oppskrift-onsdag: glaserte grønnsaker

DSC09408

Glaserte grønnsaker er noe vi lager altfor sjelden, men det burde nesten være en selvfølge å servere dette til helgematen, så godt og enkelt som det er! Du trenger bare grønnsaker, smør og en lite dæsj med sukker. Vi serverte det sammen med grillet kjøtt, søtpotetpurré og en deilig rødvinssaus. Akkurat her jukset vi litt og kjøpte ferdiglaget fra Jacobs *kremt* Men den er bare så god! 

___________________________________________________________________________________________________________

søtpotetpurré, grillet kjøtt og glaserte grønnsaker til 2

♥ 2 medium store kjøttstykker ♥ 1 søtpotet ♥ 50 g. smør til søtpoteten + smør til steking ♥ 2 gulrøtter ♥ 1 pk. persillerot ♥ noen ts. sukker ♥ salt og pepper 

1DSC09386

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Skrell gulrøttene og persillerøttene og del dem i tynne strimler. Kok opp nok vann til å dekke grønnsakene og når det fosskoker, slipper du gulrøttene ned i vannet. Kok i ca. 20 – 30 sekunder. Gjør det samme med persillerøttene og la disse koke noe lenger, men ikke for lenge, husk at de skal være knapt møre. La de renne av seg. Ha godt med smør i en stekepanne, og når det har smeltet tilsetter du grønnsakene. Dryss over sukker og fres dem til de er møre og begynner å bli gylne. Smak til med salt og pepper. Ikke stek alle grønnsakene på en gang, men del det opp så det ikke blir for mye i stekepannen. 

DSC09392

Ha søtpotetbitene i en kjele sammen med ca. 50 gr. smør. La dette koke sammen til potetbitene er møre. Bruk deretter en stavmikser for å lage purré, og smak til med salt og pepper. Kjøttet hiver du på grillen, la gjerne mannen ta seg av dette, han vet når det er ferdig og hvordan dere vil ha det –  i hvert fall min mann. Salte og peppre biffstykkene godt. Kok opp sausen. Dander fint på en tallerken, så er det klart. Enkelt og farlig godt! 

DSC09402

___________________________________________________________________________________________________________

DSC09430

– håper det smaker – 

57 kommentarer

  1. Hei jeg bare lurte på hva slags gloss/leppestift du bruker for tiden?

    1. det varierer, men jeg er veldig glad i leppestiftene og glossene til både idun og studiomakeup samt deborah lippman 🙂

  2. Hei Caroline 🙂
    Jeg lurer på om du kan gi en oppdatering på kostholdet deres? Spiser dere fortsatt lavkarbo, eventuelt, spiser dere fortsatt like «strengt»?
    Du lager så mange spennende matretter, denne skal prøves ut i dag! Ha en fin dag <3

    1. jeg har hele tiden spist moderat lavkarbo og det gjør jeg fortsatt 🙂 skeier ut som alle andre når det er ferie, i helger eller når jeg føler for det – bare ikke hver dag 😉 spiste naturlig nok «strengere» i starten, for å komme inn i det, men man tilpasser det meste etter hvert 🙂

  3. Det der så veldig lekkert ut, rent som slik man får servert når man er ute på restaurant. Har faktisk aldri laget glaserte grønnsaker…. mon tro om dette er noe ungene kan like også? Will try!

    1. Jeg tror de kommer til å elske det 🙂

  4. Her er det vel ganske mye carbs egentlig? Trodde ikke søtpotet var innafor et lavkarbokosthold? 🙂

    1. Hvis vi deler hele retten i to, så er det 61 gram karbohydrater. Energifordelingen er 29 e% karbohydrater, 40 e% proteiner og 31 e% fett. Så retten kan fint gå som lavkarbo, og om det er noe å utsette så er det vel kanskje at den er litt fettfattig 🙂

  5. Man vet vel ikke når kjøttet er ferdig bare fordi man er mann, vel?
    At det er din mann som står for grillingen i huset er hyggelig, men jenter kan også steke og grille kjøtt like godt som menn.

    1. Ikke ta alt som du leser så utrolig bokstavelig 😉

  6. Bruker du sukrin eller vanlig sukker her? 🙂 elsker bloggen din!! og maten din haha 😀

    1. Her brukte jeg vanlig sukker 🙂

  7. Dette ser kjempegodt ut. Jeg kunne allikevel ønske meg oppskriften på den scampi retten du lagde tidligere:)

  8. Therese

    Prøv gulrøtter glasert med honning bakt i stekeovn! Ingenting slår det!

  9. Ann-Kristin

    Hei Caroline 🙂 Det der så bare helt utrolig godt ut 🙂
    Jeg sendte deg en melding i går ang. forespørsel om et intervju, fikk du den? Litt usikker på om det var riktig nr.
    Håper du får en fin dag! 🙂
    Ann-Kristin

    1. det tror jeg ikke :/ har du prøvd å sende epost? 🙂

      god helg 🙂

  10. Hei:) Dette ble litt utenfor posten.. Lurte bare på om du har noen gode overtrekksdresser å anbefale? Tenker sånn bukse og jakke man har på før og etter trening.

  11. Looks so good 🙂

  12. Lurer på om ikke det heter puré.. :o)

    1. Ja, det stemmer nok det 🙂

  13. Det så veldig godt ut! Søtpotetpurrè har blitt en stor favoritt her 🙂

  14. Kristin

    Nam, det så vanvittig godt ut! 🙂 Takk for inspirasjon og tips!

  15. Hva valgte dere å drikke til denne retten? Det så utrolig godt ut. Må prøve denne også jeg 🙂

    1. Litt rødvin 🙂

  16. Nam, så herlig ut! Sikkert en god måte å få lurt i seg litt mer grønnsaker på;) Mon tro om man kan glasere med sukrin, Xylitol, kokossukker, eller stevia istedenfor sukker? Tror du det kan fungere?

    1. Det kan godt hende det funker, hvert fall med sukrin 🙂

  17. Kan man bruke sukrin istedet for sukker?:-)

    1. Litt usikker, men det kan hende 🙂

      1. Nei, en vil ikke få den karamelliseringen med sukrin. Da ma man evt. bruke Sukrin Gold, tagatesse eller kokosblomstsukker. 🙂

  18. Hei! 🙂

    Et lite tips som ihvertfall jeg liker veldig godt er å bruke honning til å glasere grønnsakene med. Funker veldig bra med gulrøtter og også dersom man skal ha poteter i ovnen, feks båtpoteter 🙂 Pleier å bruke lynghonning eller sommerhonning til å glasere med, smaker kjempegodt! 🙂

    1. Takk for tips 🙂

  19. Så godt ut! Du får prøve laks-oppskriften jeg har lagt ut i dag 😀

    1. Takk for tips, skal sjekke den ut 🙂

  20. Søtpotet er bare utrolig deilig! spiser masse av det siden det er relativt billig her i USA. Kan brukes til all mulig mat eller bare spises for seg selv 🙂

  21. Hei!
    Takk for oppskrift.
    Jeg legger merke til at du bruker sukker her selv om du vanligvis bare bruker andre typer sötningsmidler uten karber. Vil det si at denne oppskriften ikke kan lages med alternativt sötningsmiddel?

    1. Du kan forsøke med sukrin, men usikker på om det lar seg gjøre :/

  22. Ååh dette må prøves ut! Tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter! 🙂 jeg er ikke så flink til å kommentere så ofte men jeg er i alle fall en fast leser og henter masse inspirasjon fra deg både når det gjelder mat, trening, klær og mer. Det er også kjempespennende å følge med på hvordan det går med Nelia 🙂
    Håper du fortsetter med bloggen i mangemange år til, hehe! <3

  23. Åh nam så godt.. har faktisk enda ikke testet søtpotet til tross for at jeg har sagt til meg selv jeg skal teste det gang på gang.. Selv pleier jeg hakke gul løk og champignon og steke det sammen med diverse salt krydder (grillkrydder f.eks) og sukrin – beste minitilbehøret jeg vet:-D
    Er det storfekjøtt dere bruker her? 😀

    1. Ytrefilét av okse, ja 🙂

  24. Hei. Modereres kommentarene?

  25. ALLT du gör ser ju så HIMLA gott ut!! 🙂

  26. Anbefaler honning istedet for sukker

    1. Takk for tips 🙂

  27. Nydelig! 🙂

  28. Naaam! Ser utrolig godt ut!

    Jeg bare lurer på en ting, som jeg plutselig kom på når du nevnte rødvin. I forbindelse med kunngjøringen av graviditeten din, skrev du at du drakk alkoholfri rødvin for å «skjule det», synes denne settingen hørtes veldig interessang og morsom ut. Hvordan i all verden klarte dere å skjenke i glassene uten at gjestene ante noe «muffens»?

    1. Haha 😀 Morsom kveld :p Jeg snek meg bare ut på kjøkkenet og fylte på inn i mellom. Vi var jo verter den kvelden, så trengte ingen unnskyldning for å snike meg unna 🙂

  29. Det som forresten også er knall i søtpotetpure er littegranne kanel, og en god dæsj chilipulver

  30. Stine fra NKF

    Jeg lagde søtpotetpurre selv 🙂 men jeg prøvde også å tilsette smøret etter at søtpotetene var kokt og vannet var helt av, syntes det ble litt bedre 🙂 🙂

    1. Vi koker ikke i vann i det hele tatt, kun smør 🙂

      1. Åhhh det skal testes ut 🙂 da misforsto jeg 🙂

  31. Wow. Dette skal testes;) Takk for tips;)

  32. Ser gott ut! Hör gärna av dig om du vill ha vintips till maten du lagar. Här skulle jag kunna tänka mig en god Chianti från Toscana.

    Mvh
    Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier

  33. Hei!

    Dette så skikkelig godt ut!

    Har du prøvd denne retten noen gang? https://aktivfamilieno.blogg.no/1397946334_20042014.html

    Svinefilet fylt med pesto og soltørket tomat, servert med rotgrønnsaker og fløtesaus – fantastisk godt! Og jeg tror det kan klassifiseres som lavkarbo 🙂 Stor suksess hver gang jeg serverer den til noen 😉

    Ha en fin dag 🙂

    Mvh
    Kristina

  34. Lagde dette i dag og det smakte HIMMELSK! Nam, nam, nam. Første gang jeg smakte søtpotet og det er nydelig, og grønnsakene var bare snadder 😉 Jeg ble helt giret. Fjortisen min sa: » Ro deg ned mamma, jeg vet hvordan jeg spiser» hahaha

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *