oppskrift-onsdag: nøttestek

nøttestek samle

Ettersom søster er på besøk og hun er vegetarianer, stod det nøttestek på menyen i går. Det var utrolig godt! Lars-Kristian kunne fint spist en slik stek alene tror jeg, for det gikk ned på høykant, så dette skal vi lage mer av! Som tilbehør hadde vi agurkruller med fetaostfyll, også en vinner hos alle tre – lag gjerne masse av dette! Du kan fint doble oppskriften på agurkruller, særlig om dere er flere enn to. Håper dere tester ut denne og at dere vil dele hva dere synes 🙂 Vi serverte bladspinat med cehrrytomater og presset sitron over ved siden av, men du kan fint lage en valgfri salat som tilbehør. Nøttesteken er såpass saftig i seg selv og agurkrullene gir også mye fuktighet, så saus eller annet tilbehør er ikke nødvendig.


nøttestek med tilbehør til 3 

♥ 1 løk ♥ 300 g assortert sopp ♥ smør til steking ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 200 g cashewnøtter ♥ 200 g paranøtter ♥ 125 g revet cheddar ♥ 25 g revet parmesan ♥ 1 egg ♥ 2 ss. klippet gressløk ♥ 80 g ferske brødsmuler – vi brukte ingers lavkarbobrød 

1DSC06275

slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Skjær løk i terninger, finhakk sopp og hvitløk. Smelt smør i en stekepanne og stek dette til det er mykt, la det avkjøle. Finhakk nøttene i en kjøkkenmaskin. Rør sammen avkjølt soppblanding, hakkede nøtter, cheddar, revet parmesan, egg, gressløk og brødsmuler i en bolle. Bland godt og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i en smurt brødform (jeg bruker godt med smør) og trykk deigen godt sammen. Det er viktig at du gjør dette, slik at den ikke smuldrer seg opp når du skal skjære i den etter steketiden. Stek den deretter i ca. 60 minutter, og la den hvile i 5 minutter.

2

agurkruller 

♥  1 agurk ♥ 80 g fetaost ♥ 2 ss gresk yoghurt ♥ 3 ss hakket soltørket tomat ♥ 3 ss hakkede oliven ♥ 1 ss sitronsaft ♥ oregano ♥ salt og pepper

DSC06316

slik gjør du agurkruller 

Bruk en ostehøvel og høvle skiver på langs av agurken. Smuldre fetaosten i en bolle og rør inn de øvrige ingrediensene. Bruk en skje og legg litt fyll på enden av en agurkskive og rull den sammen, feste til slutt med en tapas-pinne.

DSC06368

– håper det smaker – 

103 kommentarer

  1. Oj, fikk helt vann i munnen jeg nå. Denne skal jeg tipse mamma om (går på lavkarbo) til neste klubb møte 🙂

  2. Dette så veldig godt ut. Er vegetarianer selv, og har savnet retter jeg også kan spise på oppskrift onsdag. Bra tilbehør også=)

  3. Ååå det så kjempegodt ut, bare elsker nøttestek<3 Så gøy at du legger ut vegetarretter:)))

  4. Hei!

    Kan man spise egg når man er vegetarianer?
    Dette så veldig god ut forresten, skal prøves!

    1. hun spiser egg og fisk 🙂

      1. Må bare si det: Om hun spiser fisk er hun IKKE vegetarianer.. De som spiser fisk heter pescetarianere.

        Hadde blitt veldig glad om du sa ifra til søsteren din at hun ikke bør kalle seg vegetarianer. Det forårsaker nemlig store problemer for de som ER vegetarianere. Det er så mange ganger jeg har blitt spurt om jeg spiser fisk, eller blitt feilaktig servert dette, nettopp fordi pescetarianere ofte kaller seg vegetarianere.

        Hadde blitt svært takknemlig om du ba henne (og andre) som spiser fisk slutte å kalle seg vegetarianere.

        Hilsen tidligere vegetarianer, som nå er veganer :)!

      2. Naimah

        Er ikke det viktigste her at det faktisk ble postet en middagsrett uten kjøtt. Hvor fint er ikke det?

        Om man velger å kalle seg vegetarianer selv om man spise fisk er vel opp til hver enkelt (som flere har nevnt heter det pescetarianer). Er selv veganer og synes ikke det er så mye styr i forhold til hva andre tror og mener (bortsett fra at mange plutselig blir ekspert på proteininntak da ;)). Det handler vel mer om hvordan man møter de som stiller spørsmål. Tror man oppnår lite ved å fortelle andre hvorvidt de er «bra nok» vegetarianer/veganer.

        Håper at søsteren til fotballfrue ikke ble skremt av alle bedreviterne og kanskje tar en ny gjesteopptreden med en annen vegetarrett ved en senere anledning.

      3. Lollol

        «Det forårsaker nemlig store problemer for de som ER vegetarianere»
        Lol, jeg er vegetarianer på femte året nå, og har enda ikke opplevd dette store problemet. Er det stress for deg å bli spurt om du spiser fisk? Tøft liv!

    2. Mia, det er når man er Veganer, at man ikke spiser noen form for animalske produkter! 🙂

      1. Pesce vegetarianer heter det når man spiser fisk. Vegetarianere spiser ikke kjøtt fra noe dyr, men melk og egg. 🙂

      2. Og når man spiser fisk er man pescetarianer 😉

    3. Catherina

      Hvis man er lakto-ovo vegetarianer spiser man egg- og meieriprodukter 🙂

  5. Nå vet jeg hva jeg skal ha til middag i morgen! Dette så vanvittig godt ut. Jeg er ikke vegetarianer, men slike spennende oppskrifter håper jeg å se mer til i fremtiden! 🙂 Hadde aldri tenkt på å lage nøttestek.

    Leser bloggen din hver dag, og du gjør en fantastisk jobb!
    Ha en super duper dag!

  6. Kristine

    JIPPI FOR VEGETAROPPSKRIFT!
    Sånt blir jeg så glad for <3 Takk takk takk, jeg gleder meg som en unge til å prøve dette!
    Det ser superdigg ut
    Hurra!! 😀

  7. Dette så supergodt ut alt sammen! Nam! Takk for oppskriften, skal prøve når jeg har tid.

    Det er noen ting jeg lurer på ang LCHF-kosthold:
    Hva tror dere om noen leger rapporterer om økende forekomst av hjerte- og karsykdom hos yngre mennesker som sverger til LCHF?
    Og har dere noen tanker om LCHF og bærekraft i et globalt perspektiv?

    Det var jo ikke småtteri å ønske seg på en onsdags morgen, men håper en av dere har tid til å svare allikevel.

    En annen ting: Gratulerer med overstått dåp, nydelig kakebord og et helt vidunderlig bilde av nelia og oldefar!

    Ha en fin dag! 😉

    1. Hva tror dere om noen leger rapporterer om økende forekomst av hjerte- og karsykdom hos yngre mennesker som sverger til LCHF?

      Dette er ikke noe leger kan «rapportere» om. For å kunne komme med en slik påstand må man gjennomføre kontrollerte studier, noe det ikke har blitt gjort. Om du sikter til de oppslagene som var i vinter, så var det snakk om en økning i forekomst av hjerte- og karsykdom hos de under 45, i perioden 2000 – 2010. Lavkarbo kom for fullt i 2009. Det går heller ikke an å trekke kausale sammenhenger basert på den type statistikk. F.eks har det i samme periode vært økt bruk av anabole steroider hos yngre, noe som også kan øke risiko for hjerte- og karsykdom, antall overvektige har også økt.

      Og har dere noen tanker om LCHF og bærekraft i et globalt perspektiv?

      Det har jeg ikke satt meg inn i, så det vil jeg ikke mene noe om.

      1. Heisann! Kjekt du viser en vegetaroppskrift :). Ser at du svarer her at du ikke har satt deg inn i problematikken angående LCHF og bærekraft. Er ikke det noe du synes kunne være en idé å gjøre ettersom du promoterer et slikt kosthold, samt har stor innflytelse på svært mange mennesker? Vil ikke et kosthold som LCHF øke inntaket av kjøtt, ettersom man erstatter karbohydratene? Forstår at man tilføyer mer grønnsaker, men virker som kjøttinntaket uansett blir høyere enn et ordinært kosthold etter hva som fremgår av dine oppskrifter. Regner med du vet hvordan høyt forbruk av kjøtt virker inn på det globale miljøet. Håper du tar deg tid til å svare 🙂

      2. Kjøttinntaket trenger ikke bli noe høyere. Vi har hvert fall ikke økt det 🙂

      3. En kommentar til dette med LCHF og bærekraft i et globalt perspektiv. Det er helt opplagt at et LCHF-kosthold ikke er bærekraftig i et globalt perspektiv, dette er noe alle som sverger til et slikt kosthold burde sette seg inn i og relativt enkelt å finne informasjon om på nett. Det er forholdsvis uproblematisk om noen få velger det, men det er i alle fall ikke et kosthold det bør reklameres for av miljøhensyn eller av hensyn til de fleste mennesker i verden som ikke kan velge hva de skal spise.

        Det er også flere ting: Bl.a. sverges det til rene kjøttprodukter (som selvfølgelig er sunt), men noen må spise alt det andre på dyret også. Og det går normalt i pølser, i innmatsprodukter osv som man gjerne ikke spiser på LCHF. Alternativet er å dumpe denne maten. I tillegg brukes det enormt mye mer ressurser på å produsere kjøtt enn kornvarer og bønner/linser, bl.a. forbrukes det svært mye mer vann også i områder der drikkevann er mangelvare. Dette kan man enkelt lese masse om på nett. En tredje ting er at det er positivt å spise mat som kan dyrkes/produseres lokalt og i Norge er bl.a. rotgrønnsaker noe av det beste og mest energieffektive man kan dyrke. Det er også veldig sunt, men inneholder for mye karbohydrater til at det brukes mye av i lavkarbodietter.

        Når det er sagt så er det selvfølgelig forskjell på om man bare spiser kjøtt og rene proteiner eller ellers har et fornuftig kosthold med mye grønnsaker, som det ser ut til at dere har. I tillegg er det jo viktig at man ikke kaster mye mat som du vel også har fokusert på at dere ikke gjør. Men at du kan bruke bloggen til å «reklamere» for dette kostholdet og likevel ikke ville mene noe om de globale implikasjonene av et slikt valg (gitt at det f.eks. ble svært populært i den vestlige verden), vitner først og fremst om at du ønsker å stenge dette fokuset ute. Alle mennesker har ansvar for de valgene de tar og for hvordan dette påvirker andre og verden rundt seg.

        Hurra for et variert kosthold og spis gjerne sunn og vegetarisk mat flere ganger i uka (selv uten å være vegatarianer)!

      4. Problemet her er at du snevrer inn hva LCHF er. Det er mange måter å spise LCHF på som kan gjøre det mer miljøvennlig, blant annet er det ikke noe krav at man bare spiser grønnsaker som vokser over jorden. Man kan også spise vegeterianske og ha et LCHF-kosthold.

      5. Altså, er den norske livsstilen og det norske kostholdet generelt bærekraftig i et globalt perspektiv? Neppe..

      6. Men å spise kjøtt/fisk sju dager i uka er vel ikke særlig bærekraftig…?

      7. Nå refererer jeg jo først og fremst til det kostholdet du presenterer på bloggen, og du har jo selv sagt at dere spiser kjøtt eller fisk (tilnærmet) hver dag. Jeg vil anta at det er relativt få som gjennomfører et vegetarisk LCHF-kosthold (uten at jeg har sjekket dette). Jeg skjønner at det er mange måter å gjøre dette på, men du svarer jo heller ikke på det jeg skriver om, bl.a. dette at kjøttproduksjon er langt mer ressurskrevende enn å produsere kornvarer/bønner osv. Å vise til at det finnes andre måter å gjøre det på enn det du gjør er vel først og fremst å si at ditt eget kosthold nettopp ikke er miljømessig optimalt.

        Du sier selv at dere ikke har økt kjøttforbruket etter at dere la om til LCHF, men ut fra det bloggen din viser hadde dere i så fall et ganske høyt kjøtt- og fiskeforbruk fra før. Jeg prøver ikke å si at dere gjør dette på en dårlig måte, men at du som en så offentlig person likevel bør kunne reflektere over disse sidene ved et kosthold du presenterer så vidt på bloggen din.

        Dere spiser kanskje ikke først og fremst mest rødt kjøtt, men her er likevel en aktuell sak som du kan kikke på: http://www.nrk.no/verden/_-kutt-i-bolig_-biff-og-bil-1.11662667

  8. Nam nam det skal jeg jammen prøve ❤️

  9. Hei C!
    Du har alltid mye god mat på menyen. I går lagde jeg mat etter din kalkun-oppskrift med gulrøtter, rosenkål og saus. Nydelig altså! hva spiser dere ellers i uka? har du eller dere noen ganger lyst på skikkelig «søle-mat» ? da mener jeg f eks taco eller andre (muligens) usunne retter…

    1. vi har ofte tacosalat 🙂 eller, ikke ofte, men annen hver uke kanskje 🙂 pizza lager vi også ofte, og fondue 🙂 Det er ganske sølete mat 😉 men alt er jo relativt 🙂

  10. Wow, det så spennende ut!

  11. Nydelige bilder, gratulerer med lille Nelia og hennes dåp! Det siste bilde var så herlig, man kan helt tydelig se at den gamle og lille N er i slekt!

  12. Takk for veggis-middagstips! Jubler for det<3 Kan forøvrig tipse om at Meny og lignende butikker har begynt å ta inn utrolig proteinrike Quorn-produkter, hvis du vil lage noen av de andre rettene dine til søstra di, eller bare har litt dårlig tid. Alt er laget av soya, er utrolig proteinrikt (bra treningsmat med god samvittighet) Spesielt de posene med produkter som heter "bitar" og "fileter". Det er noen år siden jeg har spist kylling, men det smaker veldig likt og har veldig fin konsistens. Utrolig bra til blant annet wok.

    1. Quorn er laget av sopp, ikke soya. Spiser det mye selv:) Spesiellt quorn farse er veldig godt syns jeg.

  13. Ohh it looks so yummy! Just like everything else you always make hihii. 🙂

  14. Hvor har du kjøpt d fine hårbandene dine? 🙂

  15. Petrine

    Er det ikke litt hyggelig å skrive hvor du har hentet oppskriftene fra? Agurkrulloppskriften er identisk med oppskriften fra vegetarmat.org.

    1. Jeg linker alltid om jeg vet om kilden 🙂 Denne fikk jeg av Anette (hun pleier å lage dette), så det var jeg ikke klar over 🙂

  16. Å, det så godt ut!:) Er ikke så gode til å spise vegetarisk her i gården, skjønt det skal visst være bra å ha minst et par vegetariske middager per uke. Skal prøve å bli litt flinkere, dette var i hvertfall inspirerende! Takk for oppskrift til deg og søster!:)

  17. Jeanette

    man er ikke vegitarianer om man spiser egg og fisk 😉 er man veggis så spiser man ikke kjøtt eller andre ting fra animalske kilder 😉 Dette varierer sikkert fra vegitarianer til vegitarianer,men etter min mening er man ikke vegetarianer om man spiser både egg og fisk.

    1. For å rydde opp i begrepene. VEGANERE spiser ingenting fra den animalske verden. Ikke honning en gang. PESCE vegetarianere spiser fisk, men ikke kjøtt også egg og melk. VEGETARIANERE spiser ikke kjøtt fra noen dyr, MEN egg, melk og honning.

    2. Martine

      Det er feil, Jeanette 🙂 Hvis man er vegetarianer spiser man ikke kjøtt fra dyr. Det heter veganer om man ikke spiser noen form for animalske produkter 🙂

    3. Du kan være vegetarianer selv om du spiser egg og fisk, man da heter det pescetarianer.. Ellers er det vegetarianer, da spiser du ikke noe form for kjøtt, og veganer. Veganere er de med den mest ekstreme vegetar regime. De spiser ikke kjøtt, egg, osv alt som kommer fra dyr med andre ord.

      Det varierer veldig, og alle har sin mening om hva det innebærer å være vegitarianer.. Min lillesøster på 18 blir irritert når man referer til henne som vegitarianer eller veganer, hun er pescetarianer og tanta mi er veganer. Kjærsten min er vegetarianer. Det er store forskjeller, men du kan ikke gå rundt å si at de som spiser egg og fisk ikke er vegetarianere, for de er jo det på en måte, men det heter noe annet!

    4. joda, man kan spise animalske produkter og fremdeles kalle seg vegetarianer Jeanette. Lakto-ovo vegetarianere spiser egg og melkeprodukter. Veganere derimot spiser ingen animalske produkter. Ingen vegetarianere spiser fisk, det har du helt rett i! Da er man faktisk en pescetarianer. Et begrep ganske få kjenner til kan det se ut som.

      1. Dette er altså allment anerkjente definisjoner. Hvordan folk velger å spise er opp til den enkelte selvsagt:)

    5. Henriette

      Spiser man egg er man ovo-vegetarianer, og kaller seg som regel bare vegetarianer. Spiser man fisk derimot, er man men pesco-vegetarianer. Det er mye uenigheter om man faktisk er vegetarianer om man spiser fisk, men etter boka kan man kalle seg vegetarianer:)

    6. Gud så surmaget. Jo, folk som spiser egg og fisk er faktisk vegetarianere – de faller innenfor kategorien som kalles ‘demivegetarianere’.

      En beslutning om ikke å spise kjøtt (eller å redusere inntaket) er da av miljø- og dyrevermessige hensyn er jo helt strålende, og vitner om bevissthet uansett i hvilken form det forekomme. Det er helt utrolig at folk skal spre eder og galle om at man ikke er «nok» vegetarianer, fordi man spiser det ene eller det andre. Det er nå engang sånn at det finnes forskjellig grader av vegetarianisme, der veganere kun spiser plantebasert mat, mens f.eks lakto-ovo-vegetarianere spiser egg og meieriprodukter, men ikke kjøtt. Det skal vel ikke være nødvendig å stå skolerett for det valget man har tatt til enhver tid?

      1. HVEM BRYR SEG? Er mange som kaller seg vegeterianere som spiser fisk og egg. Slutt å pirke!

    7. Gud, får kramper av å se kommentaren din. VEGETARIANER, for fanden.

      Og btw;
      Vegetarianer = Spiser ikke dyr
      Veganer = Spiser ikke animalske produkter

      Man kan dele begrepet inn i pescovegetarianer (spiser fisk), lactovegetarianer (spiser melkeprodukter, men ikke egg) og lacto-ovovegetarianer (spiser melkeprodukter og egg).

    8. Pescetarianer = Spise ikke rødt kjøtt og fugl, men spiser fisk, egg, melk og annet som kommer fra dyr.

      Vegetarianer = Samlebegrep for lacto-ovo vegetarianere, ovo-vegetarianere og lacto-vegetarianere (lacto= melk, ovo=egg).. Som regel betegnelsen på en som ikke spiser kjøtt eller fisk, men spiser egg og melk.

      Veganer = Spiser verken kjøtt, fisk, egg, melk eller annet fra dyr (ikke honning, e-stoffer av animalsk opprinnelse eller gelatin), og bruker heller ikke skinn, lær, pels eller annet animalsk.

      Dette er de offisielle betegnelsene :)..

      Hilsen veganer.

    9. Tror du blander veganer og vegetarianer 😉 http://snl.no/vegetarianer – jeg stoler mer på SNL enn dine meninger, hvertfall 😉 Tror jeg skal begynne å bruke blunkesmily når jeg er bedrevitende, for da virker de som er uenige med meg litt ekle 😉 Det var lurt 😉

      1. Camilla

        Er dette i det hele tatt noe å henge seg opp i? Skjønner virkelig ikke at Caroline orker å ha kommentarfelt. Kakebordet er ikke på stell, treet et plantet feil, søsteren hennes er ikke vegetarianer. Kan hun i deres øyne i det hele tatt gjøre noe riktig? En del nett-troll her inne burde virkelig vurdere å gjøre noe mer fornuftig med livet sitt enn å poste tull i hytt og gevær.

      2. Anne O

        Enig!

      3. Håper du svarte på feil kommentar nå, for jeg har ikke hengt meg opp i det Caroline skreiv, jeg påpeker hvordan trådstarter her gir ord sin egen, personlige definisjon istedenfor anerkjente definisjoner.

      4. Camilla

        Marie, kommentaren var myntet på trådstarter Jeanette og de som kommenterer i samme spor som henne, ikke på deg. Jeg postet feil i farten 🙂

      5. Jeg er vegetarianer som spiser som Anette. Fisk å egg, men ingen annen kjøtt.
        Prøv å gå in på møter, selskaper med mere å si at du er pescetarianer å si hvis det er noen som skjønner det. Spesielt i utlandet!
        Alle får vel kalle seg hva dem vil!

  18. Hurra for vegetaroppskrift! Dette skal definitivt testes – så suuuupergodt ut 🙂

  19. Thanks for the recipe Caroline, Im vegetarian so Id love to try it soon, looks very delicious and healthy. The cucumber rolls are super cute! You are a creative cook!:) Happy Wed! xo

  20. Therese

    Nøttepudding er heeelt fantastisk! Vi lager det annenledes med mandler, valnøtter, cottage cheese, fiberhusk, egg, smør, buljong, allehånde, cheddar løk. Nydelig sammen med blomkål, brokkoli, raspede gulrøtter, brunsaus og tyttebærsylte. Alt bare hakkes og blandes før det stekes i ovnen ingen forhåndssteking.

  21. Ser utrolig godt ut, skal så bare få den ‘veganisert’. 🙂

  22. Ranveig

    Dette så godt, skal prøves. 🙂 Hvilken fetaosttype bruker du, og hvor får man tak i tapaspinner?

    1. du kan bare bruke tannpirkere, ellers får du tapaspinner på meny 🙂 vi bruker «fetaost» fra arla 🙂

      1. Mmmmm…. Fluor-smak er jo kjempegodt! 😉

      2. Haha 😀 Du får tannpirkere uten Floursmak 😉

  23. Älskar dina recept! Enkelt, fräscht och alltid så fantastiska bilder 🙂 ha en fin dag!

  24. Nøttestek er noe av det beste jeg vet om. Jeg er selv veganer og lager en versjon uten egg, men det er dødsgodt likevel 🙂 Spiser det ofte i jula og på spesielle anledninger.

  25. Angående fetaost och ägg, tänk gärna på detta: Det er godt kjent at selv individer av andre arter har sterke, kjærlighetsfulle og nære bånd til hverandre. En ku som får sin kalv revet vekk fra seg innen den første uken sammen, en praksis med kyr som produserer våre meieriprodukter, kan raute i flere dager av sorg og stress. I eggproduksjon får mødrene ikke være lenge sammen med sine nyfødte hannkyllinger, da disse kvernes ihjel levende eller blir gasset ihjel. Vi betaler for lidelse uansett om vi kjøper økologisk, frittgående, eller dyreprodukter med andre stempler. Fjærene har blitt plukket fra levende eller døde fugler. Fuglenes levetid har innebært unødvendig lidelse og det betaler vi gjennom våre valg i butikken.

    Svenska livsmedelverket, American dietic association og mange vitenskaplige studier viser at det ikke er noe problem å leve på en godt planlagt og variert vegansk diett, noe som innebærer en diett uten kjøtt, fisk, meieriprodukter, egg og andre dyreprodukter. Så når vi planlegger påskeinnkjøpene bør vi spørre oss selv: Hvordan skal vi feire en høytid som historisk sett står for fellesskap, liv, ikkevold og kjærlighet? Skal vi feire den ved å spise produkter av volde, lidelse, splittelse av familier og vennskapsrelasjoner og død? Eller skal vi feire den ved å kjøpe og konsumere dyrefrie produkter som respekterer dyr og ikke utsetter dem for unødvendig lidelse og død?

    1. Herregud…

  26. mm vad gott !

  27. Er dette noe dere diskuterer søstre i mellom? Tenker på at hun har tatt et bevisst valg om å ikke spise dyr mens du mener at vegetarianere ikke har et fullverdig kosthold?

    1. Nei, det er ikke noe vi diskuterer 🙂

  28. Synes det er så flott at du deler en slik oppskrift!

    Velger selv å ha en kjøttfri dag i uken av miljøhensyn, så takk for at du inpirerer med retter som ikke inngår kjøtt Denne skal prøves ut!:)

  29. Hei,
    Jeg har lest meg opp på LCHF og blitt overbevist om at dette er noe jeg også vil følge. Jeg har nå gjort det i litt tid, men sliter med hva jeg kan spise om morgnen. Her laget musli oppskriften din og eggeomelett som er helt nydelig. Men, det krever jo litt god tid. Har du andre forslag til frokost som ikke inneholder LCHF knekkebrød og musli? 🙂 🙂

    1. Cottage cheese med diverse er jo godt! Lage smoothie med kokosmelk, litt fløte, frosne bær og avocado som kan stå i kjøleskapet over natta?

      1. Tusen takk for tipset, det hadde jeg ikke tenkt på! Har prøvd med hjemmelaget jordbær syltetøy og det var ikke så verst :))

    2. Jeg spiser et brød som man kjøper på meny/helsekost som er en brødmix fra funksjonell mat, det inneholder kun 1g karbohydrat pr skive og metter veldig bra 😉 Kan anbefales hvis du trenger noe som er kjapt og greit. Baker det uten formen som følger med og oppbevarer det i kjøleskapet, holder seg lenge. Etter en tur i brødristeren er det enda bedre 😀

      1. Det skal jeg prøve – tusen takk 😀

  30. hipp hurra førr nøttesteik tell verden! woohoo 😀 <3

  31. vet du åssen det er å lage nøttesteken kvelden i forveien?skal snart ha dåp og det hadde vært litt hyggelig at en av gjestene som er vegeterianer får noe skikkelig godt også. det blir jo knapt med tid på morgenen på selveste dagen

    1. Det vet jeg ikke :/

      1. lj og fotballfrue, det går kjempefint å lage nøttestek dagen før. Gjerne et par dager i forveien også. Man kan enten servere den kald, varme opp hele steika i ovnen, eller min favoritt – skjær stek i skiver og stek i smør eller olje i stekepanna. Steika kan også fryses.

        Her er min oppskrift, som er nøttefri – og bytter du ut hvetemel med f.eks kikertmel blir den glutenfri også.

        http://baconlovergoesvegetarian.blogspot.no/2013/01/god-gammeldags-steik.html

      2. takk for tips, det skal jeg prøve neste gang 🙂

      3. tusen takk for svar:-)da får jeg nok prøve meg på den og håpe det blir bra

  32. Hei!
    Lurte på om du kunne kommet med noen oppskrifter til matpakket på skolen/jobb? Det blir nesten alltid kantina på meg, og det blir veldig dyrt i lengden og ikke det sunneste heller….

    klem

    1. Viktoria

      Ja, det hadde vært supert Caroline :))

    2. Ja, det hadde vært knall 🙂 Mektig lei knekkebrød med mager pålegg!

      Den steika så veldig god ut, skal prøve den ut selv.

      Jeg er nesten sjokkert over hvor mye folk henger seg opp i små detaljer. Dem har tydeligvis lite å gjøre på fritida (eventuelt på jobb.. haha)

      God helg til deg Caroline, stor klem <3

  33. Så kjempegodt ut! 😀 Snill du er som lager diettvennlig mat til henne!

  34. Marit E

    Hurra for vegetar!

  35. Hei. Hvor har du kjøpt Ingers rugbrød? Vet det blir solgt på Coop i Narvik, men har ikke funnet det her i Skien.

    1. De har det på Kiwi i Skien 🙂

      1. Tusen takk, der har jeg ikke sjekket. 🙂

  36. Looks so good! 🙂

  37. Supert med vegetaroppskrift! Hadde slakteriene hatt glassvegger ville alle vært vegetarianere. Og jeg er helt sikker på at de aller aller fleste med litt medfølelse for de stakkars dyrene ville ha blitt vegetarianere etter å ha sett dokumentaren «Earthlings»!

  38. Dette var akkurat det jeg trengte! Jeg har vært på jakt etter oppskrift og fremgangsmåte på nøttestek lenge. Nå skal jeg virkelig gå igang og lage denne retten. Tuusen takk! §:o)

  39. Jeg har vært lacto-ovo vegetarianer i mange år, men har de siste årene inkludert vilt og villfisk i mitt kosthold, så kaller meg selektiv vegetarianer hvis folk spør. Er vel fryktelig gærent det og! 🙂 Heldigvis forklarer jeg gjerne folk hva jeg ønsker og ikke ønsker å spise, og bryr meg katta om folk vet om de ulike forskjellene, min erfaring er at man må forklare det stort sett uansett hvilken type man velger å leve etter. Foreslår at dette engasjementet rundt definisjoner kanaliserer til noe produktivt folkens! Bare en tanke.. 😉
    Hyggelig av deg å lage vegetarisk hovedrett når søsteren din er på besøk. Flink er du! 🙂

  40. Ingvild

    Så kjekt at du legger ut vegetarretter! Det finnes så mange gode alternativer til kjøtt, og det er alltid inspirerende å lese oppskrifter andre har prøvd 😀 Ser kjempegodt ut!

  41. Applaus for kjøttfri middag!

    Visste du at å spise kjøtt sjeldnere er noe av det mest effektive du som individ kan gjøre for å kutte utslipp av CO2?
    At ett kilo storfekjøtt sørger for utslipp tilsvarende 25 kilo CO2? (Du slipper ut like mye ved å kjøre bil 126 kilometer, eller Oslo-Sandefjord.)

    Dersom alle norske husstander byttet ut én kjøttmiddag i uka med en vegetarmiddag, vil det bidra til at klimagassutslippene fra matproduksjon reduseres med 855.000 tonn i året.

  42. Yay! Så flott at du lager veggismat til søsteren din 🙂 Jeg er veganer selv og blir enormt glad når andre lager veganmat til meg <3 Det er jo så mye god mat man kan lage helt uten kjøtt.
    Hvor har du oppskriften fra? Så veldig god ut 🙂

  43. Hurra for vegetaroppskrift! 🙂
    Er det noe jeg virkelig har savnet i bloggen din så er det nettopp det! Det at man må spise kjøtt absolutt hele tiden er verken godt for miljø, dyrene eller egen helse.
    Anbefaler btw å teste halloumi-ost, sykt godt! Finnes på Meny og tilsvarende butikker, kalles også «grilled cheese».
    Hadde også blitt veldig glad om du f.eks lagde en indisk gryte med quorn-biter ol, det ligner på kyllingfillet, og smak/konsistens er ca det samme. Du kunne jo testet om mannen din hadde merket noe. Evt soyaburgere, det er også veldig godt, OG mettende!

  44. Denne så bare helt nydelig ut!

    Deilig å endelig slippe disse kjøtt-oppskriftene
    og få inspirasjon til noe sunt.
    🙂
    Har du noen bra oppskrifter på vegansk linse-gryte
    og vegan dessert også?

  45. Hvorfor godkjenner du ikke kommentaren min? :-/

    1. Har ikke rukket å godkjenne alt :/

  46. Pernille

    Hei Caroline!

    Dette så utrolig godt ut. Favorittnøttene som brukes her, så dette må prøves.
    Mannen i huset er ikke så veldig glad i sopp, er det noe som kan brukes som erstatning til soppen i oppskriften?

    Super blogg, forresten! Har blitt fast leser det siste året og blir inspirert hver dag av innleggene dine. Stå på!

  47. Så kjekt at du legger ut en vegetarisk oppskrift. Elsker nøttestek, det er såå godt! Så blir kjekt og få testet ut en ny vri av den også. Håper du kommer til og legge ut flere vegetariske oppskrifter senere, gjerne veganske også 🙂
    Mens jeg først kommentere må jeg bare si at du har en utrolig flott blogg, blir så glad når jeg leser. 🙂

  48. Hilde Midtbø

    Jeg har tenkt å lage denne nøttesteiken til et par bryllupsgjester som ikke spiser kjøtt. Kan den lages på forhånd og fryses? Går det greit å lage agurkrullene et par dager før og oppbevare de i kjøleskap?

    1. Caroline

      Rullene ville jeg ikke laget dagen før, men samme dagen. Ang. steken, så har jeg dessverre ingen erfaring hva gjelder fryser :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *