chunky, sukkerfrie sjokoladekjeks

DSC08807

Jeg testet ut denne oppskriften allerede i går og alle cookiesene forsvant på 1-2-3, så dette må jeg bare dele med dere. Denne oppskriften er ikke lavkarbo, men karbohydratene som benyttes har såpass lav GI at det er vesentlig sunnere enn å bake med vanlig hvetemel, i tillegg er de sukkerfrie. Å bake litt deigete og gode cookies uten karbohydrater er umulig i min bok, jeg har eksperimentert én gang for mye på denne fronten. Enten blir de mislykket eller så blir de svampete, og ingen av delene er å foretrekke, så da er alternativet å spise vanlige cookies – som du selvfølgelig kan gjøre med beste samvittighet en gang i blant, men om du føler for å spise cookies litt oftere enn en gang i blant, er dette alternativet helt amazing! De er som sagt sukkerfrie og smaker nesten enda bedre enn noen cookies jeg har laget ever – kan nesten sidestilles med cafécookies, men bare nesten. Jeg fant oppskriften på denne bloggen, og har nesten fulgt den til punkt og prikke, men har gjort noen små endringer. 

___________________________________________________________________________________________________________

ca. 10 cookies 

♥ 170 gram kidneybønner uten vann ♥ 40 gram havregryn ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 35 gram sukrin + ♥ 2 ss. sukrin gold ♥ 20 gram regia bakekakao ♥ 1/2 ts. kanel ♥ litt salt ♥ 10 gram peanøttmel ♥ 5 gram smeltet smør ♥ 1/2 dl vann ♥ 1/2 atkins chocolate peanut butter bar 

cookies.jpg

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Hiv alle ingrediensene i en miksmaster, den jeg bruker er fra kitchen aid og laget deilig deig av alt på bare noen sekunder – du må smake på deigen! Den er nesten bedre enn sluttresultatet. Dersom du ikke har sukrin+ , kan du bruke vanlig sukrin, men sukrin+ tar bort mye av denne kalde smaken som mange klager på at sukrin har, så det er verdt å skaffe seg sukrin+ før du lager disse. Jeg toppet i tillegg alle cookiesene med biter av atkinsbaren chocolate peanut butter bar, og det ble så godt. Etter at du har laget deig av ingrediensene, kladder du til ønsket størrelse på et bakebrett med bakepapir. Jeg klarte ikke å rulle til kuler fordi deigen var såpass løs og klissete, men jeg brukte en spiseskje til å forme fine kjeks. Deretter toppet jeg med sjokoladebiter og stekte dem i forvarmet ovn, dvs. 180 grader i ca. 10 minutter. De fikk hvile i noen minutter etter steketiden før vi slukte alle sammen. NAM! 

DSC08787

lager du 10 stykk, inneholder 1 kjeks ca. 45 kcal. / 5 g. karbohydrater / 3 g. protein / 1.5 g. fett 

DSC08801

– håper det smaker – 

40 kommentarer

 1. Kan man droppe peanøttmel?
  Kjeksene ser veldig gode ut!

  Går selvbruningen i ansiktet bort med en gang viss man renser huden morgen og kveld? kan man bruke selvbruning med litt uren hud?

 2. Nam!! Skal prøves! Hvor er de lekre eggeglassene fra? 🙂

  1. TM Design 🙂

 3. Kan du lage et innlegg med hva du alltid har i kjøkkenskapet? (Av bakevarer og varer du alltid har for hånd?) 🙂
  Elsker bloggen din, har fulgt den i mange år!

 4. I have to try it 🙂

 5. Kimberly

  I’m sure you started with supplement early like many other moms, so when did you realize that you didn’t had enough breast milk for Nelia? Do you breastfeed at all anymore?

  1. No, I breastfeed a 100% 🙂

  2. Why are you so sure, Kimberly, and how is it any of your business wether she breastfeeds her child or not?

   1. I’m not sure but since she writes in english there’s a slight chance that she’s from America. In America it’s not that normal to breastfeed a 100% as long as we do in Norway 🙂

   2. Sunniva

    Yeah, I know, I guess that is partly because of other maternityeave policies. As far as I know, we have one of the «best» (understood in terms of possibilities to breastfeed and time to bond with the baby, not in normative terms) policies in the world when i comes to maternityleave.

 6. Hei Caroline! Jeg liker bloggen din veldig godt! 😀

  Du? Kunne du ha lagt ut en inspirasjonspost om husarbeid?

  Du skriver inspirerende om matlaging og trening. Jeg kunne trengt litt inspirasjon på husarbeidfronten.

  Ha en fin dag i solskinnet. 🙂

 7. Har du gått på fotokurs eller har du bare lært alt av deg selv?
  Synes du tar så mange flotte bilder. Håper du og familien har hatt en fin påske. Må si jeg synes Nelia er utrolig nydelig

  1. Har lært det selv 🙂 Nelia er den vakreste <3

 8. Hei 🙂
  Jeg har ofte lyst til å prøve meg på oppskriftene du legger ut, men mangler alltid det meste! hvilken basis varer har du «alltid» på kjøkkenet (mel osv.)? 😀 Jeg må spise helt glutenfritt så boken og oppskriftene dine er kjempe innspirerende! 🙂

 9. Dette så dødsgodt ut, må prøves! Men jeg lurte på om du kunne ha litt flere innlegg med sånn type oppskrift, altså litt snacks eller lunsjer. Hadde vært gøy å fått noen oppskrifter som er litt enkle, som kanskje de fleste allerede har på kjøkkenet!
  Disse kjeksene må jeg bare få prøvd en dag, det er jo masse ingredienser som jeg ikke har da, men det gjør ikke noe!
  klem:*

 10. Nam, disse ser farlige ut!
  Her er en oppskrift jeg bruker heeele tiden, den er så god! Den er ikke lavkarbo, men litt sunnere enn vanlig cookies. 🙂
  https://www.101cookbooks.com/archives/nikkis-healthy-cookies-recipe.html

 11. Jøss, kidneybønner i cookies – det må jeg prøve. Er generelt skeptisk til slikt, men det funker nok bra 🙂

 12. God sidste påskedag.

  Virkeligt spændende såkager.
  Lyder fint med bønner i, det har jeg aldrig prøvet, men forsøges skal det helt sikkert.

  meget smukt foto du har taget af dine småkager:-)

  Hygge fra Danmark
  Mary-Liz

 13. May-Elisabeth

  De ser så gode ut!
  Ser utrolig opp deg, og elsker all maten du lager og legger ut. Har nettopp fått diabetes, og masse av det du lager passer veldig bra for meg! 🙂 Men du kunne ikke satte sammen en rett som er uten sukker, melk/melkeprodukter, mye fruktsukker og karbohydrater? Du får jo til alt annet! 🙂

  1. Hva er poenget med å lage en rett uten sukker men med mye fruktsukker og karbohydrater når du har diabetes? Kroppen din blåser i om karbohydratene dine kommer fra hvit sukker, mel, grove meltyper eller frukt(fruktose). Alle disse glukose/karbohydrattypene behandles likt av kroppen og øker blodsukkret dit, bare at de forskjellige karbohydrattypene bruker forskjellig tid på å øke blodsukkeret.

   Ville anbefalt deg å be legen din og veiledning innen diabetes-kost, eller be han henvise deg til diabetes-sykepleier eller ernæringsfysiolog. De vil kunne forklare deg mer om hva karbohydrater gjør med kroppen til en som har diabetes, og hva de bør spise. Samt opskrifter osv. Lykke til! 🙂

   1. Tror hun mener UTEN mye frutsukker og karbo;) Og fiber brytes ike ned til monolog diasakkarider, så det er karbo du kan spise med god samvittighet ved diabetes.

 14. Hei:)

  Ser du har utrolig fine eggeglass, kan jeg spørre hvor de er Kjøot?:)

  1. De er fra TM Design 🙂

 15. Nammm, de så superdigge ut! 🙂 Må testes!

 16. Charlotte

  Det er vel noen andre enn deg som bør krediteres for denne oppskriften, eller?

 17. Charlotte

  …………
  Så ble jeg en av dem jeg lovte at jeg aldri skulle bli – en som ikke leste det som sto i teksten.

 18. Jennifer

  These look so yummy! What is Sukrin and Sukrin Gold? Also, my son is allergic to peanuts, can I omit peanuts and still have a delicious cookie?

  1. Erythritol 🙂 I haven’t tried without peanuts but I think it would cause some problems if you skip them :/

 19. Det så herlig godt ut! Flott at du regnet ut kaloriene, veldig greit å
  vite

 20. Steike ta! Dette så lekkert ut. Har brukt bønner før i kaker, blant annet i FitnessNora´s Fudge Brownie, og det ble suksess. Nå gleder jeg meg til å prøve denne! 🙂 Takk!

 21. Hei. Disse så fantastisk gode ut. Kan du fortelle meg forskjellen på stevia og sukrin? Jeg har stevia og kan bruke det?
  Mvh Lene 🙂

  1. Sukrin (Erythritol) er et sukkeralkohol som har ca 70% av søtsmaken til sukker, mens stevia er et glykosid fra en plante kalt Stevia Rebaudiane Bertoni. JEg går ut i fra at det er steviosid du har, og ikke tørket stevia. Førsnevnte er 300 – 400 ganger søtere enn sukker, så du må bruke mye mindre mengder. Men jeg er litt usikker på om det går, da massen til sukrin er en del av selve konsistensen i kjeksene.

 22. Hei 🙂 Disse så veldig gode ut. Tror du det fungerer med mandelmel istedet for peanøttmel?

  1. det vet jeg ikke, dessverre :/

 23. Oi, disse så VELDIG gode ut!:):) Kan man erstatte peanøttmel med mandelmel eller noe annet nøttemel, tror du?

  1. Jeg vet ikke, dessverre :/ Det skulle vel gå greit med mandelmel 🙂

 24. Cathrine

  De så utrolig gode ut!! Sikle* Lillesøsteren min har også laget en sunn versjon av sjokoladecookies som du bør prøve – helt fantastiske :)) Oppskriften hennes finner du her: https://www.greenattraction.net/life-changing-vegan-chocolate-chip-and-hazelnut-cookies/

  1. tusen takk for tips 😀 spennende!

 25. Herregud for ei dame du er! Har fulgt deg siden jeg fikk høre om graviditeten med Nelia og kan innrømme at jeg møtte bloggen med fordommer. Tenkte at dette mest sansynelig var enda en blogg fylt av halvnakne selfies og dagens super-treningsøkt med mange bilder av bakenden spesielt, men jeg blir flau av å tenke på det nå. Dette er en blogg helt for seg selv. Du legger ut rikelig med innlegg, varierer innholdet og herregud så inspirerende du skriver. Bildene er også godt utførte, men de har ikke så mye å si for min del.
  Du er jo rett og slett ett vidunderlig menneske! Har ikke sett maken til mor, og for ei kone i tillegg! Familien din er den heldigste i verden, rett og slett! Ønsker deg masse lykke til videre med alt, og fortsett å blogge! Vær så snill! Og gi den vakre datteren din en klem fra meg! Hun er virkelig det nydeligste i hele verden!

  1. Tusen takk for superhyggelig kommentar, nå ble jeg glad 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *