ukens leserspørsmål: shopping online

God morgen, skjønne mennesker  Håper dere er friske, raske og er klare for å omfavne en ny uke og en fresh start etter påske – det er jeg og jeg sitter klar i treningstøyet, så rett etter dette bærer det ut i solen på joggetrilletur før vi senere i dag skal i fritidsparken med Nelia. Hun elsker det, så det blir fint.

Det er mange av dere som har spurt meg om nettshopping av klær den siste tiden og da spesielt hvilke nettbutikker som er mine favoritter, og derfor tenkte jeg å rangere 6 av av dem i tilfeldig rekkefølge for dere. Dette er typiske nettbutikker jeg sjekker flere ganger i uken for å se om det har kommet noe nytt, eller nettbutikker jeg dagdrømmer litt når jeg klikker innom. Jeg foretrekker kjapp leveringstid og helst ingen moms og toll, men hos noen av dem er dette litt vanskelig – likevel er dette faktorer som spiller inn når jeg har valgt ut mine favoritter. Håper du får noen nye innspill 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

min.jpg

 

 (annonselink) www.asos.com – fantastisk nettbutikk som jeg ble kjent med så langt tilbake som i 2006. Husker jeg kjøpte min aller første lipsy-kjole sammen med en moschino-lommebok her, og da det var i postkassen min etter en kort uke var jeg solgt. Her finner du alt fra asos sitt eget merke til dyre designerklær og alt i mellom. River Island, rag & bone, levis, mango, Stella McCartney, Chanel – så og si absolutt alt. Og de har et helt magisk utvalg på sko, sjekk ut blant annet Kurt Geiger og Aldo – heaven! De har i tillegg en god del utvalg for de som er gravide, samt en egen avdeling for de som bruker over størrelse xxl, for de som er under 160 cm (petite) og for de som er over 175 cm. (tall) Når det gjelder størrelser tilsvarer uk 6 en norsk xs, deretter blir uk 8 det samme som en norsk small. De har også vintage shopping samt trend-guider og inspirasjonsguider, så her kan jeg sitte og bli inspirert i timesvis. Farlig! Det er også her jeg kjøper alle hodeskjerfene mine, du finner et bredt utvalg her. Asos har blitt enda bedre på levering med tiden, og nå kan du velge mellom ekspresslevering og vanlig levering. Ekspress koster rundt 170,- men da har du pakken din i løpet av 3 dager. Gratis frakt kan plutselig ta 2-3 uker, så her er tålmodighet en dyd om du vil spare litt penger. Moms og toll kommer i tillegg dersom du bestiller varer for over 200,- ettersom asos er lokalisert i England.

asosheadscarf

nelly.com – har vært en favoritt i mange år, og her slipper du både moms og toll i tillegg til at de har fri frakt. Jeg har likevel blitt mer glad i asos med tiden, for utvalget der er så ekstremt bra og de har så og si alltid mye på lager, men Nelly har mye av det samme i tillegg til sine egne merker som har utrolig mye fint: issue 1.3, notion 1.3, nly shoes, nelly eve med utrolig mange flotte og rimelige selskapskjoler, nly trend og nly white label. Her finner du også lipsy samt designermerker som by malene birger, armani og hugo boss.

blandet

♥ zarafor oss som ikke bor i hovedstaden eller andre plasser med diger Zara-butikk, er nettshoppingen deres ekstremt bra og avhengighetsskapende. Her finner du vel nesten alt de har i butikk, noen ganger mer andre ganger mindre. Dyrere enn h&m, men likevel ganske rimelig, selv om du sjelden ender opp med ett plagg eller en ting herfra, så handlekurven blir fort veldig dyr uansett. Her har de utrolig mye lekkert og dersom du har barn, MÅ du sjekke ut mini-avdelingen eller kids. Utrolig mye fint! De leverer veldig kjapt, samt moms- og tollfritt. Velger du ekspress for 129,- tar det som regel 3 dager får du har varene, men du kan også velge standard til 59,- , da tar det plutselig ganske lang tid. Er du i nærheten av en Zara-butikk, kan du velge å hente bestillingen din her også.

Skjermbilde 2014-04-22 kl. 09.05.45

(annonselink) boozt.com – denne butikken liker jeg fordi de ofte har så mye spesielt inne som ikke alle andre nettbutikker har, blant annet designere som for eksempel Julie Fagerholt, hun har mye unikt og annerledes. Ekstremt godt utvalg av guess-vesker og av ganni-plagg, to store favoritter hos meg. Har også veldig mye lekkert fra hugo boss black, selected femme og VILA. Sender toll- og momsfritt, levere kjapt og har gratis frakt. Elsker nyhetsbrevene til boozt, de frister alltid litt for mye.

luisaviaroma og my-wardrobe.com – begge favoritter innen sitt felt: designerklær. Jeg finner alltid noe jeg vil ha her, men det er ikke alltid like fint å spontanshoppe Jimmy Choo og Christian Louboutin. Jeg oppdaget nylig at du ikke lenger trenger å betale toll og moms ved siden av bestillingen din når du handler hos Luisaviaroma, for det er allerede inkludert i prisen, og dette synes jeg er et must når du handler såpass dyre ting: at du slipper å tenke på den regningen som kommer som en sur svie i posten en ukes tid etter den søte kløe. Dette er også inkludert hos my-wardrobe. Luisaviaroma har utrolig gode inspirasjonsartikler, det same gjelder my-wardrobe. Forskjellen på disse to er at Luisaviaroma har et bredere utvalg enn my-wardrobe, men hos sistnevnte finner i hvert fall jeg utrolig mye inspirasjon ved å bare se produktbildene på modellen, fordi de styles så utrolig bra. Hos luisaviaroma tilbyr de også egen avdeling til både menn og barn, og det er kult. Luisaviaroma har gratis frakt, mens my-wardrobe gjerne koster rundt 100-lappen. 

mywardogluisavia

Andre nettbutikker jeg gjerne ville nevnt, er lipsy.co.uk og nastygal, men jeg synes begge disse er ekstremt treige på levering og jeg har tålmodighet på linje med ingenting når det kommer til å vente på noe i posten. Dessuten har asos mange lipsy-plagg i sin nettbutikk, så det er verdt å sjekke her først. 

___________________________________________________________________________________________________________

Har du noen tips til meg? 

66 kommentarer

 1. Du burde sjekke ut alexandalexa.com!
  Utrolig rask levering, og herlig service! 🙂

 2. Tusen takk for gode tips! Farlig å være i permisjon med denne nettshoppingen så lett tilgjengelig 😉 Men nå er det forhåpentligvis ikke lenge igjen, får drømme meg inn i «vanlige » klær så lenge 🙂 Ha en nydelig dag i solen med prinsessen din 🙂 Klem

 3. Lurer på om du kan svare meg på dette ang lavkarbo. Kan man spise tomat, tomatbønner, egg, salatkylling, rucola, augurk og paprika? Hvor mange måltider spiser du for dagen?

  1. I utgangspunktet kan du spise hva du vil på lavkarbo, så lenge det totale inntaket av karbohydrater ikke overstiger 150 gram/dag 🙂

 4. Hei Caroline! Takk for nyttig innlegg:) Selv har jeg aldri prøvd meg på nettshopping, mest fordi jeg liker å prøve klærne først. Lurer derfor på hvordan det er med retur av varer til disse nettstedene, dersom noe ikke passer..?

  Ha en strålende dag! Klem

  1. Det kan være litt trøblete med de utenlandske pga. toll o.l, men hos de norske er det uproblematisk. De fleste legger ved returlapper ferdig frankert, slik at det bare er å sende tilbake innen 14 dager.

   1. Takk for svar! Da får jeg prøve meg på norske nettsteder først, høres jo veldig enkelt ut:) Ser forresten at flere har ønsket seg innlegg om kjoler til bryllup, det står høyt oppe på listen min også!

 5. Dette er mange av mine favoritter også! Andre favoritter er

  – matchesfashion.com (godt utvalg av designertøy, sko og vesker)
  – iblamelulu.dk/ (her kan du gjøre gode kupp på seconhand designertøy!)
  – feelunique.com (glimrende side med enormt utvalg innen sminke, hudpleie og kosmetikk, men vær obs på 200 kronersgrensen!)

  Tommel opp for nettshopping!

  1. Man trenger ikke tenke på 200-kronersgrensen på feelunique, de betaler tilbake summen om man sender inn kvitteringen på betalingen! 🙂

   1. Renate Skogstad

    Åhh, hva gjør man for å få tilbake summen? Sender du kun tilbake der pakken kom fra? Venter på min pakke derfra i skrivende stund, så det hadde vært såå kjekt å vite! 🙂

   2. Stemmer det! Men selv legger jeg fort inn 3-4 ordre for å slippe det.:)

   3. Dwightinha

    Jo, det må man. De refunderer kun opp til NOK 250.

  2. Betaler du frakt hos Matchesfashion? Man kjøper jo selvsagt for over 200kr der heheh.. Har bestilt en veske som enda ikke har kommet, og lurer på om jeg betaler moms og toll…

 6. Jag älskar också att handla OCH sälja på nätet. Asos är så klart favorit, men handlar också mycket secondhand. Jag brukar sälja mina grejer på https://citiboard.se/ eftersom det är gratis. Har du någonsin någon bloppis och säljer dina grejer?

 7. Hei Caroline!!!

  Hadde du visst hvor mange ganger i løpet av en dag jeg sjekker
  Bloggen din hadde du nok trodd jeg var gal. Hehe. Jeg elsker bloggen din:-)

  Jeg har et spørsmål og det er hvordan du trener mage?? Kunne du kanskje skrevet om det i ett innlegg. Altså hvordan man kan trene det hjemme helst. Kanskje du kunne lagt et forslag til et program for å få fine magemuskler?
  Håper på svar:-)

  Klem.

  1. Hvis du bruker bloglovin.com så slipper du å gå inn på blogger du følger for å sjekke om det er kommet nye innlegg, da får du de opp samlet på bloglovinsiden din. Ikke så lenge siden jeg oppdaget den siden og nå er den uunnværlig for meg:)

 8. Ingrid:
  Ingen grunn til å tenke på 200kr-grensen hos feelunique, de tilbakebetaler toll og avgifter;)

 9. Hej!

  Prova kolla in http://www.wakakuu.com 🙂
  Ha en fin dag!

 10. Lurer på hvordan du kan slippe moms, det er det vel på alt man kjøper, så lenge man ikke er et firma som viderefakturerer momsen til sine kunder.

  1. Dårlig formulert den setningen der, men toll og mva er inkludert i prisen og kommer ikke i tillegg 🙂

   1. Så man kan bestille alt i en pakke uten å få en ekstra regning på toll i etterkant?

   2. Supert 🙂

 11. I cannot live without yoox.com. It’s my favorite. Also I love gap.eu. And of course netaporter.com and the outnet.com

 12. Tusen takk for tips, hadde ikke hørt om luisaviaroma og my-wardrobe.com før 🙂 Har du noen erfaringer med net-a-porter.com? Har sett på en Michael Kors veske i en evighet nå, og ser at de har den mange steder, men nettsiden til Michael Kors sender ikke utenfor USA og Canada så vidt jeg kan se. Hvilken av luisaviaroma, my-wardrobe.com og net-a-porter.com ville du bestilt fra? Bør kanskje også nevne at jeg bor i England, så leveringstiden ser ut til å være relativ kort på alle!

  Takk for at du lyser opp min ellers så regntunge og kjedelige studiehverdag! 🙂

 13. Asos er en storfavoritt hos meg også! Tobi.com er også verdt å sjekke ut, masse kult, spesielt til sommeren, til en ganske billig penge 🙂

 14. Toppenbra tips, tusen tack!! 🙂

 15. Hva med onlineformals, blir det toll der?

 16. den marc by marc jacobs sekken klikket jeg hjem for en uke siden, så dyr men SÅ FIN!!!! 😀

 17. Åå, flinke Caroline <3 Jeg skal i strandbryllup i sommer og er så usikker på kjole! Har du noe tips til meg? 😀

 18. Hei! 🙂 Lure bare på om hvor mye toll koster sånn cirka, når man bestille nåkka fra asos? Altså når man kjøp noe for over 200kr

 19. Henriette

  Hei!
  Har du noen tips for å bli kvitt søtsug?

 20. Jeg bare lurer på om du er «kjent» med iherb? Bestiller du mye herfra? Kunne du i såfall kommet med noen anbefalinger av diverse produkter? 🙂

 21. Hei Caroline!
  Jeg mener å ha lest på bloggen din at du sverger til naturlige produkter som ikke er testet på dyr. Nettbutikken http://www.naturligbarndom.no startet nettop opp, og dette er en butikk som tar for seg nettop dette. Klær, leker og produkter til barn som er 100% naturlige, som ikke inneholder farlige stoffer og som ikke er testet på dyr. Jeg ønsker bare å dele denne med deg slik at du, om du ønsker, kan gå inn og se om du finner noe fint til lille Nelia, og samtidig være sikker på at produktene er gode og håndplukkede produkter av ei som ser etter akkurat det samme som deg når det kommer til produkter:-)

 22. Hei, Caroline. Jeg har et spørsmål. Det sies at man må forbrenne flere kalorier enn det man spiser i løpet av en dag for å gå ned i vekt. Men hvordan kan man det? Om jeg spiser 1500 kcal på en dag som jeg helt sikkert gjør ofte, så har ikke jeg mulighet til å forbrenne 2000 kcal på en dag… Har ikke helt forstått det der… Så hvordan funker det?
  Håper på svar. Jeg er 174cm høy og veier 60kg, men vil ned 3 kg 🙂
  Aner bare ikke hvordan jeg skal klare det…

  1. Om du er 174 og veier 60 kg, så forbruker du ca 1400 kcal daglig bare ved å ligge helt stille. Da tok jeg utgangspunkt i at du var ca. 20 år. Så kan du legge til aktivitetsnivået ditt. Har du en aktiv livsstil hvor du trener og går mye, vil det totale forbruket ditt enkelt overstige 2000 kcal per dag.

 23. Hei Caroline

  Jeg kunne ønske du sa litt mer om hva disse annonselenkene/samarbeidsavtalene dine innebar. Når man ser en liten tag med «annonselenke» eller at det står et lite merke med «annonse» i et hjørne på et innlegg sier jo ikke det så mye. Mange leser bloggen din og følger både anbefalinger, tips og råd fra deg. Du har jo masse bra å dele, men jeg savner et tydeligere skille på hva er kjøpt og betalt, og hva er oppriktige(i mangel på et bedre ord) tips fra deg?

  Hvis vi tar asos.com i dette innlegget som et eksempel. Hva betyr det når det står annonselenke? Betyr det at du får betalt for å anbefale dem? Betyr det at du får klær til en god pris? Eller betyr det at du får alt du vil gratis? Ja, du skjønner sikkert hva jeg lurer på.

  Når jeg ser en annonse for en nettbutikk så vet jeg at det er nettop det, en betalt annonse. Og så velger jeg selv hvordan jeg vil forholde meg til et betalt budskap. I bloggverden er dette vanskeligere å se og forholde seg til. For man vet ikke hva som er betalt, og så kan det ofte være en blanding av bloggerens oppriktige interesse/beundring/mening samt økonomiske motiver gjennom samarbeidspartnere.

  Dette er ikke ment som et angrep, jeg skjønner jo at du driver butikk av bloggen og prøver å gjøre det på ærlig og ryddig hvis. Det er mer et ønske om å få klarhet i hvordan ting fungerer. Så kan privat personen meg som leser og forbrukeren meg få ha sine to adskilte roller.

 24. Skal du på Odd kampen til torsdagen?:-) Skal Lasse spille?:-)

  1. Har nok ikke planer om det :/ Tviler på at Lars-Kristian spiller, tror han får hvile 🙂

 25. Elisabeth

  Så mange bra tips, har et elsk/hat-forhold til asos. Elsker alt de har og hater at det blakker meg, haha 🙂
  Vil tipse om shopbop.com, de har designerklær og tilbehør, leverer til norge i løpet av et par dager, og moms medberegner de i prisen når du betaler, så man slipper den uheldige regningen noen dager senere 🙂 Jeg har bestilt mye derfra, og har bare positive erfaringer.

  1. Liker veldig godt shopbop jeg også, men jeg tenkte å begrense meg så ikke det ble for mange butikker, og er mer fan av de to siste 🙂 Men enig i at den positive erfaringen 🙂

 26. Tusen takk for gode og hjelpsomme tips! 🙂 Du nevnte for en liten stund siden at du skulle bestille noe fra iherb og at du kanskje kom til å lage et innlegg om det. Er dette noe vi kan vente oss i nærmeste framtid? Jeg vil gjerne lese om det 🙂

  1. kommer på fredag 🙂

 27. Hei!
  Forstod jeg deg riktig, betaler man kun prisen som står på produktet på nelly? Hvis det står at en genser koster 400 kr, blir sluttsummen 400 kr?? Har aldri «turt» å bestille noe fra nettet før…

  Elsker bloggen din!!! Ha en fin uke 🙂

 28. Hei!
  Forstod jeg deg riktig, betaler man kun prisen som står på produktet på nelly? Hvis det står at en genser koster 400 kr, blir sluttsummen 400 kr?? Har aldri «turt» å bestille noe fra nettet før…

  Elsker bloggen din!!! Ha en fin uke 🙂

  1. Ja, men på Nelly er det frakt i tillegg. Men ser ut som det er gratis akkurat nå 🙂

 29. Polina Siguina

  Vi har jo gode gamle klassikere net-a-porter og outlet til net-a-porter, the outnet. Spesielt når det er 70% salg er det fantastisk!
  Ssense, som er luksusklær i en fantastisk utvalg.
  Til babyklær så liker æ godt å sjekke utvalget på Zalando og miinto etter gode kupp. Fant en kjempefin mini a ture jakke til mer enn halv pris på Zalando til lilleA.

 30. Kristine

  Hei 🙂 Prøver å bestille på Asos. stemmer det at man må betale før man har mottat varen? Altså betale når man bestiller?

  1. Tror du må betale når du bestiller 🙂

 31. Dwightinha

  Synes ikke du kan sammenstille MyWardrobe med LuisaViaroma som alltid har har vært en rendyrket luksusforretning. My Wardrobe har utviklet seg i den retningen kun de siste årene, men er fortsatt en god miks av en helt annen kategori designere. Luisa Viaroma er ikke bare en nettbutikk, men baserer seg på sin eksklusive fysiske butikk i Firenze.
  Skjønner det ikke var en netthandels bibel du utgir her, for ellers er det jo sant og si langt mer spennende nettbutikker enn de du nevner. Om man virkelig er glad i mote vel og merke.

 32. Zalando er jo bra synes jeg 🙂 30 dagers åpent kjøp og fri frakt 🙂

 33. for et urolig bra innlegg! 🙂

  1. så koselig at du likte det 🙂

 34. Jeg lurer på hvor du bestiller dine kjoler av Sherri Hill, de er så stilig.

 35. En av de beste butikkene jeg vet om er freepeople.com. Den kan virke litt for boho med første øyekast men her er det mange skatter å finne!!:) Eneste dumme er at de er lokalisert i USA så frakt koster $35 om varen(e) koster mindre enn $150, også kommer jo eventuell toll i tillegg. Leveringstiden er ca 7 virkedager 🙂

 36. http://WWW.HANDLEGATEN.NO selvfølgelig!! 😉 Her finner du butikker rundt om i Norge som selger varene i butikken sin på nett, gjennom http://www.handlegaten.no. En viktig nettbutikk å støtte også, så ikke vi mister alle de gode butikkene i Norge tilslutt, fordi disse andre store nettbutikkene tar over. Vi kan jo ikke risikere denne setningen til barna våre: «Før i tiden, fikk vi kjenne, føle, og prøve klærne på før vi kjøpte dem» 😉 haha!

 37. Hei Caroline! Synes du har flott blogg, og er dyktig å gjøre det «spennende» for oss som følger deg.
  Selv driver jeg butikk i en av Norges mange små byer, og synes det er litt synd at man oppfordrer så sterkt til å handle fra store utenlandske nettsteder, og glemmer/utelukker norske og lokale bedrifter. Jeg har selvsagt full forståelse for at alle ikke finner det utvalget de ønsker der de bor, og dermed handler på nett. Men skulle ønske at flere var mere bevisst på hva de velger, og konsekvensen av dette. Det betyr mye i et lokalsamfunn at folk støtter butikkene der, og at det på den måten skapes lokale verdier og arbeidsplasser. Nettsteder som Zalando gir ingenting tilbake til den norske økonomien, men gjør gigantiske utenlandske selskaper enda rikere. Vil vi det…?
  Hva tenker du om dette?

 38. Hei Caroline! Jeg har lenge sett etter et moschinobelte, men jeg finner det ingen plass. Har du noen tips til hvor jeg kan få tak i dette? 🙂 Takk for mye inspirasjon og hverdagsglede som du sprer med bloggen din! Klem

 39. Hei! Jeg holder på å legge inn en bestilling på boozt.com, men det står at det kommer frakt på 99,00.- i tillegg. Ser du har skrevet at de har gratis frak, er det noe jeg har gjort feil da?
  Klem Ida 🙂

  1. Så rart, jeg får opp gratis frakt når jeg legger det i handlekurven :/ Hvor mye har du handlet for da? Kanskje du må over en viss grense.

   1. Jeg handlet for rett over 400 kr, så i ettertid at du må over 500kr for å få fri frakt 🙂

 40. Woow! det er nogle utrolig flotte ting de har på My-Wardrobe!!! er forelsket i hver enkelt kjole, de har… :O

  Tak, for linket 😀

 41. Nevernaked.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *