vår og!!

  1. Uff, så kjedelige :/ Håper sommeren blir knall uansett 🙂

 34. Hei. Vil anbefale to engelske nettbutikker…Brastop.com og Figleaves.com. ..masse flott badetøy (og undertøy) til store pupper og runde former;) og til ikke fullt så runde former:) Jeg har handlet derfra flere ganger og er veldig fornøyd.

 35. hei.
  må si at du var så fine på håret på de fotoshot bildene, så mye volum…
  hvordan gjorde de det?
  Forresten du passa veldig fint kort hår:)!!

 36. Hvor har du laget bildene? Picasa, picmonkey, pixlr?

  1. Photoshop 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *