appelsinsild på frokostbordet i påsken

DSC08414

Da vi kom hjem fra Farris bad i går, startet vi å lage appelsinsild, og det ble så godt! Silden skal gjerne ligge noen timer i lake, så start i god tid før eventuel servering, eller dagen før. Dette er perfekt på frokost- eller lunsjbordet nå i påsken, så det er bare å hive seg rundt i butikken i morgen og handle inn det du trenger. Spesielt godt smaker det til hjemmelagde scones – nam!


til 2 trenger du 

♥ 4 sildefilet, krydret ♥ 4 dl.  vann ♥ 3,5 dl.  sukker (vi brukte halvparten sukrin og vanlig farin) ♥ 2 dl. eplecidereddik ♥ 1appelsin ♥ 3 ss. mandler 

1

Smak på sildefiletene og legg dem i melk eller vann et par timer dersom de er for salte. Vi følte ikke at dette var nødvendig, men skylte filetene i litt kaldt vann i vasken og tørket av dem i stedet. Etter dette koker du opp vann og sukker. Dette skal avkjøles før du tilsetter eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken, her skal de i utgangspunktet ligge over natten, men vi lot dem ligge i rundt 3 timer, og dette var mer enn bra nok. Jeg sparte nemlig et par sildefileter til i dag for å sjekke om det var noen forskjell om de lå over natten, og dette var minimalt, så 3 timer holder. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter, skrell appelsinen og del den i biter. Grovhakk mandlene og rist dem i tørr panne.   

DSC08266

saus til 2 

♥ 1 appelsin ♥ 1 lime ♥ 1 dl.  majones ♥ 1 dl. rømme

2

Riv skallet av appelsinen og press saften av både den og av lime. Bland sammen majones og rømme, og rør inn saften av appelsinen og lime. Smak til med appelsinskall og bruk eventuelt mer appelsin- og limesaft om du føler at det er nødvendig. Tilsett sild, appelsinbiter og mandler til blandingen og rør godt. Ha det over på et glass med lokk og oppbevar i kjøleskap. Kan fint spises med en gang. Vi hadde som sagt scones til, og oppskriften på det finner du  her.

appelsinsild

 god påske 

DSC08408

– håper det smaker – 

29 kommentarer

 1. Ååh vad smaskigt!! 🙂

  1. Ja, kjempegodt 🙂

 2. Reklame reklame reklame..scroller fort gjennom disse desverre.

  1. Tror du det smaker dårligere bare fordi det er reklame? Det er viktig for meg og godfisk.no å oppfordre og oppmuntre folk til å spise mer fisk. Dette kan faktisk ha en stor påvirkning på folkehelsen. Synd at du bare velger å scrolle forbi av prinsipp, du går glipp av noe godt.

  2. Så latterlig gjort, er jo bare en oppskrift og det ser jo svært godt ut også 🙂 Viktig å spre budskapet om gode fiskeoppskrifter, altfor mange som spiser for lite fisk.

   1. Var vel bare det at det har vært litt mange reklame innlegg å lenker den siste tiden,ikke så mye hva det var reklame for i dette innlegget.
    Skjønner at det er en del av din inntekt og at det er slik en blogg fungerer,liker bloggen din og er fast leser,men vi som forbrukere blir bombardert av reklame over alt ellers.
    Så lenge du reklamere for et produkt fordi det er bra i ny å ne og ikke bare fordi du får betalt så ok,men jeg scroller oftere gjennom på slike og det blir jo isåfall mitt tap 😉

    Fortsatt god påske!

  3. Haha jesus for en barnslig kommentar.. Om du scroller igjennom er jo det din sak, ikke noe Caroline trenger ta høyde for:P
   Jeg liker at du lager oppskriftene fra Godfisk – er ofte innom å leter selv 😀 Synes iblandt smakene kan bli litt kjedelige – kanskje du etter hvert kan legge til litt eget preg på rettene (krydder etc som passer godt til?) 😀
   Håper dere får ei fin påskehelg hele gjengen:-)

 3. Mmmm.. Dette så utrolig godt ut 🙂 Må prøves i løpet av helgen.

 4. Yummy 🙂

 5. Kathrine

  Ååh… dette må prøves, men rekker ikke før over påsken :/

 6. Nam! Fisk eg jo så godt og sunt, så dette skal jeg prøve 🙂 Reklame eller ikke, så smaker det nok helt sikkert godt. Det er rart alt enkelte folk gidder å henge seg opp i..

 7. Hei 🙂

  Ååå det så godt ut! Vi pleier å ha tomat og sitron sild til jul – og det er jo så godt!

  Jeg har et spørsmål til deg – har ingen ting med dette inlegget å gjøre.. Jeg skal i bryllup i sommer og har tittet litt på onlineformals.com – så utrolig mange fine kjoler! Jeg vet at du har bestilt noen kjoler derfra.. Hvordan er kjolene på størrelsen? Hva bruker du i str i kjolene derfra? Og hva bruker du i Norge?
  Selv er jeg 1,70 m høy, bruker 34C i amerikansk bh-str, 75b i Norge.. S i klær..
  Hva tror du jeg må ha?

  Håper du vil hjelpe meg 🙂

  Ha en fortsatt fin påske! 🙂

  1. Det kommer helt an på merket :/ Men sånn generelt ville jeg gått for US 2.

 8. Hvor lenge skal du ha permisjon?:-)

  1. Åh, heldig. Fødte fem dager etter deg og min går ut 11 juli. Ikke klar for det overhode:-p

 9. Tusen takk for nydelig oppskrift som må prøves Caroline. Jeg leser bloggen din ofte. Setter stor pris på bloggen din og liker spesielt godt at du fokuserer mye på fisk i oppskriftene du publiserer

  1. Takk, så hyggelig å høre 🙂

 10. Du inspirerer meg utrolig mye! Bloggen din er helt utrolig og et lyspunkt på dagen! Klem

 11. Rømme og majones er vel ikke akkurat bra for kolesterolet…? Sild er heller ikke noen favoritt. Hvor ble det av påskelammet?

  1. Det er jo litt unyansert og påstå/spørre om. Du spiser jo mye mer enn bare rømme og majones, og det er hele kosten som bestemmer hva kolesterolet ditt blir, ikke bare to av matvarene. Majones består jo også av mest umettet og flerumettet fett, som senker kolesterolet. Og silden er jo også mye omega-3 som er bra for triglyserider. Melkefettet som er i rømme er også omvendt assosiert med hjerte- og karsykdommer. Så det ville jeg nok ikke bekymret meg for.

   Sild i påsken er tradisjon, på samme måte som lam 🙂

 12. jannicke

  Du. jeg beudrer din treningsglede. Selv sliter jeg med den. Jeg er ikk en av de som blir bare sååå glade i å trene. Jeg har veit 130 kilo. Veier no 83kg.
  Men samtidig, det er forstsatt mye kropp å flytte på, det er mange kg kropp som ikke er der lengre, men det som fortsatt er der er blirr destodvaskere.
  Min 8 åring suer at mammas hengerumpe er så fin, og siden pappa liker hengepuppene dine så er de vel ålreit?? Jo da for all del,jeg er gdt gift,hr vert det siden det herrens år nittennittitre………..kan du telle så langt bak lissom.

  Men det å trene er noe jeg gjorde skipper-taks-vis. Ingen blir 130 kilo på 168 cm bare sånn der…… vips……jeg vert ikke jva som skjedde. Ja Halllo…..
  Klartdu vet.Formye inn for lite ut,simpel as hell………………
  Jg tok en gastric bypassoperasjon, hvilket js vert en suksess. Trofdde jeg. Gii ned til 72 tilbukplsdtikk., og så vipos opp igjrn.

  Nå har rompe. ræv mage, pupper,Lårdom er nlitt større der ….

  Du skryter av en tiiiiime på tredemø.

  Jer gjr gjort tadde

 13. Elsker sild, til jul, påske ja anytime
  og gode/enkle oppskrifter er gull verdt 😉

  Ha en fortsatt God Påske 😉

  Vibbedille;)

  1. Helt enig 🙂

   Ha en fortsatt god påske du også.

 14. Takk for et bra tips! Ha en fortsatt fin påske! 🙂

 15. Takk for tips, dette skal bli prøvd etter påske! Kor lenge sånn omtrent vil dette holde seg i kjøleskap? Eit par veker eller mindre?

  1. Holder en uke ca 🙂

 16. Viktoria

  De muffins/sconesene, ligger det ute en oppskrift på disse? De så gode ut 😀

 17. Takk for sunne, gode oppskrifter, delikat presentert!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *