friday: enjoying the small things

beautiful.jpg

Happy Friday til alle fine lesere  Her er dagens treningsøkt unnagjort, den femte denne uken og jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Har ikke funnet tiden til å reise inn til Elixia for å trene styrke,  men jeg kan ikke få til alt jeg vil alltid, spesielt ikke når det ikke lenger er vi som styrer skuta. Nelia kommer alltid først, hennes behov er det viktigste i hele verden for meg ♥ Nå nyter jeg et etter-treningsmåltid, og jeg må tipse dere om kanskje verdens beste yogurt: gresk yogurt fra lindahl med steviadråper av kokos pluss kokosflak. Det er et lite stykke himmel, smaker bedre enn noen kokosyogurt jeg noensinne har smakt og jeg er faktisk kokosoman, så jeg vet litt om akkurat dette. Steviadråpene finner du i helsekosten eller hos funksjonell mat, og både tørket kokos og gresk yogurt får du i dagligvarebutikken. 

DSC00447

Skal også mumse i meg denne questbaren hvert øyeblikk – denne er faktisk bedre enn min tidligere favoritt som var med cookies and cream. Her får du hvit sjokolade og bringebær, og den er farlig god. Farlig! Den finner du på iherb. 

DSC00463.jpg

DSC00447

___________________________________________________________________________________________________________

Har fått noen spørsmål angående amming og trening den siste tiden, så det vil jeg ta opp her. Det kan virke som det er flere som tror at det ikke er mulig å både trene og å amme, og det kan jeg ikke forstå, for det er virkelig ikke noe problem. Jeg trener 4-6 ganger i uken nå og fullammer fortsatt, dvs. at jeg ammer i snitt 5-6 ganger daglig, og jeg har ikke hatt problemer en eneste gang. Nøkkelen ligger nok i energibalansen, så sørg for å få i deg nok mat og drikke, aldri gå verken sulten eller tørst. Sørg også for at du får i deg nok jern og alle vitaminene både du og barnet trenger. Er det noe du lurer på når det gjelder amming, kan du jo spørre i kommentarfeltet, så kan jeg ta det opp som tema i ukens leserspørsmål en gang. Ikke at jeg er en ekspert, men jeg begynner i hvert fall å få nok erfaring. Nelia er jo 5 måneder i dag allerede, hurra! 

Det var også en av dere som spurte meg om treningsfri for en tid tilbake, så dette er også noe jeg ønsker å gå litt inn på. For henne var nemlig treningsfri helt fri, mens en venninne av henne løp 5 kilometer eller mer når hun hadde treningsfri, derfor lurte vedkommende på hva jeg gjorde en slik fridag. Vel, ikke vet jeg hva hennes venninne trener til vanlig dersom 5 kilometer eller mer er fri, for meg regnes nemlig det som en treningsøkt. Når jeg har treningsfri betyr det nettopp fri, og jeg trener ikke. Rett og slett. Men det betyr ikke at jeg sitter stille hele dagen. Treningsfri har jeg som regel når jeg kjenner at kroppen trenger det, eller når jeg ikke rekker å trene, så stillesittende blir det aldri. Jeg kan fint gå en tur eller gjøre andre ting som krever bevegelse denne dagen, men jeg tar ikke på meg joggesko og går inn for å svette som jeg faktisk gjør når jeg trener. Fri, altså. Så da vet dere det. Alle har dessuten godt av fullstendig treningsfri, det er veldig viktig med restitusjon, også for fremgangen 🙂

– ha en fin fredag – 

108 kommentarer

 1. Hvor er den blå buksen du har på deg sammen med Angelica Blick fra?! Selges den enda? Såå kul!!

  1. de er fra hudson, men er jo som sagt over ett år nå :/

 2. Rannveig

  Hvor kjøper du kokos-essensen? Høres godt ut

  1. Les teksten igjen så får du svar på spm ditt! 😉

 3. Hei, veit du hvro mange karbs den sjokoladen innholder? prøvd å finne ut av det men skjønner det ikke helt.

  1. 5 gram per bar står det 🙂

 4. Hei hei, lurer på hvordan du ser på bosted når Nelia blir større? Mener du at barn har best av å bo landlig slik dere bor nå, eller har de det best i et byggefelt med mange barn rundt seg? Ønske deg en fin fin fredag 🙂

  1. Vi planlegger å flytte til Østfold når Lars-Kristian er ferdig med fotballen, men om det blir landling eller ei vet jeg ikke. Ser for meg ved sjøen, vi vil jo gjerne bygge, og gjerne i et boligfelt 🙂

   1. Nora C

    Åå! Østfold som i Fredrikstad eller Sarp? Fredrikstad, min barndomsby! Savner den hver dag. Flyttet nemlig til Oslo for å studere i høst..

   2. Vi flytter tilbake til Østfold når T er ferdig med fotballen også 🙂 Da må vi møtes med Theo og Nelia 😀 hihi <3

   3. Å, så koselig 😀 Det må vi gjøre 🙂

 5. Christine

  Slet veldig med melken når jeg trente hardt med førstemann, så kan forstå at noen sliter. Etter kondisjonstrening var det alltid mindre melk. Men med andremann fant jeg løsningen. En liten sjokolademelk (fra Tine til 10 kr i dagligvarehandelen) rett etter trening og melken ble som den var:-) så spiste jeg ett hovedmål 30-60 minutter etterpå. Nå er det ett år siden jeg amma

 6. Maria L.

  et annet tips er gresk eller tyrkisk yoghurt (bruker også lindahls) blandet med en most banan toppet med noen dråper stevia vanilje. er kjempegodt, smaker som dessert! 🙂

 7. Jeg ville bare si at du er et flott forbilde 🙂

  1. tusen takk 🙂 <3

 8. Å, den Questbaren hørtes god ut! Har du smakt den med cinnamon roll? Den syns jeg var farlig god! 🙂

  1. Nei, tusen takk for tips 🙂

 9. Hei Caroline! Vil bare si at jeg syntes du er utrolig flink til å ta imot så mye kritikk , folk snur og venner på alt du sier! Jeg har selv en datter på 4mnd og trener ca 4 ganger i uken ,jeg full ammer og har så mye melk at jeg pumper å gir litt til sykehuset … Du har en fantastisk blogg og den blir bedre for hver dag, jeg leser meg aldri lei! Ha en kjempe fin helg med den herlige familien din!

  1. God helg fine du, og tusen takk for gode ord <3

 10. For et koselig innlegg 🙂 Jeg har også lurt litt på det med trening og amming, takk for oppklaring 🙂
  Ha en magisk helg, fine du 🙂

 11. Karoline

  Hei! Hvor er iPhone-dekselet fra? Var superfint!:) Ha en strålende dag!

 12. Har så lyst å prøve questbar!!

 13. Gratulerer med 5 måneders-dag til Nelia ♥ Vakre lille skapning 😀

  1. tusen takk, fine du!

 14. Å fullamme vil vel egentlig si å kun gi babyen morsmelk. Når babyen får grøt, grønnsaker m.m i tillegg til morsmelk fullammes ikke babyen mer. Har tre barn som jeg ammet til de var over året samtidig som jeg trente jevnlig-null problem!

  1. Jeg har ikke hevdet noe annet heller 🙂 Jeg fullammer fortsatt 🙂

   1. I følge WHO defineres fullamming slik: «exclusive breastfeeding means that the infant recieves only breastmilk. No other liquids or solids are given».

    Om Nelia i tillegg får grøt og grønnsaker kan det ikke kalles fullamming. Skriver bacheloroppgave om akkurat dette og synes det er viktig at definisjonene blir brukt riktig 🙂

    Ha en fin lørdag!

   2. Hun får én liten teskje, kun for å smake. Vil kalle det fullamming 🙂

   3. Enig:)

   4. De anbefaler å begynne med litt mer enn teskje når hun allerede er 5 mnd. Vet om flere som sliter med å gi mat når de venter for lenge. Dette går også på allergier ol. De anbefaler fullamming til 4 mnder!!

   5. Nei, anbefalingene er fullamming til og med 6 mnd. Men om barnet legger dårlig på seg kan man gi tillegg fra fire måneders alder 🙂

   6. Eldrid

    Dette kommer litt an på hvilket land man bor i. Norge er et av de landene som anbefaler fullamming lengs, men her begynner også myndighetene å se at man muligens bør starte med mat før 6 mnd. Bare se til Sverige ang. amming og mat.
    Så man trenger ikke å være så bastant.

   7. Nå bor vi i Norge da, ikke Sverige, og kommentaren kom på norsk, derfor tok jeg utgangspunkt i de norske anbefalingene.

    Både WHO, National Health Service og American Academy of Pediatrics anbefaler fullamming til 6 mnd. alder. Det er det som er det vanligste. At det foregår en diskusjon om at rådene bør endres er en annen sak. Anbefalingene er fortsatt fullamming til 6 mnd.pdd.

 15. Håper du får en kjempe fin helg!! <3

  Jeg har akkurat skrevet et innlegg med tips for å komme i gang med treningen. Sjekke de ut?

  https://celinemichaela.blogg.no/1398432828_10_tips_til__komme_ig.html

 16. Hei! Jeg bare lurte på hvor du hadde praksis da du gikk på NKF?:)

  1. hos klikk.no 🙂

 17. Cathrine

  Hei Caroline

  Vet du om det er noe CLA, taurin eller koffein i denne baren? Tenker bare på at du fullammer og at du skal være forsiktig med disse stoffene når man ammer. Grunnen til dette er at CLA reduserer fettet i morsmelken som igjen kan gå utover barnets ernæringsstatus. Det er ikke alle som vet dette så greit å informere om det 🙂

  Kan jeg evt spørre i samme slengen hvorfor du spiser proteinbarer?

  1. Gjorde et søk i pubmed og fant ganske motstridende resultater vedrørende CLA og fettinnhold i brystmelk. Én studie som viste at det var tilfellet, og to som gav motsatt resultat hvor av den ene var et forsøk på å gjenskape resultat fra den positive studien (ble brukt samme placebo i kontrollgruppen). Så at CLA reduserer fettinnholdet ser ikke ut til å stemme, med mindre du sitter på noen andre studier.

   1. Er det CLA i proteinbarer?:/ det har jeg spist mens jeg ammet..
    Fikk høre av legen at CLA ikke skulle taes ved amming.. Står vel i helsedirektoratet sitt «amme hefte» og? 🙂
    Når jeg søkte rundt på nettet for noen mnd siden fant jeg bare negative svar og.
    Eller er det kommet oppdaterte meldinger?:-)

   2. Emilie

    Siden du gjør et poeng ut av naturlig CLA og tilsatt CLA, hvilke type finnes i energibarene?

   3. Det er ikke CLA i denne baren, da den ikke inneholder noe melk eller andre animalske produkter med unntak av whey protein 🙂

    CLA er CLA, uansett om det er tilsatt eller ikke. Men mengdene i animalske varer hvor det er naturlig, er lavere enn i produkter hvor det er tilsatt. I tillegg så inneholder melk og andre produkter som har CLA, andre næringsstoffer som er viktig for oss 🙂

   4. Cathrine

    Hei Lars-Kristian

    Jeg fant en oversiktsartikkel fra Tidsskrift for den norske legeforening:

    SAMMENDRAG
    Bakgrunn. Kosttilskudd med konjugerte linolsyrer (CLA) blir markedsført både som slankemiddel og som veien til å bedre balansen mellom kroppens fettmasse og muskelmasse. Hvilke holdepunkter har man for slike påstander, og er dette kosttilskuddet helt ufarlig og uten bivirkninger?

    Materiale og metode. Det er foretatt en gjennomgang av relevant litteratur.

    Resultat. Konjugerte linolsyrer er vist å kunne redusere fettmassen og øke muskelmassen i mus og rotter, men resultater fra 13 randomiserte og placebokontrollerte humanstudier gir få holdepunkter for samme effekt hos mennesker. Imidlertid gir resultater fra både musestudier og humanstudier stadig sterkere grunn til å anta at den konjugerte linolsyreisomeren, 10-trans,12-cis, påvirker karbohydrat- og lipidmetabolismen negativt ved å gi økt insulinresistens, hyperlipidemi og lipodystrofi. Dette som et resultat av at denne isomeren både kan redusere uttrykket av kjernereseptoren PPARγ og virke som en PPARγ-antagonist i adipocytter. KOSTTILSKUDD MED KONJUGERTE LINOLSYRER TIL AMMENDE KVINNER REDUSERER FETTMENGDEN I BRYSTMELKEN, NOE SOM ER UHELDIG FOR BARNET. DET ER OGSÅ VIST AT KONSENTRASJONEN AV 9-CIS,11-TRANS-ISOMEREN I NAVLESTRENGSBLOD KORRELERER NEGATIVT BÅDE MED SVANGERSKAPSLENGDE OG MED BARNETS VEKT OG LENGDE VED FØDSEL.

    De konjugerte linolsyrene påvirker melkeproduksjonen
    I kyr har man sett at melkefettkonsentrasjonen går ned samtidig som konsentrasjonen av de konjugerte linolsyrene går opp når man supplementerer fôret med disse fettsyrene (34). Ni ammende kvinner ble inkludert i en krysset placebokontrollert studie med Tonalin og olivenolje. Konjugert linolsyresupplementering førte til en signifikant reduksjon av total fettmengde i morsmelken sammenliknet med olivenolje, og med en økning av både 9-cis,11-trans og 10-trans,12-cis-isomerkonsentrasjonen i melken (27). Dosen var kun to kapsler Tonalin per dag, hvilket tilsvarer 1,1 g CLA/dag.

    Fra studiene:
    Masters N, McGuire MA, Beerman KA et al. Maternal supplementation with CLA decreases milk fat in humans. Lipids 2002; 37: 133 – 8.
    Perfield JW, Bernal-Santos G, Overton TR et al. Effects of dietary supplementation of rumen-protected conjugated linoleic acid in dairy cows during established lactation. J Dairy Sci 2002; 85: 2609 – 17.

    Ut i fra det jeg selv vet (er aktiv mamma til 3 gutter som alle har vært fullammet) ville jeg nok hørt på de retningslinjer som er gitt ift dette 🙂
    Var ikke ment som noe negativt- bare informasjon.

   5. Cathrine

    Tar også med dette fra folkehelseinstituttet 🙂

    Virkning p fettinnhold i morsmelk
    Folkehelseinstituttet refererer til en humanstudie der en har funnet reduksjon i fettprosent i morsmelken ved CLA supplementering (Masters et al. 2002). Tilsvarende er funnet i en studie p ku (Perfield et al. 2002). P dette grunnlag har de konkludert med at CLA supplementering kan ha meget uheldige virkninger p ammende kvinner. Ad hoc komitÈen har funnet flere studier som har sett p melkeproduksjonen hos kuer ved korttids supplementering. Funnene er konsistente og viser at fettprosenten i melken gÂr ned. Langtidssupplementering ble utf ̄rt i en studie p kuer fra dag 79 i drektighetsperioden (omkring 200 dager f ̄r kalving) og fortsatte til dag 140 etter kalving. Resultatet viste at produksjonen av alle fettsyrer var redusert. Spesielt var det nivÂene av de korte og halvlange fettsyrene som var redusert. CLA supplementeringen var en CLA-isomer blanding (Perfield et al. 2002).
    En lignende studie ble gjort p 12 drektige griser. Man fant ogs her en reduksjon p melkefettet totalt og en ̄kning av de langkjedete fettsyrene, men ingen effekter p drektighetsperioden eller avkom (Bee 2000).
    Ad hoc komitÈen er enig i at CLA supplementering kan ha uheldige virkninger p fettinnholdet i morsmelk hos ammende kvinner.

   6. Først: Rådet gjelder supplement med CLA, ikke naturlig CLA.

    Det er CLA i en rekke animalske produkter, f.eks. melk og kjøtt. Proteinbarer som inneholder melk, inneholder da også CLA. Jeg ser at Helsedirektoratet og FHI skriver at det frarådes å ta preparater (ikke spise naturlig) med CLA pga. at det reduserer fettinnholdet i melken, men kan ikke si at forskningen backer opp den frykten :/ Studien til Master et. al 2002 kom jeg over i stad, og er den studien jeg sikter til i den første kommentaren. I ettertid er det kommet to nye humanstudier i 2007 som ikke viste noen effekt av tilskudd av CLA på fettinnhold i melk.

    Når det er sagt så er det ingen grunn til å ta CLA som tilskudd. Det man får i seg naturlig er helt ufarlig da det er i svært små mengder.

   7. Cathrine

    Hei igjen og takk som svarer 🙂 Får ingen reply knapp under så svarer over i stedet 🙂

    Jeg er helt enig at man ikke bør bruke dette som et tilskudd, men jeg personlig ville nok være forsiktig å spise barer som er tilsatt dette. Som du selv sier finnes det i melk og kjøtt og da får du i deg en viss mengde her. Skal man i tillegg spise barer oppå dette vil jo denne mengden øke. Jeg brukte selv proteinbarer tidligere, men med økt kunnskap og mer forståelse om kosthold og trening ser jeg at jeg klarer å dekke behovet med ren mat i stedet. I tillegg vil jeg ikke utsette den lille for unødvendige stoffer osv. Akkurat som man drikker ikke alkohol og ammer etterpå for å sette det på spissen 🙂

    Jeg spurte Caroline om hvorfor hun spiser proteinbarer av ren nysgjerrighet. Det kan se ut som proteinbarer er blitt hverdagskost for mange. Problemet her er at mange ikke tenker på hva disse barene inneholder og noen kan inneholde mer fett, sukker osv enn hva man antar i første omgang. Proteinbarene bør ikke erstatte måltider eller være den største/eneste kilden til protein i kostholdet, men om man er på farten/ønsker å kose seg litt ekstra så må man jo velge hva man selv vil 🙂

   8. Spiser du barer som er tilsatt CLA, så er det jo som å ta tilskudd. Men at det skal redusere fettinnholdet er det sprikende evidens for :/ Men som vi er enig om så er det uansett meningsløst å ta tilskudd med CLA 🙂

    Det er ikke tilsatt CLA i denne baren, og det er heller ikke noe melk i den. Så den er helt CLA-fri 🙂 Caroline spiser nok proteinbarer som en snack i ny og ne, og ikke som noen måltidserstatter.

   9. Cathrine

    Takk for svar 🙂 og god helg til deg og dine 🙂

 18. Heihei ♥

  Du nevner blant annet at man må sørge for å få i seg nok jern. Har du noen tips til hvordan en kan gjøre det? Tar du jern som kosttilskudd eller?
  God helg, fine deg og familien din!
  Klem 🙂

  1. Jerntabletter, gjerne sammen med et glass appelsinjuice for bedre opptak 🙂

   1. Sølvi

    Men ikke start på jerntabletter uten å ha fått beskjed om at du trenger det/har sjekket jernstatusen din!

   2. nei, ta blodprøver hos lege først 🙂

   3. Ellers kan man spise spinat! Fordi det blir så redusert og smaker så lite, er det kjempelett å tilsette i nesten all mat, smoothier eller på brødskiva som salat (sistnevnte spesielt babyspinat). Man kan få i seg mengder nesten uten å tenke over det 🙂

   4. «Lenge har vi trodd at spinat var en god kilde til jern. Det er ikke så rart siden spinat faktisk inneholder en del jern. Men spinat inneholder også en syre som binder jernet og forhindrer jernopptaket. Denne syren kalles oksalsyre og finnes i matvarer som spinat, rabarbra og rødbetblader. Når maten fordøyes blandes jern og oksalsyre og danner et ufordøyelig kompleks. Det hjelper altså ikke at spinat inneholder jern så lenge kroppen ikke klarer å ta det opp».

    https://www.bramat.no/kosthold/naeringsstoffer/54-jernfattig-ikke-spis-spinat

   5. Får man i seg nok C-vitaminer blir ikke dette et problem. Det er allerede mange som tar jerntabletter, uten å ta med C-vitaminer, og da hjelper det ikke. Dette gjelder jern generelt, ikke bare spinat.

   6. C-vitamin reduserer bare treverdig jern til toverdig, og hjelper ikke på i forbindelse med spinat og oksalsyre. Tar man tilskudd av hem-jern så trenger man ikke ta c-vitamin i tillegg 🙂

   7. Men var ikke dette om man skulle unngå tilskudd? Det beste er naturlig tilførsel av jern gjennom maten. Spiser man feks skive leverpostei og drikker et glass appelsinjuice til frokost er dette en god kombinasjon for å få i seg jern. Ellers er et allsidig kosthold det aller viktigeste og kun tilskudd i samråd med lege , hem-jern eller ei.

   8. Har mistet litt tråden her jeg også :p

    Men kort og greit: Det er ikke nødvendig med et appelsinjuice om du får i deg jern fra animalske kilder som f.eks leverpostei. Jern fra animalske kilder er hovedsaklig to-verdig, og da har c-vitamin ingen effekt på opptaket. Når det gjelder jern fra vegetabilske kilder, er dette hovedsaklig tre-verdig, og da kan man bedre opptaket ved å ta et glass appelsinjuice. Ellers vil kaffe og te redusere opptaket, sammen med f.eks sterke syrer som oksalsyre fra spinat og fosforsyre fra brus.

   9. Ja, vet dette. Men når du spiser brød med leverpostei får du også i deg et kornprodukt. C-vit hjelper med opptaket av jern fra denne kilden.

   10. Ja, stemmer det 🙂 Var den blant annet det jeg siktet til når jeg skrev «vegetabilsk kilde». Litt utydelig bare 🙂

  2. Benedicte

   Leverpostei f.eks 🙂

 19. Vi har faktisk hatt litt om amming på skolen nå (studerer ernæring), og det er faktisk slik at hormonet som styrer melkeproduksjonen (prolaktin) stimuleres til å produsere mer melk jo oftere, og jo lengre man ammer (at man tømmer brystet helt i hver amming). Og som du sier så er energiinntaket kjempeviktig, for uten nok energi vil ikke melk kunne produseres 🙂

 20. Hei Caroline!

  I anledning Bernt Høies pressekonferanse imorges, kom jeg på et spørsmål jeg hadde på lur til deg for lenge siden – kvinnedagen 8. mars. Jeg bemerket meg at den gikk stille forbi her på bloggen, noe som i og for seg ikke var spesielt overraskende, ettersom jeg vet at temaet for bloggen din er hverdag, mote, helse, velvære osv. Selvfølgelig består ikke livet ditt utelukkende av det vi får med oss gjennom bloggen din. Så spørsmålet mitt er igrunnen om du kaller deg feminist? Og isåfall, hvorfor du er det? I dagens samfunn kaller jo hvem som helst fra ytterste høyrefløy til ytterste venstrefløy seg for feminister. Hadde satt stor pris på en tilbakemelding, kanskje du til og med ville skrevet et innlegg om det. *Ønsketenking*, du har et så godt språk og en så sterk stemme at jeg tror mange ville beundret deg for å skrive om temaet – fra ditt ståsted.

  Hilsen Ida

  1. Jeg synes at mange av kampsakene til feministene er saker som jeg tar som en selvfølge at man burde etterstrebe. Tenker da på likestilling, rett til å bestemme over egen kropp, mot tvangsekteskap osv. Men det er ikke noe jeg tenker mye på eller bruker tid på :/

 21. Astrid Sødahl

  Nei, er hun 5 mnd allerede? Jeg synes nettopp vi fikk se det første bildet av henne!

  1. Jeg vet det! Tiden flyr :O

 22. Hei.
  Hvor lenge frem mot fødsel trente du?
  Og hva skulle til for at du var «fornøyd» med dagens økt på slutten?
  Jeg har trent ca 4 ganger i uken gjennom hele graviditeten, stort sett spinning for utholdenhet i tillegg til styrketrening, spesielt rygg, armer, lår, baken osv…
  Motivasjonen er fremdeles der – men jeg klarer ikke å fullføre det jeg vil kalle en «god økt», dvs – for bare noen uker siden klarte jeg 45 min spinning på ca 85% av makspuls, nå er jeg nede i under 30 min per økt…
  Har 5 uker til termin… Vil du si at 25-30 min kondisjonsøkter er «bra nok» nå på slutten?

  1. Det høres ut som dette er bra nok for deg, og det er jo det som teller 🙂 Jeg løp frem til uke 37, da fikk jeg så kynnere at jeg kastet inn løpehåndkleet. Etter dette ble det litt spinning, men mest gåturer, elipse og styrke 🙂 Trente vel 4 dager i uken mot slutten, siste økt hadde jeg 15 timer før Nelia var ute, haha 😀 Men, det viktigste er at du får beveget på deg og føler at du får noe ut av det, ikke nødvendigvis hvor høy puls du har. Synes 25-30 min. med kondisjon høres veldig fornuftig ut, ikke press deg for hardt nå frem mot fødsel 🙂 Masse lykke til, det er en magisk opplevelse å føde!

   1. Takker for svar 🙂 Merker jeg blir litt demotivert når jeg føler at formen daler litt, men håpe jeg kommer bra igang igjen etter fødsel… Har et spørsmål til hvis du har tid til å svare. Jeg har fått en veldig craving på frukt – alltid vært glad i frukt, men nå i graviditeten så har det tatt litt av… Føler at jeg spiser ganske normalt og har ikke lagt på meg mer enn magen som vokser, men er likevel litt redd for at det kan bli for mye fruktsukker og kanskje syre av å spise så mye frukt som jeg har lyst på nå om dagen. Det går særlig i epler og pærer – kanskje opptil 6 frukt om dagen. Innafor eller i overkant?

   2. Frukt er jo lavt på fruktsukker, så det skal du nok ikke være redd for. Den verste kilden til fruktsukker er tilsatt sukker 🙂 6 frukt er jo en del, men så lenge du ikke føler at det går ut over vekten negativt så ser jeg ikke noen problemer med det.

    Om det er pga tennene du er bekymret for syren, så kan du jo være flink til å skylle munnen med vann etter inntak av frukt, og da spesielt sitrusfrukter.

   3. 5 om dagen er godt for magen:D

   4. Men tanken bak 5 om dagen er ikke at alt skal komme fra frukt 😉

   5. Spiser jeg fem frukt om dagen, får jeg vondt i magen :/ Bedre å fordele med tre grønnsaker og to frukt, eller noen never med bær 🙂

 23. Fint fodral! 🙂

 24. Michelle

  hehe, vittig! jeg gikk faktisk inn på bloggen din i dag for å søke opp den oppskriften du la ut for lenge siden, hjemmelaget kokosyoghurt! Var jo ikke langt unne hva innlegget i dag handlet om! 😀 hehe
  God fredag

 25. Elsker bloggen din
  Kan du ikke ha et innlegg om hvordan hverdagen som mamma er. Sover Nelia mye, er hun tålmodig eller blir du sliten etc
  Har selv tre barn på 9, 6 og 1 år og må jo si at de første årene er veldig krevende da de små krever på en annen måte en større
  Har du noen tips til å komme igjennom hektiske dager

  Hilsen sliten mamma

 26. Du inspirerer så utrolig mye!! 🙂 Sånne småting som du poster hele tiden, som «enjoying the small things», har påvirket meg mye mer enn jeg har vært klar over. Når jeg ser tilbake på det siste halvåret, har jeg begynt å «herme» etter deg, å ta meg sånne små øyeblikk, med f.eks litt kaffe og sjokolade, eller bare noen minutter i vinduet med en tekopp og et magasin, osv, og det har resultert i at jeg er mye mere glad og lykkelig for tiden. Det er rart hvor mye sånne småting kan bety!
  Men det er vel noe i at når man velger å fokusere på positive ting, samme hvor små de er, og glede seg i hverdagen for å nyte små øyeblikk, da blir det vanskeligere å være negativ. Så jeg har begynt å bli mere bevisst på å gjøre dette, ta meg tid til å nyte livet i mellom slagene, og har til og med fått høre at jeg inspirerer andre også! 😀 Utrolig gøy! Blir vel en sånn kjede-effekt 😀

  Og, ja, nå er «tilfeldigvis» en 3-4 pakker med Quest-barer på vei til meg fra iHerb. Gleder meg til å smake! Hihi 😀

  Takk for at du er deg, og for at du fortsetter å fylle hverdagen min med inspirasjon og motivasjon! <3
  Ha en fantastisk helg, og gratulerer så mye med 5-måneders dag til Nelia! <3
  Klem fra meg 🙂

  1. Hyggelig at jeg kan inspirere 🙂

   Ha en flott helg du også.

   Klem fra meg <3

 27. Ville bare si «tenk at hun har blitt fem måneder allerede – det går så fort!» 🙂 Selv har jeg ammet alle tre guttene til de var ca ett år, har hele tiden vært fysisk aktiv, men måtte slutte ved ettårsalder først og fremst pga negativ energibalanse fordi jeg har blitt gravid igjen – syns det er veldig bra at du nevner dette med å få i seg tilstrekkelig næring. Med min førstefødte husker jeg ei treningsøkt hvor jeg glemte å ta med vann, det gikk umiddelbart utover melkeproduksjonen 🙂

 28. Gresk yoghurt er helt nydelig med honning i. Fikk skikkelig lyst på det nå 🙂 God helg.

 29. Hei! Jeg så nettopp fotballprogrammet på tv2 hjemme hos dere, og la merke til de søte uglelysestakene på salongbordet i stua. Hvor har du kjøpt dem? 🙂

  1. De var en gave :/

 30. Gratulerer så mye med Nelias fem måneder! 🙂

 31. Så koselig innlegg Caroline 🙂

 32. Å, questbars har jeg hatt lyst til å prøve, og den du har der hørtes veeeeldig god ut;) Så fint mobildeksel også! Elegant:)
  Du er så flink til å nyte de små ting i livet! Veldig inspirerende!

  Ønsker deg en god helg!:)

 33. Gratulerer med lille, vakre jenta deres i dag 🙂 Det er rart med det – men jeg er sikker på at det ikke bare er jeg som synes at tiden går fort når andre får barn. Plutselig er de 1 år osv, og man føler det var i går at de var et lite nurk som endelig kom til verden. Jeg har lest bloggen din fra du holdt på med bryllupsforberedelser til din og Lars-Kristians store dag, så det begynner å bli en stund. Det gleder mitt hjerte så uendelig mye at dere trives godt som foreldre. Kjærligheten lyser gjennom innleggene dine, og det smitter over på oss som leser bloggen din – i hvert fall meg. Så tusen takk for all glede du sprer, Caroline! 🙂 Stoor og god klem til deg og dere.

  1. Tusen takk for at du leser og følger bloggen min, og for den fine kommentaren 🙂 God start på dagen 😀 Stoor klem til deg også.

 34. Tenk at Nelia allereie er 5 mnd! Tida flyr. Så fint at du framleis kan fullamme. Flott at du gir råd om at det er viktig å få i seg nok energi når ein ammar. 🙂

  Har du begynt å tenke på innkjøp av den første parkdressen til Nelia? Eg kan virkelig anbefale dressar (og ull ) frå Trollcollection. Vi har brukt Trolldressar til alle barna våre i mange år, og er utruleg fornøyd. Nett no gir eg ut rabattkode som gir 50% rabatt på alle skallplagg (dressar, jakker og bukser) fra Troll. Sjekk gjerne ut: https://utetid.blogspot.no/2014/04/rabattkode-pa-vardressar-jakker-og.html

 35. Nå kan de som sladrer om at de så mannen din kjøpe MME ta seg en bolle!

 36. Hei. Jeg trenger litt tips og jeg håper på at du kan være til hjelp. Jeg har lyst til å gjøre min 18års dag et minne for livet, det er om 2 måneder jeg har bursdag, jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal feire den. Kan du vær så snill å hjelpe meg?

 37. Takk for all inspirajson du gir i forhold til lavkarbomat. Noen dager er jeg helt tom for ideer, da går jeg bare inn å finner oppskrifter i arkivet ditt!

 38. Karoline

  Ok, det var et slikt innlegg jeg trengte for å tro på deg som Caroline og ikke et alias! Du er virkelig helt ekte, men det er fint at du viser det også, vet du!

  Jeg er så glad for at du skriver om amming, for jeg tror at du med dette kan får flere til å amme! 🙂 Jeg ammet til jenten min til hun ikke ble mett av det lenger (9 mnd), og syntes det var det mest praktiske i verden, og ikke minst veldig koselig. Men, barnet gir jo «beskjed», og for meg var det viktig at amming ikke bare var kos, men mat. Så da gav jeg henne en smokk istedet, og så tok pappaen seg av de tre nettene det tok å avvenne henne med amming. Og det er ikke noe feil i å si at det var godt å føle at kroppen min bare var min, ikke babyen min sin også 🙂

  Du er veldig flink med denne bloggen, og jeg har stor nytte av den med tanke på trening og oppskrifter. Har akkurat startet med trening igjen, og har brukt mange av dine oppskrifter i den sammenheng.

  <3

 39. Hei 🙂 Jeg lurte på om du hadde noen gode anbefalinger til shampo, balsam og hårkurer som ikke tester på dyr?

  Klem til deg

  1. Jeg liker produkter fra Hempz, Nisim og Moroccan Oil 🙂

  2. Ingen slike produkter som selges i Europa testes på dyr siden mars (?) ifjor 🙂 Men det er litt greit å støtte de merkene som ikke testet på dyr fra før og da heller ikke trengte et forbud før de sluttet å teste 😉 Og så tror jeg de merkene Caroline nevner ikke selges i Kina (M.a.o. så er det ikke merker som fører to kolleksjoner – én som ikke er testet og én med nøyaktig de samme ingrediensene, men testet på dyr p.g.a. Kinas krav til dyretesting)

 40. Vil bare tipse om at roser og andre blomster man kjøper på hagesenter er fulle av sprøytemidler. Planta må være merket spiselig for at den skal være trygg å spise. Rosebusker i hagen bør stå en sesong i hagen før man plukket blomsterblader året etter. Ville bare tipse. Du har jo bedt om hageblogger, og jeg har vært på kurs i spiselige blomster. Synd å spise noe man ikke vet er litt «giftig». Jeg ville sjekket ut peonhagen.no den ligger like ved Horten om du tar Horten Moss. Vet ikke om han sender. Ek planter i Sandefjord er spesialister på roser og kan faget sitt. De har også veldig mye annet fint…

  1. Jeg har ikke planer om å spise bladene, de er kun til pynt 😉

 41. Hei
  Lurte på om du har en rabatt kode til IHerb ?
  Lenge siden jeg har bestilt derfra.
  Nå fikk jeg lyst til å gjøre det !

 42. Hei! Må si at du har en super blogg, her er alt som står grundige undersøkt før det publiseres og om det ikke begrunnes med dypere kildehenvisninger med en gang, sørger lesere for at du/dere alltid må gjøre rede for alt som gjøres og spises. Må si at du er utrolig flink. Gratulerer med fem mnd! Min lille er fire uker og nå er det bare to uker til jeg kan trene! Amming og trening er null problem 🙂 lettest å amme før, så ikke puppene er så «tunge» under treningen! God helg!

 43. Anna Sofie

  Hej Caroline!

  Jeg har sådan lyst til at prøve questbarene, og har overvejet at købe dem fra iherb ligesom dig. Hvordan var omkostningerne for dig?? kom der told eller andre gebyr på, eller kunne du nøjes med at betale normal fragt? Ved du om der eventuelt er en grænse for, hvornår der kommer told på (hvis der i så fald kommer told på) 🙂

  Klem!

 44. Hei:-)
  Har et spørsmål angående amming.
  Du skriver jo at du drikker vin i blant, gjør du det mens du ammer? Er det da alkoholfri eller pumper du deg på forhånd?

  1. Jeg pumper meg eller tar et glass etter at Nelia har lagt seg 🙂

 45. Hei 🙂 Bloggen din er herlig og inspirerende! Hvor er mobildekslet fra?

  1. Det er bra Ebay 🙂

 46. Victoria

  «Sladrer om at mannen din kjøpte morsmelkerstatning».
  Hehe! Jeg blir litt matt.
  Jeg har kjøpt to små bokser med MME. Fordi det er så bra å ha i bakhånd. Noe kan jo skje, og det er fint å ha det i tilfelle det skulle trenges.
  Tenk alt folk bryr seg med. Jeg skjønner ikke at de orker. Jeg skjønner ikke at det er mulig å rette aggresjon mot deg, folk burde velge sine kamper, kanskje.
  Kos dere med nelia og hverandre 🙂
  For noen dager siden kom jeg over innlegget ditt om at du nærmest straffes for å ha det bra. Det var et svært godt innlegg, veldig tankevekkende.
  Jeg har fire barn og yngste er fire måneder. Jeg har blitt inspirert til sunnere kost, å røre meg mer og å kle meg litt finere til hverdags:) dagene mine har alltid vært fulle av jobb, vasking, leksehjelping, rydding… Det er lett å havne i mønster hvor man ikke har tid til å pleie seg selv, både mentalt, fysisk og visuelt. I denne permisjonen bestemte jeg meg for at jeg skulle bruke litt tid på ting som gjør at jeg føler meg litt bedre, og det virker! Bloggen gir noen tips og retninger, resten klarer jeg selv, men et lite dytt i rumpa er bare sunt 🙂

 47. Hei!
  Lurer bare på ditt/ deres synspunkt på å spise f.eks questbar og atkinsbar ved graviditet. Jeg har spist en del av begge to, da jeg ofte blir fysen på noe lite og godt 🙂 Har tenkt at det er bedre enn å proppe i seg vanlig sjokolade/ godterier. Lurer på dette med de ulike proteinene i barene, som f.eks whey, soya og melkeproteinet i forhold til graviditet? Har prøvd å gjøre en del research, men ikke blitt helt klok av det jeg har funnet.

  Klem fra snart mamma til to jenter i magen <3

  1. De ulike proteinene skal du ikke tenke over 🙂 Whey er protein som det er mye av i melkeprodukter, og soyaprotein er jo bare protein fra soya. Helt ufarlig 🙂 Når det gjelder selve barene så er de jo relativt kaloririke, og kaloriregnskapet gjelder selv om det er uten sukker. Men jeg føler at disse barene metter bedre enn de vanlige sjokoladene med mye sukker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *